PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149

Tolga Can
01 Temmuz 2013, 12:25
Hadi bakalım. Hem ehliyetin müjdeli haberini hemde motorun değişim görmüş halini sabırsızlıkla bekliyorum.
Bende izmir - 3 yoldayım. Turistleri denize dökmek ile meşgulüm :P , Herkese iyi tatiller, iyi eğlenceler.
Çalışanlara da Allah kolaylık versin. iyi çalışmalar.

drumstar
01 Temmuz 2013, 15:13
74 konusunda tam emin olmasam da 67 ile kalacağını sanmıyorum. O kadar uğraşıyorsak en azından yaptığımıza değsin değil mi? :) Ehliyet sonuçları 9unda açıklanıcaz sanırım :) Tolgaabi dibimize kadar gelmişsin kop gel buraya yüzmeye gidelim :) Abartısız bir şekilde üşüyorum şuan. Üstime ceket aldım o derece soğuk burası

Tolga Can
01 Temmuz 2013, 18:39
Altımda motor olsa tanışmak için gelirdim. Ancak otobüs ile geldim. Burdaki akrabalarla bile 3-4 gün durup döneceğim.
Bugün bitti ben daha evden dışarı çıkmadım. Burası da çok sıcak çokkkk :P

cenkito
01 Temmuz 2013, 23:28
neredesiniz ey ahali ses edin azıcık :queen: hayat belirtisi verin,

tolga ile ben motordan ayrıyız tatildeyiz,

hakan da sattı motoru, ya siz ne alemdesiniz ???
az hareket olsun şu sayfada birseyler yapın :queen:

Tolga Can
02 Temmuz 2013, 12:38
Aga bunlar naylon motorcu, yaz sıcağı bunaldılar. Gecede bizim gibi alemlere akıyorlardır.
Biz de 1-2 boru dansçısı kiralıyıp diğer kullanıcıların dikkatini buraya mı çeksek ne yapsak :queen:
En güzeli akşam eğlencelerimden bir iki kare burda paylaşmak, sayfa kitlenir :bounce:

cenkito
02 Temmuz 2013, 23:26
aganın eli tutulmaz artık kac kare atarsan tolgacan
ben tatilde değilim babamın tükkan da calısıyorum

ulu2soy
04 Temmuz 2013, 02:27
lifan gy-6 200cc kanuni 150 cross ve xtreme max arasında kaldım yardımcı olabilir misiniz? bunlardan birisiyse hangisi neden olmalı? xtremede çürüme fazla var mı vidalar harici? hep ufak tefek sorunlar çıkarıyor anladığım kadarıyla kronik sorunu var mı? yorumların çoğunu okudum yardımcı olursanız çok sevinirim... kanuniye daha iyi diyorlar ama 1.83 boyum var altımda sırıtmasından korkuyorum...

Tolga Can
04 Temmuz 2013, 11:38
aganın eli tutulmaz artık kac kare atarsan tolgacan
ben tatilde değilim babamın tükkan da calısıyorum

Yeter çok bile tatil yaptın sen :D , Hep baba sana bakacak değil az yardım et :cat:

lifan gy-6 200cc kanuni 150 cross ve xtreme max arasında kaldım yardımcı olabilir misiniz? bunlardan birisiyse hangisi neden olmalı? xtremede çürüme fazla var mı vidalar harici? hep ufak tefek sorunlar çıkarıyor anladığım kadarıyla kronik sorunu var mı? yorumların çoğunu okudum yardımcı olursanız çok sevinirim... kanuniye daha iyi diyorlar ama 1.83 boyum var altımda sırıtmasından korkuyorum...

Dostum 13 aydır kullanıyorum. Hiç bir sorunu çıkmadı. Saklıyacak bir şeyimizde yok. Zaten en ufak sorunu yazan insanlarız. saklamıyoruz.
Lifan motoru bırak kullanmayı yakından dahi hiç görmedim. O yüzden gereksiz bir yorum yapmaktan çekiniyorum. İkisini de görme imkanın varsa yakından incele derim.
Hatta bin tepesine bir test et. seslerini duy. Zaten motor tavsiye ile değil içe sinince alınmalıdır. :cat:

cenkito
04 Temmuz 2013, 12:01
Tolgacan zaten benim cocuklugum ortaokul lise hayatım hep dükkanda gecti son zamanlarda üniversite olayına sehir dısına cıktım yapmadıgım sey değil yani, calısmaya devam :cat:

kanuni hem yere yakın

hem tekerlek ölçülerinden dolayı uygun fiyatlı cross lastik bulmak zor

hem ön masa normal max da ters masa. . . vs

ben kanuni almaya gidip maxla iş yerinden cıktım

max ı görünce kanuniyi unuttum.

