PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco kymco venox 250

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15

erenminareci
01 Ağustos 2012, 10:45
e ben bayağı yanlış kullanıyorum o zaman.30da 2ye atıyorum direk.60ta 4e geçiyorum.ama sanki motor zorlanıyor gibi atmazsam.

mrtt7
01 Ağustos 2012, 15:07
e ben bayağı yanlış kullanıyorum o zaman.30da 2ye atıyorum direk.60ta 4e geçiyorum.ama sanki motor zorlanıyor gibi atmazsam.
Yokyok yanlış değil sakin kullanıyorsunuz.Genelde bende öyle kullanıyorum.Ama motorun gücü emin olun yüksek devirlerde ortaya çıkıyor.Benim verdiğim değerler maksimuma yakın değerler.şunu da belirteyim venox 11000 devir/dk da max gücünü üretiyor.

mavi prens
08 Eylül 2012, 04:52
yahu ben bu motoran aşık oldum resmen arkadaşlar...
fiyat aralığında bulunan mudiallerine göre tasarım olarak çok harika bence.e araştırmalarımdan anladığım kadarıylada gayet saglam güvenilir makine,o zaman ''neden olmasın'' diye haykırıyor kalbim :)
ama seri olarak devamı gelmemesi yüzünden oluşan durumlar :
pek tanınmaması(ikinci el piyasasında satarken oluşan durgunluk)
belirli şehirler haricinde parça sorunu(ben siirtte görevliyim istanbulda olsaydım gözüm kapalı alırdım-allahın siirtinde bi firma yok kaldı ki kymco)....

ama herşeye ragmen alınır-almak isterim-alırımda,sahibinden.com'da 5-6 tane anca var.....
5-6000 tl arası en mantıklı model bence-ha gv'den bahsedecek olursak zevk meselesi dostlar tasarım olayı,işi mantıga vurdunuz mu gv-kalbe ruha vurdunuz mu venox diyorum ben...gv çok klasik kalıyor bana....dediğim gibi zevk meselesi dostlar :)
ah kymco ah neden yaptın bunu bizee :cherry:

mrtt7
10 Ekim 2012, 23:08
arkadaşlar motorumu tarz değiştireceğimden dolayı satıyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-kymco-venox-250-101876191/detay/

burakaa
01 Aralık 2012, 01:13
herkese merhabalar
forumu özellikle venox250 ve gv250 sayfalarını uzun zamandır okuyorum bilgilenmek maksadıyla ama bir kaç sorum olcaktı.

küçüklüğümden beri motorlara hayranlığım var özellikle bu tarz motorlara ama bi motor tecrübem yok ne yazıkki bu venox250 bir başlangıç motoru olabilir mi?
sert virajlarda sorun yaşarmıyım (tecrübesiz olduğumdan muhakkak sorun olcaktır tabiki ehliyeti alsamda motoru alır almaz trafiğe çıkmam alıştırma yaparım belli bir süre demek istediğim virajlarda ekstra bir sorun yaratırmı)
yol tutuşu bakımından ağırlığı avantaj mı dezavantajmı?
bu sorulardaki deneyimlerinizi aktarırsanız çok sevinirim.

Hikizume
05 Şubat 2013, 19:45
Selamlar herkese. Kymco Venox 250 ile aranıza katıldım. Gerçi biraz geç oldu sanırım... :)

Bu başlığı (neredeyse) eksiksiz okudum. 18.000 km'de ikinci el olarak aldığım motosikletime yeni lastik takacağım da, üzerinde olan lastik ebatlarından bulmak neredeyse imkansız. Bulduğum 1-2 sayfa vardı ancak fiyatlar çok uçuk olduğundan yanaşmadım bile.

Özetle: Nispeten uygun fiyatlı lastik önerilerinizi almak isterdim (lastik ebatlarıyla birlikte)

izmirian
12 Şubat 2013, 15:42
Herkese merhaba arkadaslar bir suredir venox ile ilgileniyorum buradaki 21 sayfayi okudum genelde yorumlar cok olumlu bu insani umutlandiriyor. Hali hazirda 2. El 5-5,5 bin liraya venox lar mevcut bu da hos ama ; gecen kuzenime bahsediyordum venox ile ilgili ve is arkadasinin 5 bin liraya bir venox aldigini ve neredeyse 3 bin lira masraf yaptigini motoru tamirciye goturmekten binemediginden bahsetti . Yamaha virago al daha iyi dedi. SanZimaninda sorun ciktigini soyledi. Japon bile olsa 97-98 bir yamahanin masraf cikartmasi cok olasi. Size soruyorum 2005-6-7 model venoxlarda oyle masraf cikartacak sorunlar olabilir mi ?

izmirian
17 Şubat 2013, 04:09
Aslinda bu kadar iyi bir motorun bu kadar az talep gormesi cok uzucu

zildjan
24 Mart 2013, 22:57
selam arkadaşlar biliyorum sezon başladı ama venox almak istiyorum satan satmayı düşünen var mıdır acep:cherry:

ygzonair
02 Nisan 2013, 20:15
sahibinden de pek çok ilan vardı şimdi 4-5 tane kaldı sanırım. ben bugün aldım venox'umu. Alır almaz servise götürdüm yağ ışığı rölantide yanıyordu. Gaza basınca sönüyordu ama içime sinmedi servis gerekirse filtreyi değiştiririz bi bakalım dedi. yarın alacağım inşallah. "zildjan" ben şuan yayında olan tüm ilanlarla görüştüm sayılır soracağın bşy olursa sorabilirsin. sezon başlıyorken venox kullanıcılarından bu konuya biraz hareket kazandırmalarını istiyoruz tabi. Soracağımız şeyler olacak tabi gelen giden olursa :)

Hikizume
04 Nisan 2013, 15:10
ben bugün aldım venox'umu. Alır almaz servise götürdüm yağ ışığı rölantide yanıyordu. Gaza basınca sönüyordu ama içime sinmedi servis gerekirse filtreyi değiştiririz bi bakalım dedi. yarın alacağım inşallah.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin. Ben de çiçeği burnunda bir Venox'cuyum... Yağ ışığı problemin çözüldü mü diye merak ettim... Çözüldüyse ne şekilde ve ne kadar maliyetle hallolduğunu bizimle paylaşır mısın? :)

ygzonair
06 Nisan 2013, 03:52
ilk gün motoru bıraktım. yağını yağ filtresini değiştirip yağ kanallarını havayla temizlemişler. (150 TL)
sorun çözüldü dediler motoru alıp çıktım bi yarım saat gezdim. Işıklarda dururken bir baktım yağ ışığım yanıyor :) gaz verince sönüyor ama rölantide yanmaya devam ediyor.
Direk servise döndüm tabi anlattım durumu. Orada kurcalarken müşüre dokununca ara ara ışığın söndüğünü gördük ve sıkıntının müşürdeki bi pislik yada temassızlıktan olabileceği konuşuldu ve müşür siparişi verdik. Ertesi gün yine motoru aldım çıktım ışıklarda beklerken bir baktım :) yağ ışığım yanMIyor.
Sonra dikkat ettim yağ ışığının rölantide yanması kaybolmuş. Şuan sorun tam olarak çözüldü mü bilmiyorum ondan sonra tekrar binemedim ama dediğim gibi son baktığımda sorun yoktu.
Şimdi harıl harıl revolver elcik bakıyorum gidonda bi altıpatlar görüntüsü istiyorum ama gidon çapı 25,4 mm (1" lik gidon) olmalı yazmışlar işte ondan emin değilim bilen biri olursa soracağım.
Sonrasında kısmetse aynaları değiştirip siyah bi ayna taktırmak niyetindeyim. Jantlarım mat siyah ve motor koyu yeşil. Seninde venox hayırlı olsun buarada kaskın asvalt görmesin :)
Bu motoru nasıl parlatırız acaba krom parçalar egsoz vs bilgin var mı ? Senden benden başka konuya bakan yok biz paylaşıma devam edelim bari :D

Hikizume
09 Nisan 2013, 16:34
Öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim :)

Servisin yaptığı 150 TL'lik temizleme işlemi boşunaymış desene...
Bu arada ne aradığın elciğin nereden temin edilebileceğini biliyorum, ne de motorun krom kısımlarına nasıl ekstra parlaklık verileceğini :) Ama ben de kromları daha da parlatmak istiyordum sahi, bir araştırıp soruşturalım. Bilgiye ulaşırsam burdan da paylaşırım memnuniyetle.

Bu arada benim motor rölantideyken gazı bir anda (hızla) açarsam motor stop ediyor. Rölantiyi yükselttim, bir nebze düzeldi ama sorduğum kişilerden birisi benzin filtresinden veya egzozun son çıkışının alınmış olmasından kaynaklandığını söyledi (Yani son çıkış alındıysa böyle yapıyor olabilir. CC düşük kaldığından dolayı motor stop eder bu durumlarda dedi).
Diyeceğim o ki, sen gazı hızla açtığında motorun stop etmesi durumuyla karşı karşıya kalıyor musun? Veya forumda bu sorunu yaşayıp sonrasında çözmüş olan birisi var mı acaba? (Bir ümit sordum işte :) )

Wolvie
10 Nisan 2013, 01:14
Ben de aranıza 2004 model ile katıldım, ilk izlenimlerim oldukça olumlu, önümüzdeki bir kaç hafta nikelaj, genel bakım vs işlerine dalarım.

gugukk
10 Nisan 2013, 01:25
Ben bu motoru çok seviyordum neden üretimi durdu acaba merak ettim gayette sağlam ve güzel bir modeldi

acayüp
10 Nisan 2013, 01:47
Arkadaşlar elimde kuruk nikelaj parçası var. Sanırım sağ taraf ihtiyacı olana gönderebilirim.

Wolvie
10 Nisan 2013, 12:30
Hocam hangi parça oluyor bu. Mai atabilir misin resmini?

Hikizume
10 Nisan 2013, 19:11
Arkadaşlar elimde kuruk nikelaj parçası var. Sanırım sağ taraf ihtiyacı olana gönderebilirim.

İlgili parçanın fotoğrafını buraya yükleyebilir misin acaba?

Hikizume
12 Nisan 2013, 19:13
Şimdi harıl harıl revolver elcik bakıyorum gidonda bi altıpatlar görüntüsü istiyorum ama gidon çapı 25,4 mm (1" lik gidon) olmalı yazmışlar işte ondan emin değilim bilen biri olursa soracağım.

Biz yine paslaşmaya devam edelim en iyisi :) Bunu gördün mü? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-revolver-custom-elcik-2.el-113139185/detay/

Bir de bunu buldum: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-black-revolver-custom-elcik-takimi-110597105/detay/

Wolvie
12 Nisan 2013, 21:29
2. Link çok güzelmiş. Revolver elcikler ebay de çok uygun fiyata bulabilirsiniz

flamestrike
14 Nisan 2013, 02:28
Merhaba Arkadaşlar,

2 yıldır Venox kullanıyorum, bir çok sorun yaşadım, bazıları şu ana kadar çözüldü bazılarını ben beklemeye aldım , sorunların hiç biri motor kaynaklı değil.Venox çok güzel ve zevkli bir motor. Bazı arkadaşlar performans soruları sormuş , motoru ilk aldığım zamanlarda zorladığımda 150-155’i çok rahat görüyordu. Yokuşlarda hiç zorlanmıyor , titreşii çok az, Motordan yana hiç bir soru işareti kalmasın kafanızda. Benim uyarım servis konusunda olucak yaşadıklarımı kıasaca anlatıyım.

Bir gün 1. vites dişlim kırıldı. Araştırdım bir kaç yetkili servise danıştım Kadıkoyde bulunan bir servise yonlendirdiler beni , işçiliği çok iyidir diye, Gittim , tüm dişlilerin olduğunu sadece 1. vites dişlisinin olmadığını belirtti sipraiş verilecek denildi. Durumu sıkışık olduğu için odemeyi peşin aldı. 2 haftaya parça gelir dedi. 3 hafta sonra aradım. daha gelmedi dedi bunu takiben ortalama haftada 2 kere arayrak 1 ayı geçtik 2 aya yaklaştık. Sonra parça geldi , yoğunum motoru komple indirmem gerek , beni sıkıştırma rahat rahat guzel yaparım dedi. Peki dedim.3 hafta geçti. Bu arada evden servise 40km var bir iki kere gel cumartesi teslim al dedi gittim :) motror oyle yatıyor orda. Sonra bir gun gittim , benim motor toplanmıs sevindim alcagım diye, adam dedi ki , motor kasıyor , bitmedi sonra gel dedi . 2 hafta sonra gittim. Motor bitmiş, ama bi baktım depo ezik , mat kaplama yırtılmış, Dedim noldu motora , biliyorum dedi . Toplarken duşurduk , deponun üzeri nasıl ezilebillir dedim. O zaman farkettim benzn kapağım yok . Dediki kapak sıkıştı levye ile açarken depo yamuldu, elini kaldıraç gibi kullanmış , deponun 3 yerinde ustte ezik var. Motoru aldım. Çakma uyduruk bi benzin kapagi ile. Haftaya pazar gel sorunlarını cozelim dedi. Pazar gittim adam yok. telefon ettim , bi sonraki hafta dedi. Araki bulasın . 4 haftaya yakın geçti . sonra bir gun tama sabah gel yapıcaz dedi. Gttim dukkan kapalı , aradım yarım saate geliyorum dedi 5 saate yakın bekledim her yarım saate bir yarım saate geliyorum dedi. Çıldırdım. Aldım motoru eve gittim. Pazartesi günü SIMKAR'ı aradım sorunlarımı söyledim. Firma ile irtibata geçeceklerini kısa bir sure beklememi soylediler. Bu arada motor artık 110 u gecmiyordu biseyleri eksik calisiyordu servisten aldımdan beri. pazartesi işe gittim . tam parka giricem motor sustu :) birdaha çalışmadı . Simkar'ı tekrar aradım dedim ben hic bir sekilde o servis ile çalışmam, benim sorunumu çözün dedim. Guvendikleri Peker motor'a yonlendirdiler. Aynı gun araba ile gelip motor servise cekildi. ortalam 5 ay sruren ve toparlanmayan motor 3 gunde calisir hale geldi. Talebim doğrultusunda sorunlu bayinin anlasmasi fes edildi. Bu arada benim pein odedim ve daha yurtdısından parca gelmedi diye bekledigim dislinin aslinda simkar'a siparişinin çok daha geç iletildiğini öğrendim. Bir saçma servis yüznden çok şey yaşadım . Derdimi paylaşmak için yazıyorum aslında birazda. Motor iyi , simkar venox u sahipleniyor . Tüm parçaları stokta yoksa ortalama 1-3 hafta arası getirtiliyor. Sadece servis , insanın hayatını rezil edebilyor. Şu andaki servisimden çok mutluyum. Saolsun Peker motor.

Wolvie
15 Nisan 2013, 00:10
Venox cular ölmüş ya:) kullanıcılara bir sorum var; yapmış olduğunuz en gezi kaç km venoxla? Sıkıntı oldu mu? Bu sıralar uzun bir gezi düşüncem var ve ilk olacak venox la, düşüncelerinizi alim dedim..

ygzonair
15 Nisan 2013, 00:37
valla konu biraz canlanmış arkadaşlar sevindim ne yalan söyleyim. ben an itibariyle mail ile konuyu takibe aldım anında haberim olsun diye. tavsiyem sizlerde öyle yapın ki birbirimize kolayca ulaşalım. öncelikle elcik konusundan başlayım. o revolver elcikleri türkiyede bursada aynı adam yapıyor sanırım. çok kaliteli işler yapmış ama sanırım venox'un gidon çapı biraz daha büyükmüş servisten öğrendiğime göre. haliyle elcik işi yattı. siyah ve spor bi ayna arayışı içerisindeyim bu aralar. motorum yeşil jantlar siyah daha önce söylemiştim sanırım zaten. haliyle siyah ve biraz daha spor bir ayna istiyorum. Eskişehir servisi gayet iyi cumartesi gittm geçen hafta istediğim sağ fren maneti ve muşur gelmişti onları değiştirdiler. sol ön keçe değişecekti onu söylemeyi unutmuştum haftayada ön keçeler değişip zincire bakım yaparız diye konuştuk. Sağolsun Alattin usta ve oğlu var gayet ilgili ve güleryüzlü insanlar. Cumartesi bir arkadaşımlar toplam 80 km fln yol yaptık deneme amaçlı. Ona harley vrod aldığımız için ani hızlanmalarda biraz zorlandım tabi yetişmekte. ama genel olarak performans iyiydi motorun.

problem olarak egsozum var :) daha önceki sahibi egsozu açtırmış fakat iki adet susturucu yaptırmış idi sağolsun Murat. Ancak ben cumartesi akşam susturuculardan birini düşürdüm. yenisini yaptırmak gerekecek şimdi. hazır böyle bi durum olmuşken egsozla ilgili başka yapabileceğim bşy var mı onu düşünüyorum bende susturucu dışında. Egsozun açılmasının çok yakması dışında eksi yönü var mı bilmiyorum. Susturucular olmayınca çok bağırıyor o kesin :) açtırılmış olmasının motora bi zararı var mı yeni bi egsoz bulabilir yada yaptırabilir miyiz merak ediyorum açıkcası.

elcikler ile ilgili bi gelişme olursa haber verin arkadaşlar. uygun elcik bulursak toplu alım yapalım :)

acayüp
15 Nisan 2013, 00:44
Arkadaslar konuyu unutmusum kusura bakmayin .
Arka amortisor baglantisinin oradan kuyruga dogru uzanan yaklasik 35 cm boyunda damla biciminde camurlugun yanina denk gelen parca . Cepten resim ekleyemiyorum .

bbaday
15 Nisan 2013, 17:43
valla konu biraz canlanmış arkadaşlar sevindim ne yalan söyleyim. ben an itibariyle mail ile konuyu takibe aldım anında haberim olsun diye. tavsiyem sizlerde öyle yapın ki birbirimize kolayca ulaşalım. öncelikle elcik konusundan başlayım. o revolver elcikleri türkiyede bursada aynı adam yapıyor sanırım. çok kaliteli işler yapmış ama sanırım venox'un gidon çapı biraz daha büyükmüş servisten öğrendiğime göre. haliyle elcik işi yattı. siyah ve spor bi ayna arayışı içerisindeyim bu aralar. motorum yeşil jantlar siyah daha önce söylemiştim sanırım zaten. haliyle siyah ve biraz daha spor bir ayna istiyorum. Eskişehir servisi gayet iyi cumartesi gittm geçen hafta istediğim sağ fren maneti ve muşur gelmişti onları değiştirdiler. sol ön keçe değişecekti onu söylemeyi unutmuştum haftayada ön keçeler değişip zincire bakım yaparız diye konuştuk. Sağolsun Alattin usta ve oğlu var gayet ilgili ve güleryüzlü insanlar. Cumartesi bir arkadaşımlar toplam 80 km fln yol yaptık deneme amaçlı. Ona harley vrod aldığımız için ani hızlanmalarda biraz zorlandım tabi yetişmekte. ama genel olarak performans iyiydi motorun.

problem olarak egsozum var :) daha önceki sahibi egsozu açtırmış fakat iki adet susturucu yaptırmış idi sağolsun Murat. Ancak ben cumartesi akşam susturuculardan birini düşürdüm. yenisini yaptırmak gerekecek şimdi. hazır böyle bi durum olmuşken egsozla ilgili başka yapabileceğim bşy var mı onu düşünüyorum bende susturucu dışında. Egsozun açılmasının çok yakması dışında eksi yönü var mı bilmiyorum. Susturucular olmayınca çok bağırıyor o kesin :) açtırılmış olmasının motora bi zararı var mı yeni bi egsoz bulabilir yada yaptırabilir miyiz merak ediyorum açıkcası.

elcikler ile ilgili bi gelişme olursa haber verin arkadaşlar. uygun elcik bulursak toplu alım yapalım :)

bende venox bakıyorum satın almak için facebook listemde bir arkadas sanırım szin motosikletinizin fotoğrafını paylaşmış plaka sonu 932 li izniniz olmadan fotoğrafı burada paylaşmak istemedim eskişehirde bu motosikletin servisi neresidir ve servisden memnunmusunuz cevaplarsanız sevinirim

ygzonair
15 Nisan 2013, 20:59
kardeşim nazar değmeyecekse paylaşmanın bi sakıncası yok :)
evet benim motorum ry plaka olan. eskişehirde servisi eskişehir motor ve alaattin ustadır. şuana kadar bana fren maneti muşur ve yağ filtresi lazım oldu hiçbiri bir haftayı geçmedi.
Zaten Alaattin abi eskişehirde sevilen bi ustadır. Servisle ilgili bi sıkıntı yaşamadım yani. Elimden geldiğince yardımcı olurum soracağın bşy olursa. Paylaşan arkadaşın kimmiş merak ettim valla, demek ki ortak bi arkadaşımız var :)

vlknmarmara
15 Nisan 2013, 21:16
Merhaba arkadaşlar bir buçuk ay kdar önce aldığım venoxla hem iki teker dünyasına hem forum dünyasına katılmış bulunuyorum henüz ehliyetim çıkmadığı için düzenli olarak kullanamasamda motoru tanımaya başladım. Keyifli sürüşler herkese

ygzonair
15 Nisan 2013, 21:26
vlknmarmara hayırlı olsun tekerin düz bassın :)
ama çok özet olmuş ne aldın ne sorun yaşadın ne eksiğin var ne tavsiyen var biraz anlat bizlere

Wolvie
15 Nisan 2013, 21:28
Bu arada adana dan venox cu var mı? Motorun bir kaç eksiği var servis tavsiyesi lazım

Hikizume
15 Nisan 2013, 23:31
Antalya'dan Venox'cu var mı? :)

ygzonair
16 Nisan 2013, 00:23
toplamda kaç tane venox var ki arkadaşlar samanlıkta iğne arıyorsunuz :) zaten neredeyse ölü olan venox konusunu diriltmeye çalışıyoruz bizim yanımızda başka bi venox görmek için biryerlerde buluşmamız gerekecek bana öyle geliyor :D

Hikizume
16 Nisan 2013, 10:47
toplamda kaç tane venox var ki arkadaşlar samanlıkta iğne arıyorsunuz :)

Samanlıkta iğne aramak iyidir :cherry:

vlknmarmara
16 Nisan 2013, 13:55
vlknmarmara hayırlı olsun tekerin düz bassın :)
ama çok özet olmuş ne aldın ne sorun yaşadın ne eksiğin var ne tavsiyen var biraz anlat bizlere

merhaba tekrar. valla kardeşim doğrusunu istersen çok şükür bir eksiğim gediğimyok gibi şimdilik. venox yazısı çok hareketli olmadığı ve diğer venox kullanıcılarıyla tanışmak adına yazdığım basit bir yazı sadece. mont olarak bering optik aldım hudson un deri eldivenlerini aldım alarmlı zincir kilit aldım ki pili bitti:) yanına birde disk kilit aldım zeus kask kullanıyorum şimdilik. bu arada belki bilmeyen vardır diyerek söylemek isterim. benim egzozun orjinal sesi hoşuna gitmediğinden eski kullanıcısı araya bir conta koymuş şimdi sesi biraz daha fazla ve tok çıkıyor bilginiz olsun. soruna gelirsek zincirin ses yapması gibi bir sorunum vardı onuda biraz gerdirerek çözdüm. bu arada yetkili servislerde normal bir bakım maliyeti ne oluyor bunu sormak isterim.

unutmadan lastiklerim metzeller eski sahibi 700 tl ye taktırdığını söylemişti. 08 çıkışlı 2007 model.

Hikizume
16 Nisan 2013, 18:58
bu arada belki bilmeyen vardır diyerek söylemek isterim. benim egzozun orjinal sesi hoşuna gitmediğinden eski kullanıcısı araya bir conta koymuş şimdi sesi biraz daha fazla ve tok çıkıyor bilginiz olsun.

bu arada yetkili servislerde normal bir bakım maliyeti ne oluyor bunu sormak isterim.

unutmadan lastiklerim metzeller eski sahibi 700 tl ye taktırdığını söylemişti. 08 çıkışlı 2007 model.

Araya gireyim :) Bu conta olayını bilmiyordum. İki egzosun arasına herhangi bir yere, oraya uyacak ebatta bir conta mı yerleştiriyoruz? Merakımı cezbetti doğrusu :)

Yetkili servisteki "bakım" maliyetine ilişkin kısaca kendi 18.000 bakımımı söyleyeyim. Yağ değişti, yağ ücreti artı sanırım biraz işçilik almışlardı. Tam meblağyı hatırlamıyorum ama 50 civarı bir şey tutmuştu.

Lastikleri de yeni değiştirdim, onu da kısaca anlatayım. Bridgestone exedra taktırdım. Standart ölçülerden biraz büyük olanları seçmiştim, indirimle birlikte 550 TL tutmuştu. Ama üzerindeki lastik ölçülerinin tıpatıp aynısını taktırsaydım 750-800 TL gibi bir şey tutacaktı. Hatam varsa, lastik konusunda daha bilgili olan arkadaşlar düzeltsinler ama 2013'ün ortasında olduğumuzu göz önünde tutarsak, o lastikle çok az yol yapılmış olsa bile, 6 yıllık lastik sanırım artık yol tutuşunu belli bir ölçüde kaybetmiş olabilir diye biliyorum.

ygzonair
16 Nisan 2013, 20:07
[/COLOR]
Hatam varsa, lastik konusunda daha bilgili olan arkadaşlar düzeltsinler ama 2013'ün ortasında olduğumuzu göz önünde tutarsak, o lastikle çok az yol yapılmış olsa bile, 6 yıllık lastik sanırım artık yol tutuşunu belli bir ölçüde kaybetmiş olabilir diye biliyorum.
kesinlikle haklısın kaskların ve lastiklerin yıl olarak çok eski olmaması gerekiyor onlarında raf ömrü var yani :)

vlknmarmara ben kilit almadım zaten kapalı garajda durduğu için motorum. Diğer ekipmanlara gelince revit eldiven kullanıyorum gayet memnunum.
kask olarak nolan n90 kullanıyorum n-com bluetooth kit3 ile birlikte. daytona gora-tex bot aldım. eski venom montum dar geldiği için o şuan sahibinden com da satışta.
http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/DIFI-SIERRA-NEVADA-3in1-CEKET-pmu1420.html şöyle bi model beğendim onu alacağım.
ancak ön cam konusunda sıkıntım var. kesinlike uzun yol için ön cam edinmeliyiz arkadaşlar sürüş çok farkediyor. ancak yapacak birilerini bulmamız lazım çünkü ben satılık göremedim hiç.
gören duyan olursa haber versin lütfen.
elcik konusuda askıda kaldı zaten altıpatlar yapamadık :(

vlknmarmara
17 Nisan 2013, 17:44
Araya gireyim :) Bu conta olayını bilmiyordum. İki egzosun arasına herhangi bir yere, oraya uyacak ebatta bir conta mı yerleştiriyoruz? Merakımı cezbetti doğrusu :)

Yetkili servisteki "bakım" maliyetine ilişkin kısaca kendi 18.000 bakımımı söyleyeyim. Yağ değişti, yağ ücreti artı sanırım biraz işçilik almışlardı. Tam meblağyı hatırlamıyorum ama 50 civarı bir şey tutmuştu.

Lastikleri de yeni değiştirdim, onu da kısaca anlatayım. Bridgestone exedra taktırdım. Standart ölçülerden biraz büyük olanları seçmiştim, indirimle birlikte 550 TL tutmuştu. Ama üzerindeki lastik ölçülerinin tıpatıp aynısını taktırsaydım 750-800 TL gibi bir şey tutacaktı. Hatam varsa, lastik konusunda daha bilgili olan arkadaşlar düzeltsinler ama 2013'ün ortasında olduğumuzu göz önünde tutarsak, o lastikle çok az yol yapılmış olsa bile, 6 yıllık lastik sanırım artık yol tutuşunu belli bir ölçüde kaybetmiş olabilir diye biliyorum.
HİKİZUME yanlış bilmiyorusam egzoz gazının çıktığı yerdeki 4 civatayı söküp araya conta koymuş bana bunun gibi bişey söylemişti sesi çok gelirse çıkar orjinaline dön demişti. ama bu contanın kalınlığı nedir çapı nedir bilemiyorum. lastiklere gelirsek aslında 2 sene önce taktığını söyledi ve 5000-6000 km yaptığını söyledi götürdüğüm serviste bunu onaylayıp o lastiklerin o motosiklete fazla olduğunu söyleyip bizi dalga geçmeye sevketmişti:)

Hikizume
17 Nisan 2013, 18:30
HİKİZUME yanlış bilmiyorusam egzoz gazının çıktığı yerdeki 4 civatayı söküp araya conta koymuş bana bunun gibi bişey söylemişti sesi çok gelirse çıkar orjinaline dön demişti. ama bu contanın kalınlığı nedir çapı nedir bilemiyorum. lastiklere gelirsek aslında 2 sene önce taktığını söyledi ve 5000-6000 km yaptığını söyledi götürdüğüm serviste bunu onaylayıp o lastiklerin o motosiklete fazla olduğunu söyleyip bizi dalga geçmeye sevketmişti:)

Conta olayını biraz araştırmaya çalışayım. O şekilde daha tok ses alabileceksek süper olur bence :)
Lastik mevzusuna gelince; o motosiklete fazla olduğunu söylerken muhtemelen hız indeksini kastetmişlerdir. Bizim Venox'lar fazla hızlı gitmediği için, yüksek hız endeksine sahip lastik takmak gereksiz bir davranış olur elbet. Çünkü lastiğin 250 km/saate kadar dayanıyor ve bu yüzden de pahalıya alınmış, ama sen en fazla 140 falan yapacaksın. O yüzden fazla olduğunu söylemişlerdir diye tahmin ediyorum. Ancak 2 sene önce bile taktırmış olsa lastiklerin eskimiş, yani dokusu özelliğini yitirmiş. 2007 model lastiğin olsa ve şimdi sıfır km olarak takacak olsan bile yeterli yol tutuşu sağlamaz. Allah korusun... Buradaki linki incele istersen, faydalı bilgiler var: http://www.motolastik.com/main/links.asp?link_ID=35

ygzonair
19 Nisan 2013, 22:24
takım halinde keçe siparişi vermiştim servise.
bugün aradılar abi 100-110 tl ye geliyor sipariş verelim mi diye. Dedim verin yapacak bşy yok :)
ama pahalı geldi tanesi 20 TL fln oluyor diye biliyordum, orjinali 3e katlamış valla piyasayı :s ::unsure::

Hikizume
24 Nisan 2013, 12:43
Venox'um çalışmaz oldu. marşa bastığımda marş taşağından tık diye ses geliyor.

Far, sinyal ve korna sorunsuz çalışıyor. Ama marşa bastığımda boş vites göstergesinin ışığı azalıyor.

Motor 24 saat kadar yerinde durduktan sonra ilk basışta çalışıyor. Ama stop edip yeniden marşa basınca yine o sinir bozucu tık sesi...

Bir de son olarak şu detayı da belirteyim: motoru ittirerek vurdurduğumda sorunsuz şekilde çalışıyor.

Yaptığım araştırmalara göre sorun 3 şeyden birinden kaynaklanıyor.
1) Akü
2) Marş taşağı
3) Akünün içindeki kömürler.

Aküyü şarj etmeye çalıştım ama olmadı. Şarj olmuyor nedense...

Sabah 9 akşam 19 arası çalıştığım için günlerdir motoru servise götüremedim. Haftasonundan önce de vaktim olmayacak gibi görünüyor. Ancak bir arkadaşımın tanıdığı bir usta bu akşam eve gelecek. Umarım aküyü değiştirir ve sorun çözülür.

Konuyla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız?

Hikizume
24 Nisan 2013, 22:12
Kendim çalıp kendim söyleyeyim bari :)

Yukarıda bahsettiğim usta geldi. Önce akünün bitik olduğunu söyledi, tornavidayla 1-2 hareket yaptı, başka bir aküden akım almaya çalıştı, baktı tepki yok, marş moturunun kömürlerinden olduğunu söyledi. Marş motoruna tornavidayla 1-2 kere hafifçe dokununca marş bastı, motor çalıştı (yukarıdaki mesajımda "akünün içindeki kömürler" diye belirtmiştim ama marş motorundaki kömürleri kastetmiştim :) )
Motosiklet birinci vitesteyken ileti geri ittirip, debriyajı çekip basarak motosikletin çalıştığını da gösterdiler bu arada. Şimdilik böyle idare edeceğim. Yarın Kymco yetkili servisini arayacağım, eğer 1-2 güne yetiştirebilecekse götürüp servise bırakacağım.

vlknmarmara
25 Nisan 2013, 14:07
Arkadaşlar venoxtan şu anda piston sesi geliyor motorun hızlenmasındantutunda sesine kadar değişti iki gün önce aşırı vibrasyon vardı dün yağını kontrol ettim durduktan 20 dakika kadar sonra hiç yağı kalmamıştı gittim castrol magnetics aldım bir litre kpydum onu ve çıktım yola 10 km kadar sonra piston sesi gelmeye başladı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım tabiki servise gidecek ama cumartesi günü bu iki gün motoru kullanmam gerekiyo ama bu durumun daha kötüye gitmesine sebebiyet vermesindende endişeliyim fikri olan arkadaşlar yardım lütfen

acayüp
25 Nisan 2013, 14:56
O sekılde hıc kullanma cok daha buyuk bı masrafa sebep olabılır.

Mars motorunu herhangı bır oto elektrıkcıde yapabılır .

vlknmarmara
25 Nisan 2013, 21:56
Motosiklet kullanıcısı olan iki arkadaşım bana sesin sibopların öndekinden geldiğini söyledi tam açmıyo olabileceğini ve ses yapıp performansı etkilediğini aynı zamanda vibrasyona sebep olduğunu söyledi neyse yarın servis yolu gözüktü bana herhalde

ygzonair
30 Nisan 2013, 01:13
kardeşim çözüldü mü sorunun? kusura bakma bayadır bakmamışız pek bilgimiz yok gerçi sorununla alakalı ama.
umarım hallolmuştur.
buarada ben haftasonu bursaya gittim geldim ve istediğim elcikleri taktırdım pek beğendi herkes.
12 saat motor üstünde geçirdim nerdeyse.
ertesi gün(pazar) motoru çıkardığımda motor yorgunmuş gibi geldi bana nedense.Gerçi normalden farklı olarak kafamda açık kask vardı haliyle normalde duymadığım sesleri duymak beni rahatsız etmiş olabilir. Motora depo üstü çanta aldım epey rahat oldu ufak tefek eşyaları taşıması cüzdan ruhsat vs koymak için.
Ek olarak halen ön keçe takımı gelmedi ve sol öndeki yağ sızıntısı devam ediyor. İlerde daha ciddi sorunlar çıkarmasından korkuyorum değiştirmekte geciktikçe.
Var mı bu konuda bilgisi olan?
Son olarak motorun yağı ve zincir dışında periyodik yapmamız gereken bakımlar konusunda pek bilgisizim açıkcası.
Yok mu şöyle bizi aydınlatacak birileri?

Hikizume
30 Nisan 2013, 11:27
@ygzonair öncelikle elciklerini güle güle kullan :)

Benzer bir durumu ben de yaşıyorum. Geçen özellikle kasksız 200-300 metre gidip geldim ve daha önce duymadığım sesleri duyar oldum. Haliyle insanın siniri bozuluyor. Mesela zincirden ses geliyormuş, kafamda kask varken o sesi duymuyordum. Senelerdir motor kullanan bir arkadaşım, bu sesin pislikten olduğunu söyledi. Zinciri gaz yağına batırılmış fırçayla güzelce temizledikten sonra kurumasını bekleyip, ardından zincir yağı sürülürse o ses geçermiş. "Periyodik bakım" denmez buna elbette ama şimdilik bize yol gösteren bir unsur olduğunu düşünüyorum :)

Keçe konusuna gelince, benim sol ön amortisörden "tak" diye ses geliyor ufak tefek çukurlara girdiğimde veya hız kesici kasislerden geçtiğimde... Servis, amortisörleri sökmek istemediğini, çünkü eğer parça gerekirse gelmesinin zaman alacağını söyledi. Gerçi belki el veya tornayla da düzeltilebilecek bir şey olabilirmiş. Şimdilik o "tak" sesine alışmaya çalışıyorum, daha doğrusu duymazdan gelmeye çalışıyorum.

Bir de çanta olarak ne aldın? Fotoğrafı veya linki var mı? Sade bir şey arıyorum ben de, o yüzden senin aldığını görmek istedim.

Ya bir de küçük boyutlu bir sissy bar taktırmak zorundayım. Hiç istemesem de artçım için fena işkence oluyor valla... yazık :) Sissy bar'ı olan var mı? Varsa nereden temin etti? Veya hangi modele uyanlar bizimkine uyuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Wolvie
30 Nisan 2013, 12:06
ygzonair hayırlı olsun, elcik ve çanta nın fotosunu da koyar mısın? benim elcikler de bitik, güzel bir şeyler arıyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------

@hikizume ben de sissy bar var, aldığım arkadaş taktırmış önceden ama benim düşüncem bizim aletlere hiç yakışmıyor sissy bar, hatta çıkartırmayı bile düşünüyorum. artçın la uzun yol yapmıyorsan yaptırma bence.

Hikizume
30 Nisan 2013, 13:07
@Wolvie, inan aynı fikirdeyim. Gerçekten Venox'a bir türlü yakıştıramadım sissy bar'ı ama malesef mecburum gibi görünüyor. Senin sissy bar'ın fotoğrafını varsa gösterebilir misin? Hem sen çıkarttırdıktan sonra satmayı düşünürsen talip olabilirim :)

ygzonair
01 Mayıs 2013, 09:14
sissy bar bende pek yakıştıramasamda uzun yolda lazım olduğu için söktüremiyorum işin doğrusu.
çantayı uzaktanda olsa görebileceğiniz bi resim buldum.
http://i42.tinypic.com/33mxvn5.jpg
linki de şudur arkadaşlar.
http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/4RIDERS-CITY-MAGNETLI-DEPO-USTU-CANTA-pmu2112.html

elciklere gelince;

http://i42.tinypic.com/23wtnoy.jpg

Hikizume
01 Mayıs 2013, 11:37
@ygzonair çanta 10 numaraymış. Fiyatı da oldukça uygun. Motomax'ın sayfasında daha küçük görüyor ama senin eklediğin fotoğrafta gayet iş görecek büyüklükte duruyor. Çok şart öyle bir şey, ben de alayım :)

acayüp
01 Mayıs 2013, 11:52
tozlu depoya yapıstırınca arada kalan tozlar depoyu cızıyor . Cantayı kullanırken deponuz temız olsun .