Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask boyama
ömer bektaş
16 Şubat 2012, 17:34
Arkadaşlar laser marka kaskımı boyayacağım. Ne tür boya kullanmam gerekir ? önerilerinizi bekliyorum.
saygılar...
yürekçe
16 Şubat 2012, 19:09
kutu sprey boya kullanacaksanız marshall tavsiye ediliyor.
ancak daha önce zımpara ve astar gerekli diye duymuştum ama genelde sonuç memnun edici değil :(
MotorKafa
16 Şubat 2012, 19:15
kutu sprey boya kullanacaksanız marshall tavsiye ediliyor.
ancak daha önce zımpara ve astar gerekli diye duymuştum ama genelde sonuç memnun edici değil :(
Bende parlak siyah olan kaskımı bu yöntemle mat siyaha boyamayı düşünüyorum. Ama memnun kalmadığım takdirde tiner veya başka herhangi bir maddeyle ctrl+z yapabiliyozmu ? :mrgreen:
kayasertac
16 Şubat 2012, 19:27
Tiner zarar verebilir
ZIPPIRMAN
16 Şubat 2012, 19:27
arkadaşlar boya işi okadar kolay olmaz sprey boyayla hiç olmaz
sprey boyalar selüloziktir yapışması cok zayıftır ancak ciziklerde falan basvurulacak geçici çozümler sunar
kaskınız ABS dışında herhangi bir plastikse hiçbirşekilde olmaz
kaskınız ABS plastik,polyester,yada karbon sa istediğiniz renk oto boyasını yaptırıp sertleştiricisi ile karıştırıp tabanca ile atarak (tabi altta kendi astarı yada yine sizin atıp ince zımparaladığınız oto astarı şart) boyayabilirsiniz
dikkat oto boyasının geri dönüşü olmaz
greyhorse
16 Şubat 2012, 19:57
Daha önce ecnebi sitelerde arastırmıstım önerim;akrilik boyaları kullanabilirsin(hem çabuk kurur hemde müdahale edilebilir) su bazlıdır abs malzemeye yapışır(akrilik boyalar sprey olarak'ta satılmakta içinde sertşetirici dahi oluyor)
öncelikle ince zımpara ardından astar ,boya en son vernik uyguladıgında işlem tamamdır.kendi kaskımı bu şekilde boyadım 2 senedir bir sıkıntı yaşatmadı.
Diğer bir önerimde tabanca ile boyayamazsan şayet sanayiye gidip boya satan yerler otolarda kullanılan boyaları sprey kutularına basıyorlar.Onlardan'da kullanabilirsin.
ömer bektaş
16 Şubat 2012, 21:55
biraz araştırdım bauhaus da tampon boyası-sanatsal malzemelr için plastik ahşap vs. 11 tl gibi bir fiyatı var üstelik krom ve altın renkleri gibi fantastik renkleride mevcut.
arca94
16 Şubat 2012, 22:30
Biraz daha pahalıya gelebilir ama reklamcılarda yaptırabileceğimiz desenler, işte kaplamalar ne bileyim daha bi şeyler işte, işe yaramaz mı aslında ?
Merak ediyorum yarın öbür gün kaskımdan sıkılırsam bu bi çözüm olabilir mi ? Hem "CTRL+Z" si de var.. :)
excavatus
17 Şubat 2012, 12:05
Kaskların kullanma kılavuzlarında
"kesinlike boyamayınız, herhangi bir kimyasal madde uygulamayınız vs vs"
ve bunu yapmanın "kaskın güvenlik özelliğini kaybettirebileceği"
gibi bir yazı yok muydu?
dur akşam bakayım ben kaska.
mali_181
17 Şubat 2012, 17:23
Kaskların kullanma kılavuzlarında
"kesinlike boyamayınız, herhangi bir kimyasal madde uygulamayınız vs vs"
ve bunu yapmanın "kaskın güvenlik özelliğini kaybettirebileceği"
gibi bir yazı yok muydu?
dur akşam bakayım ben kaska.
Bende merak ediyorum bunu
Atahualpa
17 Şubat 2012, 22:52
Kesinlikle boyamayın. Kaskınızın mukavemet değerlerini alt üst eder. Güvenliğinizden ciddi anlamda ödün verirsiniz.
greyhorse
17 Şubat 2012, 23:07
kask yada plastik malzemeler boyanmaz diye birşey yok.Uygulanacak alana göre malzeme secimi önemli
sentetik bazlı boya yerıne akrılık yada su bazlı boyalar tercıh edılebılır.Asagıdakı baglantıda detaylı anlatım mevcut
http://cygm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/kimya/moduller/PlastikYuzeyleriBoyama.pdf
ömer bektaş
22 Şubat 2012, 23:53
venm v170 kaskım var kutusundan çıkan broşürde boyama işlemi yapacaksanız hangi tür boyanın kullanılması gerektiğini öğrenmek için lütfen bizimle irtibata geçin diyor, ama ne telefon numarası var nede adres . bu boyayacağım lazer marka biraz yıpranmış bir kask ve artçı için topcase de bulundurmak istiyorum. boyamak istemem yüzden maksat yazık olmasın, zamanında ikiyüz küsür tl gibi bir fiyata alınmış bir kasktı. Kaplama düşünülebilinir özellikle carbon görünümlü yakışabilir ama boya işleminden daha pahalıya geleceği garanti.. bilgilandirme için herkeze teşekkür ediyorum-- greyhorse teşşekkür ediyorum akrilik boya tavsiyenizi araştırdım . bu tür malzemelerde (karbonfiber) kullanılıyormuş. detaylarıyla araştırıyorum.
ero__
23 Şubat 2012, 00:09
Ben size daha basit ama daha kullanışlı olabilecek birşey önereyim. Plastidip.
ömer bektaş
23 Şubat 2012, 00:17
evet boyama işi telikeye sokuyormuş arkadaşlar. boyama işi iptal en iyisi kaplama kaplamanın bir soruna yol açaçağını zannetmiyorum ..
yeni aldığım venom kaskımında uzerinde fabrikasyon kaplama olduğunu anladım... mecbur kaplama
---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:12 ----------
evet çok ilginç görünüyor bir sorun yaratmaz ise işimi görür.. görsellerden aradım fotoğraflardan biraz kullan at boya gibi geldi bana ,slikon gibi kavlayan bir maddeye benziyor.. ayrıca öneriniz için teşekkürler
Ne sebeple tehlikeye sokuyormuş acaba? Bütün kasklar boyalı.Bu bilginin kaynağı nerede?
Millet istediği gibi boyamasın, her seferinde yeni kask alsın diye uydurulmuş bir şey değil di mi bu?
ero__
23 Şubat 2012, 00:51
Hayır boya yapmak için atılacak zımpara, tiner, boya, vernik vb. maddeler (kurutmak için ısı) policarbon ya da poliüretan gibi maddelere zarar verebilir diye boyanmaz derler.
Benim önerdiğim plastidip ise plastik kaplamanın sıvılaştırılıp tüpe basılmış hali. Sökmesi de oldukça kolay. Hatta aklıma yatmadı desem yalan olur. Benim kaska değişiklik olsun diye yapabilirim bile :P
ömer bektaş
23 Şubat 2012, 00:56
evet olabilir ama sölenti bile olsa tehlikeye atmaya değmez.. bu arada plasti dip sprey e baktım sahibnden.com da 60 tl =( çok güzel ve kullanışlı ama pahalı 30 tl daha eklesem bir ls2 fiyatı kararsız kaldım .. hayırlısı. sezon bi başlasın bir hal çaresine bakacgm artık
sessizsakin
23 Şubat 2012, 01:07
tiner ve tiner gibi çözücüler plastiklerin kimyasal bağlarını çözüyor.
Hatta sanayide bir çok plastik yapıştırma işinde ilkel de olsa hala kullanılır. kimyasını çözerek plastikleri birbirine karıştırdığı için iyi iş görür. ama kaskınızın plastik dokusuna bu tür çözücüler zarar verir.
Akrilik boya olabilir. bu noktada dikkat etmeniz gereken, boyadan önce yapacağınız zımparanın derinliği.
eğer kaskın en dış kısmındaki cila tabakasını yeteri kadar zımparalar ve alttaki boya ve plastik dokuya ulaşmazsanız akrilik boyalarla boyamanız çok sorun olmaz.
yine de, kendiniz uygulayacaksanız, yeterli ısıya ve havalandırmaya sahip bir alanda yapmadığınız takdirde boyanın verimi pek rastgele oluyor.
angorstatik
23 Şubat 2012, 01:23
3 tane kask kullandım, üçünde de boyamayın yazıyor. test etmesi bedava değil yani..
yenisini alıcan.. :)
ömer bektaş
23 Şubat 2012, 19:24
plasdi dip - kaplama , ikisinden birisi artık .. hangisi daha uygunsa o... ilgilerinizden dolayı tşkrler..
arkadaşlar, t-shirt baskısında kullandığımız printer baskı kağıtlarıyla uygulama yapamaz mıyız acaba? var mı bu konuda bilgisi olan?
ütüleme yapılabilir mi? o kağıdın boyası kaska yapışır mı? ömrü ne kadar olur?
search16
15 Mart 2012, 19:55
Pahalı kaskı olupta boyatmak yerine carbon fiber kaplatmak en güzeli. Çokta güzel duruyor.http://www.pratikotofilm.com/karbon-folyo.html
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO