Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ismo61
11 Nisan 2012, 23:38
slm arkadaslar benim boyum 1.70 ve ayaklarım yere değermi 1.70 boyla sıkıntı yasarmıyım bilgi verebilecek olan varmı??MONDiAL X-TREME MAX benim bulunduğum bolgede malesef satılmıyo ancak sparişle geliyor bende motora binip deniyemediğim icin kararsız kaldım ne yapmam gerekiyor siparisini motoru denemeden versemmi?? lütfen biri yardımcı olsun 1.70 boyla bu motoru deneyen veya bilgisi olan varmı?
slm arkadaslar benim boyum 1.70 ve ayaklarım yere değermi 1.70 boyla sıkıntı yasarmıyım bilgi verebilecek olan varmı??MONDiAL X-TREME MAX benim bulunduğum bolgede malesef satılmıyo ancak sparişle geliyor bende motora binip deniyemediğim icin kararsız kaldım ne yapmam gerekiyor siparisini motoru denemeden versemmi?? lütfen biri yardımcı olsun 1.70 boyla bu motoru deneyen veya bilgisi olan varmı?
Arkadaşım ben canlı gördüm benim boyum 1.80 CENKİTO arkadaşın boyuda 1.80 http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-2.html bu sayfadaki fotoda ayakları yere zor değiyor gibi görünüyor belki sana fikir verebilir. ama 1.70 boy ilede kullanılabilir o senin motosiklet kullanabilme yeteneğine kalmış :-) motor gerçekten sanılandan daha yüksek. mondialın sitesinde küçük birşeymiş gibi duruyor yada 150 cc olduğundan bizler psikolojik olrak küçük kros gözüyle bakıyoruz ama durum farklı. ben motoru görene kadar bu kadar heybetli beklemiyordum.
cenkito
12 Nisan 2012, 15:00
Arkadaslar boyum 1.80 ve motor üstündeyken aynı anda iki topugum yere degmiyor
Yükseklik konusunda umarım yardımcı olabilmişimdir
ozrace
12 Nisan 2012, 15:12
slm arkadaslar bende MONDIAL CROSS X-TREME MAX almayı dusunuyorum fakat tedirgin oldugum nokta sele yüksekliği benim boyum 1.70 acaba camurlu yolda veya trafikte işıklarda dur kalklarda sıkıntı yasarmıyım ve arkaya 2 kişiyı alınca problem oluyormu. sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
taksi olarakmı kullanmayı düşünüyosun???arkaya 2 kaşi alacakmış...Allah'ım yarabbim....
scooterist
12 Nisan 2012, 15:27
parayı çöpe atma
erkantrk
12 Nisan 2012, 15:37
Neden Parayi Çöpe atsinki
scooterist
12 Nisan 2012, 16:08
biraz araştırsın anlar
ümit_150_zc
12 Nisan 2012, 16:12
acooterist nikli şahıs forumlarda bu tür yorumlar yapıyo..ben mesajları şikayet ediyorum sizden de etmenizi isterim.
Mengu16
12 Nisan 2012, 16:33
parayı çöpe atma
olur seni çöpe atalım
cenkito
12 Nisan 2012, 17:41
parayı çöpe atma
ben parayı attım ama çöpe değil mondialin kesesine, hiç de pişman degilim
buralpdi
12 Nisan 2012, 18:05
parayı çöpe atma
2007'de ramzey qm200gy alırkende aynı lafı söylemişlerdi
parayı çöpe atmayalım da hiç kusura bakma yamaha nın 125 lik krossuna 7500 tl veremem .
ismo61
12 Nisan 2012, 23:01
ozrace arkadasım ben orda yazım hatası yapmısım sende tersinden anlamak istemisin benim demek istediğim arkaya 2. kisi almak yani toplamda bende dahil 2 kişi olması motorun üzerinde. motor saten yüksek kullanımı zor olacaktır birde arkada biri daha olursa dahada zor olurmu diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
centiko arkadasım verdiğin bilgiler için teşekkürler anladımki 150 x-treme max benim boyuma uygun değil kullanımı zor olacak galiba benim için bende MONDiAL 150 MR VULTURE almaya karar verdim ve coğunlukla toprak taş karısımı arazi yolunda kullancam inşanlah bir sıkıntı yasamam bu motor yarı yolda bırakmaz benı siz nederseniz ????
ozrace arkadasım ben orda yazım hatası yapmısım sende tersinden anlamak istemisin benim demek istediğim arkaya 2. kisi almak yani toplamda bende dahil 2 kişi olması motorun üzerinde. motor saten yüksek kullanımı zor olacaktır birde arkada biri daha olursa dahada zor olurmu diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
centiko arkadasım verdiğin bilgiler için teşekkürler anladımki 150 x-treme max benim boyuma uygun değil kullanımı zor olacak galiba benim için bende MONDiAL 150 MR VULTURE almaya karar verdim ve coğunlukla toprak taş karısımı arazi yolunda kullancam inşanlah bir sıkıntı yasamam bu motor yarı yolda bırakmaz benı siz nederseniz ????
Arkadaşım birde kanuninin kros 150 modeli var onun boyunun kısa olduğunu söylüyorlar forumda. Bence bu motor seni tatmin edebilir bir bak istersen.
cenkito
14 Nisan 2012, 12:18
madem toz toprak yol agırlıklı kullanacaksın kanuni cross a bakman konusunda ısrarlıyım,stabilize yol için bence daha ideal olur, almayı düşündüğünüz model daha çabuk ses yapıp sağı solu gevseyecektir, ve kacınılmaz son dökülecektir, çünkü cadde kullanımı için bir model secmişsiniz. ama karar sizin şimdiden hayırlı olsun
Arkadaşım birde kanuninin kros 150 modeli var onun boyunun kısa olduğunu söylüyorlar forumda. Bence bu motor seni tatmin edebilir bir bak istersen.
bizzat ben söylüyorum üstüne oturdugum zaman topuklarım yere tam basıyordu ve dizlerimide azda olsa kırıyordum, üstüne çömelir gibi oluyordum :cat:
ozrace
14 Nisan 2012, 12:31
[QUOTE=ismo61;2644725]ozrace arkadasım ben orda yazım hatası yapmısım sende tersinden anlamak istemisin benim demek istediğim arkaya 2. kisi almak yani toplamda bende dahil 2 kişi olması motorun üzerinde. motor saten yüksek kullanımı zor olacaktır birde arkada biri daha olursa dahada zor olurmu diye.[COLOR="Silver"]
tersinden anlamak değil okuyunca anlaşıldığı gibi anladım ben.sen yapmıyacaksın ama yapanlar var...
cenkito
14 Nisan 2012, 18:06
Arkadaslar kanuni cross 150 almayı düşünen varsa
Adana da gizerler kampanya yapmıs 3100 tl
artı pesin fiyatına 10 taksit, plaka ruhsat hariç, plakalı olarak almak istersen plaka masraflarını peşin istiyorlar
ilgilenenlere duyurulur
mtht1
14 Nisan 2012, 21:04
arkadaşlar motoru alalı 1 ayı geçti dün ilk defa uzun yolda denedim adana tarsus mersin güzergahlarında. otobanda tarsus adana arası 100 110nun altına düşmedim banamısın demedi maşallah:)
cenkito
14 Nisan 2012, 21:21
arkadaşlar motoru alalı 1 ayı geçti dün ilk defa uzun yolda denedim adana tarsus mersin güzergahlarında. otobanda tarsus adana arası 100 110nun altına düşmedim banamısın demedi maşallah:)
sizinle tanısmak isterim bu motor adana da sadece ikimizde var gibi
size MT üzerinden özel msj attım bakarsanız sevinirim
ismo61
16 Nisan 2012, 00:01
Slm arkadaslar malesef kanuni cross da bulamadım oyuzden mondial 150 mr aldım cumartesi gunu. Motor bana biraz kücük geldi ama idare etcez insanlah dagılmaz bu yollarda. Ben Urfada ikamet ediyorum ne Urfada nede Mardinde kanuni yok mondialide bir yerde bulabildim zoraki mardinde bir satıcıda.
Slm arkadaslar malesef kanuni cross da bulamadım oyuzden mondial 150 mr aldım cumartesi gunu. Motor bana biraz kücük geldi ama idare etcez insanlah dagılmaz bu yollarda. Ben Urfada ikamet ediyorum ne Urfada nede Mardinde kanuni yok mondialide bir yerde bulabildim zoraki mardinde bir satıcıda. Hayırlı olsun kazasız belasız
cenkito
16 Nisan 2012, 03:19
Slm arkadaslar malesef kanuni cross da bulamadım oyuzden mondial 150 mr aldım cumartesi gunu. Motor bana biraz kücük geldi ama idare etcez insanlah dagılmaz bu yollarda. Ben Urfada ikamet ediyorum ne Urfada nede Mardinde kanuni yok mondialide bir yerde bulabildim zoraki mardinde bir satıcıda.
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin
cencali
16 Nisan 2012, 21:30
Merhaba arkadaşlar bende bu motordan aldım aranıza katıldım... ve ilk sorununu verdi far resmen havaya bakıyor ve ayarı yok!!!!!!!!!!!!! servis aşıtacaz falan diyor 0 km motor daha bu konuda sorun yaşayan varmı
cenkito
16 Nisan 2012, 22:33
Merhaba arkadaşlar bende bu motordan aldım aranıza katıldım... ve ilk sorununu verdi far resmen havaya bakıyor ve ayarı yok!!!!!!!!!!!!! servis aşıtacaz falan diyor 0 km motor daha bu konuda sorun yaşayan varmı
hepsi aYNI kısa far yere degmiyordu bile ilk aldıgımda, herhalde türkiyede ilk alan benim benim motorda oleydi, kafada (farın yanlarındaki) dört civatayı gevşet (alyan anahtar olanlar) ve fazla zorlamadan asagı bükmeye calıs. ben öle yaptım düzeldi
Hayırlı olsun bu sorun sayılmaz aldığımda benimde öyleydi servis ayar yaptı 5 dakikada olay çözüldü ayarı var yani
con190
30 Nisan 2012, 21:05
bu motorun dişlilerini büyütsek düz yolda bulacağı hız nedir?? siteye 115 demişler ama herkez 90-100 yapıyo diyorlar.
cenkito
03 Mayıs 2012, 10:20
dişlileri büyütsen bu sefer arazi cekişi düşer,
zaten cok yüksek bir motor süratliyken yan rüzgardan asırı etkilenen bir yapısı var.
hızlı bir sey istiyorsan baska modellere bakmanı öneririm
portyala
05 Mayıs 2012, 01:46
motoru video çeker misiniz acaba her yerini gösterip sesini falan dinletir misiniz
mtht1
14 Mayıs 2012, 17:34
arkadaşlar xtream max 150cc motorumu satıyorum henüz 2 aylık 600 kmde SORUNSUZ bile dememe gerek yok umarım. km adana kızıldağ yaylası arasında yapıldı başka garajdan çıkarmadım. resimler en kısa zamanda yüklenecek. şu kadarını söyleyim 20cm kar içinde toyota hılux için 2 tekerine sırayla yol açtım:)
çin malı deyip geçmeyiniz. soran bi arkadaş için söylüyorum 110km/h süratine eriştim. GARANTİLİDİR:)
fiyat:3000tl
Mengu16
14 Mayıs 2012, 17:39
arkadaşlar xtream max 150cc motorumu satıyorum henüz 2 aylık 600 kmde SORUNSUZ bile dememe gerek yok umarım. km adana kızıldağ yaylası arasında yapıldı başka garajdan çıkarmadım. resimler en kısa zamanda yüklenecek. şu kadarını söyleyim 20cm kar içinde toyota hılux için 2 tekerine sırayla yol açtım:)
çin malı deyip geçmeyiniz. soran bi arkadaş için söylüyorum 110km/h süratine eriştim. GARANTİLİDİR:)
fiyat:3000tl
Motorun daha ilk yağıyla canını almışsın valla keşke bunları yazmasaydın bir satılık ilanı için iyi değil :cherry:
mtht1
15 Mayıs 2012, 09:57
Motorun daha ilk yağıyla canını almışsın valla keşke bunları yazmasaydın bir satılık ilanı için iyi değil :cherry:
vi è alcun problema :) problem yok
Hadi bakalım topic den ilk xtreme satılıyor :)
e_trkuz
21 Mayıs 2012, 02:28
Bu motorun kullanıcılarına bir sorum olacak, deneyimlerinize dayanarak bu motorumu tavsiye edersiniz yoksa kanuni cross 150'yi mi?
mankind1976
22 Mayıs 2012, 02:47
bozuk arazide nasıl performansı acaba?
araziye daha hiç çıkmadım valla iki üç croos yapan bulsam çıkacam deneme amaçlı
gezgin_33
23 Mayıs 2012, 12:39
Merhabalar 19 mayıs cumartesi gunu odemesini yaptıgım. Etereme MAX150 22.05.2012 de teslim aldım.
İlk izlenimlerim. Henuz 20 km de
++++ lar.
1:Aydınlatması gayet iyi. Far ayarını yaptıkdan sonra.
2:Yuksekli iyi arazi için guzel. 1.72 boy ile kullanmakta biraz zorlanmadım desem yalan olur. Sanırım biraz alcalttırmam gerekecek.
3:Elcik kumanda kontrolleri iyi Kullanımı ve ulaşımı kolay.
4:Jikle cift kademeli ilk calıştırmada tam acık.1 dk sonra yarım. 30-40sn sonra Jikle kapat yola devam.
5:Croos için amartisorler biraz sert. Zamanlar yumusar umarım. Birde sanırım arka amartisor ayarları yok..
6:Motosiklet yuksek oldugu için agırlık merkezi yukarıda Bu da virajlardaki donusu zorlastırıyor. Viraj yatma acısı dusuyor.Veya virajı biraz daha hızlı girmeniz gerekiyor.
------ler
1: Yakıt depo kapagından benzin akıyor. Full dolu iken. Benzinin cıktıgı yerden su da girer. Motoru yıkarken dikkat edilmeli. Servise bildirdim.Cumartesi bakılaca.
2: Jikle ulaşımı zor
3:Yan ayaklık acık iken motor calışmıyor ama marş basıyor. Normalde Marsında basmaması gerekli.
4:Gordugum kadarı ile kablolar cok acıkta.Alttan koblolar dagınık gorunuyor. Bu pek sorun degil. gizlenebilir.
5:150cc lik bir cross için motor biraz zayıf 2-3 hp daha guclu olabilirdi.
6:Firenler için simdilik kesin bisi diyemiyceme ama Ön firene biraz kuvvetli basınca motor saga cekiyor gibi geldi.
Şimdilik bukadar. İlerleyen km lerde yorumları paylaşmaya devam edecem...
DarknessPrince
23 Mayıs 2012, 15:42
Sevgili Arkadaşlar,
Bu motordan almayı düşünüyorum
Rize Çamlıhemşinde çalışıyorum malum buralar dağ orman yayla vs
Bu motoru arazide deneyen varsa lütfen tecrübelerini paylaşsın...
TEŞEKKÜRLER
mtht1
25 Mayıs 2012, 19:21
Sevgili Arkadaşlar,
Bu motordan almayı düşünüyorum
Rize Çamlıhemşinde çalışıyorum malum buralar dağ orman yayla vs
Bu motoru arazide deneyen varsa lütfen tecrübelerini paylaşsın...
TEŞEKKÜRLER
ben şunu belirteyim motosikletimi bugün mersine sattım. üzülerekde olsa malesef gitti artık. şimdi yazacaklarım abartı değil onun için. ben sadece arazide kullandım kızıldağ, pozantı, zorkun , hekimköy motor bu arazilerin hepsinde başarılı çıktı. yeterki motorun üstünde kalın. ben inşaat mühendisiyim eğimi çok iyi bilirim %15 eğimden fazla 15 20cm taşların üstünde dereye tırmanabilen motordur. 20 30 cm kar ın üstünde toyota hiluxe yol açmıştım. uzun yolda titremesi yok. yani özetle şunu söyleyim. plastik aksam kötü özellikle dikiz aynalar butonlar vs. motor prof. olmayanlar için ideal arazi düşünen rahat rahat alabilir.
benzini fulleyince sadece mondial değil kuba yuki tüm çinler kaçırır. ama sadece ayaklığı indirip eğik bırakınca. arkadaşımıza servis cumartesi gelin demiş ama yapacakları bişe olacağını sanmıyorum çünkü ilk aldığımda bende yaşadım aynı sorunu..
şunuda belirteyim bu kadar kolay satacağımı sanmıyordum .. 1 hafta içinde de satmış oldum.
son olarak çin atasözü : ne kadar prinç o kadar pilav.. bu paraya en iyisi xtreammax. deneme ile sabittir
Tolga Can
26 Mayıs 2012, 19:02
Merhaba Arkadaşlar;
Bugün itibari ile bende X-Treme sahibi oldum.
1.70 boyum var. Drift 125 için dükkandan içeri girdim. 10 çeşit motor arasından gel bana gel bana dedi resmen.
Cross seven biri değilimdir. Kanuni racer, Hyosung Gt250r sahibiydim. Kısaca izlenimlerimi paylaşmak isterim.
Benzin göstergesi eğimli yerlerde gerekli değildir. ama düz yolda da gideceğiz. bir fikrimiz olurdu benzin konusunda.
Devir saati iyi olurdu. Ben standart kullanmayı severim. Sonra çoşuyorum lıkır lıkır benzin içiyor motor.
Bu fiyata ben böyle bir motor beklemiyordum. 170 boy ile sadece bir ayak ucum yere değiyor. Ona rağmen satın aldım.
Trafikte nasıl durucaz. Kalkacaz kara kara düşünmüyorum. düşersek düşeriz :mrgreen: , servis 5 cm çökertiriz dedi. zamanlada amarsitörler çöker.
Bir ayağım bile yere tam bassa bana yeter. iki ayak şart değil. kısacası ben çok beğendim.
Salı günü motoru alacağım. işe git gel yaparım. haftasonu da deneme imkanım olur.
Bi yola çıkalım o zaman + ve - leri sizlerle paylaşırım.
Tekeriniz düs bassın :cat:
JohanBay
27 Mayıs 2012, 20:39
Merhaba.. Ben bu motoru düşünüyorum ama bazı çekincelerim oldu. Mesela yakıt göstergesinin olmaması.. Nerden ve nasıl anlıcam yakıtımın fazlasıyla azaldığını?
Tolga Can
28 Mayıs 2012, 14:03
Merhaba.. Ben bu motoru düşünüyorum ama bazı çekincelerim oldu. Mesela yakıt göstergesinin olmaması.. Nerden ve nasıl anlıcam yakıtımın fazlasıyla azaldığını?
Hesap , kitap mantığı ile yapacaksın.
Olmadı. vanayı ana tanka çevir. Benzin bitince yedeğe geçersin. O zaman bittiğini anlarsın :P Yedek benzinlede doğru benzinliğe :cat:
Satın aldığım yer 100 km 3 litre yaktığını söyledi. İş yerinde bir abimizde aldı. haftasonu gezmesinde 11 lt benzin koydum dedi. Şaşırdım. 10 lt yazıyor sitesinde. taşmada olmamış.
5 kere düşmüş. Çoğunda da atladım aşağıya dedi :queen: Motorun sağlamlığı gözümde 1 numara daha büyüdü :cat:
Kullanan arkadaşlar bu motora extra bir koruma takmalı mıyız ? nerelerine ne ilave edebilirim. ilk defa cross sahibi oluyorum.
Bunları da al diyeceğiniz ne var bu motor için. Ayaklık pek hoşuma gitmedi. çok dik ve çok altta kalıyor ona bir el atacağım galiba.
cevaplarınızı bekliyorum.
gezgin_33
28 Mayıs 2012, 14:54
Hafta sonu biraz arazi demenesi yaptım. Motor Bekledigimden daha torklu cıktı. İlk arazi ve ilk düşüsümü yaptıl. Arka Firen pedalı ve gidon hafif egildi. Ben motoru ekintaş dan aldım. Yeni model YBR 125in koruma demirini uydurup taktılar. Bu ragemen arazide ilk düşmemde arka firen pedalı hafif egildi. Pedalıda gidonu da kendim tekrar düzelttim. Fakat gidonu biraz daha duzeltmem gerekecek sanırım. İlk fırsatta foto ve video yuklemeye calışacam.
Tolga Can
28 Mayıs 2012, 15:13
Nasıl düştün, nereye düştün de gidon ve pedal yamuldu.
Fren pedalı bu kadar kötü mü ? Bugün satın aldım. Bende artık haftasonu deneyeceğim.
İnşallah sağı solu dökülmez.
gezgin_33
29 Mayıs 2012, 12:54
Toprak yıgının uzerinden gecerken gerektigi kadar hızlı degildim. atlama mesafeme gore yavas oldugum için ön teker uzerine dusus yaptım ve dengemi kaybedip gidon üzerinden saga dogru sagruldum. Motor da sag tarafa dogru dustu. Yavas bir dusus oldugunu soyleyemem.Daha yavas olupta atlamak yerine normal bir yamac inişi gibi olsaydı dusmeyecektim. Veya biraz daha hızlı olup iki teker uzerine yaterli bir atlama yapabilseydim... Malzeme kalite fena degil Boya kalitesi daha iyi olabilirdi.
evet boya kalitesi düşük biraz
Tolga Can
29 Mayıs 2012, 15:56
Toprak yıgının uzerinden gecerken gerektigi kadar hızlı degildim. atlama mesafeme gore yavas oldugum için ön teker uzerine dusus yaptım ve dengemi kaybedip gidon üzerinden saga dogru sagruldum. Motor da sag tarafa dogru dustu. Yavas bir dusus oldugunu soyleyemem.Daha yavas olupta atlamak yerine normal bir yamac inişi gibi olsaydı dusmeyecektim. Veya biraz daha hızlı olup iki teker uzerine yaterli bir atlama yapabilseydim... Malzeme kalite fena degil Boya kalitesi daha iyi olabilirdi.
Anladım. Aranızda çamurluk değiştiren oldu mu arkadaşlar. Bi abimiz ağzım burnum çamur oldu. Çamurluk çok kötü dedi. değiştirenler ne tavsiye eder.
Kask, elçik koruma ve çamurluk alacağım. Bugüne özel ilk fotoğrafı. tüm işlemler bitti. iş yerime getirdim. inşallah haftasonu tepineceğiz.
http://g1205.hizliresim.com/x/x/72mbx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
portyala
29 Mayıs 2012, 22:48
bende x treme max almayı düşünüyorum fakat hic vitesli motor kullanmadım mondial 50 cc scooter kullandım 3 sene acaba zorluk ceker miyim kullanmada birde motorun sesi nasıl tatmin verici bi ses var mi
yedek benzin deposu fazla götürmüyo pek güvenmeyin :)
Tolga Can
30 Mayıs 2012, 13:58
yedek benzin deposu fazla götürmüyo pek güvenmeyin :)
Aynen katılıyorum. Yedek 30 km götürüyor.
Uzun kısa far düğmesi çok dandik. bazen içerde kalıyor.
Koltuk sökülüyor mu ? Bayiye sormadım. Sökmek için sağına soluna baktım ama açmak için ne yapmak gerekiyor.
Zorlayıpda elimde de kalsın istemem. Söken var mı arkadaşlar.
cenkito
30 Mayıs 2012, 16:03
öncelikle yan kapakları cıkartacaksın ikisini de ama cıkartırken dikllatli olman gerek en önünde ve en sonunda iki tane plastik tırnak var onları kırmamak için zaten orta alt kısımda da bir tek alyan baslı civata tutuyor kapakları, sonra koltugun orta kesiminde iki tarafta iki civata var onları cıkar altlarında beyaz koltuk plastiği olanlar civataları söktükten sonra koltugu geriye kaydırıp cıkartıyorsun :cat:
uzun kısa far düğmesi sökülüp az bişey yaglanırsa sorun cözülür sanırım olmadı pecete ucuna sıva yag damlatıp kenar yollarını yaglayabilirsin
yada servise baktırabilirsin :farao:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO