Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
spookslam
11 Ocak 2015, 21:39
Selam herkese. An itibariyle A2 ehliyet sınavını geçmiş bulunmaktayım. :queen: Hafta içi ehliyeti alıp hafta sonu da arka çamurluğu taktırıp yollara koyulacağım. Acayip heyecanlıyım. :flower:
drumstar
12 Ocak 2015, 00:07
Selam canlar :) kış tatili için kıbrıstan döndüm. İnsan motorunu özlüyormuş cidden. 4 aya aradan sonra bile bana mısın demeden çalışması beni çok şaşırttı. 250cc olarak biniyorum hala bir sorun yok. Ama biraz daha kuvvetli bir debriyaj olsa daha iyi olabilir. Motorum şuan malum sitede. Yeni extreme sporlara yelken açtım onun için bütçe ayarlamam gerekiyor. Buraların da canlı olması hoşuma gitti :) görüşürüz
İbrahim
12 Ocak 2015, 02:08
Sizede selamlar
Bende önce yarım yamalak bir temizlik yaptım, ardından zinciri yağladım kuruduktan sonra biraz çuv çuv çuv ve o güzel sesi :rendeer: ısıtıp lastiklere hava vurmaya gittim. biraz sürdüm(önce 11 sonra 6km :D) özlem giderdik
servis kagitlari duruyorsa kasade yoksa sorun degil
aslinda bilg, sistemlerine kayitli zaten aklinda kalacagina yolun dusunce imzalat olsun bitsin
km olayida onemli degil, kafana takma
ben sadece ilk bakima gidip sonrasini bosverdigimden garantiyle hic isim olmadi
servis kağıdı? :D yağımı değiştirdiler garanti belgemi uzatmam üzerine kaşe vuruldu başka birşey yok
öyle bir ara imzalatacağım teşekkürler
bu arada 2 mi 3 mü ne oldu artçılar sallayıp duruyor, umarım büyük bir deprem olmaz motoru çıkartmak sıkıntı :D
CompanERROR
12 Ocak 2015, 17:17
:D Foto atiyimmi foto ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------
http://i.hizliresim.com/N9Z8kP.jpg (http://hizliresim.com/N9Z8kP)
attım bile :queen:
ozgranl
12 Ocak 2015, 22:12
Uzun süredir forumu aktif olarak kullanamıyorum. Dersler bir yandan,işler bir yandan derken uzak kaldım okuyamadığım yerlere baştan bir göz gezdirdim. Bu zaman zarfında çok güzel fotoğraflar çekilmiş herkes kazasız,belasız ve sorunsuz uzun yıllar kullanır inşallah. Bu arada ben Max'ı çok yakın bir arkadışıma satmış bulunmaktayım ama her an gidip bayiden bir Max edinebilirim :cherry:
CompanERROR
13 Ocak 2015, 00:05
Kesinlikle maxı seç. Açtığım konudada dediğim gibi son 4-5 fgundur full duşuyorum motoru debiriyorum yine çalışıyor :D
ozgranl
13 Ocak 2015, 00:41
Kesinlikle maxı seç. Açtığım konudada dediğim gibi son 4-5 fgundur full duşuyorum motoru debiriyorum yine çalışıyor :D
Bende Max varken arazide düşüp kalktıktan sonra tek marşta çalışan motordu kendisi,trafik sıkışık olduğu zamanlarda kaldırımlardan az atlayıp-zıplamadık,yolda da bırakmadı sağolsun şimdi alan arkadaşım keyifle biner umarım. Ben ise güzel bir abiden Cbf alıyorum artık arkadaşın maxını arada kaçırır buraya fotoğraf atarım :)
CompanERROR
16 Ocak 2015, 22:38
Ben yeni hatırladım. Bu son duşuşlerimden önce tekerle oynamıştık yanlış değilsem on 29 arkaya 31 hava basmıştık normalde kaç olması lazım ? Ayak bileğimi incittim son duşuşte. Dizlik olmasa baya zarar gorursun sanırım.
cenkito
16 Ocak 2015, 22:58
Ben yeni hatýrladým. Bu son duþuþlerimden önce tekerle oynamýþtýk yanlýþ deðilsem on 29 arkaya 31 hava basmýþtýk normalde kaç olmasý lazým ? Ayak bileðimi incittim son duþuþte. Dizlik olmasa baya zarar gorursun sanýrým.
cok gecmis olsun
bence kaygan zeminde
onu 25-26 ya
arkayida 27-28 e dusurt
cenkito
22 Ocak 2015, 12:12
attila abiye misafir perverliğinden dolayı cok teseekür ederim.
gene 1-2 günlük bir istanbul kaçamagı yaptım,
attila abinin de yanına ugradım.
cok memnun kaldım artık her geldiğime yanındayım attila abim :)
dalangıç
23 Ocak 2015, 13:17
Selamlar Arkadaşlar uzun zamandır yazamadım forum yine güzelleşmiş :) bu sabah İstanbula döndüm hemen hayvanı bakıma aldım vidalarını sıktım, zinciri temizleyip yağladım hazır başlamışken daha önceye nazaran daha çok söktüm orasını burasını yağ değişimi yapmayıda deneyeceğim sonra gittim casati boya alıp grenajlari söktüm mat siyah yaptım güzel oluyor böyle yap boz:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:53 ----------
Arkadaşlar İstanbul da yan çanta taşıyıcı demiri yaptıran oldu mu acaba eğer varsa bana bi telefon numarası yazsanız harika olur, blogdaki numarası yazan şahsı aradım ama bana alakası olmadığını söyledi :/
cenkito
23 Ocak 2015, 14:08
@dalangıç
vidaları sıktım demişsin aman millet yanlıs anlar, o kadarda her zaman gevseyen dökülen bir motor değil yani max,
eminim kontrol etmişsindir.
bence blog daki numarayı yada yapan sahsı atila abiye sorman lazım.
dalangıç
23 Ocak 2015, 14:29
sıktım dediğim öyle bir iki tane boş aldım yani :) tabiki max sağlam motor :) aradım zaten doğruladım kişiyi sonra aradım adamı alakam yok dedi belki bıraktı bu işleri bilmiyorum...
MONSTER37
23 Ocak 2015, 15:49
s.a abiler sizlere motorla ilgili birşeyler sormak istiyorum :D ilk önce artı ve eksi yönleri nelerdir birde bu motor karbüratörlümü yoksa enjeksiyonlumu kronık sorunları varmı simdiden teşekkür ederim :D
cenkito
23 Ocak 2015, 15:54
s.a abiler sizlere motorla ilgili birşeyler sormak istiyorum :D ilk önce artı ve eksi yönleri nelerdir birde bu motor karbüratörlümü yoksa enjeksiyonlumu kronık sorunları varmı simdiden teşekkür ederim :D
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html
spookslam
23 Ocak 2015, 20:57
Herkese merhaba,
Sonunda ehliyetimi aldım ve İzmir'de Bostanlı-Mavişehir civarında 50 kilometrelik bir tura çıktım. :) Çok keyifliydi. Yalnız aklıma takılan bir şey var size danışmak istedim. Vites küçülttüğümde hafif gaz verirken debriyajı yavaşça bırakıp gazı artırınca vites tam o sırada geçiyormuş gibi "tak" diye bir şey atıyor. Endişe etmedim değil. Bunun sebebi zincirin gerginliği olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden.
ülgenhan
23 Ocak 2015, 21:56
Foruma bir göz attım da bu motordan pek şikayet yok sanırım.
Boyum posum pek yetmiyor bu tip motorlar için, alçaltabilir imkanı var mı? Alçalırsa mekanik olsun vize alma filan olsun sıkıntı yaşar mıyım?
cenkito
23 Ocak 2015, 22:14
Foruma bir göz attım da bu motordan pek şikayet yok sanırım.
Boyum posum pek yetmiyor bu tip motorlar için, alçaltabilir imkanı var mı? Alçalırsa mekanik olsun vize alma filan olsun sıkıntı yaşar mıyım?
vizede sorun yasamazsınız
daha iyi bakın foruma aklınızdaki cevapları bulursunuz
dalangıç
24 Ocak 2015, 18:07
İzmit'te 70 liraya orijinal ibareli arka çanta demiri buldum resimlerini falan yolladılar gayet şık görünüyor birde siyah alüminyum çanta bulursam zevkime göre süper olacak :) şubatta yollara düşerim yine.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------
Birde arkadaşlar bu Türkiye turing'in düzenlediği seminere gidecek olan var mı? katılacak maxci varsa haberleşelim görüşelim bir takım sosyal hareketler yapalım :)
ozgranl
24 Ocak 2015, 18:10
İzmit'te 70 liraya orijinal ibareli arka çanta demiri buldum resimlerini falan yolladılar gayet şık görünüyor birde siyah alüminyum çanta bulursam zevkime göre süper olacak :) şubatta yollara düşerim yine.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------
Birde arkadaşlar bu Türkiye turing'in düzenlediği seminere gidecek olan var mı? katılacak maxci varsa haberleşelim görüşelim bir takım sosyal hareketler yapalım :)
Acaba resimleri buraya koyma şansınız var mıdır ? Merak ettim de :)
CompanERROR
24 Ocak 2015, 19:19
Herkese merhaba,
Sonunda ehliyetimi aldım ve İzmir'de Bostanlı-Mavişehir civarında 50 kilometrelik bir tura çıktım. :) Çok keyifliydi. Yalnız aklıma takılan bir şey var size danışmak istedim. Vites küçülttüğümde hafif gaz verirken debriyajı yavaşça bırakıp gazı artırınca vites tam o sırada geçiyormuş gibi "tak" diye bir şey atıyor. Endişe etmedim değil. Bunun sebebi zincirin gerginliği olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden.
birader doğru devirde attığına dikkat et. Normalde vites değişirken hafif ses gelir. özellikle 1.vitese takarken ses gelir. Devir düşükse ileri atar yuksekse gaza asılınca arkadan hafif ses gelir. Yanlış biliyıor olabilirim de
solmyr
24 Ocak 2015, 22:59
merhaba arkadaşlar. modifiye olayları bu başlıkta gırla gittiği için buraya sorumu yazayım dedim. saolsun cenkito çok sorumu cevapladı zamanında. bugün modifiye silindir ve üst kapak almak için çıkmıştım. motorumda 200 karter-krank var. 63,5mm olan silindiri 65,5 yapmayı düşünüyordum. cg200 tabanlı 67mm silindirlere de bakayım dedim. kumpas ile ölçtürdüm, 65.5mm'nin de, 67mm'nin de gömleğinin dış çapı 69mm. yani 65lik silindirde 1,75mm gömlek kalınlığı var, 67mm'de 1mm gömlek kalınlığı var. bu ince gömlekli 67mm silindir alsam sorun çıkarır mı? parçacıların biri sorun olmaz dedi, diğeri uzun yolda ısındığında performans biraz azalabilir ama soğuyunca sorun kalmaz dedi. bu konuda ne düşünüyorsunuz? avantaj- dez avantaj konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?
spookslam
25 Ocak 2015, 02:11
birader doğru devirde attığına dikkat et. Normalde vites değişirken hafif ses gelir. özellikle 1.vitese takarken ses gelir. Devir düşükse ileri atar yuksekse gaza asılınca arkadan hafif ses gelir. Yanlış biliyıor olabilirim de
Teşekkürler. Sanırım devri tutturamıyorum. Dediğiniz doğru sanırım. Bugün yine kullandım ve elim alıştı biraz. Kullandıkça tecrübe edicez bakalım.
CompanERROR
27 Ocak 2015, 12:05
Teşekkürler. Sanırım devri tutturamıyorum. Dediğiniz doğru sanırım. Bugün yine kullandım ve elim alıştı biraz. Kullandıkça tecrübe edicez bakalım.
Motoru sabah çalıştırıyorum. Boşalıp garajı kapatıp tekrar çalıştırıyorum çıkarınca. Boştan 1.vitese takınca zong diye atıyor hatta motor titriyor. Sebebini çözemedim daha önce yoktu öyle birşey ama ısınınca azalıyor yada bana öyle geliyor.
cenkito
27 Ocak 2015, 13:24
Motoru sabah çalıştırıyorum. Boşalıp garajı kapatıp tekrar çalıştırıyorum çıkarınca. Boştan 1.vitese takınca zong diye atıyor hatta motor titriyor. Sebebini çözemedim daha önce yoktu öyle birşey ama ısınınca azalıyor yada bana öyle geliyor.
sorun yok soguktan debriyaj balataları yapısıyor
olmasın dersen ,
motoru calıstırmadan önce debriyaj sıkılı iken 1 e tak motoru ileri geri 15-20 cm hareket ettir
debriyaj balataları oynadıktan sonra yapmaz.
sonrasında normal calıstır devam et
CompanERROR
27 Ocak 2015, 18:35
sorun yok soguktan debriyaj balataları yapısıyor
olmasın dersen ,
motoru calıstırmadan önce debriyaj sıkılı iken 1 e tak motoru ileri geri 15-20 cm hareket ettir
debriyaj balataları oynadıktan sonra yapmaz.
sonrasında normal calıstır devam et
peki zararı oluyormu abi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------
http://www.amazon.com/gp/product/B00481LP74/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3API60Q3VVB01
çok güzel mont :/
cenkito
27 Ocak 2015, 18:40
peki zararı oluyormu abi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------
http://www.amazon.com/gp/product/B00481LP74/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3API60Q3VVB01
çok güzel mont :/
eger ilk kaskısı dediğim gibi yaparsan vitese takıp öne arkaya hareketle balataları acarsan hiç sorun olmaz.
çatttt diye vitese atarsan uzun vadede zararı olabilir
mont için yorum yok
ozgranl
27 Ocak 2015, 18:45
Geçen sene kış döneminde bende de aynı problem vardı.
Cenkito abinin dediği gibi yaptım,çalıştırmadan önce ileri geri oynattım ve sorun çözüldü.
Yaza doğru bu durum kendiliğinden ortadan kalkıyor. Cem abinin dediği gibi soğukla alakalı bir durum,dert etmenize gerek yok :cat:
ardaomer
27 Ocak 2015, 19:13
Merhaba abilerim 16 yasındayım cross merakım buyuk fakat maddı acıdan tam bir cross alamayacagım icin hem sehir ici hemde dag bayır ıcın x treme max almaya karar verdım yaza dogru ınsallah alıcagım sıfır 1 tane :)
duran46
27 Ocak 2015, 19:35
slm arkadaslar x treme max için arka sele nerden bulabilirim ? bigisi olan varmı ?
Mertcan39
27 Ocak 2015, 20:10
debriyajlar yağlı olduğu için ileri atması debriyaj motor yatınca yağsız kalıyor ve tam ayırmıyor :)
AttilaXtreme
28 Ocak 2015, 12:22
slm arkadaslar x treme max için arka sele nerden bulabilirim ? bigisi olan varmı ?
-İSTANBUL'DA ÇANTA DEMİRİ YAPTIRILACAK USTA
GÜROL ALTAŞ
Telefon : +902126142222 Faks : +902126142222
Adres : BAĞLARBAŞI MAH. KÜÇÜKKÖY YOLU NO:174
GAZİOSMANPAŞA / İSTANBUL
CompanERROR
28 Ocak 2015, 14:42
Bizide bilgilendirin fiyat konusunda fakat mardine göndermeniz gerekcek :D
dalangıç
28 Ocak 2015, 14:48
(0262) 322 7798 güven motor İzmit ellerinde max için arka çanta demiri var bende alacağım 70 lira fiyat diğer yedek parçalarda varmış belki isinize yarar.
AttilaXtreme
28 Ocak 2015, 19:41
Çanta demiri için ise ben yardımcı olabilirim.
CompanERROR
28 Ocak 2015, 19:43
Çanta demiri için ise ben yardımcı olabilirim.
Abi koruma demiri lazım bana ya
AttilaXtreme
28 Ocak 2015, 19:55
o zor be abicim. bulunduğun yerde hiç demirci yok mu?
ozgranl
28 Ocak 2015, 20:18
Bulunduğunuz şehirde ki motosiklet ustalarına ya da demircilere özel olarak yaptırmanız gerekecek,direk olarak modele uyumlu koruma demiri piyasada yok diye biliyorum.
Belki belli başlı modellerin koruma demirleri ekle-çıkar yapılarak uydurulabilir.
motoyus61
28 Ocak 2015, 22:18
merhaba arkadaslar max i bir yıldır kullanıyorum. 10 000 km yaptım ve yarısından fazlası arazi ve cross. birazda sert kullandım acıkcası.
suana kadar verdigi arızaları size soylemek istiyorum. yorumlarınızı bekliyorum. bu kadar arıza normalmi tabi sonucta çin motoru ama goruslerinizi bekliyorum. ozellikle cenkito ve atilla abiden
1-hız gostergesi adaptoru 2. kez bozuldu.
2-on ve arka akorlar yapıldı 1 er kez
3-arka teker gobek komple degisti.
4-ayak musuru arıza yaptı ve motor komple kısa devre yaptı buji dahi ateslemedi
5-kontak bozuldu
6-bir kez baskı balata degistim bitme noktasındaydı. 4.60 swallow cross genis lastik taktım zorladı. cıkardım suan orjinal lastik kullanıyom
7-onun dısında dusme ve carpmalar sonucu bir iki arıza daha yaptı onları saymıyom ayrıca soylerim.
cenkito
29 Ocak 2015, 16:39
merhaba arkadaslar max i bir yıldır kullanıyorum. 10 000 km yaptım ve yarısından fazlası arazi ve cross. birazda sert kullandım acıkcası.
suana kadar verdigi arızaları size soylemek istiyorum. yorumlarınızı bekliyorum. bu kadar arıza normalmi tabi sonucta çin motoru ama goruslerinizi bekliyorum. ozellikle cenkito ve atilla abiden
1-hız gostergesi adaptoru 2. kez bozuldu.
2-on ve arka akorlar yapıldı 1 er kez
3-arka teker gobek komple degisti.
4-ayak musuru arıza yaptı ve motor komple kısa devre yaptı buji dahi ateslemedi
5-kontak bozuldu
6-bir kez baskı balata degistim bitme noktasındaydı. 4.60 swallow cross genis lastik taktım zorladı. cıkardım suan orjinal lastik kullanıyom
7-onun dısında dusme ve carpmalar sonucu bir iki arıza daha yaptı onları saymıyom ayrıca soylerim.
1-hız gösterge redüktörü ön lastik sök tak sırasında tırnakları egilince genelde bozulan bir parcadır
yaglanıp dikkat edilirse bişey olacagını sanmıyorum.
2-akort ayarı her telli jantı olan motorun ihtiyacıdır
3-arka Dişli vidası gevser ve o sekilde kullanılırsa dişli vidalarının baglantı yerlerinin kırıldıgını duydum
yada rulman dagılıp o sekilde uzun sure kullanılırsa rulman yatakları bozulursa o zaman değişim gerekebilir.
4- ayaklık musiri kolay bir parca, en kötü ihtimalle müşire gelen iki kablo kesilip tesisattan gelen iki uc birbirine baglanırsa devre dısı kalır.
5- kontak tozdan camurdan vs her motorda sorun cıkartabilir
6-baskı balata dediğiniz gibi arazide zorlayınca erken bitebilir , dogaldır
1500-2000 km de balata bitiren-sıyıran bolca yamaha wr250 R de duydum, honda crf250L de
bunlar kullanım tarzına göre ve max'ın satılıs fiyatına göre sorun değil bence
3 sene 12000 km dir akort ayarı ve debriyaj balata değişimi haricinde belirttiğin sorunlarla karsılasmadım
selamın aleyküm ben foruma yeni katıldım
bende bi tane xtreme max almaya karar verdim
sizlerden ricam beni bilgilendire bilirmisiniz
arazide dağda bayırda gezecem dayanıklımı uzun dağ gezilerinde bizi yolda bırakırmı zorlu arazi şartlarında bizi üzermi bilmiyorum
siz xtreme max kullanıcılarından yorumunuzu bekliyorum motorunuzdan memnunmusunuz ?
eger tavsiye ediyorsanız 2 gün içinde almayı planlıyorum saygılar kolay gelsin
ozgranl
29 Ocak 2015, 21:57
selamın aleyküm ben foruma yeni katıldım
bende bi tane xtreme max almaya karar verdim
sizlerden ricam beni bilgilendire bilirmisiniz
arazide dağda bayırda gezecem dayanıklımı uzun dağ gezilerinde bizi yolda bırakırmı zorlu arazi şartlarında bizi üzermi bilmiyorum
siz xtreme max kullanıcılarından yorumunuzu bekliyorum motorunuzdan memnunmusunuz ?
eger tavsiye ediyorsanız 2 gün içinde almayı planlıyorum saygılar kolay gelsin
Merhaba,
Konu içerisinde biraz araştırma yaptıysanız eğer kullanıcı yorumlarının gayet olumlu olduğunu göreceksinizdir. X-Treme Max modeli fiyat/performans açısından değerlendirildiğinde gayet başarılı bir motosiklet.
Parçalarını ucuz yollu kolayca temin edebilirsiniz. Motor bloğu Cg olduğu için hemen hemen her usta bakımından ve tamirinden anlar. Eğer motosikletinizin bakımlarını aksatmaz,yağını eksik etmezseniz sizi yarı yolda bırakmaz. Konu içerisinde motosiklet ile uzun yol tecrübesi edinen,dağ-bayır dolaşan insanlar var. Bu nedenle bana kalırsa uygun bütçesine nazaran kendini kanıtlamış bir model.
Ek olarak genellikle asfaltta kullanacaksınız üzerinde ki lastikleri değiştirip Sava marka lastik takabilirsiniz. Böylece yol tutuşu daha güvenli bir hale gelecektir.
Arazide bir Ktm,Wr250 vb tarzda ki motosikletlerin performanslarını beklemiyorsanız, buna ek olarak bu yüksek hız beklentiniz yoksa (son hız 100-110 km arası) sizin taleplerinizi karşılayacağına inanıyorum.
Ben tavsiye ederim :cat:
Öncelikle verdiginiz bilgi için teşekkür ederim kim istemez ki arazide yüksek torklu yüksek cc bir motor la gezmeyi ama parça bolluğu motor kısmı ve şasi si sağlam ve bulun duktan sonra sıkıntı Yok diyorum bence büyük cc li bir cross um olduğunu varsayarsak arıza verdigini düşünürsek parçasını bulamadıktan ve ve pahalı olduktan sonra bize yaramaz
Aslında en ideal i bu hem parça bol hemde uygun 2 güne kalmaz alırım inşallah fotoğraf larını atarım Teşekkürler
Stradasc
30 Ocak 2015, 14:12
Beyler
1.90 boyunda 95 kilo birini ceker mi bu motor? Kuba superlight 150 vardi bende cok dik yokusta son gazda versem agirliktan dolayi kalkmiyor istop ediyordu. Bu xtreme maxdede ayni durum mu gecerli? Not asfalt yolda agirlikli kullanicam.
AttilaXtreme
30 Ocak 2015, 14:42
Beyler
1.90 boyunda 95 kilo birini ceker mi bu motor? Kuba superlight 150 vardi bende cok dik yokusta son gazda versem agirliktan dolayi kalkmiyor istop ediyordu. Bu xtreme maxdede ayni durum mu gecerli? Not asfalt yolda agirlikli kullanicam.
Raat ol. Ben 185 boyunda 115 kiloyum. Oğlum da 85 kilo. İkimiz üzerindeyken yokuşta 90'nın altına düşmemek kaydı ile binlerce kilometre yol yaptık. Zaten uzun boylu isen X-Treme Max'tan başka çaren yok. Diğer motorları kullanmak eziyet :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:39 ----------
Merak edenler için hemen hemen her şey bu blogda var;
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/
Stradasc
30 Ocak 2015, 18:06
Raat ol. Ben 185 boyunda 115 kiloyum. Oğlum da 85 kilo. İkimiz üzerindeyken yokuşta 90'nın altına düşmemek kaydı ile binlerce kilometre yol yaptık. Zaten uzun boylu isen X-Treme Max'tan başka çaren yok. Diğer motorları kullanmak eziyet :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:39 ----------
Merak edenler için hemen hemen her şey bu blogda var;
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/
Atilla hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Benim kasdetmek istediğim yokuşda durduktan sonra kalkarken. Giderken 90 km hiz fazlasiyla yeterde istanbuldaki dik yokus yukari durdugumda kalkar mi ? Birde 1.70 boyunda arkadasta motorunu satip yeniliycek xtreme max almayi dusunuyor ama cross kullanmadi ve 1.70 boyu. trafikde vs dur kalklarda sikinti olur mu ? Son olarak boyunu amortisorlerden alcaltabilirmiyuz arkadas icin. ayari var mi ?
AttilaXtreme
30 Ocak 2015, 18:20
Atilla hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Benim kasdetmek istediğim yokuşda durduktan sonra kalkarken. Giderken 90 km hiz fazlasiyla yeterde istanbuldaki dik yokus yukari durdugumda kalkar mi ? Birde 1.70 boyunda arkadasta motorunu satip yeniliycek xtreme max almayi dusunuyor ama cross kullanmadi ve 1.70 boyu. trafikde vs dur kalklarda sikinti olur mu ? Son olarak boyunu amortisorlerden alcaltabilirmiyuz arkadas icin. ayari var mi ?
Max her yerde kalkar. 1.70 ile zor yalnız. 1.70 boyundakine kefil olamam. Zaten ben de bu motoru kros olarak kullanmadım. Sava lastik takıp caddede kullandım. Boyum nedeni ile başka çarem yoktu. 1.70'lik arkadaşa Bajaj Boxer veya Mondial Vulture tavsiye ederim.
Merhaba
0 km bir xtreme max almak üzereyim sizlerden rodaj da ne yapmam ve nasıl ne şekilde kullanmam gerek bilmiyorum daha önceden aldığım motorlar hep 2. Eldi 0 km bir motora nasıl davranmak gerek Bilmiyorum bu konuyla ilgili bir yardım ederseniz sevinirim 0 aldığımda değiştirmek gereken parçası vs. Varmı siz Xtreme max ustalarından beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. birde rodajı kaç km de tamamlanır
saygılar kolay gelsin
ozgranl
31 Ocak 2015, 01:04
Rodaj bilgilerinin size verilecek olan kullanım kitapçığında yer alması gerekiyor. Eğer yer almıyorsa da motosikletin 500-1000 km kadar motosikletin limitlerini zorlamamanız gerekli,yani sürekli dip gaz Allah ne verdiyse gitmemeniz lazım :)
Biraz sabır işi olsa da ufak ufak yol yaparak bu kilometreyi çabucak doldurursunuz,böylece sizde motosikletinize rodaj süresince alışmış olursunuz :cat:
Buna ek olarak ilk yağ değişimi 500 km sonra gerçekleştirseniz güzel olur,çünkü motosiklet 0 km olduğunu için motor bloğunda yer alan parçaların sürtünmesiyle oluşan artıklardan kurtulmuş olursunuz. Daha sonra ki yağ değişimlerini 1000 km'de bir değiştirir yolunuza devam edersiniz.
Şimdiden hayırlı olması,kazasız belasız binmeniz dileğiyle :mrgreen:
Benim aklıma gelenler bundan oldu eğer ekleme yapmak gerekli ise tecrübeli abilerim ekleme yapacaktr..
AttilaXtreme
31 Ocak 2015, 10:08
Merhaba
0 km bir xtreme max almak üzereyim sizlerden rodaj da ne yapmam ve nasıl ne şekilde kullanmam gerek bilmiyorum daha önceden aldığım motorlar hep 2. Eldi 0 km bir motora nasıl davranmak gerek Bilmiyorum bu konuyla ilgili bir yardım ederseniz sevinirim 0 aldığımda değiştirmek gereken parçası vs. Varmı siz Xtreme max ustalarından beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. birde rodajı kaç km de tamamlanır
saygılar kolay gelsin
YENİ ALAN VEYA ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARA TAVSİYELER
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014/04/yeni-alan-veya-almayi-dusunen_19.html
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO