Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuba Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ilkerabi
06 Haziran 2016, 09:23
Normalde aynen bu şekilde kırıldı ise..
Kırık olan kısmı demir testeresi ile kesip aldıktan sonra yine kullanılabilir, 8-10mm daha içerde yiv var..
Moral bozukluğu olunca kesmek aklıma gelmedi, hava da yağışlı, sipariş verdim
Ybr nin yan sanayisini aldım ben 35 liraya internetten.. Gönderdikleri fren müşürü yerine küçük geldi olmadı. Ayrıca bunların sağ ayna yuvaları ters diş oluyor. Bundan alırsanız ayna da değişmeniz gerek.
Şehiriçinde wiwi'nin yan sanayi alttan müşürlü düz ayna dişli modeline parçacı 60 tl dedi. Ancak aynalarım da yeni bir ters diş tabi ki, yeni fren merkezini tornacıya götür, düz dişi terse çevir teklifi hiç sıcak gelmedi.. Zaten uğraşmayım diye yeni alıyorum, bi de tornacı frezeci ne ulan?
Gittim yine ybr müşürü aldım bu sefer de yuvası dar geldi, müşür içine girmedi. Havşa uçla genişletip zoru zoruna yerine oturttum, ancak müşürün fiş kısmı da bizim motora uygun değil, o yüzden üzerindekinin aynısını alın derim.
Önce kelepçesini söküp gidondan kurtarın.
Sonra fren hortumunu sökeceksiniz, biraz hidrolik akar, boyalı yerlere gelmesin, gelirse hemen silip yıkayın.
Yenisini takın, fren hortumunu yerine takın, yedek hidrolik kapağını sökün, biraz hidrolik koyup kapağı kapatın.
Bir- iki defa boşa freni sıkınca eskisi gibi çalışır. Hava almaya veya başka bir işleme gerek yok.
Eski merkezdeki hidrolik iyice çamur gibiydi..
EpaddaiC
07 Haziran 2016, 13:33
Nasıl kırılıyor orası hocam devirdiniz mi motoru ?
ilkerabi
07 Haziran 2016, 19:19
Orta sehpada da olsa yumuşak toprakta durması garanti değil, 1 gece dışarda kaldı sabaha karşı yanlamış duvara... :)
bireycell
09 Haziran 2016, 11:56
Orta sehpada da olsa yumuşak toprakta durması garanti değil, 1 gece dışarda kaldı sabaha karşı yanlamış duvara... :)
Dikkat etmek gerekir bazen :) geçmiş olsun
Blackeagletr
25 Haziran 2016, 20:39
Dostlar selamlar,
Biliyorsunuz geçen sene XR ile 629 km yol yapmıştım Ağustos'ta. Eee tabi Hyosung ile de yapmadan olmaz dedik :thumleft:
Allah izin verirse aynı yolu Salı günü yapacağım. Ankara>Anamur şeklinde. Temmuz 7 de de geri döneceğim.
Yanımıza alacaklarımız malum. Koltuk işini çözmem lazım, bu koltuk kısır eder adamı 8 9 saat. Var mı tavsiyeniz ?
halilom
26 Haziran 2016, 12:12
Dostlar selamlar,
Biliyorsunuz geçen sene XR ile 629 km yol yapmıştım Ağustos'ta. Eee tabi Hyosung ile de yapmadan olmaz dedik :thumleft:
Allah izin verirse aynı yolu Salı günü yapacağım. Ankara>Anamur şeklinde. Temmuz 7 de de geri döneceğim.
Yanımıza alacaklarımız malum. Koltuk işini çözmem lazım, bu koltuk kısır eder adamı 8 9 saat. Var mı tavsiyeniz ?
Aleyküm selam Tuna :) sele konforu için Airhawk denen bi zamazingo var ve aşırı pahalılar. Çözüm olurmu bilmem ama bi kaç yerde okumuştum şişme yastık çözüm olabiliyormuş :) maliyeti 10 lira civarı.
Bizde dün XR ı ameliyata aldık. 2 gün önce babamı arkama aldım 50 mt gittikten sonra fis etti :) üst kapağı açtıktan sonra baktık ki supap eğmiş 19.000 km de. 2 adet supap lastik ve tırnaklarıyla beraber 35 tl yağ değişimiyle beraber işçiliğe de 100 lira verdim dost işi. Yağ benden bu arada motul 7100 10 40 koyduk.
https://irs0.4sqi.net/img/general/590x334/17954949_ZDejvmk8LWLw_scbPRSzusIhUku73SJSUfGhL_Mtb dU.jpg[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13529188_10154325835644429_6069920198678554688_n.j pg?oh=25c05b89b1cc61d760f897c00393f040&oe=57F58E44
Yunus bi arkadaşım sayesinde test ettim dün 2016 r1200 gs tüy gibi hafif hiç hissettirmiyor aşik ediyor kendine. Bizim tarlanın kabağı yetmez buna aga :))
Balc10
27 Haziran 2016, 13:56
Aleyküm selam Tuna :) sele konforu için Airhawk denen bi zamazingo var ve aşırı pahalılar. Çözüm olurmu bilmem ama bi kaç yerde okumuştum şişme yastık çözüm olabiliyormuş :) maliyeti 10 lira civarı.
Bizde dün XR ı ameliyata aldık. 2 gün önce babamı arkama aldım 50 mt gittikten sonra fis etti :) üst kapağı açtıktan sonra baktık ki supap eğmiş 19.000 km de. 2 adet supap lastik ve tırnaklarıyla beraber 35 tl yağ değişimiyle beraber işçiliğe de 100 lira verdim dost işi. Yağ benden bu arada motul 7100 10 40 koyduk.
https://irs0.4sqi.net/img/general/590x334/17954949_ZDejvmk8LWLw_scbPRSzusIhUku73SJSUfGhL_Mtb dU.jpg[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13529188_10154325835644429_6069920198678554688_n.j pg?oh=25c05b89b1cc61d760f897c00393f040&oe=57F58E44
Yunus bi arkadaşım sayesinde test ettim dün 2016 r1200 gs tüy gibi hafif hiç hissettirmiyor aşik ediyor kendine. Bizim tarlanın kabağı yetmez buna aga :))
Güzel makina kabak değil tarlada yetmez bence :)
rckyserhat
30 Haziran 2016, 01:59
evet değerli kuba kullanıcıları bi konuda acil yardmıa ihtiyacım var. konjektörü değişmek için depoyu söktüm ve aksilik koydugum yerden yere düştü düzelteceğiz fakat boyamak şart oldu grenajlarla birlikte boyatacağım fakat sorun şu ki stickerlarını nerden bulacağım servis satarmı nasıl yapabilirim bir xr 125 i reklamcıya götürsek aynen yapabilirmi maliyeti ne olur?
tmp
30 Haziran 2016, 16:20
evet değerli kuba kullanıcıları bi konuda acil yardmıa ihtiyacım var. konjektörü değişmek için depoyu söktüm ve aksilik koydugum yerden yere düştü düzelteceğiz fakat boyamak şart oldu grenajlarla birlikte boyatacağım fakat sorun şu ki stickerlarını nerden bulacağım servis satarmı nasıl yapabilirim bir xr 125 i reklamcıya götürsek aynen yapabilirmi maliyeti ne olur?
Serviste de bulabilirsin reklam firmasında da yapabilirsin ama reklam firmasında yaptığın bir süre sonra kalkabilir bizzat tecrübeliyim :) kaliteli olmadığı için zamanla kalkıyorlar. Servislerde illaki olur.
ilkerabi
01 Temmuz 2016, 10:50
Stiker, serviste bulabileceğinizi sanmıyorum.. CDI bile yoktu ellerinde.
Zaten bu motorlar yaramazmış..
Satın gidin y***ha alın.. Y***ha da klima var, airbag var, abs var...
Ben de satıp mercedes almayı düşünüyorum..
:)
http://i.hizliresim.com/MJ87O7.jpg (http://hizliresim.com/MJ87O7)
seyralem
01 Temmuz 2016, 16:02
Stiker, serviste bulabileceğinizi sanmıyorum.. CDI bile yoktu ellerinde.
Zaten bu motorlar yaramazmış..
Satın gidin y***ha alın.. Y***ha da klima var, airbag var, abs var...
Ben de satıp mercedes almayı düşünüyorum..
:)
http://i.hizliresim.com/MJ87O7.jpg (http://hizliresim.com/MJ87O7)
Sen paylaştın şimdi bunu millet inanacak kötü diyecek herkes ucuzdan elden çıkaracak :mrgreen: Sticker servislerde olmaz fakat reklamcılarda bastıra bilirsin yalnız konuşurken araç folyosun da basılmasını iste
ilkerabi
01 Temmuz 2016, 23:14
Yutub'a nacizane titreşim testi yapıp koymuştum.
Ybrcilerden biri görüp hemen çakmış, maalesef ybrye de binmiş biri olarak diyorum ki o eski JAPON JAPON dedikleri modellerde daha fazla kıpraşım var.
Kötülemesine de gerek yok, artık satışta olan bir model değil zaten.
Kaldı ki 80 binde ybr bulamazsınız, hep 15-20binde takılıp kalmışlar, 2004 modeller bile... :)
bireycell
02 Temmuz 2016, 10:17
Yutub'a nacizane titreşim testi yapıp koymuştum.
Ybrcilerden biri görüp hemen çakmış, maalesef ybrye de binmiş biri olarak diyorum ki o eski JAPON JAPON dedikleri modellerde daha fazla kıpraşım var.
Kötülemesine de gerek yok, artık satışta olan bir model değil zaten.
Kaldı ki 80 binde ybr bulamazsınız, hep 15-20binde takılıp kalmışlar, 2004 modeller bile... :)
Ybr kullanmıyan motosikletçi yoktur diyebiliriz zamanında çok iyiydi ama titreşimi şuan fazla geliyor hepimize :) Nerede o eski motorcular
halilom
03 Temmuz 2016, 14:55
@ilker abi bana yakında bi tane xr var 13 bin km de 2013 2000 lira istiyor ufak tefek çizikleri var sence ederi nedir ben 1500 ü gözden çıktım :) alma niyetim var yani. Babam emekli olunca bize xr uzak kaldı baya :)
ilkerabi
04 Temmuz 2016, 08:42
Masrafsız ise 1700 e kadar yolu var.
SeCReTBoY
08 Temmuz 2016, 15:25
Masrafsız ise 1700 e kadar yolu var.
1800 Olur Masrafı yok ise :) değer
halilom
11 Temmuz 2016, 20:39
Doktor bizim makinenin krank bilyesi ses yapmaya başladı sol taraftaki. Ustam ybr lerde kronik dedi 20-25 bin km de bozar dedi. sadece 200 lira işçiliği tutarmış malzeme 50 lira civarı.
Ruling
12 Temmuz 2016, 16:05
Doktor bizim makinenin krank bilyesi ses yapmaya başladı sol taraftaki. Ustam ybr lerde kronik dedi 20-25 bin km de bozar dedi. sadece 200 lira işçiliği tutarmış malzeme 50 lira civarı.
20 25 km'de bir bozulduğu doğrudur :( işçilik değişir götürdüğün ustaya göre malzeme ile birlikte 150 vereceğin yerlrde bulabilirsin.
halilom
01 Ağustos 2016, 19:28
İlkerabi yazmıyorsun daha topiği kapattık herhalde :) ara ara girip bakıyorum kimsecikler yok. Bu arada bende 2. XR ı aldım kendime 1800 TL ye. lastikti ıvır zıvır derken 500 lirada öyle masraf ettim dışına keyfi. şimdi günlük onu kullanıyorum. Babamınkinin krank bilyesini değiştik sesi eski haline geldi. benimkinin deposunda pislik gördüm biraz haliyle karbüratör de de vardır arada tekleme yapıyor giderken bi ara temizletecez bakalım ne zaman.
Blackeagletr
01 Ağustos 2016, 19:32
Valla XR'ı olanlar paylaşımları yapsın, ben ara ara bakıyorum ses yok :)
Bu arada ben bahsettiğim geziyi tamamladım Hyo ile.
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/167220-ankara-anamur-ankara-hyosung-gt250r-1240-km.html
halilom
01 Ağustos 2016, 20:55
Tuna bi trapez yazdın 1 saate yakın video izlettin bana :) öyle üşeniyorum ki tekrardan başlamaya :)
hacıyatmaz
02 Ağustos 2016, 13:43
İlkerabi yazmıyorsun daha topiği kapattık herhalde :) ara ara girip bakıyorum kimsecikler yok. Bu arada bende 2. XR ı aldım kendime 1800 TL ye. lastikti ıvır zıvır derken 500 lirada öyle masraf ettim dışına keyfi. şimdi günlük onu kullanıyorum. Babamınkinin krank bilyesini değiştik sesi eski haline geldi. benimkinin deposunda pislik gördüm biraz haliyle karbüratör de de vardır arada tekleme yapıyor giderken bi ara temizletecez bakalım ne zaman.
Hayırlı olsun. Tekerine taş değmesin fotoğraf falan paylaşabilir misin ?
halilom
08 Ağustos 2016, 22:38
Bu yeni aldığım xr ın karbüratör cort çıktı değişmesi gerek iyi para de ybr karbüratörleri napalım ?
halilom
21 Ağustos 2016, 12:52
@İlkerabi kayıplardasın ne var ne yok :)
braveman
22 Ağustos 2016, 16:56
Bu yeni aldığım xr ın karbüratör cort çıktı değişmesi gerek iyi para de ybr karbüratörleri napalım ?
Ybr karbüratörleri tabi ki daha iyidir ama fiyatı da iyidir motorunu seviyorsan taktıracaksın hacı :)
ilkerabi
28 Ağustos 2016, 09:30
Eski motoruma (bu senin motora olur) denen görünümü aynı karburatörden alıp takmıştım, motor eşek oldu, hiç kaçmıyo neden filan derken yeni karburatör tamire girdi, diyafram şudur budur derken b..b.k oldu. Halbuki servisinde orjinali 20 lira daha pahalıydı. Sıpıtıp attım, orjinalini taktım, mis..
Mikuni olmasa da iyi markalar vardır..
Dün TÜV aldım, mayısta yapılacaktı.. Gecikme cezalı 117 TL.. Bi kerede geçti ama zenon farı sökmüştüm, fabrika farına da 80 tane kusur yazmışlar.
Doğru düzgün zaten bi şase numarasına bir de fara bakıyolar. Üstüne fırça da yedik, niye kapattın farı abi diyo, ne biliyim far ölçüm aletini bıraktı kapıya gitti herif ben de ölçümü bitirdi sandıydım.. :)
Topcase sabit de olsa tak çıkarlı da olsa ONAYSIZ deyip kusur yazıyorlar.
Bilginize.
halilom
04 Eylül 2016, 22:00
Bizde bi ayar bişeyler yaptık takas tukas gidiyor orj. karburatöre 126 yan sanayisine 60 lira dedi kuba servisi bende ikisini de takmadım :)
İlker abi bende soktum 2 sini de muayneye dediğin gibi üstün körü bakıyorlar motorlara bizde tek seferde geçtik. Benim motorun muaynesini yaptıktan sonra satışını aldım. Sigortası en uygun 950 tl çıktı üzerime kayıtlı 2. motor olduğu için RR ın hasarsızlığından yararlanamıyormuşum. bende kızdım gittim trafikten çektim motoru 2 gün sonra çevirmede plakasız ruhsatsız yakalandım şaseden sorgulayınca bizim malı vurdular çekicinin sırtına bende arkasından 844 tl ceza ile birlikte :) ertesi gün çıkardım motoru bi kaç gün sonra da 633 lira indirimli ödedim cezayı. Hala çekme belgeli sürüyorum :) Geçen hafta pazar sözlümle beraber 415 km yol yaptık Rizedeki kaçkar dağlarına çıktık. belli bi mesafeyi sürekli 1. vites çıkınca haliyle çekmemeler vs yaşadık bi kaç yerde birazda yordu bizi ama güzeldi. cezayla birlikte motora yaklaşık 3 bin tl masraf ettim incik boncuk dahil. hala motor soğukken 1500 -3000 devir arası öksürmeli ama idare ediyoruz. Yeni XR ı aldıktan sonra RR toplamda 100 km kullanmadım xr la da 2500 bin km ye yakın yol yaptım. Seviyorum keratayı :joker:
seyralem
07 Eylül 2016, 16:24
Merhaba arkadaşlar. Konu dışı bir şey soracam. Kuba Motor markasının 2017'de yeni çıkaracağı bir model var mı bilgisi olanlar yardımcı olsun bi zahmet. Tekerinize taş değmesin.
ilkerabi
09 Eylül 2016, 22:44
Yeni model lansmanları ocak-şubatta bitmiş oluyor, fuara da mart ayında çıkıyor.
Konu açılış tarihine bakarsanız bu bölüme ocak ayı 2. hafta açmışım.. :)
Fabrika (daha doğrusu ithalatçı firma) sızdırma yapmazsa bilemeyiz, rekabet ortamında sızma yapacaklarını da sanmam...
Her yıl 2-3 model çıkıyor ya da yenileniyor..
gezgin41
10 Eylül 2016, 10:55
Yeni model lansmanları ocak-şubatta bitmiş oluyor, fuara da mart ayında çıkıyor.
Konu açılış tarihine bakarsanız bu bölüme ocak ayı 2. hafta açmışım.. :)
Fabrika (daha doğrusu ithalatçı firma) sızdırma yapmazsa bilemeyiz, rekabet ortamında sızma yapacaklarını da sanmam...
Her yıl 2-3 model çıkıyor ya da yenileniyor..
ocak şubat ortasına kadar tüm markalar için beklemede kalacaz.
Blackeagletr
07 Ekim 2016, 21:47
Beyler selamlar, bir süredir yazamıyordum yoğunluktan dolayı. Motor hayatımda değişiklikler var :)
Şöyle başlayalım...
Hyosungumu 25.500km'de sattım. Yaklaşık 1 yıl ve 13 bin km kullanmışım. Hiç üzmedi beni.
Neden sattım ? Temelde 3 nedenim var.
1-Ankara'nın işe gidiş ve geliş saatleri trafik felç... Felç trafikte yatık pozisyonda 185-190 kg motor sürmek ciddi anlamda yordu beni. Debriyajı da şu ana kadar gördüğüm en ağır debriyaj. Kısacası bel ve bilek ağrısından illallah geldi. Sık sık kız arkadaşımla binmem nedeniyle kendisinin de rahatsızlık çekmesi ve topcase takamamak cabası.
2-Parçası çok pahalı ve yok. Şu ana kadar doğru düzgün parça ihtiyacım olmadı fakat bir arkadaşım çok çile çekti. Elektrik sistemi çok nazlı. Neyse ki başıma dert almadan elden çıkarmış oldum.
3-Çok ilgi çekiyordu ve ben bundan ciddi anlamda rahatsız olmaya başlamıştım. Motoru bir yere bırakıp döndüğümde her zaman başında 2-3 kişi görmek huzursuzluk veriyordu.
2016 model 3000km de çiçek gibi kusursuz bir Pulsar ile takas ettim, üzerini de anlaştık.
Neden Pulsar ?
1- 140kg kuş gibi hafif, dik oturuşlu, gidon turu daha geniş. Trafiğe çok çok daha uygun. Topcase takabiliyoruz, hatta taktım sayılır bile, çanta demirini bekliyorum :) Çok hafif bir debriyajı var. Gerek sürücü gerekse artçı koltuğu Hyosungdan sonra Goldwing gibi geldi. XR'dan da rahat olduğunu belirteyim :) Ayrıca tek silindir olmasına rağmen Hyosungdan çok daha titreşimsiz.
2- Parça bulunabilirliği, fiyatları ve servis imkanı dört dörtlük. Distribütör malının arkasında.
3- Estetik bir motor, fakat Hyosung gibi adam toplamıyor başına. Kimse geçerken bakmıyor, arabalar yarışmak için takılmıyor. Kafam rahat :) Sanırım yaşlanıyorum. Pulsar bana o kadar yetti ki, herhalde hiç değiştirmem. Hız desen en fazla 120 ye çıkıyorum. Tüm isteklerimi de karşılıyor, tam kullanıcı dostu :)
Bu aralar biraz işler hafif, ara sıra bakabilirim başlığa artık. Kendinize iyi bakın, vesselam...
ilkerabi
10 Ekim 2016, 10:23
Hayırlısı olsun,
pulsar 200 alan bütün uzak-yakından tanıdıklarım kısa zamanda asfaltı öptü, fabrika lastiği veya tecrübe gibi nedenlerle..
Kazasız belasız kullanmanı dilerim.
Pulsar, xr ın eksikliklerini kapatmış, sanırım yakıtta da iyidir.
hacıyatmaz
11 Ekim 2016, 15:39
Hayırlısı olsun,
pulsar 200 alan bütün uzak-yakından tanıdıklarım kısa zamanda asfaltı öptü, fabrika lastiği veya tecrübe gibi nedenlerle..
Fiyatlardan dolayı türkiye'de satış yapan tüm markalar dandik lastik kullanır ama pulsar işin çılkını çıkardı biraz ucuz olsun da satayım diye tamam fiyatlar yüksek ama canımız kadar değerli değil benelli gibi orta kalite lastik getir boş yere iki kez lastik parası veriyoruz.
Blackeagletr
11 Ekim 2016, 23:08
Hayırlısı olsun,
Teşekkür ederim ilkerabi. 300km'yi 8.36 lt yakıtla katetti. Yani 2.8lt/100km gibi bir değer. Resmen benim XR ile aynı :) Hyo 3.8lt/100km yapıyordu. Hyo ile 55 TL'ye yaptığım yolu bunla 40 TL'ye yaptım.
Lastikler hakikaten vasat, ben böyle birşey görmedim. Ne IRC, ne Unilli böyle değildi. Tamam kuru yolda Pulsarın lastikleri de bir nebze idare ediyor yatmadıkça, fakat ıslakta resmen jant üstünde gitsem daha az kayar desem yalan olmaz. En acilinden değişmesi lazım. Mitas MC25 ya da MC32 tercih edeceğim.
http://i.hizliresim.com/znZbdg.jpg (http://hizliresim.com/znZbdg)
motokeyf
12 Ekim 2016, 14:36
Teşekkür ederim ilkerabi. 300km'yi 8.36 lt yakıtla katetti. Yani 2.8lt/100km gibi bir değer. Resmen benim XR ile aynı :) Hyo 3.8lt/100km yapıyordu. Hyo ile 55 TL'ye yaptığım yolu bunla 40 TL'ye yaptım.
Lastikler hakikaten vasat, ben böyle birşey görmedim. Ne IRC, ne Unilli böyle değildi. Tamam kuru yolda Pulsarın lastikleri de bir nebze idare ediyor yatmadıkça, fakat ıslakta resmen jant üstünde gitsem daha az kayar desem yalan olmaz. En acilinden değişmesi lazım. Mitas MC25 ya da MC32 tercih edeceğim.
http://i.hizliresim.com/znZbdg.jpg (http://hizliresim.com/znZbdg)
Hayırlı uğurlu olsun. Pulsar yerine neden tnt 25 tercih etmedin kullanıcı yorumlarını zamanında epeyi araştırmıştım benelli çok daha avantajlı geliyordu. Tekerine taş değmesin.
Blackeagletr
12 Ekim 2016, 19:24
Hayırlı uğurlu olsun. Pulsar yerine neden tnt 25 tercih etmedin kullanıcı yorumlarını zamanında epeyi araştırmıştım benelli çok daha avantajlı geliyordu. Tekerine taş değmesin.
Bir çok nedeni var.
-Pulsarın aksesuar skalası ülkemizde oldukça geniş, çeşit çeşit ön cam, çanta demiri, gidon yükseltmesi, arka ekstra çamurluğu.
-Yedek parçası çok ucuz ve internetten her parçayı alabiliyorum. Servislerde de hemen her parçası bulunuyor.
-İkinci eli çok daha iyi, kullanıcısı çok. 2 yıldır piyasada ve %99 sorunlarının tümü biliniyor ve çözümü sağlanıyor.
-Servisi bisiklet tamircisinden bozma değil, en azından Ankara'da bulunan. Sadece Bajaj üzerine hizmet veren ve Türkiye'deki en tutulan 3 Bajaj servisinden birisi Ankara'daki 4.44 motor. Diğerleri de Antalya Tayfun Motor ve İstanbuldaki Oktay Motor.
Ama en temel nedenler, aksesuar bolluğu ve yedek parça ulaşılabilirliği...
beyaban
13 Ekim 2016, 17:55
Bir çok nedeni var.
-Pulsarın aksesuar skalası ülkemizde oldukça geniş, çeşit çeşit ön cam, çanta demiri, gidon yükseltmesi, arka ekstra çamurluğu.
-Yedek parçası çok ucuz ve internetten her parçayı alabiliyorum. Servislerde de hemen her parçası bulunuyor.
-İkinci eli çok daha iyi, kullanıcısı çok. 2 yıldır piyasada ve %99 sorunlarının tümü biliniyor ve çözümü sağlanıyor.
-Servisi bisiklet tamircisinden bozma değil, en azından Ankara'da bulunan. Sadece Bajaj üzerine hizmet veren ve Türkiye'deki en tutulan 3 Bajaj servisinden birisi Ankara'daki 4.44 motor. Diğerleri de Antalya Tayfun Motor ve İstanbuldaki Oktay Motor.
Ama en temel nedenler, aksesuar bolluğu ve yedek parça ulaşılabilirliği...
Seçiminde haklısın ama bende arkadaş gibi düşünürdüm benelli yeni girdiği için parça yok bolluğu bırak orjinal parça dışında parçası yok çok şükür sevisler geçirmiyor ama aksesuar zor iş pulsar dediğin gibi çok fazla var piyasada ama ben tercih etmem herkesde olan motorları tnt şimdilik iyi . Tekerin düz bassın.
Blackeagletr
13 Ekim 2016, 22:16
Seçiminde haklısın ama bende arkadaş gibi düşünürdüm benelli yeni girdiği için parça yok bolluğu bırak orjinal parça dışında parçası yok çok şükür sevisler geçirmiyor ama aksesuar zor iş pulsar dediğin gibi çok fazla var piyasada ama ben tercih etmem herkesde olan motorları tnt şimdilik iyi . Tekerin düz bassın.
TNT 250 diyorsanız, o başka. 13bin küsür fiyatı var. Pulsar dediğiniz sıfırını 8 bine veren bayi var, arada 5 bin :) Üstün ve özel bir motor. 4 silindir gibi pürüzsüz bir sesi var. Keyif motoru kısacası.Sürüşü ve hissiyatı bambaşkadır eminim.
Fakat yine de ihtiyaçlarıma hitap etmiyor.
180 küsür kg ağırlığı var, fiyatı bana fazla, parçasına ulaşım Hyosung gibi zor olmasa da, bir Pulsar değil. Pulsarın en ufak civatasını 1 saat içinde bulabilirsin. Benellinin siparişini verirsin, 3-5 gün sonra gelir parçan.
Bana Ybr Cbf gibi ucuz ve şak diye parçasını heryerde bulabileceğim, 110-120 ile sabit gidebilecek bir motor lazım ve yeterliydi. Fazlasına ihtiyacım yoktu.
Herkeste olmayan motorum vardı işte Hyosung, 2 tane mi ne gördüm Ankara'da :)
Fakat kimsede olmamasının ilgiden ve meraklı kitlesinden başka bir faydasını görmedim, o da beni ciddi anlamda rahatsız ediyordu. Özellikle ilgi çekmeyen bir motor istedim, Hyosungda çok bunaldım çünkü ilgi çekmesinden, bir ara kurye motoru almayı bile düşünmüştüm satıp. Bajaj da az çok çekiyor fakat rahatsız edecek kadar değil.
motokeyf
14 Ekim 2016, 18:05
TNT 250 diyorsanız, o başka. 13bin küsür fiyatı var. Pulsar dediğiniz sıfırını 8 bine veren bayi var, arada 5 bin :) Üstün ve özel bir motor. 4 silindir gibi pürüzsüz bir sesi var. Keyif motoru kısacası.Sürüşü ve hissiyatı bambaşkadır eminim.
Fakat yine de ihtiyaçlarıma hitap etmiyor.
180 küsür kg ağırlığı var, fiyatı bana fazla, parçasına ulaşım Hyosung gibi zor olmasa da, bir Pulsar değil. Pulsarın en ufak civatasını 1 saat içinde bulabilirsin. Benellinin siparişini verirsin, 3-5 gün sonra gelir parçan.
Bana Ybr Cbf gibi ucuz ve şak diye parçasını heryerde bulabileceğim, 110-120 ile sabit gidebilecek bir motor lazım ve yeterliydi. Fazlasına ihtiyacım yoktu.
Herkeste olmayan motorum vardı işte Hyosung, 2 tane mi ne gördüm Ankara'da :)
Fakat kimsede olmamasının ilgiden ve meraklı kitlesinden başka bir faydasını görmedim, o da beni ciddi anlamda rahatsız ediyordu. Özellikle ilgi çekmeyen bir motor istedim, Hyosungda çok bunaldım çünkü ilgi çekmesinden, bir ara kurye motoru almayı bile düşünmüştüm satıp. Bajaj da az çok çekiyor fakat rahatsız edecek kadar değil.
Kurye motoru kullandıkların sonra gitmez sana :) arakdaş TNT 25'ten bahsetmiş heralde kullanıcıları memnun bende o sayfayı dikkatle takip ederim dediğin gibi pulsarın parçası çok benelli'nin parça bolluğuna erişmesi için 2 yılı daha var o zamanda zaten pulsardan fazla gider. Bu arada hayırlı uğurlu olsun motorun tekerin düz bassın.
Blackeagletr
17 Ekim 2016, 22:00
Kurye motoru kullandıkların sonra gitmez sana :) arakdaş TNT 25'ten bahsetmiş heralde kullanıcıları memnun bende o sayfayı dikkatle takip ederim dediğin gibi pulsarın parçası çok benelli'nin parça bolluğuna erişmesi için 2 yılı daha var o zamanda zaten pulsardan fazla gider. Bu arada hayırlı uğurlu olsun motorun tekerin düz bassın.
Öncelikle teşekkür ederim :)
Çift silindirin özel oluşu için yedek parça ve aksesuar handikapı kabul edilebilir, zaten o handikapı en vasat distribütörü olan Hyosung ile kabul ettim bir kere, ki Benellinin parça bulmada pek zorlayacağını sanmıyorum.
Ama tek silindirli modelin Pulsarın bu avantajlarını kapatacak kadar iyi hissiyat sağlayacağını düşünmüyorum. Yeni nesil YBR Pulsar gibi bakıyorum ben olaya :)
halilom
18 Ekim 2016, 22:56
Vay Tuna hayırlı uğurlu olsun. Güzel tercih yapmışsın bi zamanlar bende muabbetini geçirmiştim bu topikte ns 200 ün. Servis ağı ve parça konusu çok önemli. Bu konulara yatırım yapan Türkiyede iş yapar örnk: honda diğer japonlara oranla.Kuralkan bajaj markası da bu işi çok iyi yaptı ve karşılığını aldı. Test günleri vs vs bir sürü yenilik.
Bende nişan taptım ve düğünün eli kulağında sayılır o yüzden RR a yol gözüktü epey zamandır. Satamadık gerçi bu yaz bakalım önümüzdeki yaza ne olur. bol bol XR3İ evo lara takas yazıyorum ama maddi olrak kimse kabullenemiyor. Bakalım XR ile gezmeye eve işe koşturmacalara devam çok şükür. :) Benimki 16,400 km de babamınki 21,000 km oldu bu arada. İkisinde de motul 7100 var :)
Blackeagletr
23 Ekim 2016, 13:13
Vay Tuna hayırlı uğurlu olsun. Güzel tercih yapmışsın bi zamanlar bende muabbetini geçirmiştim bu topikte ns 200 ün. Servis ağı ve parça konusu çok önemli. Bu konulara yatırım yapan Türkiyede iş yapar örnk: honda diğer japonlara oranla.Kuralkan bajaj markası da bu işi çok iyi yaptı ve karşılığını aldı. Test günleri vs vs bir sürü yenilik.
Bende nişan taptım ve düğünün eli kulağında sayılır o yüzden RR a yol gözüktü epey zamandır. Satamadık gerçi bu yaz bakalım önümüzdeki yaza ne olur. bol bol XR3İ evo lara takas yazıyorum ama maddi olrak kimse kabullenemiyor. Bakalım XR ile gezmeye eve işe koşturmacalara devam çok şükür. :) Benimki 16,400 km de babamınki 21,000 km oldu bu arada. İkisinde de motul 7100 var :)
Halil, öncelikle hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin :) Benim de nişan Aralık'ta olacak inşallah :)
Dediğin gibi Bajaj oradan tutundu ve sağlamlaştırdı piyasadaki yerini.
Evo'ları ben de düşündüm bir ara, fakat megelli motorunun hemen hemen aynısı var diye o anda soğudum...
Pulsar'a 3lü çanta seti, gidon yükseltme, ön cam, elcik koruma, MC 32 lastik taktım mı Evo'dan pek de bir farkı kalmıyor be :P
Valla commuter, naked, enduro motor mantık işi olan... Hele bir de parça ucuzsa tadından yenmez. Sat bence de RR'ı :P
halilom
15 Kasım 2016, 20:23
peki Tuna şuna ne diyorsun? Fuara geliyor ben çok beğendim.
Benelli Trk 502 (http://www.asphaltandrubber.com/wp-content/uploads/2015/11/2016-Benelli-TRK502.jpg)
Blackeagletr
24 Kasım 2016, 18:54
Çok efsane bir model be Halil, hem tasarım, hem de teknik veriler çok güzel. Max torkunu 4500 devirde veriyor, tam Yalnız bir tek ağırlığına takıldım. 210 kg kuru ağırlık. Yağıyla benziniyle antifriziyle +18-20kg desen 230kg, Cbf 600 gibi mübarek. şöyle 170kg civarı olsaydı boş ağırlığı tadından yenmezdi.
http://i.hizliresim.com/OVdaXZ.jpg
beyaban
25 Kasım 2016, 18:19
peki Tuna şuna ne diyorsun? Fuara geliyor ben çok beğendim.
Benelli Trk 502 (http://www.asphaltandrubber.com/wp-content/uploads/2015/11/2016-Benelli-TRK502.jpg)
Kimse kesin konuşmuyor ama inşallah gelir fuara konusu bile açıldı benelli sayfasında
halilom
30 Kasım 2016, 20:27
Çok efsane bir model be Halil, hem tasarım, hem de teknik veriler çok güzel. Max torkunu 4500 devirde veriyor, tam Yalnız bir tek ağırlığına takıldım. 210 kg kuru ağırlık. Yağıyla benziniyle antifriziyle +18-20kg desen 230kg, Cbf 600 gibi mübarek. şöyle 170kg civarı olsaydı boş ağırlığı tadından yenmezdi.
Benim motor 180 kilo RX3i evo değil bu sonuçta 500 cc lik enduro :)fuara gidince bi inceliyeceğim. Düğünde iyi para takarlarsa belki alıp gelirim :P
Blackeagletr
04 Şubat 2017, 23:32
Selam dostlar, nasılsınız ? Kimse buraya bir şey yazmayalı 2 ayı geçmiş...
halilom
13 Şubat 2017, 21:31
Selam dostlar, nasılsınız ? Kimse buraya bir şey yazmayalı 2 ayı geçmiş...
bitmişiz tuna okeye dönüyoruz :)sen ne yapıyosun hyo ile devam mı? biz 2 xr 125 bir RR aynen devam :) tnt 250 bakıyorum bu aralar ve eski tercihlerimden rx3i evo :) maymun iştahı bizimkisi ( düğün hasılatı pek iyi olmadı kar dolayısıyla ) :D
ilkerabi
18 Şubat 2017, 00:36
Tebrik ederim Halil kardeşimi, motoru spor salonuna kilitledim yatıyor-aksiyon yok ama takip ediyorum gençleri.... :)
Uğur Gündüz
23 Şubat 2017, 12:12
Yakın zaman motorumu değiştirip xr almayı düşünüyorum. Daha önceli kullandım fakat halen aklımda sorular var. En önemlisi yedek parça sorunu.. Ybr ile uyumlu diyorlar doğru mu? ve parça fiyatları çok mu uçuk bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi forumlar..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO