Orijinalini görmek için tıklayınız : Modifiye Koltuk (Sele)
klemenjero
31 Ocak 2012, 12:59
Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Motosikletim üzerinde ufak oynamalar yapmak istiyorum. buna da koltuktan başlayacağım.
http://www.grenoblemoto.com/images/photo/GD/tmp-14301ybr-cafe-racer-001.jpg
http://images.motofan.fr/C/1/9/0/yamaha-ybr-125-cafe-racer-routiere_hd_399275.jpg
resimlerdeki gibi olacak. bu şekilde yaptırabileceğim yerler var mı? varsa bana kaça patlar?
yapma yöntemi nedir? kendim yapabilir miyim?
Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Şimdiden teşekkürler.
vicuna
31 Ocak 2012, 13:34
sanayide oto döşemecilerin çoğu yapar üzerine de ustalık varsa istediğinin aynısını ortaya çıkarırlar..
BurakTas
31 Ocak 2012, 13:43
ahuahaha 'ybrusa' çok hoşmuş bilader.Sen yaptırırsan nerede ,ne kadara yaptırdığını yazarsan mutlu oluruz biz de..
klemenjero
31 Ocak 2012, 14:11
teşekkürler vicuna... valla yapmaya çalışcam birşeyler bitince (biterse) paylaşırım tabi.
ozgurakman
31 Ocak 2012, 14:32
çok güzel olmuş bu motosiklet :)
ZIPPIRMAN
31 Ocak 2012, 14:33
Elindeki bıçağı kullanbilen iyi bir döşemeci olduktan sonra hangisi olursa olsun bunu yapar arkadaşım ama benim tavsiyem nasıl olsa döşeme açılacak bunu yapmak için yapacagın modifikasyonu kendi süngerinde yapma onu çıkarttır birkenara koy neolur neolmaz o orjinal kalsın onun kalıbında başka sünger kessin ve inceltsin ustan 15 lira fazla verirsin belki ama geri dönüşün olur
kolay gelsin
yürekçe
31 Ocak 2012, 14:34
ahuahaha 'ybrusa' çok hoşmuş bilader.Sen yaptırırsan nerede ,ne kadara yaptırdığını yazarsan mutlu oluruz biz de..
cafe racer olamaz mı?
klemenjero
31 Ocak 2012, 14:36
Elindeki bıçağı kullanbilen iyi bir döşemeci olduktan sonra hangisi olursa olsun bunu yapar arkadaşım ama benim tavsiyem nasıl olsa döşeme açılacak bunu yapmak için yapacagın modifikasyonu kendi süngerinde yapma onu çıkarttır birkenara koy neolur neolmaz o orjinal kalsın onun kalıbında başka sünger kessin ve inceltsin ustan 15 lira fazla verirsin belki ama geri dönüşün olur
kolay gelsin
aynen dostum dediğin gibi yapcam. hatta eski orjinal koltuğu hiç bozmucam. yeni koltuk alıp onun üzerinde oynucam.
antilop_skul
31 Ocak 2012, 14:44
arkadasım gidip 20 -20 cm lık hangisi isine geliyorsa sunger alıp vinleks al 1 metre ( 1x1.5. ) tur kes bic yap en fazla gidice 40 tl montajı zımbayla yapılır . bi dosemeciye yaptrsan belki daha fazla maliyet olur ama karar senin
maxi97
31 Ocak 2012, 15:05
yeteri kadar sıva süngerini (10 tane sıva süngeri hazır paketlerde satılıyor, ihtiyacınız kadar alın. kafam kadar bulaşık süngeri düşün :) inşaat malzemeri satan yerde bulabilirsiniz.) kumkapıdan yukarı çıkınca adını bilmediğim bir tramvay durağı var. istanbul üniversitesinin oralarda suni dericiler var. oradan da 1 metrekare deri alırsınız. sonra bunları terziye götürüp rahatça diktirirsiniz.
scooboy
31 Ocak 2012, 15:20
Kardeş resimlerdeki ybr bence çok hoş olmuş. Ama bence usta birine yaptır döşemeci gibi yapamazsın.
klemenjero
31 Ocak 2012, 15:23
valla verdiğiniz fikirler şahane hepsi aklıma yattı.
sıva süngeri elimde var hatta satın almama gerek yok. kesmek için malzeme de var. sadece yapay deri almam gerekiyor. hatta zımba vs bile var elimde. ama yapabilir miyim bilmiyorum. eksik malzemeleri tamamlayım bi önce.
ama ilk önce maaşın yatması gerekiyor :)
harika olur.. telli jant takarsan tadından yenmez race gidon yaparsan tam bi cafe racer olur umarım ugraşıp yaparsın . ayrıca.. koltugu bu şekilde modifiye etme .. koltuga monte olacak fiberden mono kapak yaptırabilirsin
klemenjero
31 Ocak 2012, 15:40
harika olur.. telli jant takarsan tadından yenmez race gidon yaparsan tam bi cafe racer olur umarım ugraşıp yaparsın . ayrıca.. koltugu bu şekilde modifiye etme .. koltuga monte olacak fiberden mono kapak yaptırabilirsin
ya aslında öyle yapmak en güzeli. ama fiberi kime yaptırcam? bilemedim.
http://www.roccitycafe.com/store//cbfb/1fastback1.jpg
senin dediğin böyle birşey dimi. hatta aklıma saçtan kaynatmak bile geldi. onun da ustası var tanıdığım ama çok iyi anlatmak lazım hayal gücüne bırakınca çok saçmalıyor :)
gidon hazır bu arada :)
kerem182
31 Ocak 2012, 16:32
bence çok güzel bişey ortaya çıkacak :)
RruDeBoyY
31 Ocak 2012, 16:37
herhalde bir ben beğenmedim abi ya
klemenjero
31 Ocak 2012, 16:47
herhalde bir ben beğenmedim abi ya
zevk meselesi tabi :)
10SuzAsLa
31 Ocak 2012, 16:49
fiber yaptırsan elden kalıp çıkaracak ve maliyeti daha fazla olacak saç dan yaparsanız daha dusuk maliyetli olur ama güzl bi usta gerekiyo kolay gelsn
BurakTas
31 Ocak 2012, 17:10
cafe racer olamaz mı? haklısın abi tam bir cafe racer gibi görünüyor,bana ilk bir hayabusa gibi geldi ama evet cafe racer a daha çok benziyor :)
Seger125
03 Şubat 2012, 03:46
bende benım segere yaptıracağım aynı koltuğu bu hafta sonu, zaten direksiyon racing tip arka tekerlekte 3.75 yuvarlak far aynı ybr gibi... Zaten artçi almayı sevmiyordum iyi oldu bu konuyu gördüğüm..
Jokeyy
25 Ağustos 2013, 14:28
Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Motosikletim üzerinde ufak oynamalar yapmak istiyorum. buna da koltuktan başlayacağım.
http://www.grenoblemoto.com/images/photo/GD/tmp-14301ybr-cafe-racer-001.jpg
http://images.motofan.fr/C/1/9/0/yamaha-ybr-125-cafe-racer-routiere_hd_399275.jpg
resimlerdeki gibi olacak. bu şekilde yaptırabileceğim yerler var mı? varsa bana kaça patlar?
yapma yöntemi nedir? kendim yapabilir miyim?
Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Şimdiden teşekkürler.
Selamun aleyküm abi 6aylık bi deri döşeme geçmişim var bulunduğunuz bölgede küçük bi deri döşeme dükkanına gidin istediğiniz ölçüleri verin yada onlara tarif edin adamlar süngeri ona göre keserler ama verdiğiniz yükseklik ölçüsünün 2katı daha yükseğini keserler şünki yastık süngeri ile yapıcaklar onların konforu zaten bambaşka oturdugunuzda verdiğiniz ölçülere kadar iniyo o his o yumuşaklık zaten farklı ve adamlar size derileri gösterir derilerden beğendiğiniz birini seçin adamlar dikişini nakışını geçirmesini tamamen halledip size 2saat içinde teslim ederler yani boş yere oto döşemeye felan gidipte bunun 3 4 katı daha fazla para vermeyin :) Nekadar patlar dersen En fazla 50 lira tabi yerine göre değişiyo abi 20 30 a yapanlar bile olabilir :)
Haci gidon u nerden bulabilirim
MazhaRR
10 Ocak 2016, 18:08
Haci gidon u nerden bulabilirim
İnternete M gidon yaz çıkar
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO