PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asya Motor Asya Motor RX 250 - MotoCross - SuperMoto

Sayfa : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

ozrace
23 Mayıs 2012, 10:32
hocam benim sana söylediğim tek şey neden asya ya kızıyosun geçen sene kubada aynı şeyi yaptı bundan bahsediyorum. Senin şu anda altında motorun olması bu gerçeği değiştirmiyor. (hoş sende motoru alalı 2-3 hafta olduki beklememek için ambardan aldın :) ) (ek: Yeni model dediğin motoru geçen sene tanıttılar hocam öyle tanıtıp başka model getirdiler :) ) Yani zaman zaman firmaların ithalatında böyle sorunlar çıkabilir bu firmaların bi cacık olmayacağı anlamına gelmez. Bu neredeyse her firmanın başına gelmesi muhtemel bir durum. Zaten adamlarda mayıs ayı demişler sitede yalan söylememişler ki bu belki haziranın ilk haftasına sarkar belki sarkmaz. Neden böyle bir tepki gösterdiniz onu merak ettim. acemi bir üye değilsiniz böyle çıkışlar bence gereksiz o yüzden sizinle tartışma içine girdim kırmak istemedim kusura bakmayın.

benimde tartışmak gibi bir niyetim yok.sonuçta bende kullanıcıyım ve hiçbir firma ile bir bağlantım yok.bu tepee modelini bende merak ediyordum ve belki zamanında getirselerdi şuan almış bile olabilirdim.fuar'dan sonra internet'de ilanlarını koydu bayii'ler ve bende doğal olarak aradım sordum,çünkü ilan verilmiş,demekki motor gelmiş bayiilere dedim ama aldığım cevap mart sonu gelecek dendi,mart bitti başka bir bayii'ye sordum oda Asya Motor'u aradı ve nisan sonu cevabını aldık.peki ben onlara inanıp para verseydim ne olacaktı?sabırlıysam hala bekliyor,değilsem paramın iadesini isteyecektim.şu an mayıs ayıda bitiyor ve hala motorları gören eden yok,bu yüzden insanlar başka modelleri tercih ediyor ve bu bence Asya Motor'un büyük bir ayıbıdır.bildiğim kadarıyla motoran'da 2 cross modeli çıkardı ve şuan piyasa'ya sürmüş durumda.başka firmalarda var tabi hatırlayamadığım.şimdi umarım neden tepki gösterdiğimi anlamışsındır...

tunctepe
23 Mayıs 2012, 13:01
O fiyat 10 ay taksitli hali benim motor daha gelmedi, 15 gün var ben 2 ay öncesinden sipariş verdim

aman leons ne yaptın sen doğmamış çocuğa paramı verdin ya farklı gözükürse resimlerdeki gibi değilse ne olucak bayi demezmi senin için sipariş verdik getirttik alıcaksın :) hatta sen motora beşik kertmesi yapmışın :) inşalla çok yakın zamanda eline ulaşır ve umduğun gibi çıkar mutlu mutlu kullanırsın bide bu motorların balansörü varmı titreşimi neyle kesiyor bunu bir öğrenebilecek bir baba yiğit varmı bize

Syanur
23 Mayıs 2012, 13:24
Yahu birisi diyor bu yıl tepee satılmayacak, birisi siparişini vermiş... Asyanın sitesinde faizsiz 10-12 ve 18 ay taksit gibi imkanlardan bahsediliyor ancak siparişi veren arkadaş 10 taksit diye 4000 TL lik motoru 5000 TL ye alıyor...

Benden buraya kadar... Çok kafam bulandı. Bu aletler bayilere gelmeden daha da bişey yazmıycam valla (yersen... :))

leons
23 Mayıs 2012, 15:03
aman leons ne yaptın sen doğmamış çocuğa paramı verdin ya farklı gözükürse resimlerdeki gibi değilse ne olucak bayi demezmi senin için sipariş verdik getirttik alıcaksın :) hatta sen motora beşik kertmesi yapmışın :) inşalla çok yakın zamanda eline ulaşır ve umduğun gibi çıkar mutlu mutlu kullanırsın bide bu motorların balansörü varmı titreşimi neyle kesiyor bunu bir öğrenebilecek bir baba yiğit varmı bize

İnşallah, fabrikayı arayıp ara sıra soruyorum gelecek deniyor tüm modeller haziran ilk haftası ben daha ödeme yapmadım siparişini verdim getirecekler parayı öyle alacaklar. Zaten 2 ay bekledim ücretin belli kısmından keserek ödeyeceğim aksi taktirde tüketici haklarına gideceğim bende evkurdan satın aldım malesef Trabzon'da başka asya satıcısı yok. Ben 12 ay taksitle satın aldım 5000 tlye, ama ilk iki taksiti alamayacakları için motor 4200 tlye gelecek. Titreşim yoktur, balansör yok bildiğim kadarıyla ama titreşim olmaz bu motorda sonuçta 250lik ama bellide olmaz :)

Syanur, 0 faiz (10-12 ve 18 ay) kredi kartı için geçerli malesef bizde o kadar limitli kredi kartı yok.

Syanur
23 Mayıs 2012, 15:26
Anlıyorum leons, hayırlı olsun diyelim. Yanlış anlama, benim kafam karıştı iyice, o yüzden öyle yazdım. Yani seni aldığın fiyattan ötürü eleştirmek için değil. Ama ilk 2 taksidini ödemeyecek olmak ayrı bir güzel olmuş :P Umarım bir aksilik çıkmaz ;)

leons
23 Mayıs 2012, 16:05
Ödemiyeceğim çünkü 24.03.2012 de sipariş vermiştim, ilk taksit ödemesi 24.04.2012 de ve yarın 24.05.2012 ikinci taksit ve motor yok beni bekletirseniz 2 ay bende ödemeyi yapmam. Motor haziranda gelirse 24.06.2012 ilk taksitim olur normalde 24.03.2013 son taksitim olacakken yinede o tarih olur. 12 yerine 10 taksit öderim taksit fiyatları değişmeden. Ben beklerken iyi, onlar parayı alamazsa kötü yok öyle iş tüketici hakkı diye bişey var.

Lakin tüketici haklarında belirtilmiş bir maddeydi galiba ürün tesliminde bekletilen süreye göre belli bir indirim yapılması şartı. Hiç gözünün yaşlarına bakmam ben 2 aydır motosiklet kullanmıyorum bunlar yüzünden. Kimsenin bir ürün için bu kadar bekletme hakkı yoktur.

tunctepe
23 Mayıs 2012, 16:19
bildiğim kadarı ile evkur biraz şahibeli bir kuruluştur tüketici şikayetlerinin çoğu evkurdan çıkmakta bence hem fiyatı şiirmişler hemde vaatte bulunmuş olma olasılıkları yüksek bence bankadan kredi çek ona faiz öde daha iyi dikkatli ol derim arkadaş

leons
23 Mayıs 2012, 17:00
Bazı çalışanları çok iyi bulunduğum yerdeki müdür yardımcısıda çok iyi bir abimiz fakat gel gelelim firmada bazı çalışanlar işlerini tam yapmıyor fakat motor zaten daha fabrikadan çıkmadı asyanın suçu var aslında.

tunctepe
23 Mayıs 2012, 19:13
Bazı çalışanları çok iyi bulunduğum yerdeki müdür yardımcısıda çok iyi bir abimiz fakat gel gelelim firmada bazı çalışanlar işlerini tam yapmıyor fakat motor zaten daha fabrikadan çıkmadı asyanın suçu var aslında.

haklısın asyanın suçu var tabi neyseki ben motoru farkedeli 2 3 hafta oldu olmadı ama ev kurdan motor almakta garip işin açıkcası

tunctepe
24 Mayıs 2012, 01:38
mondial exdream e feci kafam kayıyor motorgövdesine baktıkça sayanur kafam karıştı

leons
24 Mayıs 2012, 02:55
Malesef başka bayi yok burada ondan dolayı mecbur kaldım.

korbygs
24 Mayıs 2012, 03:07
söylim dostum sana ne olacağını bütün tesisatını da almak zorunda kalcan ben 250 ktm radyatörlü motoru düşündüm üzerine monte etmeyi bütün tesisatınıda alman gerekecek karbüratör manifolt gibi uyum sağlamıycak çünki yoksa herkes yapardı demi düz mantık ya da bi kaç tamirciye sor bakalım ne dicek

mehmetmumtaz
24 Mayıs 2012, 12:48
söylim dostum sana ne olacağını bütün tesisatını da almak zorunda kalcan ben 250 ktm radyatörlü motoru düşündüm üzerine monte etmeyi bütün tesisatınıda alman gerekecek karbüratör manifolt gibi uyum sağlamıycak çünki yoksa herkes yapardı demi düz mantık ya da bi kaç tamirciye sor bakalım ne dicek
ben bi tane Yamaha budum cross buldum komple aktaracaktım, 2 zamanlı 40 -50hp :D

GaCCaLL
24 Mayıs 2012, 15:22
ben bi tane Yamaha budum cross buldum komple aktaracaktım, 2 zamanlı 40 -50hp :D

neymiş o yahu?

mehmetmumtaz
24 Mayıs 2012, 16:18
neymiş o yahu?
yz250 (97model) bulmuştum evraksız sadece motorunu kullanmak için alacaktım sonra vazgeçtim

tunctepe
24 Mayıs 2012, 22:57
ne oluyorz hööö ne bu tesisatını almak zorunda kalıcaksın konu nerden nereye ?

rojhat
25 Mayıs 2012, 00:30
evet jant lastik ayni seye geliyor ama kalite olarak hangisi daha iyi sizce kuba mi asya mi (sm olarak )

GaCCaLL
25 Mayıs 2012, 11:19
yz250 (97model) bulmuştum evraksız sadece motorunu kullanmak için alacaktım sonra vazgeçtim

Kaç para istediler?bana öyle birşey lazım aslında??

berk_cglr
25 Mayıs 2012, 11:25
6000 tl idi o yz :D birde şu motoran var hiç bakan kurcalayan varmı aranızda http://www.motoran.com.tr/urun/xf-250-cross-balencer/

19bg falan

mehmetmumtaz
25 Mayıs 2012, 12:31
Kaç para istediler?bana öyle birşey lazım aslında??

duruyorsa sorayım denizlideydi makine

6000 tl idi o yz :D birde şu motoran var hiç bakan kurcalayan varmı aranızda http://www.motoran.com.tr/urun/xf-250-cross-balencer/

19bg falan

marmariste inceledim, çok ağır makine , göstergeleri eski , jiklesi filan altta eski teknoloji makine hoşuma gitmedi , amortisörle filan kalite değil

GaCCaLL
25 Mayıs 2012, 12:35
kübaya çok benziyor sanki...

Syanur
25 Mayıs 2012, 12:58
Hepsi birbirine benziyor, hatta hangisi doğru düzgün farklı ki... Ben sıkıldım bu işten, çok yazdık çizdik su üzerinde... Motorlar daha bayilere gelecek de, oradan alanlar olacak, rivayetler çıkacak. Alanlardan forum üyesi varsa yazacak, tabi taraflı yazmazsa iyi.. 1-2 kişinin subjectif paylaşımlarını takip edip motor alacak mıyız? Bence en güzel hangisini beğendiysen az araştır, sonra al gitsin valla. Okadar beklediğimize didiklediğimize değmiyecek hiçbişey...gibi geliyor bana.

tunctepe
25 Mayıs 2012, 14:39
yahu işin garibi tüm bu cross ve sm lere bakınca gerçekten mondial hertülür geliştirmiş kendini 6 bini veren 1880 daha verir gibi yada2 ci el çok güzel 2004 kle 500 alınır sıkıcı bir durum

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------

o motoran çok plastik aksamı var hiç hoş değil

GaCCaLL
25 Mayıs 2012, 14:46
yahu işin garibi tüm bu cross ve sm lere bakınca gerçekten mondial hertülür geliştirmiş kendini 6 bini veren 1880 daha verir gibi yada2 ci el çok güzel 2004 kle 500 alınır sıkıcı bir durum

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------

o motoran çok plastik aksamı var hiç hoş değil

ziya kızacak ama 6000 i veren acam 2 bin daha üstüne veripde onu alacağına 6 bine gider bi xt600 alır aslında tabi burda kişisel sebepler ve tercihler çıkıyor meydana..neyse ben susayım hatta kaçayım ben..
:queen:

Syanur
25 Mayıs 2012, 15:24
La o paraya araba alınır layn, deli misiniz siz, hiç çinlilere o para verilir mi !!! Arabaya binin arabaya, ölürsünüz bahhh !!! Az daha goyun Q7 alın bahh... Bizim arkadaş aldı, şahin aldı o paraya...

:mrgreen::mrgreen:

tunctepe
25 Mayıs 2012, 16:35
ruhunu arabayla değişenler var aramızda :) 4 tker götünü 2 teker ruhunu taşır

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:28 ----------

xt ye hiç bakmadım yani beğenmediğim bir bir model su soğutmalı değil çok yakıyor . isterimki o kadar parayı sıfıra verim ama bu paralara ancak 2 el 500 lük motorlar çıkıyor transalpe baktım aprilla pegasso ya suziki firebirde en uygunu ve fiyat performans benzin vergi tüketimi olarak kle 500 ortalamaların üstünde gözüküyor 500 lük olduğu için vergiside düşük :) ama bide sıfır motora binip kafanın rahat olması var en azından 2 sene mondial lin exdreem model de serenay diye motocross üreten fabrikasını satın almış vede iyi motorlar bundan önceki linkkimde motorların reklam filmi var ki bildiğin ağır cross böyle tepinmeye asyanın gele bileceğini sanmıyorum kle 500 de ki rahatlık konfor sürüşkeyfininde olmayacağı belli ama ama alette nereye elini sürsen bol sıfırlı anlıyacağın 2 ucu bildin deynek

tunctepe
26 Mayıs 2012, 14:30
mondial exdreem nasıl ya 1 80 nin altı bu motora binemez :) hani onu bırak sm modeli biraz daha kısadır enurumodeline göre diyorum en az 3 5 cm fark eder bide amaortisörlerden 5 cm indire bilirsen iyi
bu arada satılık ilanındaki motorun plakası çıkmamış :)
arkadaşla görütüm motorun koltuğunun süngerini filan indirmiş arkaamortisör 12 cm filan aşa inebiliyor önde 5 cm filan aletin 3 viteste bile şahlandığını söylüyor diğer hiç bir çinli ile alakası olmadığını açık açık söylim dedi araziye bunlar 6 7 arkadaş girmişller kübaların çoğu dağılmış durumdaymış yorum larınızı bekliyorum bu arada exdream mi bir alıcağna karşışılık almış 400 kusurluk bir ktm aldığı için elden çıkartıyormuş motor 200 kusur km de araziye vurmuş

trazma
26 Mayıs 2012, 16:21
valla hocam bende str var 9-10 kere araziye girdik hemde en hardından daha hiç bişe olmadı birazda sürücüden kaynaklı olmasın adam her metrede motoru yere yatırırsa hangi motor dayanır o duruma

Syanur
31 Mayıs 2012, 18:31
Beyler buyrun size RX 250 ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-apachi-apolo-250-rx-2011-croos-85649879/detay

Bu alet niye 2010 öncesi modellerini getiriyorlar diye ilk önce Asyaya kızdığımız RX250 modeli. Yurt dışında Orion yada Apollo adı altında satılıyor. Bu arkadaş da apollo adı altında, apachi kısmında ilan vermiş. Bu motorun Tekirdağda ne işi var ben de bilmiyorum. Ama bunun Asya'nın getireceği model olmadığını iddia eden varsa resimleri dikkatli incelemesini istiyorum. Ta kendisi...!!!

mehmetmumtaz
31 Mayıs 2012, 19:04
. Bu motorun Tekirdağda ne işi var ben de bilmiyorum.!

arayıp sorsak ya :queen: , adamın motor hakkındaki fikirlerinide soralım hatta

Syanur
31 Mayıs 2012, 19:22
Nasıl bir cevap bekliyorsun ? Dürüst ol :queen:

Yanlız ben hala olayın şokunu yaşıyorum. Biz burada yazmadığımızı bırakmayalım, adam 5000 km yi devirmiş motorla :mrgreen: Ulan kim sokmuş onu TR ye peki :silent:
(ilan da ayrı bir güzel, adı apollo değil apolo, ilan verildiği kısım kimsenin bilmediği bir marka...vs, vs,)

mehmetmumtaz
31 Mayıs 2012, 21:06

Yanlız ben hala olayın şokunu yaşıyorum. Biz burada yazmadığımızı bırakmayalım, adam 5000 km yi devirmiş motorla :mrgreen: Ulan kim sokmuş onu TR ye peki :silent:
(ilan da ayrı bir güzel, adı apollo değil apolo, ilan verildiği kısım kimsenin bilmediği bir marka...vs, vs,)
istanbulda olsam , gidip bakardım makineye :D , ülkeye nasıl giriş yaptı o gerçekten güzel bir soru

Terapist
01 Haziran 2012, 02:34
Beyler buyrun size RX 250 ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-apachi-apolo-250-rx-2011-croos-85649879/detay

Bu alet niye 2010 öncesi modellerini getiriyorlar diye ilk önce Asyaya kızdığımız RX250 modeli. Yurt dışında Orion yada Apollo adı altında satılıyor. Bu arkadaş da apollo adı altında, apachi kısmında ilan vermiş. Bu motorun Tekirdağda ne işi var ben de bilmiyorum. Ama bunun Asya'nın getireceği model olmadığını iddia eden varsa resimleri dikkatli incelemesini istiyorum. Ta kendisi...!!!

hocam bravo bulmuşsun işte bu motor benim apollo orionla tanışmama vesile olan motordur öylesine gezinirken rastlamıştım ilana yaklaşık 1 yıl önce tokattaydı o zaman 3000 küsür kmde idi sahibi 6000den açıp 5600e kadar düşmüştü sahibinden.com da. takip ediyordum demekki tekirdağa satmış. eski ilanda daha güzel resimler vardı ama ilan silinmiş sahibindende ilan numarası bile durur hala :) 64861388 sahibindende çıkmıyor ama google a yazınca silinen ilanın başlığı çıkıyor alt kısımlarda. bu motor asyanın getireceği motorla yeni nesil far haricinde birebir aynıdır hocam birde stickerlar sökülmüş tabi :)

Edit: ilanı buldum biraz araştırınca Apollo (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-apollo-orion-prfosyenel-kros-2011-64861388/pasif-ilan/#classifiedTitle)

Barkar
01 Haziran 2012, 09:15
arkadaşlar ben çok cros yapmıcam ama dağlara , bozuk yollara mesela Sakaryadan Çanakkaleye gidicem ben süper motormu almalıyım?

Syanur
01 Haziran 2012, 09:44
Motor çift egzantrikli(DOHC) 2 supalı imiş... Bana da garip geldi ama kullanıcının yalancısıyım;

Link - Buradaki yorumlardan görebilirsiniz (http://www.youtube.com/watch?v=T6VBM8Z3i-M)

@Bakar Bence siz enduro olan modelini almalısınız. Hatta trafiğe çıkmayacaksanız, sadece arazi yapacaksanız, yanlış yerdesiniz :)

Barkar
01 Haziran 2012, 10:40
@Syanur, Ya biraz eksik yazdım galiba ben Sakarya' dan Çanakkale ye gidip oranın dağlarını gezicem demek istemiştim ama beceremimişim:)

Syanur
01 Haziran 2012, 10:56
@Bakar Ozaman sana enduro modelini öneriyoruz... :cherry: Marka model önemli değil, performansı seni tatmin edecek(tahminen ~250cc), arka tekeri 18"-19", ön tekeri 21" olan herhangi bir trafiğe çıkabilen(plakalı, farlı, vs, vs,) bir motor al kendine.

(Bu arada yanlış yerdesin derken, "çık git lan burdan!" manasında değil de, yanlış marka-model bakıyorsun demek istemiştim :) )

mehmetmumtaz
01 Haziran 2012, 11:01
@Syanur, Ya biraz eksik yazdım galiba ben Sakarya' dan Çanakkale ye gidip oranın dağlarını gezicem demek istemiştim ama beceremimişim:)
Transalp-Bmw f650 bunlar işini görür

GaCCaLL
01 Haziran 2012, 11:06

Motorsuzluk insanın başına bela arkadaş baksana kaç aydır aranıpda bulunmayan motoru sahibinden'de bulmuş çıkarmış adam helal olsun :queen:

Syanur
01 Haziran 2012, 11:31
Motorsuzluk insanın başına bela arkadaş baksana kaç aydır aranıpda bulunmayan motoru sahibinden'de bulmuş çıkarmış adam helal olsun :queen:

:mrgreen: :mrgreen: Ne sen sor ne ben söyleyeyim.. Şu anda neler araştırdığımı nerelerde dolandığımı bir bilsen...:king:

GaCCaLL
01 Haziran 2012, 12:59
:mrgreen: :mrgreen: Ne sen sor ne ben söyleyeyim.. Şu anda neler araştırdığımı nerelerde dolandığımı bir bilsen...:king:

Moruk bende onu anlamıyorum :queen: nasıl bir işyeri seninkisiki devlet dairesinde olan benim paso nette olan sensin :queen:

tunctepe
02 Haziran 2012, 00:35
yahuu daha asya sokamamış sokan sokmuş :)

leons
03 Haziran 2012, 17:18
Anlaşıldı asyadan bu motorları sipariş verenler komple bunlara sokacak :)

mehmetmumtaz
03 Haziran 2012, 17:38
motorun geleceği yok, başka yönlere yöneliyorum :thumright

tunctepe
03 Haziran 2012, 18:23
valla benim bu hafta elime exdream geçiyor bekleyen arkadaşlara hayırlı sabırlar

leons
03 Haziran 2012, 19:25
Ayın 10 una kadar gelirse satın alacağım yoksa asyadan daha vida dahi satın almam

tunctepe
04 Haziran 2012, 11:50
ağır olmuş :)

buralpdi
04 Haziran 2012, 12:55
haftasonu taraklı-karagölde kampdaydık iki adet apachı xz250r ile kros yapmaya gelen arkadaş gördük kısaca sohbet edip motorlar hakkında bilgi aldık özet olarak 6000tl almışlar ve performansından memnunlar, bence asyanın getireceği motorlarla bunlar aynı yan motor kapaklarına bakarsanız orion marka diye düşünüyorum,
videosu http://www.youtube.com/watch?v=oq0lA79hqEs&feature=youtu.be

Syanur
04 Haziran 2012, 19:23
haftasonu taraklı-karagölde kampdaydık iki adet apachı xz250r ile kros yapmaya gelen arkadaş gördük kısaca sohbet edip motorlar hakkında bilgi aldık özet olarak 6000tl almışlar ve performansından memnunlar, bence asyanın getireceği motorlarla bunlar aynı yan motor kapaklarına bakarsanız orion marka diye düşünüyorum,
videosu http://www.youtube.com/watch?v=oq0lA79hqEs&feature=youtu.be

6000 TL 17 hp lik bir motor için yüksek rakam bence. Üstelik plaka olayı da yok. Ben de çok araştırdım bu motorları. Keşke biraz daha ekleyebilselermiş. ~1500 TL fark ile 28~30 hp lik versiyonlarını alabilirlermiş. Tabi ben tamamen fiyat/performans muhabbeti yapıyorum. Motorlar elbet tatmin ediyordur onları. :cat:

Bir de hem asya hem apachi yi inceledim epey. Aynı motor olduklarını düşünmüyorum. Farklı motorlar bunlar.

mehmetmumtaz
04 Haziran 2012, 22:11
6000 TL 17 hp lik bir motor için yüksek rakam bence. .

marmariste yamaha servisine gittim , Patronu xz250r ile hard enduro yaptığını bayada iyi olduğun söyledi, yanlız 4 tane KTM 250exc varmış videosun gösterdi aboooo :queen: