benden başka kimse yokmu yauww net te
benden başka kimse yokmu yauww net te
günaydın arkadaşlar.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Merhaba arkadaşlar,
hayırlı haftalar, hayırlı işler olsun hepinize.
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.
Herkese hayırlı işler bol kazançlar dilerim
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
herkese selamm hayırlı işler bol kazançlar
pazar günü geziye gidenler oldumu acaba???
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:13 ----------
evet adana mt üzün süre önce bi siteden buldum bu paylaşacağım linki.
resimlerden çok etkilendim harika bir gezi,ve motora binesim geldi
daha önce paylaşıldıysa haberım yok ama ben yinede linki gönderiyorum ve yorumlarınızı beklıyorum,sayfanın sonuna kadar resımler vardır iyi seyirler
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=536451
teşekkürler yüksel,harika manzaralar,süper motorlar,kaliteli yollar.bak bak doyamadım doğrusu.
Vay vay vay. Harika geziymiş gerçekten. 1000rrla hayabusa kopmuş. Gezesim geldi. Ama nereye gezicen. Adamlarda yollara bak, asfalta bak. Bizde böyle asfalt çok nadir. ama bizle ilgili başka meseleler de var bence...
Madem konu gezmekten açıldı... Bizim grubun çoğunun aksine, ben varmak için değil yolda olmak için geziye çıkıyorum. O yolda bol viraj, düzgün asfalt yoksa pek keyif vermiyor bana. Varınca sucukta yesek, danada çevirsek, devede kessek, soğuk sandviçde yesek farketmiyor benim için. Bol virajlı, düzgün asfaltlı yollar tüm dünyada motosikletlilerin tercihidir. Adana çevresinde bu tip yerlerin tespiti ve gezilerin çoğunlukla bu güzergahlardan geçerek yapılması yönünde bir istek duyuyorum.
Onun dışında şöyle birşey olabilir. Şiddetli yağmur, fırtına da yola çıkılır. Üstüne üstlük bozuk, çukurlu dar yollar tercih edilebilir. Mücadele olur, cebelleşme olur değişik bir hatıra olarak kalır. Cengiz ne dediğimi iyi bilir.
Bora Abi gözlerini belertme, şekermisin eriyesin yağmurda. Senin motorun yedek anahtarını bi bulsam, delinin deliğinden çıkmayacağı havada motorunu kaçırıp en çamur yerleri gezecem. Sana bunları söylüyorum çünkü yağmurda çamurda gezmek inanılmaz eğlencelidir. Motorunun üstünde, tüm o korumalı kıyafetlerinle kendini güvende hissedersin. Yağmur damlaları vizörüne, montuna çarpar ama sen keyifli yoluna devam edersin. Kaplumbağa gibi hissederim ben hep böyle zamanlarda. Motora gelince motosikletlerimiz de şekerden değildir. Üzerlerine sıçrayan çamurdan, sudan onlara hiçbişey olmaz. Su çarptı diye elektronik aksamları bozulmaz. Zaten senin motorun komple kaplı değilmi şu şeffaf filmlerle. Madem mükemmel olmayan bi koşulda kullanmayacaksın niye kapladın motorunu?
Adana Mt yi şu sezonun son yağmurlarında dışarı çıkmaya davet ediyorum. Birazda, güneşli hava değil yağmurlu hava kovalayalım diyorum. İlla toplu halde gezmeye gerek yok. Çıkıp bir denemekte fayda var sadece.
Bir diğer seçenek şu şekilde olabilir... Grup halinde bir yerde toplanılır. Orda sağa mı gidilsin sola mı gidilsin yazı tura atılır. Sonra varılan diğer yol ayrımında yine yazı tura atılır. Bu yol ayrımlarının daha önce gidilmemiş bir güzergah olmasına özen gösterilir. Böylece zaman zaman çıkmaza girip öylece kalsakta en azından aynı yolları sürekli tepmekten ve geziye gitmek için geziye gitmekten kurtulmuş oluruz ve belki başka güzel yerler keşfederiz.
Biraz fantastik oldu ama son zamanlarda felaket bir baygınlık ve bıkkınlık içinde olduğumuz gibi bir hisse kapıldım. Biraz macera, biraz değişiklik herkese iyi gelir kanaatindeyim. Farklı fikirleri olanlar varsa bence kendilerine saklamak yerine paylaşsalar daha verimli olur. Ne de olsa artık bi il temsilcimiz var derdimize derman.
Bayramlığı açtım bi kere herşeyi söylemessem içim rahat etmez. Son zamanlarda grup içi fazlaca dargınlık ve alınganlık olduğunu ve insanların uzaklaştığını farkettim. Benim için aslında çok önemli değil. Çünkü bizler kanka olmak zorunda değiliz. Birinin bana bir yanlış yapması ya da beni önemsememesi çok umurumda olmaz açıkçası. Çünkü biz epi topu ortak hobiye sahip insanlarız. Bu kadar kalabalık bir grubun içinde gruplaşmalar olması son derece doğaldır. Saçmasapan manyak manyak zamanlarda ben şuraya gidiyorum ben buraya gidiyorum diye buraya yazdım. Bir allahın kulu çıkıp bende geleyim demedi. Çok normal çünkü ben planımı kendime göre yapmışım. Benzer şekilde, burada duyurulan gezi ve etkinlikler çoğu zaman bana uymadı. Bende uydurmaya çalışmadım. Uyabiliyorsam uydum uyamıyorsam uymadım. Kimseye ne alındım ne de cephe aldım, çünkü bu o kadar gereksiz olurdu ki... Benzer şekilde, geziyle ilgili vs kararlarda fikrimi söylediğimde pek önemsenmedi çoğu zaman. Halbuki yaşım az da olsa bu grubun en eskilerindenim. Büyüklerime uyarım ne var ya amaan çok da umurumda dedim geçtim.
Sizlerin olayı meseleye çevirmenizin altındaki sebepse şu, bu işi çok ciddiye aldınız. Ne gerek var canım. Dediğim gibi bayramlık ağzımı açtığım için her konuya değineceğim. Mesela çarşamba akşamı buluşma yeri meselesi... Yahu arkadaş isteyen istediği yerde buluşur. Toplanılır konuşulur. Herkes aynı yerde olsun deniyorsa, bir yer belirlenir ama fikir alınır. Şu Adem'in yerimidir nedir. Fena baydı artık mesela. Aynı yer kalsın, arada alternatif, makul fiyatlı başka yerler eklensin. Ya da eklenmesin ne farkeder, önemli olan muhabbet. Ben oraya kimsenin karakaşı karagözüne ya da süper geyik muhabbetine gitmiyorum. Öyle birşey yapacak olsam arkadaşlarımı ararım gider bi pub a oturrum ya da başka bir yere. Yine gerçek örnek vericem. Kaktüsteki toplantıya gitmem. Niye? Parasından değil. Normalde de gidiyorum. Mesele kaktüsün ambiyansı. Orda oturup kimsenin motosiklet muhabbetti yapmayacağı açık. Ben motosiklet konuşmaya geliyorum arkadaş, kendime kanka aramıyorum. Ya da bi parçası olmaya çalıştığım ve tamamen katılma isteği duyduğum bir organizasyon yok ortada. Ben motosiklet ilanlarına, elimdeki eski motosiklet dergilerine, videolara, yazılara bakıyorum. Motosiklet üstüne konuşmak istiyorum, şişiyorum yani. Toplantılara da o sebeple geliyorum. Ha sevmediğin insanların olduğu bir yere gitmessin tabiki. İnanın tüm içtenliğimle söylüyorum Adana Mt'deki her bir bireyi seviyorum. Bence hepiniz harika insanlarsınız ve sizle beraber olmak bana ayrıca mutluluk veriyor.
Neyse aceleyle yazıyorum okula çıkıcam. Dilim sürçtüyse affola(Farncis ford coppola diyesim geldi). Çok dağınık bir yazı oldu ama zahmet edip okuyanların ana fikri alacağını sanıyorum. Gelmek istediğim nokta ise şuydu:
Herkes, herkese hata yapabilir. Herkes alınabilir. Hak-haksızlık mühim değil. Ama çocuk gibi küstüm ben gidiyorum olmaz. Sen gidemessin arkadaşım, abim, kardeşim. Kimseyi de geremessin. Ha çok yanlışı olan biridir, fena alışkanlıkları, grubu tehlikeye atan sürüşü vardır o zaman zaten o kişi kendini bilir kendi gider.Senelerdir burda takılıyorum. Öyle herkes girip çıkıp beni gerip gidemez. Gidilecekse sessiz gidilir. Geçmişte örneğini çok gördük. Gidilse de kopulmaz görüşülür geziler vs anlatılır. Pentagon mu motosiklet grubu mu karıştı ortalık. Ahanda buraya yazıyorum; gereksiz şakalar bittt, insaların alınabileceği sözler(şakadan da olsa) bittt, yok o gün gezilmez yok oraya gidilmez yok hava kötü çıkılmaz gibi kesin cümleler bittt, gerginlik yaratan atışmalar bittttt(şiddetle bitttttt). Bu kadar görgülü ve hoşgörülü insan, ortak bir hobiyi beraberce paylaşamıyorsa paylaşmasın. Adana MT'yi benzin döker yakarım.(litresi 3.8 oldu kıyarım paraya). Mt'yi yakarım derken, kimseyi değil, server ı bulur onu yakarım.
Arkadaşlar, abiler, kardeşler. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Mantıklı olalım birbirimizi germeyelim. Kendisi buraya yazı yazdı diye söylüyorum. Hüseyin Abim gittim diyor. Üstüne ne yazılıyor ne çiliyor. Herkes kendi arasında bidi bidi konuşuyor. Çoğu kişinin sevdiği bir insan olduğunu biliyorum. Olayları da dinledim öğrendim. Ben hangi tarafta olursam olayım kaskımın vözörüne yapışan bir sineği, ıslak mendille silip atar gibi tertemiz edeceğim basit ve umursanmayacak bir olay yüzünden hem kendilerini hem bu kadar insanı germeyi anlayamıyorum ve kimse de bana anlatamaz. Bu olayı da tatlı matlı paklamaz. Anca ekler mekler gibi bişiler paklar. Ben olmadan yerseniz küsmek suretiyle Mt'yi terkeyler, evime kapanıp size lanet ederim. Yüzük parmağımla, serçe parmağımı üst üste atar küs yaparım.
Dediğim gibi önemsenecek şeyi önemsemiyor, önemsenmeyecek şeyi önemsiyorsunuz bence.
Toplama herkese ceza kesesim geldi ama Bora Abiye en çok yazasım var.
Artık kendi lastiğinimi kullanır, biyerden çıkma bi lastik bulur onu mu kullanır bilmem ama. Ben Bora Abinin lastik yakmasını istiyorum. Hatta bunun için kampanya başlatıyorum. Yakmassa da ne yazı yazıyorum, ne geziye geliyorum ne toplantıya, hatta telefonları bile açmıcam. Zaten kimin umrundaydı?.
İnanın baştan sonra sevgiyle yazdım. İsteyen alınmakta serbest ama alınırsanız çok üzülürüm çünkü bazı şeyleri espri yoluyla ve biraz sert bir dille anlatmaya çalıştım ki herkes bi silkinip kendine gelsin.
Herkese sevgiler, saygılar keyifli sürüşler.ooh
Not:(Dayak atmak isteyen ya da sövmek isteyen akşam üniye gelebilir, makine kahvesi ısmarlarım)
Merhaba arkadaşlar haftasonuna bir gezi ayarlayın da gidelim hazır havalarda güzelleşmeye başlamışken süper olur.
Alp kardeşim,
Umarım yanlış isimle hitap etmiyorumdur. Benim siteye üye olduğum tarihten bu yana genelde yazmaktan çok okumayı tercih ediyordun sanırım. Ama içinde ne fırtınalar kopuyormuş bilemedim. Gezi heyacan ve tutkuna hayran kaldım, gönülden kutluyorum. Bana 20' li yaşlarımı hatırlattın ayrıca teşekkürler. Ayrıca site üyelerinin kavram karmaşaları hakkındaki samimi ve yapıcı eleştirilerinide haklı buluyor, düşüncelerinide destekliyorum. Saygı ve sevgiler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:47 ----------
Bu hafta sonu yaylada budama işlerim var. katılamayacağımı üzülerek şimdiden belirtirim. Giderseniz sizlere iyi eğlenceler.
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.
yazının birçok yerine katılıyor ve onaylıyorum.bizler artık belli bir yaşa erişmiş,çoğumuz çocuk sahibi,aklı başında insanlarız.son günlerde yaşanan küçük tatsızlıkları üzüntüyle karşılıyor ve zamanın bu tatsızlıkları en iyi şekilde halledeceğine inanıyorum. bende senin gibi bütün arkadaşlarımı seviyorum.
bu arada bora abin,eğer dışarda yağmur yağıyorsa motora binmez,o da temizlik hastalığından.ama yolculuk esnasında,çamurdan geçmek gerekirse yada yağmur yağarsa ehh o zaman mecburen kaçınılmaza gideriz.ama sonra da 4 saat motor temizleriz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:51 ----------
HÜRRİYET GAZETESİNDEN ALINTIDIR.
Adana da depremle sarsıldı.
DHA 8 Mart 2010
Elazığ'ı sarsan 6 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 13.16 da merkezüssü Adana Aladağ olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Elazığ'da meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Adana'da merkezüssü Aladağ olan 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin yerin 5 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı olmadı.
Bu konuda sana tamen katılıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:39 ----------
Sana dayak atmaya bizzat gelecem
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:41 ----------
önce bir hava durumunu bak, ondan sonra konuşuruz
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
Değerli Adana MT üyeleri.
7 Mart 2010 Pazar günü Kadirlide düzenlemiş olduğumuz etkinliğe,Şanlıurfa,Nizip,Gaziantep,Kahramanmaraş, Osmaniye,Hatay,İskenderun,Ceyhan,Adana,Kozan,Tarsu s,İçel'de bulunan kardeş Motosiklet Klüpleri,zor hava ve yol şartlarına rağmen iştirak etmişler,şenlikte bizleri yalnız bırakmamışlardır. Bu etkinlikte emeği geçen,iştirak eden,katılamayıp gönlü bizlerle olan,Kadirlide teker izi bırakan tüm arkadaşlarıma şahsım ve klübüm adına teşekkürler ediyorum.
THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET
BUGÜN SABAH SAATLERİNDE,ELAZIĞ İLİMİZDE MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİNDE,HAYATLARINI KAYBEDEN 51 VATANDAŞIMIZA TANRIDAN RAHMET,KEDERLİ AİLELERİNE SABIR DİLİYORUM.
Evet, Gnusher nickli arkadaş bazı konulara doğru deyinmiş. Ama asıl benim söylemek istediğim ise çok farklı; Aranızda her çarşamba görüştüğünüz kiminizin sevdiği kiminizin sohbet ettiği Ümit kardeşinizin babası vefat etmişti. (Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun) Sonra bir bakıyoruz ertesi gün gezi programları yapılıyor. Bu mu sizin dostluğunuz bumu ekip ruhunuz bumu o muhteşem toplantılarınız. Yani hepsi iyi gün halleriymiş yani. daha söyleneck çok şey var ama sizleri kırmak istemiyorum. Tabiki ben tutupta evde yas tutun demiyorum ama birazcık olsun arkadaşınıza saygı lütfen. Aynı şey sizin başınıza gelse ve arkadaş, eş, dost bildiğiniz arkadaşlarınız bunu yapsa moraliniz bozulmazmı, üzülmezmisiniz.
MMM2 arkadaşım.üyelik tarihiniz bugün ve ilk mesajınız bu yazınız.sizin kim olduğunuzu bilmiyorum ama aklıma bu konu ile ilgili MT'ye giriş yapmış ve yine bu konu ile ilgili fikrini beyan eden biri olarak tanımlıyorum.arkadaşlarımız hakkında sahip olduğunuz sınırlı bilgi ile,burada kimseyi suçlayıp,itham edemezsiniz.siz önce bir kendinizi tanıtın da sizi de bir tanıyalım.
Hayır kesinlikle yanlış bir giriş yapmış ve yorumlamış deyilim. Aksine bugüne boşuna beklediğime inanıyorum. "arkadaşlarımız hakkında sahip olduğunuz sınırlı bilgi ile,burada kimseyi suçlayıp,itham edemezsiniz" sözüne gelince merak etmeyin ben sizleri çok iyi tanıyan birisiyim sadece boş şeyler yazacağıma herkesin düşünüp te söyliyemediği şeyleri yazdım o kadar.
Evet arkadaşlar kim olduğum, ne olduğum hiç önemli deyil. Biliyorum şu andan itibaren bana karşı yazacaklarınız acımasızca olacaktır ama hiç önemli deyil. Ben siz kendinize gelesiniz, sözlerimle aynada kendinizi göresiniz istedim. Zaranın neresinden dönerseniz kardır. Yoksa bu gidişle bu kafayla devam ederseniz ne Adana MT kalır nede sizlerden bir iz...
Şu an bu konu içerisinde 62 kullanıcı var. (0 üye ve 62 misafir)