PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangisi Mantıklı Bilemedim

Sayfa : [1] 2

inzell
14 Ocak 2012, 05:43
Merhabalar,

İlk iki motorum için böyle bir konu açma ihtiyacı hissetmemiştim. Kafam epey karıştı, seçenekler çok fazla. Kimi eleyeceğimi şaşırdım. Sanki elediğim motor üzülecekmiş gibi de bir bakış açım var. :mrgreen:

Listemi sizlere sunayım, içlerinden hangisi alınmaz ya da alınmasa daha iyi olur dersiniz?..

Evet, yakın zamanda almayı düşündüğüm motosikletler:

-Triumph Street Triple (2010 ve üzeri)
-Triumph Daytona 675 (yeni olsun istiyorum ama bulamadım)
-MV Agusta Brutale 989R (2010 ve üzeri)
-Honda VFR 800 X Cross Runner (Honda'ya 27bin küsür vermek istemiyorum, ikinci ele düşse keşke)
-Honda CBR 600 F (2011 ve üzeri)
-Honda CB 600 F Hornet (2010 ve üzeri)
-Yamaha FZ8
-Yamaha Fazer 8
-Yamaha XJ6 (bu da fasulyeden, ama seviyorum :) )
-Ducati Monster 696

Her ne kadar Japon motosikletlerine sinir olsam da listemin yarısından fazlası Japon motoru. :mrgreen: Şimdi bu listeden XJ6'yı bile elemeye kıyamıyorum. Siz bu motorlardan -bildiğiniz- olumsuz/kötü yönlerini yazarak epey yardımcı olabilirsiniz. Şimdi servis/bakım olayı pek istediğim gibi olmayacak. Sonuçta her türlü bakımı kendim hallederdim, şimdi garantili bir motor alırsak seve seve servislerine uğramak gerekecek...

Motosikletler rakamsal olarak aşağı yukarı aynı değerlerde, yalnız parça fiyatları değişebilir. Parça fiyatları hakkında pek bilgim yok. Yalnız önem vermediğim bir kıstas var, o da güçleri; İster 75 beygir olsun ister 108, hiç ayrımcılık yapmam. Hepsi evladım gibidir. :P

En klasik sonla bitireyim; şimdiden teşekkürler... :)

MotorKafa
14 Ocak 2012, 05:48
Banka mı soydun len?

inzell
14 Ocak 2012, 05:53
Olum orta sınıf motor bunlar, ne sanki. :P

garberbuena
14 Ocak 2012, 05:55
Bak eğer banka soyduysan hepsini al seçmene gerek yok

MotorKafa
14 Ocak 2012, 05:55
Bana düşük sınıf alıversene hacııı :thumleft:

inzell
14 Ocak 2012, 05:56
Hemen geyiğe vurmayın, cidden kafam karışık. :pale:

garberbuena
14 Ocak 2012, 06:02
Honda VFR 800 X Cross Runner +1

Raphae1
14 Ocak 2012, 06:37
Vfr 800

(Yazmis oldugunuz Mesaj cok kisa. Lütfen Mesajinizi Minimum karakter sayisina yükseltin. Minimum karakter sayisi 10 Karakterdir.)

inzell
14 Ocak 2012, 06:55
Onun da ikinci elini görmedim hiç. Sıfırı da haddinden fazla pahalı geldi.

otopsici
14 Ocak 2012, 10:06
Olum orta sınıf motor bunlar, ne sanki. :P
ez bizi ez fakiriz ya
"bu arada cbr ve cbf i kafadan ele kullandığınla hiç bir farkları yok"

Syanur
14 Ocak 2012, 12:27
Hemen geyiğe vurmayın, cidden kafam karışık. :pale:

Hocam bence sen kafanı bir masaya koy, sonra birisinde rica et masayı iyi bir sallasın. Aklında kalan alternatifler ile geri gel derim ben :) Bu böyle olmaz...

yürekçe
14 Ocak 2012, 12:31
üstüne 500 daha koy custom yaptırt :P

agusta.....

