PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 600 rr ön fren sorunu

Albertini_
18 Mart 2012, 21:18
Merhaba arkadaşlar, benim şöyle bi sorunum var... 50 ve üstü km giderken ön freni kullanıyorum ama fren sanki titriyor tutuyor tutumuyor gibi değil titreyim gidonu bile sallıyor biraz. balata durumu iyi, ön disk yamuk değil. sizce nasıl bir sorun bu. gerçi en kısa zamanda bi tamirciye uğramam gerekiyor ama tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler... 600 rr...

bY_aLp
18 Mart 2012, 21:20
disk ile balata arasına birşey sıkışmış olma ihtimali varmıdır acaba?

Tropiksera
18 Mart 2012, 21:30
Disk çizilmiş o olabilir. bende frene basınca titreme yapıyordu disk çizilmiş, tornacıya verdim 5 dakikaya diske silme yaptı güzel oldu şimdi titreme tutmama gibi olay yok...

ALEXANDER 1
18 Mart 2012, 21:31
dostum hidrolik sıvın en son nezaman değiştirildi? Sıvının (DOT 4) özelliğini kaybetmiş olabilir.Kontrol etmek için ön fren manetinin oradaki haznenin üzerindeki vidaları sökerek sıvının rengine bak.Açık sarı olmalı hatta su gibi açık olmalı.Fakat bunu yaparken çok dikkatli ol.O hazneye en ufak bir pislik,kıl bile kaçmamasına dikkat et.Fren hidrolik sıvısının değişimi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar var bu sebeple sıvının rengi koyulaşmış ise yetkin bir serviste değiştir.Sistemde hava ,pislik kalmamalı.

Felon
18 Mart 2012, 21:32
fren merkezinin vidalarını kontrol ettiniz mi?

immortalboss
18 Mart 2012, 21:36
Bence diskte bir durum vardır.Disk temizleyici ile temizleyip bir kez daha deneyin.Sonra hidrolik sıvısını kontrol edin.Eğer o zaman düzelmezse tamirciye gitmelisiniz derim.:)

Albertini_
18 Mart 2012, 22:49
teşekkürler arkadaşlar ilk işim hidrolik kontrolü olacak sonra disk te çizik var mı ona bakayım iyice(bunlar hiç aklıma gelmemişti) herşey normal ise galiba bana tamirci gözüküyor...

aya
18 Mart 2012, 23:31
titreme durumunun nedenleri malum. disk ile balatanın birbirine paralel yapışamaması temel nedendir. dolayısıyla öncelikle diske bakılmalı, mümkünse değiştirilmeli (silme hem güvenli değildir, hem de bir süre sonra eski haline döner, boşuna sildirme masrafı yapmış olursunuz). tabii disk ile birlikte balata da değişmeli ki, eşit oranda ve eşit çizgilerde aşınsınlar.

yamuk disk balatayı bozar, bozuk balata da titremeye sebep olur. bu nedenle değişim disk + balata takım olarak yapılmalı...

bir başka ihtimal de, ön teker bilyalasında boşluklar oluşmuş olması ya da balans bozukluğu diyeceğim ama, böyle bir durum sadece frende değil, düz gidişlerde de hissedilir. o nedenle o ihtimal üsünde durmuyorum doğrusu...

Albertini_
19 Mart 2012, 21:40
herkese teşekkürler sorun disk miş. tornaya girip halledilecek bir durummuş. yani çok masraf olacak bişey değil 70 ile 100 tl gibi bi ücrete halledilecek.

mete_han
19 Mart 2012, 21:48
herkese teşekkürler sorun disk miş. tornaya girip halledilecek bir durummuş. yani çok masraf olacak bişey değil 70 ile 100 tl gibi bi ücrete halledilecek.

disk neden tornaya girer anlamam birader...bi .pnelik var bu işte...İstanbuldamısın bi baktıralım ücretsiz serviste şu frenlere...

aya
20 Mart 2012, 02:02
tornada sildirmeyi asla ama asla tavsiye etmem. torna yaptırırsanız, güvenlik zaafiyeti bir tarafa, çok kısa bir sürede eski haline dönecek o diskler ve yine gidip yenisini almak zorunda kalacaksınız... olan 70-100 liranıza olacak...

sapo
20 Mart 2012, 04:16
abi zaten diskin et kalinligi 4,5 mm yada daha az olursa o diskin hayati kaymis demektir sen o diski tornaya soktuysan o diskin et kalinligi en az 1 mm azalir yani fren diski tornadan cikar cikmaz servis limitine (yani degistirme zamanina ) ulasmis olur ne gerek var ki simdi tornaya.yenisi ile degistirmek en mantiklisi tabi bir takimda yeni balata ile beraber.ama motor senin para senin .bize elimizden geldigi kadar yardimci olmak duser son karar senin saygi duyariz kararina.

Albertini_
20 Mart 2012, 12:36
disk neden tornaya girer anlamam birader...bi .pnelik var bu işte...İstanbuldamısın bi baktıralım ücretsiz serviste şu frenlere...

Istanbul da oturuyorum vala bunu söyleyen naturel motor güngören de belki bilirsiniz. Eyer varsa başka iyi biyer baktiralim tabiki. Pm atabilirsin dostum yada yardım edebilecek başkası varsa tabiki seve seve yardım kabul ederim

onuRRtas
20 Mart 2012, 12:39
dostum ebay'da dünya kadar RR parçası var. o gidicek 100 lirana biraz daha ekler sıfırını getirtirsin diskinin :)

papatya hemide set olarak..

http://www.ebay.com/itm/New-Set-Front-Brake-Disc-Rotor-Race-Motorcycle-HONDA-CBR400-600-RVF400-RR-/250968160251?hash=item3a6ede37fb&item=250968160251&pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr#ht_3336wt_960

daha araştır daha güzel şeyler bulabilirsin yaratıcı ol dostum servislere dünyaları bayılmaa :))

hatta ve hatta kargo beleşmiş :)

mete_han
20 Mart 2012, 12:44
Istanbul da oturuyorum vala bunu söyleyen naturel motor güngören de belki bilirsiniz. Eyer varsa başka iyi biyer baktiralim tabiki. Pm atabilirsin dostum yada yardım edebilecek başkası varsa tabiki seve seve yardım kabul ederim

tamam biraderim beni ara şimdi kahvaltıya başlamadan piliz...:P 537 335 22 33...seni honda servisime yollıcam ücretsiz bakılacak makinan...teşhis konulsun en azından...

dürümdöner
20 Mart 2012, 13:21
illa tornaciya gidecekse ön disk kendin götür yuh yani 100 liraya disk torna mı olur..ikitelli sanayiinde herhangi bi tornacıya diski sök götür 20,25 liradan fazla para almaz senin natürel güzel fiyat çıkarmıs..beceremem diyorsan ben o işleri benim tornacı arkadaşım var yönlendireyim..

mete_han
20 Mart 2012, 13:24
hacı arasana...