Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
kadiravci
21 Mart 2017, 16:07
Merhaba,
Ben de aranıza yeni katılacaklardan birisiyim. 150cc ile 200cc arasında gidip geliyorum. Şu an bayide 150cc var, 200cc için fabrikaya istek yapıp getirtilecek eğer 200cc'yi almaya karar verirsem. Öncesinde tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim birkaç sorum var. Karar verme aşamasında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Daha önce mobilet ve scooter kullandım (2 yıl sadece yaz aylarında). Aslında tecrübem yok denecek kadar az. Şehir içinde kullanacağım ve hafta sonlarıda çok dağlık taşlık olmayan ormanlık alanlara gitmeyi planlıyorum.
Sorularım:
1. 150cc mi yoksa 200cc ile mi başlamak gerekiyor? Arada benim gibi tecrübesiz birisi için fark olur mu?
2. İnternetten araştırdığım kadarıyla 200cc'de çok titreşim oluyormuş, balansör var diye biliyorum ama bu konudaki yorumlarınız nedir?
3. Benzin, yağ ve motor devri için var olan gösterge paneli değiştirilebilir mi? Değiştirilmiyor ise benzin ve yağ nasıl takip ediliyor?
4. Motoru korumak adına neler yapmak gerekli? Hem çalınmaya karşı hem de dağda bayırda alabilecek darbelere karşı.
Cannabis C.M
31 Mart 2017, 21:19
Merhaba
Adana ve çevresinde satılık Xtreme Max 150 ve 200 modelleri olanlar bana ulaşabilir mi ?
Ciddi alıcıyım arkadaşlar gelir motora bakarım kafama yatarsa parasını peşin verip alırım.
İlgilenenlere teşekkür ederim...
kaykayovera
03 Nisan 2017, 01:37
Merhaba,
Ben de aranıza yeni katılacaklardan birisiyim. 150cc ile 200cc arasında gidip geliyorum. Şu an bayide 150cc var, 200cc için fabrikaya istek yapıp getirtilecek eğer 200cc'yi almaya karar verirsem. Öncesinde tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim birkaç sorum var. Karar verme aşamasında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Daha önce mobilet ve scooter kullandım (2 yıl sadece yaz aylarında). Aslında tecrübem yok denecek kadar az. Şehir içinde kullanacağım ve hafta sonlarıda çok dağlık taşlık olmayan ormanlık alanlara gitmeyi planlıyorum.
Sorularım:
1. 150cc mi yoksa 200cc ile mi başlamak gerekiyor? Arada benim gibi tecrübesiz birisi için fark olur mu?
2. İnternetten araştırdığım kadarıyla 200cc'de çok titreşim oluyormuş, balansör var diye biliyorum ama bu konudaki yorumlarınız nedir?
3. Benzin, yağ ve motor devri için var olan gösterge paneli değiştirilebilir mi? Değiştirilmiyor ise benzin ve yağ nasıl takip ediliyor?
4. Motoru korumak adına neler yapmak gerekli? Hem çalınmaya karşı hem de dağda bayırda alabilecek darbelere karşı.
Kardeş hoşgeldin foruma öncelikle biraz geç olacak ama sorularını cevaplayayım..
1. Bu motosiklet için 150 veya 200 ile başlamanın pek farkı yok.
2. Bende 150 cc var bu yüzden yorum yapamayacağım.
3. Benzin için depo delmen, şamandıra ve yeni gösterge paneli alman gerek bende araştırdım maliyetinden ötürü vazgeçtim. Parkederken motoru sağa sola sallıyorum depodan gelen sese göre anlıyorum artık ne kadar kalmış :D
4. Benim yerim yarı kapalı bir yer biraderimin motoruna bağlıyorum onun motorda alarmlı disk kilidi de var. Yoldan bakınca gözükmeyecek biyere koymanı tavsiye ederim. Mümkünse üzerinde branda olsun. Zincir ve mutlaka alarmlı disk kilidin olsun. Zincire iyi para verip abus alamayacaksan ne aldığının pek önemi yok hepsi hırsıza 30 sn anca dayanıyor. O yüzden zinciri mümkünse şaseden biyerden ve zincir yere değmeyecek şekilde bağlaman gerekli.(Havada olunca makası yere koyup güç alamadığı için daha zor kesiyor.) İmkan varsa kapalı alan en güzeli.
Birde soruların dışında benim sana tavsiyem motosikleti 2. el alman temiz bir ikinci el bul ve üzerine kalan para ile kaliteli ekipmanlar al. Şuan sıfırı 5.5 yada 6 bin TL sanırım. Havalar ısınmadan aldım ikinci el 1600 kmde geçen yaz sıfır alınmış 1600 km binilip kapalı alanda yatırılmıştı motor. Aküsünü değiştirdim yağını değiştirdim bakımını yaptım biniyorum. Sana ikinci el önermemin sebebi bir sonraki sezona elin bollaşır değiştirmek istersen zarar etme diye ve yeni başlayacaksın anladığım kadarı ile kafanda sağlam kaskın üzerinde iyi bi montun olmuş olur hatta ekipmana ayrıyetten de bütçe ayırdığını düşünürsek güzel bir pantolon ve ayakkabıda alırsın.
monur
07 Nisan 2017, 08:14
herkese merhabalar sıfır mondial extreme max 150 aldım henüz 100 km de ancak motorum sabahları çok zor çalışıyo 5 dakkika uğraşmak gerekiyor böyle bir sorun yaşayan arkadaş varmı acaba
motosero
07 Nisan 2017, 08:49
jigleyi kaldir. ilk 3saniye gaz vermeden marsa bas .hafif gaz ver calismassa ayar istiyor demektir.
monur
07 Nisan 2017, 09:56
karbürotör ayarımı ister acaba daha sıfır motor ama
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:53 ----------
karbürotör ayarımı ister??
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
karbürötör ayarımı ister ????
kaykayovera
07 Nisan 2017, 10:28
karbürotör ayarımı ister acaba daha sıfır motor ama
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:53 ----------
karbürotör ayarımı ister??
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
karbürötör ayarımı ister ????
Kardeşim karbürötör ayarın ile ilgisi olacağını düşünmüyorum çalışmazsa zorlama aküden yersin. motosero nickli arkadaşın dediği gibi jikle açıp çalıştır sonra kapat bende öyle yapıyorum yerini ezberledim artık bakmadan eğilip açıp kapatabiliyorum. :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------
Arkadaşlar selamlar bende lastik önerisi isteyeceğim sizlerden Mitas E-08 nasıldır kullanan var mı? Ağırlık asfalt uzun yol olacak arada toprak yola girerim bu ağırlıkta bir lastik arıyorum. SAVA lar önerilmiş ama internette bulamadım sanırım artık üretilmiyor yada türkiyeye gelmiyor motosiklet lastikleri. E-08 güzele benziyor ama ondada kullanıcı yorumu göremedim pek. Ön 90/90/21 Arka 130/80/18 Takım halinde 425 tl ye buldum sizce iyi mi? Fikir verirseniz sevinirim.
motosero
07 Nisan 2017, 10:37
Baktin olmadi ayar yaptir iyi bir ustaya.ilk zamanlar bende cok cektim.yeni motor boyle seyler cok normal.
kaykayovera
07 Nisan 2017, 11:09
Hocam sizin lastik öneriniz var mı? Hangi lastikleri kullanıyorsunuz?
motosero
07 Nisan 2017, 11:17
Anlas fena degil. fiyat kalite acisindan.baska marka kullanmadim hic..sonucta supersport makina degil. yagmurda biraz dikkatli olduktan sonra sorun yasanmaz .
kadiravci
07 Nisan 2017, 14:36
Kardeş hoşgeldin foruma öncelikle biraz geç olacak ama sorularını cevaplayayım..
1. Bu motosiklet için 150 veya 200 ile başlamanın pek farkı yok.
2. Bende 150 cc var bu yüzden yorum yapamayacağım.
3. Benzin için depo delmen, şamandıra ve yeni gösterge paneli alman gerek bende araştırdım maliyetinden ötürü vazgeçtim. Parkederken motoru sağa sola sallıyorum depodan gelen sese göre anlıyorum artık ne kadar kalmış :D
4. Benim yerim yarı kapalı bir yer biraderimin motoruna bağlıyorum onun motorda alarmlı disk kilidi de var. Yoldan bakınca gözükmeyecek biyere koymanı tavsiye ederim. Mümkünse üzerinde branda olsun. Zincir ve mutlaka alarmlı disk kilidin olsun. Zincire iyi para verip abus alamayacaksan ne aldığının pek önemi yok hepsi hırsıza 30 sn anca dayanıyor. O yüzden zinciri mümkünse şaseden biyerden ve zincir yere değmeyecek şekilde bağlaman gerekli.(Havada olunca makası yere koyup güç alamadığı için daha zor kesiyor.) İmkan varsa kapalı alan en güzeli.
Birde soruların dışında benim sana tavsiyem motosikleti 2. el alman temiz bir ikinci el bul ve üzerine kalan para ile kaliteli ekipmanlar al. Şuan sıfırı 5.5 yada 6 bin TL sanırım. Havalar ısınmadan aldım ikinci el 1600 kmde geçen yaz sıfır alınmış 1600 km binilip kapalı alanda yatırılmıştı motor. Aküsünü değiştirdim yağını değiştirdim bakımını yaptım biniyorum. Sana ikinci el önermemin sebebi bir sonraki sezona elin bollaşır değiştirmek istersen zarar etme diye ve yeni başlayacaksın anladığım kadarı ile kafanda sağlam kaskın üzerinde iyi bi montun olmuş olur hatta ekipmana ayrıyetten de bütçe ayırdığını düşünürsek güzel bir pantolon ve ayakkabıda alırsın.
Cevaplar için teşekkür ederim. İzmir'de 2. el fiyatlarına baktım ama sıfırdan çok bir farkı yoktu, bu nedenle sıfır almak daha mantıklı geldi.
Benzin göstergesi için ne kadar fiyat çıkarmışlardı hatırlıyorsanız ve paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Son olarak asfalt için marka öneriniz var mı?
kaykayovera
08 Nisan 2017, 00:15
Cevaplar için teşekkür ederim. İzmir'de 2. el fiyatlarına baktım ama sıfırdan çok bir farkı yoktu, bu nedenle sıfır almak daha mantıklı geldi.
Benzin göstergesi için ne kadar fiyat çıkarmışlardı hatırlıyorsanız ve paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Son olarak asfalt için marka öneriniz var mı?
Hatırlamıyorum ama internetten herhangi bir model için yapılmış örneklerine bakıp bi fikir oluşturabilirsin.
Lastik önerisini bende arıyorum. Orjinal lastikler ile kaykaya mı motosiklete mi biniyorum belli değil..
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
Bugün MC24 Lastik taktırdım. Takım halinde 400 TL + işçilik. İstanbul Ümraniye civarında olanlar için Enduromarket'den aldım mağaza çalışanları olsun servis kısmı olsun iyi insanlar tavsiye ederim. Birde Maxem SL-40 arka çanta aldım. Fotoları yakında paylaşacağım :)
motosero
08 Nisan 2017, 23:10
Beyler benim x treme satilik dusunen arkadaslar Varsa yabanciya gitmesin
monur
10 Nisan 2017, 22:31
Arkadaşlar Jikleyi kapatınca motor neden stop ediyor?
motosero
11 Nisan 2017, 09:16
Kapali konum mandalin en alt konumudur. 1dakika isindiktan sonra bu konumda calismasi gerekiyor.en ust konum jiglenin acik oldugu pozisyondur zaten gaz vermezsen stop etmesi normaldir.ilk calistirmada kullanirsin.biraz calistiktan sonra en alt konuma alirsin.
Dangrg
11 Nisan 2017, 14:14
Selam Beyler,
Bu aralar cross alıp arazıyı çıkmayı planlıyorum, sizlere bir kaç konu danışmak isterim, şimdiden teşekkürler,
1. X-treme max 150 ye karar kıldım, ikinci el alacağım ama bulamıyorum, Konum ANKARA, varsa elinde temiz motor benimle irtibata geçsin lütfen, Ankara dışından satış nasıl olur ? Kargo ?
2. Ruhsat çıkartma, Ehliyet masrafları ne kadar yaklaşık, ÖTV KDV, ~Sigorta masrafı ?
3. Şu ilandaki motorsiklet nasıldır sizce, Karböratör hava alıyormuş (~ 30 TL Masraf diyor satıcı), 1 de kazası var ankara Şehir içinde.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-xtreme-max-150-418537743/detay
Genel olarak her türlü tavsiyeye açığım, Daha önce motor kullandım (arazi), tecrübem var diyelim.
Sağlıcakla kalın
çilingir751
12 Nisan 2017, 10:52
Selamun Aleykum Arkadaşlar.
Ben Daha Ehliyet Alma Yaşımı Yeni Doldurdum.Daha Önce Honda Cg150 Apache Tvs 150 Motoran 150 Vede Mondial 150 mash Kullandım.
Fakat Daha Değişik Bir Tarza Geçmeyi Düşünüyorum Vede İnternette Yanlışlıklada Olsa Mondial 150x Treme Max Motoruna Rasladım
Ve Aşık Oldum Sanırım Ve En Yakın Zamanda Almayı Düşünüyorum.
Boyum 1.91
Kilom 90-100 Arası Değişiklik Gösteriyor
Ufaktan Kalıplı Biriyim.
Mondial 150 X-Treme Max Benim Altımda Sırıtırmı Kücük Kalırmı-Veyahut Boyuma Kiloma Göre Nasıl Durur???
İstanbul'da Gaziosmanpaşa'da Aktif Olarak Kullanmayı Planlıyorm
Motor Hakkında Anlık Biraz bilgi Verirmisiniz?
Eski Yazıların Hepsini Okudum Dün Geceden Beri :)
1.Sayfadan 366. Sayfaya Kadar Sıkılmadan Bıkmadan Usanmadan :)
Hepinize Saygılar Sevgiler
TEKERİNİZ DÜZ BASSIN.
kaykayovera
14 Nisan 2017, 15:10
Arkadaşlar merhaba,
XtremeMax'imi daha superlight 200 regal raptor chopper'ları yada farkını tamamlayarak pulsar 150 ns ile takaslamak istiyorum.
Uzun süre binerim diye Mitas-MC24 lastik ve çanta takmıştım motosikletim 2000 km de değiştirmek isteme sebebim artçım malesef. Hiç biryere ilan koymadım. Düşünen arkadaşlar öm atabilirler.
MertcanK09
18 Nisan 2017, 18:31
Merhaba arkadaşlar 1 Hafta önce Xtreme Max ailesine sıfır aldığım motorumla bende katıldım. Şuan da 300 Km deyiz ve ilk yaptığımız değişiklik kilometre sayacını değiştirmek oldu. Dijital kilometre sayacımızı taktık ve vites göstegeleri devir saatini aktif hale getirdik..
http://i.hizliresim.com/NpNgXQ.jpg (http://hizliresim.com/NpNgXQ)
http://i.hizliresim.com/DPm61Z.jpg (http://hizliresim.com/DPm61Z)
http://i.hizliresim.com/69bqL3.jpg (http://hizliresim.com/69bqL3)
Aydin1966
18 Nisan 2017, 19:09
güzel olmuş... güle güle kullanın...
MertcanK09
18 Nisan 2017, 19:11
Teşekkürler..
çilingir751
20 Nisan 2017, 14:03
güzel olmuş hayırlısı olsun
acaba nerede yaptırdınız
ne kadara patladı size :)
MertcanK09
21 Nisan 2017, 17:38
Teşekkürler. Kendimiz yaptık 100 tl gösterge parası verdik sadece
çilingir751
21 Nisan 2017, 22:35
anladımm bende dün 200luk olanının siparişini verdim 1 haftaya gelcekmiş bayiye de bende böyle birşey istiyorum 2-3 motorcu abiye-tamirciye sordumda yapamam-yapmayız dediler nerede yaptırıcaaaz:D
benimde pek motor bilgim yok yanı öyle sökuup takmafalan :D
MertcanK09
22 Nisan 2017, 18:46
Nerede ikamet ediyorsunuz ?
çilingir751
22 Nisan 2017, 19:24
istanbul-gaziosmanpaşa da
MertcanK09
22 Nisan 2017, 20:20
istanbul-gaziosmanpaşa da
Tühh yakın olsanız yardımcı olurdum :)
çilingir751
22 Nisan 2017, 21:18
valla iyi olurdu da o taktıgınız parcanın ismi modeli numarası birşeyi varsa buradan temin edip birşekilde taktırıcam güzel olmuş :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
birde birşey sorucaktım ben motoru sipariş verdim 200lugunu
fakat şöyle birşey takıldı aklıma
-motor ne zaman gelir?'diye sorduk
aradı ve telefonda sordu
karşı tarafın cevabını aynı şekılde aktardı bize
- üretimi durdurulmuş!
dedi sonradan toparlayıp elimizde yokmuş dedi
sizce bi sıkıntı cıkarmı acaba parca falan konsuunda veya motor konusunda hanı eksık teksik bişi mi gelir motor hakkındada pek bilgim yok ta :=)
MertcanK09
22 Nisan 2017, 22:37
valla iyi olurdu da o taktıgınız parcanın ismi modeli numarası birşeyi varsa buradan temin edip birşekilde taktırıcam güzel olmuş :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
birde birşey sorucaktım ben motoru sipariş verdim 200lugunu
fakat şöyle birşey takıldı aklıma
-motor ne zaman gelir?'diye sorduk
aradı ve telefonda sordu
karşı tarafın cevabını aynı şekılde aktardı bize
- üretimi durdurulmuş!
dedi sonradan toparlayıp elimizde yokmuş dedi
sizce bi sıkıntı cıkarmı acaba parca falan konsuunda veya motor konusunda hanı eksık teksik bişi mi gelir motor hakkındada pek bilgim yok ta :=)
Herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum bende ikisi arasında gidip gelmiştim. Ama 150 cc olanı daha çok yaygın olduğu için onu tercih etmiştim. Eksik birşey gelmez. Eksik ürüne Ruhsat çıkartmak için uygunluk belgesi veremezler çünkü.
Taktığımız parçaya gelincede İnternetten CG uyumlu dijital km sayacı yazdığınız zaman çıkıyor. Nette 100 ile 150 lira arası değişiyor fiyatları.
çilingir751
23 Nisan 2017, 13:35
anladım yanı 150 ile 200 arasında pek bi fark yokmu yani 150lik alsaydık suanda elimde olucaktıda neyse :)
sayaç içinse çok teşekkurler motorsikletim geldiği zaman bir şekilde taktırmayı planlıyorum güzel olmuş :)
motosero
24 Nisan 2017, 11:33
Kardes bir sikinti yasamazsin.yedek parca 150/200 ayni zaten uretimi dursa n olur .durmasa ne olur.
mali4545
03 Mayıs 2017, 18:19
ARKADAŞLAR MOTORUM SATILIK İLGİLENEN VARSA BANA ULAŞSIN 2000 KM'DE
A.Yaman
05 Mayıs 2017, 21:20
Tühh yakın olsanız yardımcı olurdum :)
Burdan anlatma şansınız var mı nasıl değiştiğini göstergenin :)
M_poyraz
10 Mayıs 2017, 00:10
Arkadaşlar extreme maxım yılların yorgunluğu keçelerinden yağ kaçırmaya başladı. Ben de kendim giriştim ve amortisör borularını söktüm. temizledim. Tabiki içinden çıkan yağ özelliğini yitirmişti ve biraz eksikti. Çıkan yağ 220 ml civarında idi. Ne kadar yağ koymam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek var mı. Teşekkürler. Forumun yıllardır takip ediyorum. Tek hatırladığım birinin 1.7 pet bardak diye verdiği ölçü.
cenkito
11 Mayıs 2017, 10:48
Arkadaşlar extreme maxım yılların yorgunluğu keçelerinden yağ kaçırmaya başladı. Ben de kendim giriştim ve amortisör borularını söktüm. temizledim. Tabiki içinden çıkan yağ özelliğini yitirmişti ve biraz eksikti. Çıkan yağ 220 ml civarında idi. Ne kadar yağ koymam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek var mı. Teşekkürler. Forumun yıllardır takip ediyorum. Tek hatırladığım birinin 1.7 pet bardak diye verdiği ölçü.
300 mililitre 7numara amortisor yağı
motosero
23 Mayıs 2017, 18:30
Herkese selamlar.Konyadan x treme ci kardesler.yokmu?toplanalim gezelim tozalim.
yunusp
16 Haziran 2017, 17:44
merhaba arkadaşlar yine yeni yeniden 3. kez mondial max .. daha önce 2012 de sıfır almıştım buradan ilk motorum diye yazmıştım 2014 de ikinci el ve yarın da 0 alıyorum tekrardan.. hakkari yüksekovada polis memuruyum güvenli dağlara sürücem motoru.. önerebileceğiniz güzel dişli lastik varmı memur işi :)
mikewest
28 Haziran 2017, 21:46
beyler 12 binde olan motor kaç binde bir yağı değişir xtreme max 150
kerem can
29 Haziran 2017, 16:27
Benım ustam yağ bakımlarını periyodik bakımlarla karıştırmayın der hep.1000-2000 De bir yağını değiştir der ben 1500 den sonra kesinlikle değiştirmeye calısıyorum.Cbf li,spacy li arkadaşlarada aynısın söylüyordu hep.Yani sadece max için geçerli olan bir durum değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:26 ----------
merhaba arkadaşlar yine yeni yeniden 3. kez mondial max .. daha önce 2012 de sıfır almıştım buradan ilk motorum diye yazmıştım 2014 de ikinci el ve yarın da 0 alıyorum tekrardan.. hakkari yüksekovada polis memuruyum güvenli dağlara sürücem motoru.. önerebileceğiniz güzel dişli lastik varmı memur işi :)
https://www.facebook.com/groups/169382393433347/?fref=ts Abi aradıgın sorunun cevabını bu grupta bulabilirsin.Sadece bu degil tum sorularını cevaplayan,daha once deneyen biri elbet cıkar.Foruma pek zaman ayırayamanlar olabiliyor.
cenkito
01 Temmuz 2017, 07:45
beyler 12 binde olan motor kaç binde bir yağı değişir xtreme max 150
Her 1000 km de degismen gerek
berk_cglr
01 Temmuz 2017, 08:44
1000 mi :S ne yaptınız siz ya gündelik kullandığım motorda her gün git gel 50 km ye yakın yol yapıyorum 20 günde bir yağ mı değişir ne yüksek devir çeviriyor ne de supercross kullanıyorsunuz 3000-4000 deseniz ok de 1000 fazla olmuş rodaj yağı vs değil ki bu
mhmmtCGRsrn
01 Temmuz 2017, 14:18
BENDE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ADANA DAYIM İŞE GİDİP GELMEK İÇİN HOŞUMA GİDİYOR MOTOR BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM
EHLİYETİ YENİ ALCAM İNŞALLAH
deep taurus
15 Temmuz 2017, 15:10
merhaba..
1 ay evvel 2016 model xtreme max 150 aldım..
motorun liste fiyatı 5.490.- TL idi.. 5.200.- lira'ya aldım..
plaka, ruhsat ve trafik sigortası masrafları 600.- lira tuttu..
aldığım bayi deposuna 1 lt yakıt koymuştu.. burada okuduğum 'depo kapağı sızdırıyor' yorumlarına istinaden 8 lt benzin aldım..
ardından servise gittim.. plakasını taktılar, bir kaç vida-somun sıktılar..
500km boyunca 70-80 km hızı geçmemek ve sıkça vites değiştirmek suretiyle rodaj önerdiler..
500 km rodajı tamamlayıp ilk bakım için servise tekrar gittim.. yağ değişimi yapıldı..
tüm vida ve civatalar kontrol edildi.. arka frende bir miktar gevşeme olmuşmuştu, hidroliğinde hava oluştuğunu söyleyip tamamladılar..
bu arada servise bazı sorularım oldu.. genel olarak bu platformda okuduğum yorumlardan yola çıkarak sorduğum sorulardı..
ön çamurluğun yetersizliği.. yeni üretimlerde o sorun giderilmiş.. nitekim ben de test ettim.. motora bir miktar sıçrıyor ancak sürücüye ulaşmıyor..
egzos üzerindeki marka plakası.. evet, yine perçinli fakat yeni modellerde hiç bir gevşeme, çıkma sorunu oluşmamış..
egzos üzerindeki koruma.. hiç bir gevşeme sorunu yok..
far ayarı.. yeni modeller sorunsuz geliyormuş.. benim motorumda da havayı gösterme gibi bi sorun yok..
servis görevlisine 'benim müdahale edebileceğim durumlar için ne tür aletler lazım' diye sordum.. 5 alyan, 2 ad. küçük boy kurbağacık (ingiliz anahtarı), düz ve yıldız tornavidalar ile buji anahtarının yeterli olacağını söyledi..
lastik değişim kiti zaten malumunuz..
bugün itibariyle 650km'deyim.. şu ana kadar 18 litre benzin harcadım..
düz yolda 95-100 km/s görüyor.. sonrası yok..
vites geçişleri fena değil..
boyum 183cm.. 97 kilo'yum.. selesi çok rahat.. ayak uçlarım rahatlıkla yere ulaşıyor..
bir kere eşim artçım oldu, yaklaşık 20km şehir içi seyahat ettik; gayet rahat olduğunu ifade etti..
orjinalde çanta demiri yok.. ben 70 lira bedelle taktırdım.. yan çantalar için de portatif ekler planlıyorum..
üzerindeki standart lastikler şehiriçi kullanımda şu ana kadar bir rahatsızlık yaratmadı.. ancak belirtmeliyim;
ekstrem yatmalar, virajlar ve ıslak zeminler de görmedim henüz..
klasik yaz zamanı.. sabahları ilk seferde marş alıyor.. kışa doğru jikle kullanımı gerekecektir sanıyorum..
titreşim var fakat çok da rahatsızlık verecek boyutta değil..
motordaki ısınma, mersin'in sıcakları da eklenince fena boyutlarda.. sürüş esnasında hissetmiyorum ancak durduğum zaman hemen kendini gösteriyor..
bu yazıyı xtreme max 150 almak isteyenlere bi miktar fikir vermesi için hazırladım.. şimdilik paylaşabileceklerim bunlar..
umarım işinize yarar..
selamlar..
Ömer Efe
https://i.hizliresim.com/gW6bL3.jpg
kerem can
18 Temmuz 2017, 13:40
Bende 16 modelini 0 aldım 2ay kadar evvel bayiden.Önden boynuma kadar su sıçrıyor,egzoztaki mondial yazısıda düştü :D Bu sorunlar giderilmemiş yani.Egzos sararıyor onu sıcaga dayanıklı boya ile boyadım.Logoyu sinirlenip attım,kışa doğruda ön camurluga plastik takıp uzatıcaz artık yapcak bişey yok.Far gözükmicek kadar çamurlanıyor ve boyuna kadar gögüs kısmı felan ful geliyor çamur.
iKaan
12 Ağustos 2017, 21:05
merhabalar,
motor hakkında hiç bir deneyimim yok ama küçüklüğümden beri hep bi motor kullanmak istemişimdir
araştırmalarım sonucunda xteme max almaya karar verdim fakat çok iyi bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim yeni naşlayan biri için sıkıntı çıkaracak bir motormudur alma derseniz sebepleri nelerdir ve başka tavsiyeleriniz varmıdır
şimdiden teşekkürler
Exnor
14 Eylül 2017, 16:34
Öncelikle herkese selamlar. Şu an kullandığım motosiklet 2. Motorum Benelli TNT25 maddi durumlardan dolayı motoru satıyorum ama motorsuz da kalmak istemiyorum . Biraz da cross motora merak da var ama iki motor arasında kaldım . Kuba black cat ile Mondial X-treme 150 . Boyum 1.72 civarı ve black cat de sadece topuklarim deymiyor ama rahatça ayaklarım yere deyiyor. Kafamda 3-4 soru var ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
-İlk olarak niye Mondial alayım
-Sele yüksekliği nasıl benim biraz ayaklarım rahat deyme gibi bir takintim varda.
- Yakıt deposu kaç Litre ve kaç km de kaç Litre yaptınız.
- devir götergesi yok galiba kaç tizla gittiğimiz ve kaç km yol yaptığımız var.
- orijinal lastiklerle viraj falan alınır mı yoksa asfalt ile etkileşim mi olur benim için.
- ağırlıklı şehir içi kullanacağım ama şehir içinde bile bazen 120-130 km ile gitmek gerekiyor . Max hız ne kadar .
Şimdiden teşekkürler
Beyler istanbulda ön çamurluk bulamıyorum, varmı bi önerisi olan bi çare bilen.
Bana bi zahmet özelden mesaj olarak ulaşırsa birisi sevinirim cinnetin eşiğine geldim artık.
motosero
10 Ekim 2017, 13:57
https://i.hizliresim.com/qJMN5R.jpgBiraz asagi cektim far islansada beni baya kurtardi
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:56 ----------
Canak anten baglantisi kullandik boyadik .
AlpAksu
10 Ekim 2017, 14:10
Arkadaslar iş gereği suan kullandığım motoru satmak durumundayim ve motorsuz kalmamak için bu motoru gözüme kestirdim.Istanbulda yaşıyorum. Her gün köprü geçiyorum ve günde ortalama olarak 50km yol yapıyorum en az.Cross için almıyorum yani anlayacağınız.Her gün asfalt yolda 50 60km yapmak bu motoru çok yipratir mi? Sürekli bakim yapmak durumunda kalır miyim onun merakı içerisindeyim.Ustteki bir arkadaş 1k da bir yağ degisecek yazmış, kitapcağinda bu değer kaç binde?
motosero
10 Ekim 2017, 14:38
2000 km olmasi lazim.kaliteli yag kullanin olur biter.dislilerle oynayarak sehir icinde daha kullanisli hale getirirsiniz.lastikleride degistirirseniz tadindan yenmez.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO