Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

[Ankara - MT]

Motovento
    REKLAM ALANI
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı qsTah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam lütfen siz yapmayın, bu forumu kullananlar olarak biz yapmayalım.. o paraya 600lük alabileceğini o adamda biliyor ama bilinçli olduğu için küçük hacimle başlayım hele bi diyor r6 kullanırken motorun fiyatını soran arkadaşlarım söylediğime pişman ediyorlardı beni, o paraya 'araba' alırsın! diye.. ee bende biliyorum o paraya ne edeceğini ama tercih, zevk, amaç meselesi olunca bize hayırlı olsun demek düşüyor
    evet ya meterolojiyle anlaşamıyoruz, benım bildiğim 2 organizasyonumuzu yalandan yere iptal ettirdi, biride direkten döndü
    araba alırsın dedim, uçak alırsın dedim diyorumm bu cümlede bu kadar ciddiye alınacak birşey yok yahu, dalga geçtim onu diyorum Ben 600 lükle başla diyen adamın söylediği hiçbirşeyi ciddiye almam arkadaş, yani imkansız değil tabii ki, üstüne binersin kullanırsın, kimse kullanamazsın demiyor ki zaten, aklı başında ve tecrübeli sürücülerin hepsi "kullanmamalısın" diyor. Daha bugün dedim sana gaz tepkilerini hatırlarsın, 150 kiloluk motorun bile altında kalabileceğini. Hornet 900 ile 2 yılda edineceği tecrübeyi, daha ufak cc de ve mantıklı bir seçim yapmış olsaydı 6 ayda edinirdi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Tiger250
    bende zaten şahsi eleştirel yazmamaya çalıştım, genel konuştum biraz çünkü sizin ciddi yazmadığınız gibi şeyleri ciddi ciddi söyleyen bisürü motorcu var aynen evt, ünlüler fln 150-250-600 diye gittiklerini sanmıyorum ben şahsen, alıyorlarsa biraz eğitim alıp direk hayabusanın üstünde nefes alıyorlardır.. bende yaparmışım aslında direk 600 fln dediğim oluyor ama, iyikide böyle yapmışım diyorum coğu zaman.. son cümlenizide anlayamadım

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Hic motor kullanmamis birisi direkman hornet 900 gibi bir motorla basliyor. Bir de bunun yerine cbf ya da ybr ile ya da gt 250 comet ile basladigini dusunelim. Simdi sen yeni ogrenen birisi olarak Hornet 900 u 4-5 ay kullandiginda, ne kadar tecrube edinmis olacaksin, yani bu sure icerisinde o motorla neler yapabiliyor olacaksin, bundan kastim tekteker falan degil tabii ki, motora hakim olmak. Ayni mantigi cbf ya da ybr icin dusun bir de. Kullanmasi cok daha kolay, hafif, daha kivrak bir motor. Yapacagin her turlu sacma sapan hareketi kaldirma potansiyeli daha fazla, dustugun zaman sagini solunu kirmadan kurtarma ihtimalin daha fazla, kontra teknigi gibi, motoru virajlarda yatirmak gibi, acil kacis manevrasi gibi temel hareketleri ogrenmen cok daha kolay, cunku kucuk motora hakim olman cok daha kolay. Ben hep diyorum motor kullanmayi mondial mct ile ogrendim, ehliyet sinavinda ilk defa ybr kullandim. Mct den sonra ybr inanilmaz kolay ve kivrak gelmisti, sanki bisiklet gibiydi. Eger onunla baslamis olsaydim cok daha kolay ve cabuk ogrenirdim. Yani demem o ki ufak motorla tecrube kazanmaya hemen basliyorsun ama buyuk motorla baslarsan ona hakim olmayi ogrendikten sonra asil tecrube kazanma sureci basliyor, ben boyle dusunuyorum. Daha degisik bir ornek verelim, mesela body building e baslamak istiyorsun, salona gidipte hemen birsuru agirligin altina girip profesyonel ya da daha tecrubeli adamlar gibi gunde 3-4 saat calisabilir misin? Mumkun degil, istesen de yapamazsin, cunku buna hazir degilsin, yavas yavas calisip guclenerek zamanla programini degistirir ve daha kuvvetli hale gelirsin, motor kullanmada da mantik bu olmali. Bu isin istisnasi bence olmamali ama bazilari daha cabuk buyuk motora gecebilir o da nasil olur, gidip adam gibi egitimle baslarsin, egitim almayan bir adama gore daha kolay ogrenir ve daha cabuk buyuk motora gecebilirsin. Yine de belirli bir tecrube olmadan buyuk motora gecmek hata olur.Ben daha bu sabah gelirken bir suru cukurdan kactim, onume ara yoldan cikan arabalardan kactim, bu isi daha buyuk ve daha hizli giden bir motorla yapmaya calissaydim eger, kacmak icin daha az vaktim olacakti, yani simdi cukuru goruyorum, yonumu degistiriyorum sonra yavas yavas yanindan geciyorum ama daha hizli motorda bu kadar vaktin yok, cok daha dikkatli olmak zorundasin, bunun gibi bir suru sey var ogrenmemiz gereken, biz bunlari yavas yavas ogrenip gelistirdikce daha buyuk ve hizli motor kullanmaya da kendimizi hazirlamis oluyoruz ama direk buyuk motorla baslayan adamin bunlari ogrenmesi bizim ogrenmemizden daha sancili ve hatta acili bir surec olur eminim
    qsTah bunu beğendi.

davutyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW 1100 Gs
    Ben doğrudan 1100 ile başladım, 400 lük, 600 lük, 700 lük falan uğraşmak istemedim. Tavsiye ederim boşuna al sat yapıp birsürü paradan olmayın.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı davutyuksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben doğrudan 1100 ile başladım, 400 lük, 600 lük, 700 lük falan uğraşmak istemedim. Tavsiye ederim boşuna al sat yapıp birsürü paradan olmayın.
    hocam naaptın ya
    iyice kafa karıştırdın...ama ben 250 ye binmeye bile tırsmaktayım şu an

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Sana az bile abicim, zzr 1400 var bir tane bizim orda parkediyor bu aralar, onla baslasan daha bir makbule olurdu bence

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------

BMW ler de surucu assist zimbirtilari varmis, 1200GS ile bile baslayabiliyormussun oyle diyorlar.

Motosikleti
    BMW 1100 Gs
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam naaptın ya
    iyice kafa karıştırdın...ama ben 250 ye binmeye bile tırsmaktayım şu an
    Aman Erhan sen bu söylediğimi dikkate alma sakın . BAzı arkadaşlar oltaya gelirmi diye İronik şekilde söylemiştim sadece.
    Cahiliye düönemdeki Moped maceralarımı saymazsan ben Bws ile başladım...

---------- Post added at 10:39 ---------- Previous post was at 10:36 ----------

Alıntı Bulent78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana az bile abicim, zzr 1400 var bir tane bizim orda parkediyor bu aralar, onla baslasan daha bir makbule olurdu bence

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------

BMW ler de surucu assist zimbirtilari varmis, 1200GS ile bile baslayabiliyormussun oyle diyorlar.
    Valla doğru söylüyosun ama haftasonu yine garaja girerken düştüm bumbastik sensörler bi işe yaramıyor ayağın boşluğa denk gelirse .

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Abi sende bi ara falcon vardı diye biliyorum ben ama demekki ben yanlış hatırlıyorum

Birde geçmiş olsun abi ufak bi düşüş yaşamıssın o yüzden kondüsyonu diyi korumak lazım

Birde erhan sen çarşamba mı gidicen motora bakmaya??
    ANGARAJ

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Ya sen o kadar sensor ben soyleyim koy ama ayagin bosluga gelince yine de dus, olacak sey degil abicim, bu BMW ler bozdu bozdu, daha ne kadar bozabilir ki dedik ama yine bozdu sanki gecmis olsun valla ben de bu sabah isyerinin yakininda simitci var ordan simit aldim, onundeki kaldirima cikmistim, yuksek olmadigindan direk ineyim dedim, on tekeri indirdik de sonra ilerleyince sol ayagin cukura denk gelmesi ve destek alamamasi akabinde motorun sola dogru yavass yavas ama emin adimlarla yatmaya baslamasini muteakip benim gazi vermem ve cukuru gecip ayagimi yerle bulusturmam ile birlikte dengeyi saglayip totoyu kurtarmam toplam 1,5 saniye ya surdu ya surmedi ama kafada kalan 10 tel sacin 2 si daha beyazladi yani o derece

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi sende bi ara falcon vardı diye biliyorum ben ama demekki ben yanlış hatırlıyorum

Birde geçmiş olsun abi ufak bi düşüş yaşamıssın o yüzden kondüsyonu diyi korumak lazım

hee müdür çarşamba düşünüyom..seni de yanıma almayı düşünüyom

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:23 ----------

Ya sen o kadar sensor ben soyleyim koy ama ayagin bosluga gelince yine de dus, olacak sey degil abicim, bu BMW ler bozdu bozdu, daha ne kadar bozabilir ki dedik ama yine bozdu sanki gecmis olsun valla ben de bu sabah isyerinin yakininda simitci var ordan simit aldim, onundeki kaldirima cikmistim, yuksek olmadigindan direk ineyim dedim, on tekeri indirdik de sonra ilerleyince sol ayagin cukura denk gelmesi ve destek alamamasi akabinde motorun sola dogru yavass yavas ama emin adimlarla yatmaya baslamasini muteakip benim gazi vermem ve cukuru gecip ayagimi yerle bulusturmam ile birlikte dengeyi saglayip totoyu kurtarmam toplam 1,5 saniye ya surdu ya surmedi ama kafada kalan 10 tel sacin 2 si daha beyazladi yani o derece
    geçmiş olsun..valla herkesin başına geldiğine göre böyle ufak olaylar motoru yere bırakmak gayet olası...

Motosikleti
    BMW 1100 Gs
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bws Falcondan önceydi Yunus. Kırmızı çok temiz bir Bws im keşke satmasaydım dediğim çok olmuştur. Çok sevmiştik birbirimizi. İyide kapatıyordu kerata.
    Kondisyon meselesinde haklısın sonuna kadar ama aşağı doğru eğimli ve yaklaşık 130 derece dönüşlü garaj girişinde birden önünde kaldırım taşı sürprizi çıkarsa ve frene basıp da sağ ayağın boşluğa gelirse de 230 kiloyu tutamıyorsun. Allah yürüyen motordan düşürtmesin.
    nezih77 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    150 civari kilolarda olunca motorun tutulasi oluyor, 230 olsaydi bende bu sabah yerdeydim kesin

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    erhan hocam senin motor alacağın yok bu gidişle =) şaka şaka eğer kararını vermediysen daha senin aklını iyice bi karıştırayım;
    benim de hastası olduğum cafe racer tarzının ülkemiz şartlarındaki en makul temsilcisi şu güzelliğe bakarmısınız yaa , alıp odama koyasım var o kadar tatlı bir şey =)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...55829278/detay

Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    geçmiş olsun..valla herkesin başına geldiğine göre böyle ufak olaylar motoru yere bırakmak gayet olası...
    Ben biraz kendim kasindim ama Erhan, motoru cevirip de duzgunce kaldirimdan inmek varken, ben alete biraz enduro gibi davrandim ama inme isini cok yavas yapinca ve ayakta cukura denk gelip destek alamayinca az kalsin yatiyoduk sol tarafa, neyse allahtan tutulabilecek agirlikta da yirttik.

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    w
    hee müdür çarşamba düşünüyom..seni de yanıma almayı düşünüyom

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:23 ----------

Ondan sordum bende beraber gidelim bakalım diye..Haberleşelim erhan..

Bws Falcondan önceydi Yunus. Kırmızı çok temiz bir Bws im keşke satmasaydım dediğim çok olmuştur. Çok sevmiştik birbirimizi. İyide kapatıyordu kerata.
    Kondisyon meselesinde haklısın sonuna kadar ama aşağı doğru eğimli ve yaklaşık 130 derece dönüşlü garaj girişinde birden önünde kaldırım taşı sürprizi çıkarsa ve frene basıp da sağ ayağın boşluğa gelirse de 230 kiloyu tutamıyorsun. Allah yürüyen motordan düşürtmesin.
    Abi bilmiyorum gençliktenmidir nedir bende sıkıntı yok benim motorda 200civarı zaten 30kg'ın lafını etmeyelim şimdi senin biraz forma girmen lazım bence

Birde bende haftasonu memleketteki 18 senedir yatan motoru ayaklandırdım eski motorları satma taraftarı değilim hiç hatta ucuza bulursam böyle koleksiyon yapıcam yakında satsan para etmiyor iyisimi düzgünce çalışır hale getirip yavaş yavaş orasını burasını ağır ağır revize edip bi kenarda durmasını sağlamak daha mantıklı geliyor abi bana...Bi kaç fotoğraf atayımda şenlensin ortalık herkez bişiler koymuş haftasonu bunlarda benden

Bu karşılaşmamızın ilk hali....

Buralarda da bi kaç kare...

Şu fotoğraf eski ile yeniyi ne güzel de anlatıyor..

Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    erhan hocam senin motor alacağın yok bu gidişle =) şaka şaka eğer kararını vermediysen daha senin aklını iyice bi karıştırayım;
    benim de hastası olduğum cafe racer tarzının ülkemiz şartlarındaki en makul temsilcisi şu güzelliğe bakarmısınız yaa , alıp odama koyasım var o kadar tatlı bir şey =)
    Turgay aynı model motor kubada da var cidden ne kadar hoş yapmışlar demiştim...

150 civari kilolarda olunca motorun tutulasi oluyor, 230 olsaydi bende bu sabah yerdeydim kesin
    aman hocam aman dikkat....
    nezih77 bunu beğendi.
    ANGARAJ

Motosikleti
    tracer 900
    uu beybi kafa karıştırıcı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ay/?favorite=1

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------

Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor camiasından olamayanların diline düşmeyelim hocam..anlatamazsın şimdi millete cafe racer falan...bu anca ikinci motor olarak düşünülebilir...az önce linkini verdiğim motur zaten aklımı karıştırdı yeterince fiyat olarak da iyi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:02 ----------

yunus çok karizmatik çıkmışın la...

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Gaco oğlan, eline sağlık. Adam etmişsin bakıyorum da. Güzel görünüyor beyaz beyaz. Nerede kendisi şuanda acaba??

@erro
    Uuuvvvv Bu da kafa karıştırıcı

Aman bundan uzak durun, demedi demeyin
    #sürenadam

Motosikleti
    BMW 1100 Gs
    Motor güzelmiş ancak bahsedildiği kadar temizse bile ederi 6000-6500 civarıdır . Biraz uçmuş arkadaş. Lastik masrafın kesin var, onu da düşünmek lazım.

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @erro
    Uuuvvvv Bu da kafa karıştırıcı

Aman bundan uzak durun, demedi demeyin
    söylede bilelim neden uzak duralım...senin verdiğin link pek çekici gelmedi..km si de olmuş zaten...

Motor güzelmiş ancak bahsedildiği kadar temizse bile ederi 6000-6500 civarıdır . Biraz uçmuş arkadaş. Lastik masrafın kesin var, onu da düşünmek lazım.
    valla fiyatı o kadara inerse bunu alabilirim muhtemelen cbr ye o kadar kasmaktansa...

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    uu beybi kafa karıştırıcı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ay/?favorite=1

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------

motor camiasından olamayanların diline düşmeyelim hocam..anlatamazsın şimdi millete cafe racer falan...bu anca ikinci motor olarak düşünülebilir...az önce linkini verdiğim motur zaten aklımı karıştırdı yeterince fiyat olarak da iyi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:02 ----------

yunus çok karizmatik çıkmışın la...
    şasesini altın mı kaplatmış da 7.500 istiyomuş? 1,5 ay önce arkadaşıma 4.000'e 2006 modelini aldık comet'in .

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 33 kullanıcı var. (0 üye ve 33 misafir)

Bu Konudaki Etiketler