PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sesli titreşim sorunu...

doqukandemir
01 Şubat 2012, 06:13
selamun aleyküm arkadaşlar shineray xy110 marka cup motorum titreşim yapıyo grenajlardan titreşim sesi geliyo hem ayaklarımın titremesi hem titreşim sesi beni rahatsız ediyo bu soruu çözebilecek bi yöntem varmı motorumun motor kısmında hiçbir problem yok yeni bakımdan geçti titreşim bakımdan öncede vardı hala var motor mili saplamalarıda sıkı bunun haricinde söyleyebileceğiniz birşey varmı?

adem80
01 Şubat 2012, 06:31
arkadaslar muhtemelen ya ön dişliyi büyüt yada motorunu değiştir diyecekler.o sorun genele hepsinde var.

antilop_skul
01 Şubat 2012, 12:30
grenajdaki titresim icin vidaları degiştir derim grenajdaki motordaki titresim icinse on dişlin arkadasın dedigi gibi 1 boy buyult yarı yarıya azalır . baktın oda olmuyor agırlık binen yerlere conta koy atıyorum motorun saseye baglı oldugu noktaya arasına silikon conta koy bunlar gecirir

doqukandemir
01 Şubat 2012, 14:08
conta bikaç yerden daha duydum bunu denicem dişlimde normalden 1 boy byük zaten.

tigermbz
01 Şubat 2012, 14:19
titreşim motorun içinden kaynaklı bir sorundur
içini değiştirmeden kesemezsin ki bu yeni bir motor almanla aynı şeydir
conta kullanmak ve vidaları sıkmak bir nebze azaltabilir titreşimi

doqukandemir
01 Şubat 2012, 14:25
evet balansör olmadığından dolayı kaynaklanıyo zaten :S

zongoku
01 Şubat 2012, 15:47
Cub motor değil ama mondial 125 agk olan arkadaşımız titreşim yapan yerleri araya köpük sıkarak halletmişti. Deponun altlarına grenajlarının bazı yerlerine. Büyük oranda kesmişti titreşimi. Cub motorda işe yararmı bilmiyorum ama fikir vermesi açısından düşünebilirsin.

doqukandemir
01 Şubat 2012, 16:27
125 agk cup a göre naket tipi kalıyo biraz cupta heryer plastik köpükle yapmak için heryerine sıkmak lazım oda hoş durmaz ama yinede t.ederim fikrin için

ms90
01 Şubat 2012, 22:04
Yamaha crypton da grenajların birleşim yerlerine çift tarafı yapışkanlı bantlardan geçerek hem titresimi azaltıp hemde baglantıları saglamlamıstı bi arkadaşım