subat 2012 den beri kullanıyorum herhangi bir sorun yasamadım, asla yolda kalmadım

sans olabilir belki lastiği bile patlamadı :)

lifan gördüm fethiyede cok var ama inceleme fırsatım olmadı

sitesinden gördüğüm kadarıyla maxla aynı itecekli cg alt motoru kullanıyor ama balansörsüze benziyor ama

2. el ilanlarındakiler farklı gözüküyor balansörlü alt takım ama internet sayfasındaki farklı

bunları göz önüne alarak arastırmanı yapmanı öneririm

Tolga Can
04 Temmuz 2013, 12:19
Aslansın sen Cem, adamın dibisin :cat:
Kanuni kötülenecek kadar berbat bir motor yapmıyor. Max de Bg gücü düşük ama fazlasını da beklemek saflık olur. Fiyat belli verilen mal belli. Hakkını veriyor.
Q200 Ramzey yada Kanuni Cross 150 den daha çekici geldi bana, tek yaşadığım sorun boy sorunu artık millet ezberlemiştir. :P , Mekanik sorumlumuz ne derse doğrudur.
Benim bir kere tekerim patladı, Oda yan komşu arıcı, kovanlara çaktığı ufak çiviler yola saçılmış. O girdi tekere onun haricinde ne arazide nede yolda sorun yaşamadım.

cenkito
04 Temmuz 2013, 12:31
tamam bg imiz düşük hatta adı üstünde beygir değil karakacan ama onunda çözümü mevcut.
masraf yaptıktan sonra gene emsallerinden ucuz ve yine albenisi fazla
adanaya dönünce şöyle bir kac video işine girecem olmuyor böyle arkadas :queen:

zaten bende kanuniyi kötülemedim tolgacan sadece (-) yanlarını dile getirdim

Tolga Can
04 Temmuz 2013, 12:58
Bunların zaten + ve - si belli. A++ için için basacan parayı, alacaksın kralını toprağı yerinden sökeceksin. Para yoksa da fazla kafa yormayacaksın.
Paran neye yetiyorsa onu alacaksın. dediğin gibi motora el attıktan sonra bizimkisi bir tık öne geçiyor. Kakaçandan karaşahine geçiş oluyor.
Video atta gözümüz gönlümüz açılsın. Alem Crosscu görsün :P

ulu2soy
04 Temmuz 2013, 23:22
kanuni açıkcası kısa geldi bir ustaya sordum malzeme kalitesi xtremeden %10kalitelidir yani çok anlamazsın malzemesi pahalı kanuninin zaten demişti. xtreme max lifandan düşük cc olsa da daha çok hoşuma gidiyor ve yakıştı da yakışıklı baya 250lilik crosslar gibi.. aklım xtreme maxta ama şasede hiç çürüme gerçekleşti mi hep vidalar çürüdü düştü denmiş sıkılanması lazım filan ama zaten her cross motorda değişiyor bunlar vibrasyondan filan sıkıntı olmaz yani onlar ön far filanda öyle yani motorda şasede yolda yağ yolda akıp gitmesin frende sorun olmasın vs tabiki olacak çok bir şey beklediğimden değilde her gün de masraf oluşturmasın yolda pat diye kalmıyım yani.. üniversite öğrencisiyim sonuçta tolga abinin facete mondial sayfasında filan hep fotoğraflarını gördüm youtubetaki videoları izledim filan... crossta dökülüp saçılmasın bide yeter eskişehirde pek dağ tepe yapmam ama zonguldakta biraz dolaşırım cevaplar için teşekkürler ayrıca:) cenkito kanuni sayfasında yazılarını gördüm burda da okudum takipçiniz oldum hepinizin...

tunctepe
05 Temmuz 2013, 00:46
bodrumda sanırm 2 3 tane max c var varmı tanıyan :) biri patlamış önden cant 8 di geçmiş olsun

cenkito
05 Temmuz 2013, 09:38
bodrumda sanırm 2 3 tane max c var varmı tanıyan :) biri patlamış önden cant 8 di geçmiş olsun

aynı ildeyiz suan ama denk gelmedik hiç

tunctepe
06 Temmuz 2013, 21:53
cem sen bodrumdamısın

corpsecorpse
06 Temmuz 2013, 23:28
arkadaşlar x max le kanuni gt 170 arasında kaldım x max i çok beğeniorum kasası buyuk aksesuarla çok guzel oluyor. motoru biraz kucuk ama şehir içinde istanbulda kullanımı rahat olurmu cok tereddut ediıorum.kanunide nasıldır kucuk mu kalıbı fln hiç göremedim motordan yardım etseniz karar vermeme

okan4037
07 Temmuz 2013, 13:13
Forumunuzu aylardır takip ediyorum, daha önce çeşitli motorlarım oldu yaklaşık 2 sene ara vermiştim motosiklet kullanımıma. 3 gun once uzun zamandır ıstedgım xtreme max ıma kavustum. Henuz 150 km de rodajda pek yormuyorum. Zx6r na kadar motor sürdüm ve en çok keyif aldığım motosiklet bu galiba, her ne kadar güçsüz olsada :) ama şehir içi kullandığımdan dolayı fazlasıyla yetiyor gücü bana.
Motordan çok memnun olmakla birlikte aklıma takılan bi kaç husus var,
Öncelikle durmaya yakın boşa alabiliyorum ama durdugumda veya 1. Vitesteyken boşa geçmiyor motor.
Boşa geçse bile ekrandaki N ışığı hiç yanmıyor bakım zamanı göstermeyi düşünüyorum.
Birde ben asfaltta kullandığım için motor çabuk vites istiyor gibime geldi. Arazi için güzel bişey ama asfaltta kullandığım için dişliyi değiştirmeyi düşünüyorum orjinal dişlinin sayısını bilen varmı kaç yapmamı önerirsiniz
Daha önceki sayfalarda arkadaşın birisi alien diye far takmış ve çokta güzel olmuş ama googleye yazdıgımda öyle bir far bulamadım ne kadardır nerde satılır acaba.
Sağlıcakla kalın bundan sonra bende aranızdayım, tekerınız yere duz bassın :))

Orkun709
08 Temmuz 2013, 04:22
Arkadaşlar merhabalar bende ilk motorum olarak bu motoru düşünüyorum, önceki yazılanalara biraz baktım ama tabii ki bütün yazılanları okumak mümkün değil.
Şehir içi kullanacağım ne gibi - yanları vardır + yanları nelerdir biraz bahseder mi tecrübeli ve motoru tanıyan arkadaşlar

cenkito
08 Temmuz 2013, 10:00
cem sen bodrumdamısın

hayır tunc fethiye deyim ailem burda

---------- Post added at 09:00 ---------- Previous post was at 08:22 ----------

Forumunuzu aylardır takip ediyorum, daha önce çeşitli motorlarım oldu yaklaşık 2 sene ara vermiştim motosiklet kullanımıma. 3 gun once uzun zamandır ıstedgım xtreme max ıma kavustum. Henuz 150 km de rodajda pek yormuyorum. Zx6r na kadar motor sürdüm ve en çok keyif aldığım motosiklet bu galiba, her ne kadar güçsüz olsada :) ama şehir içi kullandığımdan dolayı fazlasıyla yetiyor gücü bana.
Motordan çok memnun olmakla birlikte aklıma takılan bi kaç husus var,
Öncelikle durmaya yakın boşa alabiliyorum ama durdugumda veya 1. Vitesteyken boşa geçmiyor motor.
Boşa geçse bile ekrandaki N ışığı hiç yanmıyor bakım zamanı göstermeyi düşünüyorum.
Birde ben asfaltta kullandığım için motor çabuk vites istiyor gibime geldi. Arazi için güzel bişey ama asfaltta kullandığım için dişliyi değiştirmeyi düşünüyorum orjinal dişlinin sayısını bilen varmı kaç yapmamı önerirsiniz
Daha önceki sayfalarda arkadaşın birisi alien diye far takmış ve çokta güzel olmuş ama googleye yazdıgımda öyle bir far bulamadım ne kadardır nerde satılır acaba.

hayırlı olsun,
N lambası muhtemelen soketi gevsektir yada müşir arızalıdır. önemli sorun değil, akü kapagını acın, motor blogundan yukarı cıkan tesisattaki fişlere baglanan iki kablo var, bunlardan biriden yesilli tek kablo cıkar, o fiş sorunlu ise N yanmaz

arkadaşlar x max le kanuni gt 170 arasında kaldım x max i çok beğeniorum kasası buyuk aksesuarla çok guzel oluyor. motoru biraz kucuk ama şehir içinde istanbulda kullanımı rahat olurmu cok tereddut ediıorum.kanunide nasıldır kucuk mu kalıbı fln hiç göremedim motordan yardım etseniz karar vermeme

sehir içinde hiç sorun yasamazsınız, uzun yolda da sıkıntı yasatmaz. max fiyat performans acısından mükemmeldir

ocalh
08 Temmuz 2013, 17:54
Arkadaşlar merhabalar
bana TVS RTR Apache lazım...
ybr zayıf geldide (:

okan4037
08 Temmuz 2013, 17:56
Cenkito teşekkür ederim ayaklık müşürünü ararken soketin çıkık oldugunu farkettım ve n ışığı geldi. Yalnız n deyken durdum motor tekledı ıstop ettı galıba n yandıgında bıe bazen 1. Viteste olabılıyor motor sanırım.

cenkito
08 Temmuz 2013, 18:38
Cenkito teşekkür ederim ayaklık müşürünü ararken soketin çıkık oldugunu farkettım ve n ışığı geldi. Yalnız n deyken durdum motor tekledı ıstop ettı galıba n yandıgında bıe bazen 1. Viteste olabılıyor motor sanırım.

evet bazen yapar onu müşir tam göstermiyor bazen
bazen bosa almaya calısınca müşir bosa geciyor ama vites gecmiyo
olur o kadar kusur kadı kızında da kara kızda da :queen:

okan4037
08 Temmuz 2013, 20:24
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-naked-far-kros-far-enduro-far-universal-far-cross-far-61763009/detay/

Bu farlardan kullanan öneren varmı bizim motorlarda nasıl durur acaba direkt farı çıkartsak oturtabılırmıyız, fena durmuyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

Siparişi geçtim bile arkadaşlar gelince takınca bilgilendiririm sizleri ;)

cenkito
09 Temmuz 2013, 15:49
son cagrı :)

slm tolga 48 suan fethiye merkezdeyim
yaklasık en az 1 ay daha buralardayım

müsait olursan görüşelim

ulu2soy
10 Temmuz 2013, 00:44
size birkaç sey sormak istiyorum 2.el bir motorda örneğin motoru şasesi pistonları olmazsa olmazı gibidir ya neyi bozuk kırıksa alınmamalıdır? grenajlar km teli vidalar teker vs. değilde neye dikkat etmeliyim? çünkü alınca zaten elcikleri korumaları grenajları vs. gibi şeyleri komple değiştiricem...

cenkito
10 Temmuz 2013, 09:44
size birkaç sey sormak istiyorum 2.el bir motorda örneğin motoru şasesi pistonları olmazsa olmazı gibidir ya neyi bozuk kırıksa alınmamalıdır? grenajlar km teli vidalar teker vs. değilde neye dikkat etmeliyim? çünkü alınca zaten elcikleri korumaları grenajları vs. gibi şeyleri komple değiştiricem...

benim kendi görüşüm
ön gidon rulmanlarının oraya dikkat et, masa sase baglantısına. yanı kafadan carpma sonucu ön acı değişmemiş olsun
motor blogunda kırık cıkık darbe yoksa görünür, piston silindir değişirsin sorun değil

Tolga Can
10 Temmuz 2013, 11:45

O arkadaş ben oluyorum. Bu arada Benim N boş lambasında sorun yok. Durduğun yerde boşa geçmesi biraz zor oluyor ama hafif ara gazı ile yarım mt bile gitmeden nazikçe yukarı alınca, anında boş vitese geçiyor. Ben böyle kullanıyorum. Durmaya 1 mt den az kala boşa alıyorum. kesin çözümü budur. N ışığı vites de iken yanmaması gerekiyor. Servise göster düzeltsinler. Sonuçta garanti kapsamında, km dolmasını bekleme yapsınlar. :cat:

Link : http://www.aliexpress.com/item/Headlight-Street-fighter-Fairing-Motorcycle-Universal-50-discount/526257275.html

Arkadaşlar merhabalar bende ilk motorum olarak bu motoru düşünüyorum, önceki yazılanalara biraz baktım ama tabii ki bütün yazılanları okumak mümkün değil.
Şehir içi kullanacağım ne gibi - yanları vardır + yanları nelerdir biraz bahseder mi tecrübeli ve motoru tanıyan arkadaşlar

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-140.html#post3010097

Bu kısım sana ilham verecektir.

okan4037
11 Temmuz 2013, 10:59
Bugün naked far kafam geliyor arkadaşlar resimlemeye çalışacam, ayrıca müşürüde iptal edebilirsem etmeyi düşünüyorum

Tolga Can
11 Temmuz 2013, 11:09
iptal etmek çok zor değil. Müşürü yerinden sök. Kabloyu ortadan kes. Bantla oldu bitti. Motora hiç bir zararı yok.
Ben ilk aldığım gün iptal ettirdim. Gereksiz bir aparat :cat:

okan4037
11 Temmuz 2013, 11:41
Hocam sizin far aydınlatmanız nasıl benimkilerde spot heralde xenon ampulu sıgdırılabılırmı ıcıne acaba

Tolga Can
11 Temmuz 2013, 11:58
20+20 = 40 w spot çanak ampul ve gayet iyi aydınlatması var. 3 lü led sis farımdan daha çok yolu aydınlattığını söyleyebilirim.
Zenon ampulü soktun diyelim. Geri kalan kutusunu nereye sokacaksın. Hem bu motorda zenon ampulun ne işi var :cherry: boş ver.
Benim gibi para saçma, o paraları benzine ver. uzun uzun gez. :P

okan4037
11 Temmuz 2013, 12:01
Aydınlatması iyiyse sorun yok ozaman umarım sizinki gibi güzel monte edebilirim ve güzel görnümlü olur :) bu motor çok hoşuma gitti ilk defa bi motora masraf yapma isteği doğuyor içimden :))

cenkito
11 Temmuz 2013, 12:19
evet mersin hos geldin, adanada max 3 den ikiye düştü (yani bizim grup)
mersin 1 den 2 ye cıktı :)

Tolga Can
11 Temmuz 2013, 14:03
Aydınlatması iyiyse sorun yok ozaman umarım sizinki gibi güzel monte edebilirim ve güzel görnümlü olur :) bu motor çok hoşuma gitti ilk defa bi motora masraf yapma isteği doğuyor içimden :))

O kadar masraf isteği varsa, silikon elcik, elcik koruma, gidon süngeri alabilirsin yakışıyor.

evet mersin hos geldin, adanada max 3 den ikiye düştü (yani bizim grup)
mersin 1 den 2 ye cıktı :)

2 ye 2, bir yarış düzenlesinize, Mersin & Adanaya karşı, iyi olan kazansın :mrgreen:

cenkito
11 Temmuz 2013, 15:40
ortalıgı kızıstırmasana tolgacan zaten tır tır scootırla idare ediyom buralarda :pr:

Tolga Can
11 Temmuz 2013, 16:46
ortalıgı kızıstırmasana tolgacan zaten tır tır scootırla idare ediyom buralarda :pr:

Cem usta, Adana da ne scooterlar var. Facebook larda videoları cirit atıyor. Kross motorlara kafa tutuyor.
Önemli olan motosiklet değil. Sürücüdür Sürücü :cat: verdim gazı, yürü be 1 numara, kim tutar seni :mrgreen:

okan4037
11 Temmuz 2013, 17:15
evet arkadaşlar far kafam geldi ve montajını yaptım gözüme çok güzel gözüktü bağlamasıda baktım zor değilmiş direkt oturdu fazla zorlamadı beni sadece park ampülü yok ama olsun

http://img109.imageshack.us/img109/8228/2jkx.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/109/2jkx.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://img22.imageshack.us/img22/7972/uqxg.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/22/uqxg.jpg/)

http://img29.imageshack.us/img29/6463/1pzs.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/29/1pzs.jpg/)

Tolga Can
11 Temmuz 2013, 17:23
Böyle güzel olmuş. Ellerine sağlık.
Fazla da oynama yapma bence, Elcik koruma al. Kollar çok çıplak duruyor.
Hem çok yararını görürsün. 50 Tl den fazla da verme, gidp acerbis falan alma yani :cat:

okan4037
11 Temmuz 2013, 18:25
teşekkürler hocam bi bakınıyım elcik korumaya sahibinden.com da şimdi almayı düşünüyordum bende bi üründe karar kılarsam ilanını gösteririm buraya

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:22 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-zirvemotor-dan-acerbis-cross-elcik-koruma-siyah-129966955/detay

şu ürün fena değil gibi

Tolga Can
11 Temmuz 2013, 19:43
Ben bu modelden bugüne kadar hiç görmedim. motor yan yattığında hiç bir işe yaramaz. Manetlerin kırılma ihtimali % 90
yakınında motosikletçi varsa git bak derim. yoksa da sana bu ürünü tavsiye ederim.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-cross-elcik-koruma-yesil-sari-siyah-beyaz-renklerde-114401750/detay

---------- Post added at 18:43 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

Kırmızı kare içindeki aliminyum kelepçeler çok hassastır. Alırsan ve çok sıkarsan ortadan 2 ye ayrılır. Şimdiden söyleyeyim elinde kalmasın.

http://s1307.hizliresim.com/1c/c/q4v8s.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Birde bu elcik korumalar çok iyi, motoru dikkatsizliğim yüzünden 2 kere asfalta düşürdüm. dengesiz bırakmışım. Arkamı bir döndüm pat motor yerde.
Elcik koruma ve gidon takozu sayesinde motorda çizik yoktu. Manetlerde sağlamdı. Bir Cross motorun olmazsa olmazıdır bu elcikler.
Hasar aşağıdaki gibidir. Şekil A Örnek B Foto C :P

http://p1307.hizliresim.com/1c/c/q4vh0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

okan4037
11 Temmuz 2013, 20:32
Eline sağlık hocam çok sağol nasıl takılacağı hususundada yardımcı olmuş oldun şimdi tam olarak anladım takabılırım sanırım :)) motorun goruntusude hoş duruyor bu şekilde

Orkun709
12 Temmuz 2013, 02:24
Öncelikle herkese merhabalar x-treme max kullanıcıları. Henüz 17 yaşındayım ve ehliyetimde teorik sınavı geçtim direksiyon sınavına girip ehliyetimi alacağım, ekipmanlarım şimdiden hazır ve hatta elcik korumamı bile aldım :) Ve ardından Mondial X-treme max almak istiyorum. Tecrübe edindikten sonra 600cc bir racinge geçmeyi düşünüyorum. Aslında bu başlık altında çoğu şey okudum. En son bana memnun olup olmadığınızı, motorun görünüşü hakkında fikirlerinizi, artılarını-eksilerini. Cross motor olduğu için yüksek olduğunu biliyorum fakat yinde aklımda kaldı bazıları çok yüksek falan diye yorum yazmış. Boyum 1.75 falan ideal midir? Şehir içinde kullanacağım, değiştirmemi önereceğiniz şeyler var mıdır? Motoru daha önce hiç canlı görmedim fakat diğer Kanuni,asya,kuba gibi markaların crosslarından çok daha kaliteli gözüküyor. Benzer bilgiler verirseniz çok sevinirim teşekkür ederim :)

okan4037
12 Temmuz 2013, 10:30
boyun 1.75 çokta ideal değil boyuna. bana sorarsan yüksekliğinden dolayı denge olayı biraz tecrübe istiyor bence ilk motor kullanacak olan biraz daha alçak kullanmasında fayda var, nasıl olsa değiştireceksin

Tolga Can
12 Temmuz 2013, 12:30
Benim boyum 1.68, bu motoru ben bu yerlerde bu şekilde kullanabiliyorsam, siz neler yaparsınız belli değil.
Bunu 50 defa söyledik ama tekrar söyleyelim. Ön amasitörden motoru servis 5 cm alçaltır. İsterseniz arka taraftan yaydan da düşerebilirsiniz.
Buyrun 1. 68 boy ile yapılanlar.

Kum ;

http://www.youtube.com/watch?v=AQRrVt9cnmU

Tolga Can
12 Temmuz 2013, 12:33
Çamur ;

http://www.youtube.com/watch?v=Kp2K4Q8lki4

Tolga Can
12 Temmuz 2013, 12:40
Kar ;
Bu video da zincir çok gevşekti. dişli atlıyordu. yoksa max bu karın anasını ağlatıp gider.

http://www.youtube.com/watch?v=Vw61If7fXhw

Tolga Can
12 Temmuz 2013, 12:44
Küçük Tepe ;

http://www.youtube.com/watch?v=mKaY6z41Rzs

cenkito
12 Temmuz 2013, 14:36
helal sana süpper tolga :) harikasın
nasıl canım cekti bir bilsen :pr:

Orkun709
13 Temmuz 2013, 04:47
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda gidip alacağım motoru, burayı takip etmeye devam edeceğim çok işime yarayacak şeyler var