PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mondial 150 znx nasıl bir motor iyi ve kötü yanları nelerdir ?

burak34kral
06 Mart 2012, 23:07
merhaba arkadaşlar öncelikler herkese slmlar mondial 150 znx modeli çok hoş gözüktü gözüme daha ilk motorum olacak ve tercihimi bu motordan yana kullanıcam 1 hafta içinde motoru alıyorum hayırlısıyla ilk kullanım için ii oldugunu düşünüyorum fakat daha önce hiç motor kullanmadıgım için nasıl bişeyle karşılasırım bilmiyorum ben motoru zevk için kulananlardan olucam inş beni sorunlarıyla motordan sogutmaz ben motor hastası biriyim başlangıç olarak ii bi motormudur sizce arkadaşlar bu arada bakımları olsun herseyi ile ilk motorum olacagı için gözüm gibi bakarım pek bi sorun yasarmıyım sizce ?

eren1903
06 Mart 2012, 23:27
Motoru alıyorsun zaten hevesini kırmaya gerek yok ama çinli sonuçta çok bir şey bekleme. Kaskını falan almayı unutma.

burak34kral
06 Mart 2012, 23:55
aslında son ana kadar kanuni phantom alıcaktım motor fuarından birkaç kişi ile sohbetim sonucu schooter a karar vermemi sagladılar ilk baslangıcı schooter ile yap sonra yükseltirsin daha ii bişiler alırsın dediler bende onlar sayesinde bu kararı verdim ama bide schooter için bile egitim almam gerekiyomu arkadaslar sonucta schooter gazı verince gidiyo frenle duruyo herhangi bi egitime gerek varmı sizce kask yelek tarzı seyler olmadan yola çıkmam ztn tmm motor benim tutkum çok seviyorum motorsiklet ama hayatımı daha çok seviyorum nekadar duzgun kullnsakta kaza bu nasıl alacagı belli olmaz o açıdan bilinçli bi kullanıcı olacagım kesin

ocal
13 Mart 2012, 01:28
bence alacağın ilk tedbir motoru alır almaz hemen lastikleri değiştirmelisiniz,benim lastiklerim tamamen naylon kauçuk diye bir şey yok ,korkunç bir şekilde her şartta kayıyor,motorunuzu da zorlamadan limitlerin altında kullanmalısınız,dayanıklılık ve malzeme kalitesi fiyatla çok mütenasip

drgon
25 Mart 2012, 04:23
Motoru çoktan almış olmalısın. Başlangıç motorunsa bence daha iyi bir markadan yana tercihini yap.Motorda şekil önemli değildir. Yamaha,Honda gibi markaları tercih etmelisin bence...honda pcx mükemmel ötesi bir scooter bence

burak34kral
28 Mart 2012, 01:00
arkadaslar motoru aldım ama fikrimi son anda degistirdim asya as 150 t1 aldım daha büyük ve oturaklı olması bi anda ilgimi çekti bugun motoru teslim aldım bayiden yarın plaka işlemlerini halledicem bakımlarını yapıp düzgün bi şekilde kullanıcam pek sıkıntı çıkarıcagınıda sanmıyorum sonuçta zevk için kullanıcam sabahtan aksama üstünde olmuycam agırlık yüklemiycem inş kazasız belasız süreriz zaten baslangıç motorum olacak . honda yamaha gibi markalara bineceksem bu motorda acemiligimi atıp binerim . tamam dediginiz dogrudur saglamlık açısından belki benimkinden katkat üstündür ama cbf,ybr gibi modeller tarzım degil gider modellerde fiyat acısından baslangıç motoru için pahalı sonuçta yatıracaz motoru bana şimdilik bu mantıklı geldi hayırlısı olsun artık aldık gitti :) bu arada lastikleri bi kaç kullanımdan sonra daha ii tanırım eger kötüyse hemen degiştiririm degistirecek olursam marka tavsiyelerinizi alıcam :cat:

AGunak
28 Mart 2012, 11:43
@burak34kral hayırlı uğurlu olsun yeni motorunuz. güzel günlerde kullanın.

acayüp
28 Mart 2012, 12:17
bende var motorun en guzel yani lastikleri sakin degisip masraf etme.
frenler gayet iyi. iki kere sag tarafa dustu herhangi bir kirik yok plastik aksaam esnek cam gibi dagilmiyor.
110 kg lik adamla tek marsta 150 km yol yapti sorun yok.

Eksozun uzerindeki krom dustu tek sorun o.
Goruntu cok hos. Her isi gorur sehir icinde.
Cepten yazamiyorum merak ettigin seyleri yaz aksam yanitlarim.

Hayirli olsun. kaca geliyor sana.

burak34kral
30 Mart 2012, 01:46
AGunak Tesekkurler . Evet motoru 0 km aldim 2012 model 3000 tl bide plaka islemleri var 300 tl yaklasik tuttu + 2 kask mont eldiven dizlik kilit motor brandasi 600 tl tuttu yaklasik 4000 e geldi bide formalite olan ehliyet meselesine verdim yaklasik 600 lira civari ama sikinti kalmadi bu saatten sonra keyfime bakicam ins benzinimi koyup gazlarim baska masraf edicegim bi sey yok belki bide alarm taktiririm bilmiyorum sizce gerek varmi alarm a ?

ümit_150_zc
30 Mart 2012, 02:20
hayırlı olsun motorunuz..150 cc lik motora göre kalıbı agır bunların...

burak34kral
13 Nisan 2012, 09:33
bana görede kalıbı agır :)

oldholborn
27 Haziran 2012, 23:38
motorunuzdan memnun musunuz önerirmisiniz? bende nostalji almak istiyorum ama internetteki yorumlar almamı engelliyor