PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuba Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28

Blackeagletr
29 Ağustos 2015, 20:46
Motorun kmsi 5100'lere dayandı. Güncel durum, gaz kesince egzoz patlaması hariç herşey sıfır kondisyonda çalışıyor.
Yarın boş günüm, bir yıkarım artık. Zinciri de gererim, o kadar bollaşmış ki, orta ayağa sürtüyormuş. Bunun dışında hiçbir sorunumuz yok çok şükür. Nazar değmesin :)

Bu arada banka kredilerine baktım da, 10 bin çekmek istesem faiziyle 12 bin ödememi istiyorlar. %1.30 faiz diyorlar da, öderken her aya faizi bindirince %20 faiz oluyor. Yani +10bin civarı bir motor almak yakın vadede hayalden başka birşey değil.

Amaaa, Mondial Z one 180'ler dikkatimi çekmiyor değil. 180cc 15beygir, ters amortisörler, kalıbı da fena değil gibi. Renkleri de çok albenili, kurye motoru olmadığı belli :P
4800 civarı sıfır fiyatı, ikinci eller de 4000-4500 civarı. Ufak bir takviyeyle yükseltebilirim sanki. Kaşınıyorum yine.

leokaplann
30 Ağustos 2015, 09:40
Blackeagletr gaz kesince egzoz patlaması için bi hortumları kontrol et derim. 9 bin km de benim motorun neredeyse bütün borularinda çatlaklar yırtıklar olmuştu..

Blackeagletr
30 Ağustos 2015, 15:42
Leo hocam boruları kontrol ettim sorun yok hiç.
Bu da pazar temizliğinden
http://i.hizliresim.com/WZX378.jpg (http://hizliresim.com/WZX378)

leokaplann
30 Ağustos 2015, 16:39
maşallah Tuna motosiklet yine ışıldıyor : ) inşallah basit bişidir..

ilkerabi
30 Ağustos 2015, 18:52
Çok değil, bir birbuçuk aya önce konut kredisi aylık 0.70 bireysel 1.5 civarı idi. Şimdi tüketici kredisi aylık %2 dir.. Bana da (banka) 20 bin al 9 ayda öde deyip duruyor da.. 9 ayda ödenmez o para.. (asgari ücretle hele hiç) Toplamda %18 faiz yapıyor yani geriye 23bin600 kayme ödeyeceğiz en iyi olasılıkla. Hiç olmaz. Elde para varsa ve bir süre tutacaksanız ya ikiye bölüp döviz yapın ya da 3. olarak yanına yatırım altını yapın. Hiç olmazsa develuasyonda ezilmez. Bu aralar kredi ile ev-araba VS almak için en kötü zaman bence, iki gün sonra ne olacağı belli değil.

Egsozsun gaz kesince kompresyonda pat-pat etmesi ihtimal egsoztan kaynaklanıyordur. Eski düldülde ben istemediğim halde yapıyordu, perçinleri filan iyice dağılmıştı.. Değişince kesildi.. Hanginizde ybr egsozu vardı bakıym?

Blackeagletr
30 Ağustos 2015, 19:25
Çok değil, bir birbuçuk aya önce konut kredisi aylık 0.70 bireysel 1.5 civarı idi. Şimdi tüketici kredisi aylık %2 dir.. Bana da (banka) 20 bin al 9 ayda öde deyip duruyor da.. 9 ayda ödenmez o para.. (asgari ücretle hele hiç) Toplamda %18 faiz yapıyor yani geriye 23bin600 kayme ödeyeceğiz en iyi olasılıkla. Hiç olmaz. Elde para varsa ve bir süre tutacaksanız ya ikiye bölüp döviz yapın ya da 3. olarak yanına yatırım altını yapın. Hiç olmazsa develuasyonda ezilmez. Bu aralar kredi ile ev-araba VS almak için en kötü zaman bence, iki gün sonra ne olacağı belli değil.

Egsozsun gaz kesince kompresyonda pat-pat etmesi ihtimal egsoztan kaynaklanıyordur. Eski düldülde ben istemediğim halde yapıyordu, perçinleri filan iyice dağılmıştı.. Değişince kesildi.. Hanginizde ybr egsozu vardı bakıym?

Elde para malesef yok. En iyi seçenek olarak Nisan'a kadar 3-4 bin peşinat biriktirip, XR'ı da 2.5'a falan satıp 6 bin civarı peşinat elde etmek üstünü babamdan faizsiz kredi ile tamamlamak olarak belirledim, şuan kendisinin haberi yok gerçi :P 2. el ya da 0 km pulsar yakıt ve parça fiyatı da düşünüldüğünde cebime mantıklı geliyor.

Orjinal egzozu takılı hala ilkerabi, krom egzozu takamadım ki... Lanet şey hatalıymış, eğimini iyi vermemişler oturmuyor yerine. Ucuz etin yahnisi işte, g.tümüzde patladı.

Bu egzoz patlatma olayı eski Hilti'de de vardı. Katalitik konvertörü değiştirince düzeldi. Anamur'da ustaya götürmüştüm motoru patlama için, aynı şekilde katalitik konvertörden olduğunu söyledi. Parça bu,
http://www.rialli.com/products/0/12090-katalitik-konvektor-yamaha-ybr-k-125cc/

rckyserhat
01 Eylül 2015, 18:42
kardeşim bu bizim motordaki katalitik konvertör değilki benimkide arızalı bulamıyorum biryerde

ilkerabi
02 Eylül 2015, 08:58
Arabalardaki katalitik konvertör tamamen motorla egzost arasında yer alan bir kutu, motordan atılan gazın tamamı bunun içinden geçiyor..
Konvertör görev yapabilmesi için motorun egzost manifoldu ile susturucu tüp arasında bi yerde olmalı, zaten karburatörlü araçlarda değil enjeksiyonlu araçlarda oluyor.. :) Katalizör denen zımbırtı Başka bir yerdeyse başka bir iş yapıyordur, yani o zaman kovertör filan da değildir. Başka bişeydir.. Nedir?

rckyserhat
03 Eylül 2015, 21:45
ilkerabi benimkinin arızalanması sonucu araştırdım bunu bu katalizör denen zımbırtı egsozdan çıkan yanmayan gazları belli bir sistemde hava filtresine göndererek tekrar yakılmasını sağlıyor ve bu sayededirki bu ybr motorların yakıtı çok çok az bir eksisi ise motorun gücünü 2 beygir falan düşürüyor bu sebeptendirki ybrnin katalizörsüz modeli 12 beygirin üzerinde iken katalizörlü modeli 10 beygir benim katalizör bozuldu ve hala bulamadım o boruyu iptal ettim o şekilde kullanıyorum m0otorun gücünde kesinlikle farkedilir bir artış oldu rampalarda bir vites farketti ama biraz daha fazla yakıyor 150lik motorla kapışır o güçte olmayan 150lik bile olabiliyor zaten çinlilerde :) internette bakarsanız katalizörü kapatan çoğu kişiye rastlayabilirsiniz zaten güç artışı için

Blackeagletr
03 Eylül 2015, 22:12
ilkerabi, onun adı katalizör değil de, başka birşeydi. Geri dönüşüm pompası sanırım doğru adı, ama malum tamirciler herşeye katalözör deyince :)
Yarın bir kurcalayım, bulursam fotosunu atarım. Silindirin yanından çıkıp karbüratöre geri dönen bir hortum var ya, onun üzerinde olması lazım o parçanın.

Aslında bu patlama işi bazen hoşuma gidiyor da, olur olmadık yerde çok patlıyor. Geçen bir Avm'nin kapalı garajındayım, gece saat 10 civarı. Yanımdan 6-7 güvenlik geçiyor, ayrılıyorlar. Tam o sırada marşa bastım. Bir patladı egzoz, tabanca atmış gibi ses çıktı. Hemen yanıma gelmeye kalktılar bombacıymışım gibi. Dedim sıkıntı yok, egzoz patladı. İşten ayrılırken de aynı şekilde, tip tip bakıyorlar sanki özellikle yapıyoruz. İlk marşta %90 patlıyor ve çok güçlü bir şekilde patlıyor :pr:

Blackeagletr
06 Eylül 2015, 23:25
Motoru sahibinden'e koydum. Ankara'nın ayazının ve yağmurunun bastırması yakındır. Zaten binemeyeceğim bu uzun süreçte motoru 2800 civarına satabilirsem karıma. Çok da aşağı inmem zaten. Kısmet :)
Satılırsa, ben de Nisan-Mayıs'a alacağım modeli kesinleştirip, bir miktar nakit biriktirmiş olacağım. İlan onaylandığında linki atarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------

İlanı koyunca şöyle bir baktım, içim bir tuhaf oldu geri sildim :) Henüz erken anlaşılan, satılmak için yeni yılı beklesin.
Yeni hava filtresi, buji, benzin musluk filtresi sipariş verdim. Buji 5 tl, hava filtresi 9 tl, musluk filtresi 3 tl. Fiyatlar bildiğin nimet.

halilom
07 Eylül 2015, 12:16
Ben yazdıkların arasında sadece bujiyi 5 bin km de değiştim 9 bin oldu o bujiyle gidiyorum. :cherry:

ilkerabi
07 Eylül 2015, 18:50
Fabrikanın taktığı (yamaha tabii ki bizimkini bilmem) 6 bin milde değişin diyor. 10bin km eder.. ngk nın iyi bi bujisi ile 15-20 bin arkana bakma. Fiyat olarak da 2-2.5 lira fark vardır.

Satma motoru abicimm..
Yamahalar kaç TL oldu bilmem ama seneye 7 bin olur.. Hem kiminle muhabbet etçez burda sonra..?

halilom
08 Eylül 2015, 12:36
Hıç sorma İlkerabi 600 rr sayfasından çok burda takılıyorum :)

sahibinden de sıfır ilan gördüm 2012 model satılıyor. 1 tane daha alsak mı diye düşünüyorum bende :)

Blackeagletr
08 Eylül 2015, 23:11
Bizim buji markası garip birşey, değiştireyim dedim. Mevcut buji yedek olur, ngk gelsin takacağım :) Halil valla sıfırını kaçırmamak lazım aslında bu motorun :)
İlkerabi buranın muhabbeti başka, motor satılsa da burda takılırım hep, ruhumuz xrcı. Pulsar için değiştirdiğime değmez de daha üst birşey için değiştirmek isterim. Abs li pulsar rs de olabilir. Çoğunlukla Gt 650 cometleri kovalıyorum şu aralar. Yüksek cc de gözüm var :P kafa milyon oldu açıkçası ne yapacağıma karar veremiyorum
Biraz önce dışardan geldim. Motorda birşey yoktu, şimdi çatır çutur subab sesi geliyor.motoru ısıtmadan binmem, yağ da eksiltmemis, sürüşte de bir fark yok. Yarın gündüz gözüyle bakacağım hayırlısı artık.
Yarın sahibi musait olursa şu motora bakmaya gideceğim, makinesinde sorun yoksa, zincir dişli balata gibi bir miktar masrafı göze alıp alabilirim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-bugun-gelen-alir-uygun-hyosung-gt650-228592416/detay

halilom
09 Eylül 2015, 12:23
Gayet diri duruyor resimlerde. Yüksek cc motor alma niyetiniz varsa imkanlar doğrultusunda yanında birde düşük cc olsun :wiinkk:

Blackeagletr
09 Eylül 2015, 19:27
Motor satılmış ne yazık ki. Ankarada satılık başka gt650 yok şimdilik. Facebook gt650 turkiye sayfasında bir tane cok temiz var. Takaslık oldugunu soyluyor, mesaj attım nakit satmıyorum diyor. O olay da garip geldi :)

halilom
15 Eylül 2015, 17:08
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/12030568_10206870880837803_8547504987527518537_o.j pg

Blackeagletr
16 Eylül 2015, 23:48
Halil senin canavar yakıyor maşallah, yavrusu da bana nasip olur belki bakalım :) Ah bir 250'nin yetip yetmeyeceğinden emin olabilsem, test etme şansım da yok. 0-100'ünün 6.5-7 sn olduğu videolar var aslında ama yokuş performansı vs de önemli benim için. Xr zaman zaman 60'a düşüyor yokuşlarda gitmiyor :pale:
Hedefimi öncelikli olarak 2 silindir 650-500cc naked (Aklımda GT650 ve CBF500) olmazsa 250cc ss (GT250R yada CBR 250) olarak belirledim. Bu konuyu buraya milyon kere yazdığımın farkındayım ama hoşgörün, heves işte :) Boş zamanlarımda komple ilan kovalıyorum. Fırsat motoru bulsam hemen çökeceğim, yoksa Mart'ı bekleyeceğim. Bulursam güzel uygun birşey XR yolcu olur :salut: Gönül ister ki ikinci motor olarak köşede dursun, ama bütçe yok. Belki öyle birşey olur ama bakalım.

Herneyse, dönelim XR'a;

Geçen gün sübap sesinden bahsetmiştim, o gece soğuyunca düzeldi. Genleşmeyle ilgili birşey oldu sanırım.

Motor 5900 km'de şuanda, haftasonuna 6100-6200 civarı olur, pazar da yağını değiştiririm. Hava filtresi ve bujiyi geçen hafta değiştirdim zaten. Yine Ipone 10.4 aldım, çok kral yağ imiş. 1800km'dir özelliğini kaybetmedi, eskidiğini hissettirmedi Castrol gibi. Bilirsiniz Castrol varken 1000-1500km de bir değiştirirdim.

Ankara'ya geldiğimden beri motor 2.9lt/100km civarı yakıyor. Çok dur kalk yapmaktan ve ana yollarda mecburen +90km hızlarda gitmekten ötürü sanırım. Bu sefer yumuşak gaz vererek ve 80km hızı geçmeyerek ölçüm yapacağım.

Lastik kalitesi de bir yere kadarmış. Geçen motorun kıçı atıp duruyor, lastik patladı sandım indim baktım, bir sorun yok. Anladım ki cam gibi asfaltta Michelin tutuşu kaybediyor bazen. Islak zeminde de pek farkı yok. Kötü demiyorum, çok kez ani durmam gereken anlarda kurtardı beni. Ama lastiği değiştirmeyi düşünen varsa Michelin yerine Metzeler denesin derim. En azından su kanalları daha fazla.

halilom
17 Eylül 2015, 20:34
Sen araya güzel bi cbr 250 koy. Güzel motorlar yakıtı vs adam üzmez. Sonrasında ilerde güzel bişeyler bakarsın ben hyo ya pek girme derim ama sen ne kadar dinlersin bilemem :) imkanın varsa r25 e yürü ama gerek 2. eli olsun çok pahalı bi motor.

lastikte de dura traction da eydur bilirsiniz :)

Blackeagletr
17 Eylül 2015, 21:02
Aynen, özellikle ara sıra araziye giren Dura'dan başkasına bakmasın. Ben asfaltcıyım :P

Cbr 250 de gider mi bilmiyorum be Halil, aldım mı en az 5 yıl değiştirme şansım olmayacak. O yüzden daha üst cc güzel olur sanki, en gariban 250cc olan Cbr bayabilir.

R25 güzel motor, fakat 250cc için fiyatı hallice kalın , 15 bine çıkarırsam bütçeyi hayatta 250'ye binmem yazık günah. O fiyata çok rahat temiz Cbf 500-600, Gsx 600-750 F gibi cicişler alırım :)

halilom
18 Eylül 2015, 04:38
5 sene cbr 250 sürülmez. dediğin fiyatlara çift silindir yüksek cc bakacaksan er6 ları da listene ekle derim. Biliyorsun eski kullanıcısıyım. RR a kafa tutuyor arada :P

Blackeagletr
23 Eylül 2015, 17:20
ER6'ları da çok beğeniyorum Halil, özellikle N olanını. 2008 öncesinde bir yağ yakma muhabbeti var anladığım kadarı ile, ama Cbf 150'deki gibi o da sanırım normal olarak kabullenilmiş :) Youtube'dan videolarına baktım, hızlanışı falan on numara, zaten benim için önemli olan o, yokuşta sollamaya çıktığımda kıçıma araba yapışmasını istemiyorum. Bastım mı uzasın. Fakat Kawasaki'nin parça fiyatları korkutuyor, geçen Ninja 300 le kazaya karışan bir arkadaşa servisin çıkardığı fatura gözümü çok korkuttu.

İlgili konu;
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/152198-kaza-sonrasi-cikarilan-masraf-sorunsali.html

Yine de az grenajlı oluşu ve ve 10 senedir piyasada olan bir motor olması nedeniyle yurtdışı yedek parçası ve çıkma bulabilmek nispeten uygun ve kolaydır diye düşünüyorum. ER6 N/F'ler de listemde :)

ilkerabi
23 Eylül 2015, 18:24
Yahu o motorun yan grenajları neredeyse bizim motor parası kadar ediyor..

Eski kaWa çıplak GPZ 400-500 ler de beni cezbediyor, hatta önceki yıl komşu ilçede yanında yedek kelle motoruyla vardı satılık.. Şimdiki motorumu koyduğum yere onu alıp koymam mümkün değildi.. Keşke alsaymışım, işyerinde bir köşe ayarlarmışız.... Arabayı yükseltme planları da vardı, almadık... Sonra, istanbula satılmış, bir yıl sonra tekrar ilanını gördüm yazık olmuş motora..

::xcrying:

Sizlere de İYİ BAYRAMLAR arkadaşlar...

Blackeagletr
24 Eylül 2015, 23:40
İyi bayramlar herkese :)

Öyle bir motoru yedek kelle motorla bulmak büyük şans ya, olsun vardır bir hayır ilkerabi, Allah daha iyisini nasip etsin. Ama koyacak yer de sıkıntı. Bazen düşünüyorum öyle on binlik motorum olsa gittiğim yerlerde içim rahat bırakabilir miyim diye. Evin bahçesinde de üstü kapalı yer yok. Yağmurda karda ne olur garibin hali. Yeni motor almadan yerini hazır etmek lazım. Çadır alma planım var 200 tl civarı motorun girebileceği genişlikte :) Xr ı balkonun altına koyacağım, ama iki basamak indirmem gerekiyor ve geri çıkarırken egzoz sürtüyor. Rampa ayarlamak lazım.

halilom
26 Eylül 2015, 15:52
Bu GPZ 400 ara sıra hortlar İlker abide. Biliyorum alcak bi tane müzeye kaldıracak :mrgreen:
Yedek parça konusuna girmiyorum. Ben kullandığım sürece temel bakım malzemeleri gayet uygun fiyatlara aldım taktırdım. Grenaj vs bilmiyorum. Yağ yakması konusu da şöyle devirli kullanımda 1000 km de 1 litre tüketiyordu nerdeyse. Ama motor saat gibi. O motorların yağ yakması motorun eli kulağın dadır anlamına gelmez :cat: 53 bin km de şu an eski motorum. ve taş gibi bi ara mt 07 ile kaldıracaktık da olmadı bi türlü :)

Bunlarda grubumuza yeni dahil olan 07 ve 600 FA. 250 likleri sattırdım hep 1 tane kaldı r25 oda gidici kuracaz racing grubunu az kaldı avcı gibi pusuda arkadaşlar :)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/l/t1.0-9/12036365_434309743422074_4273929687685471948_n.jpg ?oh=f3198af338868d56f9a0b3912374f3da&oe=565F14C7

Blackeagletr
26 Eylül 2015, 18:02
Halil ne yaptın kardeşim, adam R25'i sattırma peşinde :P Cbr 600 fa çok mükemmel bir motor bence, fakat fiyattan dolayı değinmedim bile :) Belki eski kasası olabilir. Onun da temizi 16 binin üzerinde :)

ilkerabi
27 Eylül 2015, 00:13
Siz öyle deyince tekrar baktım TR de kalmamış gerçekten, müzesi de yok ama yaza almanya-hollanda turum var.. Oralarda bolcana mevcut, 1000 euro filan yeni TÜV yapılmışları.. 40k-50k..
Acep gümrükçü amcaları kandırabilir miyiz? Evraklarını yapana kadar antrepoda sağlam tarafını bırakırlar mı kafamda acayip sorular..

Beybiii...
61 plaka çıkartıp geleyim mii?
http://i.hizliresim.com/lyo0yE.jpg (http://hizliresim.com/lyo0yE)

Blackeagletr
27 Eylül 2015, 14:30
İlkerabi, mamakta bir tane var gpz 400 baktın mı :)

ilkerabi
27 Eylül 2015, 16:03
Hee biliyorum, :)
Mondial boru egsoz takmışlar.. :)
Depo grenajını da söktük müydü doooru MADMAX çilerin yıllık partisine.. Zaten koyacak yer bulamadığımızdan anca senede bir çıkarabiliriz dışarı.. :)
Parçaları nisbeten ucuz ve bulunabiliyor sanırım avrupada (PİSTON=43 sterlin) Bir diğer sevdiğim model olan CBX750 için amerikalılar bile pahalı, bulması accayip zor diyorlardı.. Ankarada birinde gpz 1100 var o da sanırım tektir garajdan çıkarmıyor, ama 16 bin euro yazmış.. 400-500 ccden büyüğü de ben kendime riskli görüyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------

Düzeltiyorum 11 bin euro'ymuş.. :)

Tam olarak budur grenajsız 30 yıllık modeli..

http://i.hizliresim.com/rVqEkm.jpg (http://hizliresim.com/rVqEkm)

Blackeagletr
27 Eylül 2015, 22:54
Güzel motor valla, harika cafe racer çıkar bundan.
Bugün arkadaşla gezi yaptık. arkadaşın gsf 650 bandit'ini sürdüm, 78 beygir. Yok böyle bir akselerasyon, 0-100 3,5 sn, doğa üstü bir olay gibi geldi. Ses zaten akıllara zarar. Gezi sırasında ara ara koptu gitti patinaj attırdı, aklım beynim durdu. Heralde bu saatten sonra hayatta 250cc ye bakmam :)

rckyserhat
28 Eylül 2015, 00:44
ilkerabi trabzonlumusun ??

halilom
28 Eylül 2015, 10:15
İlkerabi yazdıkça benim kafada da caferacer projeleri oluşuyor :) Yurt dışından herhangi bir motorlu taşıt getirmek imkansıza yakın bişey olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım :)

Bugün arkadaşla gezi yaptık. arkadaşın gsf 650 bandit'ini sürdüm, 78 beygir. Yok böyle bir akselerasyon, 0-100 3,5 sn, doğa üstü bir olay gibi geldi. Ses zaten akıllara zarar. Gezi sırasında ara ara koptu gitti patinaj attırdı, aklım beynim durdu. Heralde bu saatten sonra hayatta 250cc ye bakmam :)

Bi arkadaşım da vardı bandit 600 akrapovic li sattı vfr 800 aldı benzin yetiştiremiyor :)

ilkerabi
28 Eylül 2015, 10:35
İlkerabi yazdıkça benim kafada da caferacer projeleri oluşuyor :) Yurt dışından herhangi bir motorlu taşıt getirmek imkansıza yakın bişey olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım :)

Ya bunların fabrika çıkışı nerdeyse caferacer, fazla bişi istemiyor..
:)

ilkerabi trabzonlumusun ??

Yok Edirneliyim, Halillerin çeteye katılıcam, onun için yazdıydım.. :)

leokaplann
01 Ekim 2015, 00:18
ilker abi bak gpz 750 gördüm sana olmaz mı acaba ? sevenler kavuşsun : ) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-gpz-750-uni-track-214106383/detay

Blackeagletr
04 Ekim 2015, 15:08
Arkadaşlar, üzülerek söylüyorum ki yarın motoru satıyorum. Kurye bir arkadaşa gidiyor. Biraz önce merceği ve topcase i söktüm. Umarım layığıyla kullanılır, teyip boru egzoz ve sayısız ayna takılmaz. Ben de biraz sonra cbf 600 abs bakmaya gideceğim.

halilom
07 Ekim 2015, 13:30
Arkadaşlar, üzülerek söylüyorum ki yarın motoru satıyorum. Kurye bir arkadaşa gidiyor. Biraz önce merceği ve topcase i söktüm. Umarım layığıyla kullanılır, teyip boru egzoz ve sayısız ayna takılmaz. Ben de biraz sonra cbf 600 abs bakmaya gideceğim.

Vay bee üzüldüm şimdi...:pale:

leokaplann
08 Ekim 2015, 16:26
selam arkadaşlar durumları biraz toparladım motosiklet bakınıyorum oldum olası cross makineleride severim sizce ilandaki motor nasıl nekadar eder ?http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-zongshen-temiz-enduro-yakiti-cok-az-229202746/detay/

halilom
08 Ekim 2015, 17:17
selam arkadaşlar durumları biraz toparladım motosiklet bakınıyorum oldum olası cross makineleride severim sizce ilandaki motor nasıl nekadar eder ?http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-zongshen-temiz-enduro-yakiti-cok-az-229202746/detay/

makine hışır geldi bana, para etmez ;)

Blackeagletr
08 Ekim 2015, 22:06
Valla bende çok üzüldüm Halil, bir yanım kopmuş gibi. Yapacak birşey yok artık :pale:
Cbf 600 şehir içi sürülmeyecek kadar ağır, hantal ve yatık pozisyonda geldi. Evet yatık :) O yüzden üzülerek vazgeçtim.
Şuanda GT650 peşindeyim, Ankara'da çok temiz bir tane var, sahibi satıp satmama konusunda karasız. Onu kovalıyorum. Motorsuz geçmiyor günler, yağmurdan binemesem bile evimde duracak :)

Leo hocam pek bulaşma derim, benim gözüm tutmadı.

leokaplann
08 Ekim 2015, 22:24
tuna sorma bende sattım motorumu ama aklım onda : ( daha yeni yeni alışıyorum :( sahibi hayrını görsün allah kaza bela vermesin

Blackeagletr
11 Ekim 2015, 17:01
Arkadaşlar merhaba, bir haftalık motorsuzluğun ardından 2012 model 13,500kmde bir gt250r için anlaştım. Nasipse hafta içi alıyorum :) ufak tefek çizikler var ama genel olarak temiz motor.
http://i.hizliresim.com/1rYbDG.jpg (http://hizliresim.com/1rYbDG)

leokaplann
11 Ekim 2015, 23:32
hayırlı olsun tuna kazasız belasız güzel günlerde kullanırsın :) bende bu aralar bişiler alacam ama ne alsam diye çok kararsızım.. sizinde fikrinizi alsam iyi olacak.. bütçem 4500 kışı geçirmek için ucuz bir arabamı alsam ( ronault 21 manager, skoda favorit, 81 model dizel golf mk1 ) mi motor olarakta http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-temiz-bakimli-ozellikli-229285665/detay/ bunu mu alsam..
motorsiklet olarakta çok kararsızım en azından 250cc 110 120 ile gidebileciğim bir makine arıyorum scooter yada vitesli motor farketmez benim için :)

Blackeagletr
13 Ekim 2015, 19:36
Leo çok saol :) 4500 e alacağın araba hayli masraflı olacaktır. Motor konusunda da sym lerle hiç yıldızım barışmadı. 4500 e 250 zor gibi, 5000 6000 civarı benimkinin nakedini bulursun.

Hyosung hakkında ilk izlenimlerim,

+lar
Görüntü ve kaslı yapısı cidden muazzam. Trafikte resmen bakışlar değişti.
V2 nin homurdanması güzel, ama egzoz istiyor :)
Gidiş, xr dan sonra ne denir ki:) Hızlanma ve tork olarak mükemmel. Yokuş, kalkış hiç affetmiyor.
Belki inandırıcı gelmiyor ama amortisorler xrdan rahat. Çukurlarda sekmiyor.
188 kg ama hissettirmiyor.
Aea nın billur geçtiği frenler bana mükemmel geldi. Hissiyatı çok iyi, nerde duracağı belli oluyor.

-ler

Öncelikle çok rahatsız bir oturuş şekli var. Hem bileklerim hem de totom pert oldu.
Motor dönmüyor, Aralara girmek eziyet.
Motor tam ısınana kadar gaz verince takılı kalmalar oluyor. Isınınca geçiyor
Xr dan sonra motorun sıcaklığını daha çok hissettim.
Çok zincir sesi geliyor.
Ve tabiki yakıt sarfiyatı ve bakım maliyeti xr a göre hayli fazla olacaktır :)

leokaplann
13 Ekim 2015, 22:52
tekrar hayırlı olsun tuna : ) 4.500 illaki sorunsuz bir araba yada 250 cc gerçekten zor :) ama borca girmek istemiyorum.. kredi kartı borçlarımı kapattıktan sonra sanki kısmetim açıldı tekrar kart borcu yapasım yok : )) bende büyük bir ihtimalle pazartesi 92 model reno 21 menager alacam araba iyi gözüküyor az bir masrafı var ama okadar paraya okadar köfte :) okulunda zaten son yılı okul bitince güzel bir motosiklet alırım inşallah : ) bu arada hyosungları bende çok beğeniyorum özellikle naket olanlarını 4500 e de malasef alamıyorum :( 2008 öncesi modellerine de devir kesicisi olmadığı için bulaşmak istemiyoeum

halilom
14 Ekim 2015, 13:11
Bi xr cıyı daha Racing e kurban verdik :) Hayırlı olsun Tuna. Benim de bi zamanlar hayallerimin motoruydu bunlar, nasip olmadı :) Kazasız belasız kullan gerçekten temiz duruyor. Racing heyecandır, şekildir, güçtür, havadır :thumleft:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/s720x720/12118669_10153699742254429_8394029247091761759_n.j pg?oh=f244d8afe8ab5e723c0aae12e0d702e1&oe=56D074F2

Blackeagletr
14 Ekim 2015, 14:08
Saol Halil, havası cidden farklı. Grenajlarda bir kaç düşme çiziği var ama fotolarda belli olmamış. Hafta sonu baştan aşağıya bakıma çekeceğim. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişecek, bujiler kontrol edecek, zincir yaglanacak. Ön amortisör keçesi değişecek. Arka lastikte çivi var, onla da ilgilenmek lazım. 4 gündür inmedi hiç :)

halilom
18 Ekim 2015, 20:30
Bu gün şehidimiz vardı

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/12096628_10206997366026668_5684884498440237819_n.j pg?oh=59e1b7576b26fd38aae6ed8177ce65f4&oe=5691533A&__gda__=1456033791_462470865e634cdc37d1c78333ab691 7

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12079312_10153712324514429_6646172103203021099_n.j pg?oh=25a49d39fce37cc602a276117a9f4e43&oe=56C6E159

ilkerabi
18 Ekim 2015, 21:28
http://i.hizliresim.com/yRo9j7.jpg (http://hizliresim.com/yRo9j7)

Arabanın aküsü bitince çıkardık eşşeği.. :)
Ön lastik inik, akü bitik.. Bağırta bağırta gittik işe.. Başka türlü lamba yanmıyor :)
İşyerinde de evde de aküyü saatlerce şarj ettim ama zaten 2012 imalatı.. Gitmiş.. Zaruri izinliyiz.. Alarm akü sağlamken 1 defa kurma hatırlatma yapıp duruyordu.. Şimdi geberik aküyle 5 dakikada bir vıyk vıyk vıy edip duruyor.. Sanırım aküyü bitiren de bu olmuş. Bir ucunu sökmeyişimiz ayrı zarar..

İnik lastiklerle azami 90 yapabiliyoruz... :)

Debriyaj manetinin orjinalinin resmini koyuyorum, motorcularda 8-10 liraya satılan (ORJİNAL Y-B-R :) ) manet..
Debriyaj telinin girdiği yerin ters ''BEŞ'' şekline dikkat..
Altta yan sanayi, bunlara tel yüksüğü geçmiyor, topuzu da..
Gerçi XR'ı olan kimse kalmamış ama belki sonradan sonradan giren-bakan olursa faydamız olsun..
Racingçilere de selamlar..

halilom
19 Ekim 2015, 11:33
Gerçi XR'ı olan kimse kalmamış ama belki sonradan sonradan giren-bakan olursa faydamız olsun..
Racingçilere de selamlar..

Abi bu çok manidar dı :) Bizde hala duruyor unutma. Elden avuçtan çıkana kadar bizlendir. Her gün işe gidip geliyorum bi sıkıntımız yok çok şükür 1 haftaya 15 bin bakımını da yaptıracağım.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1514991_10153538237259429_4126680924990840699_n.jp g?oh=ad198c12647b299eff920a55b5baf132&oe=568E283F