PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha XENTER 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8

HercuL
05 Şubat 2012, 11:45
http://www.youtube.com/watch?v=aUh76V5HmSA&feature=player_embedded

Detaylar :
Şık ve modern tasarım
5-kollu tasarıma sahip 16 inç yüksek tekerlekler
Ekstra yol tutuşu, ekstra dayanıklılık sağlayan yeni lastik tasarımı
Sıvı-soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC, 150 cc motor
Monokros arka süspansiyon
Bileşik Fren Sistemi ile donatılmış
267 mm ön disk, 150 mm arka kampana fren
Ekstra geniş düz ayaklık
Entegre arka taşıyıcı
LCD gösterge paneli
LED arka stop

Teknik Özellikler :

Motor tipi Tek silindir, sıvı soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC, 4-subap
Motor hacmi 155cc
Çap x Strok 58,0 mm x 58,7 mm
Sıkıştırma oranı 11,0 : 1
Maksimum güç 11,6 kW @ 7.500 dev./dk.
Maksimum tork 14,8 Nm @ 7.500 dev/dk.
Yağlama Islak karter
Yakıt sistemi Yakıt Enjeksiyonlu
Ateşleme sistemi TCI
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman V-Kayışı Otomatik

Şasi
Ön süspansiyon Teleskopik çatal
Ön teker hareketi 100 mm
Arka teker hareketi 92 mm
Ön fren Hidrolik tek disk, Ø 267 mm
Arka fren Kampana , Ø 150 mm
Ön lastik 100/80-16
Arka lastik 120/80-16

Boyutlar
Toplam uzunluk 1.990 mm
Toplam genişlik 690 mm
Toplam yükseklik 1.135 mm
Sele yüksekliği 785 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.385 mm
Minimum yerden yükseklik 140 mm
Islak ağırlık 142 kg
Yakıt tankı kapasitesi 8 LT

MavimantalitE
03 Mart 2012, 05:39
Honda PS 150i satılırda bu motor alınırmı sizce nedersiniz..?

fat280
03 Mart 2012, 11:47
motorun 155cc olmasına karşın torku gücü bir scooter'a göre çok iyi

hihi
03 Mart 2012, 13:07
Honda PS 150i satılırda bu motor alınırmı sizc
e nedersiniz..?

Ps 150 güzel scooter ama 16' jantın konforuda türkiye yolları için büyük nimet.hem xcenter hem yeni görünümüyle scarabeo düşünülür derim ben.

caferkarakus
03 Mart 2012, 16:29
Ben de bu motoru alacaktım, vazgeçtim scrabeo 200 'e yöneldim sipariş verip parasını da ödemiştim, ondan da vazgeçtim :) üstüne ilave edip x evo 250ie sipariş verdim, fuardan sonra verecekler. Söylemek istediğim X center çok ucuz değil, düşünmek gerekir.

GP500-1st
03 Mart 2012, 17:33
Honda PS 150i satılırda bu motor alınırmı sizce nedersiniz..?

X-City250 daha mantıklı PS150 den geçiş açısından. Kasanın iri ve modern görüntüsü ve büyük cantların verdiği güven açısından tatmin olursunuz ama performansta bi yükseliş olmayınca değişiklik heyecanınız 1-2 ay sonra kaybolur. Ama şehir içi agırlıklı uzun yol nadiren yapıyorsanız Xenter daha kıvraklığı ve hafifliği ile X-City250 ye üstün gelir

Bide fiyat listesinde 2011 X-city 9.900 yerine 9.100 yazıyor. Verilen paranın Xenter e göre(7.550) daha iyi karşılığını veriyor bence. Bide Xenter e cam fiyatı ekleyin 200 tl:)

Ben de bu motoru alacaktım, vazgeçtim scrabeo 200 'e yöneldim sipariş verip parasını da ödemiştim, ondan da vazgeçtim :) üstüne ilave edip x evo 250ie sipariş verdim, fuardan sonra verecekler. Söylemek istediğim X center çok ucuz değil, düşünmek gerekir.

Hayırlı olsun.. Evo son karar olmuş.. Motor gücü artısı ve daha uygun fiyatlı olması Aprillia yı daha matıklı kılıyor.. Ama Scarabeo TR de dizayn olarak bir türlü sevilemedi. Bizim insanımız Libery 200 e scarabeo 200 e cub muamalesi yapıyor malesef.

Xenter arka çanta ve ön cam orjinal aksesuarları ile baya tatmin edici şık bir motor. Arka suspansiyon yapısıda çok spor duruyor ayrıca:cat:

TanImsIz
03 Mart 2012, 18:39
Fiyatı biraz pahalı bence.. Yinede Yamaha Yamahadır, xcity 250 nin tam kardeşi olmuş bu

MavimantalitE
04 Mart 2012, 04:08
Ben çok uzun yol yapmıyorum genelde şehiriçi kullanıyorum..
250 cc bir maxi scooter da bana fazla geliyor şehir içinde hem yakıt açısından
hemde pratiklik açısından 150 cc benim için yeterli.. Fakat Yamaha xenter'ın yeni
bir model oluşu olsun mevcut ps'mi satma düşüncesi olsun beni kararsız kılıyor.
Henüz 2250 km'de PS benim :) Kıyılırmııı..? Xenter'deki büyük 16 jant konforuda
çok heyecanlandırıyor beni.. Valla bilmiyorum ne yaparım.. PS'de ön cam da var
orjinal bende.. Ee şimdi alsak bi dünya da para çıkacak cebimizden..
Hele bi piyasaya çıksın Xenter'ler şöle bi görelim km yaptıkça neleri iyi neleri kötü
yorumlardan takip ederiz.. Acelem yok.. Honda PS altın bilezik.. Satıyorum dediğin zaman
yaz da olsa kış da olsa anında paraya çevirebiliyosun.. Heleki birde temizse.. Nasip diyelim bakalım..
İyi forumlar herkeslere..
Yorum yapan arkadaşlara da tek tek teşekkür ediyorum... Saygılar.
Zonguldak-Ereğliden

Nfs
04 Mart 2012, 05:15
Cok stabil, atak bir scooter dijital ekrana sahip olmasida ilgi cekici, 16 inc jantlari guven verici. X-city den daha kivrak sebebide daha hafif ve kisa olmasi. Cygnus x ten ise daha iri ve diri. On cam arka canta ve pedi 750-810 tl arasi. 7550+750= 8300 8400 tl ye malolur. Xcity ye gore dezavantaji kucuk bagaj ve arka freninin kampana olmasidir.

caferkarakus
04 Mart 2012, 23:24
Teşekkür ederim, scrabeo güzel makina evo gibi geniş, korunaklı değil, bir de bagajın uygun olacağı kanısındayım. Ayrıca iyi bir scooter alıp sürekli kullanmak istedim. Komşumda da bu scooter'dan vardı, çok memnundu, benim karar vermemde "memnuniyetinin" etkisi oldu galiba...

X-City250 daha mantıklı PS150 den geçiş açısından. Kasanın iri ve modern görüntüsü ve büyük cantların verdiği güven açısından tatmin olursunuz ama performansta bi yükseliş olmayınca değişiklik heyecanınız 1-2 ay sonra kaybolur. Ama şehir içi agırlıklı uzun yol nadiren yapıyorsanız Xenter daha kıvraklığı ve hafifliği ile X-City250 ye üstün gelir

Bide fiyat listesinde 2011 X-city 9.900 yerine 9.100 yazıyor. Verilen paranın Xenter e göre(7.550) daha iyi karşılığını veriyor bence. Bide Xenter e cam fiyatı ekleyin 200 tl:)

Hayırlı olsun.. Evo son karar olmuş.. Motor gücü artısı ve daha uygun fiyatlı olması Aprillia yı daha matıklı kılıyor.. Ama Scarabeo TR de dizayn olarak bir türlü sevilemedi. Bizim insanımız Libery 200 e scarabeo 200 e cub muamalesi yapıyor malesef.

Xenter arka çanta ve ön cam orjinal aksesuarları ile baya tatmin edici şık bir motor. Arka suspansiyon yapısıda çok spor duruyor ayrıca:cat:

MavimantalitE
05 Mart 2012, 04:43
Güncel tutalım.. :cat:

deeppblue
24 Mart 2012, 00:06
bu motosiklet 100 km' de ortalama kaç lt benzin tüketir ? + çanta ve rüzgarlık beraberinde gelmiyor mu?

GP500-1st
24 Mart 2012, 00:50
bu motosiklet 100 km' de ortalama kaç lt benzin tüketir ? + çanta ve rüzgarlık beraberinde gelmiyor mu?

Bildiklerimi yazıyım.. Orjinal yamah çanta+ön cama 780 tl istendiğini okudum sahibindende yetkili satıcı ilanında:)

İspanya mı İtalyamı mı 2 hafta önce nette takılırken 3400 ouro olan Honda SH150i nin yanında standart gelen çantası ve ön camı ile 3000 euroya çok iyi fiyatlı bir motor diye testini okudum(google translate ten çevirerek) Meşhur İspanyol test sitesiydi bu. Yani bizde de ön cam ve çantaya okadar para istenceğine kampanya yapılabilirdi bizdede bu şekil

Gidip nakit para pazarlık etmek lazım o zaman nekadara bırakırlar bilmem ama 8.400 yüksek bir rakam kabul etmek lazımki 150cc için:jocolor:

deeppblue
24 Mart 2012, 01:06
herhalde en mantıklısı 2011 model x max veya x city almak olucak; yoksa çanta+rüzgarlık 8400 tl hiç akıl karı değil

sadox
31 Mart 2012, 11:52
bende vitesli motorumu sattım dün yeniden scootera dönüş yapıcam xenter bence mantıklı geliyor avantajları var 150cc ekonomik olması,ayak koyma yeri düz olması ve 250cc.lere göre hacminin küçüklüğü şehir içinde kullanacağım için hep artı puan.bu yüzden aklımda şuan ilk sırada xenter var ama herşey nasiple hayırlısı bakalım...

MavimantalitE
01 Mayıs 2012, 19:01
Yani bilemiyorum.. Lütfen fikir bazında yardıma ihtiyacım var..

djan
06 Mayıs 2012, 23:20
Yani bilemiyorum.. Lütfen fikir bazında yardıma ihtiyacım var..

Bugun sirkecide gördüm ps150 ye göre daha iri geldi gözüme plastik parçalarını çok beğenmedim,akü takmadıkları için göremedim dijital ekranınıda,sele altı bagaj tek amartisor olduğundan yok, çok büyük eksiklik bence ama artçılı kullananlar için ideal çünkü selesi maxi kadar genişti neredeyse.Scarbeo tarzında şık bir şehiriçi scooteri ama ben o parayı kesinlikle vermezdim o scootera.

GP500-1st
09 Mayıs 2012, 22:02
Xenter 150 nin fiyatı uygundan bi tık yukarda. Yani PCX125 6000 ken bunun fiyatı 7.000 olsaydı herkez büyük cantlar, 155 cc torklu motor. daha iyi sele ve yüksek ve heybetli görüntüsü sebebi ile kesinlikle fiyatının hakediyor derdi. Ama o 500 tl için insanlar fayda/mailyet oranı yapıyor ve 150cc için fazla bu fiyat diyorlar

Zaten herkez hondanın fiyatlarını eleştiriyor ama PCX daha modern görünüşlü, su soğutmalı ve güçlüyken yamaha hava soğutmalı BWS'e 6300 tl istiyor. Aynı şekil PCX'ten demodedizaynlı hava soğutmalı Cygnus X de PCX in yanında 6.000 i haketmiyor.

Bu arada tek tük xenter satılıyor sanırım. Şirinevlerdeki beyaz satılmış:) Alan forum karıştırıyorsa buraya da bekleriz..

Xenteri bayide incelemiştim. bazı detaylarda işçilik sorunu var ve bu yönden X-City 250 den biraz aşağıda. Ve ön cam 380 tl olduğundan fiyat farkı 2500 den 2100 tl ye düşüyor.

Ama genel olarak bu kategoride avrupada satışlarda rekorlar kıran Honda SH150i den çok daha güzel görünen bir skuter.. Ve avrupada fiyatı 400 euro daha uygun tutulmuş.

Yamaha bu motorun fiyatını şuanki kurla 6950 tl peşine(3000 euro) satılan Aprillia scarabeo ile aynı tutmalıydı. Bide İtalyanlar pahalı derler:)

hihi
30 Haziran 2012, 23:33
yamaha xenter modelini alan kullanan deneyen bi arkadaş yokmu.karar verme aşamasındayım ancak en azından deneme imkanı olan arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

GP500-1st
02 Temmuz 2012, 15:47
Bugüne kadar yolda sadece 1 tane xenter gördüm 3 hafta önce , rengi griydi, hoş görünüyor, uzaktan x-max mı acaba deiye ikilemde bıraktı beni...

Alanların pek forunla işi yok sanırım:)

hihi
03 Temmuz 2012, 01:34
Bugüne kadar yolda sadece 1 tane xenter gördüm 3 hafta önce , rengi griydi, hoş görünüyor, uzaktan x-max mı acaba deiye ikilemde bıraktı beni...

Alanların pek forunla işi yok sanırım:)
Bizede beklemek düşüyor o zaman.avrupada özellikle italyada hatırı sayılır satış rakamına ulaşmış gözüküyor oysa.fiyatının özellikle scarabeodan pahalı olması acaba sorusunu akıllara getirmiyor değil.yoksa bilmediğimiz farklı bi teknolojisimi varda fiyati abartılı bu kadar.sebebini öğrensem alıp almamaya karar vericem ama beklemekten başka çare yok sanırım.

islam0326
19 Temmuz 2012, 10:33
selam ben 4 gün once aldım yamaha xenter beyaz olanından sana sunu soylemek ısterım almak istedigin motorun ustune bın dene alsuspansıyon on numara dijital ekran denecek birşey yok sana yagın ne zaman degişecegini içerisindeki benzınle km yol gidebilecegini v kayısının degişim zamanı geldigini hava sıcaklıgı motor arızasını hepsini gösteriyor koltuk çok geniş ama biraz sert sanırım zamanla yumusayacaktır malzeme kalıtesı tabıkı yamaha şimdilik soyleye bilecegim bu kadar allah hepinize kazasız belasız sürüşler nasıp etsın....

islam0326
10 Ağustos 2012, 23:31
Suan makinam 651 km ve yakit tuketimi hesaplamamda 100 km 2.90 lt bu degerin tumu sehir ici kullanimda rodajdan sonra tuketimin dahada dusecegini umuyorum

skyytr
04 Eylül 2012, 00:42
Motorumu carsamba gunu teslim alacagim. Deneyimlerimi forumla paylasicagim :) Bu topic ten kendimi taniticagim topige geciyorum . Sevgiler.

GP500-1st
04 Eylül 2012, 01:31
selam ben 4 gün once aldım yamaha xenter beyaz olanından sana sunu soylemek ısterım almak istedigin motorun ustune bın dene alsuspansıyon on numara dijital ekran denecek birşey yok sana yagın ne zaman degişecegini içerisindeki benzınle km yol gidebilecegini v kayısının degişim zamanı geldigini hava sıcaklıgı motor arızasını hepsini gösteriyor koltuk çok geniş ama biraz sert sanırım zamanla yumusayacaktır malzeme kalıtesı tabıkı yamaha şimdilik soyleye bilecegim bu kadar allah hepinize kazasız belasız sürüşler nasıp etsın....

Hayırlı olsun güle güle kullanın

Motorumu carsamba gunu teslim alacagim. Deneyimlerimi forumla paylasicagim :) Bu topic ten kendimi taniticagim topige geciyorum . Sevgiler.

Hadi hayırlısı Xenter kullanan bi forumsever daha çıktı:) Sizden de izlenim ve kullanıcı yorumu alabiliriz, bide takıldıysa ön camlı foto iyi olur

islam0326
04 Eylül 2012, 10:20
hayrlı olsun allah kaza bela vermesın

skyytr
04 Eylül 2012, 14:28
Motorun evraklari bugun gelicek yarinda plakasini almayi planliyorum .39 Lt orjinal arka bagajini monte ettim.Ancak on cam ve beyaz canta kapagi icin siparis gectik 2 hafta bekliyecegim.Motor fotograflarda biraz ciliz gozukuyordu ancak yanina gittigimde esim ve ben cok sasirdik .Sehirici icin izmir icin konusuyorum kesinlikle dogru bir karar vermisim. Benim goze carpan tek eksigi yan dayama ayaginin olmayisi birde sele alti bagajinin olmamasi.
12 senedir 50 ve 100 cc arasi motor kullaniyorum bu motoru aldiktan sonra esimle binecegim icin ileri surus egitimi almaya karar verdim cunku youtube daki egitim videolarini izledigimde bilmedigim o kadar cok sey oldugunu farkettim.
İzmirdeki fuarda sans eseri aybars beyle tanistim art egitimden kendisinden bir kac ders almanin dogru olacagini dusunuyorum.
Motorumu teslim alir almaz bilgim yettigi kadar bu baslik altina resimli mesaj aticagim.
Tesekkurler
Mert

skyytr
05 Eylül 2012, 23:15
Bugün 2 de teslim aldığım evraklarına 4:30 gibi ruhsatım ve plakam ile xenter yollara çıkardım. Büyük jant oluşunu ilk başta garipsedim ancak yol aldıkta jantin ve alt bagajı yok eden suspansiyonun faydalarına inanamadım. Motordamiyim üstü açık bir arabadamiyim. :) Sürüş konforunu bir tık öne çıkarmışlar. Rodaj da oldugum için saatte 60 km geçmemeye 1/3 gaz ile gitmeye özen gösteriyorum .
Selesi bana ve esime gayet rahat geldi. Esimin
Kaskini daha almadığımız için trafiğe kapalı bir yerde
Onu dolastirdim:)
Alsancağa girerken trafik polislerinin bile motor
hoşuna gitmesi beni şaşırttı :)
Diğer rakiplere göre pahalı olabilir hatta 200 scrabeo almak mantıklı gozukebilir bazılarımıza ama bence sehirici kullanımına cok uygun , kaliteli malzemeler ile üretilmiş
Keyifli bir motor. Almayı düşünenler mutlaka yamaha orijinal topcase birlikte alsınlar.
Foruma nasıl resim konduğunu bilen varsa mail adresini bana yazsın benim yerime resimleri koyabilirse :)

islam0326
06 Eylül 2012, 19:28
Hayirli olsun kardesim dogru karar yakit tuketimide cok dusuk bugun itibari ile yakit tuketimi 2.70 surus,konforda jabasi

GP500-1st
06 Eylül 2012, 21:05
Fiyatı 7.550 değilde 6.990 gibi daha rekabetçi olsaydı şimdi forumda 2 kullanıcı yerine 10 dan fazla kullanıcı olurdu belki. Böyle ufak detaylar çok etkiliyor motorun yaygınlaşmasını.

Scarebeo çok iyi sattı bu sene bu sebepten. Yamaha da güzel tipi ve markasından dolayı piyasada tutulmaya çok müsait bir model aslında.

Yanlız üzerindeki lastiklerin hamuru çok kötü, alır almaz beni değiştir diyor dikkat etmek laım sakatlık çıkmasın, Islakta affetmez gibi

skyytr
06 Eylül 2012, 23:28
Merhaba Gp500 isminiz olmadigi icin boyle hitap ediyorum kusura bakmayin. Lastikler ile ilgili avrupa sitelerdede performansli suruse pek uygun olmadigi yaziyordu. Sizin veya diger bilgili arkadaslarin xenter icin alternatif performans lastiklerini paylasmasini rica edicegim.
Tesekkurler Mert

hihi
06 Eylül 2012, 23:41
Skyytr , yeni xenteriniz hayirli olsun.scarabeo almadan önce cok dusunmustum nasip olmadi.lastikler icin michelin city grip tavsiye ederim ya da metzeler, ikiside oldukca iyidir,konfor ve yol tutusu belirgin ölcüde farklilastirir.

skyytr
07 Eylül 2012, 11:58
Hihi cok tesekkurler seninde motorun hayirli olsun. Allah kaza bela vermesin. Keyifli Surusler .

skyytr
16 Eylül 2012, 15:23
On cam ve Bagaj üstü renk uyumlu aksesuarı bir fonksiyonu olmasada gorunulebirligi arttırdığı için tercih ettim. Umarım sizde beğenirsiniz.
http://imageshack.us/photo/my-images/543/photoeyl13190728.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/812/photoeyl13210758.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/35/photoeyl13210750.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/838/photoeyl13210734.jpg

Yakıt tüketimine gelince depo fullendi. 120 Km sehirici yol yapıldı . Tekrar doldurdum 10 TL benzin aldı . 120 KM 10 TL daha dusermi bilmiyorum.

hihi
16 Eylül 2012, 17:56
Skyytr, aksesuarlar xenteri gercekten güzel tamamlamis.motorun bi baska alimli olmus.ayrica islevsellikleri tartisilmaz.güle güle kullan.

sedat_57
16 Eylül 2012, 23:10
On cam ve Bagaj üstü renk uyumlu aksesuarı bir fonksiyonu olmasada gorunulebirligi arttırdığı için tercih ettim. Umarım sizde beğenirsiniz.
http://imageshack.us/photo/my-images/543/photoeyl13190728.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/812/photoeyl13210758.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/35/photoeyl13210750.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/838/photoeyl13210734.jpg

Yakıt tüketimine gelince depo fullendi. 120 Km sehirici yol yapıldı . Tekrar doldurdum 10 TL benzin aldı . 120 KM 10 TL daha dusermi bilmiyorum.
bu işte bir yanlışlık olmasın yahu..akıl almaz 150 cc bir scooter 10 tl dediğiniz 2 litre benzin.. ve 120 km..yanlışlk yoksa ...........

skyytr
16 Eylül 2012, 23:19
Soyle dusunebiliriz motorun deposu diyelim 2 TL lik daha benzin alabilirdi tasma ihtimaline karsin ben hep benzinlikteki arkadaslari uyariyorum 12 TL 120 Km diye dusunsek 3 litremi oluyor , Rodajda oldugu icin 1/3 gaz vermeye ozen gosteriyorum 150 cc 75 cc kullaniyorum su siralar .
Ben 50 cc den sonra cok bile yakiyor dicektim icimden :)

sedat_57
16 Eylül 2012, 23:28
Soyle dusunebiliriz motorun deposu diyelim 2 TL lik daha benzin alabilirdi tasma ihtimaline karsin ben hep benzinlikteki arkadaslari uyariyorum 12 TL 120 Km diye dusunsek 3 litremi oluyor , Rodajda oldugu icin 1/3 gaz vermeye ozen gosteriyorum 150 cc 75 cc kullaniyorum su siralar .
Ben 50 cc den sonra cok bile yakiyor dicektim icimden :)
doldururken pompa tık dedikten sonra daha bastırmazsanız aynı şekilde 120 km sonra gene aynı şekil pompa durduktan sonra yeter derseniz doğru ölçüm yapmiş olursunuz..

skyytr
16 Eylül 2012, 23:37
Ben tik dedikten sonra doldurtuyorum hep azicik daha :) sizce 150 cc scooter icin bu veriler iyimi ? Garip olan durum ise ilk depomda 30 TL benzin almisti 220 Km gittikten sonra yedek depo alarmi basladi yani 50 km ortalama toplam 30 Tl yakit gidilebilecek km 270 - 280 max .
Esas cok kafayi da yormamak lazim en ufak cc arabadan bile 3 te 1 yakiyor bu scooterlar :)
Arabalarin saygisi olsa cok daha rahat binecegim ama iste hic saygi yooook :)

sedat_57
16 Eylül 2012, 23:47
Ben tik dedikten sonra doldurtuyorum hep azicik daha :) sizce 150 cc scooter icin bu veriler iyimi ? Garip olan durum ise ilk depomda 30 TL benzin almisti 220 Km gittikten sonra yedek depo alarmi basladi yani 50 km ortalama toplam 30 Tl yakit gidilebilecek km 270 - 280 max .
Esas cok kafayi da yormamak lazim en ufak cc arabadan bile 3 te 1 yakiyor bu scooterlar :)
Arabalarin saygisi olsa cok daha rahat binecegim ama iste hic saygi yooook :)
10 tl ye 120 km yorumunu okuyunca dedim ybr nin ilanını versem mi hemen.. baktım ikinci elleri 6 bin küsürlerde..dedim yamaha sonunda bunuda yaptı..8 litre depoya 280 km yapsa 13.5 kuruş yapar benzin 4.58 buda bana göre çok scooter için normal olabilir..

skyytr
17 Eylül 2012, 00:01
Ybr satmakmi bence oyle bir sey yapma , cok keyifli bir motor esim scooter istedigi icin ben tercih ettim yoksa Ybr vardi aklimda.

GP500-1st
17 Eylül 2012, 01:22
Xenter orjinal öncam ve canta ile gerçek stiline kavuşuyor.. Bunlar olmadan yarım sanki yüyleri yolunmuş tavuş kuşu gibi eksik oluyor:)

Renkli çanta 400 cam 280 liramı? yanlışım varsa düzeltin

hihi
17 Eylül 2012, 02:08
Bu canta ve cam fiyati yüzünden xenter almamistim.scarabeo alternatif olmasaydi tercihim pahalida olsa xenterdi.yamaha fiyat politikasinda diger rakipleride gözardi etmemeli.yoksa sirf marka olmasi her tüketicinin tercih etmesi anlamina gelmiyor maalesef.fakat fiyatini gözardi edince yillarca binilecek çok kaliteli bi scooter.

skyytr
17 Eylül 2012, 11:48
On cam , arka çanta , çanta beyaz kapak , sırt dayama 900 TL yakın tutuyor .
Gercekten cam ve çantasiz bende cok eksik buluyorum.
Türkiye'de mavi rengi satışta değil,
Sehir ici ve otobandan 30 40 km yollarda şimdiye kadar
Cok rahat ettim. Amortisorlerini güzel yapmışlar.

islam0326
21 Eylül 2012, 01:20
Ybr bu makinanin yaninda sonuk kalir ....

skyytr
23 Eylül 2012, 12:55
Yamaha Xenter MotoGp Limited Edition :(
Umarim üzerindeki stickerlar dışında bir artısı yoktur.
Daha iyi fren ve süspansiyon gibi .
http://imageshack.us/photo/my-images/217/photoeyl23115300.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/607/photoeyl23115321.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/824/photoeyl23115334.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/707/photoeyl23115346.jpg
Sevgiler

islam0326
23 Eylül 2012, 21:03
Kuyruktaki topcase icin olan bolumdeki kapak aksesuar olarak satilsa guzel olabilirmis hosuma gitti canta kullanmak istemeyenler icin gordugum kadariyla disk ve kaliper ayni gibi degisklik oldugunu sanmiyorum motorun grenajiyla oynanmis gibi daha keskin hatlari tabi motoru bilemem degisiklik orda olabilir ama ben makinamdan cok memnunum

skyytr
23 Eylül 2012, 21:24
Gerçekten çok dikkatlisiniz benim gözümden kaçmış şok içinde bakıyordumda resimlere yeni bir özellik eklenmişmi diye :) Tabi işiniz gereği benden daha dikkatli olmanız normal. Sizde motorunuzun resimlerini paylaşırsanız . İzmirde hiç daha xenter karşılaşmadım. Genelde Xmax , Xcity . Bugün 700 Km doldurdum , 1000 olur olmaz ilk bakımı için servise gideceğim bakalım ne kadar bir bütçe çıkıcak ???

islam0326
24 Eylül 2012, 01:49
http://imageshack.us/a/img222/4181/17988285.jpg
Buda benim makina bende buralarda 2 tane gorebildim ama fark edilmek guzel :-) ayri olmak ben suan 1850 km deyim ilk bakimim 85 lira tuttu yag degisti hava filtresi temizlendi balatalar temizlendi sanirim benden iscilikte aldilar ama karanbole geldi acil isimin oldugu bir gundu allah kaza bela vermesi tek sikintim lastiklerim bildigin dolma lastik mubarek :-)

skyytr
24 Eylül 2012, 13:37
Lastikleri değiştireceğiniz zaman sizin deneyimlerinizden bende faydalanirim. Yamaha göre motor için özel üretimmiş ama herkez şikayetçi lastiklerden :)