Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
erkantrk
27 Mart 2012, 12:29
cenkita tavsiyelerine teşekkür ederım bencede o para için iyi bir motor almak ıstıyorum gercekten benzın göstergesı yok onu nasıl hal edıyorsun başka ne gibi eksiler var sürüş rahatsız edıyormu bellı km den sonra
resulyekeler
27 Mart 2012, 17:37
mondialden aradılar x treme cros hakkında ne düşünüyorsunuz dediler,150 cc omotora göre AZ DEDİM,uzun yola gidilmez dedim,değerlendiricez dediler,hakikaten motor çok hoş gselesi geniş ve rahat,ama gel görki uzun yol için en az 250 cc side çıksa güzel olurdu.
erkantrk
27 Mart 2012, 22:01
uzun yolda bencede yorar bu motor onun dışında varmı sence eksi yönleri bende almayı dusunuyorum yardımcı olursan sewınırım
teşekkür ederim cenkito. çok haklısınız çok yüksek dur kalk problem yaratıyor. ilk defa bugün kullandım 260km kadar. vites olayınıda çözdüm:) düşünen arkadaşlara söylüyorum. motor çok yüksek bence boyunuzun en az 175cm olması gerekmekte:( cenkito kesinlikle doğru söylüyor rüzgar çok ama çok sarsıyor. plastik aksam kaliteli değil. hız kadranından başka ibre yok. motor yeni diye belki ama benzin kokusu üstüme sindi. vitesde debriyajda çok stop etmekte. yolda nekadar çamur var kıyafetinizin üstünde:D ama gösteriş ve ses mükemmel. unutmamak lazım ne kadar para o kadar kalite.
erkantrk
27 Mart 2012, 22:18
saol dostum ben bır turlu karar weremıyorum alsammı almasammı acaba tipi gerçekten cok guzel ama 3500 lıraya ancak o kadar motor alınır pişmanlık varmı pekı dostum
stop etme olayı ben hiç yaşamadım ne debriyaj yaptığımda nede vitesdeyken
erkantrk
27 Mart 2012, 22:44
dostum sence nasıl bır motor bu yardımcı olursanız sewınırım yarın almayı dusunuyorum da neler dunuyosanız yazarmısınız lutfen
hocam düşün bi 3500 lira 2. el ne alırsın yahut bildik biri olmazsa 2. el alınırmı. bu paraya en güzel motorlardan biri bence. dediğim gibi eksi yanları var. ama prof.lar için eksi. bak bügünde gidip cross kask aldım cross mont aldım. motorcular dahi öye bakıyorlar ki herkes geçerken sanki bende hayabusa varmış gibime geliyor. pişman olacağını sanmıyorum. iyi bir ustayla 300 350 liraya ilerleyen zamanlarda 250cc yaptırmak iyi karbratör almak bence mümkün.
erkantrk
27 Mart 2012, 22:52
saol arkadasım dogru dıosun valla senin boyun kac uzun boylumusun bende cok begendım tıpl olarak bence çinliler arasında en iyi motor bu kaç km yaptın su ana kadar
dostum sence nasıl bır motor bu yardımcı olursanız sewınırım yarın almayı dusunuyorum da neler dunuyosanız yazarmısınız lutfen
Valla arkadaşım ben ybr alıcaktım bu motorun görüntüsü beni çok etkiledi ve aldım ben motorda görüntüye çok önem veriyorum kaliteli ama tipsiz motor almam (ybr için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın) ben arazide kullanmayacam şehir içinde kullanacam .plastik aksamı bana göre çok kaliteli değil ama kötüde değil titreşim yok onu söyleyebilirim. trafikte sürmesi çok keyifli yüksek olduğu için eğer arazide kullanmayacam dağa tepeye vurmam diyosan al derim .
erkantrk
27 Mart 2012, 23:00
arazıde kullanıcam ben ama arazi derken hoplayıp zıplamıcam elbette toprak duz yolda köyde kullanmayı düşünüyorum titreşim olmaması beni sevindirdi gerçekten çünkü çin mallaraında oluyor titreşim genelde birede motoran var aklımda ama bu daha hoş geldi bana senın kac km oldu motorun dostum
boyum 179cm ayağımın yarısı ile rölantide durabildim. 260km yol yaptım bugün.sürat olarak 80 kmh kadar gelebildim ama sarsmadı şuan düşünüpde ne kötüydü desem sadece benzin kokusu:D hocam sen hiç düşünme erken git ve motorunu al akşamada götür:) bugün adana kuba motora uğradım. sahipleri adana cumok üyeleri prof crossçular. merak edip baktılar bunu mondial nasıl yapmış kesin alıntıdır dediler. kendiler kuba satıyor ama motorları honda:D
erkantrk
27 Mart 2012, 23:08
ohh beeee rahatladım valla tamamdır dostum alıcam ınsallah yarın bırde enduromuz olsun scooter dan sonra
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------
sende daha önce ne vardı
arazıde kullanıcam ben ama arazi derken hoplayıp zıplamıcam elbette toprak duz yolda köyde kullanmayı düşünüyorum titreşim olmaması beni sevindirdi gerçekten çünkü çin mallaraında oluyor titreşim genelde birede motoran var aklımda ama bu daha hoş geldi bana senın kac km oldu motorun dostumBenim km 60 oldu arazi derken kastım hoplamak zıplamak tabi . Titreşime bende inanamadım ama yok gerçekten benzin göstergesi yok olsa iyi olacakmış ,bide en büyük korkum motor u soğukta çalıştırmaktı ama jikleyi açıp çalıştırıyorum tak diye alıyo sorun yok onda da
erkantrk
27 Mart 2012, 23:15
her şey iyi gibi şimdilik inşallah hayırlısı olur bende bunu geçiş motoru olarak kullanmak ıstıyrum 2 yıl kullandıktan sonra buyuk enduro dusunuyorum ınsallah
con190
28 Mart 2012, 00:29
Merhaba bende mondial x-treme cross max i almayı düsünüyorum. Motor hakkinda düsünceleriniz neler parasina göre iyimi. amortisörleri nasıl ve rampada zorlanıyormu?
con190
28 Mart 2012, 14:25
ve alırsam bu benim ilk vitesli motorum olacak.
erkantrk
28 Mart 2012, 23:02
tcs dostum bugün gezdinmi motorlaa
tcs dostum bugün gezdinmi motorlaa
yok erkan bugün pek gezmedin 1 km falan markete gittim sadece :) sen ne yaptın karar verdinmi motora?
erkantrk
29 Mart 2012, 01:03
Alicam Kismetse bugünlerde hala çekincelerim var marka konusunda ama fazla düşünmemek lazım bence demi ne kadar ekmek o kdad köfte
cenkito
29 Mart 2012, 22:36
İyi aksamlar x treme max kullanıcıları, aynalardan arka görüş sıkıntılı bence, kör nokta olayı fazla.
aynaları degişip aşmaya calısacam bu sorunu.
sizin fark ettiğiniz negatif yönler var mı ??
erkantrk
30 Mart 2012, 00:00
Aynalar dısında problem Varmı dostumm
MotoGT
30 Mart 2012, 00:34
Yurtdışında UM Markasıyla satılmakta. UM çinli bir marka. Bu motor İspanyaya da ihraç ediliyor. Ayrıca Kanuninin getirmiş olduğu Phantom da bu firma tarafından üretilmekte. Google da aratırsanız herhangi bir soruna rastlamıyorsunuz.
http://images04.mundoanuncio.com.sv/ui/14/54/29/f_236404529-4283808653.jpeg
http://images02.mundoanuncio.com.sv/ui/14/54/29/f_236404529-2241194221.jpeg
http://images04.mundoanuncio.com.sv/ui/14/54/29/f_236404529-3258290749.jpeg
http://images03.mundoanuncio.com.sv/ui/14/54/29/f_236404529-1299539869.jpeg
http://images02.mundoanuncio.com.sv/ui/14/54/29/f_236404529-1880444461.jpeg
http://www.youtube.com/watch?v=vQn7IGXbNyw
http://www.youtube.com/watch?v=8ZKkVJwY2qs
erkantrk
30 Mart 2012, 00:38
sen ne dıyosun dostum bu motor hakkında
MotoGT
30 Mart 2012, 01:00
İkinci motorum As200GY idi. Onda kronik sorunlar vardı. Ama bu motorun sorun çıkartacağını tahmin etmiyorum. Çin üretiminin tümünü kötülemek bence yanlış olur. Kaliteyi arttırdılar.
http://www.youtube.com/watch?v=jHEN_lKrnVo
http://www.youtube.com/watch?v=jHEN_lKrnVo
egsoz a bi ayar düşünüyorum ama yeni egsoz mu alsam açtırsam mı acaba ne dersiniz? Sesin daha tok ve kalın çıkmasını istîyorum .
cenkito
30 Mart 2012, 06:36
Birde benzin depo kapagı tam kapanmıyor, arkadasların belirttiği benzin kokusu yanında depoyu agzına kadar doldurunca ağızdan yakıt sızdırıyor ta ki belli seviyeye inene kadar
erkantrk
30 Mart 2012, 12:03
hepsinde aynı problem varmı acaba başka varmı dostum olumsuz yanları
mtht1
01 Nisan 2012, 01:55
arkadaşlar artık iyice alıştım motora alacaklar için şimdi bence eksi olan yanlarını yazıyorum
1- aynalarda trafiği takip etmek çok zor sanırım değiştirmek lazım
2- benzin kokusu 300 km oldu hala geçmiyor ve yakıt deposunu tamamen doldurunca dışarı taşıyor ki çok sinir oldum bu olaya
3- 70 80kmh giderken rüzgar sarsıyor bence uzun yol için dezavantaj
4- hız göstergesinden başka ibare yok. yakıt deposu göstergesi olmaması en kötüsü ama prof.lar crosslarda zaten olmaz diyorlar.
5- rodajdan olabilme ihtimali çok yüksek 90 ı geçemedim daha :)
benim değerlendirmelerim bunlar alacak arkadaşlara önbilgi olabilir sanırım
acayüp
01 Nisan 2012, 02:15
1. ayna sorun olarak kabul edilmemeli.
2. o koku gitmez. Benzini çok doldurursan çalkalandıkça tahliyeden akar.
3. Rüzgar her motoru sarsar.
4.Crosta gösterge olması bir lükstür. Benzin musluğunda yedek depo seçeneği varsa en iyisi odur. Arazide gösterge ayar tutmaz. Bir full görürsün bir boş. Hiçbir zaman emin olamazsın.
5. 90 km 150 cc rodajdaki bir cross için heleki çin malı için gayet fazla.
MotoGT
01 Nisan 2012, 17:55
Rodajdan sonraki açıklamalarınızı merakla takip edeceğim. Hepinize kazasız mutlu sürüşler..
cenkito
01 Nisan 2012, 19:05
1. ayna sorun olarak kabul edilmemeli.
2. o koku gitmez. Benzini çok doldurursan çalkalandıkça tahliyeden akar.
3. Rüzgar her motoru sarsar.
4.Crosta gösterge olması bir lükstür. Benzin musluğunda yedek depo seçeneği varsa en iyisi odur. Arazide gösterge ayar tutmaz. Bir full görürsün bir boş. Hiçbir zaman emin olamazsın.
5. 90 km 150 cc rodajdaki bir cross için heleki çin malı için gayet fazla.
1- ayna şehir içi trafikte kullanım için sorundur
2- rüzgar her motoru sarsar fakat yükseklikten ve aerodinamik yapısından dolayı bunu oldukca fazla sarsıyor
3- benzin tahliyeden degil bizzat depo kapagından akıyor
ismo61
02 Nisan 2012, 00:15
slm arkadaslar bende MONDIAL CROSS X-TREME MAX almayı dusunuyorum fakat tedirgin oldugum nokta sele yüksekliği benim boyum 1.70 acaba camurlu yolda veya trafikte işıklarda dur kalklarda sıkıntı yasarmıyım ve arkaya 2 kişiyı alınca problem oluyormu. sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
buralpdi
02 Nisan 2012, 14:13
Sayın Cenkito arka amortisörün ayarı varmı, bakabilirmisiniz
mtht1
02 Nisan 2012, 21:03
ben yetkili servise sormuştum bu olayı ; önden olmasada arka amartisörün düşürülebileciğini ama motorun bi espirisi kalmayacağınıda vurguladı adam. adana da motorunun koltuğunda bi kaç işlem yapıp yüksekliği düşürenler var. bizzat gözümle gördüm kuba motora yapmışlardı orjinal gibide gözüküyor.
erkantrk
02 Nisan 2012, 22:03
selam arkadaşlar bu depodan benzin akıtması kötü bir olay gerçekten başkasında varmı aynı problem
cenkito
02 Nisan 2012, 23:07
slm arkadaslar bende MONDIAL CROSS X-TREME MAX almayı dusunuyorum fakat tedirgin oldugum nokta sele yüksekliği benim boyum 1.70 acaba camurlu yolda veya trafikte işıklarda dur kalklarda sıkıntı yasarmıyım ve arkaya 2 kişiyı alınca problem oluyormu. sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
3 kişi problem olur , arazide de sorun olabilir fakat asfaltta sorun olacagını sanmam
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
Sayın Cenkito arka amortisörün ayarı varmı, bakabilirmisiniz
herhangi bir ayar yok, ön yükleme vs. ne için sormustunuz?
---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:04 ----------
selam arkadaşlar bu depodan benzin akıtması kötü bir olay gerçekten başkasında varmı aynı problem
mondialin 2006 model MT 125 scooter ı vardı arkadasımda onda da aynı sorun vardı depo kapak mekanizması benim hosuma gitmedi, belki depo kapagını da degiştiririm :pale:
ama öncelik aynalarda görüntü süper işlev berbat, sehir içi trafikte yetersiz kalıyor
ismo61
03 Nisan 2012, 00:29
slm centiko asıl öğrenmek istediğim boyum 1.70 ayaklarım motorun üzerindeyken yere değermi dur kalklarda veya çamurlu yollarda problem olurmu bana motorun yüksekliği. Bu konuda bilgilendirirsen beni sevinirim. Motoru yakından gördüm ama üzerine binmek nasip olmadı henüz bu hafta sonu inşanlah alacağım.Beni bu konularda bilgilendirirsen memnun olurum. Motorun yüksekliği benim boyumdakilere uygunmu artıları eksileri nedir?
bu motor 2. ele düşsede alsam sıfır bence pahalı malum kross motor benimde hoşuma gidiyor boy 1.82 olunca üzerinde emanet gibi durmam:cherry:
1.70 boyla çok zorluk çekeceğini zannetmiyorum ilk başlarda belki zornabilirsin alışırsın zamanla ama yinede üstüne otur ufak bi test yap
buralpdi
03 Nisan 2012, 10:25
Sayın Centiko fuarda bu motosikletin üstüne çıktığımda parmak uçlarım rahat yere değiyordu, bayide denediğim zaman aynı yükseklikte değildi, bu yüzden sordum boyum 1,69, çok sorun olursa eski yöntem ön furşlardan iki santim alçaltılır, marka motosikletlerin kahrını çekmektense alınabilecek bir şeçenek
bende 150 cc çinli kros var ayaklarım tam olarak yere basıyor boyum 1,75 geçen hafta bayide mondiale oturdum benim motordan yüksek parmak uclarım zor değdi. düz yolda boy sorun olmuyor ama hafif bir yokuşun başında trafik ışıgı var ve durdun kalkması sorun birde arazide bazın küçük çukurlar oluyor ayağın bir boşa geliyor hop yerdeyim.
cenkito
03 Nisan 2012, 17:16
bu motor 2. ele düşsede alsam sıfır bence pahalı malum kross motor benimde hoşuma gidiyor boy 1.82 olunca üzerinde emanet gibi durmam:cherry:
bende de boy 1.80 merak etme iyi oluyor
Sayın Centiko fuarda bu motosikletin üstüne çıktığımda parmak uçlarım rahat yere değiyordu, bayide denediğim zaman aynı yükseklikte değildi, bu yüzden sordum boyum 1,69, çok sorun olursa eski yöntem ön furşlardan iki santim alçaltılır, marka motosikletlerin kahrını çekmektense alınabilecek bir şeçenek
evet ön masa kelepceden biraz alcaltılabilir zaten yaylarda belli zaman sonra eski sertliğini yitirir daha rahat yere basarsın problem olacagını sanmam
---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:10 ----------
slm centiko asıl öğrenmek istediğim boyum 1.70 ayaklarım motorun üzerindeyken yere değermi dur kalklarda veya çamurlu yollarda problem olurmu bana motorun yüksekliği. Bu konuda bilgilendirirsen beni sevinirim. Motoru yakından gördüm ama üzerine binmek nasip olmadı henüz bu hafta sonu inşanlah alacağım.Beni bu konularda bilgilendirirsen memnun olurum. Motorun yüksekliği benim boyumdakilere uygunmu artıları eksileri nedir?
almadan önce motorun üstüne oturup biraz öne geriye ayaklarınızla hareket ettirmenizde fayda var ama dediğim gibi yaylar azda olsa yumusuyor yada alısıyorsunuz en azından bana öyle geldi
bunlar dısında ben motorumdan gayet memnunum sıfır km alınabilecek en güzel kross olduguınu düşünmekteyim.
boy sorunu yasayanlara kanuni kross 150 ye de bakmalarını öneririm, o model X treme den daha alcak aralarında baya yükseklik farkı var. yakıt tüketimleri ve kaliteleri aynı sayılır,fakat kullanıma göre kanuni kross un lastikleri asfalta daha uygun degişmek gerekebilir
kill_bill
03 Nisan 2012, 21:16
merhaba. daha önce ramzey 250 chopper kullandım ( geçen yıl ) tekrar motor almayı planlıyorum ama chopper ile cross arasında kararsızım. boyum 1,91 chopper a bile zor sıgıyordum dizlerim hafif yanda yukarıda kalıyordu...cross yüksek olduğundan daha avantajlı ve rahat görünüyor aslında. mondial in bu modeli de uygun görünüyor..
sormak istediğim bu standart lastiklerle çok titreşim yapıyor mu? bir de benziy bittiğini tahmin mi edicez, yada bir uyarı ışıgı yok mu bunlar da? ramzey de gösterge vardı.
herkese iyi sürüşler dilerim.
erkantrk
03 Nisan 2012, 22:51
Slm arkadaslar ben Bugun mondial merkezi aradim depodan Benzin akmasini sordum Warmi boyle bir Sıkınti diye simdiye kadar boyle bir sey duymDiklarini solediler acaba bu forumdaki arkadasimizami denk geldii Baska kimde war acaba Ayni problem
motoru aldığım gün cenkito beni uyardı en fazla 7 lt aldım bugüne kadar yani tam doldurmadım depoyu şuan bende öyle bi sorun yok
cenkito
04 Nisan 2012, 09:31
Slm arkadaslar ben Bugun mondial merkezi aradim depodan Benzin akmasini sordum Warmi boyle bir Sıkınti diye simdiye kadar boyle bir sey duymDiklarini solediler acaba bu forumdaki arkadasimizami denk geldii Baska kimde war acaba Ayni problem
Ben bizzat MAİL ATTIM VE VE BANA DÖNÜŞ YAPTILAR aradılar, depoyu fazla doldurttugum için oldugunu ve tam doldurtmazsam sorun olmayacagı söylendi, internetteki şikayet görüş bölümünden mail atmıstım nasıl haberleri olmuyormuş ???
---------- Post added at 08:31 ---------- Previous post was at 08:15 ----------
http://img525.imageshack.us/img525/527/depoln.jpg
Bircok üreticinin servis kitapcıgında belirtilen
Fakat mondialin kitapcığında belirtmeye gerek görmediği yada dikkate almadıgı, unuttugu bu limit (2 numaralı) aşılırsa depo kapağından taşma oluyor. umarım merakları gidermişimdir
erkantrk
08 Nisan 2012, 02:00
nerede yorumlar x treme sahipleri deneyimleri paylaşalıom lütfen
Bu gün bayide bu motoru gördüm gerçekten bu kadar kalıplı bir motor beklemiyordum. O paraya alınabilecek bir motor bence ama daha güçlü olabilirdi diye
düşünüyorum 8.5 kw yetersiz kalabilir. Ama sizin beklentinize kalmış sonuçta çok iyi makineler bile düzgün gaz açıp tırmanmaz ise yokuşun bitişine gelmeden
(toprak ve patinajlı yolda) kalıyor. Ben bu model ile asya tepee 250 arasında kaldım. aslında aylardır kararsızım bakalım gönül hangine konacak şimdilik beklemedeyim :cherry:
kill_bill
09 Nisan 2012, 13:50
bende kararsız kaldım . bir de canlı görebilseydim şu motoru
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO