Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda ANF 125 İnnova Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
victorist
30 Mart 2010, 21:32
2 el 125i uygun fiyata bulamadım yoksa Ybr yerine onu alacaktım innovadaki o
kalkış gücünü yumuşak vites geçişlerini özledim:)
mete_han
30 Mart 2010, 21:42
http://img135.imageshack.us/img135/1694/sdc10996.jpg
Maşallah nazar değmesin muhabbetinize...innovacı abimizin zerafeti satonun asaleti yeter be...ikisinide selam sevgiler...:rendeer:
innovacı tel açtı noyu kaydetmedim uykudan yenl kalktım teli açmamıştım sonra ararım diye...1 dk sonra satoyama arayınca açtım teli...ulan tam madara oldum iyi mi..:P
satoyama
31 Mart 2010, 01:39
abi yok öyle bişey zaten o saatte uyuduğunu yada direksiyonda olduğunu tahmin ettik, bu arada senin zerafetinin ve asaletinin yanında biz traş kalırız :)
innovacı
31 Mart 2010, 09:12
arkadaşlar benim boşa konuşmadığım ortaya çıkmış oldu honda ailesinin farkı demiştim satoyama ile tanışmak nasip oldu muhabbet ettik sanki kırk yıllık arkadaş gibiydik metehan ile telefonda konuşuyoruz ama en kısa zamanda onunlada biraraya gelicez kısmetse bu arada metehan yeni imajın on numara harbiden ulen fuarda nasıl görüşemedik hala kızıyorum kendime fuarı aylar öncesi biliyoduk gideceğimizide dediğim gibi artıkın toplanalım bi organize olalım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:37 ----------
toplam kit ne kadar tuttu.
abi kusuruma bakma sonradan fark ettim özür abi kit,sibap lastiği, ara conta,piston sekman ikramı ile 160 tl'ye maloldu
ınnowa
31 Mart 2010, 10:33
teşekkür ederim.:cat:
Knight_eagle
31 Mart 2010, 14:57
Cevran07 kardeşim nasip olursa cumartesi antalya merkeze sınava geleceğim, motorla gelmeyi düşünüyorum.Gelmişken servise bir uğrayayım diyorum.
Senin gittiğin servisi bir tarif edermisin ? ve serviste hangi marka yağ koyuyorlar 2 gün içersinde mobilracing 4t 15w-50 full synthetic yağı nereden bulacağım.Netten sipariş versem cuma gününe bana ulaşmaz.
satoyama
31 Mart 2010, 16:47
arkadaşlar benim boşa konuşmadığım ortaya çıkmış oldu honda ailesinin farkı demiştim satoyama ile tanışmak nasip oldu muhabbet ettik sanki kırk yıllık arkadaş gibiydik metehan ile telefonda konuşuyoruz ama en kısa zamanda onunlada biraraya gelicez kısmetse bu arada metehan yeni imajın on numara harbiden ulen fuarda nasıl görüşemedik hala kızıyorum kendime fuarı aylar öncesi biliyoduk gideceğimizide dediğim gibi artıkın toplanalım bi organize olalım.
abi kusuruma bakma sonradan fark ettim özür abi kit,sibap lastiği, ara conta,piston sekman ikramı ile 160 tl'ye maloldu
abi o senin güzelliğin :cat:
Cevran07 kardeşim nasip olursa cumartesi antalya merkeze sınava geleceğim, motorla gelmeyi düşünüyorum.Gelmişken servise bir uğrayayım diyorum.
Senin gittiğin servisi bir tarif edermisin ? ve serviste hangi marka yağ koyuyorlar 2 gün içersinde mobilracing 4t 15w-50 full synthetic yağı nereden bulacağım.Netten sipariş versem cuma gününe bana ulaşmaz.
özel mesaj attım sana :cat:
oo topik almış başını yürümüş ben biraz izleyici oldum bugünlerde arkadaşlar bakıyorum güzel işler yapıyorsunuz, bende daha alamadım motoru beklemedeyim...
satoyama
31 Mart 2010, 17:12
oo topik almış başını yürümüş ben biraz izleyici oldum bugünlerde arkadaşlar bakıyorum güzel işler yapıyorsunuz, bende daha alamadım motoru beklemedeyim...
beyaz bomba haberini bekliyorum murat:queen:
beyaz bomba haberini bekliyorum murat:queen:
mustafa gri veya beyaz farketmez :Pesmer sarışın hesabı:queen:inşallah kanka:wiinkk:
Knight_eagle
31 Mart 2010, 23:13
Mesajını aldım satoyama kardeşim gerekli yeri aradım ellerinde ürün varmış fakat kredi kartı ile alışveriş yapamadım bir sorun oluştu galiba tekrar arayıp sordum sistemlerinde bir problem olmadığını söylediler.Bu seferlik başka bir yerden alışveriş yapmak zorunda kaldım fakat güzel şeyler var :)
Ürünün siparişini şu siteden verdim.
http://www.yedekparcasiparis.com/pinfo.asp?pid=15
innovacı
31 Mart 2010, 23:33
slm arkadaşlar şanssızlığım devam ediyor parçayı bugün alacaktım olmadı servisin getirteceği yerde ay sonu sayımı varmış cumaya kaldı bende bugün üst kapağı ,ekzantiriği. parçaları yıkadım temizledim sibopları alıştırdım yeni parçaları heyecanla bekliyorum özledim motorum sesini dün mustafa geldi yanıma sağolsun tur istedim kırmadı ya ne kötü oluyomuş alışınca motorun yokluğu bu arada mustafa bana mobil15/50 yağın yerini tarif etti meğer burnumun dibindeymiş hızır gibi çocuk valla
satoyama
01 Nisan 2010, 00:28
Mesajını aldım satoyama kardeşim gerekli yeri aradım ellerinde ürün varmış fakat kredi kartı ile alışveriş yapamadım bir sorun oluştu galiba tekrar arayıp sordum sistemlerinde bir problem olmadığını söylediler.Bu seferlik başka bir yerden alışveriş yapmak zorunda kaldım fakat güzel şeyler var :)
Ürünün siparişini şu siteden verdim.
http://www.yedekparcasiparis.com/pinfo.asp?pid=15
sorun değil bende orayı tesadüf gördüm ama aynı yağı bulmuşsun zaten :cat:
slm arkadaşlar şanssızlığım devam ediyor parçayı bugün alacaktım olmadı servisin getirteceği yerde ay sonu sayımı varmış cumaya kaldı bende bugün üst kapağı ,ekzantiriği. parçaları yıkadım temizledim sibopları alıştırdım yeni parçaları heyecanla bekliyorum özledim motorum sesini dün mustafa geldi yanıma sağolsun tur istedim kırmadı ya ne kötü oluyomuş alışınca motorun yokluğu bu arada mustafa bana mobil15/50 yağın yerini tarif etti meğer burnumun dibindeymiş hızır gibi çocuk valla
abi bişey yapmadık ayıpsın:)
satoyama
01 Nisan 2010, 06:13
eski mesajlarda bir arkadaş vardı? izmirden innovanın orj. lastiğini bulmuş bir arkadaş? :silent:
bikerboy35
01 Nisan 2010, 06:21
O benmiyim abi ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:14 ----------
Eğer bensem o kişi..
Honda yükseliş ile konuşmuştum zamanında (1 yıl önce falan) istediğimizde getirtebileceklerini ve yanılmıyosam ön 90 lira arka 70 lira gibi bi fiyat çekmişlerdi üstünden baya bi zaman geçtiği için yalnış hatırlıyor olabilirim ön-70 arka-60 da olabilir tam emin değilim...
ınnowa
01 Nisan 2010, 11:45
crypton,un lastıği uyuyor orjinalıne araştırın derim.:cat:
aykan
01 Nisan 2010, 12:50
cryptonun lastiği ile aynı ebat ancak bu lastikleri getirmemek için yoğun çaba sarfediyorlar, sattığın malın arkasında duracaksın duramayacaksan satmayacaksın o malın en küçük vidasına kadar, piyadsadan kalksa bile 10 sene bulundurma zorunluluğun var ben servise gittiğimde mecburmuyum abi 2,75 tak önede arkayada gibi cahilce diyaloglara maruz kalmaya bu lastik olayı beni en çok kızdıran şey...lastik konusunda 5 defa mail attım hondaya bir cevap gelmedi müşeri bukadarmı değerli olur..
satoyama
01 Nisan 2010, 16:39
O benmiyim abi ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:14 ----------
Eğer bensem o kişi..
Honda yükseliş ile konuşmuştum zamanında (1 yıl önce falan) istediğimizde getirtebileceklerini ve yanılmıyosam ön 90 lira arka 70 lira gibi bi fiyat çekmişlerdi üstünden baya bi zaman geçtiği için yalnış hatırlıyor olabilirim ön-70 arka-60 da olabilir tam emin değilim...
olabilir! doğrudur! sana zahmet tekrar sorma sordurma gibi bir şansın varmı yada numaraları tekrar mesaj atarmısın
bu uyum sadece 17" (mesela 2.50-2.75 gibi) ile sınırlıysa olmaz çünkü özel bir denge lastiği var innovada, ana ebat aynı ama arada biraz fark var crypton ile
crypton lastik ölçüleri: ön-70/90-17 38p arka-80/90-17 44P
innova lastik ölçüleri: ön-70/100-17 40p arka-80/90-17 50p
benim ön orjinal ama arka lastikde ölçüler orjinal markası "unili" aldığım kişi arka lastiği eskimeden değiştirmiş çünkü çok patladığını söylüyor! gerçekten doğru dunlop lar çok yumuşak özellikle yazın pamuk gibi oluyor, bende yaşadım yanı şeyi ama çok harika lastikler orasına bişey diyemem..
cryptonun lastiği ile aynı ebat ancak bu lastikleri getirmemek için yoğun çaba sarfediyorlar, sattığın malın arkasında duracaksın duramayacaksan satmayacaksın o malın en küçük vidasına kadar, piyadsadan kalksa bile 10 sene bulundurma zorunluluğun var ben servise gittiğimde mecburmuyum abi 2,75 tak önede arkayada gibi cahilce diyaloglara maruz kalmaya bu lastik olayı beni en çok kızdıran şey...lastik konusunda 5 defa mail attım hondaya bir cevap gelmedi müşeri bukadarmı değerli olur..
murat bu sorunu yaşadığını biliyorum kırmızı innovada, ama innovada orjinal lastik olmazsa olmaz haklısın. bende eskiden honda bayiine gittiğimde dunlop un cbr125 lastiğini tak bişey olmaz dediler :) bi şekilde bu lastiği temin etmek gerek fakat hondada bir bu durum sorunlu diğer parçalar şükürler olsunki sorunsuz geliyor. murat şöyle bir durumda olabilir, lastik yedek parçaya girmeyebilir! zaten lastik garantiyede girmez, lastik olayı bence tamamiyle lastik distrübitörleri ile alakalı değilmi? talep yok onlarda getirmiyor bi kaç marka tesadüf getirmişse onuda biz bilmiyoruz egede izmirde cub çok olduğundan belki orada getirenler olmuştur bak cbf150 nin lastiğine her marka getirmiş
bikerboy35
01 Nisan 2010, 17:12
Yolum düştüğünde bu gün zor ama yarın büyük ihtimalle oradan geçerim bi sorayım :cat:
aykan
01 Nisan 2010, 20:36
murat bu sorunu yaşadığını biliyorum kırmızı innovada, ama innovada orjinal lastik olmazsa olmaz haklısın. bende eskiden honda bayiine gittiğimde dunlop un cbr125 lastiğini tak bişey olmaz dediler :) bi şekilde bu lastiği temin etmek gerek fakat hondada bir bu durum sorunlu diğer parçalar şükürler olsunki sorunsuz geliyor. murat şöyle bir durumda olabilir, lastik yedek parçaya girmeyebilir! zaten lastik garantiyede girmez, lastik olayı bence tamamiyle lastik distrübitörleri ile alakalı değilmi? talep yok onlarda getirmiyor bi kaç marka tesadüf getirmişse onuda biz bilmiyoruz egede izmirde cub çok olduğundan belki orada getirenler olmuştur bak cbf150 nin lastiğine her marka getirmiş
Hepimiz araştıralım bu böyle olmaz orjinal ebat olması gerek var oda duronunn gördüm, ama ön ebat 70/90 gene uyumsuz...bu lastikler eminim yunanistanda vardır dünyada en çok cub kullanan ülke + innova cenneti her parça var a dan z ye..145 cc kiti dahi mevcut..Bugün wavede başıma acayip bi olay geldi bujiyi çıkartayım derken kafasından kırıldı (champiyon)sonra pipoda elimde kaldı sert plastikmiş 10+7 tl değiştirdim ngk cr7 hsa ngk..şanssız bir gün..
satoyama
01 Nisan 2010, 23:26
Hepimiz araştıralım bu böyle olmaz orjinal ebat olması gerek var oda duronunn gördüm, ama ön ebat 70/90 gene uyumsuz...bu lastikler eminim yunanistanda vardır dünyada en çok cub kullanan ülke + innova cenneti her parça var a dan z ye..145 cc kiti dahi mevcut..Bugün wavede başıma acayip bi olay geldi bujiyi çıkartayım derken kafasından kırıldı (champiyon)sonra pipoda elimde kaldı sert plastikmiş 10+7 tl değiştirdim ngk cr7 hsa ngk..şanssız bir gün..
kanka seni banlayalım derken kendimizi banladık iyimi :mrgreen:
evet yunanistanın adamı işini biliyor en iyi en ekonomik ve sağlam motora biniyor adamların yolları bile yağ gibi bu arada innovanın 186cc kiti vardı bildiğim kadarıyla :silent: murat? kalbülatör değiştirmek gerekmese alıcam aslında
emrekrbrn
02 Nisan 2010, 01:06
arkadaslar yarın servise motoru bakım için teslim edecegim.km. malum artık debriyaj balatasını,egzantirik dişlisini,sibob ayarı,ön fren bakımı arka balata vs...tam tsekküllü bi bakıma sokuyorum.
su lastik konusuyla ilgili olarak daha önce msj.larda yetkili honda servisindeen orj.lastigi temin ettigimi belirtmiştim yarın bıraktıgımda bunuda sorayım bana sorarsanız getirtirler diye düsünüyorum yarın size burdan msj.larım
forum almış gitmiş bu arada,innova askı baska tabi :)
aykan
02 Nisan 2010, 17:37
kanka seni banlayalım derken kendimizi banladık iyimi :mrgreen:
evet yunanistanın adamı işini biliyor en iyi en ekonomik ve sağlam motora biniyor adamların yolları bile yağ gibi bu arada innovanın 186cc kiti vardı bildiğim kadarıyla :silent: murat? kalbülatör değiştirmek gerekmese alıcam aslında
o olay nasıl oldu bende bişiler okumuştum ama :queen: kendi banını kendin yap :mrgreen:
186 cc kitini bu motora takarsan tekerden inemessin artık :) i yi alırsam bide yunanistandan parça bakıcam burdaki kos adasından her tarafta innova başka motor yok..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:35 ----------
arkadaslar yarın servise motoru bakım için teslim edecegim.km. malum artık debriyaj balatasını,egzantirik dişlisini,sibob ayarı,ön fren bakımı arka balata vs...tam tsekküllü bi bakıma sokuyorum.
su lastik konusuyla ilgili olarak daha önce msj.larda yetkili honda servisindeen orj.lastigi temin ettigimi belirtmiştim yarın bıraktıgımda bunuda sorayım bana sorarsanız getirtirler diye düsünüyorum yarın size burdan msj.larım
Emre kardeş, gidersen mutlaka sor, sen gittiğinde dunlopmu bulmuşlardı sana yoksa başka bir markamı?
innovacı
02 Nisan 2010, 18:03
s. aleyküm arkadaşlar allaha şükür motoru bitirdim sağ salim süper b,şey oldu saat gibi ağzım kulaklarımda
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:45 ----------
http://http://yfrog.com/59sdc11017sj işte bitmiş hali
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:58 ----------
http://img189.imageshack.us/img189/3396/sdc11017s.jpg
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:00 ----------
http://img242.imageshack.us/img242/9712/sdc11018.jpg
satoyama
02 Nisan 2010, 18:07
abi senin makina çook daha temizmiş :cyclopsan ben sana demiştim, neden olsa benimki 5 yaşında:) hadi bakalım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:07 ----------
kardeşim aman sana zahmet bi orj dunlopları sorarmısın :cat:
mondial50tt
02 Nisan 2010, 21:05
mrba innova kullanıcıları size bir sorum olacak 2005 model 27binde honda innova var çarsamba günü görmeye gideceğim,, bende 2006 model 23bin km de honda activa var takas yapsam nasıl olur,, birde 2007 model 21bin km de bir apache var yarın görmeye gideceğim vitesli bir motora geçeyim istiyorum, ama gerekirse de satıp değiştirebileyim istiyorum hangisi daha mantıklı olur
emrekrbrn
03 Nisan 2010, 00:41
o olay nasıl oldu bende bişiler okumuştum ama :queen: kendi banını kendin yap :mrgreen:
186 cc kitini bu motora takarsan tekerden inemessin artık :) i yi alırsam bide yunanistandan parça bakıcam burdaki kos adasından her tarafta innova başka motor yok..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:35 ----------
Emre kardeş, gidersen mutlaka sor, sen gittiğinde dunlopmu bulmuşlardı sana yoksa başka bir markamı?
aykan lastigi siparişle getirtiyorlar 2,3 gün içinde,lastik orjinal dunlop daha öncede getirttigim gibi,kafanız rahat olsun teel:0232 373 70 70 burdan dahili 2 den yardımcı olurlar
satoyama
03 Nisan 2010, 06:20
mrba innova kullanıcıları size bir sorum olacak 2005 model 27binde honda innova var çarsamba günü görmeye gideceğim,, bende 2006 model 23bin km de honda activa var takas yapsam nasıl olur,, birde 2007 model 21bin km de bir apache var yarın görmeye gideceğim vitesli bir motora geçeyim istiyorum, ama gerekirse de satıp değiştirebileyim istiyorum hangisi daha mantıklı olur
bize sorarsan eğer, innova temizse kafana yatarsa innovayı tercih etmen olur:) ama tabi ben hesaba kitaba bişey diyemem içine sinerek aldığın her motor güzeldir:cat:
aykan lastigi siparişle getirtiyorlar 2,3 gün içinde,lastik orjinal dunlop daha öncede getirttigim gibi,kafanız rahat olsun teel:0232 373 70 70 burdan dahili 2 den yardımcı olurlar
bu güzel haber işte numarayı kaydediyorum, çok teşekkür ederiz emre:cat:
ınnowa
03 Nisan 2010, 10:29
hayırlısı olsun mondial kardeş hangisini beyeniyorsan,içine siniyorsa onu al.apache seri hızlı ama yüksek sürat,lerde titreşim olduğunu okumuştum.
mondial50tt
03 Nisan 2010, 11:24
evet arkadaşlar apache de titreşim sorunu yüksek devirlerde kesinlikle var ama seri oluşu beni çekiyo öte yandan km si yüksek gibi geliyo tvs için,,, ve innova sonuçta honda ve yola cıkarken activa daki gibi içim rahat cıkacağım daha rahat bi motor olduğuna da şüphem yok.. carşamba günü 2 tane innova ya bakacak gibiyim bir tane daha buldum gibi,,
aykan
03 Nisan 2010, 11:43
Emre bu çok iyi oldu sağolasın kardeş, şu an bende innova yok işime yaramaz, ama motoru alınca mutlaka bi çift sipariş vereceğim gerçi bu lastikler waveyede on numara oturur olmassa izmire kadar gider alır gelirim :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 ----------
evet arkadaşlar apache de titreşim sorunu yüksek devirlerde kesinlikle var ama seri oluşu beni çekiyo öte yandan km si yüksek gibi geliyo tvs için,,, ve innova sonuçta honda ve yola cıkarken activa daki gibi içim rahat cıkacağım daha rahat bi motor olduğuna da şüphem yok.. carşamba günü 2 tane innova ya bakacak gibiyim bir tane daha buldum gibi,,
Apache ybr vs vs hiçbiri innova kadar kaliteli ve sağlam olamaz, ben bu motorların hepsine bindim, göklere çıkardıkları apache ve ybr nin benim çin yapımı honda wave kadar iyi olmadığını gördüm, innova al servise ayda bir uğra:cat:diğer motorları kullanırken servisten çıkmadığım günleri düşünüyorumda...her gün don lastiği gibi boşalan zincirler zırıl zırıl öten eksantrik zincirleri 6000 gelmeden dağılan krank bilyeleri şimdi ybr cbf apacheciler bana kızıcak ama o .oktan motorlara bidaha binmem...İNNOVA VARKEN!:bounce:
satoyama
03 Nisan 2010, 17:21
Emre bu çok iyi oldu sağolasın kardeş, şu an bende innova yok işime yaramaz, ama motoru alınca mutlaka bi çift sipariş vereceğim gerçi bu lastikler waveyede on numara oturur olmassa izmire kadar gider alır gelirim :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 ----------
Apache ybr vs vs hiçbiri innova kadar kaliteli ve sağlam olamaz, ben bu motorların hepsine bindim, göklere çıkardıkları apache ve ybr nin benim çin yapımı honda wave kadar iyi olmadığını gördüm, innova al servise ayda bir uğra:cat:diğer motorları kullanırken servisten çıkmadığım günleri düşünüyorumda...her gün don lastiği gibi boşalan zincirler zırıl zırıl öten eksantrik zincirleri 6000 gelmeden dağılan krank bilyeleri şimdi ybr cbf apacheciler bana kızıcak ama o .oktan motorlara bidaha binmem...İNNOVA VARKEN!:bounce:
bunun için bir çok kişi sana surat yapcak darılacak hatta kızacak, buna emin olabilirsin. ben "daha kymco almam benden uzak dursun" yazdım hiç ummadığım adamlar surat yaptı :mrgreen:
aykan
03 Nisan 2010, 17:39
bunun için bir çok kişi sana surat yapcak darılacak hatta kızacak, buna emin olabilirsin. ben "daha kymco almam benden uzak dursun" yazdım hiç ummadığım adamlar surat yaptı :mrgreen:
Mustafa, darılacak bişiy yokki herkes aracının ne mal olduğunu zaten biliyor pog sürdürmüyor sadece:bounce::wiinkk:kymcoyu tavana çıkarttılar ben bindiğim gördüğüm şeyemi inanayım şişirilen mesajlaramı? al işte az önce bahçeye çıktım bitane kymco city geliyor aşağıdan yemin ediyorum şu dandik dağılmak üzere olan çin scooterler gibi ses çıkartıyordu makina haşat çalışıyor motoru görünce inanamadım ki bu motoru almayı düşünmüştüm bi ara büyük lastik diye tabiki bunlar kul yapısı ama motora kulağımı dayayıp gaza yüklenince hondanın o tok sesini hiçir motorda bulamıyorum kanka bunlar gerçekler:cat:metehanın dediği gibi ''gerçekler acıdır acıtır'':Phondadan başka motora binmem:wiinkk:hondadan paramı alıyon diye soracaklar ben hondanın anlayışınada gıcıgım 2 lastikle ilgili bilgi veremediler daha ne diyim motorların sağlam olması durumu kurtarıyor..
satoyama
03 Nisan 2010, 18:22
Mustafa, darılacak bişiy yokki herkes aracının ne mal olduğunu zaten biliyor pog sürdürmüyor sadece:bounce::wiinkk:kymcoyu tavana çıkarttılar ben bindiğim gördüğüm şeyemi inanayım şişirilen mesajlaramı? al işte az önce bahçeye çıktım bitane kymco city geliyor aşağıdan yemin ediyorum şu dandik dağılmak üzere olan çin scooterler gibi ses çıkartıyordu makina haşat çalışıyor motoru görünce inanamadım ki bu motoru almayı düşünmüştüm bi ara büyük lastik diye tabiki bunlar kul yapısı ama motora kulağımı dayayıp gaza yüklenince hondanın o tok sesini hiçir motorda bulamıyorum kanka bunlar gerçekler:cat:metehanın dediği gibi ''gerçekler acıdır acıtır'':Phondadan başka motora binmem:wiinkk:hondadan paramı alıyon diye soracaklar ben hondanın anlayışınada gıcıgım 2 lastikle ilgili bilgi veremediler daha ne diyim motorların sağlam olması durumu kurtarıyor..
malesef söylediklerine katılmamak elde değil!
bir motorun sağlam olması arıza yapıp uzun süre servise gitmemesi türkiyede kıstas olmuş durumda, buda malum çinliler yüzünden oluşan bir anlayış..
yani kymco gerçekten sağlam motorlar yapıyor ona lafım yok ama peki sadece arıza ve sağlamlıkmı kıstas?
bir motor titreşimden yarılıyorsa 40km/h da 3.vites 80km/h de 5.vites diye bağırıyorsa (5. vites yokki) gazı bırakınca takla atacak gibi oluyorsa, normal yağmurlu havada hava filtresine 1 çay bardağı su doluyorsa bir çukurdan geçince iç organların yer değiştiriyorsa -3 derece havada gece sakinliğinde 25km yoldan geldiğinde elini motora (yan kapağa) dokunduğun zaman elini tutamayacak kadar yakıyorsa...
bu yukarıda saydığım sebeblerden rahatsız olmayan adam motor bariz yolda kalmadıkça 100bin km de biner 200bin km de yani olay sadece yolda kalmamakmı?
bende öncelikle denge-sürüş keyfi-yoltutuş-titreşim-malzeme kalitesi-ince detay-performans.. gibi kriterler önemlidir bu kriterle olan motorlar zaten belli başlı durumlar harici servise gitmezler
@aykan bodrumlu olduğu için motor sesine aşina, küçük bir yerleşimde yaşadığı içinde yanından bir motor geçse sesinden sorununu anlayacak gibi oluyor iyi bilirim.
ben kymco cub u ilk aldığımda aykan la msn de konuştuk daha ben bişey demeden kendisi açıkça söyledi; "kanka kusura bakma ama motor böyle böyle değilmi dedi" benim ağzım açık kaldı, sanki benim motora binmiş gibi saydı rahatsızlıklarımı :)
aykan
03 Nisan 2010, 19:39
Mustafa,senin önceki kymcoya bi kez bindim o activ 110 du valla innovadan inip ona binince insan hayal kırıklıgı yaşıyor, yönlendirmeden tut frene kadar hele o ön frene bastığın anda hayatın kararabilir, iyiki kurtuldun kardeş bak yeminle camın önündeyim bizim ev cadde üstü ve yola 5 metre innovanın biri 2 viteste yokuş iniyor eksoz hafif açık galiba o ufak patlama sesleri pıtır pıtır hangi makina 125 cc de bu kadar yağ gibi çalışır??bukadarmı güzel ses çıkartır:cat:kaliteyi taktir etmek gerek her daim.:bounce:
emrekrbrn
04 Nisan 2010, 01:45
:) ya böyle anlatıyorsunuz valla cok sanslı hissediyorum kendimi,hayatımda ilk motorum bu dur.hiç baska cup kullanmadım bi kere mz kullandım bi arkadasındı o da sadece ehliyet sınavında+yine yakın bi arkadasımın honda hero su o kadar...bi ara denk gelirse kymco strike150 yi bi kullancam bakim durum nedir...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:42 ----------
bu arada yazmadan gecemeyecegim honda yükselişde cbr125 i gördüm :cherry: perfeckt.öylece alıp evin bi kösesinde biblo olarak kullanacaksınız...
satoyama
04 Nisan 2010, 05:39
Mustafa,senin önceki kymcoya bi kez bindim o activ 110 du valla innovadan inip ona binince insan hayal kırıklıgı yaşıyor, yönlendirmeden tut frene kadar hele o ön frene bastığın anda hayatın kararabilir, iyiki kurtuldun kardeş bak yeminle camın önündeyim bizim ev cadde üstü ve yola 5 metre innovanın biri 2 viteste yokuş iniyor eksoz hafif açık galiba o ufak patlama sesleri pıtır pıtır hangi makina 125 cc de bu kadar yağ gibi çalışır??bukadarmı güzel ses çıkartır:cat:kaliteyi taktir etmek gerek her daim.:bounce:
malesef öyle murat! bende egzostu serviste hafif açtırdım, ses süper oluyor tavsiye ederim:)
:) ya böyle anlatıyorsunuz valla cok sanslı hissediyorum kendimi,hayatımda ilk motorum bu dur.hiç baska cup kullanmadım bi kere mz kullandım bi arkadasındı o da sadece ehliyet sınavında+yine yakın bi arkadasımın honda hero su o kadar...bi ara denk gelirse kymco strike150 yi bi kullancam bakim durum nedir...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:42 ----------
bu arada yazmadan gecemeyecegim honda yükselişde cbr125 i gördüm :cherry: perfeckt.öylece alıp evin bi kösesinde biblo olarak kullanacaksınız...
bence çok şanslısın, innovacı murat abininde ilk motoru innova oda çok şanslı ve bunu asla satmam diyor :)
victorist
04 Nisan 2010, 06:18
İnnova gibisi yok ben innovamı satıp ybr aldım ama hala o innovanın artı yönlerini arıyorum inşallah ilerde enjeksiyonlu modelini alacağım:wiinkk:
aykan
04 Nisan 2010, 13:45
Arkadaşlar bu discovery nin yaptığı honda cup testinin tam versiyonunu arıyorum bi versiyonu buldum ama diğeri yok bulursam bi topik açacağım şunu bi inceleyin.Hatırlarsanız adam önce kızartma yağı koymuştu sonra bisürü darbeye tabi tutmuştu ve en sonunda çatıdan atmıştı ve honda cup hala çalışıyordu bu videoda yarıda kesmişler.
http://dsc.discovery.com/videos/greatest-motorcycles-ever-greatest-bike-ever.html
satoyama
04 Nisan 2010, 14:25
buradaki kod u alıntı yaparak konu açabilirsin aykan :wiinkk:
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SLjnqkXNWJs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SLjnqkXNWJs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
hondastar
04 Nisan 2010, 14:29
s.a beyler buda benim innovam :D
http://www.hizliupload.com/img/867883DSC02490.JPG
Knight_eagle
04 Nisan 2010, 21:06
Arkadaşlar Herkese Merhaba :)
İnnovam ile Aof Sınavına Antalya merkeze gittim.Mobil race 4t 15w-50 yağımı da alıp Honda servisine gittim sağolsunlar ilgilendiler yağ değişimi yapıldı ve buji (NGK CPR6EA ) değiştirildi gerekli kontroller yapıldı.İnnovam saat gibi oldu maşallah:cat:
Daha önceki bujiden memnun değildim başka bir servis NGK CPR9EA takmış o yüzdenmiş ::angry2::
Yağ olarak hep motul kullandım ilk defa mobil kullandım şu ana kadar bir fark göremedim vites geçişleri iki yağda da çok güzel...
Toplam 275 km yol yapmışım 22,00 TL lik 95 oktan kurşunsuz benzin tüketti km'de 8 Krş yapıyor fakat dip gaz gittim dip gaz geldim 15-20 km şehir içi, şehir dışında 80-85 km hızdan aşağıya düşmedim max 125 km gördü innova sonunda :cherry:
Not: Motoru servisten aldıktan sonra yağı ne kadar koyduklarına dikkat ettim 550 mg koymuşlar şaşırdım :silent: geri dönüp soramadım.Sizden öğrendiğimi yaptım arkadaşlar 700-750 mg arası yağa tamamladım fakat kitapçıktan bakıyorum 700-750 mg yağ yağ çubuğunun max seviyesini geçiyor :silent:
motordelisi_
04 Nisan 2010, 21:36
yahu bu motor 125kmde rahat,titreşimsiz bir sürüş sağlayabiliyor mu?
aykan
04 Nisan 2010, 21:57
İnnovam ile Aof Sınavına Antalya merkeze gittim.Mobil race 4t 15w-50 yağımı da alıp Honda servisine gittim sağolsunlar ilgilendiler yağ değişimi yapıldı ve buji (NGK CPR6EA ) değiştirildi gerekli kontroller yapıldı.İnnovam saat gibi oldu maşallah:cat:
Daha önceki bujiden memnun değildim başka bir servis NGK CPR9EA takmış o yüzdenmiş ::angry2::
Yağ olarak hep motul kullandım ilk defa mobil kullandım şu ana kadar bir fark göremedim vites geçişleri iki yağda da çok güzel...
Toplam 275 km yol yapmışım 22,00 TL lik 95 oktan kurşunsuz benzin tüketti km'de 8 Krş yapıyor fakat dip gaz gittim dip gaz geldim 15-20 km şehir içi, şehir dışında 80-85 km hızdan aşağıya düşmedim max 125 km gördü innova sonunda :cherry:
Not: Motoru servisten aldıktan sonra yağı ne kadar koyduklarına dikkat ettim 550 mg koymuşlar şaşırdım :silent: geri dönüp soramadım.Sizden öğrendiğimi yaptım arkadaşlar 700-750 mg arası yağa tamamladım fakat kitapçıktan bakıyorum 700-750 mg yağ yağ çubuğunun max seviyesini geçiyor :silent:
550 mg yağ bana garip geldi buradaki sevis 800 ml koyar genelde yağ eksiltmeye karşı üst sınır 800 mg alt sınırda 700 dür 550 olamaz o işte bir yanlış var yağ dolumu yapıldıgında çubugu soktuğunda(tam vidalamadan)3 mm kadar yukarıda olması iyidir bu durumda 810 mg gibi bir yağ vardır motorda,daha üst seviye motorun sıkışık çalışmasına neden olur keçe patlatabilir 550 mg gibi bir seviyede yağ basıncını olumsuz etkiler ileri zamanda mutlaka zarar verir.
Knight_eagle
04 Nisan 2010, 23:46
550 mg yağ bana garip geldi buradaki sevis 800 ml koyar genelde yağ eksiltmeye karşı üst sınır 800 mg alt sınırda 700 dür 550 olamaz o işte bir yanlış var yağ dolumu yapıldıgında çubugu soktuğunda(tam vidalamadan)3 mm kadar yukarıda olması iyidir bu durumda 810 mg gibi bir yağ vardır motorda,daha üst seviye motorun sıkışık çalışmasına neden olur keçe patlatabilir 550 mg gibi bir seviyede yağ basıncını olumsuz etkiler ileri zamanda mutlaka zarar verir.
Yağ kutusundaki mg göstergesinden 550 mg yağ koyduklarını düşünüyorum ve bunun üzerinde yağ eklemesi yaptım.Bunun üzerine 150 km yaptım şu an herhangi bir sıkıntı yok :)
innovacı
05 Nisan 2010, 00:30
s. aleyküm arkadaşlar dün ve bugün toplamda 170 km civarı yol yaptım malum motoru sıfır yaptım rodaj meselesi yüzünden yüklenmiyorum sesi kompresyonu özellikle yakıtı şahane 10 gün öncede debriyajı değişmiştim şu an herşey mükemmel ben motoru değilde torna makinası kullanıyomuşum motorculuğa honda ile başlamam aynı zamanda otomobiliminde honda olmasının etkisi idi, tabikide tavsiyeleride göz önüne almıştım pişman olmayacağımı biliyodum tereddütte olan arkadaşlar hiç düşünmeden alabilirler asla pişman olmayacaklar büyütmek istediklerindede yüksek cc, honda alacaklar kesinlikle ne demişler honda hayat onda selamlar saygılar.
aykan
05 Nisan 2010, 00:39
Yağ kutusundaki mg göstergesinden 550 mg yağ koyduklarını düşünüyorum ve bunun üzerinde yağ eklemesi yaptım.Bunun üzerine 150 km yaptım şu an herhangi bir sıkıntı yok :)
motoru stop ettikten kaç dakika sonra ölçüm yaptın?zemin düzmüydü?innovalarda yağ biraz geç aşşağıya iniyor stop ettikten 10 dk sonra ölç ve zemin mutlaka düz olsun.
satoyama
05 Nisan 2010, 06:31
doğru buji takmışlar..
servisin 550gr yağ koyarak bir rekora imza atmış, bu yaşıma geldim ilk kez böyle bir yağ değeri duydum gördüm. honda supercub c90 bile 750gr yağ da tam değere ulaşıyor ve zaten fabrikasyon değeride 750gr.
yağı 750-800gr kadar tamamlaman akıllıca olmuş iyi etmişsin:cat: innova gibi motorlar yani cub tarzı TAS motor sistemine sahip motorlar için yağ çok önemlidir ve bu motorlar doğası gereği (yatık silindir tip) 1000km de 30-50gr hatta yağın değerine motorun durumuna göre 100gr yağ eksiltirler bu doğal bir durumdur çünkü silindir gömlek ve sekmanlar yağ içinde yüzerler yağ basıncı diğer motorlara göre düşük ve daha başarılıdır dez avantaj olarak yağ seviyesi ,değeri ve değişim zamanı çok önemlidir
@innovacı murat abinin motoru çok yeni olmasına rağmen bilinçsin bir kullancı tarafından yağsız bırakılarak yıpratılmış muhtemelen yüksek yağ basınçlı pompalı yağ filtreli motorlardan sanıp 4000-5000km (insaflı yazdım) yağ değiştirmeden bilinçsizce kullanılmış eğer başka motor olsa o silindir ve gömlek ile kesinlikle motor sarar ve murat abiyi yolda bırakırdı ama kendisini o şekilde izmitten ist. getirmiş silindiri pistonu gözümle gördüm yorum yapmıyorum:)
yahu bu motor 125kmde rahat,titreşimsiz bir sürüş sağlayabiliyor mu?
rüzgara bağlı diyebilirim! hafif olduğu için rüzgarlı havada 100km/h bile güven vermiyor. titreşim sıfıra yakın diyebilirim hafif meyilli yolda 3. vitesde 115km gördüm zadece doğal motor titreşimi vardı zaten innovada 4. vites çok uuzn ve en titreşimsiz olanı..
motoru stop ettikten kaç dakika sonra ölçüm yaptın?zemin düzmüydü?innovalarda yağ biraz geç aşşağıya iniyor stop ettikten 10 dk sonra ölç ve zemin mutlaka düz olsun.
+1 :cat: doğruya doğru kardeşim! kimsenin kara kaşına kara gözüne okey vermiyoruz :P adam biliyor ve yazıyor, benim motorada şu anda 850gr yağ var ve yağı tıpayı kapatmadan ölçüyoruz
Knight_eagle
05 Nisan 2010, 09:36
Aykan kardeşim en son ölçümümde motoru orta ayağa aldım ve üzerinden yaklaşık 12 saat geçti yani ertesi sabah yağ çubuğuna baktım fakat kontrolü yaparken yağ çubuğunu yerine iyice yerleştirmiştim.
metehan45
05 Nisan 2010, 10:38
Selam arkadaşlar,2006 model innova motosikletim var şöyle bir sorunum vardı arızayı ararken az çok tespit ettim.Motor çalışırken her 3-4 sn de bir pulp-pulp arada kesiklikler yapıyordu çok belirgin değil ama fark edilebiliyordu.gaz verdiğinizde karbüratörün üzerinde bulunan bir siviç var.Zaten gaz kolunu çevirirken şık-şık diye ses çıkarır,o siviçten 2 tane kablo çıkıyor onları çıkarınca pulp-pulp diye ses gitti.Motor daha güzel çalışmaya başladı.öyle 2-3 km gittim daha iyi oldu diyebilirim.Tabiki ben tekrar o kabloları tekrar geri taktım.İşte o sivicin ne işe yaradığını bilen varmı? Çünkü o siviç ile ilgili bir özellik çalışmıyor.Bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO