iki bakla arasındaki mesafenin inç karşılığı....
iki bakla arasındaki mesafenin inç karşılığı....
Şekil 1A da görüldüğü üzere p= bakla aralığı.....saygılar....
Bak bende diyorum ki; hem p hem b1 lazım...
Mesela 415 numaralı zincirin p si 415 inch mi
Saygılar...
O-ringli motosiklet zincirinin ne olduğunu merak edenlere;
Hani temizlemek için gaz yağı yerine mazot kullanarak zarar vereceğiniz O ringler...
Parmağı zincir değil dişlisi deldi; o yüzden zincir gözüme daha şirin gözüküyor
Evet anlaşılan siz bu soruyu cevaplayamayacaksınız;
Mesela 415 numaranın ilk hanesini alıyorsun ve 8'e bölüyorsun;
4/8" = 1/2" = 12.7mm oluyor, bu iki halka arasındaki mesafe (p)
son iki hanesinin ortasına nokta koyup sonra 8'e bölüyorsun;
1.5/8" = 3/16" = 4.76 mm oluyor, bu da iki bakla arasındaki mesafe (b1)
420 demekte 1/2" x 1/4" zincir demek...
Diğerlerini ev ödevi veriyorum, yarın kontrol edeceğim
Gidiş yolun doğru olduğu için sana kanaat notu veriyorum Geçtin geçtin...
bu ne arkadaşım ya mühedislik fakültesine çevirmişsiniz siteyi
ZİNCİR TEMİZLEME -Zincir üzerinde bulunan kilit yerinde sökülüp motor üzerinde alınır
-Bir gece gazyağında bekletildikten sonra bir tel üzerine asılır 28dk (bakır tel olursa dahada iyi olur pas yapmaz )
-Genişçe bir kabın içerisine yatırılır 0,25 kalınlıta 2,5 cm lik tetra marka fırça ile piyasa muadilleride var önce üst olmak üzere dairesel hareketlerle zincir üzerinde bulunan kir temizlenir sonra yan alt diğer yan olarak tekrarlanır bu işlem 4 defa tekrarlanır kirlenmiş kazyağı duruma göre değiştirilir
-Daha sonra zincir tekrar bakır tel üzerine asılarak gazyağını süzülmesi beklenir 28dk
-süzülme işlemi devam ederken dişli bölümleri temizlenir(dişli temizliğini Daha sonraki yazımda anlatırım )
-Zincir yağlanmadan motorun üzerine talılır bakın burası önemli kilit ağzı arkaya gelecek şekilde takılır
-sonra yağ sıkılır afiyetle binilir
selamlar
ahmetusta @ info
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
Ahmet sende ekzost rulmanın değişimini anlat; bilgi paylaştıkça güzel
bende aynı duyarlılığı düşündüm.kendisi bunu düşünecek olgunlugu göstermesi gerekirdi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:20 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:13 PM ----------
sizin kişisel fikirleriniz.ayrıca burdaki arkadaşların düzenli ve aklı başında insanlar.tabiki siz bizleri tanımadan böyle bir yazıyı yazmanızı şiddetle kınıyorum.zira siz daha başında böyle bir şeye böyle cevap yazma hakkınız asla olamaz.lütfen kendinizi tanıtmadan birdaha burda yazı yazmayın.işte yine adana mt ye örnek verilecek bir olay daha oldu.neoldu yine feykkkkkk
kızı kolda fazerı yolda severim.
Teşekkür ederim muzaffer abi......ayrıca bazı arkadaşların mavra muhabbetleri benimkilerle farklı galiba....ben tanımadığım insanlarla mavra yapmam....arkadaşlarada mani olduğum için kusura bakmasınlar....eğer gerçekten klavye başında gülen birileri varsa onada helal olsun....o zaman güven hanıma yazdığım maildeki seçkin ve saygın kişiler arasında istisnalar var demekki.....
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)