45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
herkese iyi günler, hayırlı işler... Çarşamba iftara gidecek olan arkadaşlara afiyet olsun ve Allah kabul etsin şimdiden.
Çarşamba Adana'daki toplantıya katılacak olan var değil mi :c))
AB rh (+)Biz rüzgarı hissetmeyi seçtik, klimayı değil...
Arkadaşlar merhaba, bir aksilik çıkmazsa Ceyhan'a bende geliyorum.
Honda CBF 1000'le Hayatı Dolu Dolu Yaşa !!!!
Ceyhandaki yemek için katılım listesi günceli
1-Çelik Gürsel
2-Mehmet Ilgaz
3-beterböcek Emre
4-Yusuf Ziya
5-Muzaffer1968
6-Mustafa Acar
7-Özden
8-Suat
9-Burak
10-Cellat Murat
11-ahmetnr
12-Halil Beyaz
13-Devrem Hüseyin
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.
aboo.. bugün çarşambaymış ki zaten... ben hangi gün sanıyordum acaba ??
kendime şaşırdım... :c))
Akşam saat 21:00 civarında mekanımızda olacağım, görüşmek üzere arkadaşlar...
AB rh (+)Biz rüzgarı hissetmeyi seçtik, klimayı değil...
Güncelliyorum katılım Listesini
1-Çelik Gürsel
2-Mehmet Ilgaz
3-beterböcek Emre
4-Yusuf Ziya
5-Muzaffer1968
6-Mustafa Acar
7-Özden
8-Suat
9-Burak
10-Cellat Murat
11-ahmetnr
12-Halil Beyaz
13-Devrem Hüseyin
14-Serhat Abi
15-Prometeus
Saat 19:00 dan öncesine kadar katılımı güncellerim tekrar görüşmek üzere
Üzdün beni Yusuf abi. Halbuki tanışmıştık seninle, muzaffer abi ile birlikte, baraj yolundaki işyerime gelmiştiniz. pasta börek yemiştik birlikte.
Yaylada olmasam bende gelmek isterdim ama kısmet değilmiş herkese bol muhabbetler iyi iftarlar herkese selamlar
köylü milletin efendisidir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Ben hayatta 2 şeye inanırım 1 Dua ederken görmediğime 2 aynaya bakıp gördüğüme.
günaydın millet.akşam CEYHAN'da muhabbet (lokmalar) nasıldı?
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Merhaba arkadaşlar,
Akşam Ceyhan' da lokmalarda, katılımda, sohbet de güzeldi.
Ceyhan' daki arkadaşlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.
Keyifli nice birlikteliklere,
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.
gunaydın arkadaslar
aksam çok güzeldi ceyhan daki arkadaslara teşekkürler bizleri mişafir edikleri için.
kara murat benim FUAT KOŞAK
Arkadaşlar günaydın, dün akşam ceyhan'da bizi ağırlayan konuksever arkadaşlara teşekkürler. Hakikaten hem ortamdan hemde yaptığımız yoldan çok keyif aldım.
Yusuf Abi dün konusu oldu diye "Prometheus" un kim olduğuna dair mitolojik bir anlatımı ekledim. Vaktiniz varsa okursanız sevinirim.
Yunan Mitolojisinde Prometheus kimdir,
Prometheus hikayesi nedir
Mitolojide Prometheus kim
Yunan Mitolojisinde Prometheus, Hesiodos'a göre İapetos'la ve Klymene'nin oğlu ve Atlas, Menoitios ve Epimetheus'un kardeşidir Bazı metinlerde Prometheus'un annesi Asia ve kardeşi Athos olarak gösterilir Prometheus, öteki kardeşleri gibi, tanrısal düzene kafa tutmuş, karşı çıkmış ne var ki öteki kardeşlerinden farklı olarak sonunda insanoğlunu yaratarak ve onlara ateşi vererek bu düzeni değiştirmeyi başarmıştırOlympos tanrılarının kuvvet ve kudretine karşılık, Prometheus'da kurnazlık ve zeka vardır Titanların isyanları sırasında tarafsızlığını korumuş ve başkaldırmamış bir Titan oğlu olarak Zeus'un gözüne girmeyi başarmıştı Zeus onu Olympos'daki ölümsüzlerin arasına aldı Oysa o Zeus ve arkadaşlarına karşı kin besliyordu Dedelerinin öcünü almak için, kendi gözyaşıyla yoğurduğu balçıktan ilk insanı yarattı Sonra onun acizliğine acıyarak, Hephahistos (Ateş Tanrısı) alevler saçan ocağından bir kıvılcım çaldı ve insanlara armağan etti Bunun için Tanrı Zeus tarafından Kafkas Dağında zincire vurulmuş ve Prometheus Desmotes (zincire vurulmuş Prometheus) adıyla anılmıştır Tanrılarca görevlendirilen bir kartal(bazen akbabayla karıştırılır) sürekli olarak, her gece yeniden oluşan karaciğerini kemirmektedir Onu Kafkas dağının tepesindeki bu işkenceden Zeus'un oğlu yarı tanrı, ölümlü Herakles kurtarır Prometheus; "Zeus tahtından düşmedikçe benim işkencelerimin sonu yoktur" der, böylelikle insanlığa özgürlüğün yolunu göstermiş olurBu arada Zeus, kendisini hiçe sayan insanlara da bir ders vermek için, Hephaistos'a su ve balçıktan ilk bakirenin heykelini yaptırdı ve kalbine ruh yerine Prometheus'un ateşi çaldığı yerden aldığı bir kıvılcımı koydu ona Pandora ismini verdi Onu insanlara yollarken eline verdiği kutuda ise tüm kötülük ve ızdıraplar vardı Zeus böylece insanlardan da intikamını aldı
Zincire vurulmasındaki asıl neden Zeus'un ondan korkuyor olmasıdır Geleceği görme yetisi olan bir titan'dır ve bu yetisini kullanarak Zeus'un Kronos'u tahttan indirmesine yardımcı olmuştur Gelecekte de Prometheus'un bu özelliğini kendisinin tahttan düşürülmesi için de kullanacağından korkan Zeus, Prometheus'un ateşi (bilgiyi) çalarak insanlara vermesi ile ondan kurtulmak için gerekli fırsatı elde etmiştir Bu işkence 30000 yıl sürmek üzere planlanmıştı, fakat Herkül'ün onu serbest bırakmasıyla Prometheus kendisinin karaciğerini her gün yiyen kartalı buldu ve öç olarak Zeus'un Prometheus'u cezalandırmakla görevlendirdiği kartalın karaciğerini yedi Zeus bu şekilde cezasını sonlandıran Prometheus'u affetti ve tekrar ölümsüzler arasına aldı
heytttttt yiğidim benim prometeusummmm benim yakışır canım arkadaşım
kızı kolda fazerı yolda severim.
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)