3-Triumph Street Triple (2010 ve üzeri)
2-Triumph Daytona 675 (yeni olsun istiyorum ama bulamadım)
1-MV Agusta Brutale 989R (2010 ve üzeri

onursakin
14 Ocak 2012, 12:44
bana daha çok agusta veya street triple'dan birini test sürüşünden sonra seçmen gerekiyomuş gibi geliyo.

esemiyake
14 Ocak 2012, 13:21
Alman gereken motor
yamaha fazer 8
nedenmi?
-güçlü
-dinamik
-türkiyenin her herinde servis
-japon olması (hem sağlam, hem kendini pistlerde kanıtlamış motor ve teknoloji)
-2. eli sorunsuz (bugün satacağım de yarın sat)
-asla yedek parça sıkıntısı yaşamazssın ve makul parça fiyatları
-hem cadde, hemde arazide rahat edersin (malum Türkiye yolları)
-görünüş
-uzun ömürlü sağlam makina

bakınız ben honda kullanıcısıyım bana al deseler almam çünkü tarzım değil, ama yazdığınız motorlar naked,toring,ss,st
yani hdefiniz ss değil tam olarak, tam touring de değil, naked de değil
diyorsunuzki en alımlı, birazda farklı olsun, yakışıklı ve ergonomik olsun o yüzden italyan motorları yazmışsınız.
ben italyan motorları dha çok pistlede kendini kanıtlaması gerektiğini, hatta japonların arasında olabilmesini arzu ederdim çünkü bu omların teknolojisini ve byüklüğü gösterir vede fiyat-kalite olarak bakarsak pahalı motorlar ne kadar artısı olur bilemiyorum.
tek kalemde
FAZER 8 diyorum asla ama asla üzülmessin üzülürsen ben kefilim.

Syanur
14 Ocak 2012, 13:54

ben italyan motorları dha çok pistlede kendini kanıtlaması gerektiğini, hatta japonların arasında olabilmesini arzu ederdim çünkü bu omların teknolojisini ve byüklüğü gösterir vede fiyat-kalite olarak bakarsak pahalı motorlar ne kadar artısı olur bilemiyorum.

Yani tam olarak 600F oluyor sanki bu...?

İtalyan motorları pistlerde kalsın, sokağa çok uygun değiller demek mi istediğiniz yoksa önce bir kendilerini pistlerde ispatlasınlar mı demek istediğiniz anlamadım. Ama 2side pek mantıklı değil...

glock
14 Ocak 2012, 14:04
ben bir motosiklet önerebilirim ama fazla mı gelir bilemem... sahibinide tanıyorum, motosikletide biliyorum gayet uygun fiyatlı...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mv-agusta-mv-agusta-f4-2009-model-7900-de-kusursuz-masrafsiz-69376427/detay
veya http://www.sahibinden.com/ilan/vehicles-motorcycles-agusta-f4-1078-mukemmel-bir-motorsiklet/detay
not: italyanlar iyidir... :)

hocaseko
14 Ocak 2012, 14:24
ben xj6 fasulye kullanıyorum...diğerlerine bakmam bile...xt660,gsr600,cbr600rr,gsxr1000 modelleri ile yanyana bir yere park edince nedense hep benim motorumun fiyatı soruluyor...bir depo ile 300km yol yapıyorum,gerektiğinde son derece hızlı olabiliyor...daha ne isterim...gerçi fasulye ama neyse...

esemiyake
14 Ocak 2012, 15:08
Yani tam olarak 600F oluyor sanki bu...?

İtalyan motorları pistlerde kalsın, sokağa çok uygun değiller demek mi istediğiniz yoksa önce bir kendilerini pistlerde ispatlasınlar mı demek istediğiniz anlamadım. Ama 2side pek mantıklı değil...

italyan alman japon amerikan ingiliz hepsi güzel motorlar.
ama japonlar bir adım daha önde diyorum
italyanın teknolojisi becerisi japon motorlarının biraz gölgesinde ve pahalıda
bakınız pistlerdeki markalar sıralamalarına,
bakınız sahibinden 2. el motosiklet markalarına modellerine
nelerle karşılaşıyorsunuz bunu dedim
ve
ayrıcada
şunu söylemeliyim herkes kullandığı motoru öne çeker iyi kullandığı için en iyi tercihi kendi kullandığı motoru olarak görür
ama ben demedim honda 600f
600f 2007 de öldü
2011 ler 600f değil ismi yanlış bana göre hem motoru aynı değil hemde kasa, motor güçleride farklı nasıl olacak şimdi bu 600f
neyse konu dışın çıkmadan
hekesin kulandığı motor güzeldir iyidir diyerek yamaha fazer 8 diyorum
tek motor bu içlerinde mantıklı olarak

glock
14 Ocak 2012, 15:19
ben pek katılmıyorum, Türkiye penceresinden bakarsanız belki...
teknik ve teknolojik kıyaslamalara girersek hepsinin birbirinden üstünlüğü var,
malzeme ve işçilik kaliteleri olsun pist başarıları ve tecrübe-geçmişleri firma kuruluş tarihleri olsun
bir ducati, bir mv agusta, aprilia, bimota, motoguzzi, vespa... bunlar varken japonlar yoktu denilebilir.

BIYIKLI
14 Ocak 2012, 15:34
Beynini dinleyip alacaksan Fazer, kalbini dinleyip alacaksan Monster! :)

seckin_
14 Ocak 2012, 17:23
CB 600 F Hornet iyidir hacı ... :)

acayüp
14 Ocak 2012, 17:26
İlk 3 ü arasında seç onun disinda crosrunner değişik bisey gerisi barbunya :)

seckin_
14 Ocak 2012, 17:27
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-racing-moto-shop-tan-tertemiz-hornet-71021018/detay

Bak bu alınabilir sanki... :)

inzell
14 Ocak 2012, 17:41
ez bizi ez fakiriz ya
"bu arada cbr ve cbf i kafadan ele kullandığınla hiç bir farkları yok"
Yok be abi, ben Mondial'i bile severim. Gözlerimi onunla açtım, unutmam. :)

Hocam bence sen kafanı bir masaya koy, sonra birisinde rica et masayı iyi bir sallasın. Aklında kalan alternatifler ile geri gel derim ben :) Bu böyle olmaz...
Yemek masası mı çalışma masası mı onu da söyle bari... :P

üstüne 500 daha koy custom yaptırt :P

agusta.....

3-Triumph Street Triple (2010 ve üzeri)
2-Triumph Daytona 675 (yeni olsun istiyorum ama bulamadım)
1-MV Agusta Brutale 989R (2010 ve üzeriAhh Agusta vah Agusta...

bana daha çok agusta veya street triple'dan birini test sürüşünden sonra seçmen gerekiyomuş gibi geliyo.Gayet mantıklı bir öneri. Yalnız nerede yapılır bu işler hiç bilmem.

Alman gereken motor
yamaha fazer 8
nedenmi?
-güçlü
-dinamik
-türkiyenin her herinde servis
-japon olması (hem sağlam, hem kendini pistlerde kanıtlamış motor ve teknoloji)
-2. eli sorunsuz (bugün satacağım de yarın sat)
-asla yedek parça sıkıntısı yaşamazssın ve makul parça fiyatları
-hem cadde, hemde arazide rahat edersin (malum Türkiye yolları)
-görünüş
-uzun ömürlü sağlam makina

bakınız ben honda kullanıcısıyım bana al deseler almam çünkü tarzım değil, ama yazdığınız motorlar naked,toring,ss,st
diyorsunuzki en alımlı, birazda farklı olsun, yakışıklı ve ergonomik olsun o yüzden italyan motorları yazmışsınız.
tek kalemde
FAZER 8 diyorum asla ama asla üzülmessin üzülürsen ben kefilim.Beyaz bir Fazer 8 bana da mantıklı geliyor. Yalnız olur da Fazer 8 alırsam, keşke Triumph ya da Agusta alsaymışım demekten korkuyorum.

ben bir motosiklet önerebilirim ama fazla mı gelir bilemem... sahibinide tanıyorum, motosikletide biliyorum gayet uygun fiyatlı...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mv-agusta-mv-agusta-f4-2009-model-7900-de-kusursuz-masrafsiz-69376427/detay
veya http://www.sahibinden.com/ilan/vehicles-motorcycles-agusta-f4-1078-mukemmel-bir-motorsiklet/detay
not: italyanlar iyidir... :)Fazla gelebilir abi, lakin kalan paramla çok uzun soluklu yolculuklar düşünüyorum. Hem F4 sevmediğim bir motosiklet...

ben xj6 fasulye kullanıyorum...diğerlerine bakmam bile...xt660,gsr600,cbr600rr,gsxr1000 modelleri ile yanyana bir yere park edince nedense hep benim motorumun fiyatı soruluyor...bir depo ile 300km yol yapıyorum,gerektiğinde son derece hızlı olabiliyor...daha ne isterim...gerçi fasulye ama neyse...Xj6'yı, uygun fiyatından ötürü seviyorum. Aslında XJ6 alırsam aradaki rakamsal farkla 25 bin km'lik yol parası direkt fazlalık.

Beynini dinleyip alacaksan Fazer, kalbini dinleyip alacaksan Monster! :)
Hmm, bak daha da karıştı kafam. :mrgreen:

CB 600 F Hornet iyidir hacı ... :)Bilemiyorum Şeçkin, cidden... :)

İlk 3 ü arasında seç onun disinda crosrunner değişik bisey gerisi barbunya :)
Eyvallah abi. Yalnız CrossRunner'ın ikinci eli yok, sıfırları da biraz haddinden fazla pahalı. :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-racing-moto-shop-tan-tertemiz-hornet-71021018/detay

Bak bu alınabilir sanki... :)Beyaz istiyorum. :mrgreen:

acayüp
14 Ocak 2012, 17:45
Eee paranmi var derdin var arkadas . :) benim kafam öyle rahatki :)

inzell
14 Ocak 2012, 17:46
Cidden yahu, Mondial alacağım vakit hiç detaya bile girmeden gidip almıştım. Ne Honda'ya baktım ne de Yamaha'ya. :)

Atti
14 Ocak 2012, 17:50
Hep triumph,hep agusta..beni aşar bu konu usta..
benden pas !

acayüp
14 Ocak 2012, 18:06
Bak bu kıyağımı unutma .
Al bi Moto guzzi breva750 keyfine bak .
Şahsen bir sonraki motorum olucak . Temiz bisey al bende senden alırım satışta zorlanmazsin :)
Fiyatlarida gayet makul seviyelerde .

glock
14 Ocak 2012, 18:19
Bak bu kıyağımı unutma .
Al bi Moto guzzi breva750 keyfine bak .
Şahsen bir sonraki motorum olucak . Temiz bisey al bende senden alırım satışta zorlanmazsin :)
Fiyatlarida gayet makul seviyelerde .

bulursan temizini kaçırma güzel motosiklet şaft aktarmalı...
fakat brutale 910r flnda var uygun fiyatlarda...
triumph 3 silindir, tavsiye etmem pek fazla (güzel motosiklet) çünkü 3 silindir zor bir motordur tamiri bakımı arızası ustalık ister...

inzell
14 Ocak 2012, 18:23
Fikir süper. :) İşin içine Moto Guzzi de girerse uzun zamandır favorilerimde olan şu ilan nasıl: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-moto-guzzi-cok-bakimli-griso-100-65866075/detay/
Yalnız ben 2010 öncesi bir motor istemiyorum. Üç beş daha pahalı olsun ama yeni olsun istiyorum.

anduril1252
14 Ocak 2012, 18:26
agusta brutale nin 675 cc modeli çıktı tam bir tasarım harikası türkiyeye geldiyse yada getiriyorlarsa onu da incele derim, tasarımı kusursuza yakın olmuş.

Mv agusta brutale 675
http://www.pianetariders.it/wp-content/uploads/2011/11/Brutale-675-2012_f.jpg

yazdıklarının içindeyse fiyatını da hesaba katarak monster derdim, brutale kadar pahalı değil ama bir ducati ve çizgileri harika.

glock
14 Ocak 2012, 18:31
valla temizse, kaçırma! çok güzel motosiklet...
kalitesi, markası herşeyi belli ve çok özel karakteristik bir yapısı var, fiyatıda bedava.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------

brutale 675-3 silindirli modeli 16 bin eurolarda TR fiyatı...
şubatta geliyor son çıkan modeller, kısmetse nisan-haziran ayları aralığında
bende motosikleti yenilemeyi düşünüyorum...

anduril1252
Aprilia shiver ve Aprilia Dorsadura, Bunlarda sonradan aklıma geldi. İtalyanlar motosiklet tasarımı işini biliyor.

inzell
675'lik Agusta gelmedi diye biliyorum. Zaten sıfırları çok pahalı oluyor, şöyle az kullanılmış hemen satılığa çıkarılmışını bulsam mükemmel olurdu. Sele rengine bayılıyorum, bir sele bu kadar güzel yapılabilirdi...

glock, varsın 3 silindirin ustalığı zor olsun. Ben bayılıyorum 3 silindirlere... :)

Shiver 750'de güzelde, işte 2 silindir. 2 silindirde kafamda sadece Monster var.

glock
14 Ocak 2012, 18:34
bence şubatı bekle, hatta mart gibi fuarda gez dolaş fikir edin teker teker incele, liste çıkar bir güzel
sonrada didiklemeye başla zarf at satış danışmanlarıyla flört et ilgi-alakalarını ölç biç hoşuna giden sempatik gelen vs...
beğendiğine odaklan.

inzell
14 Ocak 2012, 18:37
Gayet mantıklı. Zaten fuara kadar fiyat çıtasını yükseltebilirim.

glock
14 Ocak 2012, 18:39
bütçe ne kadar? sormamda sakınca yoksa??? azami kaça çıkabilirsin?

baysamin
14 Ocak 2012, 18:42
Dostum seni biraz tanıyorsam bütçede müsait ve kafana yatan olursa

Ducati Monster 696 :queen:
Triumph Street Triple
MV Agusta Brutale 989R

Bunlar senin tarzın.:cat:

glock
14 Ocak 2012, 18:46
bu arada fiyatı yanlış yazmışım brutale 675 in fiyatı: 14.900 euro

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mv-agusta-2010-brutale-990-r-yeni-kasa-67289943/detay bak mesela böyle birşey var... fakat 989r yi napıcaksın yok ki piyasada varsa da boşver.

inzell
14 Ocak 2012, 19:00
bütçe ne kadar? sormamda sakınca yoksa??? azami kaça çıkabilirsin?
20-25 bin arası düşünüyorum. Daha fazla açılırsam anca caddeye gidip gelirim bir anlamı kalmaz. Benim niyetim uzun soluklu geziler, vakitten yana hiç sıkıntım yok nasıl olsa.

Dostum seni biraz tanıyorsam bütçede müsait ve kafana yatan olursa

Ducati Monster 696 :queen:
Triumph Street Triple
MV Agusta Brutale 989R

Bunlar senin tarzın.:cat:Usta tanışmış mıydık, valla çıkaramadım? :) Yalnız tarzım aynen dediğin gibi.

bu arada fiyatı yanlış yazmışım brutale 675 in fiyatı: 14.900 euro

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mv-agusta-2010-brutale-990-r-yeni-kasa-67289943/detay bak mesela böyle birşey var... fakat 989r yi napıcaksın yok ki piyasada varsa da boşver.İyiymiş valla, farlarına kurban. :P

glock
14 Ocak 2012, 19:10
uzun yolda naked yormasın? touring-sport tarzı daha uygun olmaz mı?

seckin_
14 Ocak 2012, 19:25
Fikir süper. :) İşin içine Moto Guzzi de girerse uzun zamandır favorilerimde olan şu ilan nasıl: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-moto-guzzi-cok-bakimli-griso-100-65866075/detay/
Yalnız ben 2010 öncesi bir motor istemiyorum. Üç beş daha pahalı olsun ama yeni olsun istiyorum.

ööffff motor hakkaten şahane!!

acayüp
14 Ocak 2012, 19:38
Breva 750 olmaz dersen breva 1100 de var :)

yasdal
14 Ocak 2012, 20:01
ne Upload mus arkadas... yok haci biz bosa calisiyoruz. Alp Upload tukanina cirak alsana beni.

Syanur
14 Ocak 2012, 20:05
italyan alman japon amerikan ingiliz hepsi güzel motorlar.
ama japonlar bir adım daha önde diyorum
italyanın teknolojisi becerisi japon motorlarının biraz gölgesinde ve pahalıda
bakınız pistlerdeki markalar sıralamalarına,
bakınız sahibinden 2. el motosiklet markalarına modellerine
nelerle karşılaşıyorsunuz bunu dedim
ve
ayrıcada
şunu söylemeliyim herkes kullandığı motoru öne çeker iyi kullandığı için en iyi tercihi kendi kullandığı motoru olarak görür
ama ben demedim honda 600f
600f 2007 de öldü
2011 ler 600f değil ismi yanlış bana göre hem motoru aynı değil hemde kasa, motor güçleride farklı nasıl olacak şimdi bu 600f
neyse konu dışın çıkmadan
hekesin kulandığı motor güzeldir iyidir diyerek yamaha fazer 8 diyorum
tek motor bu içlerinde mantıklı olarak

Lafı uzatmak için yazmıyorum ama yoruma verilebilecek en güzel cevap bu olsa gerek;

Dünya Superbike Şampiyonası
İSTATİSTİK: Pole Pos. - Pod. - Galibyt.

DUCATI.......: 157 - __ 762 __ 306

HONDA........: 44 - ___ 358 __ 111
YAMAHA......: 37 - ___ 252 __ 74
KAWASAKI...: 21 - ___ 165 __ 36
SUZUKI.......: 19 - ___ 131 __ 31

4 japonun istatistiklerini toplasan Ducati'ye hala yetişemiyorlar... ??

glock
14 Ocak 2012, 20:09
Syanur, aprilia yı unutma!

inzell
15 Ocak 2012, 01:17
uzun yolda naked yormasın? touring-sport tarzı daha uygun olmaz mı?
Naked olmasında sıkıntı yok, şu anki motorumla günlük 500-600 km'lik bir gezi yapmıştım. Gün sonunda tabii ki iptal oluyordum, yalnız 300-400 gibi tadında bıraksam hiç sıkıntı olmayacak gibiydi. Kısmet olursa Asya turuna enduro dışında bir motosikletle çıkacağım.

ne Upload mus arkadas... yok haci biz bosa calisiyoruz. Alp Upload tukanina cirak alsana beni.
Mesai saatleri; sabah 12.00 - gece 04.00, uyarsa görüşelim... :cherry:

acayüp
15 Ocak 2012, 02:05
12:00 sabah ? :)

inzell
15 Ocak 2012, 02:35
Zabaan köründe çalışılmıyor. En temizi 12'de başlamak. :)

kefeeee
15 Ocak 2012, 03:04
Sana tavsiyem suzukilere birazcık bakman, doğuş grup suzukiyi satın aldığı için fuar ve fuardan sonra suzuki motorlar değerlenmeye ve dahada kaliteli olmaya başlayacak. aklında bulunsun