Büyümek, organizasyon, falan derken işin boyutu, şekli-şemali değişti. Millet bayram-seyran birşeylerde biraraya geliyor, ister gövde gösterisi deyin, ister motosiklete dikkat, ister tamamen şov... Benim asıl fikrim de oradan çıkmıştı, hani bir şehir turu düzenlesek, şöyle anlı-şanlı, bize yakışır. Şehitler bir yanda, ekonomik çöküş diğerinde, belki vatan-millet-Sakarya olacak, belki hepimize moral olacak. Bir de düşündüm, bu sadece bizimle bir anlam ifade etmez, bir kaç grup daha katılsa, topu-topu yarım saat-bir saatlik bir toplu sürüş. Sonra kendim de fark ettim, Adana'da bulunan motorcuları biraraya toplamak deveye hendek atlatmakmak kadar zor, vazgeçer gibi oldum. Devamında ise bu duygularımı sizinle paylaşmak istedim.
Amacım grubun büyümesi değil, resmileşmek değil, yönetici olmak ise hiç değil. Ben garip bir HaYaLeTim sadece, uzaktan seyrederim herkesi.
sevgili Gürsel, amacım grubu büyütmek değil, ama seninle tanışmamız da böyle bir girişim sayesinde olmuştu, hatırlatırım; Birkan gruplardan ziyade motorseverleri biraraya toplamaya çalışıyor, duruma resmiyet kazandırsak mı diye konuşuyor, nasıl daha iyi organize olur, birbirimizden haberdar oluruz diye düşünüyorken, bir toplantıda tanışmıştık seninle... demek ki bu gibi girişimler ille de kötü sonuçlanmıyor. ben 5 sene boyunca tek başıma dolanmış birisiyim, ve gruplara hasret kaldım bu dönemde, değerini de en çok ben anlarım, her ne kadar sizler kadar tadını çıkaramasam da şu aralar.
yav, bir törene katılalım dedim, işin sonu nereye çıktı. Mersin Motor Kulubünü örnek alarak söyledim, adamlar kalabalık falan ama iyi organize oluyorlar, bırakın biciyi, yemek-balo düzenliyorlar, yılda bir kez kutlama yapıyorlar. Sonra tören dedim, bu adamlar işi ciddiye almışlar, başvuru-dilekçe falan, yapmışlar şimdiye kadar, öyleki başvuru adresleri artık tanımış adamları, hemen yardımcı oluyorlar. Biz de o kadar kalabalık olmayabiliriz, gerekmez, ama öyle organize de değiliz, bu gibi girişimleri takip edecek organizasyonumuz olmalı, dedim, ki en başta bu fikri ortaya atan ve gönüllü olarak darağacına çıkan kişi olarak.
ve kışlık yer ararken ve kalabalıktan dolayı fiyat pazarlığı yaparken resmi olsun olmasın grup olarak bir varlığımızın öneminin farkına varmayan herkesi ben de alkışlamak istiyorum...
oderint dum metuant
sevgili muratcığım,biz hepimiz senin nasıl milli ve insani duygularla yola çıktığının bilincinde ve farkındayız.ayrıca bütün arkadaşlarımında bu yüce duygularda seninle hemfikir olduklarına eminim.gurupta kimsenin lider yada yönetici olmak gibi bir hevesi olduğunu da sanmıyorum.sadece ortaya çıkan genel kanı,bizim bize yettiğimizdir.seni (nacizane)en iyi tanıyan kişi olmam sebebiyle,seninde aynı fikirde olduğuna inanıyorum.bu vesile ile seninde dahil olduğun bu mutlu azınlığı,bir hayalet olarak uzaktan seyretmeni değil,bizlerle olmanı arzuluyoruz.sevgilerimle.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
durun ben hariçten bir gazel okuyayım sizlere,
bu geçirdiğiniz dönemleri mersin Mt geçirdi ve sonuç fiyasko oldu. bunu kozanda cengiz abilere de söyledim. arkadaş grubu olarak kalın derim. hiç resmilerştirmeyin ve kurallar koymayın. bırakın grup kendi kurallarını kendi kyuyor zaten ki bunda da geleneklerimiz ve karakterlerimiz yardımcı oluyor.
herneyse konun bu değildi benim. yapacağım hazırlıklar için söylüyorum;
BU HAFTASONU MERSİNE GELYOMUSUNUZ?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
LEm millet ne kadar kendini ifade etme düşüncesindeymiş,kapıyı bi araladım,hurrraaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
HAYALETM..KARA MURATIM ..SAKIN BUYAZIMI KENDİNE malletme senin yerin bizim yanımızda nekadar degerli oldugunu unutma bora kardeşimde belirtmiş ....sadece dikkat etmemiz gerekenleri diğer arkadaşlarmla paylaştm benim içim sen kara ELMASIMSIN seni eskiden beri tanırım örnek biarkadaşımsın kimse senin üstüne gelmiyordur eminim.seni tanıdıgım güne şükrediyorumtanaklarından öpüyormmm..
MİLLEEEEEETTT DİYOM
BU HAFTA DİYOM
MERSİNE DİYOM
GELYOMUUUSNUUUUUUUUUUZZZZ DİYOOOMMM
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
arkadaşlar ben murat arkadaşımın düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum burada büyümek başka arkadaşları aramıza almak değil adana olarak motosiklet kullanıcılarını sadece özel günlerde organize edebilecek bir ortam yönetim hazırlamak niyetinde bunun haricinde yine herkesler kendi yoluna gider ve gidecektir sizce biz kaç zamandır çarşambaları toplanıyoruz şayet böyle bir şey olsaydı bütün çarşambaları mendereste yer bulunmazdı motosiklerden yanılıyormuyum
en azından motosiklerin varlığı trafikte fark edilir diğer sürücüler bizlere karşı daha saygılı olur bence bunu yapalım selamlar
ayrıca çadırlı kamp için kadirliden ahmet abi (airman)ile görüştüm göl kenarında yelken kulübüne ait alan varmış istenirse motelde varmış bunuda değerlendirelim derim
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
yuh beee abi daha kışlık toplaşacak yer bulamamışken bune hiddet bune celal yaw ..ortada baya degişik fikirler var ama ben bizzat şahit oldugum kadarıyla herkez her ortama uyum saglayıp kaynaşamıyor...
ve bundan 150.. bilemedin 200 sayfa önce sine bakın, iso kankam ve ben bu guruba girmek için ne kadar çabalayıp komik duruma düşmüştük hala hatırlayanınız vardır ve hatırladıkca hala gülüyorsunuzdur ama ozamanki çekirdek gurup bambaşkaydı şu anki cekirdek gurup bambaşka benim nacizane kanaatim şuan cok huzurlu,sevecen ve kucaklayıcı bir ortam var bence öyle kolay kolay da bozulmaz.. eger yeterince büyük olan samimi dostlarımız arasına yenileri eklenecek se.....gelsin buyursunlar...
tavsiyem bu işi burda degilde yüz yüze konuşarak cözeriz çünkü milletce uzun cümlelerden kurulu yazıları pek okuyup anlayamıyoruz
son olarak büyüklerim ne karar verirse ben varım ön teker nereye giderse arka teker de takip eder
laaa iso ne ifadesi olm millet ifade görsün diye şu bizim mektubu aradım bulamadım nirde lem o yazı maksat herkez okusun da ifade görsün sonrada çatlayana kadar gülsün
(buldum nan kanka bkz.sayfa 63 nerdeeeeeeeen nereye)
BEN DEGİL,BİZ DİYE ÇIKTIK BU YOLA
Millet coşmuşsunuz
Gelin bu konuşmalarınızı çarşamabaya saklayın
Sencer kardeşim pazar günü geliyormusunuz diye soruyor, kimse cevap vermiyor, ne kadar büyük ayıp. O zaman kendi adıma cevap veriyorum, pazar günü istanbulda olacağım için mersine gelemiyecem
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
sencerciğim,benimde bu pazar birtakım işlerim var.gezi olsa bile ben katılamayacağım.sevgilerimle.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Herkese selamlar arkadaşlar...
Yeri gelmişken 2 laf da ben etmek istiyorum bu gruplaşma hakkında; Ben askere gitmeden once herkesi tanıştırmak kaynaştırmak maksadı ile bi kaç buluşma ayarlamıştım ve bunlar ne mutlu ben yokken meyvesini vermiş ve sizler harika bir grup kurmuşsunuz.Ben o zaman da gruplaşalım diodum ama kesinlikle bir BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN SÖZ ETMİYORDUM..! Çünkü bir başın oldugu yerde her zaman bir de muhalefet olur ve bu da grubun ailevi (artık öyle görüyorum) yapısını bozar.
Benim o zaman ki amacım herkese bi konuda iş bölümü vermekdi.Mesela birisi bi kaç güzergah bulup onları grubun fikrine sunardı hafta sonu için eger başka fikri olan varsada söylerdi ya da bu 29 ekim gbi özel günler için bir medya ve kamu iletişimini saglayan bir arkadaşımız gerekli izinleri alırdı vs gbi...
Ama benim asıl önem verdigim nokta egitimlerdi.Allah korusun yolda birimizin başına bir olay gelse kaç tanemiz düzgün şekilde kask çıkarmayı ve ilk yardım yapmayı biliyorum.Tamam aramızda eksik olmasın allah yokluklarını vermesin Doktor arkadaşlar var ama ya onların olmadıgı bir zamana denk gelirse ve yahut yolda kaza yapmış bir arkadaşa yardım etme durumumuz dogarsa.Tekrar söylüyorum ben başkanlık sistemine karşıyım,bu grupda herkes aile gbi kolay kolay yeni insan girmesinede karşıyım.Eskiden motosiklet klubu onunde toplanırken bir hafta gördügümüzü diger hafta görmüyoduk;tanımadıgımız insanlarla yola çıkmak çok da dogru bişe degil bence.Düzenimizi bozmiyalım fakat arada bazı görevler seçsek ve bazı egitimleri alsak fekde fena olmiyacak bence.Herkese iyi günler...
Born To Be wild,Live to Ride...
Millet yine coşmuş,herkesin fikrine katılıyorum sonuç olarak aynı yere çıkıyor.
Pazar gezisi için ben zaten gelemiyorum Adana MT nin hanımlar kongresinde aşçılık ve organizasyon yapcem yani çok çalışmam lazım çoook
murat ile birkana katılıyorum. olay başkanlık sistemi değil ama resmi olmayan bir iş bölümümüz olsa hiç de fena olmazdı hani. bir toplantıda herkes yapabileceklerini söylese. bizde derizki; ha şu arkadaş bu konuyla ilgilenebilir çünkü bize böyle söylemişti bu konuda kendisinden yardım isteyelim. bence hoş bir fikir. yoksa muratın bir kurumsallaşmadan bahsettiğini zannetmiyorum. zaten böyle bişeyede gerek yok.
bende motorumu sattım dolayısıyla mersine gelemiyorum. motorsuz kalmak da kötü bişeymiş yahu. ama pek yakında...
2008 Regal Raptor 250 2009 Hyosung GV 650 2010 Bianchi 150
2011 Honda Transalp XL700 2013 Kymco Xciting 250 2015
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)