Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Hiç Kullanmadım...
slains
05 Mart 2012, 01:30
Merhaba arkadaşlar.Benim B sınıfı ehliyetim var motosiklete karşı hiç hevesim yoktu 2 aydır heves oldu hemen gittim a2 için kursa yazıldım.Adam dosyayı yaptıktan sonra ben hayatımda hiç kullanmadım motosiklet dedim adam eyvah falan dedi öğrenirsin dedi kolaymıdır öğrenmek ? 2 aydır videolar izliyorum çok büyük bir zorluğu yok gibi görünüyor.Dünde gittim yamaha ybr 125 baktım yani ehliyeti aldıktan sonra yaza doğru alınabilir mi diye.Açıkcası fotoğraf ve videolarda gördüğümden çok daha büyük geldi gözüme bu da beni korkuttu. :)
barbar74
05 Mart 2012, 01:37
sen onun baslangıcta oyle buyuk durduguna aldanma bi ay sonra daha buyugunu istersin
insanoglu hersye cabuk alısır ve hep daha fazlasını ister
baslangıc için mukemmel bi motor cbf 150 de bakabilirsin
arifziyaar
05 Mart 2012, 01:38
Bisiklet sürmeyi biliyosanız araba zaten kullanıyosunuz.Özel bi hocadan 3-5 saat ders alıp anında başlayabilirsiniz bence
slains
05 Mart 2012, 01:49
Cbf 150 ve Ybr 125 ile ilgili yazılanları okudum ama ben sanırım ybr 125 tercih etcem o zamana kadar fikir değişmezse,3 4 yıl kullanırım gibi düşünüyorum.Bisiklet sürmeyi biliyorum bu sürücü kursundaki adamda aynısını söyledi ben sınavdan önce sürme şansım yok mu dedim adamda 9 martta yani bu hafta cuma günü direksiyondan kalanlar için çalışma varmış cuma günü ilk deneyimimi yaşıcam yani.
dürümdöner
05 Mart 2012, 01:53
ilk hafta düşmeyi öğrenirsin dostum 2. hafta sürmeyi :):)
sakinseytan
05 Mart 2012, 01:55
ybr çokmu büyük geldi gözüne:D ya bisiklete binebiliyosan motora hayli hayli binersin beygiri sende deil onda oldugu için çok daha kolay hükmedersin heleki ybr ye oo ama bir arkadaşın falan yokmu o göstersin sana ben hiç bilmiyodum hiç unutmam arkadaşta kanuni vardı dedi al dene istersen arka seleye gecti ben direksiyonu tutarken vitese taktı ve vınn gaza basıp turladım durdum sonra tek kullandım ve şimdi görme:D bence motor güzel fikir ama sakat iş :) aramıza hoş geldin diyim bari
yesewi
05 Mart 2012, 02:10
YBR mi büyük geldi :sunny: ALLAH karşına HAYABUSA çıkarmasın o zaman mazallah kalp krizi geçirebilirsin :mrgreen:
endrucu52
05 Mart 2012, 02:19
sa arkadaşların dedigine katılıyorum başlangıç için kesinlikle eniyisi cbf 150 ondan şaşma satmak istedigindede hemen satarsın. korkma ögrenirsin ve yeryüzündeki en işlevsel araçtır motor ve enzevklisi..
slains
05 Mart 2012, 13:20
Teşekkürler cevaplarınız için arkadaşlar.Hoşbulduk diyelim :) Bayideki adamda sen şimdi bilmediğin için büyük gelmiştir ilerde küçük gelir demişti.Ben ybr karar verdim tip olarakta o daha çok hoşuma gitti ilerde alırsam yamaha xvs dragstar 1100 alırım sanırım :) Hiç tanıdığım bir yakınımda motor yok daha öncede olmadı öğrencez artık bir şekilde.
önemli olan motosiklete bağlılığın alıpta 3ay sonra kenara atacaksan hiç boşuna onca para verme..ybr kendini kanıtlamış motor iyininde ötesinde...en kötüsü eğitim kursuna yazılırsın...
immortalboss
05 Mart 2012, 15:14
Mezit üstadım doğru söylüyor.Motosiklet tutkudur.Bisiklet binen iyi motor kullanır diye bir kaide yok.B ehliyet size trafik bilgisi ve debriyaj hakimiyeti sağlar.Otomobil gibi arka kaydırma,patinaj çektirme denemenizi tavsiye etmem.:)1saniye bulutları,sonra asfaltı görebilirsin.Bu tutkuda zorlukları aştığınızda hele ki ybr ile zevkten 4 köşe olacağınızı garanti ederim.Ybr harika seçim.Korumaları toplamaya başlasanız iyi olur.:)Aramıza hoşgeldiniz.
dweios
05 Mart 2012, 15:32
Asıl soru sen hazır mısın motosiklet olayına girmeye. Girdin mi bir daha sanmıyorum ki çıkabilesin. Pek azı çıkabiliyor .))
dincer59
05 Mart 2012, 16:55
Asıl soru sen hazır mısın motosiklet olayına girmeye. Girdin mi bir daha sanmıyorum ki çıkabilesin. Pek azı çıkabiliyor .))
Hayır hiçbiri çıkamıyor olacak doğrusu. Rüzgarı yedin mi bi kere geçmiş olsun YBR büyük geldi demişsin bisiklet kullanmayı biliyorsan motorda kullanırsın ama bir bilenden veya daha da iyisi bu işin eğitimini veren bi yerlerden eğitimini al sonrada bütün yaz gez toz motorunla ama neolur iyi örnek ol senin gibi motor kullanmamıs ve heves edenlere dostum. Şimdiden hayırlı olsun.
slains
05 Mart 2012, 18:43
Evet ben motosiklet olayına girmeye hazırım ama başlangıçta bu tür korkular olacaktır ybr hakkında okuduklarım fazla yani manevra olarak cbf 150 ninde kendine has avantajları var.Bırakabilceğimi bende sanmıyorum hatta arabam var onun yerine geçebilir motosiklet.İlk istediğim şey doğru düzgün bu işi öğrenmek daha sonra uzun yol gezisi 100 150 km ile başlanır.Bu işi düşmeden öğrenen arkadaşlar var mı?
yürekçe
05 Mart 2012, 18:51
bir de yaşını, cinsiyetini, ikametgah,boy ve kilo öğrenirsek de fena olmaz.
slains
05 Mart 2012, 19:10
Yaşım:25 cinsiyet:bay boy:1.80 kilo:85 denizliliyim ama balıkesirde ikamet etmekteyim şu an.
maxi97
05 Mart 2012, 19:16
ybr aldıktan sonra öne koruma demiri takarsanız düşünce ne size ne motora bir şey olmaz. ben arkaya da koruma demiri yaptırdım. düşmek kaçınılmazsa motoru yatırmaktan korkmamak gerek.
slains
05 Mart 2012, 19:22
Koruma mutlaka taktırırım hem öne hem arkaya.Ben başka forumlara da üyeyim araba veya başka birşey forumuna ama burası gibi bir yer görmedim hiç de karşılaşmadım herkes çok ilgili ve yardımcı olmaya çalışıyor ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
başlangıç seviyesinde motosiklet kullanmak 3-5 gün pratikle öğrenebileceginiz birseydir. ama en tehlikeli kısmı bundan sonradır. "ben artık ögrendim" dediğiniz andır.
20 yıllık usta bir otomobil sürücüsü olabilirsiniz, trafiği çok iyi biliyor olabilirsiniz, hiç kaza yapmamış olabilirsiniz, ama emin olun, motosiklet ile trafiğe çıktıgınızda ne demek
istediğimi cok iyi anlayacaksınız. siz siz olun otomobilinizle trafikte seyrederken gösterdiğiniz dikkatin 3 katını motosiklet sürerken gösterin.
uslubüm yanlıs anlasılmasın, direk tecrübelere dayanarak verilmiş bir tavsiyedir :)
jackonbir
05 Mart 2012, 20:02
Yaşım:25 cinsiyet:bay boy:1.80 kilo:85 denizliliyim ama balıkesirde ikamet etmekteyim şu an.
:queen: boy 1,80 ybr bana büyük gibi geldi :queen:
Tropiksera
05 Mart 2012, 20:12
Kazasız sürüşler..1 hafta dur kalk yap 2.haftaya canavar kesilirsin :)
immortalboss
05 Mart 2012, 20:37
Neee?:queen:Balıkesir mi?Hemşerim sen nerelerdesin bu zamana kadar.:)Ben de Balıkesirliyim.Şu anda biraz uzaklarda olsam da çok özledim memleketimi.Merak etme Ybr altında güzel duracaktır.:)Korumaları da güzelce topladın mı bekle sonra yazı.:)İyi forumlar.
dweios
05 Mart 2012, 20:38
Ben hiç düşmedim hep motor düştü .p
just4techno
05 Mart 2012, 20:42
stahl ın dediği doğru...hatırlıyorum da biyere gitmem lazımdı anayoldan mecbur geçem gerekiyordu elektrikli bisikletle o g.. korkusunu hiç bi yerde yaşamadım millet 100 le gidio ben 30-40 iki tekerde çok dikkat gerekiyor gerçekten :cat:
Teşekkürler cevaplarınız için arkadaşlar.Hoşbulduk diyelim :) Bayideki adamda sen şimdi bilmediğin için büyük gelmiştir ilerde küçük gelir demişti.Ben ybr karar verdim tip olarakta o daha çok hoşuma gitti ilerde alırsam yamaha xvs dragstar 1100 alırım sanırım :) Hiç tanıdığım bir yakınımda motor yok daha öncede olmadı öğrencez artık bir şekilde.
sen simdi motosikleti alirsin es dost akraba baslar buna bu para verilirmi delimisin kafayimi yedin ya dusersen ya sakat kalirsan akilli isi degil seytan icadi gibi laflari duymazdan gelmeni tavsiye ederim sonra milletle kotu oluyor insan bizzat ben yasadim sadece babamdan duymadim bu tur laflari cunki babamda bir motorcu ...
slains
05 Mart 2012, 22:36
Ben balıkesirli değilim denizliyiyim ama 4 senedir balıkesirdeyim :) Dikkat çok önemli,motorda daha da önemlidir ben arabayla hız yapmayı seven bir insan değilim hatta motosiklet videoları izlediğimde ben arabayla bile bu hızlara çıkmaya korkuyorum motosikletle bunun nasıl yapıldığını düşünüyorum ama eminim ki o çok farklı bir duygu ve heyecandır.Yaza inşallah alıp bir an önce başlamayı isterim.Okuduklarımda yeni başlayacaklar 2. el alsınlar diye okudum ama ben sıfır alıp motoru daha çok benimsemek istiyorum.Ben o kelimeleri daha ehliyet kursuna yazıldığımda duydum motor alınca neler duycaz neler :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO