Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki Suzuki Inazuma Gw 250/ Inazuma F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Mirkuza
27 Mart 2015, 21:08
Önceki mesajımda yazmıştım çok sertti arka fren ve tutmuyordu , arka tekeri kaydırmak için baya bi bastım kaymadı yavaşlamadıda, inazuma gibi bir motorda böyle sorun olmamalı heralde balatadan felandır değilmi?
motorcu48
27 Mart 2015, 21:08
Eger motor 0 km ise ilk bi kac yuz km kaydirmaz yuzeyin asinmasi gerek.pul konusu ise bazilari fazla kaydirdigi icin oynayanlar oluyo :) lastiklerinde irc olupta arka frenin kaymadigini ilk defa okuyorum .bazi ucuz hint mali motorda cok okumustum arka fren hissisligini ,hava yapiyormus kaydirmiyormus diye.eger boyle birsey inazumada olsa direk satardim :D gerci kaymasida iyi degil
evural
28 Mart 2015, 13:35
Ben motorumu sıfır kilometre aldım. Başlangıç motoru olduğundan dolayı arka freni bilerek çok etkili yapmamışlar bence. O nedenle kaydırıp düşme ihtimalini azaltmışlar. Ben zaten %70 ön+ %30 arka fren şeklinde her iki freni de kullandığımdan herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Bu şekilde fren performansı oldukça tatminkar. Sadece arka freni de çok istisnai, dönüşlerde filan hızı ayarlayamadığımda kullanıyorum. Onun dışında frenin tutmaması gibi bir durum varsa motorda bir arıza vardır bence.
potasyum
28 Mart 2015, 14:11
reverse tebrikler
hayırlı olsun
reverse
28 Mart 2015, 14:40
reverse tebrikler
hayırlı olsun
Teşekkür ederim potasyum.
Ben de f kasayi araniza kabul etmeyeceksiniz sanmıştım. :)
Mirkuza
28 Mart 2015, 22:21
Arkadaşlar bende pazartesi teslim alıyorum hayırlısı ile allah hepimize kazasız sürüşler nasip etsin
reverse
29 Mart 2015, 09:47
Sana da hayırlı olsun Mirkuza. F model mi yoksa çıplak versiyon mu?
Mirkuza
29 Mart 2015, 10:48
Reverse çıplak model aldım ben çıplak seviyorum , f modeli.yakından görmedim ama inazuma böyle ise o daha heybetlidir, birde motorları resimde , videoda görmekle gerçekte görmek çok farklı oluyo
Baris Yzc
29 Mart 2015, 17:29
Hayırlı olsun ; reserve ve mirkuza
motorcu48
29 Mart 2015, 21:13
Aramiza yeni katilan arkadaslara hayirli ugurlu olsun hosgeldin diyorum.Adem arkadas nerlerde yahu
reverse
29 Mart 2015, 22:10
Reverse çıplak model aldım ben çıplak seviyorum , f modeli.yakından görmedim ama inazuma böyle ise o daha heybetlidir, birde motorları resimde , videoda görmekle gerçekte görmek çok farklı oluyo
Çıplak inazuma ile f modeli arasında bayabir kalıp farkı var.
Dediğin gibi fotoğraflardan belli olmaz ama bayide çektiğim bir fotoyu ekleyeyim.
Boy 1.77 biraz fikir verir sanırım. Arkada da çıplak olanı gözüküyor ancak pek yakın durmadığı için kıyaslama yapılamıyor.
http://i.hizliresim.com/1YRYnb.jpg
http://i.hizliresim.com/Lpjpoz.jpg
motorcu48
30 Mart 2015, 00:30
beyler geçen gün kappa k35 model topcase si boyadım .nasıl olmuş ?
http://i.hizliresim.com/mG0748.jpg
http://i.hizliresim.com/EVj6rz.jpg
http://i.hizliresim.com/j4d1XL.jpg
http://i.hizliresim.com/22pNn2.jpg
yaban89
30 Mart 2015, 10:55
Eline sağlık çok güzel olmuş sprey boya olduğu için dikkat et bence küçük bir çizikte alt katmandaki beyaz boya görünebilir. Üzerine boya koruyucu gibi birşey vurabilirsiniz.
motorcu48
30 Mart 2015, 17:27
teşekkürederim yaban89 ,haklısınız vernik sprey alabilirdim ama direk motora takıp yollara çıktım :D boyanın daha 1 gün korumasını bile beklemeden beyaz jant reflektörüde yapıştırdığım için aynı dediğiniz gibide oldu :mrgreen: ancak şuanda hiç bir sıkıntı yok bakalım ilerleyen günler ne gösterecek
reverse
30 Mart 2015, 20:09
Arkadaslar inazumanin kullanma kılavuzunu internette arastirdim ancak bulamadım.
Sanırım burada birkac kisi paylaşıyordu. Ben de elinde olan birisinden rica edebilir miyim? İngilizce veya Türkçe farketmez bir şekilde ulaşabilirsem çok makbule geçecek. Motoru almadan önce okuyup bilgi edinmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Mirkuza
31 Mart 2015, 00:13
reverse bende aynı soruyu sormak için girdim foruma :) 6 tane kullanma klavuzu verdiler hiçbiri türkçe değil. Acaba suzuki türkiyede pdf format türkçe varmıdır ben yarın arayıp sorayım eğer varsa sanada gönderirim.
motorcu48
31 Mart 2015, 04:44
arkadaşlar kullanım klavuzu olmayanlar bana özelden email lerini yazsınlar we transfer ile göndereyim
Türkçe kullanım kılavuzu arayan arkadaşlar, buraya bırakıyorum isteyen alsın :) :
Inazuma Türkçe Kullanım Kılavuzu (http://www.mediafire.com/view/51vky21bks8h9vv/Inazuma_Kullanım_Kılavuzu.pdf)
reverse
01 Nisan 2015, 13:29
Aslinda basligin ilk sayfasi cok eksik. Yani ilk mesajdan bahsediyorum. Motorun teknik ozellikleri kullanma kılavuzu vs ilk mesaja eklenebilir.
isra...
01 Nisan 2015, 14:03
Piyasada F modeli yok mu acaba; yoksa çok tercih eden mi yok? Ya da alan hangi bayiiden almış? En azından teshir ürünü olsa da bi üstüne oturursak, baksak, beğensek. Naked versiyonunun gidonunu alçak buluyorum. F lerinki daha yüksekteyse tercih edilebilir.
motorcu48
01 Nisan 2015, 14:23
Piyasada F modeli yok mu acaba; yoksa çok tercih eden mi yok? Ya da alan hangi bayiiden almış? En azından teshir ürünü olsa da bi üstüne oturursak, baksak, beğensek. Naked versiyonunun gidonunu alçak buluyorum. F lerinki daha yüksekteyse tercih edilebilir.
f lerin ilk partisi tükendi bile , kullanıcılar başka platformda takılıyor.sonrakilerde şimdiden kapora verip motorun gelmesini kara kara düşünüyorlar.evet f te en büyük avantaj bana kalırsa karenaj değil gidon yüksekliği lakin naked verisyonuda bir başkadır :wiinkk:
reverse
01 Nisan 2015, 14:52
En son florya batuhan motorda vardi f kasa inazuma. Hem mavi-beyaz hem de siyahi var. Birkaç mesaj yukaridaki fotolari orada cektim kapora verdigim gun.
Mirkuza
02 Nisan 2015, 21:17
Arkadaşlar inazumayı kullandıkça çok keyf alıyorum gerçekten ağırlık merkezi aşağıda birde tanıtımlarda yok şöyle ağır yok böyle ağır diyorlardı motora hepi topu 15-20 kg ağır, ağırlık merkezi o kadar aşağıdaki durmaya yakın ve durduğunuz anda o ağırlığı size hiç hissettirmiyor. Çok yumuşak bir kullanımı var. Depoya parmağınızla vurduğunuzdaki o tok ve sağlamlık hissi, hani derler ya kemik gibi motor bu inazuma
motorcu48
02 Nisan 2015, 21:25
cbr250 bir önceki kasanın egzoz agırlığı yaklaşık 7 kg idi. bizimki belki ondanda ağır ve comertce davranılmış.üstüne üstlük çift motor blogu ve diğerlerine göre daha büyük kasası var .deposuda demir öyle plastik içi scooter depo değil. isteyen egzoz değişimiyle 10 kg lardan fazlasını hayli hayli verir tabi bunlar neden boyle açıklaması .sym wolf 173 kg ise bizim motorun biliyorsunuz demir aksamı çok ve anlattıklarıma göre bu normal bir ağırlık. hem virajlarda inanılmaz güzel giriyorum rüzgardada en az etkilenen motor .250 cc nin makam aracı gibi
reverse
03 Nisan 2015, 00:08
Mirkuza demek teslim aldın da kullanmaya başladın bile.:)
Tekrar hayırlı olsun. Fotoğraf isteriz.
Benim için şu 1 ay geçer mi bilmiyorum.
on the road
03 Nisan 2015, 14:27
Ankara'daki arkadaşlar yarın hava güzel olacak gibi, forumdan evural ile bi Kizilcahamam gezisi düşünüyoruz. Saat 10 gibi Optimum önünden hareket edeceğiz, katılmak isteyenleri bekleriz
motorcu48
04 Nisan 2015, 00:22
adam aşmış egzozun kralını takmış
https://www.youtube.com/watch?v=wdIar1_J3YM
Mirkuza
04 Nisan 2015, 01:01
Aldım kardeş 1 ayın tadını çıkar işte sevgiline kavuşacaksın sonunda :)
Mirkuza demek teslim aldın da kullanmaya başladın bile.:)
Tekrar hayırlı olsun. Fotoğraf isteriz.
Benim için şu 1 ay geçer mi bilmiyorum.
Baris Yzc
04 Nisan 2015, 09:27
Motorcu48 customu boşver abi garanti ayar vs uğraşırız, suzuki servislerinde takilan yine suzuki türkiyenin getirip sattigi inazuma ile birebir uyumlu yoshimura egzos var.Hem basınç değerleri suzukinin belirlediği değerler sorun olacağını sanmıyorum lakin tek sorun -şahsen- çok sevdiğim egzosun birinden feragat etmek olacak :D fiyati 520 $ olmasi lazim. Yoshimuranin global sitesinde de var. 10.000 e geleyim bakımı geçsin yapmayı düşünüyorum :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:55 ----------
Kullanıcı abilerim saffet üçüncü incelemesinde aslen makinenin 44 bg olduğu normlar, motor ömrü ve yakıt için sinirlandigini söylemişti. Benzer yazıları internette de gördüm. Peki neden hiç değilse 30 bg falan değil , malum her gün kullanıyoruz evim okuluma 30 km hemde şehirlerarası bazen hyo ve cbr dan sonra yetersiz gibi geliyor , ama yok mu o konfor :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:14 ----------
Az da olsa nasıl bg kazaniriz ?
Mirkuza
04 Nisan 2015, 12:28
Arkadaşlar şu sürüş modundan bahsedebilirmisiniz ? Sürüş modu değiştiğinde motorun gücüde değişiyormu?. Havalar yağışlı deneyemiyorumda
reverse
04 Nisan 2015, 13:01
Arkadaşlar şu sürüş modundan bahsedebilirmisiniz ? Sürüş modu değiştiğinde motorun gücüde değişiyormu?. Havalar yağışlı deneyemiyorumda
Hayir motorun gucu vs degismiyor. Sectigin moda gore vites degistirecegin maksimum devire ulastiginda seni uyatan bir ışık yaniyor hepsi bu.
Mesela eco modda yanlis bilmiyorsam 5500 devirde yanıyor. Ama sen istemezsen vitesi yine 8000 devirde yukselt. Yada modu kapali tutup 5000 devirde vites yukseltip ekonomik kullan. Sana kalmis. O sadece bir lamba yakarak sana vites yukseltmeni oneriyor.
Mirkuza
04 Nisan 2015, 13:42
Öyle olduğuna eminmisin reverse bu konu başlığını taradım net konuşan kimse yoktu.Burda bir arkadaşta inazuma var o denemiş motor gücünün değiştiğini söylüyor. Bende emin olmak için forumdaki arkadaşlara sorayım dedim ama yağmur kesilirse ilk işim denemek olacak
reverse
04 Nisan 2015, 14:53
Henuz motorumu almadim ama bu gibi konulara cok merakliyim. Ve evet eminim o modlarin motor gucu uzerinde hicbir etkisi yok.
Mirkuza
04 Nisan 2015, 15:38
Reverse motoru almadığını biliyorum 29 gün kaldı :)
Henuz motorumu almadim ama bu gibi konulara cok merakliyim. Ve evet eminim o modlarin motor gucu uzerinde hicbir etkisi yok.
SUAT.2014
04 Nisan 2015, 20:06
Arkadaşlar,
İntercom almayı düşünüyorum.Öneri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.tşkler,
Mirkuza
04 Nisan 2015, 23:33
Az önce eve geldim motorun brandasını bir açayımda inazumanın nur yüzünü göreyim dedim bi baktım sele üzerinde kedinin ayak izleri namussuz kedi geceyi selenin üzerinde geçirmiş :)
motorcu48
04 Nisan 2015, 23:48
naftalin koysak kaçırır mı acaba :D
Mirkuza
05 Nisan 2015, 23:21
Linkteki ayna uzatma aparatından aldım 60 TL ye pahalı demiştim ama taktığımda gerçekten çok şık oldu. 2013 modeller ile 2014 modellerin aynaları farklı onu belirteyim. 2014 lerde orjinal ayna biraz daha uzun birde üstüne bu uzatma aparatını takınca gerçekten o kadar memnun kaldım ki eğilmeme bile gerek kalmadan arkayı çok güzel görüyorum. Alırken küçücük demiştim ama çok etkili oldu. Resim çekecektim ama unuttum aşağıda ürünün linki var incelemek isteyen olursa baksın. o görünen parlak vidaların üstünede aynananın orjinal plastiği geçiyor hiç sırıtmıyor. Vidalar paslanmayacak şekilde kaliteli, uzatma aparatı ise alışımlı alüminyum üzeri elektrostatik toz boya.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-suzuki-gw-250-inazuma-ayna-uzatma-aparati-187747919/detay/
evural
06 Nisan 2015, 09:05
Cumartesi sabahı kar yağmış olmasına rağmen On the road ile Beypazarına gittik. İlk başlarda epey üşüdük ama sonradan hava ısındı. Güzel bir gezi yaptık. Rüzgarlı tepeleri geçerken motoru iyiki 187 kilo yapmışlar diye şükrettim. Bu benim şehirdışına ilk seyahatimdi. Şahsen motorun konforundan çok memnun kaldım. Durma ihtiyacı hiç hissetmedim.
Pazar günü de hava kapalı olmasına rağmen SUAT.2014 ile optimumda buluştuk. Tanışma amaçlı olan buluşmamız Kurtboğazı barajı ile neticelendi :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:03 ----------
Bu arada sürüş modları sadece vites değiştirme aralıklarını gösteren devir saatine bağlı bir ikaz lambasından ibaret. Ama motor bloğu evet normalde 44 bg güç üretebilecek durumda. İyi bir motor ustasının modifikasyon ile gücü arttırabileceğini düşünüyorum. Ama bence gerek var mı yok.
isra...
06 Nisan 2015, 10:59
En son florya batuhan motorda vardi f kasa inazuma. Hem mavi-beyaz hem de siyahi var. Birkaç mesaj yukaridaki fotolari orada cektim kapora verdigim gun.
Cevap için teşekkürler. Birçok yeri arayıp sordum. F için Stok bulunabiliyor ama hep showroom da üstüne oturulan motorlar. debriyaji freni defalarca sıkılıp kurcalanan motorlar. içime siner mi bilmiyorum.
Ayrıca 14500 fiyatıyla satılan f lerin hepsi 2014 model geçiyor ruhsatta dedi bayiler. Sizinkiler öylemi? ruhsatta 2015 yazacağı zaman, yani yeni parti mallarda fiyat da 15000 olacak gözüküyor.
Cumartesi günü 1.köprüden anadolu yakasına geçer geçmez yolda bir F gördüm, siyah. Artçılı gidiyordu. yanından benim xmaxla geçerken farkettim ki bu scooter lar cidden çok yüksekmiş. Arkadaş burdaysa selamlar :)
Yolda daha da güzel gözüküyormuş. Resimlerden bu kadarı belli olmuyor.
bi kere inazuma kullandım, o süspansiyonlar, o rahatlık dert oldu. motorumu satıyorum. şimdi kaşın dur :)
Mirkuza
06 Nisan 2015, 11:24
Cumartesi sabahı kar yağmış olmasına rağmen On the road ile Beypazarına gittik. İlk başlarda epey üşüdük ama sonradan hava ısındı. Güzel bir gezi yaptık. Rüzgarlı tepeleri geçerken motoru iyiki 187 kilo yapmışlar diye şükrettim. Bu benim şehirdışına ilk seyahatimdi. Şahsen motorun konforundan çok memnun kaldım. Durma ihtiyacı hiç hissetmedim.
Pazar günü de hava kapalı olmasına rağmen SUAT.2014 ile optimumda buluştuk. Tanışma amaçlı olan buluşmamız Kurtboğazı barajı ile neticelendi :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:03 ----------
Bu arada sürüş modları sadece vites değiştirme aralıklarını gösteren devir saatine bağlı bir ikaz lambasından ibaret. Ama motor bloğu evet normalde 44 bg güç üretebilecek durumda. İyi bir motor ustasının modifikasyon ile gücü arttırabileceğini düşünüyorum. Ama bence gerek var mı yok.
İnazumanın motor gücünün kısıtlandığını bende bi yerde okumuştum 44 bg olabilecek durumda derken konuyu biraz açarmısınız ? Kaynak varmı ? Yamaha 36 Bg ve bir kısıtlama olduğunu sanmıyorum. İnazumada neden var peki? motor uzun ömürlü olsun diye olsa gerek
reverse
06 Nisan 2015, 12:19
Cevap için teşekkürler. Birçok yeri arayıp sordum. F için Stok bulunabiliyor ama hep showroom da üstüne oturulan motorlar. debriyaji freni defalarca sıkılıp kurcalanan motorlar. içime siner mi bilmiyorum.
Ayrıca 14500 fiyatıyla satılan f lerin hepsi 2014 model geçiyor ruhsatta dedi bayiler. Sizinkiler öylemi? ruhsatta 2015 yazacağı zaman, yani yeni parti mallarda fiyat da 15000 olacak gözüküyor.
Cumartesi günü 1.köprüden anadolu yakasına geçer geçmez yolda bir F gördüm, siyah. Artçılı gidiyordu. yanından benim xmaxla geçerken farkettim ki bu scooter lar cidden çok yüksekmiş. Arkadaş burdaysa selamlar :)
Yolda daha da güzel gözüküyormuş. Resimlerden bu kadarı belli olmuyor.
bi kere inazuma kullandım, o süspansiyonlar, o rahatlık dert oldu. motorumu satıyorum. şimdi kaşın dur :)
Bu kadar erken kapora verip beklememin sebebi, bayiyle pazarlık yapıp fiyatı sabitlemelerini sağlamamdı.
Yani hem yeni gelen partiden (2015) almış olup hem de 14.400 ödeyeceğim. Sözleşmede de yazılı modelin 2015 olacağı. Ayrıca birkaç kez de teyit etmek için sormuştum bayide pazarlık esnasında.
Hatta ben pazarlığa orta sepa ve arka çanta demirini de dahil ettim. Üstüne o vakte kadar gelirse koruma takozu ve radyatör koruması da takılacak motora. Tüm bunlar fiyata dahil. Batuhan motorla görüşmenizi tavsye ederim. Şu anda bayilerde olanlar ve fuar zamanlarında satılanlar 2014 diye biliyorum.
motorcu48
06 Nisan 2015, 17:40
malum geçen paylaşmıştım .sprey boya ile boyandığını hızımı alamadım birde motorun üzerinde görün istedim
http://i.hizliresim.com/AAakvq.jpg
http://i.hizliresim.com/07dBaL.jpg
http://i.hizliresim.com/ORgL5A.jpg
http://i.hizliresim.com/zmXB14.jpg
http://i.hizliresim.com/yPQ3vN.jpg
nasıl olmuş :):)
reverse
06 Nisan 2015, 17:47
Çok yakışmış.
Kappa k35 inazumanin heybeti karsisinda ufak kalmış. Benim Cb 125te buyuk duruyordu. Sanki inazumaya daha büyük canta daha güzel durur gibi.:)
motorcu48
06 Nisan 2015, 17:53
reverse aklıma bak ne geldi .siz f alacaktınızya koruma takozu yazmışsınız .şuanda çok azda olsa f sahıpleri var ancak koruma takozu sıkıntısı var şuan bilindiği üzere takozun nereye uygulandığının bir bilgisi yok siz bu konu hakkında detaylı bilgi aldınız mı?
reverse
06 Nisan 2015, 18:25
Hayır malesef benim de bilgim yok.
Sadece pazarlık esnasında aklıma geldi ve var mı diye sordum. Yok ama gelirse onu da hediye ederiz dediler. Pek ümidim yok ama bakalım ne olacak...
motorcu48
06 Nisan 2015, 18:41
irfan karaman gibi ustalar mutlaka buna çözüm üretir ancak motoru görmeleri gerek .siz irfan ustayla irtibata geçsenize çünkü karenajda boş yer yok
reverse
06 Nisan 2015, 20:00
İrfan usta bu basligi takip ediyordu sanirim. Olmazsa irtibata da geçilebilir. Takoz sart.
Mirkuza
06 Nisan 2015, 21:29
Ya takoz yeri illaki vardır eğer yoksa çok düşündürücü en ufak düştüğünü dahi hayal edemiyorum
Koruma takozu veya koruma demiri ne olursa olsun muhakkak olmalı veya yapılmalı, bende İnazuma F alanlardanım Nisan 15 teslim denilmişti eğer bu koruma parçaları olmazsa en ufak kazada bile cebimizde yangın çıkabilir...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO