Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuba Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
soner4
29 Aralık 2014, 22:28
Bitirdin mi 'ıslak benzini' Soner?
yok abi binmedim icinde hala pislik var en iyisi tamirciye goturmek depoyu felan soksun abi bide bzim motorlarda benzin filtresi varmi benzin vanasinin yanindaki beyaz kucuk kutu benzin filitresimi ? yoksa suzgecmi icime iyice dert oldu bu depo benzin sulu diye binmekte istemiyorum motora zarar verirmi acaba ?
ilkerabi
30 Aralık 2014, 09:28
Benzin vanasına yanında olması gerek evet..
Filtire varken de pek dert etmemek gerek pislik var diye, benimkinde ilk daha aldığımda koruma jelatinlerinden kopan parçalar depo içindeydi.
Bu gibi şeyden değil, toz-topraktan kollamak gerek karburatörü, o da filtirenin işi..
Motoru galiba kaldırmışsınız, öyleyse o sulu benzini tamamen boşaltıp koysaydınız yerine..
Benzindeki su çoksa çalışmaz, az ise arada öksürük yapar..
Çok çok soğuklarda benzine karışmış bu su; küçük misketler haline geliyor, karb. vanasından tahliye yaparken görebilirsiniz.
Uzun süre yatacaksa depo kapağını açık bırak buharlaşma ile depoda bişey kalmaz. Servis de bu yukardakilere benzer söyleyecek ve temizlik için sökmeye pek yanaşmayacaktır bana kalırsa.
soner4
30 Aralık 2014, 21:51
Benzin vanasına yanında olması gerek evet..
Filtire varken de pek dert etmemek gerek pislik var diye, benimkinde ilk daha aldığımda koruma jelatinlerinden kopan parçalar depo içindeydi.
Bu gibi şeyden değil, toz-topraktan kollamak gerek karburatörü, o da filtirenin işi..
Motoru galiba kaldırmışsınız, öyleyse o sulu benzini tamamen boşaltıp koysaydınız yerine..
Benzindeki su çoksa çalışmaz, az ise arada öksürük yapar..
Çok çok soğuklarda benzine karışmış bu su; küçük misketler haline geliyor, karb. vanasından tahliye yaparken görebilirsiniz.
Uzun süre yatacaksa depo kapağını açık bırak buharlaşma ile depoda bişey kalmaz. Servis de bu yukardakilere benzer söyleyecek ve temizlik için sökmeye pek yanaşmayacaktır bana kalırsa.
tesekkurler ilker abi icimi rahatlattin ben yinede kalan benzini bosaltip yeni benzin koyacagim depoya bos kalmasin daha cok parslanmaya baslarr motoru kaldirdim gibi ama en cokta depoda sulu benzin var diye pek binmekte istemedim
soner4
01 Ocak 2015, 09:57
Herkesin yeni yılı kutlu olsun arkadaslar nice saglikli mutlu motorlu yillar 😀😀
halilom
01 Ocak 2015, 15:47
Sağol bende kazasız belasız sağlıklı mutlu bir yıl diliyorum.
Blackeagletr
01 Ocak 2015, 20:39
Herkese sağlıklı sıhhatli kazasız belasız mutlu yıllar :)
leokaplann
02 Ocak 2015, 00:40
sağolun arkadalar sizlere ve herkese sağlıklı, mutlu, güzel nice yeni yıllar diliyorum her şey gönlünüzce olsun ::gazla::
ilkerabi
02 Ocak 2015, 14:06
Trakya'dan size de iyi yeni yıllar arkadaşlar, epeydir yatan motoru birazcık hırlattım, kapalı duruyor garajda, kediler epey iz bırakmışlar biz burdayız diye.. :)
http://i.hizliresim.com/W6bQlE.jpg (http://hizliresim.com/W6bQlE)
Kar yok ama ayaz mı ayaz... :(
halilom
05 Ocak 2015, 22:16
Bu hafta sonu Kubayla karlı bi gezi yapmak istiyorum resimleri atarım. :thumleft:
Yılkan
09 Ocak 2015, 01:43
Tekrardan Selam Aleyküm :)
Baya oldu uyeligimi aldim girme firsatim olmamıştı ve uye sifremi hatirlayamadim ve yeni uyelik actim abilerim kardeslerim artik insallah hep takipte ve diyalogta olacagiz :)
Ben Ispartadan Xr125 kullanicisi Yilkan :)
Havalar gözünü açsa diye bakiyorum fakat bizim memleket tarihi soguklarindan birini geciriyor :( :( :(
Sizin memleketlerde havalar nasil Xr'cı kardeşlerim abilerim :)
soner4
09 Ocak 2015, 19:10
Tekrardan Selam Aleyküm :)
Baya oldu uyeligimi aldim girme firsatim olmamıştı ve uye sifremi hatirlayamadim ve yeni uyelik actim abilerim kardeslerim artik insallah hep takipte ve diyalogta olacagiz :)
Ben Ispartadan Xr125 kullanicisi Yilkan :)
Havalar gözünü açsa diye bakiyorum fakat bizim memleket tarihi soguklarindan birini geciriyor :( :( :(
Sizin memleketlerde havalar nasil Xr'cı kardeşlerim abilerim :)
Aleykum selam kardesim bizim memlekette havalar ayni kar soguk don bizm memlekttede soguklar baya bi suruyor insallah cok yakinda duzelirde yine yollara cikariz:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------
Bu hafta sonu Kubayla karlı bi gezi yapmak istiyorum resimleri atarım. :thumleft:
gez gez halil abi :) resimlerini bekliyoruz
Blackeagletr
09 Ocak 2015, 20:04
Aleyküm selam, 12 gün sonra buluşuyorum benim XR'la... 3,5 aylık özlem bitiyor :)Bu arada Bi-Xenon kitim hala gelmemiş. Umarım fazla gecikmez ki, geldiğim gibi takarım :)
leokaplann
09 Ocak 2015, 21:19
12 yıl bekledim motosikleti aldım 10 gün binemeden hava bir döndü anlatamam bildiğin kıyamet bu sabah - 10 dereceydi : ( arkadaş şu ıspartayı hiç sevmedim :/
NOT: komşularımı çok seviyorum : )
Blackeagletr
09 Ocak 2015, 21:29
Bizim oralar o kadar soğuk değil, gündüz en soğuk -5 derece, ki kalın giyince sıkıntı da olmuyor. Ama o -10 derece motorun üstünde adamı ne hale getirir bilmiyorum :) Uzun yıllar Ankaranın kuru ayazını yedim de, motor üstünde hiç yemedim :)
leokaplann
09 Ocak 2015, 21:48
3 4 derecelik havalarda sürüm 70 i geçmeyince soğuk çok sıkıntı olmuyor, kurye usulu elcik kuruma da taktım dizler hariç sıcacık gidip geliyordum ne güzel : ) kar yağdı dondu sonra biraz daha kar yağdı oda dondu 3 gündür dışarısı deli gibi soğuk :( yeniden toplu taşımaya mahkum oldum... ve motorumu kullanamıyorum ( binmeye bi taraflarım yemiyor)
gündüz -10 du şimdide - 12 gösteriyor :(
Blackeagletr
09 Ocak 2015, 22:30
Boşver hocam, tutku iyidir de sadistlik derecesinde gerek yok, gerektiğinde toplu taşıma da kullanılır araba da kullanılır. Hasta olmaya, daha da kötüsü buzlanmış yolda kötü kazaya karışmaya hiç gerek yok. Arabadaki gibi olmaz kaygan zemin motorda, hop attı mı ön ya da arka teker, toparlayamazsan yerdesin. Tecrübe çok yoksa, gizli buzlanma olacak havalarda hovardalık yapma :P
leokaplann
09 Ocak 2015, 22:45
yok yok eşşeğin kulağına su kaçırmam güzel günleri bekliyorum o günlere hazırlık yapıyorum : ))
halilom
11 Ocak 2015, 20:10
Aleyküm selam kardeşim hoşgeldiniz iki tane Ispartalı oldu, bak bende acemi birliğimi orda yaptım soyuğunu iyi bilirim :wiinkk:
Kar resmi felan atacaktım da leokaplan gibi benimde yemedi bi tarafım çünkü haddinden fazla yağdı dondu :)Gerçi Bizimkiler ufak bi gezi yapmışlar erken haberim olsaydı yapardım bi dedilik :)
ilkerabi
11 Ocak 2015, 20:59
http://i.hizliresim.com/LYbgGJ.jpg (http://hizliresim.com/LYbgGJ)
http://i.hizliresim.com/04ENpW.jpg (http://hizliresim.com/04ENpW)
Alın size kış gezmesi... -10 C ve tipi var, göz gözü zor görüyor, cep telefonu epey eski model olduğu için belli olmuyor.
Sabahları arabanın direksiyonunu bile iki elimin parmak uçlarıyla tutan ben... O motorun üstündeki ben miyim inanamıyorum valla..
Bu sabah sis vardı, hava sıcaklığı termometre 3C gösteriyordu ama zır zır kayan yerler vardı.. Kardan daha da tehlikelisi işte bu, ancak 1 metre kala ya görürsün ya da yere yapışınca..
Stredin, önümüzdeki günlerde gezecek günler olacak..
leokaplann
11 Ocak 2015, 23:40
arkadaşlar motosikletim 10 gündür falan yatıyor hiç marş basmadım havaların düzelmesini bekliyorum bir arkadaşım kafamı karıştırdı en azından çalıştırsaydın diye.
akü biter mi yani yeni akümü gerekir ? ( benim bildiğim akü boşalır şarj ettirir kullanırsın)
ayrıca bu soğukta akü için çalıştır stop et zararlı değil mi ? (su buharı motoru içten yemez mi )
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
Aleyküm selam kardeşim hoşgeldiniz iki tane Ispartalı oldu, bak bende acemi birliğimi orda yaptım soyuğunu iyi bilirim :wiinkk:
Kar resmi felan atacaktım da leokaplan gibi benimde yemedi bi tarafım çünkü haddinden fazla yağdı dondu :)Gerçi Bizimkiler ufak bi gezi yapmışlar erken haberim olsaydı yapardım bi dedilik :)
Ispartalı değilim ama mecburiyetten burdayım : )) kar buz bizim motosikletlere göre değil bence kar buz erisin çıkarız yine yollara ::gazla::
Blackeagletr
12 Ocak 2015, 00:27
arkadaşlar motosikletim 10 gündür falan yatıyor hiç marş basmadım havaların düzelmesini bekliyorum bir arkadaşım kafamı karıştırdı en azından çalıştırsaydın diye.
akü biter mi yani yeni akümü gerekir ? ( benim bildiğim akü boşalır şarj ettirir kullanırsın)
ayrıca bu soğukta akü için çalıştır stop et zararlı değil mi ? (su buharı motoru içten yemez mi )
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
Ispartalı değilim ama mecburiyetten burdayım : )) kar buz bizim motosikletlere göre değil bence kar buz erisin çıkarız yine yollara ::gazla::
10 günde hiç birşey olmaz. 1 ayda da olmaz, azcık zayıflar sadece.
Çalıştırıp sürmemen daha kötü, motor rölantide aküyü şarj edecek kadar elektrik üretmiyor. Yani aküden çektiği enerjiyle kalır.
Hiç gerek yok çalıştırmaya, bırak yatsın.
halilom
12 Ocak 2015, 16:23
Kardeşim benim motorda yaklaşık 2 aydır yatıyor geçen çalıştırayım dedim bir iki gıv gıv etti sonra akü benden bu kadar dedi. Ayakla denedim bi kaç kez de, öyle zorlan çalıştı ama bi 5 dk uğraştım sürekli. soğuğun da etkisi büyük bide benim motor jikle yi açınca daha zor çalışıyor. O yüzden jikleyle oynamıyorum hiç.
20.12.2013 tarihli karlı köy maceramdan tek kare aynısından yapacaktım ama o zamanki 10 cm lik kar yerini bu sene 50-60 cm e devredince yemedi biraz.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/q81/s720x720/1471296_10152100093014429_570156681_n.jpg?oh=3d27c b52f72cfbf8eda80acc76aa60ae&oe=55307B6C&__gda__=1433044905_8973bb6f9363c010b2dfe97ff664710 0
ilkerabi
12 Ocak 2015, 19:30
Akü bitmesin kışın derseniz, söküp evin içinde kuytu bi yere atçanız.
Kışın motoru durduğu yerde çalıştırmak isterseniz orta sehpaya alın, birinci-ikinci viteste çalıştırın, TEKER DÖNMEZ İSE YAĞLAMA YAPMIYOR motor.
Çalıştırdığınız yer kapalı ise ZEHİRLENMEMEYE de dikkat edin.
Ya da bir adet 12volt-1A veya daha büyük bir adaptör temin edip arada aküyü şarj da edebilirsiniz.
TAM DOLU AKÜ -10 dereceden daha düşük soğukta bırakmayın, BOZULUR.
Neyseki motorlar havayla soğuyor, yoksa bi de antifirizle boğuşucaktık.... :)
Dün hava çok iyidi 13C filan, bugün de yağmur lapa lapa kara çevirdi. Gece-sabah kaydırak olur her yer. KARAYOLLARI sorumluluk bölgelerinden bu yıl kapanmayacak yerlerin trafiğe kapandığını duyuyoruz. Acayip yani.
Blackeagletr
12 Ocak 2015, 19:47
Hakkaten ilkerabi, millet su soğutma olsun diye düz duvara tırmanıyor da, hava soğutmanın verdiği kafa rahatlığını bilmiyorlar.
Delinecek radyatör ve boru yok, değiştirecek antifiriz yok, açacak fan yok, arıza çıkaracak devirdaim pompası yok. Varsın biraz daha sesli çalışsın, uç noktalarda kullanmadıkça hiç aranacak şey değil su soğutma :)
leokaplann
12 Ocak 2015, 19:53
cevaplar için çok teşekkür ederim : ) aynen su soğutmalı motorların daha fazla uğraşması oluyor :) doğru oranda su antifriz koymayınca da hararet yapıyor meret ::gazla::
Yılkan
13 Ocak 2015, 00:08
Vallahi benim icim icimi yiyor ama hava şartları pek el vermiyor motor sürmeye malum Isparta kışı her zaman ki gibi sert :)
Leokaplan hocam ben yaklasik 40 gundur binemiyorum fakat arada calistiriyorum vitese takip hafif sekilde gaz vererek isitiyorum bunu 15 gunde bir yapiyorum :)
ilkerabi
13 Ocak 2015, 10:01
Akü bitmiyor bu XR da. 3 ay sonra 7-8 kez belki daha fazla marşa basabildim.
Alarm vs olunca 3-4 haftada aküyü yiyor.
Eski motoru arkadaşla garajdan çıkarmaya gitmiştik. 1 aydan fazla durmuştu. Alarmı kapatayım dedim.
Viyk vik etti ama arkadaş -aa içeri kuş girmiş dedi, bakınmaya başladı.. Yok lan dedim akü bitti..
Karburatör haznesi de boşalınca ayak marşında ısınma hareketleri..
Bu sabah arabanın kapısını açamadım, sağ kapıdan binip eve geldim.. Eve birkaç kilometre kala çözüldü..
Yollarda bariz buz var.. Bol miktarda.. Dikkat..
leokaplann
13 Ocak 2015, 12:44
Vallahi benim icim icimi yiyor ama hava şartları pek el vermiyor motor sürmeye malum Isparta kışı her zaman ki gibi sert :)
Leokaplan hocam ben yaklasik 40 gundur binemiyorum fakat arada calistiriyorum vitese takip hafif sekilde gaz vererek isitiyorum bunu 15 gunde bir yapiyorum :)
kar buz olmadığı sürece kullanıyorum ben ama bu aralar hiç binilecek gibi değil : )
ilkerabi daha adam akıllı kullanamadım motoru ama senin anlatıklarına göre çok güzel bir motosiklet almışız, havalar ısınsa da doya doya kullansak ( bazı mızmızlanmaları var ama genel olarak iyi )
Yılkan
16 Ocak 2015, 00:11
Leokaplann fiyatini sonuna kadar hak eden başarılı bir motor olarak goruyorum bende gercekten :)
soner4
16 Ocak 2015, 17:45
selam arkadaslar malum soguklarin gelmesiyle hepimiz motorlari garajlara cektik
size bi sorum olacak motoru hergun rolantide oldugu yerde calsitirip isitiyorum biraz isindiktan sonra vitese atip yaglama yapmasini sagliyorum tekerler donuyor her gun calistirmanin bir zarari olurmu yada her gun calistirmak gerekmi motoru ??
Blackeagletr
16 Ocak 2015, 20:36
Neden hergün çalıştırıp yağlama yaptırıyorsunuz ki ?
Yaptığınız şey sadece aküden enerji çekilmesi, motorun kısa bir süre çalışması sağlanarak egzozun nemlenip çürümesinin hızlanması. Motora hiç bir faydası yok, olmadığı gibi zararı var. Çalıştırmanıza gerek yok. Aküyü söküp eve götürün yeterli :)
soner4
16 Ocak 2015, 20:42
Neden hergün çalıştırıp yağlama yaptırıyorsunuz ki ?
Yaptığınız şey sadece aküden enerji çekilmesi, motorun kısa bir süre çalışması sağlanarak egzozun nemlenip çürümesinin hızlanması. Motora hiç bir faydası yok, olmadığı gibi zararı var. Çalıştırmanıza gerek yok. Aküyü söküp eve götürün yeterli :)
saolasin abi en iyisi akuyu sokmek motoru yaza kadar rahat birakayim ☺☺
ilkerabi
16 Ocak 2015, 23:19
Eğer bir extra donanım veya alarm bağlı değilse kontak kapalı iken TAM AYIRIYOR aküyü, durduk yerde bitmez.
5-10 C ve yukarısında bir yerde bekliyorsa sökmenize de gerek yok. - (EKSİ) dereceler aşırı görüyorsa o zaman söküp eve veya merdiven altına vs bir yere alın derim.. Paslanma riski olan yerlere inceden gres veya başka bir akıcı olmayan yağla koruma geçmek yeterlidir.
Islak bıranda altında bırakmayın, bir de kaskınızı TOPCASE e koyup bırakmayın. Onu da evin içine alın, silin, lastik yerlerine badem yağı veya vazelin sürüp bırakın. Kışın topcase veya benzeri çantada bırakırsanız NEM den dolayı KÜF-Mantar yapar..
En uzun süre yatıran heralde ben olucam, depo yarım dolu bakalım pas yapıcak mı?
leokaplann
17 Ocak 2015, 01:50
Arkadaşlar 2 gündür buzlar eridi ve ben gündelik kullanmaya başladım dizlerdeki üşümeyi biraz azaltacak bişiler bulsam daha mutlu olacağım. Ama yinede çok mutluyum motorumu daha bi sevmeye başladım.
Bugün motoru olan arkadaş motorumu meraktan kullandı onun motosikleti vulture benim motoru bi kötüledi çok zoruma gitti : )) en son sen bunu çok pahalıya almışsın bu 1500 1300 anca eder deyince he he tamam diyip uzatmadım : )) bu arada 2000 tl ye aldım 800tl peşin kalanı 6x200 tl den taksitle 2013 model motosiklet bu nasıl pahallı olabilir ki? Uzun lafın kısası bebe sinirimi bozdu ( normalde böyle bozulmazdım ama konu motosikletim olunca işler değişti ) sanırsın bana vulture yi halley amerikada üretti üstünde yalnışlıkla mondial yazdılar : ))
soner4
17 Ocak 2015, 10:31
Arkadaşlar 2 gündür buzlar eridi ve ben gündelik kullanmaya başladım dizlerdeki üşümeyi biraz azaltacak bişiler bulsam daha mutlu olacağım. Ama yinede çok mutluyum motorumu daha bi sevmeye başladım.
Bugün motoru olan arkadaş motorumu meraktan kullandı onun motosikleti vulture benim motoru bi kötüledi çok zoruma gitti : )) en son sen bunu çok pahalıya almışsın bu 1500 1300 anca eder deyince he he tamam diyip uzatmadım : )) bu arada 2000 tl ye aldım 800tl peşin kalanı 6x200 tl den taksitle 2013 model motosiklet bu nasıl pahallı olabilir ki? Uzun lafın kısası bebe sinirimi bozdu ( normalde böyle bozulmazdım ama konu motosikletim olunca işler değişti ) sanırsın bana vulture yi halley amerikada üretti üstünde yalnışlıkla mondial yazdılar : ))
Abi sen aldirma onlara motorlarimiz gercekten guzel rahatlik olsun titreme olsun gercekten kuba nin guzel motorlarindan bi tanesi sen moralini bozma bin motosikletine doya doya gez
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:08 ----------
Eğer bir extra donanım veya alarm bağlı değilse kontak kapalı iken TAM AYIRIYOR aküyü, durduk yerde bitmez.
5-10 C ve yukarısında bir yerde bekliyorsa sökmenize de gerek yok. - (EKSİ) dereceler aşırı görüyorsa o zaman söküp eve veya merdiven altına vs bir yere alın derim.. Paslanma riski olan yerlere inceden gres veya başka bir akıcı olmayan yağla koruma geçmek yeterlidir.
Islak bıranda altında bırakmayın, bir de kaskınızı TOPCASE e koyup bırakmayın. Onu da evin içine alın, silin, lastik yerlerine badem yağı veya vazelin sürüp bırakın. Kışın topcase veya benzeri çantada bırakırsanız NEM den dolayı KÜF-Mantar yapar..
En uzun süre yatıran heralde ben olucam, depo yarım dolu bakalım pas yapıcak mı?
http://i.hizliresim.com/04RZ7L.jpg (http://hizliresim.com/04RZ7L)
abi motorum kapali yerde bazen eksileri goruyor hava dun akuyu soktum ondan once her gun calistiriyordum megerse her gün calistirmanin zarari varmiş senin motor gibi benimkide uzun sure yatacak abi kar kiş birakmiyor benim depoda yari
insallah fazla paslanmaz
Blackeagletr
17 Ocak 2015, 12:28
O büyük ihtimal senin motoru beğenmiştir, kendininkine bakınca yedirememiştir kendine. Sonra kötüle babam kötüle. Aldığın motor çok güzel kardeşim bozma moralini sen, milletin ağzı poşet değilki büzesin. Boş konuşan çok :) 2000 liraya titreşimsiz Ybr'nin aynısını almışsın 2013 model. PAHALI kısmı çok garibime gitti :) Ayrıyetten ben Vulture 2000 lira olsa da almam, hiç sevmem...
leokaplann
17 Ocak 2015, 12:41
Motorsikletimi zaten sevdim, şimdilik beklentilerimide karşılıyor. Yakıtı iyi gidişi fena değil ( benim için yeterli 90 la sabit gidebiliyor) hafif parçası ucuz, en soğuk havada bile nazlanmadan çalışıyoru, ( 10 gün yattı ilk marşta çalıştı ) selesi rahat, bir commuter motosikletten daha ne beklenirki : ) yoj zaten konuşanı pek takmadım ama işin açıkçası motoruma okadsr laf diyince gıcık olmuştum :)
halilom
18 Ocak 2015, 20:30
Bizim motor yatıyor 2 aydır depo da yedekte :thumright Yazılanları okuyunca üvey evladım gibi hissettim şimdi gidiyorum doldurmaya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------
İlkden bi garip oldum ha yalpaladım sağa sola güldüm kaskın içinde bisiklet gibi geldi :D ön lastikte 12 arkada 15 hava kalmış. Lastikleri şişirene kadar yaptım bi 10 km sonra çektim shell e 9.28 lt ye gırtlak doldu lastiklerede gelişi güzel öne 26 arkaya 28 vurdum eve geldim. Bide geçen hafta uğraştırdı beni çalışmadı akü cortladı ya bu hafta tek marşla aldı sonra 2 kere stop etti ve koyulduk yola Özlemişim ya. Ama arkadan bir iki araba dayandı kıçıma sellektör yapıyorlar biz gidemiyoruz tabi o an dedim şimdi er6 olacaktı nalları toplatacaktım size :pl:
leokaplann
18 Ocak 2015, 20:53
Selam arkadaşlar bugün hava fena değildi Gölcük tabiat parkına gittim herşey çok güzeldi ama yolun kenarında ki karlar ve Güneş görmeyen yerlerdeki buzlar epey korkuttu : ) manzara bayağı iyiydi ama fotoğraf çekmeyi unttum :( birde 20 tl ye aldığım 4.65 litre benzinle 140 km km gidebildim sizce normal mi? Ama 10 - 11 gün yattı ve rolantide epey bekledi 4-5 dk 9 10 kez beklemede 1000 1500 devirde.
Vee enson olarak hava filtresini söküp temizledim buram buram benzin kokuyordu normalmidir ? o koku benim kullanış şeklimle ilgili birşeymidir ?
Blackeagletr
18 Ocak 2015, 20:59
Soğuk havada biraz fazla yakması normal. Hava filtresi benzin kokar, sıkıntı yok. Herkesinki kokar :)
leokaplann
18 Ocak 2015, 22:03
Soğuk havada biraz fazla yakması normal. Hava filtresi benzin kokar, sıkıntı yok. Herkesinki kokar :) işte bilmeyince insan biraz merak ediyor : ) bilgi deneyim tecrübe ne güzel şeyler öyle : )
ilkerabi
19 Ocak 2015, 10:11
Millet benzin kokusuna hasret kalmış valla. Biraz ucuzladı ama daha duyamadık kokusunu.
Hava çok soğuk yapınca otogazla çalıştıramazsak diye arabaya biraz koyduk ama daha zor çalışıyor benzinle..
Yani o bakımdan diyorum benzin kokusu da zenginlik alameti oldu..
:)
Blackeagletr
19 Ocak 2015, 23:05
işte bilmeyince insan biraz merak ediyor : ) bilgi deneyim tecrübe ne güzel şeyler öyle : )
Zamanla edinirsin hocam, herkes bir yerden başlıyor :) O ilk öğrenip kendin yapmanın verdiği zevk başka oluyor.
Yılkan
20 Ocak 2015, 01:28
Hocam benimde 20 tl benzinle 1lt/4.96 kurus iken yaz aylarinda 130-140 km civari yol yapabiliyordu :)
ilkerabi
20 Ocak 2015, 10:41
4 litre ile 135 km desen.... 100 km de 3 litre yapar. Biraz fazla yaz dönemi için. Tek kişi, karışık ve devrinde kullanımda 1.8 litreye kadar düştüğünü gördüm. Ölçümlerde depo fulleyip bitmeye yakjlaşınca tekrar fulleyip ölçtük ama dur doldu, taştı diyene kadar biraz fark olabiliyor dolumda. Benzin göstergesi 4 e bölünmüş durumda ya.. Bu her bir 1/4 lük kısmı 100 km ve 2 lt olarak hesap edin. Tasarruflu kullanırsanız 1/4 kısımda 110 hatta 115 km yapabilirsiniz. Buna göre de tam depo menzil en az 400 en çok 450 km civarıdır. 10-15 km git gel yapanlar için 14-20 günde bir yakıt ikmali demektir. 8 litre olsa benzin de bugün gene zamlandı zor hesap etçez şimdi...
Günlük ulaşım 2 liranın altına mal oluyor yani kısaca, motordaki rahatı da hiç bir otobuste-minibüste bulamam ..
oRHaN007
21 Ocak 2015, 17:48
Kötü havalar sebebi ile motorum baya kir çamur içindeydi.. dün hava güzel olunca hemen kollları sıvadım yıkadım bir güzel cilaladım zincirini temizledim yağladım lastikleri parlattım baya bi detaylı temizlik yaptım :) tek kalan kısım gösterge tablosunun içi:) arka civataları sökerek sorunsuzca açabilir miyim acaba? söksem toplayabilir miyim?
temizlik sonrası
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10934571_10205048535428277_1871779572_n.jpg?oh=e61 1ad41e15c27f84cc5d3c380a13cba&oe=54C1EDD4&__gda__=1421994233_d024a2e95e0c07db520d276fd783533 d
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10933218_10205048535748285_190266731_n.jpg?oh=df7e ba068803f7db531b8aff7d5ad198&oe=54C1ADFD&__gda__=1421988588_8bb50bcfb3d77556d13070805ecd6c2 4
soner4
21 Ocak 2015, 19:54
Kötü havalar sebebi ile motorum baya kir çamur içindeydi.. dün hava güzel olunca hemen kollları sıvadım yıkadım bir güzel cilaladım zincirini temizledim yağladım lastikleri parlattım baya bi detaylı temizlik yaptım :) tek kalan kısım gösterge tablosunun içi:) arka civataları sökerek sorunsuzca açabilir miyim acaba? söksem toplayabilir miyim?
temizlik sonrası
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10934571_10205048535428277_1871779572_n.jpg?oh=e61 1ad41e15c27f84cc5d3c380a13cba&oe=54C1EDD4&__gda__=1421994233_d024a2e95e0c07db520d276fd783533 d
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10933218_10205048535748285_190266731_n.jpg?oh=df7e ba068803f7db531b8aff7d5ad198&oe=54C1ADFD&__gda__=1421988588_8bb50bcfb3d77556d13070805ecd6c2 4
masallah pırıl pıril olmus ellerine saglik
seninkide 2012 model galiba jantlardan anladım km saati kapagini bende acmayi dusunuyorum gecen iceriye koyarken duvara geldi ufak bi catlak oldu km kapagi iki parcadan olusuyo biri arkasi biride vites gosterge bolumu ikiye ayriliyor acan varsa banada yardimci olabilir bide arkadaslar bizim motorlarin parcalarinin satildigi bi site biliyormusunuz ??
oRHaN007
21 Ocak 2015, 19:58
masallah pırıl pıril olmus ellerine saglik
seninkide 2012 model galiba jantlardan anladım km saati kapagini bende acmayi dusunuyorum gecen iceriye koyarken duvara geldi ufak bi catlak oldu km kapagi iki parcadan olusuyo biri arkasi biride vites gosterge bolumu ikiye ayriliyor acan varsa banada yardimci olabilir bide arkadaslar bizim motorlarin parcalarinin satildigi bi site biliyormusunuz ??
aynen kardeşim benimki de 2012 model :) çok saol :)
http://www.taymot.com/urun/ybr-125-km-saat-cercevesicamialt-plastigi/1024# şöyle bi sitede var ama perakende gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum.. ybr 125 yedek parçası şeklinde aratırsan daha rahat bulursun yedek parçayı.. birebir çünkü bütün parçaları
EDİT:
http://www.n11.com/yamaha-ybr-125-gosterge-cerceve-seti-dis-kab-5-parca-P17790022 n11 üzerinde de var..
ilkerabi
21 Ocak 2015, 20:44
Her iki adres de perakende satış.
2 adet elektrik fişi bir de kilometre telini de söktükten sonra dağıtabilirsiniz tablayı.
Sadece dış kasa veya cam değiştirecekseniz km telini sökmek yeterli olur sanırım.
Fişin biri devir, panel ışıkları, benzin göstergesi içindir. 9 pinlidir. Fişler far çanağı içinde bir arada duruyor.
Diğeri vites dijital göstergesi içindir. 5 veya 6 pinlidir.
Yamaha tablasından küçük bir farkı olduğuna dikkat ediniz, vites kısmı yamahanınkinde yok, burada hasar oluşturmak zor ama ince matkap ucu ve kıl testere ile aynı yuvayı açabilirsiniz..
Ybrnin Komple panel Yan sanayisi 60, orjinali 150 tl ye satıyorlar:
http://www.rialli.com/products/gidon-ve-gosterge-grubu-302/9544-gosterge-panosu-komple-ybr-125cc-2004-model/
http://www.rialli.com/media/cache/5c/b9/watermarked/6305cd28820b54946efd50cf2b0e3dc0d6810668.jpg
soner4
21 Ocak 2015, 23:12
saolun bilgiler icin :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO