PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tubeless lastiğim aniden iniyor neden acaba ?

marakesh45
02 Şubat 2012, 13:08
uzun zamandır bu siteye üyeyim şimdi bir sorunum var yamaha ybr kullanıyorum ve tubeless lastiğim var sorun lastiğim normalde tam havalıyken üzerine binip 50 metre gidince aniden iniyor mesela akşam şişirip bıraktım sabah sağlamdı binip işe gidecektim yine 50 metre gittim lastik tamamen indi çözüm önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...

35emre35
02 Şubat 2012, 13:28
tubeles lastik hiç kullanmadım ama aklıma ilk gelen şey sibop kısmından kaçırıyor olduğu, tabi lastikte delik yarık olduğunu varsaymazsak.

eray_uluyazı
02 Şubat 2012, 13:31
benimde aklıma ilk sibop geldi ama sonra düşününce mantıksız geldi :sunny:
belki lastiğin morali bozulmuştur :queen:

Chronix
02 Şubat 2012, 13:33
jant kenarlarına dikkat et eğilme varsa ordan kaçırabilir. yoksa zaten standart lastik arızalarından biridir.

marakesh45
02 Şubat 2012, 13:41
valla lastikte gözle görülür bi yırtık yada çivi yok siboptan kaçıracağını bende tahmin etmiştim suyla baktın ordan değil kendim birkaç pompalamada şişirebiliyorum ama binip yürüyünce iş değişiyor :9

excavatus
02 Şubat 2012, 13:41
dururken inmiyor da hareket halinde iniyorsa
Mutlaka jant yamukluğudur.

marakesh45
02 Şubat 2012, 13:50
daha düne kadar hiç bir problemi yoktu ve hiç bir şekilde sert bi şekilde ne çukura girdim nede kaldırıma çıkıp indim şaşkınım bulunduğum yerdede tubeless lastiklere sadece benzin istasyonlarındaki bazı lastikçiler bakıyor çaresiz kaldım.

bassturbin
02 Şubat 2012, 13:55
Lastikte iğne çivi vs. olabilir gözden kaçan.lastikçiler veya tamircilerin çoğu ezbere iş yapar hatırlatmaca.Lastiğini tamir ettirdikten son lastik yanaklarına kauçukla benzin karışımı ziftende sürsünler.Sibobun kendisidende kaçırabilir yani sibobun içindeki hava almaya basmaya yarayan minik parça değil, uzun çıkıntılı olan plastik kısmının dibinden, yani cantla birleştiği yerden.

marakesh45
02 Şubat 2012, 14:06
bassturbin teşekkür ederim bu dediklerini dikkate alıcam bana görünen yol lastikçiye yanaşmak galiba birde iç sibop aparatını çıkarıcam çünkü belli bir mesafe inik lastikle ilerlememden dolayı zarar görmüş olabilir.

piyanist_irf
02 Şubat 2012, 14:22
2 altarnatif var ya siboptan kaçırıyordur ya yanaklardan tabi lastiğin patlak değilse :) artı olarak yukarıda bir arkadaşım daha söylemiş zaten lastiği takarken yanaklarını ilaçlasınlar,

bazen soğuk havalarda lastiğin kendi kendine indiği durumlarda olabiliyor kolay gelsin...:)

marakesh45
02 Şubat 2012, 15:48
piyanist_irf kardeşim yaklaşımın güzel havalar soğuduğu için olabilir ama yinede çok çabuk inmesi canımı sıkıyor durup duruken inmiyorda hareket halinde olunca iniyor motorun üzerinde olmasamda :(

varadin
02 Şubat 2012, 15:54
kardeş sakın sen üstüne oturup da inöe gibi bir olay olmasın bu son derece normal senin yükünden dolayı:P
şaka bir yana senin lastiğin büyük bir ihtimalle patlak.ama sen göremiyorsun.ya bir çivi girdi ve sen oturunca baskıdan dolayı hava kaçırıyor.ya da sen oturunca baskı yapınca yanaklardan veyahut da sibop bölümünden kaçırıyor.
saygılar...:cat:

kanlıcalı
03 Şubat 2012, 14:43
herkeze iyi günler bu işin en kolay yolu bir sünger parçasına bolca köpük yaparak lastiği ve cant ı daha sonrada sibob kapak ve dibini kontrol etmek gerekir ben de buna benzeyen olayım oldu cant rızası çıktı ek yerinden kaçırmış.garantiden cant değişti.

tigermbz
03 Şubat 2012, 14:47
cant ve lastik uyumsuzluğundan kaynaklıdır büyük ihtimalle, diğer arkadaşların da dediği gibi
canttaki eğrilikten olabileceği gibi lastik direncinin azalmasından da kaynaklanabilir

acayüp
03 Şubat 2012, 15:11
ben degisik bir tahminde bulunim bari.
jantin catlak olabilir. agirlik binince arasi acilip hava kaciriyor olabilir.

piyanist_irf
03 Şubat 2012, 21:07
ben degisik bir tahminde bulunim bari.
jantin catlak olabilir. agirlik binince arasi acilip hava kaciriyor olabilir.

biz senin farkını biliyoruz şekerim canını sıkma sen :)

motokurt
03 Şubat 2012, 21:38
Büyük ihtimalle sorun jantta , ya çatlak ,yada yanaklarında eğiklik veya çizik var.

ekremz
03 Şubat 2012, 21:39
basit bir yöntemi var arkadaşım. dikdörtgen şeklinde eni geniş bidonlar var rahatlıkla bulursun. 1 tanesini al lastiğin alt kısmının içerisine gireceği kadar derinlikte ortadan kesip içerisini su doldurduğunda neresinden ne şekilde kaçırdığını görürsün

ozgurakman
03 Şubat 2012, 21:39
jant yamuksa yanaklardan, ya da supaptan kaçırıyor.

zongoku
03 Şubat 2012, 22:05
sibop kısmından kaçırmıyorsa tek aklıma gelen sizin de yükünüzün binmesiyle yanaklardan hava kaçırması.

marakesh45
04 Şubat 2012, 16:12
jant lastik uyumsuzluğu olamaz çünkü çok uzun zamandır sorunsuz kullanıyordum artı herhangi bir yere sert darbede yemedi motor eğrilik yada çizik olamaz sibop iç abaratından kaçırmıyor bunu test ettim geriye iki neden kalıyo ya gözle göremediğim bir delinme yada sibop kenarından kaynaklanıyo fakat garip gelen durup duruken ortaya çıkması sapasağlamken bindim 100 metre sonra indi allahtan yavaştım motor yalpalamaya başlayınca anladım ...

Mavi_Anahtar
06 Şubat 2012, 22:13
Aynı sorun bende de vardı yanaklardan kaçırıyordu 5 liraya ilaç aldım siboptan içeri döktüm artık inme yapmıyor . Motorcularda bulabilirsin

marakesh45
07 Şubat 2012, 22:54
sorun çözüldü tüp şişirme aparatı aldım içinde köpük olan çalkalayıp sibop a monte edip lastiğin içine basıyosun süper bişey anında şişirdi arka lastiğede bastım biraz galiba küçük deliklerde bu içindeki köpük deliği tamir ediyormuş :)

excavatus
08 Şubat 2012, 11:02
sorun çözüldü tüp şişirme aparatı aldım içinde köpük olan çalkalayıp sibop a monte edip lastiğin içine basıyosun süper bişey anında şişirdi arka lastiğede bastım biraz galiba küçük deliklerde bu içindeki köpük deliği tamir ediyormuş :)

O malzemeler, lastik patladığı zaman seni ilk lastikçiye götürüp yolda kalmamanı sağlamak için yapılmış acil durum malzemeler. Sonuçta kimyasal malzemeler. Uzun süre kullanım için üretilmiş şeyler değil. Uzun vadede lastiğin kauçuğuna ne gibi bir etki yaratır bilemezsin. Ancak sağlıklı olduğunu sanmıyorum. Senin bir tamirciye gidip kontrol ettirmen gerekir bence..

DusenAdam
09 Şubat 2012, 01:24
Lastiğin yaşına ilişkin bilgi yok... Yanaklarda yaşa bağlı olarak kılcal çatlaklar oluşmuşsa, üzerine ağırlık bindiğinde bu çatlaklar açılıp hava kaçırıyor olabilir.
Sözü edilen sprey malzemeler gerçekten küçük çaplı deliklerde işe yarıyor. Ben denedim, yararını gördüm. Ancak Saygın Bey'in belirttiği gibi, bu kimyasalın uzun vadede etkilerini bilmiyoruz. O nedenle işi sağlam tutup, lastik iniyorsa şişirip devam etmek yerine lastikçiye götürüp elden geçirtmekte yarar var bence.
Ben spreyle onardığım lastikle (iç lastik) hiçbir sorun yaşamadığım halde içim rahat etmedi; onu (delik yeri yamatarak) yedeğe aldım, yenisini taktırdım.