Bir motosikletin en büyük düşmanı ne yazık ki trafikteki otomobiller, biliyor musunuz? Eğer bir motosiklet kullanıcısıysanız eminim ne demek istediğimi anladınız.


Aslında pekala bu düşmanlık bir dostluğa dönüşebilir. Otomobil sürücüleri sizlere söylüyorum; bana inanın motosiklet kullananlar öyle düşündüğünüz gibi serseri, aklı kötülüğe basan, ellerinde zincirle dolaşan insanlar değil. Yazık ki bugüne kadar her yerde motorcular böyle lanse edildi. Ama vallaha diil, billaha diil. İstisnaları bi tarafa atarsak hepsi sizin düşündüğünüzün aksine gayet düzgün, kültürlü, efendi, eğitimli ve modem insanlar inanın. İnanmıyosanız temsili fotoğraf olarak bana bakın.

Bir diğer yanlış bilinen konu motosikletlerin trafikte olmaması gereken bir araç gibi muamele görmesi hemen bir örnekle açıklayayım. Motorumla akıcı sayılabilecek konvoy olmuş bir trafikte orta şeritte, trafiğin seyir hızında ilerliyorum. Arkamdaki otomobil sürekli bana selektör yapıyor. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum ve aynamdan arkamdaki otomobil sürücüsünün "Çekil ordan be çekil! Ne işin var senin orda.." diyen el kol hareketlerine şahit oluyorum. Ki bu çok masum bir örnek oldu. Otomobil yol vermediği için düşen motosiklet sürücüsünün kolunun, bacağının kırılmasını arkadan bir otomobil tarafından kasti olarak sıkıştırılıp sürücüsünün nasıl canlı kurtulduğunu anlamadığım parçalanan motoru, "sen motorsun niye şeritten gidiyosun bas git aralardan" diyip önüne kıran otomobil karşısında ömründen 3-5 gün giden motorcuyu anlatabilirim.

Sevgili otomobil sürücüleri, çok rica ediyorum bu davranış biçiminizden tez vakit vazgeçin. Motosiklet de trafikte ciddi haklara sahip bir taşıttır. Hatta pek çok ülkede geçiş üstünlüğü olan ve yakında Türkiye'de de olacak olan bir araçtır. Ayrıca unutmayın ki sürücüsü olmadan ayakta duramayan ve kaportasını etiyle butuyla bir insanın oluşturduğu motosikletler trafikte sizin korumanıza da muhtaç. Ve yine aklınızda olsun, trafikte motosikletlinin yaptığı bir hata sizin en fazla malınıza zarar verebilecekken, bir otomobil olarak yaptığınız hatayla direkt motosikletimin canına kast etmiş oluyorsunuz.
Ben, bundan sonra trafikte motosikletlileri fark edip yol vereceğinizden, yüzünüzdeki "seni anlıyorum motosikletli, merak etme seni fark ettim" gülümsemenizle koruyup kollayacağınızdan eminim.

Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com