Bende benim motorun ne yağını ne lastik basıncını şimdiye kadar hiç kontrol etmedim? Dönünce bir kontrol edeyim ? Arkadaşlar EVDE lastik basıncını ölçüp hava basabileceğimiz birşeyler var mı ? Varsa nerden bulurum?
Bende benim motorun ne yağını ne lastik basıncını şimdiye kadar hiç kontrol etmedim? Dönünce bir kontrol edeyim ? Arkadaşlar EVDE lastik basıncını ölçüp hava basabileceğimiz birşeyler var mı ? Varsa nerden bulurum?
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Osman abi koctas vb. yerlerde otomobil parcalari reyonunda basinc olcer zimbirtilar var, cesit cesit, pahali degil, daha gecen gordum hatta alayim mi diye dusunmustum, onlardan alabilirsin isini gorur rahatlikla. Valla evde hava basabilecegin pompa olabilir ama biraz buyuk olmasi lazim, benim belime kadar kadar gelen buyuklukte bisiklet pompalari var, duzgun bisikletcilerden bulabilirsin, onlarla basabilirsin, ya da arabalar icin olan cakmak girisinden guc alan elektrikli pompalar var ama arabaya baglaman gerekecegi icin sorun olabilir, diger secenek daha mantikli, o da oyle cok pahali bir pompa degil bildigim kadariyla.
Suberk guzel olmus lan organizasyon resmi, ben en cok Erhan in resme takildim, adam beni gecmis olm, yemek yerken kendini kaybetmis valla
Gecmis olsun Selcuk, istanbul da bakim yaptirdiginda senin arkadas yagi degistirtmemis miydi? Tam seviye yagin bu kadar surede yanmasi mumkun degil yahuu, bence onu gozden kacirmis olabilirler, ya da alet bi yerden yavas yavas birakmis yagi, sagina soluna dikkatlice baksaydin yag lekesi var mi, kaciriyosa bi daha olacaktir cunku. Neyse gecmis olsun insallah daha buyuk sorun cikarmaz da yag eklemeyle duzelir, bundan sonra artik hergun yag seviye kontrolu yaparsin
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
şuberk in hazırladığı materyali göremiyom lan ben, göstermiyo iş yerinde...merak ettim...
osman abi sen sadece basınç ölçer alıp hava basma işini benzliklerde halledebilirsin...almanın lüzumu yok bence....
Çok geçmiş olsun Selçuk, motoru kilitleyebilirdin, ucuz atlatmışsın. Bence makinayı iyi bir servise bunun nedeni konusunda bir araştırma için götür ve yağ müşirini kontrol ettir/değiştir.
Ctesi akşam iftara da bir engel olmazsa inş. katılacağım. Sahura büyük ihtimalle kalamasam da...
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------
Erhan,
sen ve senin gibi göremeyenler için Buğra'nın hazırladığı görseli Facebook'a attım.
Koray benim egzosları kumpasla olmasa bile metre ile ölçtüm, iç çapları 60 mm. Ben bugün egzoscuların birine göstereyim diyerek motorla geldim, susturucuyu Ankara'da bulmak sorun olacak o zaman.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:49 ----------
Buğranın harika çalışmasını göremeyenler için
[IMG] By fkarakas at 2012-07-23[/IMG]
# Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir. (Mencius) #
Koşarak yaptım la çıkmadan osman abinin zincir yağıyla ayakkabıları yağladıydımdı
aman abi geçmiş olsun ama durduk yere bu kadar yağ eksiltmesi hayra alamet değil.Motoru koyduğun yerleri bi kontrol et kaçak göçek yağ varmı yahut yolda giderken tıpası falan mı düştü diyeceğim ama o seviyede yağ kaybetmesi cidden mantıksız bir olay..
Eyvallah abi sağolasın
ANGARAJ
Benimkinin aynı demek ki, susturucu çok sıkıntı değil, bulamazsan bile yaptırılabilir, videodaki gibi delikli bir boru sonuçta, şekli ve genişliği değiştikçe elde edilen ses de değişiyor! Üzerine fiberglas bez sarılarak da ses iyice sönümlendiriliyor, fakat ustalara güvenmemek gerek! adamlar işine geldiği gibi yapıyorlar, kolayına nasıl geliyorsa... halbuki bu işin tek bir doğru yöntemi var ve o şekilde yapılmalı! türkiyede chopperdan anlayan adam pek yok malesef.
bende anlamadım kaçak yok. arkadaşa sordum yağ değişti ben 15-50 yağ koydurdum çok ince bir yağdır ankara sıcagını düşünürsen ve de performans motorları mutlaka yağ yakar.kaçak, patlak, sızıntı var mı dikkat ettin mi dedi. ben o konuda dikkatliyimdir bakarım her seferinde sağına soluna. neyse 2 litre kadar bi yağ koyup bakacagım ne olacak hayırlısı diyelim.
ÖNCE LAFA BAKARIM, LAF MI DİYE. SONRA ADAMA BAKARIM, ADAM MI DİYE...
sipariş ettiğim botlar geldi beyler...
fiyatının üzerinde bir bot diyebilirim...formanın racing botlarından daha alt seviye gibi duruyo...ama normal ayakkabıdan daha iyi olduğu kesin...
"ne ka ekmek o ka köfte"...
Koray ben motoru teslim ettim egzos susturucu için.
Bana özel torna içine yerleştirme egzos için 120 TL fiyat verdi. Fiyat uygun mu??
# Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir. (Mencius) #
Süper cidden ellerinize sağlık
[QUOTE=erro;2754893]tabi katılabilirsiniz tıpkı benim eski günlerim gibi..
Her zaman bekleriz...
abi geçmiş olsun...olduğu yere akıtmıyosa nere gitmiş olabilir bu yağ...yolda sızdıysa gerçekten allah korumuş tekere falan gelip kaza olabilirdi...
Erhan senin ampul olayın ne özetleyebilir misin? Elimden gelirse ben de yardımcı olmaya çalışırım ;)
Abi bana da çakmak girişli kompresörlü bi pompa lazım. BauHaus/Praktikerden aldığım ayak pompası 42psi'a çıkamadı kırdım bende sinirle. Düzgün bi kompresör nerden alınır? Bilen var mı acep?
2016 BMW S1000RR
2012 Yamaha R1
2011 Kawasaki Ninja 250R
hocam iki park ampülünü çakar led le değiştirmek istiyorum..bu led ampülün iki modu var..biri sabit yanan diğeri de çakarlı yanan...bu modlar arası geçiş kontak açıp kapamayla yapılıyo...yani sabit yannadan çakara geçmek için kontağı açıp kapamak gerekiyo...bu da sağlıklı ve kullanılabilir bi durum değil...bu yüzden bir anahtar yapıp açık konumda çakarlı yanmasını kapalı konumda ise normal yanmasını sağlamaya çalışıyoruz...
işlem bittikten sonra kontağı açınca normal şekilde bu lambalar yanacak seyir halindeyken devre anahtarıyla çakar moda geçirip işim bitince yine anahtarla nırmal moda geçircem...
Normal, sonuçta tornada parça imal edecekse az bile hatta! Ben çelik susturucuları kargo dahil 50tl ye falan mal etmiştim, usta da uydurmak için 4 tane flanş parça yapıp montajına 100tl almıştı! gerçi fiyattan daha önemli olan şey sonucun tatmin etmesi tabiki! inş güzel yaparlar, ben yaptırdıktan sonra çok pişman oldum kendim yapmadığım için!
Sadece + ve şase kablosu mu var üzerinde LED'lerin? Yoksa 3. hatta 4. kablolar da var mı? Benim sinyallerde 4mod vardı eski motorda bağlantı kombinasyonuna göre değişiyordu çalışma düzeni.
Eğer sadece temel iki kablo ise elektrik kesilince otomatik diğer mode'a geçiyordur. Bu durumda her açılışta düğme yaptırsan da normale geçmesi tahminimce mümkün değil. Çünkü sen stop edince yine elektrik kesilecek tekrar çalıştırdığında da mod değişecek. Yani son bıraktığın hali neyse diğeriyle başlayacak.
Bu durumda ledlere giden araya bi düğme yapıp onu aç kapa yaparak istediğin gibi sürüş esnasında modu değiştirebilirsin. O kolay bi işlem ama bence istediğin gibi düğme 0dayken park yansın, 1deyken çakar olsun yapma şansın yok gibi eğer tahminim doğruysa (modu değiştiren devre LED'lere entegre ise).
2016 BMW S1000RR
2012 Yamaha R1
2011 Kawasaki Ninja 250R
ledler bu linkteki gibi...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5737751/detay/
sadece duya yerleştirliyo...taylan hocam daha iyi ifade eder nasıl mümkün olacağını sanırım..zira bu işlerden pek anlamıyorum...
Uğur, pompa alacaksan motor bloğu alüminyum veya metal olanlardan al, plastik olanlar da var piyasada, onları boşver. Bunlardan (özellikle) Bauhaus, Praktiker ve koçtaş gibi yapı marketlerinde bulabilirsin gibi geliyor. Ve tabii herşeyin olduğu yer; Ulus, Posta Caddesi. Oradaki iş yerlerinde ne ararsan bulursun. Fiyatı da pazarlığa açık bir halde daha uygun olabilir.
Ayrıca Erhan'ın paylaştığı ledler bende de var, ama tek led (ampul). Çin malı çok uyduruk şeyler. Enerjiyi ilk verdiğinde sabit yanıyor, kesip tekrar verdiğinde çakar yanıyor. Ben direk olarak duya giden + kabloya minik bir anahtar koydum. Erhan'ın ise 2 tane park lambası var, bunları birleştirip tek anahtardan kontrol etmek gerekir.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)