PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEŞEKKÜRLER arkadaşlar

security16
28 Şubat 2012, 00:33
8 yıldır ulaşamadığım 94 model 125 lik minsk motosikletime nihayet ulaştım.sattığım kişi motosikleti bir süre kullandıktan sonra deposuna çekmiş yatıyor.artık kullanayada niyeti yok .şehirlerarası otobüs şöförü olduğu için.ödediklerime karşılık geri aldım motorumu.ruhsatını kaybetmiş ama motor ve plaka sağlam.mtv vergilerini ben ödemiştim zaten ama bu 8 yıl içinde sigorta ve muayenesi ve egsoz testleri hiç yapılmamış.bununla ilgili nekadar ceza gelir ? bunları ödeyip motoru kullanayım mı ? yada trafikten çektirsem bu cezalardan yırtarmıyım.ilginize tşklr.
NOT:önceki yazılarımda bana cevap veren yardımcı olmaya çalışan tüm dostlara teşekkürler.

feliçita
28 Şubat 2012, 00:39
trafik şubeye gidip çalındı veya kayıp olarak başvuruyorsun,trfikten plakan düşüyor bildiğim kadarı ile,ama ruhsat yok,fatura yok,napacağız diye tedirgin olma vardır bir çaresi..herkez yardımcı olur forumda sana..

tomass
28 Şubat 2012, 01:36
Muayene yaptırmadığın her ay için %5 ceza ödüyorsun diye biliyorum.

acayüp
28 Şubat 2012, 01:49
tuv sitesine gir orada ceza hesapliyor. muayene icin randevu kaydi olustur son asamadan once hesabi cikariyor sonea iptal dersin. Toplam rakami gormus olursun.

barex
28 Şubat 2012, 01:56
e-devlet şifren varsa plakadan sorgulama yapabilirsin.

jeansatar
28 Şubat 2012, 02:19
öncelikle buradan muyene için hesaplamayı yapiniz,,,

http://www.tuvturk.com.tr/gecikme-bedeli.aspx

daha sonra trafik cezası ve motorlu tasitlar vergi borçlarını sorgulayınız ve ödeyiniz.

en son olarakta trafik sigorta poliçesi sorgulatıp,1 yıllık vize yaptırınız