Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
cenkito
04 Kasım 2014, 13:36
İyi akşamlar. Benim motorumla ilgili bir sıkıntım var. Yardımcı olabilecek birisi olduğunu düşündüğüm için buraya yazma gereği hissettim. Motorumu 3 hafta önce 2. El aldım. Benden önceki motorun sahibi zaten arkadaşımdı motora çiçek gibi bakıyordu. 12600 km'de. Motor yağını yeni değiştirdim. Sorunum şu. Benzin musluğu ana depodayken motor çok zor çalışıyor. Çalıştıktan sonra da birkaç saniye sonra stop ediyor. Yedek depoya alığımda düzeliyor. Elektrik aksamında sorun olduğunu düşünmüyorum farlar yanıyor ve marş butonu çalışıyor. Sorunun ana depodaki benzin hortumunda pislik olduğunu düşünüyorum fakat sizlerin de yorumunu almak istiyorum.
egerki teshis dogru yapıldı ise haklısın,
depoyu söküp-bosaltıp, benzin muslugunu kontrol etmenizde fayda var.
muslugu söküp takmak cok kolaydır dibindeki sıkıstırma vidasını söküp cıkartabilirsiniz.
fakat motor ısındıktan sonra musluk ana depoda aynı sorunu gösterdiğinden emin olun.
belkide baska yerlerde de sıkıntı olabilir. ama en kolay kontrol yolu muslugu söküp kontrol etmek
alijian
04 Kasım 2014, 22:32
x-treme max hakkında bir sorum daha var aklıma geldikçe foruma yazıyorum..
artçılı olarak 250-350 km yol yapılabilir mi bu motorla? eşimle yazın şehirden kaçma planları yapabilir miyim diye düşünüyorum. iki kişi toplam 130kg falan çekeriz. bakımları zamanında yapılırsa yolda bırakmaz diyebilir miyiz? bilenler aydınlatabilir mi acaba.
berkaye
04 Kasım 2014, 22:36
artçılı olarak 250-350 km yol yapılabilir mi bu motorla? eşimle yazın şehirden kaçma planları yapabilir miyim diye düşünüyorum. iki kişi toplam 130kg falan çekeriz. bakımları zamanında yapılırsa yolda bırakmaz diyebilir miyiz? bilenler aydınlatabilir mi acaba.
Şöyle buyrun ama düzgün bir cevabı arkadaşlar verir :)
http://www.youtube.com/watch?v=LdBfWbd61ZY
İbrahim
05 Kasım 2014, 00:14
tabiki yapılır neden yapılmasın :)önceki sayfalarda daha uzun yapanlar oldu diye hatırlıyorum daha fazla kmde gidilir, birazda şans işi f650gsin vardır hiç ummadğın bir anda yolda bırakabilir olurmu olur. orjinal lastiklerini değiştirirseniz daha rahat ve güvenli bir yolculuk olacağını düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
Şöyle buyrun ama düzgün bir cevabı arkadaşlar verir :)
http://www.youtube.com/watch?v=LdBfWbd61ZY
iyi hoş gidiyor motor fakat ben birşey anladım bu videodan çekilmesede olurmuş bence :mrgreen:
berkaye
05 Kasım 2014, 09:41
tabiki yapılır neden yapılmasın :)önceki sayfalarda daha uzun yapanlar oldu diye hatırlıyorum daha fazla kmde gidilir, birazda şans işi f650gsin vardır hiç ummadğın bir anda yolda bırakabilir olurmu olur. orjinal lastiklerini değiştirirseniz daha rahat ve güvenli bir yolculuk olacağını düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
iyi hoş gidiyor motor fakat ben birşey anladım bu videodan çekilmesede olurmuş bence :mrgreen:
Başlığına bak videonun adam bu motorla kıtalar arası macera yapıyor o video fransada iken cekilmis örneğin ... Diğer videolarına bak başka ülkelerdede var :)
AttilaXtreme
05 Kasım 2014, 12:30
Raat ol. Oğlumla ben 200 küsür kiloyuz. En az 90'la kilometrelerce yardırıyoruz. :)
Önceki sayfalarda var, bizim dalangıç tek kalkışta 2000 kilometre yapar :)
cenkito
05 Kasım 2014, 14:18
.
.
.
.
15 in etkisi nasıl anlaşılabilir?
13,14 ne yapar?
esas sorum kısacık olan 1. vites iyice yok olurmu :)
piyasada 13-14 e pek rastlamadım belki 14 bulursun.
1. vites olayıda iyice yok olur,
artık 2 ile kalkıs bile yapabilirsın.
İbrahim
05 Kasım 2014, 16:12
Başlığına bak videonun adam bu motorla kıtalar arası macera yapıyor o video fransada iken cekilmis örneğin ... Diğer videolarına bak başka ülkelerdede var :)
videolara sözüm yok her ne kadar kısa olup bende acaba video bitince başka ülke sınırına kadar kamyonetlemi götürülmüş şüphesi oluştursada :D güzel fakat bence ülkemizin yollarında, özellikle doğayla iç içe çekilse daha güzel olurmuş :cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
.
.
.
.
piyasada 13-14 e pek rastlamadım belki 14 bulursun.
1. vites olayıda iyice yok olur,
artık 2 ile kalkıs bile yapabilirsın.
sağolasın cem abi önceliğim 15 alıp farkı görmek :) 14 üde belki 15den sonra denerim
dalangıç
05 Kasım 2014, 19:06
Raat ol. Oğlumla ben 200 küsür kiloyuz. En az 90'la kilometrelerce yardırıyoruz. :)
Önceki sayfalarda var, bizim dalangıç tek kalkışta 2000 kilometre yapar :)
Maxciler naaparsınız?
cenkito
05 Kasım 2014, 19:10
Maxciler naaparsınız?
bende durumlar bildiğin gibi.
yatışlardayım :farao:
dalangıç
05 Kasım 2014, 19:14
Maxciler naaparsınız?
Mesajı tamamlayamadan ok yaydan çıktı :) iyisiniz inşallah arkadaşlar. Maxi satacaktım vazgeçtim şimdi Marmaris dolaylarında dolaşıyorum motoru İstanbula bıraktım ama yine isler değişti İstanbula dönüp karabatağı alıp sinop yoluna çıkıyorum inşallah :) dört mevsim kuşu karabatak sinop yollarında :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------
bende durumlar bildiğin gibi.
yatışlardayım :farao:
Cem beeyy sen şu belini düzelt önümüzdeki yaza kadar çadırlı kamplı bi organizasyon yapalım ;)
cenkito
05 Kasım 2014, 20:39
Cem beeyy sen şu belini düzelt önümüzdeki yaza kadar çadırlı kamplı bi organizasyon yapalım ;)
sagolasın can, insallah düzeltebilirim, bakacam durumlara .
cenkito
11 Kasım 2014, 19:17
an itibariyle orjınal arka lastiğime tekrar kavusmus bulunmaktayım.
cross lastiği söküp orjınali geri taktım. bakalım orjınal nasıldı , unutmusum :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------
orjınal lastiği takınca motorda lastik kaynaklı titresim yuzde 90 azaldı ,
cross lastiğe ve eskiye göre neredeyse sıfıra düştü, cadde sürüşüm cok rahatladı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------
virajlarda motoru yatormadıgım lastikten belli, ortadan asınmıs, yan dişler yeni gibi :)
http://i.hizliresim.com/JEvZ7W.jpg
http://i.hizliresim.com/OdPv3z.jpg
boyalı çizgileri dahi duran emektar orjınal lastiğim
http://i.hizliresim.com/4R5jZp.jpg
ve cadde modu :)
http://i.hizliresim.com/zEbj2O.jpg
sysrq
12 Kasım 2014, 23:33
Arkadaşlar merhaba 2 gun önce bende yeni bir max aldım ve aranıza katıldım ve cok memnunum yazdıklarınızı elimden geldiği kadar okudum fakat sorularım olucak öncelikle arkaya çanta koyabilmek için aparatı istanbulda nerde bulurum ve ya kime yaptırabilirim olucak diğer sorum ise lastikleri gerçekten çok kötü tedirgin etmekte boyutları nedir ve ön arka olarak ideal uygun hesaplı hangi marka yol lastiği önerirsiniz tşk ederim
AttilaXtreme
13 Kasım 2014, 12:55
Arkadaşlar merhaba 2 gun önce bende yeni bir max aldım ve aranıza katıldım ve cok memnunum yazdıklarınızı elimden geldiği kadar okudum fakat sorularım olucak öncelikle arkaya çanta koyabilmek için aparatı istanbulda nerde bulurum ve ya kime yaptırabilirim olucak diğer sorum ise lastikleri gerçekten çok kötü tedirgin etmekte boyutları nedir ve ön arka olarak ideal uygun hesaplı hangi marka yol lastiği önerirsiniz tşk ederim
Blogda merak hemen hemen aklına takılabilecek her konunun cevabı var.
Bu linkin sonunda İSTANBUL'DA ÇANTA DEMİRİ YAPAN USTA
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014/04/yeni-alan-veya-almayi-dusunen_19.html
Bu linktede lastikle ilgili bilgiler.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014_06_01_archive.html
Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Saygılar.
leokaplann
14 Kasım 2014, 01:04
arkadaşlar bu motoru supermoto yapan varmı ? yapan varsa sele yüksekliği azaldı mı ?
AttilaXtreme
14 Kasım 2014, 14:45
arkadaşlar bu motoru supermoto yapan varmı ? yapan varsa sele yüksekliği azaldı mı ?
Var. 2,5 ile 5 cm arası azalıyor sanırım.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.com.tr/2014/04/x-treme-maxn-uc-hali-enduro-kros-super.html
leokaplann
14 Kasım 2014, 15:59
Var. 2,5 ile 5 cm arası azalıyor sanırım.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.com.tr/2014/04/x-treme-maxn-uc-hali-enduro-kros-super.html
Bilgi için çok keşekkür ederim. İlk motorum için araştırma yapıyorum ve supermotoları çok beğeniyorum fakak boyum kısa (164 cm) sorun yaşarmıyım acaba ?
( sele yüksekliği 79 cm'de sorun yaşamıyorum )
AttilaXtreme
14 Kasım 2014, 18:22
Bilgi için çok keşekkür ederim. İlk motorum için araştırma yapıyorum ve supermotoları çok beğeniyorum fakak boyum kısa (164 cm) sorun yaşarmıyım acaba ?
( sele yüksekliği 79 cm'de sorun yaşamıyorum )
Mevcut sele 90 cm. Ayak uzunluğu önemli ama bence yaşarsın. Önce bir mondial bayisine git ve üzerine binip öyle karar ver. Bajaj Boxer dahi iyi bir alternatif gibi duruyor senin için.
leokaplann
15 Kasım 2014, 00:40
Mevcut sele 90 cm. Ayak uzunluğu önemli ama bence yaşarsın. Önce bir mondial bayisine git ve üzerine binip öyle karar ver. Bajaj Boxer dahi iyi bir alternatif gibi duruyor senin için.
Çok sağolun attila bey. Boxer da aklımdaki seçeneklerden biri supermoto işi tamamen hayal olcak gibi :))
discovery197
15 Kasım 2014, 01:38
Selam arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım :). Güldüğüme bakmayın acilde aldım soluğu kırık çıkık yokmuş allaha şükür. Hız felakettir diyorlar gerçekten öyle. Irmak üzerinde bir köprü vardı köprüye virajlı birde giriş. oraya 60 km hız ile girmeyi denedim karşımda arabayı görünce yatırdım motoru, doğruca arabaya çarpmayayım diye. 10-15 metre kayarak arabanın altına girdi motor. Bende arabanın sol tampona kafa atarak durdum. Son gördüğüm arabanın ön tekeriydi :). Karşı tarafın sağ far sağ sinyal kırıldı tampon kırıldı birde sağ çamurluk ucu eğrildi. Motorumun ayna kırıldı depo biraz ezildi far kafası kırıldı direksiyon eğrildi, hız göstergem darmadağın. Benimde dizlik olmadığından dizim halı sahada soyulur gibi birazcık soyuldu sadece. Üstümde korumalı mont vardı. Zaten sağ kolum üzerinde belimden aşağısını yukarıda tutarak yere sürtmemeye çalışarak kaymaya dikkat ettim. Allah kimseye kaza bela vermesin. Karşı tarafa çarptım diye üzüldüm keşke sadece kendim düşeydim kimseye çarpmadan. Neyse kaza yerinde kaza tutanağı tutup sigorta poliçelerini fotokopi çektik adam yaptıracak serviste.
cenkito
15 Kasım 2014, 03:18
Selam arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım :). Güldüğüme bakmayın acilde aldım soluğu kırık çıkık yokmuş allaha şükür. Hız felakettir diyorlar gerçekten öyle. Irmak üzerinde bir köprü vardı köprüye virajlı birde giriş. oraya 60 km hız ile girmeyi denedim karşımda arabayı görünce yatırdım motoru, doğruca arabaya çarpmayayım diye. 10-15 metre kayarak arabanın altına girdi motor. Bende arabanın sol tampona kafa atarak durdum. Son gördüğüm arabanın ön tekeriydi :). Karşı tarafın sağ far sağ sinyal kırıldı tampon kırıldı birde sağ çamurluk ucu eğrildi. Motorumun ayna kırıldı depo biraz ezildi far kafası kırıldı direksiyon eğrildi, hız göstergem darmadağın. Benimde dizlik olmadığından dizim halı sahada soyulur gibi birazcık soyuldu sadece. Üstümde korumalı mont vardı. Zaten sağ kolum üzerinde belimden aşağısını yukarıda tutarak yere sürtmemeye çalışarak kaymaya dikkat ettim. Allah kimseye kaza bela vermesin. Karşı tarafa çarptım diye üzüldüm keşke sadece kendim düşeydim kimseye çarpmadan. Neyse kaza yerinde kaza tutanağı tutup sigorta poliçelerini fotokopi çektik adam yaptıracak serviste.
cok cok gecmiş olsun
allah beterinden saklasın, her daim cok daha dikkatli olmak lazım.
AttilaXtreme
15 Kasım 2014, 17:52
Aman abicim aman! Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Ne olur biraz yavaş güvenli ve dikkatli sürün yalvarırım. Hiç bir şey sizin canınızdan ve sağ ve sağlam yaşamanızdan daha heyecan verici ve keyifli, olamaz. Aman diyim!
merhaba arkadaşlar, abiler.
dün ben de 2. el mondial x-treme max alarak aranıza katıldım.
aldığım günün akşamı orijinal lastikler ile yağmurlu havada sürmek gibi bir hata yaptım ve sanırım 30km hız ile giderken arka frene dokunmam ile kendimi yerde bulmam bir oldu. aşağı yukarı 20 metre sürüklendik, motorda ve bacaklarımda çizikler dışında bir sorun olmadı :mrgreen:
daha öncesinde 10000 kmlik motosiklet acemiliğim ile ben bu olaya bir anlam veremedim ve size sormaya karar verdim. sizce tüm suçu lastiklere mi yüklemeliyim?
cenkito
16 Kasım 2014, 02:36
her motorun farklı bir fren karekteristiği vardır,bence o hızda kaza motorun huyuna tam alısamamaktan kaynaklıdır
tabi panik fren ile lastiği kilitlediyseniz yada lastik cok yıpranmıs silik ise durum baska.
birde kullanım tarzı da cok önemlidir, sert ve asabi kullanımda lastiğe cok daha fazla yuk biner.
ben bu lastikle yazın erimiş asvaltta, artcılı artcısız, kısın yagmurda vs vs 10.000 km yol yaptım
iki senede kaza değil ,ciddi hic tehlike bile atlatmadım.
iyi sürücü değilimdir ama her zaman cok dikkatli olmaya calısırım, trafiği okumaya calısırım.
daha gecen gün, araziye cıkmadıgım için bosuna lastik daha fazla erimesin diye orjınalini geri taktım.
ve orjınal lastik cadde kullanımda bunlardan cok daha konforlu ve rahatıma geldi
ekicimert
16 Kasım 2014, 02:51
selamlar geçen hafta içinde bende ikinci el bir max alarak aranıza katıldım. Şu sıralar motorda bir sıkıntı var şöyleki; arka frenler bir süre sonra kendiliğinden sıkarak fren yapmaya başlıyor. Bir süre sonrada kilitliyor. Ben ayar civatasından pedalın ayarını düşürdüm. Şu an kilitlemesede yinede kendiliğinden fren yapmaya devam ediyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim ??
cenkito
16 Kasım 2014, 02:55
selamlar geçen hafta içinde bende ikinci el bir max alarak aranıza katıldım. Şu sıralar motorda bir sıkıntı var şöyleki; arka frenler bir süre sonra kendiliğinden sıkarak fren yapmaya başlıyor. Bir süre sonrada kilitliyor. Ben ayar civatasından pedalın ayarını düşürdüm. Şu an kilitlemesede yinede kendiliğinden fren yapmaya devam ediyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim ??
ben ilk kez bu sekil bişey duydum :silent:
bakılması lazım, fren merkezinde yada fren pistonunda sorun olabilir :silent:
her motorun farklı bir fren karekteristiği vardır,bence o hızda kaza motorun huyuna tam alısamamaktan kaynaklıdır
tabi panik fren ile lastiği kilitlediyseniz yada lastik cok yıpranmıs silik ise durum baska.
birde kullanım tarzı da cok önemlidir, sert ve asabi kullanımda lastiğe cok daha fazla yuk biner.
ben bu lastikle yazın erimiş asvaltta, artcılı artcısız, kısın yagmurda vs vs 10.000 km yol yaptım
iki senede kaza değil ,ciddi hic tehlike bile atlatmadım.
iyi sürücü değilimdir ama her zaman cok dikkatli olmaya calısırım, trafiği okumaya calısırım.
daha gecen gün, araziye cıkmadıgım için bosuna lastik daha fazla erimesin diye orjınalini geri taktım.
ve orjınal lastik cadde kullanımda bunlardan cok daha konforlu ve rahatıma geldi
panik freni yapmadım. arka frene sadece dokundum ve kilitlemedi. arka taraf kayarken teker dönmeye devam ediyordu.
lastik de çok yıpranmış gibi görünmüyor 6000 km kullanılmış.
aslında lastik kuru asfaltta iyi olmasa da böyle düşürecek kadar kötü değil, ama yağmurda tamamen sıfır diyebilirim.
siz orijinal lastikleri ıslak yolda kullandınız mı?
cenkito
16 Kasım 2014, 16:19
kullandım, suan üzerinde takılı, dişli cross lastiklerden cok daha iyi yol tutus saglıyor
AttilaXtreme
16 Kasım 2014, 16:42
merhaba arkadaşlar, abiler.
dün ben de 2. el mondial x-treme max alarak aranıza katıldım.
aldığım günün akşamı orijinal lastikler ile yağmurlu havada sürmek gibi bir hata yaptım ve sanırım 30km hız ile giderken arka frene dokunmam ile kendimi yerde bulmam bir oldu. aşağı yukarı 20 metre sürüklendik, motorda ve bacaklarımda çizikler dışında bir sorun olmadı :mrgreen:
daha öncesinde 10000 kmlik motosiklet acemiliğim ile ben bu olaya bir anlam veremedim ve size sormaya karar verdim. sizce tüm suçu lastiklere mi yüklemeliyim?
Üzerinde ki orjinal lastikler sakin ve usta kullanıcıya göre. Agresiflik kaldırmıyor. Ben rahat edemedim değiştiridim ve taktığım savalar mükemmeldi.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014/06/lastik-ve-jant.html
Üzerinde ki orjinal lastikler sakin ve usta kullanıcıya göre. Agresiflik kaldırmıyor. Ben rahat edemedim değiştiridim ve taktığım savalar mükemmeldi.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014/06/lastik-ve-jant.html
MC 24 ve 30 hoşuma gitti. MC 24 den memnun musunuz? şu an ben de düşünüyorum aynı işlemi yapmayı.
viraj, yağmur ve fren performansı nasıl?
AttilaXtreme
16 Kasım 2014, 17:30
MC 24 ve 30 hoşuma gitti. MC 24 den memnun musunuz? şu an ben de düşünüyorum aynı işlemi yapmayı.
viraj, yağmur ve fren performansı nasıl?
Abicim MC24 her şeyi ile on numara. Rahat ol.
tuna_tour
16 Kasım 2014, 19:09
arka fren disk mi kampana mi ?
cenkito
16 Kasım 2014, 19:42
arka fren disk mi kampana mi ?
arka da önde disk
tuna_tour
16 Kasım 2014, 20:03
Kaliperleri servise gosterin kendiniz kurcalamayin
ekicimert
16 Kasım 2014, 21:54
Bugün biraz daha turladım maalesef kendi kendine fren yapmaya devam ediyor.Artık bir ustaya göstereceğim hafta içinde.
Bugün araziye çıktım biraz, çok zevkliydi yanıma buralardan bir iki arkadaş bulabilirsem süper olacak. Ön tekerim biraz kötü olduğundan ufak bi düşüş yaşadım, kendi başıma motoru kaldırmakta zorlandım yerlerde kaydığından dolayı. Ekipmanlarımı tamamladıktan sonra daha keyifli geziler yaparım umarım. Ekipman demişken bana rehberlik edermisiniz. 800tl bütçe ile kask, mont, pantolon, maske, eldiven ve daha başka ne gerekiyorsa almam lazım.
korumalı pantolon alırsam ekstra olarak dizlik almaya gerek var mı?
kross tipi kask mı almalıyım normal kask mı?
istanbulda tavsiye edeceğiniz mağaza var mı?
tavsiye edeceğiniz marka varmı?
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
Ekipman alırkem
Carbondioxid
16 Kasım 2014, 22:04
Bugün biraz daha turladım maalesef kendi kendine fren yapmaya devam ediyor.Artık bir ustaya göstereceğim hafta içinde.
Bugün araziye çıktım biraz, çok zevkliydi yanıma buralardan bir iki arkadaş bulabilirsem süper olacak. Ön tekerim biraz kötü olduğundan ufak bi düşüş yaşadım, kendi başıma motoru kaldırmakta zorlandım yerlerde kaydığından dolayı. Ekipmanlarımı tamamladıktan sonra daha keyifli geziler yaparım umarım. Ekipman demişken bana rehberlik edermisiniz. 800tl bütçe ile kask, mont, pantolon, maske, eldiven ve daha başka ne gerekiyorsa almam lazım.
korumalı pantolon alırsam ekstra olarak dizlik almaya gerek var mı?
kross tipi kask mı almalıyım normal kask mı?
istanbulda tavsiye edeceğiniz mağaza var mı?
tavsiye edeceğiniz marka varmı?
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
Ekipman alırkem
Herşey iyi hoş, kendikendine Fren? , daha ilginci sizin bu halde iken motoru kullanmaya devam etmeniz, vakit kaybetmeden servise müracaat maazallah.
ekicimert
16 Kasım 2014, 23:34
Valla ne deseniz haklısınızda heveslik zor, insan kendini durduramıyor. Trafiğin olmadığı yerlerde turladım biraz. Hafta içi servise bırakacağım motoru. Önümüzdeki haftasonuda ekipmanları tamamlayıp öyle çıkacağım gezilere..
ekicimert
18 Kasım 2014, 23:00
nedir bu sessizlik :)
kask konusunda kararımı verdim sanki, anes motor shark s600 için kampanya yapmış 310 tl
beyazı http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=2484
yeşil siyahı http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=2481
sharpdan 4 yıldız almış haftasonu deneyip almayı düşünüyorum.
birde 4 mevsim mont ile pantolon alacağım prosev prohel venom ne denk gelirse bakacağım artık.
tuna_tour
18 Kasım 2014, 23:10
nedir bu sessizlik :)
kask konusunda kararımı verdim sanki, anes motor shark s600 için kampanya yapmış 310 tl
beyazı http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=2484
yeşil siyahı http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=2481
sharpdan 4 yıldız almış haftasonu deneyip almayı düşünüyorum.
birde 4 mevsim mont ile pantolon alacağım prosev prohel venom ne denk gelirse bakacağım artık.
Nitro nun aikido modeli var oda 300 TL sharptan 5 yildiz almis
ekicimert
19 Kasım 2014, 00:48
Nitro nun aikido modeli var oda 300 TL sharptan 5 yildiz almis
onuda alıyım listeme, girdiğim dükkanlarda sorarım deneme imkanım olursa onu alırım.
carnager
19 Kasım 2014, 12:32
Selamlar, bende aranıza yeni katıldım, motor ile ilgili en büyük sıkıntım lastikler. Süpermoto' ya çevirmek istiyorum ama İzmir'de ön jantı nerde nasıl bulurum bir fikrim yok. İstanbul vs. de varsa bildiğiniz tanıdığınız bi ustanız-parçacınız öğrenmek isterim. Onun haricinde Motorum 1500km yi geçmesine rağmen 80km de 20-25 lira arasında yakıyor. Genelde 70km'yi geçmiyorum ama bana anormal gelmeye başladı açıkçası. Fabrikasyon yağını motul ile değiştirdim, bujiyi de ona keza ngk yaptım, zincirlerini falan yağlıyorum 200km 'de bir. Özellikle sorunum doğru lastik ve jant. Süpermoto'ya çeviren arkadaşlar var ise bi yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
cenkito
19 Kasım 2014, 13:46
valla yakıt konusunda fazla geldi bana da belki sürekli yuksek devir kullanıyorsundur.
benim motor modifiye haliyle 100 km de karısık kullanımda 3,1 litre civarında yakıyor.
sm olayında bilgim yok, ugrasanlar cvp verebilir
AttilaXtreme
19 Kasım 2014, 13:56
Selamlar, bende aranıza yeni katıldım, motor ile ilgili en büyük sıkıntım lastikler. Süpermoto' ya çevirmek istiyorum ama İzmir'de ön jantı nerde nasıl bulurum bir fikrim yok. İstanbul vs. de varsa bildiğiniz tanıdığınız bi ustanız-parçacınız öğrenmek isterim. Onun haricinde Motorum 1500km yi geçmesine rağmen 80km de 20-25 lira arasında yakıyor. Genelde 70km'yi geçmiyorum ama bana anormal gelmeye başladı açıkçası. Fabrikasyon yağını motul ile değiştirdim, bujiyi de ona keza ngk yaptım, zincirlerini falan yağlıyorum 200km 'de bir. Özellikle sorunum doğru lastik ve jant. Süpermoto'ya çeviren arkadaşlar var ise bi yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Süpermotoya çeviren arkadaşlar var ama ne yazık ki detaylarını foruma yazmadılar. Yazsalar sizin gibi arkadaşlara yardımcı olmak için hemen foruma taşıyacağız. Yine de o çevrede ki motorcu ve hatta bisikletçi arkadaşları araştırmanızda yarar var.
Yakıt işinde de bir ayarsızlık var hemen bir ustaya git benzinden zarar etme. Ben dip gaz kullanırken bile 100 kilometrede 3,5 litreyi geçemedim hiç.
egekocasoy
24 Kasım 2014, 04:25
http://i.hizliresim.com/lzMPBp.jpg (http://hizliresim.com/lzMPBp)
Bende izmir karsiyakadayim tam olarak supermoto denemez cunku ön arka 18 jant maliyet yukselmesin diye arka jantla aynı boyut yaptim önüde jant cemberi teller ve alicaginiz lastigin kalitesine gore fiyatlar degisiyor bunu 1000lirayada yaparsiniz 200 250 lirayada secim size kalmis bisey..
sysrq
24 Kasım 2014, 12:42
arkadaşlar tekrar merhaba
90X90X21 ön 120X80X18 arka lastik boyutları sava mc 24 lastik ebatlarını aldığımda hiç birşey yapmadan direk takabilirim dimi emin olamadım da teşekkürler
İbrahim
25 Kasım 2014, 19:23
90X90X21 ön 120X80X18 arka lastik boyutları sava mc 24 lastik ebatlarını aldığımda hiç birşey yapmadan direk takabilirim dimi emin olamadım da teşekkürler
bi bana kısmet olmadı şu lastik :) takılır çokta güzel olur :cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------
::offtp:: Bakın ne ile karşılaştım eski bir model sanırım arka kampana,ön amortisör, 25 cclik bir fark,jant ebatları ve honda yazısı haricinde pek bir fark yok bizimkiyle
http://cuteimagez.com/data_images/out/13/1224884-honda-xr-125.jpg
Honda XR125
AttilaXtreme
26 Kasım 2014, 12:24
evet . sadece jantların akortlarını yaptirmayı unutma lütfen
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
bi bana kısmet olmadı şu lastik :) takılır çokta güzel olur :cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------
::offtp:: Bakın ne ile karşılaştım eski bir model sanırım arka kampana,ön amortisör, 25 cclik bir fark,jant ebatları ve honda yazısı haricinde pek bir fark yok bizimkiyle
http://cuteimagez.com/data_images/out/13/1224884-honda-xr-125.jpg
Honda XR125
resmi göremedim
cenkito
27 Kasım 2014, 00:21
resmi göremedim
:cat:
http://i.hizliresim.com/jY0yGG.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:01 ----------
SM ciler buda size gelsin
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-turkiyede-tek-xtreme-max-188000393/detay
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
bugun ölçüm yaptım,
sürekli sehir içi, hızlanmalarda vs dip gaz, 100 km de 3,23 litre tuketim cıktı.
bence gayet iyi bir deger, sizde durumlar nasıl?
ekicimert
27 Kasım 2014, 03:28
haftasonu istanbuldan kask, mont, pantolon, eldiven işini hallettik,
arka frenin kendi kendine sıkma meselesini hallettik.
Balataların sıkması için sıkılıp açılan mekanizma pas tutmuş maalesef, usta oraların pasını temizledi şimdi sorun çözüldü.
Sırada Arka tekerin kırık tellerinin takılması ve akort kaldı. 35 tl istediler bu iş için.
Rolanti de çalışırken gaz verdiğimizde motor boğuluyor. bu soruna bakılacak. Motordan şıkırtı geliyor usta sekman mı dedi piston mu dedi tam hatırlamıyorum üst kapağı söküp bakacak, yani komple bakım yapılacak.
Bujisini iyi bir buji ile değiştirmek istiyorum. buji kafasını plastik kafa ile değiştirmek istiyorum. Bizim motora uygun olanını nasıl bulabilirim. Birde ön teker değiştireceğim ucuz bir ön teker tavsiyesi alabilirmiyim arazi kullanımına uygun olanlardan.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO