Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Serdarom
07 Kasım 2012, 04:40
Şirket biz motor'u kargo'ya verince zaten fatura'yi direk yolluyoruz diyor. Mondial müşteri hizmetlerini arıyorum. Ama öyle ilgisizler ki sanki yoldan geçen biriyle konuşuyorum telefon'da.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:43 ----------
Neyse burada'ki sohbetin'de seyrini degistirmeyeyim. Varsın mahkeme olsun. Varsın uzun sürsün. Sonuçta ben haklıyım. Burada zaten mayıs'a kadar havalar düzelmez. Sürmem motoru olur biter.gelişme olursa haberdar ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:48 ----------
Yada dediğiniz gibi ben biraz daha sıkıştırayım fabrika'yi ve bayii. Diğer türlü resmi işlemlerle kim uğraşacak.kaç ay sürer kim bilir . Biraz daha ugrasayim da temiz temiz halledelim şu işi.işi uzatırsam gene ben zarar göreceğim. Bu arada bugün motoru tabanca ile yıkadım sanki gidişi değişti. Biraz kazma gibi oldu. Ne oldu anlamadım.
Mengu16
07 Kasım 2012, 04:44
Şirket biz motor'u kargo'ya verince zaten fatura'yi direk yolluyoruz diyor. Mondial müşteri hizmetlerini arıyorum. Ama öyle ilgisizler ki sanki yoldan geçen biriyle konuşuyorum telefon'da.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:43 ----------
Neyse burada'ki sohbetin'de seyrini degistirmeyeyim. Varsın mahkeme olsun. Varsın uzun sürsün. Sonuçta ben haklıyım. Burada zaten mayıs'a kadar havalar düzelmez. Sürmem motoru olur biter.gelişme olursa haberdar ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:48 ----------
Yada dediğiniz gibi ben biraz daha sıkıştırayım fabrika'yi ve bayii. Diğer türlü resmi işlemlerle kim uğraşacak.kaç ay sürer kim bilir . Biraz daha ugrasayim da temiz temiz halledelim şu işi.işi uzatırsam gene ben zarar göreceğim. Bu arada bugün motoru tabanca ile yıkadım sanki gidişi değişti. Biraz kazma gibi oldu. Ne oldu anlamadım.
Fatura yok da plaka var mı peki ? faturası kesilmemiş ötv'si ödenmemiş motoru bayiiden niye çıkardınız ?
Tolga Can
07 Kasım 2012, 13:12
Fatura yok da plaka var mı peki ? faturası kesilmemiş ötv'si ödenmemiş motoru bayiiden niye çıkardınız ?
Biz buna acelecilik ve tecrübesizlik diyoruz.
Hiç kimsenin Plaka çıkmadan motoru almaması gerekiyor. Plaka, Trafik Sigortası olmadan yola adım atmayacaksın.
Ya firma ile yada trafik ile sonra uğraşır durursun. Neyse başa gelen çekilir. Umarım sonu tatlıya bağlanır.
Mondial kullanıcıları perte mi çıktınız. Nerelerdesiniz. Adana yaşıyor musunuz ?
gezgin_33
07 Kasım 2012, 13:32
Biz buna acelecilik ve tecrübesizlik diyoruz.
Hiç kimsenin Plaka çıkmadan motoru almaması gerekiyor. Plaka, Trafik Sigortası olmadan yola adım atmayacaksın.
Ya firma ile yada trafik ile sonra uğraşır durursun. Neyse başa gelen çekilir. Umarım sonu tatlıya bağlanır.
Mondial kullanıcıları perte mi çıktınız. Nerelerdesiniz. Adana yaşıyor musunuz ?
Mersin Yaşıyor. Ama sabah 07.00 iş. Aksam 19:30 ev seklinde yapıyor. Kış saati uygukaması nedeni ile eve verdıgımda hava kararmış oluyor. Bir yere cıkmıyorum.Ayrıca yalnız olunca foto falan da cekemiyorum...
Tolga Can
07 Kasım 2012, 14:06
Mersin Yaşıyor. Ama sabah 07.00 iş. Aksam 19:30 ev seklinde yapıyor. Kış saati uygukaması nedeni ile eve verdıgımda hava kararmış oluyor. Bir yere cıkmıyorum.Ayrıca yalnız olunca foto falan da cekemiyorum...
İbrahim yazmasan jandarmaya haber verecektim. :P Bizde 07:00-20:00 çalışıyoruz. Son etkinliğimi bu pazar yaptım. 16 gün aralıksız çalışmam var.
Olursa kasım 17-18 de bir şeyler olur artık. Yağmur çamur oldukça bu iş daha zevkli olmaya başladı.
Serdarom
07 Kasım 2012, 16:00
Yahu ben motoru sipariş üstüne aldım çoğu vatandaş gibi. Akşam 7'de aradı beni bayii gel motoru al montaj'i bitirdik diye. Dükkan zaten ufacık. Hafif'de yüksek içeri motor sokamıyorlar. Almazsan gece dışarda duracak gel al dediler. Sonuçta sıfır motor aldık. Nerden bilecektim böyle olacağını.
cenkito
07 Kasım 2012, 16:36
tolga ehliyeti alana kadar adana da benden action bekleme
ara ara kaçak yapıyorum ama anca o kadar,
daha fazla risk alamıyorum malum ikinci cezayı da yiyemem :pr:
drumstar
07 Kasım 2012, 18:03
Bende de ehliyet olmadığından aksiyon pek olmuyo. Evin yanlarındaki tarlalar ufak tepek tepeler sayılmazsa tabii :)
Ya bişey sorucam; benim motor galiba çok yakıyo. yedeğe düştükten 15km sonra 20tl benzin aldım 4,70den. 102 km'de tekrar yedeğe düştü :(
mehmetmumtaz
07 Kasım 2012, 18:16
cenk geçmiş olsun , haberim olmadı . ehliyeti alda rahat bin artık
Tolga Can
07 Kasım 2012, 18:55
Haklısın Serdar nerden bileceksin. Neyse oldu bir kere umarım motordan soğumazsın.
Cem sen otur oturduğun yerde, ilkbaharda bekliyorum senden action.
Drumstar ben normal yakıyorum. Gerçi şuan bende çekiş çok kötü, arazide fazla zıplamada motor boğuluyor ara ara
Şimdi yeni bir yöntem deniyorum. Motoru her park edişimde musluğu kapatıyorum. Karbüratörden ve tahliye borusundan sızıntı var mı yok mu diye.
Genelde adam gibi kullanamadığımdan 10 Lt benzinde 270 km de yedeğe düşüyorum. yedek ile 30 km gittikten sonra yolda kalmadan benzinimi alıyorum.
Bütün gün kaska aksesuar düşünüp durdum ama karar veremedim. insanın yapacak işi olmayınca böyle sapıtıyor işte :mrgreen:
Sizce aşağıdakilerden hangisi güzel duruyor. Aslında bizans miğferi gibi fırça şeklinde düşündüm ama bunlarda fena değil.
http://b1211.hizliresim.com/13/7/fqczq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Serdarom
08 Kasım 2012, 05:18
@drumstar, ben 20 lira ile 110-120 km yol gidiyorum. Ortalama 17-18 kuruş yakıyor. Hiç normal depo'ya almadım. Hep yedekte kullandım. O yüzden iyice ölçtüm. Yani hep bitince gidip alıyorum. Bu civarda benzinlik çok. En fazla 500 metre itiyorum motoru. Yani iyice tespit ettim. Bu arada yaptığım testler sonucu anladım ki :) bu motor bassanda basmasan'da aynı yakıyor. Ama şöyle bir olay var. Basmadığın zamanda yaktığını bastığında'da aynı şekilde yakıyor dersek bu motorun iyi bir özelliği gibi gözükür. Ama olay şu: bu motor bastığın zamanda yaktığını basmasanda aynı şekilde yakıyor yani arada fark yok. Buda bence eksi bir yanıdır motorun. Diğer motorlarımda basmadigim zaman bayağı daha fazla yol gidiyordum. Şahsi tespitim'dir herkeste aynı olmayabilir. Ama dediğim gibi benzin tamamen bitene kadar kullandığım için tespitime güveniyorum :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:15 ----------
@tolga, o şekil bir kask takarsan bence dışardan hiç hoş gozukmez. Ne bileyim böyle fazla apaci gibi gözükür. Yakışmaz bence. Biraz fazla abartı olur. Motorcu'nun duruşunu bozar bence.
@serdarom tespitlerine katılıyorum . Bende de 20 liraya 110-120 km gidiyor yedekle beraber
Tolga Can
08 Kasım 2012, 13:23
[/COLOR]@tolga, o şekil bir kask takarsan bence dışardan hiç hoş gozukmez. Ne bileyim böyle fazla apaci gibi gözükür. Yakışmaz bence. Biraz fazla abartı olur. Motorcu'nun duruşunu bozar bence.
Yedek tespit denemelerim hiç olmadı. Motor itmek bana göre değil. Bensinsiz kalırsam en yakını 5 km olur. Ne itesim Nede yürüyesim gelir. O yüzden yedeğe düştükten 20 km sonra gidip benzin alıyorum. Benzin yakma ise bende de aynı 17 krş 10 lt de , Bir keresinde motoru çok zorladım. 1.vites ve 2. vites de bağırta bağırta girip çıktığım yerler oldu. 18 krş yaktı. Dediğin gibi bassanda basmasanda aynı benzini yakıyor. Ancak bu tasarruf motoru değil. Bence çok yakışı çok güzel ve uygun. Tasarruf için CB125 yada CBF150 alacaksın.
Bu arada tam korumalı apachi nerde gördün. Bu bir tarzdır. Apachi olmak için çok çalışmak lazım. Motora olmadık aksesuar, oto teyip, garip renkli ışıklar takmak lazım.
Ben şahsen her zaman radikal olmuşumdur. Orjinalliği hep bozarım. Kaskda farklı olsun istedim. Zaten Adım Tolga "Bizans Miğferi" demek bi anda ilham geldi. Kask da öyle olsun istedim.
Kafaya ampul taksam yada şeytan tipi ışıklı olsa tamam apachi ama kask takmaylada apachi olamazsın. Dengesiz hareketler yapıp, yolda salakça motor sürmek lazım.
Neyse ben bu işe el atarım. 3-5 kişiyi de peşimden sürüklerim. Siz söyleyin bakalım hangisi daha güzel duruyor. :P
http://e1211.hizliresim.com/13/8/fr2gs.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
drumstar
08 Kasım 2012, 16:18
İçlerinde en güzel B ama gözlüğün kayışı sorun yaratır gibime geldi.
sgurdal
08 Kasım 2012, 16:30
en güzeli B bence de. benimki de aynısıydı. fakat goggle ile kullanıyorsan lastiği sorun oluyor. onu da şöyle aştım quick strap kit aldım. o zaman problem kalmıyor ama biraz pahalıya geliyor tabi.
Tolga Can
08 Kasım 2012, 17:16
Sadece farklı ve ilgi çekici olsun istedim. Bendeki kask LS2 Camlı, o yüzden sorun yok. Firmadaki arkadaşlarda B beğendi. Bende sipariş geçtim. Bakalım ne zaman gelecek.
D de hep gözüm var. C nin biraz daha arkaya doğru uzun olsaydı onu alacaktım. Neyse artık Süpersonic gibi gezeriz :P
---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
2 gündür sağanak yağışta motor kullanıyorum. Acayip zevk alıyorum. Önceden hafif yağmurlara yakalanır 30-40 km hızla tın tın giderdim. arada bir eldiven ile vizörü silerdim.
Araziye çıktıktan sonra içime ne kaçtıysa :P 100 km hızla kaptırıp gidiyorum. Damla vizöre vurduğu gibi kaybolup gidiyor. Işıklarda bütün gözler bende bi de motor ısındığı için her yerden buhar çıkıyor. Ghost rider gibi gidiyoruz. inşallah kayıp da göt üstü oturmayız. Tam naylon motorcu oldum :P Motorda bana çekti
http://e1211.hizliresim.com/13/8/fr79r.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
sgurdal
08 Kasım 2012, 17:27
aman dikkat diyim sen yine de yağmurda o kadar hız yapma hele hele o lastikler ıslak asfaltta çok çok tehlikeli.
durduğun zaman çıkan buharları şöyle artistik hale çevirebilirsin
3-5 tane lazer bağla motorun sağına soluna kırmızı yeşil moru mavisi falan da çıkmış, öne bi butona bağla hepsini, buharlar çıktı mı ver lazeri buharı gördünmü ver lazeri bööle çizgi halinde lazerler çıksın her yerden :mrgreen:
gezgin_33
08 Kasım 2012, 17:35
Bu hafta sonu Kabasakala beklerim. Buyuk etkinlik var. Cross yarışları. Yamac parasutu. En buyuk Balık tutma yarışı. Adana Xtereme bisiklet grubu gosterisi. Sucuk partisi. Daha neler neler.... Adanalı arkadaşları mutlaka beklerim. Ben cumartesi sabahadan gelip cadırımı kuracam insallah... Bana ulaşın mutlaka. 0546 411 4480
sgurdal
08 Kasım 2012, 17:39
bende haftasonu balıkesir gönen'e beklerim. yen pistin açılışı ve motokros yarışları var.
Tolga Can
08 Kasım 2012, 17:45
aman dikkat diyim
100 km hıza çıktım dediysem yolu düz ve şeridimi boş buldukça çıktım. Bizim burda virajlar keskin değil yağmurda olsa 60-70 km arası dönebiliyorum.
Solu kapatıp bütün arabaları tek tek tokatladım. :P , Neyse tekrarı olmaz inşallah bir kere şeytana uyduk. Tekerdeki dişler gr yere tutunmaz zaten sağlam kayarız kaydık mı :pale:
Yok yaw o kadar artisliğe gerek yok :P Işıklarda gazı sonuna kadar açıp bırakıyorum bir kereye mahsus o zaman pata pata sı yeni egzozla süper oluyor :bounce:
Bu hafta sonu Kabasakala beklerim. Buyuk etkinlik var. Cross yarışları. Yamac parasutu. En buyuk Balık tutma yarışı. Adana Xtereme bisiklet grubu gosterisi. Sucuk partisi. Daha neler neler.... Adanalı arkadaşları mutlaka beklerim. Ben cumartesi sabahadan gelip cadırımı kuracam insallah... Bana ulaşın mutlaka. 0546 411 4480
Arkadaş beni ankaraya taşıtacaksınız zorla. Bütün etkinlikler bana yakın olurdu. Hep uzakta aktiviteler be günü birlik gelemiyoruzda çok üzülüyorum.
Tanışır kaynaşır artislik hareketler yapardık :P
bende haftasonu balıkesir gönen'e beklerim. yen pistin açılışı ve motokros yarışları var.
Bu haftasonu mesaideyim. Siz etkinliği önümüzdeki hafta yapın geleyim :D
BRL43
08 Kasım 2012, 19:19
Motora Sis Farı Takan Arkadaşlar Nereden Ve Ne Kadara Temin Ettiler Acaba
Ben Sanal Sitelerde Bulamadım :)
Tolga Can
08 Kasım 2012, 20:37
Bizim firmada arkadaşlar yapıyor. 150 gayme çifti, 3+3 Led ; detaylı açıklamayı onlardan bilgi alarak yaparım.
şimdi ne söylesem yalan olur.
BRL43
08 Kasım 2012, 21:26
Bizim firmada arkadaşlar yapıyor. 150 gayme çifti, 3+3 Led ; detaylı açıklamayı onlardan bilgi alarak yaparım.
şimdi ne söylesem yalan olur.
Valla Makbule Geçer :)
Serdarom
08 Kasım 2012, 22:15
Lastik basıncı kaç olmalı. Bende çok sert gibi. Kasisler fırlatıp atacak beni sonunda.
BRL43
09 Kasım 2012, 00:03
Lastik basıncı kaç olmalı. Bende çok sert gibi. Kasisler fırlatıp atacak beni sonunda.
Standardı Ne Bilmiyorum Ama Ben Arka 30 Ön 27 Civarı Tutuyorum
Tolga Can
09 Kasım 2012, 12:59
Valla Makbule Geçer :)
Bunu yapan arkadaş şuan italyada, malzeme tedarik eden diğer arkadaşa sordum.
Aliminyum gövde, 10 Dereceli Mercekli Power led, Girişler jacklı, Devre kesici ve soğutucu var dedi.
Daha fazla detaylı bilgi istersen biraz beklemek zorundasın. Aynı firmada çalıştığım kişiler yapıyor. Garantili ürün. Bu işte bir kar'ım yok sadece aracıyım bilginize :wiinkk:
http://c1211.hizliresim.com/13/9/fs03t.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Standardı Ne Bilmiyorum Ama Ben Arka 30 Ön 27 Civarı Tutuyorum
Bende ön 28 arka 30 hava basıncı var. Arazide düşürmek lazım. Asfaltta sorun olmuyor.
Bu arada yağmurlukların resmini koydum ya nazar değdi galiba, sabah şakır şakır yağmur yağarken bindim işe geldim.
Yağmurluğun üst kısmı kuru tutmuşta, Alt tarafta bariyerde sızma var :P Don sırılsıklam, Arazide giydiğim yağmurluklardı. Sanırım ağ kısmından dikişler açıldı.
Birde benzin 210 km de yedeğe düştü. 1. ve 2. vites arazide sürekli abandım. Çok nadir 3. vitesi gördüm. Demek ki her koşulda 17 krş yakmıyor.
Motorun canına okursanız 20 krş en fazla yakacağı benzin oluyor. Test edildi. Onaylandı. :cat:
Serdarom
09 Kasım 2012, 22:46
Yarın inşallah alacağım fatura'yi. Anlaştık güya. Birde akü'yu garanti'den değişip yağı değiştik mi. Birde subap ayarı filtre ayarı derken. Moralim yerine gelir :) @tolga, bu motor bence asfaltta bassanda basmasanda aynı yakıyor. Ama dediğin gibi sürekli 1 yada 2.viteste kullanmak tabi ki yakıtı değiştirir. Çok farklı bir olay o senin yaptığın. Senin sürdüğün gibi bende bir aralar sürdüm ve 20 lira'ya yüz kilometre zor gittim. Hatta yüz bile gidemedim. 90 küsür idi :) ama o kadar da olsun.
drumstar
10 Kasım 2012, 20:37
maxciler internete nasıl girilceğini unuttu galiba :mrgreen:
Tolga Can
10 Kasım 2012, 20:55
Yarın inşallah alacağım fatura'yi. Anlaştık güya. Birde akü'yu garanti'den değişip yağı değiştik mi. Birde subap ayarı filtre ayarı derken. Moralim yerine gelir :) @tolga, bu motor bence asfaltta bassanda basmasanda aynı yakıyor. Ama dediğin gibi sürekli 1 yada 2.viteste kullanmak tabi ki yakıtı değiştirir. Çok farklı bir olay o senin yaptığın. Senin sürdüğün gibi bende bir aralar sürdüm ve 20 lira'ya yüz kilometre zor gittim. Hatta yüz bile gidemedim. 90 küsür idi :) ama o kadar da olsun.
hayırlı olsun o zaman tekrardan, ben senin yerinde olsam faturayı aldıktan sonra başka serviste diğer bakımlarını yaptırırım. Servis para tuzağı :cat: yine de sen bilirsin.
Asfalta ve hafif engebeli arazide ister yavaş ister kaptır git 17 krş yakıyor. Evet extra zorlu yola sokup sürekli 1. ve 2. vitesde motor kullanırsan o zaman 20 krş benzin yakıyor.
Hard arazide full depo 210 km sonra yedeğe düştü. 30 km de yedek götürse, 240 km gidiyır. Bence normal ve ideal yakıyor. Sonuçta kross motor. ne yakarsa helal olsun.
yinede efendi olsun 20 krş geçmesin. :queen:
maxciler internete nasıl girilceğini unuttu galiba :mrgreen:
Ben nasıl çıkılacağını unuttum :P Küstüm bende gidiyorum :jocolor:
Serdarom
10 Kasım 2012, 21:47
@tolga, bir tane mondial servis var burada :) ondan başkasına gidemem. Zaten dün gittim fatura işini konuşmaya bir motosiklet tamircisi ile. Adam mondial drift'i 10 kere sökmuş ama arıza'yi bulamamış. Tamirci dedi ki bu motor yağlama yapmıyor ve bir sürü daha şey.. Ama adam herşey yolunda sanıyor :) gerisini sen anla. Kısaca motoru ona elletmem ben. Ha elektrik arızası olur yada ufak tefek parça değişimi için giderim. Buralarda yağmur iyice başladı. Daha da sürülmez zaten. Fırsat bu fırsat motora ağır ağır aksesuar takmaya başlarım. Acelemiz yok. Benzin'e vereceğimiz para'yi motor surmeyerek aksesuar'a vereceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------
Aksesuar sıralamam şöyle: gidon, elcik, elcik koruması, gidon saati, gidon süngeri, on disk koruma plastiği vs..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------
Şu amortisör korumalarını'da aslında boyasak hiç fena olmaz. Sanki çok güzel olur gibime geliyor. . Program'da önce bi sanal olarak boyasak'da baksak nasıl oluyor diye.mesela kırmızı'ya.
halil alihan
10 Kasım 2012, 22:52
ARKADAŞLAR merhaba adana croos yarışları tüm heyecanıyla devam ediyor mondialim ile süper fotolar cekilde ve yeni alt motorumundan cok memnunun 250 cc hiçbir farkı yok tavsiye ederim düşünen arkadaşlara resimler cem arkadaşımızda :)
Tolga Can
11 Kasım 2012, 11:55
@tolga, bir tane mondial servis var burada :) .
Sen şimdilik 3-5 kere bakım için o servisi kullan. Ondan sonra ihtiyaç olmadığını sende göreceksin ve kendin yapacaksın.
1.000 - ( 2bin bakımı atlandı ) -4.000 - şimdide 6.000 km bakımı geliyor. şuan 5418 km deyim. Adamların yaptığı tek şey vidaları kontrol etmek, lastik havası ve yağı değiştirmek. bizde yaparız.
Hiç bir zaman motoru serviste bırakıp gitmedim. Telleri kontrol edip akort ayarı gerekir demiyorlar. Motor kısmını pek sallamıyorlar. Sen burdan şu sorunu var demediğin sürece bakmıyorlar.
6 bin bakımında karbüratörü temizletmeyi düşünüyorum. vigor yağ vardı. Castrol olarak değiştireceğim. Birde benim akü çok zayıf büyük ihtimalle onu da değiştireceğim. Zamanında alarm yüzünden kafayı yemişti. Eski gücü yok artık sabahları el marşı beni çok uğraştırıyor.
Ben bu aralar çok kaşınıyorum. Tekerler cross olduğu için yağmurda yere tutunması hiç yok. Ona rağmen basa gaz motor kullanıyorum. Çevre yolunda 80-100 km arası yağmurda kaptırıyorum.
En güzelini sen yapıyorsun. Benzin parasını aksesuara yatır. Gidon, Elcik ve Elcik koruma zaman bu motorda olması gereken malzemeler. Ön disk koruma bence gerekli değil. Muhakkak yanınızda bulunması gereken şeyin disk fren somunu olduğunu hatırlatmak isterim. O düştü mü fren iptal. Motoru boyamak senin zevkine kalmış. İSter renk renk yap istersen tek renk. Bu motora hepsi yakışır.
ARKADAŞLAR merhaba adana croos yarışları tüm heyecanıyla devam ediyor mondialim ile süper fotolar cekilde ve yeni alt motorumundan cok memnunun 250 cc hiçbir farkı yok tavsiye ederim düşünen arkadaşlara resimler cem arkadaşımızda :)
Resimleri en kısa sürede görmek dileğiyle :wiinkk:
drumstar
11 Kasım 2012, 18:19
Ya aklıma bişey takıldı; ben motorla arazide giderken ayağa kalktığım zaman marş kolu rahatsız ediyo. Hoplayıp zıpladıkça da bacağım aşağı ittiriyo. Bulgaristanda kullandığım yamaha yz250f deki gibi ayağa kalkılmıyo. az daha geri gidip ktmlerdeki en rahat duruşu yaptığımda da gidon alçak kalıyo. Gidonu nasıl yükseltiriz?
Tolga Can
11 Kasım 2012, 18:32
Ben biraz daha dıştan basıyorum. Zira ayak marşına dokunduğun zaman ötüyor. Gidonu cross gidon yapmadın mı ?
Yetenek varsa kendin yapabilirsin. Yada çevrende tornacı olan birine de yaptırabilirsin. Zor değil. Ben gerek duymadım. Arkadaşım yaptı.
Basit bi aparat, almaktansa yaptır derim daha ucuza gelir. Eski vidalardan daha uzun metrik vida bulacaksın işlerm tamamdır.
Gidon yükselticiler genelde zevke göre tasarlanır. Sen gidonu ne tarafa istersen. ileri, geri yada yukarı yükseltilebilir.
http://d1211.hizliresim.com/13/c/fukgj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://d1211.hizliresim.com/13/c/fukhh.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
drumstar
11 Kasım 2012, 18:39
Burda krom malzemeyi yeterince iyi işleyecek tornacı yok maalesef. Artık babamın el emeğine kaldı :D 4-5 cm yukarda ve 2-3 cm daha ilerde olsa çok daha rahat olucak gibi :) ben ona da bi el atayım bi ara. Yok daha değiştirmedim gidonu kırılana kadar gitsin diyorum yok yere masraf yapmayayım :mrgreen:
Tolga Can
11 Kasım 2012, 19:18
Kenarda yedek olarak durur benim gidon gibi ne olacak :P
Krom olmasına gerek yok, Aliminyum yada çelik olabilir. Tabii hurda parça olacak ki senin için işleyecekler.
Özel olarak parçayı alıp işlettiğin zaman çok pahalı olur. Hadi bakalım el attıktan sonra burda paylaş bizde güzel olmuş deyip like tuşunu titretelim ;)
Bu arada 10-40 harici yağ koyupta memnun olan yada olmayan oldu mu hiç.
Birde kış geliyor. Gerçi burda kar yağmıyor ama yağda değişikliğe gitsem mi diyorum. 10-50 gibi ?
drumstar
11 Kasım 2012, 19:42
Krom tercihim ya da olmazsa 1020 1040 çeliği falan bulup yaparız babamla :cherry: Elcik korumaları takarken alüminyum çıt diye gitti hevesim kaçtı benim de :cyclopsan hala kırık kırık duruyo öyle :) ya bi de bizim motorlar taze sürülmüş tarlada ne güzel gidiyomuş öylee :queen: tarlada dön dön bi hal oldum :cherry:
Serdarom
11 Kasım 2012, 22:51
Bende ayağa kalkınca zorlanıyorum.özellikle yokuş aşağı. Aslında çok süper sarıyor ayakta gitmek. Gidon'u parmak uclarimla tutuyorum ama. Ani bir sarsıntı'da hakimiyet kaybolabılir. Yükseltelim desek bu sefer oturur pozisyonda fazla mi yüksek kaçar acaba ?
BRL43
12 Kasım 2012, 02:18
S.a Arkadaşlar Bu Gün Hava Biraz Yağışlıydı Çimlerde Motoru Otarafa Kaydır Bu Tarafa Kaydır
Oynarken Motoru Taşın Üstüne Yatırdım Ön Sol Grenaj Çatladı ( Karbon Görünümlü Yer )
Nette Gezinirken Bizim Motorun Siyam İkizini Buldum
http://c1211.hizliresim.com/13/c/fv2th.jpg
http://g1211.hizliresim.com/13/c/fv348.jpg
Karşıdan Bakınca Göz Kararı Grenajlar %90 Uyum Gösteriyor
Ardından Resimdeki Motorun Yedek Parça Sitesine Girdim
http://satis.kanuni.com.tr/ypproduct.aspx/
Ve Resimdeki Motorun Yedek Parçalarına Baktım Ve
Bana Lazım Olan Grenajı Buldum
Fiyatı Gerçekten Komikti Ve Meyl Attım Bu Parçanın Fiyatı Gerçekmi Diye :)
Gerçekten Fiyatı O Yada Site Baya Eski Fiyat Güncellemesi Yapılmadı
3-5 Parçada Bizim Motora Tam Uyacak Gibi
http://b1211.hizliresim.com/13/d/fv3s3.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------
[/COLOR]Bizim Orjinal Parça 49 Tl Bunlar 10 Tl (Kalitesi Ne Blmiyorum )
Serdarom
12 Kasım 2012, 06:10
@BRL, dediğin gibi parça 49 lira. Bende düşük hızda sağa düştüm grenaj çizildi derince. Egzoz koruması'da çizildi ama değişmeyeceğim. Bence hiç 50 lira verme. Dökülen düşen parçası yoksa bir şekilde yapıştır gitsin. Motorun gidişini etkilemedikten sonra hava civa. Ilerde satacak duruma gelirsen değiştirirsın. Allah daha büyük kazalardan korusun. Bu gibi kazalar hem motorun yapabileceklerini yada yapmamamız gerekenleri bize öğretiyor .tecrübe denen şeyde bu oluyor zaten.
Tolga Can
12 Kasım 2012, 13:34
Krom tercihim ya da olmazsa 1020 1040 çeliği falan bulup yaparız babamla :cherry: Elcik korumaları takarken alüminyum çıt diye gitti hevesim kaçtı benim de :cyclopsan hala kırık kırık duruyo öyle :) ya bi de bizim motorlar taze sürülmüş tarlada ne güzel gidiyomuş öylee :queen: tarlada dön dön bi hal oldum :cherry:
Sürülmüş tarlada gez ama yeni biçilmiş mısır tarlasına girme, Allah Göstermesin Mısır sapları yerde bıçak gibi duruyor. Düşersen kötü olur.
Gerçi bende geçenlerde mısır tarlasına girdim. Çok eğlenceli yanlaması ve kayması ama çıktıktan sonra bulaşan toprağı temizlemek çok ama çok yorucu.
Çamur olsa su tutunca çıkıyorda, toprak birde arka tekerin önündeki yaya birikiyor. tohum eksen sebze verir. O kadar birikiyor :P
Tarladan çıkar çıkmaz yola atladım. Arkamdan gelen arabaların hepsi yavaşladı ve 20 mt arkadan gelmeye başladı. Ne oluyor diye kafayı arkaya bir çevirdim. Motor nasıl toprak atıyor belli değil. Önden fırlayan topraklar bana, arkadan fırlayanlar arkadan gelenin kısmeti oluyor. :queen:
S.a Arkadaşlar Bu Gün Hava Biraz Yağışlıydı Çimlerde Motoru Otarafa Kaydır Bu Tarafa Kaydır
Oynarken Motoru Taşın Üstüne Yatırdım Ön Sol Grenaj Çatladı ( Karbon Görünümlü Yer )
Çatlamayı sorun etme, japon yapıştırıcısı ile yapıştır gitsin.
Cross motor bu, o kadar da özene gerek yok. Biraz façası bozuk motor olmalı :P
Parçayı önceden görsen iyi olur. Vida yerleri tutmazsa o zaman o ucuz parça ile ne yapacaksın.
Bir de 50 TL ucuz değil. Bence pahalı bile 25 TL den filan olması lazım. Sonuçta çatır çatır kıracağımız parçalar. :P
---------- Post added at 13:34 ---------- Previous post was at 11:50 ----------
31 Ekimde Çinden sipariş ettiğim kafa ne alemde diye barkot takip numarasını girdim. Sanırım ülkeden içeri girdi. PTT istasyonda konaklıyor.
Yada daha yeni satıcı ürünü teslim etti. Çünkü Teslim alan PTT şube yada gümrük yazısı göremedim. Bizim bu PTT ile çalışmak ölüm. 30 TL daha fazla vereceğimi bilsem.
DHL, UPS yada Felix ile alırım. 3-7 gün arasında elinde oluyor. Ama ürüne 50 TL kargoya 50 TL veriyorsun. işin acı kısmıda orda, beklemek de can sıkıcı. :jocolor:
http://a1211.hizliresim.com/13/d/fv9nx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Tolga Can
13 Kasım 2012, 14:04
Pantalonu çok sevdim. Ahmak ıslatan dediğimiz yağmurda kullandım. Su geçirmesi şimdilik sağlam sağanak yağmur görmediğimden yok.
Sabahları soğuktan koruması çok hoşuma gitti. Kışlık eldiven de almak lazım. Ellerim donuyor. Sabah çok sis vardı. Ön vizörü açayım dedim.
Gözlerimden şakır şakır yaşlar akmaya başladı. Arkadaş one soğuktur öyle. :pale: Buhar işine kalıcı bir çözüm bulmak lazım.
Dalış yaparken maske için aldığım antifog vardı. Akşam ara ara bulamadım. Sizin uygulayıpta başarılı olduğunuz bir formül var mı ?
http://d1211.hizliresim.com/13/f/fw87j.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ocalh
13 Kasım 2012, 14:58
Arkadaşlar ne varsa ADANA grubunda var haa
dün motorun krangını 200 lük yaptırdım silindir mevcuttan 2-2.5 santim daha yükseldi performans ise inanılmaz derecede arttı önde 17 dişli var çook kısa sürede vitesleri bitiriyor max'ım ve şuan rodajda silindir yeni olduğu için
yapılan masraf 400 tl kesinlikle bu motor masrafı hak ediyor çünkü yaptığın masrafın hakkını veriyor hiç düşünmeyin bunu satayım üzerine para koyayım 250 cc liğini layım diye götürün adam akıllı bir ustaya 500 tl para verin makinanızı canavar yapsın
arka dişliyi bugün yada yarın değiştireceğim 4-5 dişli küçülteceğim aslında debriyaj tasınıda değiştirirsek çok güzel olur dedi usta ama 100 tl de masrafı olur dedi avantajı ise kraktan aldığı gücü hız olarak zincire aktarır dedi tası çeviren küçük dişli orjinalinda 19 dişli imiş ustanın takacağı ise 21 dişli buda hız bakımında performansı düşürmeden arttıracağını söyledi bende dişlilerle oynayıp duruma göre hareket edeceğim belki tasıda değiştirebilirim şimdilik bu kadar
gelişmeleri burada paylaşacağım
ADANA grubunu takip edin...(:
cenkito
13 Kasım 2012, 15:23
Bravo adana max yani bize :)
hakan aksam ugrada bakalım senin dogan görünümlü şahine :)
bende elime para gecer gecmez alt motor modifiyesine girecem
dün str 250 ön camurluk aldım 60liraya
orjınal renk kırmızı bende zımpara ve boya işine basladım siyah yaptım
ön far yükseklik olayına da kesin çözüm buldum yapınca resimleyip sizlerle paylaşacam
action a devam :)
---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:20 ----------
Birde arkaya canta demiri yapacak arkadaslar görünüşüne göre kanuni enduro 200 ün arka demir de bizim motora uyar gibi görünüyor, yedek parcasını bulup deneyen olursa burada yazsın
Tolga Can
13 Kasım 2012, 15:25
Hakan aramışsın beni, kusura bakma meşguldüm duymadım.
Hep yaptırıyorsunuz da bir de video görsek tadından yenmeyecek.
En azından yapım aşamalarından bir kaç kare paylaşsanız çok da süper olacak. Adana Takımı :cat:
Motoru canavar yapacak da karbüratör sorununa çözüm bulan usta var mı hiç ? Motordaki boğulma olayını aştınız mı ?
Bu aralar racing'e dönsem havası var bende, Allah tan para yok da crossa devam edeceğiz.
cenkito
13 Kasım 2012, 15:29
ekonomik dar bogazı aşarsam baya bir ar-ge çalısmasına girecem
bekleyin beni :) :cherry: yada siz baslayın ben sizden kopya çekeyim :cat:
Tolga Can
13 Kasım 2012, 15:37
Bende kopya çekecek adam arıyorum ama bu adana grubu gizli top secret arge çalışması yapıyor.
Valla ayıp oluyor. 3-5 kare fotoğraf, en azından kısa bir video olsun. Adapazarından gizlice gelir. Garaja girer. su katarım motorunuza :queen:
@Tolga can sen o sis farlarını aküye mi bağladın direkt . yoksa boşta olan farın ordaki kablolaramı bağladın ? Bende çakar lambaları bağlayacam kuzenin arabaya bağladık, montajı yapan arkadaş aküye bağladı .
ocalh
13 Kasım 2012, 17:34
Bende kopya çekecek adam arıyorum ama bu adana grubu gizli top secret arge çalışması yapıyor.
Valla ayıp oluyor. 3-5 kare fotoğraf, en azından kısa bir video olsun. Adapazarından gizlice gelir. Garaja girer. su katarım motorunuza :queen:
Kardeş motoru sabah bıraktım akşam iş çıkışı aldım başında duracak zamanım yok ki bırak başında durmayı zamn bulabilsem araziye gidecem motorumla perişan bir haldeyim sektörü değiştirecem kros sevdasına yaaw...
Tolga Can
13 Kasım 2012, 17:48
@Tolga can sen o sis farlarını aküye mi bağladın direkt . yoksa boşta olan farın ordaki kablolaramı bağladın ? Bende çakar lambaları bağlayacam kuzenin arabaya bağladık, montajı yapan arkadaş aküye bağladı .
Uzun far kablosundan aldım sislerin bağlantısını, sis bağlayacaksan benim gibi yapma. Bende son 3 günde 2 kez birden farlar kapandı. Gece gece höyyt nölüyo lan yaptın.
Far düğmesinden ileri - geri 3 beş kez tövbe tövbe tuşları mıncıklayınca ışıklar yandı. Bağlantı şeklini değiştireceğim. Birde extra sis için buton yapacağım.
Uzunlar ile birlikte yandığı zaman kafayı yiyor. çözülmeyecek mesele değil bunlar ;)
Kardeş motoru sabah bıraktım akşam iş çıkışı aldım başında duracak zamanım yok ki bırak başında durmayı zamn bulabilsem araziye gidecem motorumla perişan bir haldeyim sektörü değiştirecem kros sevdasına yaaw...
hımm anladım. En kötü durum. Önce değiştirecek sektörü bul, garantiye al, Ondan sonra motorla ofise gir, istifa ediyorum ulen de , pati koy çek git :P
Bende 2 haftadır işteyim. gerçi işe git gel motora biniyorum ama asfaltta zevkli olmuyor. Bu haftasonu gelsede araziye çıksak diye can atıyorum. inşallah bi aksilik olmazda bol bol eğleniriz.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO