PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çalışmama yardımm

antilop_skul
12 Şubat 2012, 21:40
merhaba arkadaslar 150 mc bugun yokustan ınerken komproserde stop ettı elektrikli marsla çalısmadı vurdurarak caııstı yokus ınene kadar calıstı ama yokusun sonunda ısıkta durunca kalı orada uzun ugraslr sonucu karburatorun tahliye vidasından benzin akıtıp bujı değiştirmem sonucunda ard arda ayask marsına basmam sonrasında calıstı gaz verince durdu gene o tahliyeden karburatordekı benzını bosalttım 1 saat ugras sonunda bu arada hem elden hem ayaktan calıstırmayla gene calıstı hemen atlayıp eve geldım kappıda stop ettım ve gene el marsında calısmadı ugrasmadım eve cıktım yardımınıza ıhtıyacım var sabah ise gidecegim lutfen yardım arkadaslar neden nasıl olmustur nasıl hallolur

serkanADH13
12 Şubat 2012, 21:44
dostum motorunun ateşleme durumunu kontrol etmen gerekebılır,
ateşleme yetersiz geliyor ise onu yapar,
benzin otomatiğin arızalı olabılır yeterlı benzını vermıyor ıse katbüratör haznesi doluyken calısır benzın azalınca stop eder,
kısaca görmeden buradan bişiy demek çok yanlış,
işin zor,,

Kolay Gelsin...

antilop_skul
12 Şubat 2012, 22:01
saol byorum ıcın atesleme normal benzınde normal karb. temızlesek duzelırmı acba

antilop_skul
13 Şubat 2012, 00:56
yorum yapcak olan yokmu arkadsalar

furkanmg
13 Şubat 2012, 01:07
benımde basıma geldı bı kere naptıysak calısmadı sımdı parcanın adı aklımda deıl ama bu motorun 4 vıdayla kapagı olan bı parcası var ıcınde sarmal sekılde kablolar var o parca degıstı tek marsta aldı o yanımıstı

search16
13 Şubat 2012, 04:15
Hallettinmi sorununu. Geri dönüş olmamış.

Mengu16
13 Şubat 2012, 04:25
Bugün aynısı başıma geldi, motor ısındığı halde jikleyi bıraktığım anda motor jikleyle 7bin devirde çalışmasına rağmen jikleyi kapatınca direk stop ediyordu. Belli ki hava motora çok geliyor, karbüratörün hava ayarını yarım tur sıktım saat yönünde, hiç tekleme stop etme patırdıma yok süper oldu. Hava ayarını sıkın biraz zaten milimetrik birşey değil ve basit bir olay. Rölantide jiklesiz çalışmalı, ani gaz verince motor patırdamamalı bu kadar, ayarın geriye kalan kısmı kişisel tercihe göre ve ufak ayar farkları son hızı değiştirmez ...

markad
13 Şubat 2012, 13:46
arkadaşlar benimde motorsikletimi servise göndermiştim bir hafta filan kaldı orda. geldiğinde kirden gözükmüyordu. yolda gidiyorum her 10 dk da bi stop ediyordu bi iki dk sonra çalışıyordu. karbüratör kirlendiği için tıkanmıştı. motorcuya götürdüm hortumları karbüratörü temizledi iyice. şimdi canavar gibi maşallah

antilop_skul
13 Şubat 2012, 21:04
bugun ise arabayla gitmek zorunda kaldım ılgılenemedım yorumlar ıcın tesekur ederım arkadaslar yarın sorunu ınsallah halledıp bildirecegim tesekurler ve bı soru dha sormk istiyorum egzozdan duman cıkıyo ysg yakma deil ama yag kokmuyo cunkı

search16
13 Şubat 2012, 21:36
Beyaz renkli ise buhardır muhtemelen. Motor çok ısındığında kaybolur.

antilop_skul
14 Şubat 2012, 00:01
arkadaslar hava ayarı yaptım simdi mars motoru 2 donduunde calısıo masallah pek anlamam ayardan ama iiyi oldu sankiegzoz gazı gozumu yakıyodu hava ayarı yaptıktan sonra daha temız kokup yakmamaya basladı . sızce ıyı bisemidir =))

search16
14 Şubat 2012, 01:40
Normale döndüyse çalışması egzoz gazına takılma. Geçmiş olsun