Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Tolga Can
05 Şubat 2013, 13:39
Ah be güzel kardeşim biz jant bulamıyoruz. bulsak senden önce millet neler yapacak. Her yerden parça parça almak gerekiyor.
2200 km desin, maşallahın var. neresine masraf yapsam diye düşünüyorsun. Biraz sal kendi haline bırak, servise götürsen bile adam akıllı sübap ayarı yapabileceklerini sanmıyorum.
Şakırdama sesine biraz alış. ben 2000 km de sübap ayarı yaptırmıştım. 6500 km oldu. hiç bir haltını artık mıncıklamıyorum. yapsanda motor da değişen bir şey yok.
O yüzden sal gitsin. gezmene bak. bende bir zamanlar neresini nesini değiştirsem diye düşünür dururdum. Masraflar çoğalınca vazgeçtim. 3500 TL lik motora fazla ilgi gösterme bakım hariç.
@drumstar iğneyi bi kademe geri çektin. yakıt yakımını azalttım diyorsun. hiç ölçüm yaptın mı ?
km de kaç krş tasarrufun oldu. km de ne yakar, bir depo ile kaç km gidersin. iğneyi geri çektin ama can alıcı bilgi ortada yok :P
serdar8787
05 Şubat 2013, 15:55
tolga kardeş tamam güzel diyorsun kısmen de haklısın ama subap ayarı bence önemli birşey, hem yakıtı hem performası etkiler
evet 3400 lük motor ama motoru ve şasesi çok sağlam bir alet, bence bu motora yatırım yapmaya değer, tabiki bende herkez gibi honda kawasaki almak ve ona yatırım yapmak isterim ama onlara güçümüz yetmez, bu çin motorları olmasaydı hiç bir motora binemezdik.... geriye ne kalıyor....... elindekini yükseltmek.:cat:
Valla herkez bildiğini yapsın ben başka motor almamaya karar verdim ve maxı baştan sona değistirecem, ilk önce motoru ve dişlileri sonra jantlar ve dış görünümü
Ben bugün iğneyi 1 kademe indirdim, açarken parçaları sıçradı ve originali hangi kademede olduğunu göremedim(normalde orta kademede olması lazım), sonra takarken yayından yanlış yere geçırmışım ve motor çalışmadı, söktüm ve doğru taktım... (toplam 5 kademe var)
drumstar da nasıl bir etki yarattı bilmiyorum ama bana arazide tırmanırken performansı çok az düşük geldi (sanki boğulmalar fazlalaştı), asphalta yokuş inerken 110 yaptım yani naviye göre 100 herhalde, şu anki lastiklerimi de biliyorsunuz (ön dişli 1 diş yükseltilmişti)
bugün birdaha araziye çıkıp yarın iğneye geri almayı düşünüyorum
drumstar
05 Şubat 2013, 16:58
Ben yakıt tasarrufu için yapmadım. Depo şuan yarılarda biryerde. Km saatim doğru göstermediği için ne söylesem yalan olucak şuan. Hava ayarını kurcalamaya gidicem. Performansı iyi olmazsa iğnenin yerini geri alırım ben de. Çünkü hala boşta birden gaz verince stop ediyor.
Tolga Can
05 Şubat 2013, 17:19
Birden gaz vermeyle bizim motorlar zaten stop ediyor. O iğne ayarını değiştirince örnek 10 lt ile 300 km giden motor tasarruf edip 350 km giderse o zaman yapılır.
Ancak 5-10 km için değmez. Performans vermiyorsa hiç değmez. Bizim motorlarda performans almanın tek yolu Hakan ve Cem kardeşi taklit etmektir. gerisi hikaye.
dişliyi de değiştirsen motor 11.40 hp yırtınsan bu motor bu, sadece kasası süper, motor kısmı ise berbat acı gerçek bu, beterin beteri de var. O yüzden şimdilik şükrediyoruz :P
Mengu16
05 Şubat 2013, 17:24
Mondial istese bu motoru 200cc olarak 100 lira pahalıya çok rahat satabilir, yedek parça fiyatlarına bakarak bu söylüyorum belki toptan alınca fiyat farkı hiç olmaz.
Tolga Can
05 Şubat 2013, 17:26
Mondial istese bu motoru 200cc olarak 100 lira pahalıya çok rahat satabilir, yedek parça fiyatlarına bakarak bu söylüyorum belki toptan alınca fiyat farkı hiç olmaz.
Motor firmalarıda işini biliyor. şimdi adamlara senin dediğin şekil verirsen kimsenin modifiye için para harcamasına gerek kalmaz.
Mantık bu mantık, avrupaya iyi, türkiyeye düşük model, aynı kıvama gelmek için parça değiştir. Para çokomel eğrisi ;)
serdar8787
05 Şubat 2013, 18:48
Bugün NGK buji aldım, bundan sonra inşallah buji siyah olmaz, ama sannetmiyorum ki buji den olsun, kesin hava ve iğne ayarındandır ayarındandır !?
http://a1302.hizliresim.com/16/5/jt39z.jpg
http://a1302.hizliresim.com/16/5/jt3bw.jpg
Çünkü hala boşta birden gaz verince stop ediyor.
o zaten herkesin motorda var, ama benimki ısındıktan sonra pek yapmıyo, yani gercekten çok hızlı gaz vermem gerekir ki stop etsin
ocalh
05 Şubat 2013, 19:58
drumstar
Kardeş o far ın 2.si nerde ben satın alabilirmiyim senden siteye bakmadan önce far arayışı na giriştim sen benden önce davranmışsın
eğerki diğer eşi sende ise çok pis talibim bilgine (:
Tolga Can
05 Şubat 2013, 20:03
Hakan sen adresi bana öm olarak at, ben sana far kafasını ücretsiz olarak göndereyim kardeşim. dert etme ;)
drumstar
05 Şubat 2013, 20:38
Farın ikincisi derken diğer merceği kastediyorsanız üzülerek söylüyorum kullanılamaz halde şuan :( Keşke önceden söyleseydiniz dikkatli çalışırdım.
Xenon taktığıma takacağıma pişman oldum resmen. Akü yeterli şekilde besleyemiyor. Stop halindeyken 2dk yanık kalsa sönmeye başlıyor hemen. Gaz verince alternatör pis akım verip ışığı titretiyor. Şimdi ballastı akünün yanına taktık, röle ile besledik ama kafayı hala yerine takamadım. Çünkü çok fazla şekilde çalıştırmaya çalıştık. Diyot kondansatör falan da bağladık ama olmadı. Şimdi yemek yemeye geldik yarın anca devam ederiz.
Gaz pistonunu da yarın eski haline alırız büyük ihtimalle. Hava ayar vidasına göre tornavida tornavida bulunca çok güzel olacak ama babam nereye koyduğunu unutmuş.
ocalh
06 Şubat 2013, 00:50
Hakan sen adresi bana öm olarak at, ben sana far kafasını ücretsiz olarak göndereyim kardeşim. dert etme ;)
Tolga can mercek flardan bahsettim sende varmı?
Bu arada az önce sis farlarımı tamir ettim yalnız bir tanesini kurtarabildim (: onuda far niyetine kullanmayı düşünüyorum karşı tarafın gözünü almaması için de sis farın önüne şapka uyduracağım eski bisan bisikletlerin önündeki farlarımı hatırlıyorsunuzdur bir çoğunuz aynı sistemi kullanacağım inşallah.
drumstar
06 Şubat 2013, 01:37
Sis farlarını nasıl yapmıştınız siz? Benim de yapmam lazım da.
serdar8787
06 Şubat 2013, 03:06
Tolga sakın koltuğun süngeri ile oynama sonra yeni koltuk almak zorunda kalırsın
başka bir krosa bindim kanuni 150 ha betona oturmuşum ha motora aynı hissi verdi.
bizim motorların kros segmanındaki en iyi avantajı selesidir(BENCE) seleyle oynarsan motordan hepten soğursun bilgine
kim ne derse desin max'larımız görüntüsü ile dikkat çekici bir cihaz benim çooook hoşuma gidiyor herşeyi ile dediğim gibi motor kısmını 500tl yatırım yapın max'lara bakış açınız inanılmaz derecede değişecektir ben yaptım diye söylemiyorum benim motora binen herkes aynı düşüncede.
500tl olmasada 125 tl ye silindirini değiştirin performansınızı % 40-50 artırır bilginize..
öcal kardeş sen hangi silindiri kullanıyorsun kaçlık yani , sadeçe 125 TL silindir taksak 200 lük yapsak ne gibi sorunlar yaratır açeba... motoru tamamlayana kadar fazla basmamayı düşünüyorum...
her ay bir parça alacağım !!!
Tolga Can
06 Şubat 2013, 13:17
Tolga can mercek flardan bahsettim sende varmı?
Bu arada az önce sis farlarımı tamir ettim yalnız bir tanesini kurtarabildim (: onuda far niyetine kullanmayı düşünüyorum karşı tarafın gözünü almaması için de sis farın önüne şapka uyduracağım eski bisan bisikletlerin önündeki farlarımı hatırlıyorsunuzdur bir çoğunuz aynı sistemi kullanacağım inşallah.
Pardon kardeşim, bende mercek far yok, normal far istiyorsun sandım.
öcal kardeş sen hangi silindiri kullanıyorsun kaçlık yani , sadeçe 125 TL silindir taksak 200 lük yapsak ne gibi sorunlar yaratır açeba... motoru tamamlayana kadar fazla basmamayı düşünüyorum...
Aradığın her şey bizim sayfada var ama hiç okumadın galiba, Cem arkadaşımızın yaptığını yapabilirsin. maliyette, ölçümlerde var.
okuman yeterli, hadi bakalım, şimdiden kolay gelsin :cat:
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-83.html
cenkito
06 Şubat 2013, 15:03
geldim, sayfaya baktım, kaçtım :) pazartesi görüşürüz beni özleyin :queen:
---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 12:07 ----------
serdar bak ben bu sayfada hem parcaları hemde fiyatlarını ayrıntilı olarak yazdım, sadece 6lı debriyaj göbegini kaale alma cünkü bizim orjınal debriyaj da 6 lı gerisinin fiyatları günceldir
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-83.html
motoru parca parca yapmam pek mümkün değil, krank değişince silindir piston da değişecek , üst kapagı sonra değiştirebilirsin, ama sadece 150 tabanlı 200 lük kısa silindir alırsan krank değişince onuda uzun olanla değişmen gerekecek.
ocalh
06 Şubat 2013, 17:38
arkadaşlar ön lastiğimi değiştirdim eski bir pirelli 90/90-21 lastik taktım havasınıda 25 vurdum süspansiyonu yumuşak olsun diye fakat direksiyon baya bir sert oldu zorluyor dönüşlerde havayı 30 yapacam bakalım ne olcak yine direksiyon yumuşamaz ise eski orjinal lastiğimi takacağım
buyrun fotosu buda
http://imageshack.us/a/img402/1853/20130205200152.jpg
http://imageshack.us/a/img812/3430/20130205200141.jpg
görüntüsü güzel oldu ama manevra kabiliyetini azalttı neyse bakacağız artık
tecrübe ediniyoruz bu arada (:
Tolga Can
06 Şubat 2013, 19:35
Bende lastikleri enduro yaptım. Araziye yarış izlemeye gideyim dedim. Dişli lastik varmış gibi kaptırıp gittim. Direksiyon hantal geldi. Birde sanki biri arkadan tutup sağa sola yatırıyormuş gibi geldi.
Ama asfalta inincede güvenle kaptırıp gidebiliyorum. Araziye artık ara vereceğim. Biraz da görülmedik, gezilmedik yerler keşfedelim. Bi aksilik olmazsa batmanın mağarasına girmeyi planlıyoruz :P
Bakarsınız uygunsuz halde yakalarım. Burda fotoğrafları yayınlarım :cat:
serdar8787
06 Şubat 2013, 20:38
Aradığın her şey bizim sayfada var ama hiç okumadın galiba, Cem arkadaşımızın yaptığını yapabilirsin. maliyette, ölçümlerde var.
okuman yeterli, hadi bakalım, şimdiden kolay gelsin :cat:
Tolga kardeş yardımın için sağol ama ben 1 - 90 kadar okudum, evet 83 den itibaren cem kardeş yaptıklarını yazmış, öcal kardeş de 30 dan 40 kadar yazmış fiyatları ve hangi parçaları değiştirdiklerini yazmışlar...
ama kimse parçaları nerden ve hangi siteden aldığını söylememiş...
Ben şimdi bu motora hangi silindir, krank ve yazılan diğer parçalar uyar nerden biliyim, 65.5 - 200cc silindir tamam bunlardan çok var ama hangi siteden ve tam olarak hangi marka
bugün işlemi yapacak kişiyi buldum, benim motor aldığım yerden motorcross yarışlarında tamiri yapan iyi bir usta
drumstar
06 Şubat 2013, 20:40
Sonunda bitti bizim far işi. Biraz yamuk oldu ama boşverdim gitti artık. Lastik süper olmuş, 25 çok az en az bi 32 33psi olması lazım. Bizim orjinal lastiklerden çok daha iyidir bu :)
cenkito
06 Şubat 2013, 21:02
Tolga kardeş yardımın için sağol ama ben 1 - 90 kadar okudum, evet 83 den itibaren cem kardeş yaptıklarını yazmış, öcal kardeş de 30 dan 40 kadar yazmış fiyatları ve hangi parçaları değiştirdiklerini yazmışlar...
Ben şimdi bu motora hangi silindir, krank ve yazılan diğer parçalar uyar nerden biliyim, 65.5 - 200cc silindir tamam bunlardan çok var ama hangi siteden ve tam olarak hangi marka
bugün işlemi yapacak kişiyi buldum, benim motor aldığım yerden motorcross yarışlarında tamiri yapan iyi bir usta
benim taktıgım krank, MOTOSTAR ın (ama rulmanlar uymuyor orjınallerle değişmesi lazım) silindir ve üst kapak zongshen in, camgöz.com.tr de internet sitesi fakat nette bazı ürünleri bulamazsın tlf acıp fiyat bilgisi al. ben o sayfalarda 6lı balata demişim ama orjınal olan da 6lı oldugundan gerek yok
silinidiri sormussun birde
üzerinde 200cc yazan 65,5mm çaplı zongshen silindir
serdar8787
06 Şubat 2013, 22:00
benim taktıgım krank, MOTOSTAR ın (ama rulmanlar uymuyor orjınallerle değişmesi lazım) silindir ve üst kapak zongshen in, camgöz.com.tr de internet sitesi fakat nette bazı ürünleri bulamazsın tlf acıp fiyat bilgisi al. ben o sayfalarda 6lı balata demişim ama orjınal olan da 6lı oldugundan gerek yok
silinidiri sormussun birde
üzerinde 200cc yazan 65,5mm çaplı zongshen silindir
sağol kardeş... senin yazdıklarına göre burda birkaç parça seçtim, bunların uyması lazım ozaman
bu parçalardan hangisinin uyduğunu ve daha kaliteli oldığunu söylersen iyi olur, ve başka eksik bişey varmı
SİLİNDİR KOMPLE
http://www.bizimmotor.com/index.php?route=product/product&product_id=345
http://xn--camgz-mua.com.tr/asp/product/21762/CG-AGK-200CC-SILINDIR-KIT-65-5MM-YUKSEK-ETEK-79BOY-
SİLİNDİR ÜST KAPAK
en baştaki Zongshen
http://xn--camgz-mua.com.tr/asp/product/5000/MODIFIYE-200CC-KOMPLE-UST-KAPAK
http://denizmotortr.com/u-cg_200_sIlIndIr_ust_kapak_komple_subapve43pIyano-7215.html
KRANK
3 adet krank buldum en baştaki zonshen, hangisi daha kaliteli ve verimlidir açeba ve balansörü sonradan takma imkanımız varmı ?
http://www.onurmotor.net/ZS200-CROSS-KRANK-BALANSORLU-ZEALSUN,PR-7990.html
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-performans-200-luk-krank-66930371/pasif-ilan/#classifiedTitle
http://denizmotortr.com/u-kuba_200_krank_balansorlu_15_perno-6413.html
ocalh
07 Şubat 2013, 14:14
Serdar ben motorcuya bıraktım max ımı o halletti Cem arkadaşımız kendi uğraştı el emeği göz nuru oldu onunki (:
bu sebepten dolayı sadece fiyat bilgisi verebildim malzemelerin cinsinide yazdığımı hatırlıyorum internetten araştırmadım anlayacağın..
serdar8787
07 Şubat 2013, 19:13
Tamam öcal kardeş anladım, o halde bana yardım edecek tek kişi cem. Şimdi işin aslini anladım parçaları da budum ama hangisi uyar hangisi uymaz anlamıyorum. Cem bana biraz yardım ederse olacak sanırım, benim usta ile de konuşacağım,
Ben 4 gün eve gelemiyeceğim, telefondan hatalı yazarsam kusura bakmayın
Tolga Can
07 Şubat 2013, 19:28
Cem max kullanıcılarının ustası ; Geri kalanlar görselci ve goy goycu :P
serdar8787
07 Şubat 2013, 22:09
Tolgacım ;) goy goycu ne demek biliyormusun, eğer biliyorsan bu tabir hiç uymadı. Sen en iyisi taklitcı de şuna ;) o biraz ağır oldu
ibrahimuney
07 Şubat 2013, 23:01
evet cem ustadır ama gerisi de goygoycu değildir herhalde. yakışmadı abi.
Serdarom
08 Şubat 2013, 05:14
Herkese selam. Benim motor 2000 km'ye yanaştı. Şimdilik bir sorunum yok. Yarın motoru satışa çıkarıyorum sahibinden'de. 3000 lira yazmayı planlıyorum. Extra olarak cross gidon ve gidon süngeri elcik koruma ve elcik var. Fiyat normal değil mi? Daha aşağıya verilmez. Alan adam plaka ruhsat bakım derken 1000 lira'dan yırtacak. Niyetim haziran'a kadar totoşumu zorlayıp bir 3000 daha koyup 250 cc ikinci el japon cross yada çinli cross yada çinli supermoto almak.aklım'da 250 cc mondial, asya rx250 cross yada supermoto, yada ikinci el japon vs vs. Mart'dan sonra daha iyi fikrim olur yeni modeller çıksın bi hele. Neden böyle bir tercih yaptığımı bilmiyorum aslında. Sonuçta sıfır aldım max'i zararım çok olacak ama ne bileyim kafam karışık. Hayırlısı olsun.
Tolga Can
08 Şubat 2013, 13:23
Tolgacım ;) goy goycu ne demek biliyormusun, eğer biliyorsan bu tabir hiç uymadı. Sen en iyisi taklitcı de şuna ;) o biraz ağır oldu
goygoy farklı yörelerde, farklı anlamlara gelir. 6 ile 12 arasında iyi ve kötü anlamı vardır. Sen 6 iyi yerine 6 kötüyü kendine yakıştırıyorsan, o senin tercihindir.
Seni tanımam etmem, Ancak şu kullanıcı sayfasını baştan aşağıya adam gibi okuduysan insanlara hakaret etmeyen, tam tersine yardımcı olan bir kişi olduğumu anlarsın.
Goygoycu : Adapazarında Geyik Muhabbeti anlamına gelir. Nevşehirde ne anlama gelir bilmiyorum. :cat:
Bu arada bende goygoycu sayılırım. Çünkü çok geyik yaparım.
---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:17 ----------
kafam karışık.
Max in satış fiyatı belli, o yüzden ortalama 2500 ve 3000 TL arası fiyat normal. güzel fiyat vermişsin. inşallah çok zarar etmeden satarsın.
Asya 250 önerebilirim. Ancak kafam karışık diyorsun. Bence ikinci bir zarara uğramadan sakince, bunu zamana yayarak kafandaki motoru oluştur.
Sürekli Cross yapacak mısın ? Neden Cross ? Uzun yol yada gezi olacak mı ? Önce alacağın motorları belirle sonra + ve - leri karşılaştır.
Piyasa da kullanıcı sayısını belirle, ikinci el durumu ve yedek parça bakım durumunu göze al. ondan sonra satın al. Acele etme derim.
Listeni oluştur. bize kamuoyuna sun. Bizde anket sonuçlarını sana açıklayalım :P
forzaBJK
08 Şubat 2013, 16:34
serdarom hic kafan karismasin hemserim.. senin alacagin motor asya rx250 veya mondial xtreme 250 dir.. enduro lastik takrsin buna güzelinden kalitelisinden tamamdir.. gerektiginde sıkıntı yaşamadan yaylaya çıkacaksın, bişey lazım olduğunda temiz temiz aşayıya merkeze inersin ve kısmet olursa bu yaz seninle bi zigana yaparız, ki bilirsin o yolların şeklini kalitesini :)
ben yurtdışındayım ve niyetimde yazın motorumla türkiyeye gelmek var - yemeye bilir tabi - olmayacak olursa b planım memlekette altıma bit asya rx250 çekmek, lakin bizim MAX'ı kuzenim sahiplenmiş bile (aslında bana yetersiz geldiğini duymasın ikiside kızar :)
bu arada tolga, goygoy suyundan da :)
Tolga Can
08 Şubat 2013, 18:42
Recep dön artık vatan topraklarına, valla ara ara senin profili ziyaret ediyorum. Kardeşim kavuştu mu ktm sine, üstünde cıbıldak pozlar verdi mi diye.
Sonuç hep hüsran, zaten paramda yok kendimi içkiye veremiyorum. İnterneti kapatıp erkenden uyuyorum :P
serdar8787
08 Şubat 2013, 19:51
Tolga kardeş evet o kelimenin bir çok anlamı var. Bende zaten seni kötülemek için demedim, senin de beni veya bizleri kötülemek içinde yapmadığını biliyorum mesajımı dikkatli okusaydın orda benimde seninle şaka yaptığmi anlardın. Herneyse burda goy goycu dinlencı anlamına gelir ama tabi hangi ortamda veya hangi lafın üstüne söylediğin de önemli
Tolga Can
08 Şubat 2013, 20:44
Biriniz ağır oldu. Biriniz yakışmadı abi demişsiniz. Dedim herhalde birine küfür ettim ki bunlar beni yerin dibine sokuyor. :salut: Anlamını bildiğim halde tekrar tekrar internette baktım. Ağır Argo anlamı var herhalde dedim. :silent: Cem usta, gerimiz boş konuşuyoruz anlamında dedim. :cherry: Bunu da ne hikmetse 2 kişi ciddiye almış, 15 kullanıcı ses etmiyor. Bu sayfada birine hakaret edecek olsam adımın üstünde çizgi olurdu. Kesin ban yerdim. Onun yerine her yaptığım işi burda paylaştım ki diğer arkadaşlarda zorlanmadan yapabilsin diye, kare kare anlatmışımdır. Yoksa bitmiş halinin fotosunu koyardım. Ben yaptım oldu. Tarih hayal edenleri değil. Gerçekleştirenleri yazar derdim. :P Bi kibir, bi kendini beğenmişlik yapardım belli değil. Neyse ben kavgacı değil. Barışçıl bi insanın doğamda sevişmek var.:rendeer: karşı cinsimle ama :P , internet dünyasında mimikler (yüz ifadeleri) ve ikonlar olmayınca, güzel Türkçemiz ile okuduğumuzda başka yerlere çekebiliyoruz. :pr: arada bir yazılarınızda ikon kullanın ve espiri olduğunu belli edin ki, cinayet sebebi olmasın. dandirik çin malı motor için genç yaşta yatmayalım. :mrgreen: Yollara düşüp, gezelim tozalım çadırlarda yatalım. Hepiniz kalın sağlıcakla.
ibrahimuney
08 Şubat 2013, 22:54
Biriniz ağır oldu. Biriniz yakışmadı abi demişsiniz. Dedim herhalde birine küfür ettim ki bunlar beni yerin dibine sokuyor. :salut: Anlamını bildiğim halde tekrar tekrar internette baktım. Ağır Argo anlamı var herhalde dedim. :silent: Cem usta, gerimiz boş konuşuyoruz anlamında dedim. :cherry: Bunu da ne hikmetse 2 kişi ciddiye almış, 15 kullanıcı ses etmiyor. Bu sayfada birine hakaret edecek olsam adımın üstünde çizgi olurdu. Kesin ban yerdim. Onun yerine her yaptığım işi burda paylaştım ki diğer arkadaşlarda zorlanmadan yapabilsin diye, kare kare anlatmışımdır. Yoksa bitmiş halinin fotosunu koyardım. Ben yaptım oldu. Tarih hayal edenleri değil. Gerçekleştirenleri yazar derdim. :P Bi kibir, bi kendini beğenmişlik yapardım belli değil. Neyse ben kavgacı değil. Barışçıl bi insanın doğamda sevişmek var.:rendeer: karşı cinsimle ama :P , internet dünyasında mimikler (yüz ifadeleri) ve ikonlar olmayınca, güzel Türkçemiz ile okuduğumuzda başka yerlere çekebiliyoruz. :pr: arada bir yazılarınızda ikon kullanın ve espiri olduğunu belli edin ki, cinayet sebebi olmasın. dandirik çin malı motor için genç yaşta yatmayalım. :mrgreen: Yollara düşüp, gezelim tozalım çadırlarda yatalım. Hepiniz kalın sağlıcakla.
abi sorun da orda ya işte. bunca işi yapan,bu kadar emek veren adamın demesi koydu bize.nasıl biri olduğunu az çok yazılarından anlıyoruz.sen ve senin gibiler olduğu için burdayız zaten.çirkin bulduğumuz şey sen değil kelimeydi sadece yoksa amacım kalp kırmak yada saygısızlık değil. allah seni bu forumun başından eksik etmesin...
serdar8787
08 Şubat 2013, 23:22
Yok ya be güzel kardeşim sende okadar alınma. Evet yüz karakterleri çok önemli ve aslında yazımın yanını 2 uçma göz kırpma ekledim ama tabi yinede sana biraz garip gelmiştir, lan bunlar neden böyle tepki verdi diye, herhalde ıbrahim kardeş ikon koymayı unutmuş ;) ve tabike arada bir öyle şakalar yapacaksın yoksa nasıl vakit geçsin ya ;)
drumstar
09 Şubat 2013, 00:15
İki kelime için bu kadar laf etmeye değmez bence :mrgreen: Sonuçta hepimizin burdaki amacı belli, büyüklerimin yanında bana laf etmek düşmez ama iki laf için de birbirinizi kırmanıza değmez.
bugün izmirde lastik bakmaya fırsatım pek olamadı. Babamla konuştum şimdi bulgaristandaki firmalara söylemiş. Büyük ihtimal pazar ya da pazartesi arka lastikle birlikte gelicek. Pirelliden kötü bir lastikle geleceğini sanmıyorum. Aslında ön arka takım almasını isticektim ama bu kadar yüzsüzlük olmaz dedim :queen: Oradaki parçacıların yerini adresini adını vs öğrenmiş olacağız bu sefer. Eğer ki denk gelirse ihtiyaçları olan arkadaşlara ordan getirebiliriz.
Serdarom
09 Şubat 2013, 05:15
@tolga, verdiğin nasihat'ten beni anladığını düşünüyorum, tebrik ederim kardeş :) Benim'de niyetim motor ilan'da durur ve o sırada dediğin gibi ölçer biçer tartarım. Bu benim 7. motorum daha önce hep commuter kullandım. Kanuni, asya motor ve kadırga. Boyum'un uzunluğu (1.80) nedeniyle hep sırıttım motorda. Bu bende eziklik yarattı. Sırf daha oturaklı ve heybetli olsun diye cross aldım. Yakışıyor da bana. Amma velakin %70 asfalt %30 köy yolu kullanıyorum. Kaya toprak çamur taş gibi sizin yaptığınız şekilde neredeyse hiç cross yapmıyorum. Ama mondial max'in yüksekliği ve yakışıklılığından'da vazgeçemiyorum. Commuter kullanmak'ta istemiyorum. Ve sorun max'in asfaltta beni tatmin etmemesi ve motor'un kasayı taşımaması. Ya biraz daha canlı bir cross alayım diyorum yada rx250 gibi hem yüksek hemde asfaltta rahat edeceğim bir motor istiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:03 ----------
Daha önce asya as100 ve asya hero 125 kullandım. Asya motor uzaktan hoş görünür. Gel birde kullanana sor. Işçilik sıfır, parça kalitesi ve montaj sıfır. Sadece güzel görünür asya motor o kadar. Bugün gittim ev-kur da cross rx250 sordum. 24 ay vade ile toplam'da 9000 lira dedi. Peşin fiyatına ise 7000 lira çektiler. İstanbul sakarya gibi batı'da 5900'e veriyorlar dedim inanmadi adam. Dedim gir internete bak. Biraz inceledim ama kalite olarak hiç içime sinmedi. Tip olarak çok iyi. Tam beni yansıtıyor. Ama fiyat, kalite, servis imkanı olarak oturup düşünülecek bir motor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:12 ----------
@recep bey, seve seve gezerim sizinle. Hayırlısıyla bir gelin yeter ki :)
ocalh
09 Şubat 2013, 12:11
@tolga, verdiğin nasihat'ten beni anladığını düşünüyorum, tebrik ederim kardeş :) Benim'de niyetim motor ilan'da durur ve o sırada dediğin gibi ölçer biçer tartarım. Bu benim 7. motorum daha önce hep commuter kullandım. Kanuni, asya motor ve kadırga. Boyum'un uzunluğu (1.80) nedeniyle hep sırıttım motorda. Bu bende eziklik yarattı. Sırf daha oturaklı ve heybetli olsun diye cross aldım. Yakışıyor da bana. Amma velakin %70 asfalt %30 köy yolu kullanıyorum. Kaya toprak çamur taş gibi sizin yaptığınız şekilde neredeyse hiç cross yapmıyorum. Ama mondial max'in yüksekliği ve yakışıklılığından'da vazgeçemiyorum. Commuter kullanmak'ta istemiyorum. Ve sorun max'in asfaltta beni tatmin etmemesi ve motor'un kasayı taşımaması. Ya biraz daha canlı bir cross alayım diyorum yada rx250 gibi hem yüksek hemde asfaltta rahat edeceğim bir motor istiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:03 ----------
Daha önce asya as100 ve asya hero 125 kullandım. Asya motor uzaktan hoş görünür. Gel birde kullanana sor. Işçilik sıfır, parça kalitesi ve montaj sıfır. Sadece güzel görünür asya motor o kadar. Bugün gittim ev-kur da cross rx250 sordum. 24 ay vade ile toplam'da 9000 lira dedi. Peşin fiyatına ise 7000 lira çektiler. İstanbul sakarya gibi batı'da 5900'e veriyorlar dedim inanmadi adam. Dedim gir internete bak. Biraz inceledim ama kalite olarak hiç içime sinmedi. Tip olarak çok iyi. Tam beni yansıtıyor. Ama fiyat, kalite, servis imkanı olarak oturup düşünülecek bir motor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:12 ----------
@recep bey, seve seve gezerim sizinle. Hayırlısıyla bir gelin yeter ki :)
Serdar motoru değiştirmek yerine motor modifiyesine girsen daha az masraflı olmazmı 600 tl gibi bir fiyata motor cc sini 220 cc civarına çıkarırsın
inan ol 250 cc lik motorlara 5 çeker ben denedim test ettim bana kalırsa hiç motorunu değiştirme anladığım kadarıyla güç ve hız istiyorsun motorda
ben yaptım oldu (: hızlanma orjinal motora göre 3 katı, son hız olarak 90 km yi zor yapan motor şuan 115 km hıza kesintisiz ve çok hızlı çıkıyor sonrası yol şartlarına bağlı olarak devam ediyor son hızım 124 km hız (eğilmeden)
ha süpermoto yaparım dersende onunda maliyeti 250 tl
motor modifiyesi artı süpermoto ya çevirme
600+250=850 tl ye mükemmel fiyat/performans+görüntü motoruna sahip oluyorsun
Tolga Can
09 Şubat 2013, 18:29
@tolga, verdiğin nasihat'ten beni anladığını düşünüyorum, tebrik ederim kardeş :)
Dostum sana mükemmel fiyata asya rx250 süpermoto önercektim ama hemen satılmış, satılmasa şaşardım. 3250 tl ye 3 aylık motordu. anında satılmış. Valla ben bile alırdım. Sağlık olsun artık.
Ben senin yerinde olsam commuter e elimi bile sürmem, senin boyuna posuna aslında enduro gider. Hiç enduro motor düşünmüyor musun. Onlar aslında tam sana hitap ediyor. Hem boy olarak hemde yol olarak, Çünkü % 70 yol % 30 arazide gider.
Ben senin yerinde olsam 2000-2005 model arası temiz 650 lik bir enduro bakardım. :cat:
serdar8787
10 Şubat 2013, 02:14
Serdar motoru değiştirmek yerine motor modifiyesine girsen daha az masraflı olmazmı 600 tl gibi bir fiyata motor cc sini 220 cc civarına çıkarırsın
inan ol 250 cc lik motorlara 5 çeker ben denedim test ettim bana kalırsa hiç motorunu değiştirme anladığım kadarıyla güç ve hız istiyorsun motorda
ben yaptım oldu (: hızlanma orjinal motora göre 3 katı, son hız olarak 90 km yi zor yapan motor şuan 115 km hıza kesintisiz ve çok hızlı çıkıyor sonrası yol şartlarına bağlı olarak devam ediyor son hızım 124 km hız (eğilmeden)
ha süpermoto yaparım dersende onunda maliyeti 250 tl
motor modifiyesi artı süpermoto ya çevirme
600 250=850 tl ye mükemmel fiyat/performans görüntü motoruna sahip oluyorsun
Öcal atladaşımızın dediğine katılıyorum, istersen biraz daha fazla masrafla 250 bile yaparsın. Öcal arkadaşımızın dediği gibi. Masraflara göre süper bir güç elde edilebilir, Ben gelecek ay ustamla beraber yapmacaığm
drumstar
10 Şubat 2013, 17:26
Babam lastiği bulmuş ama Hollanda'dan gelicek. Markasını söylemedi ama dandik bişey değildir kesin. Karbüratördeki o zor çevrilen vida hava değil ikinci benzin besleme memesinin ayar vidası. Bir nevi pilot meme. Benzini biraz kıstık şimdi çok soğukta bile jikle istemeden ve gaz vermeden çalışıyor. Birden gaza yüklensek de eskisine göre çok iyi oranda devirleniyor. Okullar açıldığı için bundan sonra motoru sadece okula git gel amaçlı kullanabileceğim. Sürücü kursuyla konuştum bugün, sadece a2 için 750 lira fiyat çektiler ve anca ağustosun sonunda alabileceğimi söylediler. şimdi aydın merkezden soruşturuyoruz. Forum bi hareketsiz, bi cansız. Nerelerdesiniz eey dostlar :mrgreen:
rain planet
10 Şubat 2013, 18:10
sevgili arkadaşlar herkeze selam
birkaç gündür bütün yazılanları okudum... o kadar müthiş deneyimler yaşamışsınızki, heyecanla okudum ve fotoğraflarınza baktım..gerçekten çok özendim.... ayrı bir karizmanız var şu sitedeki motor forumlarında:)
ben yamaha ybr 125 (2012) sahibiyim..ilk motorum .. motora başlarken sürüşü ve rahat olsun az yaksın motoru sürmeyi öğreneyim diye aldım ve çok memnunum...ama içimde hep enduro-corss modellere ilgim var....
geçen hafta biyerde bi cross gördüm... çok ilgimi çekti bi baktım "mondial x-treme cross" .... allahım dedim nasıl bir motor hemde mondialin....görüntü dehşet....sitede fiyatıda mükemmel
boyut olarak da büyük bir motora ihtiyacım var... motorumu satıp bunu almayı düşünüyorum ama etrafdan çok eleştiriler var... "yamaha satılırmı ... "sürüşü rahatsız vs falan"..
aslında benim en merak ettiğim şey ise parça kalitesi ve uzun yolda dayanıklılığı... ama bu kadar gezilerinize bakıyorumda helal olsun..:) motor ve motora verdiğiniz para , hakından fazlasını vermiş:)
diğer çinli modellerin sayfalarına bakıyorumda çok sıkıntı çekenlerde var ama genelde alan memnun bu motorları...
görüntüsü mükemmel bir motor, aşık oldum açıkcası.....kawasaki, yamahanın crosslarına cidden 7000-8000 tl veremem ...aklım bu motorda ... ybr mi satıp inşallah almayı düşünüyorum...
siz ustalarada burdan selam ederim:)..hayırlısı diyelim..:)
Tolga Can
10 Şubat 2013, 18:58
Babam lastiği bulmuş ama Hollanda'dan gelicek. Markasını söylemedi ama dandik bişey değildir kesin. Karbüratördeki o zor çevrilen vida hava değil ikinci benzin besleme memesinin ayar vidası. Bir nevi pilot meme. Benzini biraz kıstık şimdi çok soğukta bile jikle istemeden ve gaz vermeden çalışıyor. Birden gaza yüklensek de eskisine göre çok iyi oranda devirleniyor. Okullar açıldığı için bundan sonra motoru sadece okula git gel amaçlı kullanabileceğim. Sürücü kursuyla konuştum bugün, sadece a2 için 750 lira fiyat çektiler ve anca ağustosun sonunda alabileceğimi söylediler. şimdi aydın merkezden soruşturuyoruz. Forum bi hareketsiz, bi cansız. Nerelerdesiniz eey dostlar :mrgreen:
Valla ben hep burdayım. diğer kullanıcılar kış diye saklandılar. halbuki xtrem kış yağmur , çamur motoru, bende şu aralar evden bir yere çıkamıyorum. Crosscu arkadaşım kaza geçirdi. Köprücük kemiği kırıldı. Uzun süre binemez.
kalan 2 kişi de mesai de, diğer vatandaşlarda çok deli hardcore kullanıyor. bu aralar bende yatacağım sanırım. bugün motora bakım yapayım dedim. canım sıkıldı. söktüm ama el atacağım hatası da yok. şunu yapayım diyeceğim eksik yok.
Arkadaş can sıkıntısına grenajları ve koltuğu söküp tozunu sildim. düşünün o kadar canım sıkıldı ki, motorun hiç gözükmeyen yerindeki tozlarını, çamurlarını sildim. :mrgreen:
aslında benim en merak ettiğim şey ise parça kalitesi ve uzun yolda dayanıklılığı...
Yedek parçası çok da pahalı değil. Hatta başka parçalarda çok rahat oluyor. Örnek orjinal far 100 TL komple, istersen farklı bir far 50 TL ye takabiliyorsun.
Uzun yol olarak adapazarından eskişehire gittim. hemde dip gaz, 200 km bir kere mola verdik. eskişehirde gezi- git gel 500 km dolandık. hiç bir aksilik yaşamadım.
Bir çok araziye girdim çıktım. 4 mevsim üstündeyim daha hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Ciddi olarak, her motor gibi ufak tefek sorunlar yapıyor ama bakımını yaparsan sorun olmuyor.
Benim boyum kısa uzun olsa bu motorla daha fazla şeyler yapardım. daha hardcore ve korkusuzca arazide kullanabilirdim ama pigme boyum ile yemiyor :P
---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:53 ----------
http://b1302.hizliresim.com/16/b/jzrpz.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
rain planet
10 Şubat 2013, 19:16
Yedek parçası çok da pahalı değil. Hatta başka parçalarda çok rahat oluyor. Örnek orjinal far 100 TL komple, istersen farklı bir far 50 TL ye takabiliyorsun.
Uzun yol olarak adapazarından eskişehire gittim. hemde dip gaz, 200 km bir kere mola verdik. eskişehirde gezi- git gel 500 km dolandık. hiç bir aksilik yaşamadım.
Bir çok araziye girdim çıktım. 4 mevsim üstündeyim daha hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Ciddi olarak, her motor gibi ufak tefek sorunlar yapıyor ama bakımını yaparsan sorun olmuyor.
Benim boyum kısa uzun olsa bu motorla daha fazla şeyler yapardım. daha hardcore ve korkusuzca arazide kullanabilirdim ama pigme boyum ile yemiyor
teşekkür ederim üstad:) sonuçta altınızdaki bir cross motor... yani fotolardan nasıl kullandığınızı görüyorum... ona hangi motor dayanırki:)) demekki mondial kaliteli yapmış..
hiç unutmuyorum "kanuni cross" alıp da daha ilk gün arazide şaseyi ortadan ikiye yaran okumuştum önceden.. ..:) sizler extreme takıldığınız halde motorlar dimdik ayakta:) helal olsun:)
drumstar
10 Şubat 2013, 20:00
Max gerçeten sağlam motor. uzun yolda da sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum. Ama biraz fazla yakar diğer commuterlara göre.
TolgaCan abi senin yaptığını ben de yapmıştım bi ara :mrgreen: Sıkıntı insanı ne hallere sokuyo. Bu ara burda havalar da çok kötü :(
Tolga Can
10 Şubat 2013, 20:09
teşekkür ederim üstad:) sonuçta altınızdaki bir cross motor... yani fotolardan nasıl kullandığınızı görüyorum... ona hangi motor dayanırki:)) demekki mondial kaliteli yapmış..
hiç unutmuyorum "kanuni cross" alıp da daha ilk gün arazide şaseyi ortadan ikiye yaran okumuştum önceden.. ..:) sizler extreme takıldığınız halde motorlar dimdik ayakta:) helal olsun:)
Valla beni fotolar öyle gösteriyor :P , Benden daha hardcore kullananlar var. Hemide dudak uçuklatacak cinsten. Onların kaptırıp çıktıkları yere ben düz yoldan yardırıp yetişiyorum. :D Naylon crosscu
Aslında ben de onların peşine giderim ama onların motorları görsen bizim ki gibi cüllop değil. Adam kırılırsa kırılır. Mezara mı götüreceğim diyor. ama ben merkezde de biniyorum. yani hem gezi hem hafif kross işimi görüyor.
Boyum ve kız gezdirme hevesimden dolayı bende cbf 150 almak istiyorum. Onda 2 ayakta yere tam değiyor ama onunda yağ yakma sorunu çok kötü, kararsızım. satsam mı satmasam mı acaba diyorum. Bu motora kızlar biraz çekiniyor :joker:
Max gerçeten sağlam motor. uzun yolda da sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum. Ama biraz fazla yakar diğer commuterlara göre.
TolgaCan abi senin yaptığını ben de yapmıştım bi ara :mrgreen: Sıkıntı insanı ne hallere sokuyo. Bu ara burda havalar da çok kötü :(
Yok be nerde, commuter cbf 150 ile aramızda 1 krş fark var. yedek hariç : 265 km yaparken cbf : 310 km gidiyor. ama onun tankı 13 lt bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
En ufak çamurda kayan bir motor. hiç bir şekilde tutunması yok. arazide basit yerlerde bile drift yapıyor. Benim için çok ama çok basit yerde duramıyor bile, ama düz yolda tokatlıyor :P
Valla burda da havalar yağışlı, önümüzdeki haftasonu hava güzel olursa, bursaya gitmeyi düşünüyorum. bakalım nasıl memleketmiş. hazır enduro lastikde var. kaptırıp gideyim asfaltta :cat:
drumstar
10 Şubat 2013, 20:21
Cbf 150 zaten 50 sene öncesinin motoru :D Yakıtı gözardı edilirse alınır aslında :D Canavar gibi motor. Emrah arıkan vardı forumda. Cbf'le istanbuldan kalkıp didime gelmişti tek seferde :D Benim motoru birine iyi fiyata kakalarsam cbr125 almak istiyorum ben de :)
Tolga Can
10 Şubat 2013, 20:27
Cbf 150 zaten 50 sene öncesinin motoru :D Yakıtı gözardı edilirse alınır aslında :D Canavar gibi motor. Emrah arıkan vardı forumda. Cbf'le istanbuldan kalkıp didime gelmişti tek seferde :D Benim motoru birine iyi fiyata kakalarsam cbr125 almak istiyorum ben de :)
Kakalarım ne demek len :P sankim çok kötü motormuş gibi, Bak şimdi benim bir hayalim vardı. sayısaldan parayı bir bulabilseydim. 80 günde 80 şehiri Max ile gezip rekor kıracaktım. Ama bir türlü nasip olmuyor. İnşallah bir gün olacak :bounce:
Bende cbr 125 - 2010 modelini çok seviyorum. kırmzı-mavi-byaz olan, km de 10-11 krş falan yakıyor. hızlıda meret ama bisiklet gibi çok cılız. Bizim devenin yanında sıpa gibi kalıyor. :queen:
drumstar
10 Şubat 2013, 20:31
Yea şimdi az buz paraya da sattırmaz babam :mrgreen: Ben yeni kasasını çok seviyorum. Bikaç arkadaşımda vardı gerçekten hızlı meret :queen: 250 de güzel ama 250nin hakkını verememiş :mrgreen:
Tolga Can
10 Şubat 2013, 20:44
http://img24.imageshack.us/img24/11/cbr125.jpg
ben bu modelinin kafa yapısını daha çok seviyorum. diğeri çok iğrenç bir şey
drumstar
10 Şubat 2013, 21:02
Bu kasayı da çok seviyorum ama biraz(!) yapılı olduğum için altımda çok küçük kalıyor :mrgreen: Bence yeni kasasından daha iyi hızlanıyor bu kasa. Okuldan arkadaşımın daha nerdeyse yepyeni motorunun heryerini sökmüştük meraktan :mrgreen: farlara ve stoplara toplam 70-80 tane delik açıp led takmıştık :queen:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/206705_1971123363708_5057749_n.jpg
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO