PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki Suzuki Inazuma Gw 250/ Inazuma F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115

reverse
13 Ekim 2015, 16:28
Ben degistirdim. :) motoru bayiden cikartmadan Bridgestone bt45 taktirdim yalniz bir anlasmazlik sonucu on lastigim 110.80 degil 110.70 oldu. Bayi hicbir sikinti yasamayacagimin garantisini verince ariza cikartmadim. Mayis ayindan beri kullaniyorum cok memnunum. Islakta daha ilk kez bugun deneme sansim oldu herhangi bir guvensizlik hissiyati yasatmadi.
Tavsiye ederim.

afatsum
15 Ekim 2015, 21:00
arkadaşlar merhaba motoru alalı bir hafta oldu ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum ki alamayı düşünen veya ilk kez vitesli bir motor kullanmak isteyen arkadaşlara yol gösterici olsun

İlk önce biraz kendimden biraz bahsedeyim
26 yaşındayım 2007 den beri araba kullanıyorum o zamandan beri motor sevdası vardı içimden kısmet bu zamanaymış ankarada öğretmenlik yapıyorum. Haliyle o zamandan bu zamana biraz da olsa trafik adabı edindim diye düşünüyorum. Üniversite yıllarımda bisiklet geçmişimde var.

Daha önceden hiç motor kullanmadım ehliyet sınavını saymaysak
İnazumayı seçme nedenim eşimle birlikte gezilere gitmek istememiz ve çift silindir çıplak şehir içi bir motor olması birde ileride enduro tarzı büyük bir motor ( kawasaki versys) tercih etmek istemem.

Motor gerçekten güzel beni yeterince tatmin etti. Hızlanması gidişi gösterişi gayet yerinde ağırlık belki bazı arkadaşlar için can sıkıcı olabilir ama şuan benim için bir sıkıntı değil
Motoru memleketim olan izmirden aldım ve ertesi günü ankaraya yola çıktım yolda rodajda olduğu için 80 kmyi geçemedim haliyle 600 kmlik yol 12 saat sürdü ama benim için çok zevkli bir yolculuk oldu :)
Bir iki kere daha frenleri kullanamamdan ya da lastiklerin gazabı olsa gerek arka tekeri kaydırdım onun dışında bir sıkıntı yok gaz debriyaj ve trafik adabını bilen kişi için çok sıkıntı olacağını sanmıyorum ama motor büyük gerçekten bunuda bir göz önünde bulundurmak lazım
Pazartesi 1000 bakımını yaptırıcam bakalım sonrası daha zevkli olacak sanırım :)

Bir hata ya da yanlış bilgilendirme verdiysem affola
Okuduğunuz için teşekkürler

Ayrton_SENNA
15 Ekim 2015, 21:26
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Ankaraya bir inazuma daha gelmesine sevindim. Malesef motosiklet kültürü ve kullanıcısı fazla olmayan bir şehirdeyiz.

Bakım için bir iki tavsiye; biliyorsunuz tek bir servise mahkümuz Ankara'da. Randevu saatinizde sürprizler yaşayabilirsiniz. Aynı saate 5 kişiye randevu verirler. Yağınızı kendiniz götürün mutlaka, servisin 3.sınıf yağını motora koymayın. Motul 5100 10w40 tavsiyem.

Bir Ankara buluşmasında görüşmek üzere. Tekeriniz düz bassın...

ayvazdeniz
15 Ekim 2015, 21:47
Üç yıldır kullandığım Fazerimi sattım..ve bugün İnazuma aldım..2014..15000 km de..sadece yirmi km kullanabildim..ilk izlenimlerim..çok dengeli..çok kıvrak ve güzel gaz tepkisi var..çok hoşuma gitti..ilk sahibinden aldım.. (Serhat arkadaşs teşekkürler)..lastikleri michelin..ve harika..
Fazerden sonra daha sakin ama eğlenceli yolculuklarım olacak sanırım...
Kazasız belasız sürüşler herkese...

aydin-ist
15 Ekim 2015, 23:57
Lastik konusunda tecrübemi paylaşmak isterim.

Üstündeki IRC lastikleri halen değiştirmediyseniz, muhakkak ilk fırsatta değiştirmenizi önemle belirtmek isterim. Düzgün lastik takıldıktan sonra IRC lerin lastikten olmadığını ve sizi ne kadar riske attığını fark edeceksiniz.

Motoru aldığım MOTOTAŞ ve SUZUKI Yetkili servisleri ile görüşmem sonucunda, tam boyutta olmayan Lastiklerin kullanıldığı durumda sorunlar çıktığını, bu nedenle hiç bir şekilde tam ebatlarda olmayan lastik takılmasını önermiyor ve taktırmıyor olduklarını öğrendim.

INAZUMA'ya uyan tek bir düzgün lastik var. Aşağıda detaylarını verdim. Takıldıktan sonra motor inanılmaz değişmişti. Emin olun değiştirdiğinize değecek.

110/80-17 57H CONTINENTAL CONTi GO
140/70-17 66S CONTINENTAL CONTi GO

Ben ZENN MOTOR ( Hasanpaşa-İstanbul ) www.zennmotor.com 'da taktırdım. Haziran ayında 815 TL ödedim.

Lastiklerin kendi sitesindeki bilgileri inceleyebilirsiniz:

http://www.continental-tires.com/motorcycle/tires/motorcycle-tires/allround/contigo---allround
ÖN: 110/80 - 17 M/C 57 H TL 0240025
ARKA: 140/70 - 17 M/C 66 S TL 0240062

http://blobs.continental-tires.com/www8/servlet/blob/50104/7f35209d8555e3c901adfa74ed1ad503/contigo-allround-product-picture-data.png

yusufbaris
16 Ekim 2015, 09:57
Lastik konusunda tecrübemi paylaşmak isterim.

Üstündeki IRC lastikleri halen değiştirmediyseniz, muhakkak ilk fırsatta değiştirmenizi önemle belirtmek isterim. Düzgün lastik takıldıktan sonra IRC lerin lastikten olmadığını ve sizi ne kadar riske attığını fark edeceksiniz.

Motoru aldığım MOTOTAŞ ve SUZUKI Yetkili servisleri ile görüşmem sonucunda, tam boyutta olmayan Lastiklerin kullanıldığı durumda sorunlar çıktığını, bu nedenle hiç bir şekilde tam ebatlarda olmayan lastik takılmasını önermiyor ve taktırmıyor olduklarını öğrendim.

INAZUMA'ya uyan tek bir düzgün lastik var. Aşağıda detaylarını verdim. Takıldıktan sonra motor inanılmaz değişmişti. Emin olun değiştirdiğinize değecek.

110/80-17 57H CONTINENTAL CONTi GO
140/70-17 66S CONTINENTAL CONTi GO

Ben ZENN MOTOR ( Hasanpaşa-İstanbul ) www.zennmotor.com 'da taktırdım. Haziran ayında 815 TL ödedim.

Lastiklerin kendi sitesindeki bilgileri inceleyebilirsiniz:

http://www.continental-tires.com/motorcycle/tires/motorcycle-tires/allround/contigo---allround
ÖN: 110/80 - 17 M/C 57 H TL 0240025
ARKA: 140/70 - 17 M/C 66 S TL 0240062

http://blobs.continental-tires.com/www8/servlet/blob/50104/7f35209d8555e3c901adfa74ed1ad503/contigo-allround-product-picture-data.png

Tavsiyelerin için teşekkürler.
Continental lastik takma sebebin servisin bu lastiği tercih etmesinden dolayı mı ?Yoksa kendin lastiği alıp serviste mi taktırdın ?
Aşağıdaki iki lastikte boyutları birebir olan lastiklerden.Bunlar hakkkında herhangi bir bilgin var mı ?

Metzeler Lasertec 110/80-17 57H ve 140/70-17 66H
Bridgestone Battlax BT45 110/80-17 57H ve 140/70-17 66H

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------

arkadaşlar merhaba motoru alalı bir hafta oldu ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum ki alamayı düşünen veya ilk kez vitesli bir motor kullanmak isteyen arkadaşlara yol gösterici olsun

İlk önce biraz kendimden biraz bahsedeyim
26 yaşındayım 2007 den beri araba kullanıyorum o zamandan beri motor sevdası vardı içimden kısmet bu zamanaymış ankarada öğretmenlik yapıyorum. Haliyle o zamandan bu zamana biraz da olsa trafik adabı edindim diye düşünüyorum. Üniversite yıllarımda bisiklet geçmişimde var.

Daha önceden hiç motor kullanmadım ehliyet sınavını saymaysak
İnazumayı seçme nedenim eşimle birlikte gezilere gitmek istememiz ve çift silindir çıplak şehir içi bir motor olması birde ileride enduro tarzı büyük bir motor ( kawasaki versys) tercih etmek istemem.

Motor gerçekten güzel beni yeterince tatmin etti. Hızlanması gidişi gösterişi gayet yerinde ağırlık belki bazı arkadaşlar için can sıkıcı olabilir ama şuan benim için bir sıkıntı değil
Motoru memleketim olan izmirden aldım ve ertesi günü ankaraya yola çıktım yolda rodajda olduğu için 80 kmyi geçemedim haliyle 600 kmlik yol 12 saat sürdü ama benim için çok zevkli bir yolculuk oldu :)
Bir iki kere daha frenleri kullanamamdan ya da lastiklerin gazabı olsa gerek arka tekeri kaydırdım onun dışında bir sıkıntı yok gaz debriyaj ve trafik adabını bilen kişi için çok sıkıntı olacağını sanmıyorum ama motor büyük gerçekten bunuda bir göz önünde bulundurmak lazım
Pazartesi 1000 bakımını yaptırıcam bakalım sonrası daha zevkli olacak sanırım :)

Bir hata ya da yanlış bilgilendirme verdiysem affola
Okuduğunuz için teşekkürler

Motor alma sebeplerimiz nerdeyse birebir uyuşuyor.Öncesinde bisiklet geçmişim var benimde.Hala bisikletim duruyor.Sürmesem bile temizleyip bi köşede onu tutuyorum.Zaman zaman zincirini yağlıyorum zevkli bi iş çünkü :)

Inazuma kitapçığında rodaj süresinin 1600 km olduğu yazıyor.Belli bir süre daha motoru çok kasmamalısın.
Resimde 1600 kmye kadar 8250 devri çok aşmamak gerektiği yazıyor.Türkçe kitapçık lazımsa gönderebilirim.
http://i.hizliresim.com/gyy43O.png (http://hizliresim.com/gyy43O)

Ayrıca motorum 18000 kmye yaklaştı.Nerdeyse motorun kendine yeni yeni geldiğini hissediyorum nedense.Daha bi zevkli hale geldi sanki.İyice açılıyor mu ne anlamadım :D

aydin-ist
16 Ekim 2015, 14:17
Tavsiyelerin için teşekkürler.
Continental lastik takma sebebin servisin bu lastiği tercih etmesinden dolayı mı ?Yoksa kendin lastiği alıp serviste mi taktırdın ?
Aşağıdaki iki lastikte boyutları birebir olan lastiklerden.Bunlar hakkkında herhangi bir bilgin var mı ?

Metzeler Lasertec 110/80-17 57H ve 140/70-17 66H
Bridgestone Battlax BT45 110/80-17 57H ve 140/70-17 66H

SUZUKI Kızıltoprak servisle daha motoru alır almaz, lastikleri değiştirmek istediğimi söylemiştim, önce Pirelli Rosso 2 yi duyduğum için takılmasını rica ediyordum. Onlar bana onun olmayacağını belirtmelerini takiben, bakındığımda sadece Continental'e ulaştım. Belirttiğiniz lastiklerinde uyumlu olduğunu yazınızla öğrendim. ZENN Motor'da da sadece o var dediler, sattıkları sadece o var da olabilir. O nedenle taktırdım kısaca. Taktırdığımda motora artık güvenebilir hale geldiğimi fark ettim işin açıkçası...

afatsum
18 Ekim 2015, 11:17
Arkadaslar gecen gun fark ettik egzozlarin altinda iki tane delik var gecen gun oradan su ciktigini gordum
Bu bir sikinti mi yoksa normal mi ?
Motor durdugu yerde bir iki kere calistirip gaz verdim ondan mi olabilir
Yoksa olagan bir sey mi yanan yakitin icindeki suyu oradan atmasi icin mi ?
Sonucta egzozlar yukari dogru merak ettim bilgisi olan arkadas aydinlatirsa sevinirim

reverse
18 Ekim 2015, 14:15
Cok net bilgim yok yalniz ben de ilk kez oradaki delikleri farkettigimde sormustum, bana normal oldugu soylendi. Oradan su gelmesi de herhangi bir seyin tahliyesidir buyuk ihtimalle. Yine de daha bilgili bir arkadaşın cevabini bekleyelim.

ayvazdeniz
18 Ekim 2015, 15:12
O delikler her egzosda bulunur ki, makine çalışınca borularda ısıdan oluşan suyun dışarı atılması içindir..yoksa bir miktar sı birikir hep borunun en alt kesiminde ve zamanla pas ve yırtık oluşabilir..arabalarda da vardır o delik..
ben böyle biliyorum..böyle anlatmıştı bir egzoscu arkadaş..ki oldukla mantıklı..düşünsenize kışın borular buz gibi..makine çalışınca terliyor hemen ısınana dek...

yusufbaris
20 Ekim 2015, 16:53
Arkadaşlar bu haftasonu yaklaşık 2 saat zincir temizleyiciyle,krom temizleyicisiyle vs.uğraşıp temizlediğim motorun halini paylaşmak istedim.

http://i.hizliresim.com/kJBG8J.jpg (http://hizliresim.com/kJBG8J)

bummerangg
20 Ekim 2015, 17:37
temizlikten ziyade fothoshopla parlatılmış gibi

vayhan
22 Ekim 2015, 10:59
Merhaba Arkadaslar

Topcase almayı düşünüyorum. Şu boyutttan büyüklerini kullanmamak gerekir diye bir bilginiz var mı ?

afatsum
24 Ekim 2015, 20:35
Merhaba Arkadaslar

Topcase almayı düşünüyorum. Şu boyutttan büyüklerini kullanmamak gerekir diye bir bilginiz var mı ?

Benim topcase 47 litre çift kask alıyor bir sıkıntı yaşamadım aralardan geçerkende sıkıntı olmuyor daha büyükleri hakkında bilgim yok

ayvazdeniz
25 Ekim 2015, 09:26
hergün daha bir seviyorum ben bu makineyi yaw...

http://i.hizliresim.com/bYGv48.jpg (http://hizliresim.com/bYGv48)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:24 ----------

http://i.hizliresim.com/vRpaov.jpg (http://hizliresim.com/vRpaov)

actros1
25 Ekim 2015, 10:28
tercih meselesi saygı duyarım da nasıl 15 bin veriyosunuz bunlara şaşıyorum. bu alet her türlü konuda ybr den 2 kat büyük ve kaliteli de olsa ki olamaz.en fazla olsa olsa ybr x 1.3 kaliteli olsun...abi çok para yav.cb500f alırım 20 bine.ha demeyinki 5 daha koy git cb500f al.sadece içimden geçeni yazdım.you tubdan hızlanma vidyolarını izliyorum iç açıcı değil bu paraya göre.tabi tercih meseli,saygı duyarım

Sokollu
25 Ekim 2015, 10:51
tercih meselesi saygı duyarım da nasıl 15 bin veriyosunuz bunlara şaşıyorum. bu alet her türlü konuda ybr den 2 kat büyük ve kaliteli de olsa ki olamaz.en fazla olsa olsa ybr x 1.3 kaliteli olsun...abi çok para yav.cb500f alırım 20 bine.ha demeyinki 5 daha koy git cb500f al.sadece içimden geçeni yazdım.you tubdan hızlanma vidyolarını izliyorum iç açıcı değil bu paraya göre.tabi tercih meseli,saygı duyarım

Youtube'dan hızlanma videoları izleyip yorum yapacağına, civarında bulursan bir tane incele belki içinden geçen değişir. Sürmene gerek yok. Senin için motosiklet son hız ise r25 al, istediğin kadar devir çevir dur ama ben de de o motora 15bin TL verenlere şaşıyorum.

Parça kalitesi, sürüş konforu, ön fren hissiyatı, yumuşak gaz kontolü ile 250cc tüm makinelerden (sadece Sym Wolf'ü uzun süre sürmedim) iki gömlek üstün.

ayvazdeniz
25 Ekim 2015, 11:20
Arkadaşım..Actros..
biz bazı motosiklet kullanıcıları öyle son sürat, birinci viteste kaç basıyo lan bu, yüze kaç saniyede çıkıyo mantığıyla motora binmiyoruz..zaten ne yazık ki motor üzerinde hayatını kaybedenlerin yarısı bu yüzden ölüyor işte..Ben 2007 fazerimi salı günü sattım..gidip perşembe günü inazuma aldım..keyifli bir motor..ciddiyim..öyle ilk hızlanma videolarıyla motor alınmaz bence..keyifle ve uzun süreli motora binmeyi düşünüyorsan..sanki biraz sakin olsan iyi olacak.. :))
kazasız belasız sürüşler herkese..

seyyah egeyo
25 Ekim 2015, 21:58
Selamün Aleyküm
Dostlar 2015 model inazuma F ile aranızdayım.
Diyorumki bu formu canlandıralım.
Tüm dostlara selam olsun.

afatsum
26 Ekim 2015, 00:26
selam hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın
tekeriniz düz bassın

seyyah egeyo
26 Ekim 2015, 19:59
Sağolasın AFATSUN kardeşim.Hep beraber inşallah.

ayvazdeniz
30 Ekim 2015, 09:48
Arkadaşlar merhaba..inazumanın sol yandaki egzosunu iptal edersek...ne kaybederiz? Makineye ne gibi bir sıkıntı yaşatır bu işlem..? Teknik bilgisi olan var mı bu konuda..

trustwm
30 Ekim 2015, 15:50
Merhaba

İnazumamda shad sh33 topcase ve shad çanta demiri bulunmakta. Shad sh45 alsam, aynı çanta demiriyle kullanılabilir mi ? Ayrıca ekstra bir şey daha almak gerekli midir ?

Mehmet_SIRLI
30 Ekim 2015, 16:17
Bu makinenin çok konforlu olduğu söyleniyor doğrumudur arkadaşlar? Bende Duke200 var 70-80 km den sonra kıç ağrıları başlıyor oturmaz hale geliyorsunuz bununla kaç km aralıksız gidebildiniz?

abeciMotoru
30 Ekim 2015, 16:33
Bu makinenin çok konforlu olduğu söyleniyor doğrumudur arkadaşlar? Bende Duke200 var 70-80 km den sonra kıç ağrıları başlıyor oturmaz hale geliyorsunuz bununla kaç km aralıksız gidebildiniz?

Sym wolf sahibiyim, inazuma kadar rahat giden başka bi motor görmedim.

yusufbaris
30 Ekim 2015, 17:37
Merhaba

İnazumamda shad sh33 topcase ve shad çanta demiri bulunmakta. Shad sh45 alsam, aynı çanta demiriyle kullanılabilir mi ? Ayrıca ekstra bir şey daha almak gerekli midir ?

Bendeki çanta da 45 litrelik shad.Çanta demirine matkapla iki delik daha açıp tutturabildik .

E-TEKİN
30 Ekim 2015, 19:08
Mehmet sırlı Merhaba bende de duke200 var çok yakın arkadaş imda da inazuma250 f var. Duke200 ile alakasız bir motor üst düzey konfor var motorda. Sanki cbf500 un gitmeyen versiyonu gibi.bütün tepkileri büyük ağır makinalar daki gibi çok tok.gücünü saymazsak nc serisi cbf500 600 gibi konfor var motorda. Ama bizim duke200 gibi eğlence li değil soyliyeyim. Yakıt olarakta 1 lt fark var

afatsum
30 Ekim 2015, 20:48
200 km gittim hiç durmadan sıkıntı yaşamadım ama yol düz ve şehir dışıydı

Sokollu
30 Ekim 2015, 21:48
70-80 kmde sorun yok, ne elcikte ne depoda ne ayaklikta titresim hissetmezsiniz, ama sabirsizlanir da 6.viteste deviri 9-10 bine kadar getirirseniz hayvanin da sizin de huzurunuz kacar.

Bak yine aklima geldi o sanziman o vitesler :salut:

Suzuki bi drz400 getirmedin , anca fiyat yukselt dur Allahsiz tosbagalar :pr:

afatsum
01 Kasım 2015, 10:41
Arkadaşlar zinciri ne ile temizliyorsunuz?
Bizim kitapçıkta gazyağı ile temizlemeyin diyor
Arkadaşımda r25 var onun kitapçıkta gazyağı yada diğer temizleme ürünlerinle temizleyin diyor 400 ml ürüne 40 lira verip tek kullanımda bitsin istemiyorum aklıma takıldı merak ettim
Teşekkürler

85mm
01 Kasım 2015, 15:16
Arkadaşımda r25 var onun kitapçıkta gazyağı yada diğer temizleme ürünlerinle temizleyin diyor 400 ml ürüne 40 lira verip tek kullanımda bitsin istemiyorum aklıma takıldı merak ettim
Teşekkürler

Valla gaz yağı o kadar kolay bulunmadığı için mazot kullanıyorum ben. Kalın borulu bir fıs fısım var, şişesi 1.5-2 liraya doluyor 3 ay civarı da gidiyor. İlk vitesli motora geçtikten sonra o temizleme spreylerinden kullanıp iyi temizlensin diye sıkarken işimin neredeyse yarısında tüp bitince bir daha lanet olsun asla kullanmam dedim... Hem 40 lira civarı hem de hemen bitiyor. Hayır bir de dişlide kalan topak topak yağları çıkarmıyor. Şimdi mazotla temizliyorum, pırıl pırıl tertemiz yapıyor anında! Üzerine de bu spreylerden eser miktarda sıkıyorum ki üzerinde kalan son kiri, pisliği ve mazotu süzsün. Çünkü solvent bazlı oluyor o spreyler. Son bir rötuş gibi düşünün spreyi. Dolayısıyla o da bayağı bir süre gidiyor artık. Hatta şimdi size, geçen sene kıştı yanılmıyorsam, ilk temizlememden sonra fotoğrafını çekmiştim. Bir bakın kararınızı verirsiniz ona göre. :)

http://i.hizliresim.com/bYE3pZ.jpg

SefaGokburun
04 Kasım 2015, 00:32
Merhaba,

Bende motosiklet camiasına yeni katılıyorum...Bu hafta içinde suzuki inazuma 250 alıcam,uzun süre motosiklet kullanmadım ve tecrübem yok en yakın arkadaşlarımın motorlarını markete felan giderken kullandım TMF de yarışan bir abim sayesinde bir çok motoru da kullandım motosiklet geçmişim bundan ibaret.

Başlangıç olarak Suzuki Inazuma 250 yi tavsiye edermisiniz ?

Aksiyonu sevmeyen ve sakin bir insanım..
İstanbulda MOTOTAŞ dan 0 olarak almayı planlıyorum.

Yorumlarınızı yazmanızı istiyorum...

Teşekkürler
Kazasız belasız sürüşler diliyorum herkese...

Saygılar:):harika:

apia
04 Kasım 2015, 00:57
Teşekkürler

Bendede r25 var kullanma klavuzunda gaz yagiyla temizleyin diyor mazotuda denedim ama gaz yagı gercekten guzel temizliyor, uçucu olduğundan olsa gerek geride tortusu kalmıyor zincir pırıl pırıl oluyor.
Ankarada oturanlar icin gaz yagi: İstanbul yolunda, honda efeden sonraki PO da var, normal pompadan dolduruyorlar litlesi 3küsür tl civarı.

afatsum
04 Kasım 2015, 17:17
kararınızı vermişsiniz şimdiden hayırlısı olsun
bende hiç motor tecrübem olmadan hatta daha önce vitesli motor bile kullanmamıştım
tek tecrübem ehliyet sınavından ibaretti
geçenler inazuma aldım ilk gün 120 km yol yaptım izmir de ertesi gün ankara'ya yola çıktım herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama çok dikkat etmek lazım
bu söylediklerim belki iyidir belki kötü bilmiyorum daha tecrübeli arkadaşlar yorumda bulunabilir kusuruma bakmasınlar
ama motoru almaya gittiğimde gözüme çok büyük geldi ve yapamayacağım demiştim benden bir kaç hafta önce iş arkadaşım motor almıştı r25 onunda hiç motor tecrübesi yoktu alışıyorsun demişti o benim içimi çok rahatlatlı o yüzden bende sana diyorum dostum alışıyorsun yeter ki dikkat et ;)

oegbilisim
05 Kasım 2015, 13:43
Arkadaşlar merhaba. İlandaki motorum satılıktır. Gayet temiz kullanıldı. Buradan bir arkadaşın almasını isterim. Aksesuarlarına göre fiyatı çok makul yazıldı. Bu fiyat bu hafta geçerli arkadaşlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-sahibinden-2014-model-full-aksesuarli-kazasiz-ciziksiz-inazuma-241680223/detay/

yarım saate ilan onaylanacaktır.

Mirkuza
06 Kasım 2015, 10:46
Eğer çantalar dahil ise kaçmaz bu motor !!!

Arkadaşlar merhaba. İlandaki motorum satılıktır. Gayet temiz kullanıldı. Buradan bir arkadaşın almasını isterim. Aksesuarlarına göre fiyatı çok makul yazıldı. Bu fiyat bu hafta geçerli arkadaşlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-sahibinden-2014-model-full-aksesuarli-kazasiz-ciziksiz-inazuma-241680223/detay/

yarım saate ilan onaylanacaktır.

yusufbaris
06 Kasım 2015, 10:53
Eğer çantalar dahil ise kaçmaz bu motor !!!

Evet aynı fikirdeyim.Motor almayı düşünseydim kesinlikle gidip bakardım.İncelerdim.

ZümeR
06 Kasım 2015, 10:56

Gerçekten çok iyi

mesut hoca
08 Kasım 2015, 02:06
SELAM ARKADAŞLAR BEN MESUT HOCA, YAKLAŞIK 3-4 AYDIR 2013 İNAZUMAYA PİNİYORUM,VE MOTORUMU ÇOK BEĞENİYORUM, 2-3 GEZİ YAPTIM BU MOTORLA ,HAKİKATEN 10 NUMARA,TÜM ARKADAŞLARA SELAMLAR...GEZİLERİMİ GÖRMEK İSTEYENLER - HAYAT GEZİNCE GÜZEL - GEZİ SEİSİNE BAKA BİLİR,HEPİNİZEDE ESKİŞEHİRDEN SELAM OLSUN...
http://s6.postimg.org/u6v5fl3gx/DSCN5338.jpg (http://postimage.org/)

seyyah egeyo
08 Kasım 2015, 18:52
Merhaba Mesut Hocam...
Gezilerinin devamını dilerim.
Tekerine taş değmez inşallah.
Mesut hocam tam adresi verebilir misin?

aydin-ist
08 Kasım 2015, 23:35
Merhabalar Mesut Hoca,

4 Ekimde http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/154173-hayat-gezince-guzel-23-a.html ve
31 Ekimde yaptığın gezilere ait fotoğraflar http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/155414-hayat-gezince-guzel-24-a.html müthiş görünüyor. Ellerine sağlık. Ancak fotoğraf albümlerini oluşturmak, saklamak ve arkadaşlarına gösterebilmek için sana https://www.flickr.com/ ı öneriyorum. Böylece doğrudan Flickr dan arkadaşların tüm albümlerini açıklamalarınla birlikte her zaman inceleyebilir olacaklar.

Bende bu sene Inazuma F 2015 ile, Temmuz 1-16 sı arasında toplam 5000km yol yaptım ülkemizde. Maalesef çektiğim birkaç yüz GB boyutlarındaki video kaydı, İstanbul'a geldiğimde bozulan notebook um içinde kaldı. Sendekileri görünce, beni de şu videoları diskten kurtarıp yayınlayayım diye heveslendirdin.

afatsum
10 Kasım 2015, 19:57
https://www.dropbox.com/s/buwfdj9s8jhd0zt/suzuki_inazuma_250_04.jpg?dl=0
arkadaşlar bu demirin ne işe yaradığını merak ediyorum lütfen cahilliğime verin

seyyah egeyo
10 Kasım 2015, 20:58
O demirden tutup öyle orta ayağa alınıyor.
öyle daha kolay oluyor.

ayvazdeniz
10 Kasım 2015, 21:24
evet o demirin görevi orta sehpaya kolay kaldırmak için sanırım..Merak ettiğim şu..İnazuma fabrikadan çıkarken orta sehpalı mı çıkıyor..?
yoksa bizim çakallar sehpayı makinenin üzerinden alıp artı bir meblağa mı satıyorlar alıcıya..Eğer böyleyse yuh bizim dürüstlüğümüze..
bu arada..benzin göstergesi zıplamaya başladığında yakıt aldım.40 tl ye doldu..ve 266 km..km de 0.15 değeri buldum..harika..
40 tl'ye Fazerla 110 km anca gidiyodum...

yusufbaris
11 Kasım 2015, 10:46
evet o demirin görevi orta sehpaya kolay kaldırmak için sanırım..Merak ettiğim şu..İnazuma fabrikadan çıkarken orta sehpalı mı çıkıyor..?
yoksa bizim çakallar sehpayı makinenin üzerinden alıp artı bir meblağa mı satıyorlar alıcıya..Eğer böyleyse yuh bizim dürüstlüğümüze..
bu arada..benzin göstergesi zıplamaya başladığında yakıt aldım.40 tl ye doldu..ve 266 km..km de 0.15 değeri buldum..harika..
40 tl'ye Fazerla 110 km anca gidiyodum...

0.15 değerini nasıl bulabiliyosun abi nedir bunun sırrı :)
Ben en fazla 0.18 değerini bulabildim.Gerçi 100 km hızı hiç geçmesek belki 0.15 değerini yakalayabilirim.Normalde ortalama yakıtı 0.20 benim motorumun.

ayvazdeniz
11 Kasım 2015, 14:00
Ben beylikdüzü-sefaköy arası kullanıyorum şuan..ve 100 ü çok nadir geçtim bu seferki ölçümde..zaten yol da müsait değil birçok yerde tıkanıyor..o yüzden 0.15 çıktı bence değer..sekizbin devirin altında alınan değer bu olsa gerek..üzerine çıkıldoğında elbet artar..derdi öyle yüksek sürat olmayanlar için yeterli ve keyifli bir makine olmuş inazuma...

yusufbaris
11 Kasım 2015, 14:26
Ben beylikdüzü-sefaköy arası kullanıyorum şuan..ve 100 ü çok nadir geçtim bu seferki ölçümde..zaten yol da müsait değil birçok yerde tıkanıyor..o yüzden 0.15 çıktı bence değer..sekizbin devirin altında alınan değer bu olsa gerek..üzerine çıkıldoğında elbet artar..derdi öyle yüksek sürat olmayanlar için yeterli ve keyifli bir makine olmuş inazuma...

Aynen öyle, derdi hız olan zaten inazuma almaz.Fazerdan sonra inazumaya geçiş ilginç olmuş.Normalde herkes cc büyütme peşinde ama sen tam tersini yapmışsın.Fazer'ı bırakma sebebi aşırı hızlı olması mı ? İlerleyen zamanlar için benim de fazer veya muadili bi motor alma gibi bi niyetim var.Ve geçerli sebepler bulursam tabiki almaktan vazgeçerim :)

ayvazdeniz
11 Kasım 2015, 14:38
Hocam Fazer harika bir makine. 14000 km kullandım ve bir kere sıkıntı yaşamadım.59000 deydi satarken..çanakkaleye gidip geldim çokça ama artık dediğim gibi ben beylikdüzü-sefaköy arası biniyorum..uzun yolum bitti gibi..fazer yoğun trafikte yoruyor ve makinede sıkılıyor bundan..en sevdiği devir 5000 ve üstü.. e herif 4000 de doksanı buluyo..haliyle trafikte hararet ikidebirde yükselip düşüyor..ktm 390 düşündüm bir ara.
Sonra inazuma dedim..günün birinde kullanacağım yollarda trafik olmayacaksa ilk bakacağım makine yine Fazer..
Bir süre sonra bir Hamburg planım var..ve bence inazuma rahatça gider gelir..iki gün geç gider gelir ama yapar bunu..

yusufbaris
11 Kasım 2015, 14:53
Bilinçli kullanıcı böyle olsa gerek.Motorun hakkı bu yollar değil diyip atmışsın.Fazerin düşük devir sevmediğini biliyoruz.İstanbul için bahsediyorsan o yollarda hiçbir zaman trafik bitmeyecek.Daha da artacak gibi görünüyor :)
Baya uzun soluklu bir gezi yapacaksın harika.Ama uzun ön cam olmadan o yollar bitmez.Resimde göremiyorum motorun camı var mı yok mu.120 den sonra rüzgar iyice yormaya başlıyor.

ayvazdeniz
11 Kasım 2015, 15:17
Harika bir gezi olacak cidden..yorucu olacak ama değecek buna.toplam 6000 km.
Motorda puig cam var..faydalıda oluyor..lastiklerde michelin..
İstanbul trafiğine gelince..Allah kahretsin istanbulun trafiğini...☺