Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco kymco venox 250
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
aylakadamm
09 Kasım 2013, 15:46
arkadaşlar 2005 venoxlardan 2013 venoxlara gelene kadar nasıl farklılıklar var(türkiyede ağırlık olarak 2005-2006 ve 2007 modelleri fazla)
örn tasarım motor özelliği yakıt sistemi frenleme vs. teşekkürler
Wolvie
09 Kasım 2013, 22:59
Aylakadamm bir fark yok. Kasa zaten aynı genel özelliklere baktım onda da bir şey dikkatimi çekmedi 2013 lerde.
http://www.kymcousa.com/showroom/mcs/venox250/index.html
Not: Bu arada 2013 sıfırı 4000 dolarmış, bu motor tr de olsa demek sıfırları 15-16 dan gidecekmiş vergilerle.
aylakadamm
11 Kasım 2013, 18:43
teşekkürler wolvie.güzel motorunuzun kıymetini bilin:)bu arada venox un akıbeti hakkında bilginiz var mı?tekrar türkiye ye gelir mi yada sipariş vermemiz mümkün mü?kendi motorunuz için düşünürseniz servis imkanı ,parça durumu ve yakıt tüketimi nasıldır?teşekkürler
ufukk
11 Kasım 2013, 22:19
teşekkürler wolvie.güzel motorunuzun kıymetini bilin:)bu arada venox un akıbeti hakkında bilginiz var mı?tekrar türkiye ye gelir mi yada sipariş vermemiz mümkün mü?kendi motorunuz için düşünürseniz servis imkanı ,parça durumu ve yakıt tüketimi nasıldır?teşekkürler
bizim venoxlar normal şartlarda 100 km de 4,5 lt yakıyor, tabi eksozuyla oynarsan periyodik bakımlarını yaptırmazsan bunlar yakıta yansır benim makinanın 5,5 litre yaktığını biliyorum tabi bazen roketlediğimiz oluyor
servise gelince tabi 4 4 lük değil fakat benim servisimde; triumph, kawasaki,ktm, daelim, bumoto gibi markalarında servisini veriyor içlerinde en iyisi yedek parça bulunabilirliği olarak kymco, en kötüsü kawasaki olduğunu söylemişlerdi
Wolvie
13 Kasım 2013, 18:00
hocam gelmez tekrar sanmıyorum, kymco zaten scooterlarla piyasada istediğini alıyor venoxlarında sıfırı oldukça yüksek geliyordu ki piyasadan çektiler tr de. şahsen ben sıfır venox a 15bin tl vereceğime gider temiz shadow alırım. bu arada ben de motorumu dört dörtlük bir bakıma sokuyorum, konjektör arızalıymış, yenisini sipariş verdim, hazır girişmişken her bir köşesini kontrol ettiriceğim, sonra da bir güzel pasta cila.
venoxx
17 Kasım 2013, 02:52
herkese merhaba öncelikle siteye yeni üye oldum ve iki gün önce wolvie hocamın bahsettiği motoru satın aldım. motor problemi ve yürür aksamında sorun olmadığını söyledi ustam. ama sizler de kullanıcılar olarak benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ismim kenan wolvie tanışmak isterim bende adanadayım daha önce bir sene honda cbe125e'ye ve 5 ay kadar da cbr250r'a bindikten sonra nasip oldu bir venox sahibi oldum. şimdilik bu kadar görüşürüz inşallah iyi geceler.
Wolvie
20 Kasım 2013, 23:39
Venoxx bir süre sehir dısındayım geldikten sonra venoxları buluşturalım kardeş :) hayırlı olsun bu arada güzel seçim yaptın
aylakadamm
24 Kasım 2013, 17:42
arkadaşlar bu iki motoru karşılaştırmanızı rica edeceğim tecrübeleriniz doğrultusunda
verilere bakacak olursak;
VENOX 250 CARB
Ölçüler U/G/Y (mm) 2325 x 850 x 1100
Ağırlık (kg) 190
Motor Tipi V-TWIN DOHC 8V
Soğutma Sistemi Su
Şanzıman 5 Vites
Motor Hacmi (cm³) 249,4
Ateşleme Tipi CDI
Yakıt Kapasitesi 14
Yağ Kapasitesi 2,5
Sele Yüksekliği 725
Max. Güç (Hp/d/d) 20.5 / 11000
Max. Tork (Nm/d/d) 19.8 / 9000
Frenler Ön / Arka Disk / Kampana
Tekerlek Ölçüsü Ön 120 / 80 - 17
Tekerlek Ölçüsü Arka 150 / 80 - 15
hyosung gv 250
Silindir Hacmi: 249 cm3Motor: V-2 Silindir 4 Zamanlı
Maksimum Tork: 20,0 Nm 7000 d/d
Soğutma Sistemi: Hava/ Yağ soğutma
Maksimum Güç: 25,55 HP - 9000 d/d
Boyutlar: 2282 x 875 x 1096 mm
Aks Arası: 1515 mm
Yakıt Tankı: 14,0 Litre
Yüksüz Ağırlık: 167 kg
Ön Süspansiyon: Teleskopik
Arka Süspansiyon: Helezonik yaylı çift amortisör
Ön Fren: Disk
Arka Fren: Tambur
Ön-Arka Lastik: 110/90 -16 59 S / 150/80 -15 70 S
özellikle ağırlıklarına göre ürettikleri güç ve tork nasıldır bu verilere göre?yakıt sarfiyatları nasıldır?
teşekkürler.
venoxx
25 Kasım 2013, 21:07
kardeşim gv 250 hakkında hiçbir bilgim yok ama sana venox hakkında küçük bir bilgi paylaşayım honda cbr 250r ı kalkışta çok rahat geçebilen bir motor bir kaç gün önce denedi ve iki motoru da kullanan birisi olarak süper bir performansa sahip venox tavsiyem venox dan yana kadranı 160 bunu uygun bir hızlanmma ve düzgün hava koşulunda rahat görürsün güçlüüü yani
acayüp
25 Kasım 2013, 21:12
Her iki motoruda yeterince kullanmış ve her ikisininde ciğerini bilen birisi olarak gönlüm venox mantığım gv der.
Bu gün seçim yapmam gerekse gv 250 alırdım.
ufukk
25 Kasım 2013, 21:31
ben venox u almak için eski sahibinden randevu aldım daha makinayı görür görmez bu benim olacak dedim, hiç gv 250 ile falan kıyaslamadım ilerleyen zamanlarda gv 250 gördüm, iyi ki venox almışım dedim, çünkü arada gözle görülür kalite farkı var, ha belki venox tan hızlı gidebilir, biraz daha hafif bir makina, amaç hızlı gitmekse zaten gider race makina alırsın . Chopper tarzı makinalar görselliği, sesi ve cüssesi için alınır diye düşünüyorum, amaç ekonomi ,yedek parça bulunabilirliği ve ucuzluğu ise ybr mbr falan alınır, hangisi aklına veya gönlüne yatıyorsa onu al
venoxx
26 Kasım 2013, 01:16
venox'u en uzun süredir kullanan kimdir forumda. onun tecrübelerinden bir iki şey öğrenmek isterim. ben on gün falan oldu satın alalı venox'u 2007 model ilk tescil tarihi 2009 ilk izlenimim güzel hatta hiç ummadığım kadar atak bir motor ilk kalkışda çok motora 250 lik racinglere nal toplatır. bundan önceki motorlarımın ikisi de honda idi cbe125e ilk motorum sıfır aldım bir yıl sonra sattım 7000 km kullandım iyi hoş az yakan bir motordu ama bir yere kadar 100 km/s hızı geçtim diyenler atıyor ve ardından cbr250r aldım 2012 modeldi 4 ay kullandım sattım hondalar problem çıkarmadılar hakkını yemeyeyim ama öyle ahım şahım da kaliteli motorlar değiller mesela 1 senenin sonunda cbe 125e de korozyonlar gördüm cbr250r da görmedim ama onunda tutunması pek iyi değildi kendimi hiç emniyette hissetmedim kullandığım sürece gerçi lastikler dandik di. mesela bu motor 4 yaşında korozyon bunda da gördüm ama aynı yaşıt bir mondial yada kanuniye git her yeri pasdan korozyondan gözükmez halde. mesela koldaki sinyal far kutusunu söktüm gayet güzel ve sağlam işçilik var kablo kalitesi malzemeler falan iyi çok tereddüt ettim çin dediler son sahibi olursun dediler ama yok ya ne derlerse desinler burda hayabusa yada kılıf bulurlar bmw yede harleye de sen bak abicim hoşuna mı gitti al gitsin 6000 liralara alırsın venoxu parça sorun olur mu ilerde sonuçta 4 yıldır tr'ye getirilmeyen bir model göreceğiz bakalım bilemiyorum burdaki tecrübeli kullanıcılarlar la haberleşmek ve görüşmek isterim 5056374997 telefonum iyi akşamlar.
venoxx
26 Kasım 2013, 23:53
ufuk hocam merhaba online olduğunu gördüm tanışmak isterim aslen ankaralıyım batıkentte oturur ailem. iş gereği adana da yaşıyorum 2 hafta önce bir venox aldım. satın aldığım kişi motara sadece binmiş yağından suyundan anlamayan birisi idi arada bir götürmüş baktırmış servise o kadar senin paylaşımlarını okudum motor hakkında iyi bilgiye sahipsin bir önceki mesaj da telefonu mu da paylaşmıştım bana ilk söyleyebileceğin nelerdir dikkat etmem gereken nedir alır almaz yağını değiştirdim frenlerine özelliklede arka hiç tutmuyor gibiydi baktırdım hava filtresini temizleyeceğim fırsat bulursam aslında değiştirmek istiyorum ama parçaların gelmesi gerekecek sanırım. başka tavsiyen varmıdır. şimdilik aklıma gelenler bunlar iyi akşamlar.
ufukk
27 Kasım 2013, 23:00
ufuk hocam merhaba online olduğunu gördüm tanışmak isterim aslen ankaralıyım batıkentte oturur ailem. iş gereği adana da yaşıyorum 2 hafta önce bir venox aldım. satın aldığım kişi motara sadece binmiş yağından suyundan anlamayan birisi idi arada bir götürmüş baktırmış servise o kadar senin paylaşımlarını okudum motor hakkında iyi bilgiye sahipsin bir önceki mesaj da telefonu mu da paylaşmıştım bana ilk söyleyebileceğin nelerdir dikkat etmem gereken nedir alır almaz yağını değiştirdim frenlerine özelliklede arka hiç tutmuyor gibiydi baktırdım hava filtresini temizleyeceğim fırsat bulursam aslında değiştirmek istiyorum ama parçaların gelmesi gerekecek sanırım. başka tavsiyen varmıdır. şimdilik aklıma gelenler bunlar iyi akşamlar.
merhabalar venoxx hocam
Bende Batıkent te oturuyorum. motorunuz hayırlı uğurlu olsun bence iyi bir tercih yapmışsınız, 250 cc chopper sınıfının en iyisi. sorularınıza gelecek olursak; hava filtresinin periyodik değişim aralığı 20000 km tabi birazda tozlu topraklı bölgelerde daha erken değişmesi gereke bilir. temizliğine gelecek olursak deponun altındaki sağ nikelaj kapağı söküyoruz siyah dikdörtgen bir kutu var onuda komple söküyoruz sol tarfında bir bağlantı civatası ve radyatör tarafında hortum kelepçe bağlantısı var bunları sökerek çıkarıyoruz. kutunun sağında ve solunda yıldız başlı iki adet civata var civataları söküp iki adet pimi çıkarıyoruz ve kutu iki parçaya ayrılıyor hava filresini söküp filitrenin iç kısmı yani motor tarafı temiz olan taraftan hava tutuyoruz ters taraftan tutarsanız toz ve pislikler filitrenin gözeneklerini tıkar ve hava girişi az olacağından zengin karışım olur.
arka fren ayarı da; pedal serbest boşluğu 20-30 mm olacak, bunu ayarlamak için kampana kısmında ayar somunu ve önünde yay var elle sıkarak ve ya gevşeterek ayarlaya bilirsin
arka fren balatasının bitip bitmediğini de anlamak için kampana da ok işareti var, elle fren pedalına bastığımızda iki ok aynı hizaya geliyorsa balatalar bitmiştir
---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:21 ----------
http://u1311.hizliresim.com/1h/v/uy4wg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:28 ----------
http://m1311.hizliresim.com/1h/v/uy505.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:31 ----------
http://u1311.hizliresim.com/1h/v/uy51w.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:33 ----------
http://u1311.hizliresim.com/1h/v/uy56v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:37 ----------
http://r1311.hizliresim.com/1h/v/uy590.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:39 ----------
kullanıma gelecek olursak;
motoru çalıştırmadan önce yağ göstergesinden seviyesini kontrol ediyorum, yedek su deposundan su seviyesini kontrol ediyorum ve cikleyi sonuna kadar çekip gaz vermeden marşa baıyorum 10 sn sonra jikleyi kapatıyorum ve 2-3 dakika rolantide çalıştırıyorum yağlama yapsın diye, soğuk motora basmıyorum arada bir lastik basınçlarını kontrol ediyorum. arka amortisör sertlik ayarı var kendi ağırlığına göre ayarlayabilirsin... görüşmek üzere
venoxx
27 Kasım 2013, 23:57
hocam çok teşekkürler süper oldu paylaşımların hakikaten çok güzel motor gerçi iki haftadır kullanıyorum ama ben gayet memnunum. mekhan sitesinde oturuyoruz 06 yol iş var karşı çaprazında nasip bir gün karşılaşırız iyi akşamlar.
hocam çok teşekkürler süper oldu paylaşımların hakikaten çok güzel motor gerçi iki haftadır kullanıyorum ama ben gayet memnunum. mekhan sitesinde oturuyoruz 06 yol iş var karşı çaprazında nasip bir gün karşılaşırız iyi akşamlar.
motorunuz hayırlı olsun bende bakıyordum aldığınız motora nasip sizinmiş kazasız belasız güle güle binin inşallah. tereddütleri olan birisi olarak sizinde yeni kullanıcısı olduğunuz venox tan memnun kalmanız beni biraz daha heveslendirdi ama netteki fiyatlara bakıyorum bazıları uçuk rakamlar yazmış. nasipte var ise bizde buluruz bi tane temizinden inşallah
venoxx
28 Kasım 2013, 11:57
6500 yazıyordu nette ben 5800'e aldım devri, bakımı bir iki küçük eksiği derken 6100 leri buldu benden çıkan para ama değer hüseyin hocam hatta diyarbakırda bir motor var epey olmuş nete koyalı o da bir asker arkadaş ben ona da niyetlendim ama gidip gelmek zor geldi onunla ilgilenebilirsin
6500 yazıyordu nette ben 5800'e aldım devri, bakımı bir iki küçük eksiği derken 6100 leri buldu benden çıkan para ama değer hüseyin hocam hatta diyarbakırda bir motor var epey olmuş nete koyalı o da bir asker arkadaş ben ona da niyetlendim ama gidip gelmek zor geldi onunla ilgilenebilirsin
o arkadaşa mesaj attım motoru sordum iyi dedi ama ilanda lastiklerini değiştirdim yazmış mesajda orijinal lastikleri duruyor deyince şüphelendim mesafede uzak nasıl gelir oradan bilmemki otobüse atarız diye yazmış ama sığarmı veya otobüscüler alırmı? fiayattada yol masrafı veya otobüse atma parası kadar bi işkramım olur demişti.
Wolvie
28 Kasım 2013, 23:35
@hgdr ben motoru satmayı düşünüyorum daha doğrusu bir tane shadow buldum onun için imkanlarımı zorluyorum malum kışın daha rahat motor piyasası, yoksa gelecek seneye kısmet. Acelen yoksa (1-2 ay) aklında bulunsun.
@hgdr ben motoru satmayı düşünüyorum daha doğrusu bir tane shadow buldum onun için imkanlarımı zorluyorum malum kışın daha rahat motor piyasası, yoksa gelecek seneye kısmet. Acelen yoksa (1-2 ay) aklında bulunsun. acelem yok ama uygun birşey bulursamda alırım.
crysis
23 Aralık 2013, 02:13
Herkese selam.Siteye yeni uye oldum.ve yeniden venox almaya niyetlendim motorla alakali bilge veren herkese cok tesekkur ediyorum...kazasiz belasiz zevkli suruşler.Bu arada izmirdeki venox kullanicilari ile de iletisim kurmak isterim.Birbirimize tecrubelerimizle yardımcısı olabiliriz.
ufukk
27 Aralık 2013, 22:57
hoşgeldin sefalar getirdin, keyifli sürüşler diliyorum
venoxx
30 Aralık 2013, 00:17
iyi akşamlar herkese. epeydir giremiyordum nete nasılsınız yeni yılınızı da şimdiden kutluyorum yakıt konusunda bir paylaşım yapıcaktım. 290 km sonunda yakıt aldım 53 lira aldı 15 gün önce 0.1827 gibi bişey çıkıyor. hesap. kış şartları hergün jikle çekili çalışıp bir kaç kilometre öyle gidildiğini de unutmayın. paylaşmak istedim sizlerin motorların yakışı nasıl. ama 2 ay oldu alalı motoru silah gibi çok memnunun hava filtresini söküp temizledim yağı değişdirdim bir iki sağını solunu sökünce gördüm ki motor kalite ya benim bundan önce iki hondam vardır cbe125e ve cbr250r kalite olarak aynı diyebilirim almak isteyenlere tavsiye ederim bu arada iyi akşamlar
ufukk
30 Aralık 2013, 21:59
sabit 120 km ile seyrettiğim zaman 27.5 krş yakıyor, fakat benim eksozlar açık olduğu için maliyet artıyor artçıyla beraber 150 kg olduğumuzu da hesaba katarsak böyle bir sonuç çıkıyor yeni yılınız mutlu ve huzurlu olsun
crysis
02 Ocak 2014, 12:49
Herkese sağlıklı kazasız mutlu ve huzurlu seneler diliyorum.Venoxumu geçen hafta aldım.gerçekten çok mükemmel bi makine insana yolda iken çok ciddi güven veriyor.Tek sıkıntı kış şartları :) okadar olacak tabi.Ve almayı düşünen arkadaşlarada şiddetle tavsiye ediyorum.Herkese kazasız belasız hayırlı sürüşler.
venoxx
04 Ocak 2014, 02:03
hayırlı olsun hocam güle güle kullan izmir de satan bir arkadaş vardı onun motorunu mu aldın ve ne kadara aldın öğrenebilir miyim son piyasası hakkında da bilgi olur bize kaç model ayrıca
crysis
04 Ocak 2014, 21:35
Herkese selam aldigim motor 2007 model 16000 km de 5750 ye aldim sagolsun satan arkadas baya yardimci oldu.makinasi cok iyi durumda km de orjinal oynama yada tel sokme yok bu yuzden baya sansliyim.Ama lastik istiyor hala orjinal lastikleri var uzerinde dis durumu cok iyi ama malum baya sert kaymaya musait neticede can tasiyoruz.lastik sparisi verildi ufak tefek isleride var asagi yukari 1500-2000 tl arasi harcama yaparak sezona hazir bakimli makine haline getirmeyi dusunuyorum.Ayrica simdiden bir kac musteri cikti bile bu haliyle 7500 u gordu:) ama rabbim sattirmasin insallah.resimleri ve canlisi arasinda muthis fark var dusunen arkadaslara tavsiyem dusunmeyin temizi cikarsa alin.simdilik herkese hayirli aksamlar kazasiz belasiz...
güle güle kullan :) piyasada az bulunan bir makina olması sebebiyle dikkatleri çok çekiyor
Türkiyeye gelmediği için piyasası ucuz kanaatimce temizi bulunursa kaçırılmayacak bir makina
nipozdna
24 Ocak 2014, 01:06
herkese selam bende bir venox lu olmak üzereyim 2006 model 17 000 km de temiz bir motora ne kadar verilir ve alırken nelere dikkat etmeliyiz motor mugla da orada gösterebileceğim ve de güvenebileceğim bir yer var mı bilmiyorum ben hatay dayım yani mesafede pek yakın değil ki lütfen herkesten yorum bekliyorum özelliklede ufuk senden yorum istiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------
ilan sahibinden de oradan bakabilirsiniz mugla göcek te
herkese selam bende bir venox lu olmak üzereyim 2006 model 17 000 km de temiz bir motora ne kadar verilir ve alırken nelere dikkat etmeliyiz motor mugla da orada gösterebileceğim ve de güvenebileceğim bir yer var mı bilmiyorum ben hatay dayım yani mesafede pek yakın değil ki lütfen herkesten yorum bekliyorum özelliklede ufuk senden yorum istiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------
ilan sahibinden de oradan bakabilirsiniz mugla göcek te
merhaba hocam ; ilana baktım iki foto var ve detay olarak bir şey söyleyemiyorum, ilk gözüme çarpan tabi ki de fabrikasyon maxxis lastikler en iyi ihtimal ile 2006 nın lastiği olsa, 8 senelik lastik ve kafadan 1000 tl masrafın var ikinci küçük detay sağ tarafta nikelaj küçük bir kapak var o düşmüş gerçi 3 dolar civarı bir şey, koruma demirleri var, fakat eksoz tarafı koruması kelepçeyle şasiye montajlanmış görüntü hoş değil şahsi fikrim. İki fotodan bunları görebildim, genel görüntü olarak orjinallik bozulmamış gibi,tabiki dış görünüş kadar iç güzelliği önemli, makinası nasıl durumda onu iyi bilmek lazım.motorun üzerindeki civata başlarını kontrol et anahtar değmiş mi,sesini dinle amortisörlerine bak, genel olarak çalışmayan aksamı varmı far korna vs. yanında ustanla git, laf karmaşasında o da motoru incelesin şasi, motor no, vuruk kırık vs.... malum motor fiyatları yükseldi , venoxlar da yükselmiş, fakat kardeş bunun lastiği bitmiş 1000tl masrafı var şöyle böyle diye 6000tl ye çekersen al derim
inflore
25 Ocak 2014, 03:16
Merhaba arkadaşlar yeni bir motosiklet tutkunu ve venox sahibi olarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Az masraflı da olsa aldığıma pişman olmayacağımı düşündüğüm bir makine. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim =)
Merhaba arkadaşlar yeni bir motosiklet tutkunu ve venox sahibi olarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Az masraflı da olsa aldığıma pişman olmayacağımı düşündüğüm bir makine. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim =)
Hoş geldin hayırlı uğurlu olsun
nipozdna
25 Ocak 2014, 20:33
inflore motordan bize biraz bahsedebilirmisin mümkünse model km fiyat ve ne gibi masrafları oldu
crysis
27 Ocak 2014, 02:20
Herkese iyi akşamlar öncelikle yeni motor alan arkadaşa hayırlısı olsun diyorum.bende izmirdeyim ve müsait olursan görüşmek isterim.Birde nipozdna arkadaşım bende lastikleri yeni değiştirdim bilgin olması acısından döviz fiyatları arttığı için kimse lastik satmak istemiyor ayrıca bizim makinelere 80 yanak lastik olunduğu için piyasada çok zor o yüzden 90 yanak lastik hem ekonomik hemde motorun görselini olumlu yonde etkiliyor ben yeni taktırdım 800 tl ye mal oldu dunlop marka montaj dahil.motoru alırsan ona göre pazarlığını yaparsın.bir de Ufuk çok haklı makinasına cok iyi baktır ben o hatayı yaptım dışı neysede makina arızalı ise yarası buyuk oluyor hem parça geç geliyor hemde cok pahalı Allah'tan verilmiş sadakam varmış da motoru geriverebildim:) bu arada öncam taktırıp aynaları değiştirdim cok yakışıklı oldu:) en kısa sürede fotoları paylaşacağım.kazasız belanız sürüşler herkese:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------
Bu arada face de VENOX CLUB TÜRKİYE adlı bi grup kurdum katılmak isteyen arkadaşları beklerim daha hızlı iletişim Halinde olacağımızı düşünüyorum herkese iyi geceler.
inflore
28 Ocak 2014, 22:51
inflore motordan bize biraz bahsedebilirmisin mümkünse model km fiyat ve ne gibi masrafları oldu
2006 model 40000 km de kazasız az masraflı bir motor. 4200 tl ye aldım fakat masraflarıyla beraber 5000 tl civarını bulacak. Yedek parçası sadece orjinal bulunabildiği için biraz pahalıya geliyor. Ben 2 tane ön sinyal, 1 tane sol arka kromajlı parça bir tane de yan plastik parça istedim, işçiliğiyle beraber 500 tl gibi bi fiyat çıktı. Motorun döşemesi değişecek. Bunun dışında bir sorunu yok. Tanıdık 2 tane ustaya gösterdim motoru ve dişli takımı gayet güzel dediler. Üzmeyecek başlangıç için ideal 4 - 5 sene kullanabilirsin dediler. Yağışlar yüzünden pek kullanamıyorum. Kullandıkça daha detaylı bilgiler paylaşabilirim. Fakat ilk izlenimim, ağır, oturaklı gösterişli dengeli bir makina.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------
Hoş geldin hayırlı uğurlu olsun
Teşekkür ederim =)
ummagumma
31 Ocak 2014, 16:47
merhablar arkadaslar ,aranıza yenı katıldım,venoxumla 25bın km tecrubem var herhangi bir konuda danısmak isteyen olursa yardım edebilirim,istanbul fatih eyup cıvarlarındayım ,parca,servıs usta konusunda fikir alısvrısı yapabılırız , kac kısıyız bu arada venox kullanıcıları olarak tahmini sayı soyleyebılecek var mı ?
chocokerem
19 Şubat 2014, 11:16
Merhaba arkadaşlar canavar satılığa çıktı... yaklaşık 4 senedir beni hiç üzmedi ama babasının artık daha güçlü birşeylerle takılma vakti geldi... alttaki linkten Venox'umu görebilirsiniz...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-satilik-venox-250-153208167/detay/
venoxx
23 Şubat 2014, 17:59
merhaba arkadaşlar lastik konusunda sorularım var. bende hala eski maxsiss lastikler var üretim tarihi 2007 nin 4. haftası artık değişmesi gerekli tavsiyeniz nedir. bunlar epey sertleşti ve yıprandı 20000 km de olmasına rağmen (motorlar için 30000 km diyorlar kullanım ömürlerine)yumuşak bir lastik istiyorum tutunması iyi olsun. yatışlarda korkmadan istediğim gibi viraja girebileyim artık :)
ufukk
23 Şubat 2014, 23:34
merhaba arkadaşlar lastik konusunda sorularım var. bende hala eski maxsiss lastikler var üretim tarihi 2007 nin 4. haftası artık değişmesi gerekli tavsiyeniz nedir. bunlar epey sertleşti ve yıprandı 20000 km de olmasına rağmen (motorlar için 30000 km diyorlar kullanım ömürlerine)yumuşak bir lastik istiyorum tutunması iyi olsun. yatışlarda korkmadan istediğim gibi viraja girebileyim artık :)
ebat olarak sadece metzeler uyumlu, michelin , avon , bridgestone gibi markaları düşünüyorsanız yanak ölçüleri bir kademe daha büyük olarak alacaksınız, ben fabrika değerlerine bağlı kalmak adına metzeler aldım, fiyatı 1000 tl idi şimdi malum dolar yükseldi güncel fiyatı bilmiyorum
meteler ile michelin aynı fiyattaydı, avon 200 tl daha ucuzdu, 800 ü vermişken 1000 tl yide veririm dedim metzelerde karar kıldım
Bu makinenin neden sıfırı yok gv 250 ye rakip olacak en güçlü makineleden biri
ufukk
29 Nisan 2014, 23:42
yurt dışı fiyatı 4000$
Türkiye fiyatı 8000$ olduğunu düşünürsek honda shadov 750 ye rakip
gv 250 ise o bir bisiklet , venoxa rakip görülmesi bile büyük bir hakaret:thumright
yavuzselim
15 Mayıs 2014, 11:32
Selamlar. Siteye yeni üye oldum. Motor arayışı içerisindeyim de uzun zamandır. Bu venox un yedek parça durumu, kronik aksaklıkları (krank milinin ses yapması gibi) hakkında detaylı bilgilere ihtiyacım var. maliyet bazında önerileriniz neler?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
yurt dışı fiyatı 4000$
Türkiye fiyatı 8000$ olduğunu düşünürsek honda shadov 750 ye rakip
gv 250 ise o bir bisiklet , venoxa rakip görülmesi bile büyük bir hakaret:thumright
Hocam bi venox denk geldi gibi. Sahibi krank milinini ses yapmaya başladığını fiyatını 750 lira aşağı çekeceğini söylüyor. Kymconun kronik bi aksaklığıymış ama giderilebileceğinden bahsetti. Bu motoru bilmiyorum ama kymco markasına güveniyorum. Neler tavsiye edebilirsin? 2007 model 29000 km de motorun görüntüsü gayet temiz. fiyatı 6000 tl ? (6750 den 600e düşürüyor)
ufukk
17 Mayıs 2014, 01:21
Selamlar. Siteye yeni üye oldum. Motor arayışı içerisindeyim de uzun zamandır. Bu venox un yedek parça durumu, kronik aksaklıkları (krank milinin ses yapması gibi) hakkında detaylı bilgilere ihtiyacım var. maliyet bazında önerileriniz neler?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
Hocam bi venox denk geldi gibi. Sahibi krank milinini ses yapmaya başladığını fiyatını 750 lira aşağı çekeceğini söylüyor. Kymconun kronik bi aksaklığıymış ama giderilebileceğinden bahsetti. Bu motoru bilmiyorum ama kymco markasına güveniyorum. Neler tavsiye edebilirsin? 2007 model 29000 km de motorun görüntüsü gayet temiz. fiyatı 6000 tl ? (6750 den 600e düşürüyor)
merhaba hocam
öncelikle uzak dur bir krank mili 1,308 dolar + işçilik + extra parçalar çıkacaktır
ayrıca venox un kronik bir krank sorunu yok
alacağın makinanın sesini soluğunu dinle iyi bir ustaya göster
dış görünüş tabi ki önemli ama motor aksamı benim için daha önemli
hor ve bakımsız kullanılmış makina adamı yakar
tamiri 750 tl tutuyorsa o zaman kendisi yaptırsın sen öyle teslim al
fatihozveren
17 Mayıs 2014, 01:52
bende venox kullanıcısı olarak motor kesinlikle çok güzel çok torklu makina ama bunun kronik sorunu kısaca motorun sogutma olayı ön bloktan ses geliyor bende neden bu ses yapıyor diye servisine gittiğimde hocam sadece motoru açmak 200 tl işçilik alırım ondan sonra motor açılmışken herşeyini değiştiririm bu 500 tlde olur 1000 tl de olur demişlerdi bende param olmadığı için böyle ne kadar kullanırı diye sordugumda sıkıştırma yagını 2000km de muhakkak değiştir devam ederler dedi motorum şu anda 47400 km de ve bu sorun benimde 30000 kmde ses yapmaya başlamıştı velhasıl kelam 17500 kmdir bu sesle biniyorum eşşek gibi maşallah bütün venoxlarda da o krank miline benzer ses vardır 30.000 sen bence bayisine götür ne kadara yaparsınız de ve söylediği parayı fiyattan düş kardeşim hayırlısı olsun yaptırıncada evladiyelik bir motora kauşaaksın.
yavuzselim
17 Mayıs 2014, 22:18
merhaba hocam
öncelikle uzak dur bir krank mili 1,308 dolar + işçilik + extra parçalar çıkacaktır
ayrıca venox un kronik bir krank sorunu yok
alacağın makinanın sesini soluğunu dinle iyi bir ustaya göster
dış görünüş tabi ki önemli ama motor aksamı benim için daha önemli
hor ve bakımsız kullanılmış makina adamı yakar
tamiri 750 tl tutuyorsa o zaman kendisi yaptırsın sen öyle teslim al
sağol hocam aynı teklifi sunuyorum sahibine bakalım nasıl bi yanıt gelecek. Zaten dün arayıp fiyatı 5750 ye çekeceğini söyledi. Bunu da okuyunca iyice kıllandım. Çok sağolasın
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
bende venox kullanıcısı olarak motor kesinlikle çok güzel çok torklu makina ama bunun kronik sorunu kısaca motorun sogutma olayı ön bloktan ses geliyor bende neden bu ses yapıyor diye servisine gittiğimde hocam sadece motoru açmak 200 tl işçilik alırım ondan sonra motor açılmışken herşeyini değiştiririm bu 500 tlde olur 1000 tl de olur demişlerdi bende param olmadığı için böyle ne kadar kullanırı diye sordugumda sıkıştırma yagını 2000km de muhakkak değiştir devam ederler dedi motorum şu anda 47400 km de ve bu sorun benimde 30000 kmde ses yapmaya başlamıştı velhasıl kelam 17500 kmdir bu sesle biniyorum eşşek gibi maşallah bütün venoxlarda da o krank miline benzer ses vardır 30.000 sen bence bayisine götür ne kadara yaparsınız de ve söylediği parayı fiyattan düş kardeşim hayırlısı olsun yaptırıncada evladiyelik bir motora kauşaaksın.
vallahi çok fena ikilemde kaldım gv 250 yle kıyaslıyorum resmen kafam karıştı. Ape hanger gidon hangisinde daha şık durur falan... Almaya yakınım ama kararsız kaldım
ufukk
17 Mayıs 2014, 22:35
gv 250 ile venox u bire bir incele cevabını bulacaksın
ben senin yerinde olsam temiz bir venox alırdım
olmadı gv650 alırdım , misal gv 650'nin de kronik beyin arızası var mış
bu şans, nasip işi inşallah gönlüne göre temiz bir makina bulursun
acayüp
27 Haziran 2014, 01:59
Venoxlara baktımda en iyi görüneni en yüksek km de olanı.
Ne garipki 10 yaşında motorlar hala 20 binlerde.
5 yıl önce 36 binde sattığım motor 21 bin kmde satışa çıkmış :)
Sırf bu yüzden bu motor alınabilicek motorlar sınıfından direk çıkıyor.
Sonra bana diyorlarki 50 binde 100 binde motoru neden alıyorsun. Aha işte bu yüzden.
ufukk
29 Haziran 2014, 16:36
misal benim motor 16000 de 2011 de aldım 9000 km deydi şu an 8 yaşında
pek mantıklı gelmiyor fakat aldığım kişi iş nedeniyle şehirler arası çalışıyordu
motorun satışını bile arkadaşına vekalet verdi o şekilde aldım
bende zaten yazın hafta sonları biniyorum onuda toplasan 30 km anca yapar iş yerim zaten 2 km bazen çıkarmaya üşenip yürüyorum
o kadar parayı veren adamda gözünü açsın bi zahmet bu güne kadar aldığım araba ve motorda hiç km sine bakmadım aldığım motor 50.000 km de olsaydı alırdım çünkü motor kendini gösteriyor
temizini bulan alsın hor kullanılmış makina her zaman için üzer
venox şu an benim için kişiye özel bir makina her yerde rastlayamazsınız, kimse almasın zaten her şehirde bir tane olsa yete:)r
almayın arkadaşlar oooo parçası çok pahalı bir şeyede benzemiyo zaten gv 250 alın bisiklet niyetine de binilebiliyormuş :cherry:
ootay
30 Haziran 2014, 16:41
Ben 1-2 aydır venox ilanlarına bakıyorum takip ediyorum bugün farkettiğim bir şey hangi ilan olduğunu söylemicem fakat motor ilk ilana çıktığında 45bin km civarlarındaydı bugün baktım 30bin km civarlarında yazmışlar :)
Cüneyt Ada
22 Temmuz 2014, 00:51
Arkadaşlar selam
İstanbul Çekmeköyde oturuyorum.
Yaşım 49, boy 180, kilo 90. Doktorum.
İlk motorumu almaya çok yakınım
Honda güvenli sürüş eğitimini aldım, ehliyetimi de.
10 bin civarı para ayırmıştım bu iş için,
8000 civarında kaldı çünkü geçen hafta sonu mont, kask, bot ve diğer aksesuarlarımı aldım.
Chopper-cruiser benim tarzım diye düşünüyorum. Hemen herkes 250 cc ile başla sonra büyütürsün diyor. Katılıyorum.
Önce Regal Raptor, sonra Daelim Daystar, bir ara Hyosung GV derken en sonunda da sıkı motorcu bir arkadaşım Kymco Venox önerdi.
Bir aydır o forum senin bu forum benim dolaşıp duruyorum. Bu dediğim tüm motorlara oturdum (Kymco hariç).
Venox hakkında gerçekten iyi yorumlar var.
Görüntü nefis. Oldukça havalı. Çift silindir olması iyi. Su soğutma avantaj.
Biraz ağır 190 kg(ilk motor için) ama kullanımı kolaydır diye düşünüyorum (tekerlek arası mesafe fazla değil, manevra klasik chopperlardan iyidir herhalde)
Sorularıma yanıt verirseniz çok sevinirim.
1.Sahibinden.comda ikinci elden sadece 12 tane var. İkinci eli gitmiyor mu (alan memnun anladığım kadarıyla), yoksa ülkemizde satılmıyor mu?
2.Bizde en yeni motor 2008 model. Yurt dışında üretim devam ediyor. 2013 modeller Avustralya'da 6000 Dolar civarında (Avustralya doları=1.98 TL). Silkar artık getirmiyor mu? Web sayfalarında bile yok Venox. Artık getirmediği motorun sorunları ile ilgileniyorlar mı?
3.Yeni model bir Venox alamayacağıma göre servis ve yedek parça için İstanbulda önerebileceğiniz Kadıköy-Mototaş, Bostancı-Motostar ve Tuzla-Üçerler içinde hangisini önerirsiniz.
4. Ve tabi son olarak bana önerebileceğiniz bir Venox var mı? (İstanbul'da olmak zorunda - ilk kilometrelerimi şehirler arası yolda yapmak istemem doğrusu.
Tüm üyelere sevgiler
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO