eyvallah ciğerim bilmukabele.
sanada bilmukabele
Unutuldum unutuldum kurutulmuş güller gibi
Yosun tutmuş duvarlara yazılmış günler gibi
Sezen Aksu
bu akşam ademin orada buluşalım vallahi siz ne kadar özlediyseniz bende o kadar özledim. hem kuyruk doğrultacam. gelin
bilmukabele: "benim icin ne istersen allah sana iki katini versin" demenin arapcasi.
Onun doğrusu bilmukabele değil bir-mukavele dir ciğerim
Şimdi sen bunuda bilmezsin;
Bu ne terhis
Bu ne Bahama kuşkusu
Muhlis Bey
kuyruk,hadi bakalım,duydun mu çenkis,hayırlara vesile olur inşallah.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Türk Dil Kurumu sitesinde Büyük Türkçe Sözlük den alıntıdır.
bilmukabele
zf. (bi'lmuka:bele) esk. 1. Karşılık olarak. 2. Birinin söylediği söze karşılık söylenen ben de, size de, sizlere de anlamında kullanılan bir söz: Hürmetler ederim. -Bilmukabele.
buda ekşi sözlükten ciğerim:
kokeni arapca diye dusundugum bilmukabele sozcugunun yanlis algilanmis hali.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:51 PM ----------
yukarıdaki de saaa kapak olsun tombikim. elinizin altında internet var açın da bi bakın konuşana kadar.
ya muzafferim sende işe başlamadan dert yanmaya başlıyorsun ne var çalış biraz, hep motor üstünde turlamayla olmuyor hayat
ben çalışkan insanım, çalışkan insanı severim
(bi ara gelde şu pencere tellerini takıver muzocum.hadi canım benim, sinekten duramıyoruz
)
vallahi bizim motorlar zor sığıyor evime, yoksa canın sağolsun.hatta iyi olurdu koleksiyonu artırırdık 3 kat evde 5 tane motor var maşallah
abi vallahi benimde içim gidiyor.hatta bu gün aysun mihrican hep beraber gelecektik, ama mesai çıktı, gece 23:00 da işten çıktım
banamı dedin
halukcum ne kuyruğu biz gelemedik olayı bilelim en azından
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
günaydın arkadaşlar.
EVLİLIĞİN İLK HAFTASI & 10.SENESİ
EVLİLIĞİN İLK HAFTASINDA:(10. senesi için aşağıdan yukarıya doğru okuyun)
Damat: Ah! Nihayet rüya gerçek oluyor!
Gelin: Senden ayrılmamı ister misin?
Damat: Hayır! Bu lafı bir daha asla söyleme!
Gelin: Sen. Bana âşık mısın?
Damat: Taaaabiki.
Gelin: Beni terk etmeyi düşünür müsün?
Damat: Tabi ki hayır.
Gelin: Peki bana bir öpücük verir misin?
Damat: Evet hem yüzüne hem gözüne.
Gelin: Peki bana bir gün vuracak mısın?
Damat: Asla! Ben o tür erkeklerden değilim.
Gelin: Sana güvenebilir miyim?
Damat: Evet.
Gelin: AŞKIIIIM!
Günaydınnnn janlarım abilerim ablalarım,herkeşe hayırlı işler bol kazançlar ve kazasız sürüşler dilerim
akşam çok şey kaçırmışım sanırsam,galibam muhtemelen,evde inşaat olunca malum,pederi yukarı ben indirip çıkarıyorum tuvalate yani o yüzden gelemedim neyse haftaya inşallah
boracım sabah sabah döktürmüşsün yine
günaydınlar ciğerlerim,böbreklerim,kalplerim,herkese hayırlı işler
kızı kolda fazerı yolda severim.
Günaydın MT nin güzel insanları
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:11 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:09 AM ----------
Gürselim ayıp sana bu zamana kadar insan bırak sineklik takmayı bataklığı bile kuruturdu
Yaz bitti sen halen sineklik diyon, kısmet olursa seneye bakarız
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
günaydın, hayırlı işler, bol kazançlar. Ramazanın ilk günü yarin hadi bakalım hayırlara vesile olur inşallah
Arkadaşlar bereket ayı olan Ramazanın dünyaislam alemine ve mt adana gurubuna sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.
arkadaslar selam nasılsınız görüsemedik bu aralar aranıza katılamıyorum enkısa zamanda gelecem toplantılarakendinize ve motorlarınıza iyi bakın
Herkeslere selamlar...
Dünki toplantıda kimler vardı hiç konuşmuyosunuz bugun...
Born To Be wild,Live to Ride...
Akşamki toplantıda Ürgüp ve Çanakkale gezisi için bir program düşünüldümü
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
-bende hepinizin RAMAZAN AY'ını kutlarım.
-akşamki toplantıda,kimler yoktu söyleyeyim;birkan(?),turgay abi(tatilde),d.gürsel(çalışıyormuş),b.cengiz(babas ına bakıyormuş),yusuf(?),alp(?),zafer(?),haluk komutan(?)...hatırladıklarım,gözlerimizin aradıkları
-bildiğim kadarıyla;ürgüp için,bayramda kalabalık olabileceği ve yer bulunamayacağı,çanakkale içinse,uzun ve yorucu olabileceği söyleniyordu sanırım.
-bayramın birinci günü,herkes büyükleri ile bayramlaşma faslını hallederse,2.günü de,boğsak-ovacık tarafında çadırlı kamp düşünülüyor ve bu fikir daha çok ilgi gördü.bakalım.(yalnız FAZER MUZAFFER'in birkaç şartı var:1-full korumalı olunacak,2-motorların bakımı yapılmış olacak,3-artçısız gelinecekmiş.(acaba kendisi,bırak artçılı,bu geziye gelebilecekmi???)
bencede 2.gün böyle bir organizasyon olabilir,bir engel çıkmazsa ben varım
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)