Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco kymco venox 250
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
serotizm
22 Temmuz 2014, 10:07
Selam;
Ağır olmasına hiç takılmayın. Boy ve kilonuz gayet uygun Venox için.
1- Venox en son 2008'de Türkiye'de satıldı. Ben 2005 modelini almıştım. Çok memnun kaldım. İlk motorumdu, alet tık demedi. Kesinlikle tavsiye ederim.
2- Silkar distribitörlüğü Mondial'e devretti. Belki yeni distribitör Venox getirir, bilinmez. Ama Venox yedek parçası konusunda sıkıntı yok. Servis stoğunda olmasa bile 1 gün içinde temin ediyorlar.
3- Ben bakımlarımı Bostancı Motostar'da yaptırmıştım.
4- Motorları tanımıyorum ama ben alacak olsam ilk 3 tercihim şöyle olurdu:
1- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-sahibinden-2007-kymco-venox-250-13.000-sorunsuz-bakimli-172670610/detay
2- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-kymco-venox-250-ihtiyactan-dolayi-satilik-169960639/detay
3- Aslında ilk tercihim bu olurdu ama İstanbul'da değil. Eğer motor deneyimi bilen bir arkadaşınız varsa belki o getirebilir İstanbul'a veya satıcı ile kargo konusunda anlaşabilirsiniz. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-fiyat-dustuu-yurt-disina-cikacagimdan-dolayi-satiliktr-144280589/detay
Cüneyt Ada
22 Temmuz 2014, 10:16
Çok teşekkürler Serotizm.
serotizm
22 Temmuz 2014, 10:28
Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun. Umarım güzel, temiz bir makine bulursunuz.
ufukk
23 Temmuz 2014, 23:10
silkar kymco'yu uğur motorlu araçlara devretti, şu an bir belirsizlik var, 2 gün önce uğur motorlu araçlara yedek parça temini hakkında kiminle irtibat kurmamız gerektiği hakkında e mail gönderdim, dün telefonla arayıp e mail adresinize parça kataloğu gönderdik istediğiniz parçaların kodunu bize bildirin temin edelim dediler, dün parça kodlarını e-mail olarak gönderdim bugün bir cevap gelmedi,
vel hasıl uğur motorlu araçların müşteri memnuniyeti ve servis kalitesi kabul edilebilir bir seviyeye gelmediği sürece kymco ya fazla yaklaşmayın
makina ne kadar sağlamda olsa periyodik olarak değişmesi gereken parçalar var, bir parçayı yurt içinde en kötü 1 hafta, yurt dışından temin ediliyor ise en kötü 3 hafta içinde teslim edilmesi lazım, şu an bende devir sürecini bekliyorum bakalım ne olacak
deepstrong99
28 Temmuz 2014, 17:13
Arkadaşlar selam.Venoxa komple motor yapmak iscilikle beraber kaca malolur?Ya da yurt dışından sandık motor getirtmek?Malum uğur motorlu araçlar da disribitorlugu aldı?
ufukk
29 Temmuz 2014, 13:24
Arkadaşlar selam.Venoxa komple motor yapmak iscilikle beraber kaca malolur?Ya da yurt dışından sandık motor getirtmek?Malum uğur motorlu araçlar da disribitorlugu aldı?
VENOX un silindiri blokla tek parça yani komple motor bloğu değişiyor
11100-ked9-900 crank case set 1.380,47 $
13101-ked9-900 piston 20,39 $
13011-ked9-900 segman set 50,61 $
ana parçalar paranın büyük bölümünü götürüyor zaten contasıydı keçesiydi ıvır zıvır parçalarda extradan çıkar 3500-4000 lira malzeme tutar
işçilği bilmiyorum en iyi ihtimalle de 1000tl tutar etti sana 5000 tl, ben olsam bir tane daha venox alır diğerini de yedek parça olarak kullanırdım tabi yaptırıp satmak gibi bir düşünceniz yoksa
nenickila
02 Ekim 2014, 14:31
arkadaşlar merhaba,
ben venox 250'nin farını çok beğeniyorum, kendi motoruma bi şekilde uyarlamayı düşünüyorum
nereden temin edebilirim bilgisi olan paylaşırsa çok bahtiyar olurum :)
Carbondioxid
02 Ekim 2014, 17:51
Açık açık yazıyorum, mutasyona'mı uğradım nedir, normalde Cross/Enduro hadi bilemedin sağlam bir Naked taraftarıyım, ancak bu alette beni çeken şey sanıyorum'ki sade tasarımı, sade ağır başlı renkleri, motoru'da verilere göre gayet iyi imiş, hasılı kelam alınası aletmiş, cross/enduro almadan evvel görse idim, ve sıfırı piyasada olsa idi venox'a yapışırdım, garip bir çekiciliği var vesselam.
ufukk
18 Kasım 2014, 22:59
8 ağustos 2014 tarihinde motosikletime ait yedek parça siparişi verdim
bu parçaların arasında debriyaj balataları ve debriyaj sacları var bunları takım halinde sipariş verdim ve takımda altı şar adet var , bana gönderilen parçaların ambalajı, parça numarası ve parça adını belirten etiket, barkod yok, hangi markanın hangi modelin parçası olduğu belli değil ve çok büyük fiyat uçurumu var, eski distiribütör Silkarın 2014 yılında yayınladığı yedek parça fiyat listesinde 22201-kkak-900 numaralı parçanın kdv dahil fiyatı 4,51 dolar iken bana söylenen miktar 42,45 lira, çok büyük bir yanlışlık var dediğimde, o fiyat silkarın verdiği fiyat bizim muhasebenin çıkardığı fiyat bu dediler
sipariş verdiğim parçalar ellerinde yokmuş 3 ayda uçak kargoyla getirdiler benim verdiğim sipariş kodu bir adet içinmiş , ben bir adet sipariş vermişim, onlar altı adet getirmişler, yani hep çelişkili cevaplar ben bu durumda çok farklı düşünceler içine giriyorum bu yedek parçalar takım halinde satılır,parça kataloğunda da takım olarak gösteriyor ki bende takım olarak sipariş verdim,
takım halinde olan parçaların ambalajlarını açıp teker teker takım fiyatına satıyorlar
silkarın 4,5 dolara satıp kar ettiği parçayı 45 liraya satmak hangi vicdan formülüyle hesaplanıyor
benden bir takım parça fiyatına, 1 tek parça gönderdiler, diğer kalan 5 tek parça içinde 5 takım parça fiyatı istiyorlar
cagatay35
18 Ocak 2015, 00:11
Öncellikle herkeze merhabalr bende izmirden venox kullanıcısı olarak tecrübeli arkadaşlara bi soru sormak istiyorum malum kış aylarında motorun tam ısınmadan gaz yememesi normalmidir ısındıktan sonrada ara ara yuksek devirlerde motorum sanki gaz kesiciye giryomus gibi tepki veriyor tamirceye gotrdugmde bujiden olabilir dedi degistrdik ama değişen olmadı diğer sorumda jikle açık bir sure sürmenin bi sakıncası varmıdır
Wolvie
18 Ocak 2015, 23:09
Benzinle de alakali olabilir, benim motor baya yatmisti sonra icerisinde ozelligini kaybetmis benzin benzer bir sikintiya sebep olmustu. Acemisi oldugumuz icin aklima gelmemisti. Jikle acik surersen sarfiyat cok olur saglikli degil kanimca.
Ama iyi bir usta sart bu konularda, gereksiz masraf yaptirir ustalarin yuzde 80 i
erdem86
13 Şubat 2015, 10:47
bende aranıza supershadow mu satıp venox alarak katıldım arkadaşlar.bişey sormak istiyorum ön çamurluğu nerden bulabilirim?yada uyan başka modelin çamurluğu varmı?yedek parçası gerçekten belaymış sankim:/
ufukk
14 Şubat 2015, 23:37
bende aranıza supershadow mu satıp venox alarak katıldım arkadaşlar.bişey sormak istiyorum ön çamurluğu nerden bulabilirim?yada uyan başka modelin çamurluğu varmı?yedek parçası gerçekten belaymış sankim:/
servise gideceksin onlar uğur motorlu araçlara sipariş geçecek
yoğun bir şekilde telefon trafiği yaşayacaksın
iki satırlık adamlarla muhatap olacaksın
eski distribütörün 5 dolara sattığı parçaya uğur motorlu araçlar 45 tl fiyat biçecek
ben motor bozulmasın diye dua eder oldum
cgdscelik
19 Şubat 2015, 16:37
cok degil yakalasık 1 sene olacak venox kullanali ama basima gelen bir olay bana hemen her seyi ogretti sayilir.
motorum hararet musuru bozuldu, yag ozelligini kaybedip motor isininca yatak sardi ve parca aradim bulamadim(buldum ama daha onceki mesajlarda soylenenler gibi fahis fiyatlarla <krank ve yataklar>). Bende guzel bir arastirma yaptim, bunun en iyi, ucuz ve hizli olarak avrupali yedek paracacilardan elde edebilecegimi ogrendim.
hırvatistan kymco dan dinko diye bir adamla yazistik, baya da yardimci oldu, bildigin kanka olduk (bu yaz ziyaretine motorla gidecem eksik gedik ne varsa hepsini halledicez :P ) adam %20 indirimle kargo bedava krank ve yatak yolladi hepsi 450 euro civarina geldi ve 10 gun sonra falan elimde oldu.
simdi benzer bir kaza yasamamak adina (yeni musur taktirma ma ragmen) elle kontrol edilebilen bir fan sistemi de yaptirdim, motor isindiktan sonra fanı kendim istersem calistirabiliyorum.
uzun lafin kisasi turkiyedeki tedarikcileri birakin, azicik yalap salap ingilizceyle isler halloluyor fakat soylediginiz parcanin guMruge takilma olasiligi var soyliyim ben sansliydim takilmadi. Gumruge takilirsa havale yaptiginiz belge ve fatura ile bu bedel ustunden %18 vergisini odemeniz gerekiyor, oda adamin yaptigi indirimi alir goturur ama yinede daha ucuza gelir.
isteyene adamin iletisim bilgilerini yollayabilirim.
butun bunlarla birlikte size zaman ayirabilecek,iyi bir ustayla calisin parcalar 10 gunde geldi adamin motoru geri toplamasi 1 aydan fazla surdu (iyi bir usta ama cok yogun ve tek basina calisan bir adam)
biraz uzunca bir yazi oldu ama umarim birilerinin isine yarar.
rosewoodd
02 Mart 2015, 16:32
10 BİNDE 2007 MODEL 2011 TRAFİK CIKISLI BİR VENOX A DA BEN SAHİBİM AN İTİBARİYLE...uzun bir hastalık surecinden sonra carem olan venox a kavustum..herkese kazasız belasız surusler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------
ben satmayı düşünmeyeceğim bir motor almak istedim tum isteklerimi karsılayan tek makina venox tu..guc..konfor..gorsellik..sağlamlık..su soğutma..yol tutus kalın lastikler...uzerine oturduğum gibi demek iyi bir motor boyle oluyormus dedim ve aldım daha 10 bin de.. 28 beygir 190 kiloluk bir agır abi..ustam kaza yapmazsan sadece yag ve buji değişimiyle 50 60 bin yaparsın dedi..allah kaza bela vermez insallah..zaten kymco da venox un motoruna 100 000 km garanti veriyor...pıt diye bosa gecen bir motora binmenin mutluluğunu yasamaktayım halen:)
rosewoodd
05 Mart 2015, 20:38
ben satmayı düşünmeyeceğim bir motor almak istedim tum isteklerimi karsılayan tek makina venox tu..guc..konfor..gorsellik..sağlamlık..su soğutma..yol tutus kalın lastikler...uzerine oturduğum gibi demek iyi bir motor boyle oluyormus dedim ve aldım daha 10 bin de.. 28 beygir 190 kiloluk bir agır abi..ustam kaza yapmazsan sadece yag ve buji değişimiyle 50 60 bin yaparsın dedi..allah kaza bela vermez insallah..zaten kymco da venox un motoruna 100 000 km garanti veriyor...pıt diye bosa gecen bir motora binmenin mutluluğunu yasamaktayım halen
Myabas
11 Mart 2015, 18:06
Offf offff :( sahibinden'e baktigimda sadece 14 tane var bazilari ise 2013 ilani :( nerde bu venoxlar :( :( :(
yasinay9
27 Mart 2015, 19:09
Offf offff :( sahibinden'e baktigimda sadece 14 tane var bazilari ise 2013 ilani :( nerde bu venoxlar :( :( :(
bende bitane var daha 4300 kmde yeni aldım ama aldığım kişi tanıdık motorun geçmişini biliyorum. kıyamıyorum satmaya :) satmaya karar verirsem yazarım
volkan123
26 Nisan 2015, 03:47
Arkadaşlar merhaba venox almaya çalışıyorum uzun zamandır ama baktığım motorların çoğunda sorun vardı temiz bakimlarina dikkat edilerek bilinçli bir şekilde kullanılmış venoxunu satmak isteyen lütfen arasın mesaj atsın numaram 0545640 29 89[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:44 ----------
arkadaşlar sahibindendeki venoxlardan en mantıklısı hangileri lütfen yardımcı olun..
inflore
24 Temmuz 2015, 17:37
Merhaba arkadaşlar. Herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim. Bugün venox ile ilk vizeme girdim. Fakat koltuk sayısı farklı diyerek ağır kusur sebebi ile vizeden geçemedim. Soluğu trafik şubede aldım. Motorun plakasının kayıtiı oldugu il ile görüşeceklerini ve 1-2 saat sonra tekrar gelmemi söylediler. Gittiğimde onlarda da kayıt olmadığını ve yetkili servisten uygunluk belgesi almam gerektiğini söylediler. Yeni distribütörü olan uğur motorlu araçları aradım. Kendileri getirmedikleri için böyle bi belge veremeyeceklerini söylediler ve eski distribütörü olan silkar dan istemem gerektiğini belirttiler. Silkar ruhsat görüntülerini istedi arşivden bakıp dönüş yapacaklarını belirtti. Şimdi benim ruhsatta sürücü dahil 1 kişi yazıyor, fakat trafik şube bu aracın kaç kişilik bile olduğunu bilemezken Tüvtürk nasıl oluyor da 2 kişilik olması lazım ruhsatı değiştir diyebiliyor ? Yakın zamanda vizeye giren arkadaşlardan konu ile ilgili bilgi gelirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim...
ufukk
30 Temmuz 2015, 22:36
Benim ruhsatta da sürücü dahil 1 kişi yazıyor , iki defa muayeneye girdim sorun çıkmadı fakat en son girdiğimde muayeneden geçtim istasyondan ayrılırken artçı ile ayrıldığımı görünce bu iki kişilik mi dedi ama iş işten geçti vizeyi almış olduk :mrgreen: Bakalım bu sene ne yapacağız:silent:
error-04
21 Ağustos 2015, 14:02
arkadaşlar çok temiz venox var elimde yeni rektifiye yaptırdım denilebilir kromajlarından boyasına kadar pırıl pırıl ve hiçbir arızası yok
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-kymco-venox-250-ozel-renk-temiz-ve-kazasiz-tum-bakimlari-yeni-226562826/detay
Yabancy_88
22 Ağustos 2015, 13:57
Herkese merhabalar,
Ben forum a yeni katıldım.
Foruma gelme sebebimse tabi ki konu başlığımız venox :)
Bi süredir chopper bakıyorum.
Okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla Çin maçlarından caydım. Virago ya baktım bana fiyatı çok Peder beyi de razı edebilirsem bu kış venox almak istiyorum.
Bikaç tereddüt ettiğim nokta var. Bunlar konusunda sayın venox kullanıcılarının yardımını rica ediyorum.
1) Meselâ benim boy eşsiz, 1.67 bir boya sahibim övünmek gibi olmasın :p acaba motor bana büyük gelir mi?
2) Venox ta gidon yükseltmek mümkün mü?
Ben gidon yükseltip aynaları gidon altına almak istiyorum. Bunu yapabilir miyim?
3) Buralarda biyerlerde birisi oturuş pozisyonunda bahsederken hafif öne eğik demiş sırt ağrısına neden olma ihtimali var mıdır? (Kusura bakmayın forum okumaktan şirazem kaydığında mütevellit sayfayı hatırlamıyorum.)
(Kullandığım dil açısından (buralarda biyerlerde birisi felan diyorum) niyetim kırıcı olmak veya üstten konuşmak değil. Kimseyi kırmayı Hak olarak görmüyorum.)
Saygılarımla...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------
arkadaşlar çok temiz venox var elimde yeni rektifiye yaptırdım denilebilir kromajlarından boyasına kadar pırıl pırıl ve hiçbir arızası yok
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-kymco-venox-250-ozel-renk-temiz-ve-kazasiz-tum-bakimlari-yeni-226562826/detay
Sizin motorunuzu gördüm çok güzel görünüyo gerçekten canımda gitmedi değil hani ama maalesef önce babamı razı etmem lazım :/
Dostlar selamlar, pazartesiden itibaren ben de bir venox kullanıcısıyım. Motorumdan olağanüstü memnundum lakin perşembe günü yolda bıraktı. Akü şarjdı, yeni aküydü falan derken ustaya götürdük konjektörden dedi.
Şimdi dediğine göre çıkma konjektör bulmuş 300 tl'ye. Nette bir araştırma yaptım ben de. Rms ve okyami marka konjektörler buldum. Fiyatları sırasıyla 265 ve 210 tl.
Şimdi kafamdaki soru şu; çıkma mı daha güvenilir yoksa bu yan sanayi diyebileceğimiz ürünler mi? Okyami uzak doğu, rms ise italyan markası bu arada ( bildiğim kadarıyla :))
Ha bir de o aküyü tüketmiş motor, yeni akü alman lazım diyor. Doğru mudur? Bizi mi yemeye çalışıyor?
hisvarlar
19 Ekim 2015, 17:45
Dostlar selamlar, pazartesiden itibaren ben de bir venox kullanıcısıyım. Motorumdan olağanüstü memnundum lakin perşembe günü yolda bıraktı. Akü şarjdı, yeni aküydü falan derken ustaya götürdük konjektörden dedi.
Şimdi dediğine göre çıkma konjektör bulmuş 300 tl'ye. Nette bir araştırma yaptım ben de. Rms ve okyami marka konjektörler buldum. Fiyatları sırasıyla 265 ve 210 tl.
Şimdi kafamdaki soru şu; çıkma mı daha güvenilir yoksa bu yan sanayi diyebileceğimiz ürünler mi? Okyami uzak doğu, rms ise italyan markası bu arada ( bildiğim kadarıyla :))
Ha bir de o aküyü tüketmiş motor, yeni akü alman lazım diyor. Doğru mudur? Bizi mi yemeye çalışıyor?
Merhaba,
Önce sistemin işleyişinden bahsedeyim.
1- alternatör-statör kranktan aldığı dönme gücü ile ACV üretir
2- statör den çıkan güç konjektöre gidip DCV ye dönüştürülür ve motora gider (akü ye ve kontağa)
Eğer konjektör bozulmaya başladıysa önce akü sonra da statörü bozar. Yani konjektör bozulduysa aküde kendisine güç gelmediği için bir süre sonra biter. Eğer erken fark ederseniz aküyü kurtarabilirsiniz.
Peki şimdi ne yapmak lazım? önce statör den çıkan ACV yi ölçüp servis klavuzundaki değer ile tutuyor mu diye bakmak lazım. Çünkü statör yeterli gücü üretmiyorsa yeni konjektör ve aküde bozulacaktır.
Ancak statörün sağlığını ölçebilen usta daha tanımadım, duymadım.
Statör sağlığını ölçme yönetimi şurda yazmıştım
http://www.enduroist.com/forum/showthread.php?11224-BMW-F-650-GS-Konjekt%F6r-De%F0i%FEimi
Statör sağlamsa sıra konjektör seçiminde. Konjektör olarak yine attığım linkteki shindengen markasını öneririm.
Size 200-300 e satacakları konjektörlerin hepsi tırt. Zaten mevsimde kış, shindengen bulun alın. Kargoda çok sürmez gelir.
Shindengeni takın kafanız rahat etsin. Hatta motoru satarken shindengeni sökün, yeni aldığınız motora takın :))
Umarım yardımcı olabilimişimdir.
Merhaba,
Önce sistemin işleyişinden bahsedeyim.
1- alternatör-statör kranktan aldığı dönme gücü ile ACV üretir
2- statör den çıkan güç konjektöre gidip DCV ye dönüştürülür ve motora gider (akü ye ve kontağa)
Eğer konjektör bozulmaya başladıysa önce akü sonra da statörü bozar. Yani konjektör bozulduysa aküde kendisine güç gelmediği için bir süre sonra biter. Eğer erken fark ederseniz aküyü kurtarabilirsiniz.
Peki şimdi ne yapmak lazım? önce statör den çıkan ACV yi ölçüp servis klavuzundaki değer ile tutuyor mu diye bakmak lazım. Çünkü statör yeterli gücü üretmiyorsa yeni konjektör ve aküde bozulacaktır.
Ancak statörün sağlığını ölçebilen usta daha tanımadım, duymadım.
Statör sağlığını ölçme yönetimi şurda yazmıştım
http://www.enduroist.com/forum/showthread.php?11224-BMW-F-650-GS-Konjekt%F6r-De%F0i%FEimi
Statör sağlamsa sıra konjektör seçiminde. Konjektör olarak yine attığım linkteki shindengen markasını öneririm.
Size 200-300 e satacakları konjektörlerin hepsi tırt. Zaten mevsimde kış, shindengen bulun alın. Kargoda çok sürmez gelir.
Shindengeni takın kafanız rahat etsin. Hatta motoru satarken shindengeni sökün, yeni aldığınız motora takın :))
Umarım yardımcı olabilimişimdir.
Hocam çok teşekkür ederim, gayet açıklayıcı bir yazı olmuş :) Shindengen kafama yattı lakin yurtdışından gelecek olması sebebiyle ve 125 dolarlık fiyatı nedeniyle gümrükte bir sorun çıkar mı? O kafama takıldı.
Diğer bir sorum; eldeki seçeneklere mahkum olma durumunda geçerli. Çıkma mı tercih edilmeli yoksa bahsini ettiğim yan sanayi sıfır ürünler mi?
Teşekkür ederim :)
eeeffe
21 Ocak 2016, 21:51
İyi akşamlar arkadaşlar 2005 model Venox 250 alarak geçen hafta aranıza katıldım fakat sorunum bitmek bilmiyor bu ara, 2005 model 3000 km de aldığım Venox uzun Zaman kullanılmamış olup garajda yatmış bir motordur, motoru satın aldıktan sonra motorun tek silindir çalıştığını farkettim ve (sağlamlığından emin olmadığım) ustaya götürdüğümde deposunun paslı olup temizlenip karbüratörününde temizlenmesi gerektiğini söyledi ve bu işlemleri gerçekleştirdi ,motosikleti teslim aldığımda tekrardan buji kesti ve motor boşta çalışırken stop ediyor belli ısınmadan sonra da rolanti yükseliyor ve düşürüyorum bu hafta hiç kullanmama rağmen 2 kez buji kesti ustaya tekrar götürdüğümde motorun uzun süre kullanılmadığından yorgun makine olduğundan sen buna binerek karbüratörününü açacaksın gibi laflarda bulunuyor fakat kafamda ki soru işaretleri aydınlanmadı her ustada bu motosikletten maalesef anlamıyor bu hatayı birkez yaptım ve işin ehli olan sizlerden yardım bekliyorum,Beylikdüzü tarafında oturuyorum Avrupa yakasında bu işten anlayan usta servis varmı önerebileceğiniz arkadaşlar?
eeeffe
23 Ocak 2016, 18:59
İyi akşamlar arkadaşlar 2005 model Venox 250 alarak geçen hafta aranıza katıldım fakat sorunum bitmek bilmiyor bu ara, 2005 model 3000 km de aldığım Venox uzun Zaman kullanılmamış olup garajda yatmış bir motordur, motoru satın aldıktan sonra motorun tek silindir çalıştığını farkettim ve (sağlamlığından emin olmadığım) ustaya götürdüğümde deposunun paslı olup temizlenip karbüratörününde temizlenmesi gerektiğini söyledi ve bu işlemleri gerçekleştirdi ,motosikleti teslim aldığımda tekrardan buji kesti ve motor boşta çalışırken stop ediyor belli ısınmadan sonra da rolanti yükseliyor ve düşürüyorum bu hafta hiç kullanmama rağmen 2 kez buji kesti ustaya tekrar götürdüğümde motorun uzun süre kullanılmadığından yorgun makine olduğundan sen buna binerek karbüratörününü açacaksın gibi laflarda bulunuyor fakat kafamda ki soru işaretleri aydınlanmadı her ustada bu motosikletten maalesef anlamıyor bu hatayı birkez yaptım ve işin ehli olan sizlerden yardım bekliyorum,Beylikdüzü tarafında oturuyorum Avrupa yakasında bu işten anlayan usta servis varmı önerebileceğiniz arkadaşlar?
Sanırım İstanbul'da ne Venox kaldı ne de tavsiye edebilecek bir usta ? :/
Brancool
02 Şubat 2016, 22:59
Merhaba,
Yeni motor alma araştırmalarım sonucu bir venox almayı planlıyorum.Bir tek aklıma takılan orjinal parçaları bulmak var.Eğer venox alırsam uzun süre kullanırım diye düşünüyorum.Ama sonra farklı bir motor tercih etmek istersem elden çıkarma durumu biraz zor gözükse de aklımda hep bu motor kalıyor.Emsalleri hiç de hoşuma gitmedi aslında.Forum satan arkadaş var mıdır?
hakayd
16 Mart 2016, 17:21
arkadaşlar selam bende hyosung gv 250 (2005 model 55000km) kymoco venox 250(2007 model 18bin km) ve yahama virago 535 1993 model(58bin km)bu üç motor arsında kaldım 6500 tl ye yakın fiyaya hepsi ile anlaştim ama ben kymoco venox a daha çok sıcak kaldım diğerleri km ile oynamış ama bu venoxda oynama yok hepsi V notor ama venox sadece en gecerli olan su soğutmalı acaba teknık servis parça anlamında bu üç modelden hangisini alayım butce 6500 ve hepsiyle bu fıyata alma imkanım var sizden yardım bekliyorum acil cevap lüften?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
merhablar arkadaslar ,aranıza yenı katıldım,venoxumla 25bın km tecrubem var herhangi bir konuda danısmak isteyen olursa yardım edebilirim,istanbul fatih eyup cıvarlarındayım ,parca,servıs usta konusunda fikir alısvrısı yapabılırız , kac kısıyız bu arada venox kullanıcıları olarak tahmini sayı soyleyebılecek var mı ?
hocam ben alamak istiyorum bu motordan yetkli servis yedek parçası zormu bulunur bu makıneden anlayan iyi bir usta vs.bilgiler verirmisin
Merhaba, Avrupa yakasında Eskiden kymco servisliğide yapmış , Şu anda Bajaj bayi ve servisi olan Oktay Motor ile görüşmeni tavsiye ederim .Bu arada Parça sorunu muhakkak olacaktır.
Merhaba arkadaşlar. Sabah ufak bir kaza geçirdim arkadaşın motoruyla. Ön çamurluk ve ön sinyaller pert. Onları nerden buluruz ne kadara buluruz?
turgay93
29 Mart 2016, 14:50
merhaba aranıza yeni katıldım. 1.5ay önce 2005 model 52binde venox aldım genel bakımlarını yaptırdım ve kusursuzca biniyorum hiçbir sıkıntısı yok sadece ilk çalıştırmada zor çalışıyor jikleyi çekmeme rağmen 4-5 marşta çalışıyor onun dışında çok iyi makine gerçekten pişman değilim...
vasilliii
03 Nisan 2016, 23:30
Merhaba arkadaşlar, venox satmayı düşünen kullanıcılar varsa benimle iletişime geçebilirler mi bulursam alacağım :)
bahadirbhcli
13 Mayıs 2016, 15:03
Merhaba Arkadaşlar. 2006 model 16.250 kmdeki Venox'umu satıyorum. Motorum çok temiz ve bakımlı. Bir ay önce ön arka lastik değişimi yaptım önde metzeler arkada bridgestone var şuan. İstanbul ümraniye, kadıköy ve Sultanahmet tarafında buluşarak motoru gösterebilirim. Düşünen olursa benimle iletişime geçebilir.
Metaraja
12 Haziran 2016, 07:01
Hocam takip ediyordum motoru sahibindende sattin mi acaba? :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:58 ----------
Merhaba Arkadaşlar. 2006 model 16.250 kmdeki Venox'umu satıyorum. Motorum çok temiz ve bakımlı. Bir ay önce ön arka lastik değişimi yaptım önde metzeler arkada bridgestone var şuan. İstanbul ümraniye, kadıköy ve Sultanahmet tarafında buluşarak motoru gösterebilirim. Düşünen olursa benimle iletişime geçebilir.
Hocam takip ediyordum motoru sahibindende sattin mi acaba? :)
beyefendi
18 Temmuz 2016, 23:32
Merhaba venox kullanıcıları bu yazın sonuna doğru aranıza katılmayı düşünüyorum. Sorum su sahibinden de ki motosikletler 30-50km arası ortalama sizce bu motosikletlerin sağlıklı azami kmsi nedir? Elbet iyi kullanilan motosikletler uzun ömürlüdür de şartlar ortada realist yorumlar bekliyorum.
fedos
27 Temmuz 2016, 17:04
Merhaba Arkadaşlar Kymco Global site de bu motor hala görünüyor.
Üretimi var ülkemize mi gelmiyor?
http://www.kymco.com/product/category/Motorcycle/Venox250i/feature.asp
Myabas
28 Temmuz 2016, 11:16
arkadaslar cgdscelik arkdsin yazdigi su dinkonun irtibat bilgilerine sahip kimse var mi acaba ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:12 ----------
ve tabiki bildiginiz baska bir yol var mi bana lazim olan parca kartel 11211-ked9-900(901) parca fiyati 35-40 $ ama kargo 100$ :(
SonOfCopper
28 Temmuz 2016, 18:35
Hepinize merhaba, konuyu hortlatmak istiyorum. Çünkü buna çok ihtiyacım var. Bu motor hakkında okumadığım şey kalmadı internette ama güncel bir konu veya güncel bir video'yu geçtim, bir tane incelemesi bile yok. Ben bu motoru almak istiyorum ve sahibinden.com da şu anda fiyatları 6.500 civarı en düşük. Ama sizlerin alış fiyatlarınıza bakıyorum 2013 yılında km leri düşük olan motorlar 5 bin, km si yüksek olanları 4000 e alan bile olmuş. Bunun sebebini sormak istiyorum neden şu anda bu kadar pahalı ? Birde şu anda motoru hala kullanan var mı aranızda ? Yada bu motor hakkında beni bilgilendirebilecek. Güncel olarak konuşmak istiyorum bu motor hakkında, gerekirse İstanbulda görüşebilirim yüz yüze veya arayabilirim de.
Ulgio
28 Temmuz 2016, 22:09
abi o motorlar en son 2010 da geldi yanılmıyorsam.Alırsan parça servis vs sıkıntıya girebilirsin, min 6-7 senelik motor olacak. Çok kral makina orası ayrı. Daha güncel modellere bakman daha iyi olur bence.
Ülkemize gelse tekrardan keşke
bunlu250
17 Eylül 2016, 21:26
merhaba aranıza yeni katıldım. bir sorum olacak .venox 250 düşük rolantide çalışmaz diye soyledi usta. ilk çalıştırmada biraz zor çalışıyor daha sonra motor ısınınca ışıklarda stop ediyor biraz rolanti ayarını arttırdığımda düzenli çalışıyor. ben motorun yüksek rolantide çalışmasını sevmiyorum sesi düşük rolantide daha hoş geliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
merhaba aranıza yeni katıldım. bir sorum olacak .venox 250 düşük rolantide çalışmaz diye soyledi usta. ilk çalıştırmada biraz zor çalışıyor daha sonra motor ısınınca ışıklarda stop ediyor biraz rolanti ayarını arttırdığımda düzenli çalışıyor. ben motorun yüksek rolantide çalışmasını sevmiyorum sesi düşük rolantide daha hoş geliyor.
taylanugur
05 Kasım 2016, 23:10
Merhaba arkadaşlar ben Venox kullancısıyım motorum 2007 model kendisini 35 bin km'de almıştım şuan 43 bin km geldik beraber öncelikle alır almaz yağını filtrelerini değiştirdim tüm bakımlarını yaptırdım parça olarak kendi venox bayiimden bi haftada getirtebiliyorum bazen 4 günde bile geliyor izmitte yaşıyorum.Yine de parça sıkıntısı yaşayan insanlar oluyormuş duyduğuma göre motoru 8 bin tl ye almıştım ama her sene olduğu gibi motor ve araba fiyatları arttı. Üstündeyken mükemmel hissettiren chopper modelinin aslında en saglamı diyebiliriz tip olarak zaten harley ile yarışan diğer markaları solda sıfır bırakan bi model depo kısmı daha uzun ve iri oldugu için chopper crusier arası bi model demek daha dogru olur.Motorun gerekli bakımlarını tam zamanında zincir yagını her 300 km de bir değiştirerek her 4 bin km de yağını değiştirip deposunu genelde full tutmaya calıstım yani anlayacagınız güzel bakarsanız aslında tık diye calısan ve problem cıkarmayan bi motor benden önceki sahibi de aynı sekilde güzel bakmış, motoru dik pozisyona getirip her calıstırmamda jikle ile biraz ısıtıyorum yaz ayları cok sıcaksa yapmıyorum ama 1 dakika gibi bi süre bekliyorum calıstırıp cünkü motorlar anca ısınır harley bile ısınma süresi istiyor motoru ısıtıp yola cıktıgımda boşta durma atma buji kesme vs kesinlikle yasamıyorum bujilerinize suyuna baktırın derim tüm bakımlardan zamanında geçen motorlarda o tarz problemler yaşanmaz yani anlayacagınız motoru zamanında bakım ve her kullanımda güzelce ısıtıp binerseniz (1 dk jikle ile dik pozisyonda) cok soguk havalarda bile sorun olmayacaktır. yeni modelleri türkiyeye ne yazık ki gelmiyor 2010 modeli girmiş en son ama yine de bi harleyle yan yana koydugunuzda motorunuz aynı derecede dikkat cekecektir. yakında bir inceleme videosu da çekeceğim.
brooklynnn
06 Kasım 2016, 13:10
Dun izmitte yürüyüş yolunda karşıdan karsiya geçerken yol veren siz olsanız gerek
Motora bakmıştım arkanızdan. Çok diri duruyordu. Kask ile uyumu super olmuş.
Kazasız belasız.
taylanugur
06 Kasım 2016, 22:00
evet dün çarşıdaydım ama yol verme kısmını hatırlayamadım çoğu zaman yol vermeye calısıyorum :) shark raw ise kask benimdir. teşekkür ederim sizin de aynı şekilde kazasız belasızz.
brooklynnn
06 Kasım 2016, 22:47
Cafe de la rue ( eski barista cafe yani olsa gerek ) tarafından yürüyüş yoluna çıkarken elimle eyv dercesine selam vermistim. Hatırlamaman normal. Ben de çoğu şeyi atlıyorum. Denk gelirsek ileride el yaparım ya da korna çalarım.
cemgull
11 Aralık 2016, 22:22
Merhabalar,
Arkadaslar venox dusunuyorum bu aralar bir kac kisiyle gorustum. Cift silindir ve cekisi yuksek olmasi. Bir de çinli olmamasi :) dikkatimi cekti. Nasildir 2005 model 30binde alinir mi?
Seko
12 Aralık 2016, 09:12
Son sahibi olmayı göze alıyorsan al. Ben bu sebepten dolayı almam. Güzel motordur, şimdi gelse yok satar ama UMA satma ihtimali olmayan motorları (Downtown 300 gibi) getirip bu motoru nedense getirmiyor.
cemgull
14 Aralık 2016, 17:16
kardeşim nazar değmeyecekse paylaşmanın bi sakıncası yok :)
evet benim motorum ry plaka olan. eskişehirde servisi eskişehir motor ve alaattin ustadır. şuana kadar bana fren maneti muşur ve yağ filtresi lazım oldu hiçbiri bir haftayı geçmedi.
Zaten Alaattin abi eskişehirde sevilen bi ustadır. Servisle ilgili bi sıkıntı yaşamadım yani. Elimden geldiğince yardımcı olurum soracağın bşy olursa. Paylaşan arkadaşın kimmiş merak ettim valla, demek ki ortak bi arkadaşımız var :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-memurdan-zararina-acil-369199853/detay/
Bu motor mu plakası 26 ry 932.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
2005 olmasa da 2009 modellerine ciddi bir şekilde bakıyorum
taylanugur
25 Aralık 2016, 00:09
Son sahibi olmayı göze alıyorsan al. Ben bu sebepten dolayı almam. Güzel motordur, şimdi gelse yok satar ama UMA satma ihtimali olmayan motorları (Downtown 300 gibi) getirip bu motoru nedense getirmiyor.
Alakası yok hocam bu dediğinle ben motorumu 35 binde aldım suan 43 bin km 'de ve hiçbir problemi yok bu motorlar iyi bakıldığında 150 bine kadar yolu var 200 de gider iyi bakarsan yazları kullanırsan kapalı alanda tutar en iyi yağı düzenli bakımını yaptırırsan arkadasımın motoru 80 binde venox 250 rahatlıkla kullanıyo harleyler 130 binde kimse dönüp bişe demez :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO