Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Tolga Can
30 Temmuz 2012, 18:17
BRL43@
Peki ne renk yapacaksın. Hiç etiketsiz boyanmış hali ile foto çekde. bizde nasıl oluyor görelim. Yakışırsa bizde farklı renklere boyarız.
Arkadaşlar ;
Artçı taşıyan ve artçısından egzoz çok sıcak diye şikayet alan oldu mu ? çözüm olarak bir şey düşünen var mı ?
Ben kız arkadaşımı 100 km bir yolculuğa çıkardım. kızın totosu yandı. Çok sıcak diyip durdu. İnsanı rahatsız eden bir sıcaklığı varmış.
Hadi biz alıştık bacakların pişmesine de arka yolcu içinde aynı sorun olduğunu bilmiyordum.
Birde egzoz değiştiren olursa, elindeki orjinal egzozu satın alabilirim. ÖM bekliyorum. anlaşırız ;)
BRL43
30 Temmuz 2012, 18:24
BRL43@
Peki ne renk yapacaksın. Hiç etiketsiz boyanmış hali ile foto çekde. bizde nasıl oluyor görelim. Yakışırsa bizde farklı renklere boyarız.
3 Renk Var Aklımda
Mat Siyah-Plastikler Turuncu
Mat İnci Beyazı-Plastikler Siyah
Hani Arada Bi Şeytana Uyup Komple Turuncu Yapim Diyorum :)
Bakalım Nasip Olursa 1 Haftaya Kalmaz Boyatıp Atarım Resimlerini.
tolga yan çantalarına talibim satıyorsan ÖM bekliyorum :P
Tolga Can
30 Temmuz 2012, 19:32
3 Renk Var Aklımda .
Repsol olacak yani, bak şimdi iyice meraklandım. Acaba nasıl olacak. umarım yakışır. paylaşmayı unutma. hatta kademe kademe paylaş. Söküldü. ilk boya ikinci boya gibi.
severim biz takip işlerini :D
tolga yan çantalarına talibim satıyorsan ÖM bekliyorum :P
Motorun tozunu dolarla alan biriyim kardeş, Kappa çantaları hiç satar mıyım. Gezilerde yatak niyetine kullanıyorum. :P
BRL43
30 Temmuz 2012, 20:44
Tamam Paylaşırım :))
Kenardaki Marka Ve Kırmızı Süslemeleri Çıkartınca Böyle Bişi Oldu XD
http://d1207.hizliresim.com/z/y/b8ftq.jpg
ocalh
31 Temmuz 2012, 09:42
Arkadaşlar dün itibari ile x-treme max ımı almış bulunmaktayım ve çoooook mutluyum
alır almaz bazı oynamalar yaptım
-ön düzeli aşağı çektim Tolganın yaptığı gibi
-egsoz sıcaklık korumasının vidalarını iyice sıktım(nerdeyse düşecekti yani servis çok iyi teslim etti ya bana (:)
-direksiyorun ayarını yaptım baya aşağıdaydı
-aynalar berbat bişe kesinlikle değişmesi gerekiyor
-anlamadığım bir çekme var motorda sağa doğru bakacam artık belki arka jantla oynasam düzelir (:
-motor hakikaten çok yüksek millete yukarıdan baktırıyor çok hoşuma gitti (:
-farı biraz öne eğmeye çalıştım ama yinede extra delem -parça atma gibi işlem gerektiriyor havayı aydınlatıyor çünkü (:
-performansı beni çok şaşırttı tabi yüklenmiyorum motora ama yinede çekişinden memnunum daha 35 km de 2 defa mersine git gel yaparsam rodaj tamamdır (:
-elciklere sünger elcik geçireceğim avucumun içini çok rahatsız ediyor çünkü
-titreşim koltukta hissetmiyorsun ama ayaklarda hafif titreme yapıyor
-egsozun sıcaklığı yaz ayında ciddi rahatsız(kışın mükemmel olur) ediyor helede ışıklarda durduğun zaman. buna bir çare bulmak lazım bakacağız artık
-lastiklerin yer tutuşu çok iyi yumuşacık lastikleri var.
-arka fren harika tutuyor fakat ön fren için aynı şeyi söyleyemeyeceğim sanırsam balataların alışması lazım disk'e
Çok yazdım farkındayım ama bu max ile kısa tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim.
Sonuç olarak max tan çooooook memnunum şimdilik (:
mehmetmumtaz
31 Temmuz 2012, 10:05
Arkadaşlar dün itibari ile x-treme max ımı almış bulunmaktayım ve çoooook mutluyum
alır almaz bazı oynamalar yaptım
...
-anlamadığım bir çekme var motorda sağa doğru bakacam artık belki arka jantla oynasam düzelir (:
...
-egsozun sıcaklığı yaz ayında ciddi rahatsız(kışın mükemmel olur) ediyor helede ışıklarda durduğun zaman. buna bir çare bulmak lazım bakacağız artık...
Sonuç olarak max tan çooooook memnunum şimdilik (:
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
- sağa çekme varsa amortisörlerde olabilir servisin mutlaka kontrol ettir , gerekirse değiştirsinler
-egsoz sıcaklığı hava soğutmalı makinede bi miktar çok oluyor.
ocalh
31 Temmuz 2012, 10:52
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
- sağa çekme varsa amortisörlerde olabilir servisin mutlaka kontrol ettir , gerekirse değiştirsinler
Teşekkür ederim
servisi aradım getir bakalım dediler zamanım olurda götürebilirsem tabi motorumdanda ayrı kalmak istemiyorum ama yapacakta birşey yok sanırsam (:
Tolga Can
31 Temmuz 2012, 11:36
Tekrardan Hayırlı olsun Hakan. Kazasız Belasız kullanman dileklerimle
- Egzoz vidaları saç vida, alyan vida ile değiştir benim gibi. ara arada kontrol et derim.
- Çokda indirme ondan sonra amasitör korumaları çamurluğa vurur. Zıplama meraklısı birisiysen.
- Aynar gerçekten sınırlı, minibüscülerin cama taktığı yuvarlak küçük camlardan alıp takmayı düşünüyorum. geniş açı için.
- Racing kullanan arkadaşlarla yanyana gelince güzel oluyor. Arabalara bile tepeden bakıyorsun.
- Far işi alçaltmalarda sıkıntı araya aparat yapacaksın. hafif öne bakacak.
- Gazı 2 kez hızlı bir şekilde çevirirseniz motor boğulup stop ediyor. biraz daha yavaş şekilde sona kadar çevirirseniz çekişi fena sayılmaz.
- Titreşim 100 km kadar gidince beni uyuşturdu. elde avuçta karıncalaşma oldu. kısa mesafelerde hissetmiyorsun.
- motor sıcaklığı için hiç bir çare yok. ayağına yakın tutmayacaksın. sıcak havalarda çok can sıkıcı bir durum.
- Egzoz çıkışı da artçı için sıkıntılı oda sıcaktan rahatsız oluyor. Ben hiç artçı almam ama geçenlerde kız gezdireyim dedim. başımın etini yedi ayağım yandı diye. çok sıcakmış..
- Lastiklerdeki koruma mumuna dikkat et. belli bir kilometreden sonra eriyor. O zamana kadar hafif ıslak zeminlerde kayma ihtimalin var.
Benimde duygu ve düşüncelerim bu kadar :P
madsky
31 Temmuz 2012, 11:39
rengi değiştirebilirsin ama trafikte ruhsata da işletmen lazım, o iş nasıl olur, uğraştırır mı bilemem, ama yapabilirsin
lastikler sıradan bir cross dan cok daha iyi asfalt tutuşuna sahip bence gerek görmezsin, acemiyim diyorsun ya bu motorun yüksekliği sana sorun yaratabilir, birde yan rüzgarlardan fazla etkileniyor.
gidon elçik degiştirmek kolay iş ama arka yan granajları uyumlu olan parca bulabilirsen neden olmasın yada sanayide paraya kıyıp tekrar dökümde yaptırta bilirsin. ama astarı yüzünü gecebilir.
ses olayına ben henüz girmedim ama sesi ekzoz dan ayarlatabilirsin
Renk değiştirme olayı düşündüğümden daha meşâkatlıymış. Olmadı stickerla birşeyler yapılabilir. Scooter kullanmışlığım var, vitesli konusunda acemiyim evet. 174cm boyum 74 te kilom var.
Lastik olayında merak ettiğim asıl şey şu, yani saçma olabilir belki ama, cidden pek bilmediğim için sorucam, xtreme max'in arka lastiğini değiştirmek istediğimizde mutlaka 4.60-18 lastik mi takabiliriz? Daha az dişsiz ve geniş lastik takılamaz mı?
mehmetmumtaz
31 Temmuz 2012, 11:47
... cidden pek bilmediğim için sorucam, xtreme max'in arka lastiğini değiştirmek istediğimizde mutlaka 4.60-18 lastik mi takabiliriz? Daha az dişsiz ve geniş lastik takılamaz mı?
enduro yada cruiser lastiği takarsın ama hız düşer
Tolga Can
31 Temmuz 2012, 11:48
xtreme max'in arka lastiğini değiştirmek istediğimizde mutlaka 4.60-18 lastik mi takabiliriz? Daha az dişsiz ve geniş lastik takılamaz mı?
Üzerindeki lastikler zaten cross lastiği değil. Enduro lastiğidir. Hem toprak hemde beton yol için idealdir. Cross lastik alabilirsin. Dişleri daha uzun ve kalın.
Toprak yolda ve zor şartlarda çok iyi olur. Ama asfaltta rahat edemezsin. bence üzerindeki lastikler çok ideal. ben uzun zamandır kullanıyorum. memnunum.
http://d1207.hizliresim.com/z/z/b932b.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Kol saati kullanmadığım için, ışıklarda veya yolda sürekli cep telefonunu çıkarıp saate bakmak zorunda kalıyordum.
Birde zamanı değerli olanlar benim gibi yapabilirler. Motorda yeride hazır. Çok güzel duruyor. Fiyat 10 TL
Özellikleri :
- Kronometre, Alarm, Saat, Gün , Ay , Yıl uygulamaları var.
Benim çok işimi görüyor. işe saate bakarak sallana sallana gidiyorum. :P
ocalh
31 Temmuz 2012, 12:03
- Egzoz vidaları saç vida, alyan vida ile değiştir benim gibi. ara arada kontrol et derim.
- Çokda indirme ondan sonra amasitör korumaları çamurluğa vurur. Zıplama meraklısı birisiysen.
- Aynar gerçekten sınırlı, minibüscülerin cama taktığı yuvarlak küçük camlardan alıp takmayı düşünüyorum. geniş açı için.
- Racing kullanan arkadaşlarla yanyana gelince güzel oluyor. Arabalara bile tepeden bakıyorsun.
- Far işi alçaltmalarda sıkıntı araya aparat yapacaksın. hafif öne bakacak.
- Gazı 2 kez hızlı bir şekilde çevirirseniz motor boğulup stop ediyor. biraz daha yavaş şekilde sona kadar çevirirseniz çekişi fena sayılmaz.
- Titreşim 100 km kadar gidince beni uyuşturdu. elde avuçta karıncalaşma oldu. kısa mesafelerde hissetmiyorsun.
- motor sıcaklığı için hiç bir çare yok. ayağına yakın tutmayacaksın. sıcak havalarda çok can sıkıcı bir durum.
- Egzoz çıkışı da artçı için sıkıntılı oda sıcaktan rahatsız oluyor. Ben hiç artçı almam ama geçenlerde kız gezdireyim dedim. başımın etini yedi ayağım yandı diye. çok sıcakmış..
- Lastiklerdeki koruma mumuna dikkat et. belli bir kilometreden sonra eriyor. O zamana kadar hafif ıslak zeminlerde kayma ihtimalin var.
Benimde duygu ve düşüncelerim bu kadar :P
Teşekkür ederim Tolga
eksikleri zamanla halledeceğim çok şükür elim yatkındır tadilat işlerine abimin garajına çektiğim zaman bütün sıkıntılarımı halledeceğim
Tolga Can
31 Temmuz 2012, 12:14
Teşekkür ederim Tolga
eksikleri zamanla halledeceğim çok şükür elim yatkındır tadilat işlerine abimin garajına çektiğim zaman bütün sıkıntılarımı halledeceğim
Bir tane alyan takım. Bir de kurbağa anahtar al. Her daim lazım olur. motorun altındaki takım kutusuna sığıyor.
Bende extradan buji, zımpara, ve sıkıştırılarak küçültülmüş ruhsat fotokopisi var. Ne kutuymuş beeee :cherry:
ocalh
31 Temmuz 2012, 14:07
Bir tane alyan takım. Bir de kurbağa anahtar al. Her daim lazım olur. motorun altındaki takım kutusuna sığıyor.
Bende extradan buji, zımpara, ve sıkıştırılarak küçültülmüş ruhsat fotokopisi var. Ne kutuymuş beeee :cherry:
Valla bravo sana bu kadar malzemeyi küçücük kutuya sığdırabilmişsin tebrikler (:
Tolga Can
31 Temmuz 2012, 14:57
Valla bravo sana bu kadar malzemeyi küçücük kutuya sığdırabilmişsin tebrikler (:
Bana bütçe ayırın imkansızı isteyin. :P
ocalh
31 Temmuz 2012, 16:50
Bana bütçe ayırın imkansızı isteyin. :P
Tolga sen bütçe konusunda kendini baya aştın zaten yaptığın masraflarla valla imreniyorum sana neredeyse motor fiyatının yarısına geldin gelecen haa
tebrik ediyorum seni kardeş..
Tolga Can
31 Temmuz 2012, 17:09
Yok yaw daha o kadar olmadı. :P , Navigasyon sistemi yolda ama :)
cenkito
01 Ağustos 2012, 02:41
iyi geceler bizim camia
az hareketlenin sayfamız pasif kalıyor :)
Tolga Can
01 Ağustos 2012, 10:25
Bende olmasam bu kullanıcı bölümüne helva kavuracaklar.
İlla gezi olması şart değil. Sohbetde edebiliriz. Canlanın biraz arkadaşlar.
Gezi, bakım, değişim fotoları nerde
tcs
01 Ağustos 2012, 12:05
Ben küstüm mondial e motor kendi kendine mutasyon geçiriyo malûm amasitör renk olayı
Tolga Can
01 Ağustos 2012, 12:08
Ben küstüm mondial e motor kendi kendine mutasyon geçiriyo malûm amasitör renk olayı
Biz o olayı aştık be abicim sal gitsin. Gezi tozu yaşadıklarınızdan bahsedin biraz. Sohbet edelim. katılımcı olun biraz.
Hiç mi gezmediniz bu dandik motorla :D
nidya
01 Ağustos 2012, 13:39
Herkeze günaydın . X-Treme MAX / CROSS 'un bayi satış fyatı 3485 tl. 12 ay vade farksız taksit imkanı sunuyorlar.sizce pazarlığa başladığımda motoru kaç paraya almalıyım.
Birde ruhsat plaka,masrafı,trafik sigortası ne kadar tutacak. daha önce hiç motor kullanmadım diyebiliriz. 2500-3000 tl lik bi scoter almaktı niyetim.Taki X-Treme MAX / CROSS 'u görünceye dek
F54
01 Ağustos 2012, 14:10
Tolga sen bütçe konusunda kendini baya aştın zaten yaptığın masraflarla valla imreniyorum sana neredeyse motor fiyatının yarısına geldin gelecen haa
tebrik ediyorum seni kardeş..toprağam motorun tozunu dolar la alıyor bu masraflar ona koymaz:queen:
ben onun çanta ya yaptığı masrafı duyunca :santa:
bana da ilham verdi dün gece çalıştığım yerin hurdalığını altını üstüne getirdim demirleri buldum sadece 2 kaynak zımpara boya tmm :)
hadi zımparayı beleşe buluruz da boyaya nasıl para vereceğim onu düşünüyorum:pl:
çanta içinde aluminyum levha kestirirsem 50 tl tutar ama sanayide döşemeci arkadaşa yaptırırsam oda beleşe gelir:queen:
tolga sana bi tane ön cam lazım kafana fazla rüzgar almak sana yaramıyor:pl:
parayı nereye harcayacağını şaşırıyorsun sonra:P
Tolga Can
01 Ağustos 2012, 14:19
Herkeze günaydın . X-Treme MAX / CROSS 'un bayi satış fyatı 3485 tl. 12 ay vade farksız taksit imkanı sunuyorlar.sizce pazarlığa başladığımda motoru kaç paraya almalıyım.
Birde ruhsat plaka,masrafı,trafik sigortası ne kadar tutacak. daha önce hiç motor kullanmadım diyebiliriz. 2500-3000 tl lik bi scoter almaktı niyetim.Taki X-Treme MAX / CROSS 'u görünceye dek
Peşin alırsan bir düşme olur. Taksitle aldığın zaman düşüş olmaz kardeşim. Gerçi bayiye göre değişir. Yakınında bir kaç bayi varsa sor. Birde pazarlık yap. ;)
Motoru aldıktan sonra da arada bir burada gözük :D
toprağam motorun tozunu dolar la alıyor bu masraflar ona koymaz:queen:
tolga sana bi tane ön cam lazım kafana fazla rüzgar almak sana yaramıyor:pl:
parayı nereye harcayacağını şaşırıyorsun sonra:P
Hacı ;
Avrada harcıyacağımız parayı motora harcıyoruz işte.
Bende tam enduroya dönsün istiyorum. Cam zaten takacamda uygun cam bulamıyorum :queen:
Seninde hayatın beleş olmuş. Adamlara bari bi paket sigara al :P
F54
01 Ağustos 2012, 14:24
Peşin alırsan bir düşme olur. Taksitle aldığın zaman düşüş olmaz kardeşim. Gerçi bayiye göre değişir. Yakınında bir kaç bayi varsa sor. Birde pazarlık yap. ;)
Motoru aldıktan sonra da arada bir burada gözük :D
Hacı ;
Avrada harcıyacağımız parayı motora harcıyoruz işte.
Bende tam enduroya dönsün istiyorum. Cam zaten takacamda uygun cam bulamıyorum :queen:
Seninde hayatın beleş olmuş. Adamlara bari bi paket sigara al :Pkanka bende 2000 senesinde pejo akmıştım senin mondial gibi full+full aksesuar modife allah ne verdiyse yapıyordum nede olsa evde kar ı yok ambarda darı yoktu:queen:
ama şimdi işler değişti ev kirası bebeğe mama bez kıyafet incik boncuk derken maaş uçtu gitti yani:salut:
ne yalan söyleyeyim cebimde 1750 tl den başka param yok:pl:
sen şimdi kappa nın sahibini ara benim max a ön cam yapın de para mühim değil zaten kaç euro ise fark etmez de:queen:
Tolga Can
01 Ağustos 2012, 14:40
kanka bende 2000 senesinde pejo akmıştım senin mondial gibi full+full aksesuar modife allah ne verdiyse yapıyordum nede olsa evde kar ı yok ambarda darı yoktu:queen:
ama şimdi işler değişti ev kirası bebeğe mama bez kıyafet incik boncuk derken maaş uçtu gitti yani:salut:
ne yalan söyleyeyim cebimde 1750 tl den başka param yok:pl:
sen şimdi kappa nın sahibini ara benim max a ön cam yapın de para mühim değil zaten kaç euro ise fark etmez de:queen:
Maaşın başına yanlışıkla 1 koymuşsun. Sanırım 2 olacaktı :P
Şimdilik motora yatırım yapıyoruz. Binecek avrat bulursam bende avrata ve minimum gereksiz şeylere harcama yaparım.
O zamana kadar şahda padişahda benim. Saçacam paraları sağa sola , ay sonu zaten ağlayarak ödüyoruz :queen:
İ*neler zaten o çantanın yanında LCD TV vermediler. Çok kızdım :mrgreen:
F54
01 Ağustos 2012, 21:07
bas bas paraları leyla ya:queen:
ocalh
02 Ağustos 2012, 09:28
Arkadaşlar merhabalar dün Cem arkadaşımızla buluştuk kısa bir doğa gezisi yaptık ben fotoları buraya atmayı beceremediğimden dolayı Cem arkadaşa yolladım cepten oda bugün yarın burda fotoları paylaşır. biraz iniş çıkış yaptık hatta motoru 2 defa düşürdüm ama ben düşmedim (: acemilik işte. as200 gy ile çıktığım rampayı max ile çıkamadım çok canım sıkıldı motorada fazla yüklenmekte istemedim daha 200 km oldu az önce(:
Tolga Can
02 Ağustos 2012, 12:36
Merhabalar Hakan ;
Düşmeyen Motorcu yoktur. Düşmeye hazır motorcu vardır.
Cross motor zaten atlama, zıplama, düşme, kalkma motorudur. Çamurada saplanacaksın, Derede ıslanacaksın. Takıldığın yerde üstünden atlayacaksın.
Yoksa ne diye cross motora binilir. İşin zevki orda sınırları zorlayacaksın. Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum. bakalım nasıl bir buluşma nasıl bir gezi olmuş ;)
cenkito
02 Ağustos 2012, 15:31
evet arkadaslar öncelikle ön far ayarı ile ilgili pratik çözüm fotolarımla baslayayım
http://img266.imageshack.us/img266/8490/30299000.jpg
alttaki vida deliğini granaja dogru matkapla biraz daha açtım ki alt taraf motora daha fazla yanasabilsin işe de yaradı :cat:
http://img43.imageshack.us/img43/9789/88673336.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/8499/99796570.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/953/70415198.jpg
bunlarada adana max bulusmamızdan bir kaç foto
hakanın motor :)
http://img16.imageshack.us/img16/5302/16586738809261343872074.jpg
günün sonundan ve geziden :)
http://img543.imageshack.us/img543/2843/40530838809281344376152.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/2264/grnt074c.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/9978/grnt072a.jpg
http://img29.imageshack.us/img29/2476/57867938809259343821386.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/2458/57623738809265743981705.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/715/54037838809263743937181.jpg
http://img651.imageshack.us/img651/5795/53133038809267744038102.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/4002/42753138809273344172036.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/1823/41895938809271744131509.jpg
çukurova üniversitesi arka tarafı göl kenarından
http://img513.imageshack.us/img513/4601/26860338809276944261138.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/226/31355238809278544305076.jpg
---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:22 ----------
Bu arada hakanın motor rodajda oldugunda ve ben arazi acemisi oldugumdan fazla zorlu parkurlara girmedik girdiğimiz yerlerde de ne yazıkki foto cekmedik unuttuk :(
beklenen seylerden birisi evet motoru modifiye ettim...
zongshen 65.5 mm silindir takıldı. suan gayet memnunum ama onunda rodajı oldugundan ben de şimdilik fazla zorlamıyorum... genel itibariyle gayet iyi oldu... ailemin yanına gidiyorum motorumdan 1 ay kadar ayrı kalıcam dönüşte aklımdaki yeniliklerle gene sizlerle olucam o zamana kadar hoscakalın, en azından bende motorla ilgili haber olmayacak, olamıyacak :pr:
Tolga Can
02 Ağustos 2012, 15:54
Cem paylaşım için teşekkürler. Gözüm gönlüm açıldı vallahi.
Arazi süpermiş. Tam pati koymalık :P , Valla yollar benim çok hoşuma gitti. Küçük basit tepeciklerde var.
Alt kısımda dere geçiyor galiba. Ne güzel yollar var. Birde bizim yolları görsen. Hardcore, ya yolda gideceksin düşeceksin. Yada dengeyi kaybedip uçurumdan aşağıya.
Böyle düz hafif kumlu tepecikli yer bulamadık gitti. Bizde hep yarık, kaya, çakıl. :(
madsky
02 Ağustos 2012, 16:21
xtreme max in bire bir aynısını bizim ülkede olmasa bile başka markalar tarafından başka ülkelerde satılıyor mu? yani bu motora internetten parça aksesuar gibi şeyler bakmak istediğimzde hangi markalarla uyumlu?
BRL43
02 Ağustos 2012, 19:24
S.A Arkadaşlar Ön Ve Arka Tekerin Standart Hava Basıncı Varmıdır Veya Kaçtır.?
Yoksa Eski Düzen Havayı Bas Elle Mıncıkla Devam Etmi XD
Tolga Can
02 Ağustos 2012, 19:52
xtreme max in bire bir aynısını bizim ülkede olmasa bile başka markalar tarafından başka ülkelerde satılıyor mu? yani bu motora internetten parça aksesuar gibi şeyler bakmak istediğimzde hangi markalarla uyumlu?
UM200 dü galiba bizimkine benziyen, internette araştırınca görürsün.
Hem neden değiştireceksin ki anlamadım. Zaten fazla yok, Birde herkes bilmiyor. Koskocaman mondial yazıları olmasına rağmen bir çok motorcu bana bunun markası ne diye sormuştu :D
Şimdi her yerinde sticker var. yine ne olduğunu bilen yok :P Mondial Xtreme max diyorum. Neee vışş aney aff buyır oda ne ki diyiler :P
Sen Türk değil misin kardeşim. Her parçayı uydurursun. :cat: Avrupalı insanların kafası bizim kadar basmaz :queen:
Servise sormadın mı hiç. Havasını indirdin dimi. büyük hata yaptın. İnşallah janta zarar vermemişsindir.
Patlatmayacak kadar, elle göçertebileceğin kadar da az havası olmayacak şekilde şişir işte.
Daha sonra sorar ona göre havasını ayarlarsın yada aklında tutan arkadaşlar sana online olunca yazar. Benim aklımda değil :(
cenkito
02 Ağustos 2012, 20:09
225kpa yada 33psi
Tolga Can
02 Ağustos 2012, 20:11
Eski motoruma ; Ön : 28 - Arka : 30 olarak hava basmıştık diye hatırlıyorum. inşallah araba basınç değeri değildir :P
Xtreme max de nedir bilmiyorum. Sen yine gümletene kadar basma.
Bak bende şimdi merak ettim.
BRL43
02 Ağustos 2012, 20:22
Yok İndirmedim Gözüme Biraz İnik Geldi Arka Lastik
Dedim Göz Kararı Hava Basim
İşte Aksilik Olucakya
Fass Fuss Tass Tuss Basıyom Basıyom Teker İniyo XD
Haydeee Komprasörde Hava Kalmamış
Dedim Takim Elektriğe Tekrar Dolsun
Elektrikler Gitmiş :)
Bulunduğum Yer Küçük Bi Kasaba Lastikçi Benzinci Yok
Yoldan Geçen Bi Bisikletli Çocuğun Pompası Varmış
Onu Aldım Cebelleşe Cebelleşe Bastım Havayı
Sonrada Aklıma Lastik Havaları Takıldı Bi Öğrenim Dedim :)
Tolga Can
02 Ağustos 2012, 20:38
Yok İndirmedim Gözüme Biraz İnik Geldi Arka Lastik :)
Anladım kardeş :cat:
Akşam akşam gülümsettin beni :P Elektrik gelince ayarlarsın artık.
Ben 30 biliyordum ama cem 33 dedi. Artık diğer 3-5 kişinin sözüne bakacağız. Sen garantiye al 32 yap :queen:
Ön ile arka farklı olacak ama cem sen öne kaç psi bastın ?
cenkito
02 Ağustos 2012, 22:18
225kpa yada 33psi
bakıyorum da kaale alan yok beni :pl:
kullanma klavuzuna göre yazdım ben o degerleri
kafadan atmadım yani
---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
kullanma klavuzu 225 kpa diyor
o degerde 32küsür psi ya denk geliyor.
ama benim sahsi degerlerim ön 29 arka 30 civarı
madsky
02 Ağustos 2012, 23:40
UM200 dü galiba bizimkine benziyen, internette araştırınca görürsün.
Hem neden değiştireceksin ki anlamadım. Zaten fazla yok, Birde herkes bilmiyor. Koskocaman mondial yazıları olmasına rağmen bir çok motorcu bana bunun markası ne diye sormuştu :D
Şimdi her yerinde sticker var. yine ne olduğunu bilen yok :P Mondial Xtreme max diyorum. Neee vışş aney aff buyır oda ne ki diyiler :P
Sen Türk değil misin kardeşim. Her parçayı uydurursun. :cat: Avrupalı insanların kafası bizim kadar basmaz :queen:
Aklımda var bişeyler güzel görünebileceğini düşündüğüm. Yarın bayiye görmeye gidicem, heyecanlıyım :queen:
Pazartesi mi teslim alırım sizce?
gezgin_33
03 Ağustos 2012, 08:49
Slm. Bugunlerde bende motoruma binemiyorum. Babamın rahatsızlıgı ile ilgileniyorum. Evde net de yok. Simdide telefondan yazıyorum. Telden takip etmek biraz zor oluyo acıkcası.
cenkito
03 Ağustos 2012, 11:04
Slm. Bugunlerde bende motoruma binemiyorum. Babamın rahatsızlıgı ile ilgileniyorum. Evde net de yok. Simdide telefondan yazıyorum. Telden takip etmek biraz zor oluyo acıkcası.
allah şifa versin babanıza geçmiş olsun
Tolga Can
03 Ağustos 2012, 11:51
bakıyorum da kaale alan yok beni :pl:
Sakin ol cem. Ben sen kızdın diye tekerin havasını indirip senin verdiğin değerlere göre şişirdim. :thumleft:
Aklımda var bişeyler güzel görünebileceğini düşündüğüm. Yarın bayiye görmeye gidicem, heyecanlıyım :queen:
Pazartesi mi teslim alırım sizce?
Önce hayırlısı ile bi eline geçsin. ondan sonra doya doya, bol para saçarak geliştirebilirsin. Mastercard varsa gerisi tefarruat :P
Geçmiş olsun abicim acil şifalar diliyorum.
Arkadaşlar.
Facebook kullananlar beni ekleyebilir.
https://www.facebook.com/tckulakci
Geziler ve fotolar içinde burdan takip edebilirsiniz
www.sakamoto.tk
cenkito
03 Ağustos 2012, 15:01
Cem paylaşım için teşekkürler. Gözüm gönlüm açıldı vallahi.
Arazi süpermiş. Tam pati koymalık :P , Valla yollar benim çok hoşuma gitti. Küçük basit tepeciklerde var.
Alt kısımda dere geçiyor galiba. Ne güzel yollar var. Birde bizim yolları görsen. Hardcore, ya yolda gideceksin düşeceksin. Yada dengeyi kaybedip uçurumdan aşağıya.
Böyle düz hafif kumlu tepecikli yer bulamadık gitti. Bizde hep yarık, kaya, çakıl. :(
ilk yaptıgım çamlıyayla bolkar gezisi tam senin dediğin gibi idi, hardcore, kayalık yol, şarampol diye bişey yok uçurum vardı hep
motor arazide güzel güzel olmasına da cok agır geliyor bazen tepelerde tıkanınca tutması zor oluyor baya
silindiri büyütüp ekzozu da acınca baya fark etti gücü de arttı 65.5 mm silindir taktık
üst kapak ,karburator filan hep aynı kaldı duyurulur
---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:53 ----------
[QUOTE=Tolga Can;2765599]Sakin ol cem. Ben sen kızdın diye tekerin havasını indirip senin verdiğin değerlere göre şişirdim. :thumleft:
tamam tamam sorun yok :cat:
Tolga Can
03 Ağustos 2012, 15:57
Rampada durduğum zaman bende sinir oluyorum. Bazen öyle bir yerde duruyorum ki. Frene bassam bile motor geri kayıyor.
O anda gazlayıp gitmek istiyorum. Motor boğuluyor. garanti bir kere stop ettiriyoruz. Beygiri geçtim. Eşek gücü yetmiyor. :pr:
Bunun sana maliyeti ne oldu kardeşim ?
cenkito
03 Ağustos 2012, 19:57
parca fiyatı 65 TL işçilik de 50 TL
toplam 115 TL
BRL43
03 Ağustos 2012, 21:30
Arkadaşlar Bu Rodajı Tamamlayan Varmı.?
Şuan 480 Km Civarındayım 500 Km De Yağı Değiştireceğim
İşte İnsan Bengibi Motor Acemisi Olunca Böyle Sorular Sorar :)
Deviri Kaçta Tutayım 3 Aşagı 5 Yukarı
Motor Sağır Kalmasın Metodu Basıyorum Bazen Ki Bununda Saçmalık Olduğunu Biliyorum
Biraz Araştırdım Tabiki Envai Çeşit Yorum var
Bizim Motorlarda Rodaj Nasıl Yapılmalı Kaç Km De Rodaj Biter
madsky
04 Ağustos 2012, 01:00
Pazartesi teslim alıyorum motorumu. Bir şeyin parçası olmak ne kadar güzel :)
ocalh
04 Ağustos 2012, 09:37
Arkadaşlar Bu Rodajı Tamamlayan Varmı.?
Şuan 480 Km Civarındayım 500 Km De Yağı Değiştireceğim
İşte İnsan Bengibi Motor Acemisi Olunca Böyle Sorular Sorar :)
Deviri Kaçta Tutayım 3 Aşagı 5 Yukarı
Motor Sağır Kalmasın Metodu Basıyorum Bazen Ki Bununda Saçmalık Olduğunu Biliyorum
Biraz Araştırdım Tabiki Envai Çeşit Yorum var
Bizim Motorlarda Rodaj Nasıl Yapılmalı Kaç Km De Rodaj Biter
Merhaba Sn motorcu kardeşim bildiğim kadarıyla 500 km ye kadar 60 km hızı geçmemek lazım 500 km den sonrada normal kullanıma geçip 1000km sonrada motorun canını alabilirsin (: yanlış biliyorsam arkadaşlar lütfen aydınlatın beni..
---------- Post added at 06:37 ---------- Previous post was at 06:35 ----------
Pazartesi teslim alıyorum motorumu. Bir şeyin parçası olmak ne kadar güzel :)
kardeş hayırlı olsun bende cuma günü kaporasını verip c.tesi tam ödemesini yaptım p.tesi 1 dede motorumu almıştım bunların hepsi bu hafta oldu
senin heyecanını ben çok iyi bilirim hadi hayırlısı bakalım dikkatli kullan haa..(:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO