PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki Suzuki Inazuma Gw 250/ Inazuma F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115

ak1n
04 Temmuz 2013, 02:43
:farao:
o zaman 3 yakıyo :bounce:

2.61 nası 3 hesapladın enteresan 10.5*(100/402) kaç yapıyor.. ?
bunuda hesaplayamadıysan daha kolay anlatıyım 400 den hesapla 10.5 un 4 te biri kaç yapar ? 400 100 un 4 katı ya..

orhanerdogan
04 Temmuz 2013, 15:50
Arkadaşlar öncelikle yakıt konusunda şu kadar kuruş yakıyor diyen arkadaşlar bilimsellikten tamamen uzaklar.
Benzin fiyatlarının bu kadar oynak olduğu bir ülkede kuruş hesabı ile konuşmak tamamen yanlış.

İkinci bir konu ise en çok kaç kilometre hız yaptınız konularındaki yorumlardada olduğu gibi hız yaptığı yerin eğimini şartlarını yazmadan sadece süratini yazanlar yakıt sarfiyatı konusunda da yol şartlarını ortalama hızlarını yazmadan sadece yakıt sarfiyatını yazıyorlar buda kesinlikle yanlış.

Doğrusu ise yakıt sarfiyatı hakkında konuşurken en az 3-4 depo kullanıldıktan sonra ortalama hız ve kilometre ölçümü yapılarak değerlendirme yapılmasıdır.

motoseyyah
04 Temmuz 2013, 15:50
Suzuki ile TVS kıyaslanıyor ya , kendime şunu soruyorum;
" 30 yıldır hemen her marka ve kategoride motosiklet kullandın bir şey öğrenememişsin "

Seko
04 Temmuz 2013, 16:18
Dediğim gibi 2,61 litre tüketim normal bir kullanım sonucu olmamış. Arkadaş rodajda olduğundan yumuşak kullanmış.

ak1n
05 Temmuz 2013, 00:16
Suzuki ile TVS kıyaslanıyor ya , kendime şunu soruyorum;
" 30 yıldır hemen her marka ve kategoride motosiklet kullandın bir şey öğrenememişsin "

apche ile inazuma mı ? :D şaka olarak bile kağle alıncak birşey değil ne tip ne güç ne konfor olarak..

selo9115
05 Temmuz 2013, 01:14
eski motorum apache idi yaklaşık 1 sene kullandım çok memnumdum satma sebebim memnunsuzluk değil sadece cc yükseltmek ti
150 cc sınıfında apacha tek geçerim diğer 150 cc leri ekase bile etmem
fazlasıyla tatmin eden seri atak ve güçlü bir motordur üstelik yakıt tüketimi çok çok azdı depoyu fullerdim bidaha ne zaman yakıt aldığımı unuturdum
100 km de sakin kullanımda 1,5-2 lt benzin yaktırdığımı bilirim max.da 3 lt yaktırdım oda yardıra yardıra
yani zaten apache ile inazumayı kıyaslamak aptallıktır
bu yani şahin le bmv yi kıyaslar gibi olur
kıyaslarsan sym wolf ile cbr 250 ile kıyaslayın...

atillapasa
05 Temmuz 2013, 10:38
herkeze selam.
selo yeni motorun hayırlı olsun. kazasız belasız bin inşallah. benimde çok istediğim bi motor inazuma. kısmet belki birgün benimde olur. ikinci eline bakıcaz olmazsa. kısa olarak 1- kalkışta hızlanma nasıl. 2- 90 la giderken gaz verdinmi tepki nasıl 140 nasıl çıkıyor. son hızını ve malzeme kalitesini
sormuycam. 3- sakin ve gazlayarak kullanımda kaç litre yakıyor. 4- apacheye göre tirreşim, sürüş zevki viraj kabiliyeti vs nasıl. teşekkür ederim.

maleris
05 Temmuz 2013, 18:46
mrblr aranıza yeni katıldım ve bugün itibari ile 300 km de bir inazumam var lakin benden önce motorun ilk sahibi olan kişi motoru sağa ve sola düşmürmüş elcikler kırık ve kaynaklı elcik için değiştirmiş olan yada önerisi olan var mı .

selo9115
06 Temmuz 2013, 05:41
herkeze selam.
selo yeni motorun hayırlı olsun. kazasız belasız bin inşallah. benimde çok istediğim bi motor inazuma. kısmet belki birgün benimde olur. ikinci eline bakıcaz olmazsa. kısa olarak 1- kalkışta hızlanma nasıl. 2- 90 la giderken gaz verdinmi tepki nasıl 140 nasıl çıkıyor. son hızını ve malzeme kalitesini
sormuycam. 3- sakin ve gazlayarak kullanımda kaç litre yakıyor. 4- apacheye göre tirreşim, sürüş zevki viraj kabiliyeti vs nasıl. teşekkür ederim.

eyvallah abim saol Allah daha iyilerinide sana nasip etsin
şimdi abi motor daha rodajda olduğu için kesin bişeyler söyleyemeceğim
ama ufaktan bişeyler yazayım
1:kalkışı apachenin 2 katı daha seri diyeyim ama vites aralıkları çok yakın
2:60 la 80 le 90 la kaç ile gidersen ve hangi viteste olursan ol ani gazlanmalarda bayılma yapmıyor ve şahlanıyor (bu olayı çok seviyorum) son hıza daha çıkmadım rodaj olduğu için
3:yakıt olarak eco modunda yani 5000 deviri hiç geçmezsen uzun yolda 12,5 krş yaktım (edirneye gittik ordan hesapladım)
normal modda ise 8500 devire kadar kullanırsan 15-17 krş yakıyor tabi bu veriler uzun yolda yapılmıştır
şehir içinde daha deneme fırsatım olmadı dur bakalım depoyu fulledim şuan hep şehir içi kullanıyorum
apacheye göre titreşim sıfır sürüş daha konforlu virajlara zaten yatmadığım için yorum yok üstünde IRC marka lastik var herhalde kayma felan yapmaz
çalışması sessiz sakin agresif oturaklı gösterişli bir makina
birtek hoşuma gitmeyen yanı far anahtarı olmaması farların sürekli yanması farlar sürekli yandığı için karşına çıkanı uyarmak için sellektör yaptığında far yandığı için anlamaması yani adama gündüz sellektör yapıyorum bön bön bana bakıyor anlamıyor
abi niyetin varsa valla tavsiye ederim gün geçtikçe motorunu daha çok sevesim geliyor:mrgreen:

selo9115
10 Temmuz 2013, 12:21
arkadslar on cami delmeden montaji yapabilen varmi

PEACEBALL
11 Temmuz 2013, 12:35
CBF 150 kullanıyorum. Özellikle artçı ile yaptığım şehirlerarası yollarda, motosikletimin performansı çok düşüyor. Yalnızken 5. vitesle 80km hızla çıktığım yokuşları artçı ile son gazda 3. vitesle 50 ile zor çıkıyorum. Düzlüklerde maksimum 80 ne zor ulaşıyorum. Ben 83, artçım 57 kg yuz. İnazumanın özellikle artçı ile yapılan yolculuklarda performansını merak ediyorum. Genellikle yalnız olarak kullanıp, arasıra hafta sonu artçı ile yapacağım 50-100kmlik yolculuklarda bu motosiklet işimi görürmü? Artçı ile düzlüklerde 100, yokuşlarda 80 km hızla gidebilirmiyim? Yoksa 150 cc ile 250 cc arasında artçı ile yapılan yolculuklarda çok birşey değişmezmi?

Naci/Suzuki
11 Temmuz 2013, 12:46
Merhabalar, ön camı delmeden montaj şeklini sormuşunuz ama, ön cam montajında zaten dört tane civata yeri mevcut bunun dışında farklı bir yer mi soruyorsunuz tam olarak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------

Merhabalar, iki kişi motosikletin durumunu sormuşunuz ama çıkacağanız yokuşun derecesini bilemiyoruz.Muhakkak ki 150-cc cbf den daha güçlü ve seri olduğu alenan açıktadır.

selo9115
11 Temmuz 2013, 20:48
Merhabalar, ön camı delmeden montaj şeklini sormuşunuz ama, ön cam montajında zaten dört tane civata yeri mevcut bunun dışında farklı bir yer mi soruyorsunuz tam olarak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------

Merhabalar, iki kişi motosikletin durumunu sormuşunuz ama çıkacağanız yokuşun derecesini bilemiyoruz.Muhakkak ki 150-cc cbf den daha güçlü ve seri olduğu alenan açıktadır.

evet delikleri delmeden yapıştırmak istiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:45 ----------

CBF 150 kullanıyorum. Özellikle artçı ile yaptığım şehirlerarası yollarda, motosikletimin performansı çok düşüyor. Yalnızken 5. vitesle 80km hızla çıktığım yokuşları artçı ile son gazda 3. vitesle 50 ile zor çıkıyorum. Düzlüklerde maksimum 80 ne zor ulaşıyorum. Ben 83, artçım 57 kg yuz. İnazumanın özellikle artçı ile yapılan yolculuklarda performansını merak ediyorum. Genellikle yalnız olarak kullanıp, arasıra hafta sonu artçı ile yapacağım 50-100kmlik yolculuklarda bu motosiklet işimi görürmü? Artçı ile düzlüklerde 100, yokuşlarda 80 km hızla gidebilirmiyim? Yoksa 150 cc ile 250 cc arasında artçı ile yapılan yolculuklarda çok birşey değişmezmi?

ben 85 artçı arkadaşım ile oda 80 rahat var :) kocaelinden istanbula geldik 120 den aşağı düşmedim zaten devrini düşürmezsen rampalarda 90-100 km ile rahat rahat gidersin

atilla paşa abime yazdığım mesajı oku iki yukarda orada fazlasıyla açıklama yazdım seni tatmin edecektir

PEACEBALL
12 Temmuz 2013, 06:37
Genel olarak şehirlerarası yolda farkı merak etmiştim 😊cevabınız için teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:35 ----------

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, benimde öğrenmek istediğim bilgi buydu 😀

piyanist_irf
12 Temmuz 2013, 21:26
yaklaşık olarak 2 gün önce kocaeli suzukı yetkili servisi ile yaptığım görüşmeler sonucunda , ınazuma başta olmak kaydıyla , v strom,ktm duke 200, sym wolf 250, kanuni gt 170 modellerine koruma demirleri, tasarım ve dizayn çalışmalarına teknik altyapımıda tamamlayıp bayramdan sonra başlayacağım inşallah , çıktığım bu yolculukta beni yalnız bırakmayarak , maddi manevi yardımlarını esirgemeyen tüm dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum .

http://img837.imageshack.us/img837/1042/fo4m.jpg (http://img837.imageshack.us/i/fo4m.jpg/)

http://img35.imageshack.us/img35/3154/4gpq.jpg (http://img35.imageshack.us/i/4gpq.jpg/)

http://img21.imageshack.us/img21/8093/2dn5.jpg (http://img21.imageshack.us/i/2dn5.jpg/)

http://img841.imageshack.us/img841/4569/8twz.jpg (http://img841.imageshack.us/i/8twz.jpg/)

selo9115
12 Temmuz 2013, 21:34
vayyy hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın

çelikatlı
12 Temmuz 2013, 23:50
yeteneğin halka arzı. allah utandırmasın başarılar diliyoruz destekliyoruz..

piyanist_irf
13 Temmuz 2013, 00:38
yeteneğin halka arzı. allah utandırmasın başarılar diliyoruz destekliyoruz..

artık biryerlerden başlamak lazım nihatcım ,neticenin bu boyuta geleceğini allah var tahmin etmemiştim , aslında şunu söyleyebilirimki sevdiğim ,işleri yapmaktan hem zevk alıyor hem kafa dağıtıyordum , bana bir nevi terapi oluyordu aslında :)
bir çok arkadaşımın sayesinde ,çok renkli kişiliğim olduğunu sizler sayesinde öğrendim , burada çok şey öğrendim aslında , bir şeyleri paylaşırken , bilmediklerimide öğrendim , sevdiğim bir ağabeyim sayesinde ilk çanta demiriyle başlayıp sonra bu işin bana bir getirisi olabileceği ihtimallerini düşünmeden , balıklama mevzuya dalmış olmam ve sadece iş görülsün diyerekten , herhangi bir maddi beklenti gözetmeksizin gelişti bunlar , her geçen gün tecrübelerime yeni tecrübeler ekleyerek aslında bu işin ne kadar çetrefilli olduğunu görmekte öğrendiklerim arasında :)

yani sevinmek değil bu ! uzun ve zorlu bir yolculuk beni bekler , belki zengin olmayacağım , hatta bir iş adamı ! yada ticaret adamı, ama bana balık vermeyin , balık tutmasını öğretin sözünün mantığında kendimce bir şeyler yapabilir ve karnımı doyurabilirsem, allahtan başka temennim sadece sağlıktır ,
kendimce kendi çapımda teknik altyapımı tamamlayacağım inşallah , önümde duranlar , şaşalı, karmaşık ,profesyonel cnc bükme tezgahları, kocaman amperli, gazaltı kaynakları, ve aklıma gelmeyen pahalı tıg,argon, kaynaklarına güvenerek değil, bir çanta kaynağım bir bükme makinam ve yüreğimi koymuşum ortaya ve böyle çımışım bu yola , sevgili selo (selami) kardeşiminde söylediği gibi allah utandırmasın ne diyelim, hayalim olan gazaltı kaynak makinamı bir kaç gün içinde inşallah alıyorum , hep birlikte sonuçları görecek , üzerinde tartışarak kendimizi geliştirip yine bir şeyler öğreneceğiz bu kesin :)

çok uzatmadan şunu söyleyebilirimki birilerinin yaptığım emeğimi, beğenip fiyatını uygun görüp , bunu seri anlamda benden istemesi herşeyden önce (maddiyatttan ) bile önce beni gururlandırıyor , daha öncede kader kapımı çalmış ben uyanamamışım aslında , ama kısmet suzukı ınazumayla ayağıma geldi cümlesi boş yere olmasa gerek ve galibada unutamayacağım bir model olarak hep şuur altı arşivimde çakılı kalacak :)

iyi niyetlerinden dolayı başta sen ve diğer tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum , bu arada 1 hafta kadar sonra geleneksele bağladığımız pide organizasyonu için çalışmalarımı başlattım haberiniz ola :)

çelikatlı
13 Temmuz 2013, 00:49
pideni yemeye gene geleceğiz inşallah:) bu iş içinde tekrar tebrik ediyorum allah utandırmasın. elimizden geldiğince arkanda destekciniz. hatta er6f için arka çanta demiri çalışmalarına başlayabilirsin:wiinkk:

selo9115
13 Temmuz 2013, 00:52
pideni yemeye gene geleceğiz inşallah:) bu iş içinde tekrar tebrik ediyorum allah utandırmasın. elimizden geldiğince arkanda destekciniz. hatta er6f için arka çanta demiri çalışmalarına başlayabilirsin:wiinkk:

kanka er6 yı naptın çıktımı

piyanist_irf
13 Temmuz 2013, 00:55

şu saatten sonra herşey mümkün nihat, olmayacak şey yok biliyorsun :) insan istesin yeterki , mesala çok saçma bulabilirsiniz ama 600 rr lara bile koruma demiri düşüncelerim var neden 600 rr ??? çünki sevdiğim yakın arkadaşımda var :) ve yatırdığında ne kadar masrafa girdiğini ben biliyorum :) tabi 600 rr a yakışır bir şekil olmalı , yapmaya kalksam model çok aslında ama zaman denen çok değerli ve hızla akıp giden bir kavram var hepsini içine sığdırabilirmiyim bunun üzerinde konuşmak lazım gelir :)

çelikatlı
13 Temmuz 2013, 00:55
çıkmadı kanka gökanda hala motor. bi iki haftaya çıkacak inşallah.

mete_han
13 Temmuz 2013, 17:37
mrblr aranıza yeni katıldım ve bugün itibari ile 300 km de bir inazumam var lakin benden önce motorun ilk sahibi olan kişi motoru sağa ve sola düşmürmüş elcikler kırık ve kaynaklı elcik için değiştirmiş olan yada önerisi olan var mı .

Başkan şalom...metehandro bekci ben...:wiinkk: senin manetlerden sordum Tekay Motordan Eraya...yarına bilgi verecek dönüş yapacak...

yaklaşık olarak 2 gün önce kocaeli suzukı yetkili servisi ile yaptığım görüşmeler sonucunda , ınazuma başta olmak kaydıyla , v strom,ktm duke 200, sym wolf 250, kanuni gt 170 modellerine koruma demirleri, tasarım ve dizayn çalışmalarına teknik altyapımıda tamamlayıp bayramdan sonra başlayacağım inşallah , çıktığım bu yolculukta beni yalnız bırakmayarak , maddi manevi yardımlarını esirgemeyen tüm dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum .

http://img837.imageshack.us/img837/1042/fo4m.jpg (http://img837.imageshack.us/i/fo4m.jpg/)

http://img35.imageshack.us/img35/3154/4gpq.jpg (http://img35.imageshack.us/i/4gpq.jpg/)

http://img21.imageshack.us/img21/8093/2dn5.jpg (http://img21.imageshack.us/i/2dn5.jpg/)

http://img841.imageshack.us/img841/4569/8twz.jpg (http://img841.imageshack.us/i/8twz.jpg/)

hayırlı olsun İrfanım yukarıdaki maleris nikli argedeş hamili kart yakinimdir senden bir arzusu olursa hemen esas duruşa geçiyosun gangaleyta..gereğini yap kuzucumm..çaktınn...:P

Ramazan Can
13 Temmuz 2013, 17:45
mete kanka torpil yok :P

mete_han
13 Temmuz 2013, 17:48
mete kanka torpil yok :P

:P

ganga nasip olursa bende Inazumaya odaklandım...hedef belirledim...nasipse alıcam artık...bu sene içinde kelepir bakıyom...

piyanist_irf
13 Temmuz 2013, 22:42
Başkan şalom...metehandro bekci ben...:wiinkk: senin manetlerden sordum Tekay Motordan Eraya...yarına bilgi verecek dönüş yapacak...

hayırlı olsun İrfanım yukarıdaki maleris nikli argedeş hamili kart yakinimdir senden bir arzusu olursa hemen esas duruşa geçiyosun gangaleyta..gereğini yap kuzucumm..çaktınn...:P

la olm forum önünde aşkımızı çığırtmak zorundamısın illa :cherry: torpile gerek bileme kalmaz panpişim , için rahat olsun , gönül dostları kafadan 1/0 başlar skora hep öndedir hep torpilllidir bilmezmisin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------

ganga nasip olursa bende Inazumaya odaklandım...hedef belirledim...nasipse alıcam artık...bu sene içinde kelepir bakıyom...

çalılıklara yaslan ölü taklidi yap yiğenim :cherry: bir kaç yüzyıla kalmaz 8 bine bir inazuma düşürürsün için rahat olsun, bu arada inazumalar 12500 fırlıyor habarınız ola suzukı bayiiinden aldığım duyum bu yöndeydi malesef ,:(

ama sanada yakışır bir ınazuma biliiinmiii :)

Ramazan Can
13 Temmuz 2013, 23:24

bende kanka... ama pahalı namussuz....

salcano_7946
15 Temmuz 2013, 18:15
metehandro bekcısı uzerıne ınce bıseyler alıp hafıf one egılıp beklemeye baslamıs anladıgım gadarıynan......eee hayırlısı mademse....

Felis Leo
16 Temmuz 2013, 14:54
İnazuma ilgili konuları takip ediyorum İnşallah 2014 s modelini bekliyorum mavi renk alacağım umarım fazla fiyat farkı olmaz karenajlarının fazla olması ve rüzgarlık camı çok güzel.

metalgamer
16 Temmuz 2013, 23:48
Arkadaslar an itibariyle ben de artik bir inazuma sahibiyim.Su an ruhsat islemleri ile ugrasmaktayim persembe gunune ruhsat icin randevu aldim, bakalim bir aksilik cikmazsa haftasonu elimde olacak inazuma.Kullanmis arkadaslara(ve motoru bilen :)) bir sorum var rodaj ile ilgili bolumde 800kmye kadar 5500 devir 800-1600 kmye kadar 8250 sonrasinda 11000 devire kadar kullanilmasi oneriliyor.Ben artcili kullanan biriyim ancak bu ilk sifir motorum olacak( ilk motorum da sifirdi ama o 5 sene once aldigim cin mali 150 cc bir scooter) bu yuzden hic rodaj acmadim diyebilirim.Bir cok kisi rodajda artcili kullanilmamasini oneriyor, ancak kullanim kilavuzunda boyle bir uyari yok, ikincisi ise 8250 devir forumda gordugum uzere 6. viteste 85 km yapar ki diyelim uzun yola ciktim rodaji acmak icin o yol bitmez yahu :S.Siz nasil rodaji actiniz?

zaferkarizma
17 Temmuz 2013, 00:05
rodaj açtınız die bi kelime yok .rodaj die bir olay var. evet rodajdayken çift kişi binilmez. motor zorlanılmaz her vitesde 5500 devir geçilmez . rodajı kitapçığa uygun yaptığında moroun uzun ömürlü olur . motorunda hayırlı olsun.

selo9115
17 Temmuz 2013, 00:16
Arkadaslar an itibariyle ben de artik bir inazuma sahibiyim.Su an ruhsat islemleri ile ugrasmaktayim persembe gunune ruhsat icin randevu aldim, bakalim bir aksilik cikmazsa haftasonu elimde olacak inazuma.Kullanmis arkadaslara(ve motoru bilen :)) bir sorum var rodaj ile ilgili bolumde 800kmye kadar 5500 devir 800-1600 kmye kadar 8250 sonrasinda 11000 devire kadar kullanilmasi oneriliyor.Ben artcili kullanan biriyim ancak bu ilk sifir motorum olacak( ilk motorum da sifirdi ama o 5 sene once aldigim cin mali 150 cc bir scooter) bu yuzden hic rodaj acmadim diyebilirim.Bir cok kisi rodajda artcili kullanilmamasini oneriyor, ancak kullanim kilavuzunda boyle bir uyari yok, ikincisi ise 8250 devir forumda gordugum uzere 6. viteste 85 km yapar ki diyelim uzun yola ciktim rodaji acmak icin o yol bitmez yahu :S.Siz nasil rodaji actiniz?

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin
ben sırf rodajım bitsin diye ist.den edirne 300 km yolu 7 saatte aldım ama gel birde bana sor ölüm geldi o yol bana
5500 rpm yi geçmedim her vitesi kullandım yeri geldi ikiye üçe düştüm sürekli devir düşerek çıkarak yol aldım
zaten kitapçıktada yazan bu
seninde öyle yapmanı tavsiye ederim benim şuan rodaj felan kalmadı 1700 km oldu şimdi artık rahat rahat yapıştırıyorum
ama rodaj çok önemli motorun uzun ömürlü performanslı olmasını istiyorsan katlanacaksın rodajı harfien uygulayacaksın
mümkünse tek kiş bin
aynı devirleri ve aynı hızda gitme
sürekli devir çevir bir hızlan bir düş
ilk 800 km ye kadar bu şekilde yap
sonrasında 8500 rpm yi 1600 kmye kadar geçme oda zaten 100 km hıza çıkıyor buda senin işini görür

yusufozugenc
17 Temmuz 2013, 02:02
Herkese merhaba. O mu bu mu derken seçenekler 2ye düştü. Inazuma ve cbr250r. Tarz ve konfor bakımından inazuma aklıma en çok yatan. Deneyimlerinize başvurmam gerek. Inazumayı aktif olarak kullananlara, özellikle istanbul trafiğinde kullananlara soruyorum. Inazuma 100e kadar rahat çıkıyor eyvallah, peki ya sonra? İstanbul trafiğinde ara hızlanmalarda rahat edebiliyor musunuz? E5'te sol şeritten sıkıştırılmadan ve motoru limitine kadar zorlamadan rahat rahat gidiyor musunuz, yoksa bu motorun yeri sağ şerit midir? Şahsen benim gönlüm naked olduğu için inazumadan yana fakat kullandığım motorun istanbul trafiğinde seri olmasına ihtiyacım var. İnternette hızlanma adına bir kaç video izledim, hepsi birbirinden farklı. E5'te Tem'de rahat rahat 130 civarı hızlara çıkabilir miyim? Bu yüzden en doğru yorumu siz kullanıcıların yapacağını düşündüm ki tek dert top speed değil ara hızlanma da çok önemli. Aydınlatırsanız memnun olurum :rendeer:

selo9115
17 Temmuz 2013, 02:25
bugun bakırköyden kadıköy tarafına geçtim e-5 te kullandım e-80 de sonuç kararınca yeterli zaten bu motor stabil 130 la gidebilmekte 130 la zaten e-5 te sürekli gidemezsin tali yollar araya giren arabalar felan.
sol şerit sağ şerit diye ayırım yapamazsın çünkü bunu yapacak kişi zaten sensin söförlüğün iyi ise ne sağda kalırsın nede sol da makas yaypark istediğin şeridi kullanırsın.
mesela benim en çok hayran kaldığım 90 ila giderken aniden gazı açtığında kafayı kaldırıp 130 u görmen bu beni zaten tatmin ediyor
ki,senide tatmin edeceğini tahmin ediyorum.
inazuma sürat motoru değil keyif motorudur
konforlu rahat sürüşler için tasarlanmıştır bundan yüksek süratlar beklenmemeli zaten beklense inazuma olmazdı
cbr 250r veya ninja olurdu inazumadaki keyif konfor ikisindede yok ama cbr ve ninjadaki hız sürat te inazumada yok
bilmem anlatabildim mi?
45 gündür inazuma kullanıcısıyım daha bir eksi yanına rastlamadım.

yusufozugenc
17 Temmuz 2013, 02:35
bugun bakırköyden kadıköy tarafına geçtim e-5 te kullandım e-80 de sonuç kararınca yeterli zaten bu motor stabil 130 la gidebilmekte 130 la zaten e-5 te sürekli gidemezsin tali yollar araya giren arabalar felan.
sol şerit sağ şerit diye ayırım yapamazsın çünkü bunu yapacak kişi zaten sensin söförlüğün iyi ise ne sağda kalırsın nede sol da makas yaypark istediğin şeridi kullanırsın.
mesela benim en çok hayran kaldığım 90 ila giderken aniden gazı açtığında kafayı kaldırıp 130 u görmen bu beni zaten tatmin ediyor
ki,senide tatmin edeceğini tahmin ediyorum.
inazuma sürat motoru değil keyif motorudur
konforlu rahat sürüşler için tasarlanmıştır bundan yüksek süratlar beklenmemeli zaten beklense inazuma olmazdı
cbr 250r veya ninja olurdu inazumadaki keyif konfor ikisindede yok ama cbr ve ninjadaki hız sürat te inazumada yok
bilmem anlatabildim mi?
45 gündür inazuma kullanıcısıyım daha bir eksi yanına rastlamadım.

Cevabınız için teşekkür ederim. Inazumada eksi bir yana rastlanılacağını sanmıyorum gerçekten çok kaliteli ve şık bir motosiklet. Tek düşündüğüm şey hızı ivmelenmesi tatmin eder mi? Ki çabucak 130 gibi bir hıza ulaştığınızı söylüyorsunuz bu da şehir içi için yeterli denilebilecek bir hız. Cbrın eğlencesi inzanı biraz cezbediyor ama onun da inazuma kadar dayanıklı olamayacağını düşünüyorum. Aldığım motorun bana 4 5 sene bakımları dışında sorun çıkarmaması lazım. Bu konudaki düşünceniz nedir? Muhtemelen siz de alırken cbrı incelemişsinizdir. Motor ömrü konusunda bir fark var mıdır ikisi arasında?

selo9115
17 Temmuz 2013, 04:54
istanbulda nerde oturuyorsun maltepede tuna oto.var orada test etme imkanın var gitmek istersen yardımcı olurum istersen hem görür inceler hemde test etmiş olursun

cbr de inceledim test ettim sym wolf 250 ide ama bana inazuma daha keyifli geldi

motor ömrü konusunda uzun ömürlü olanı tamamen kullanıcı ile alakalı bakımını yağını günü gelmeden yaptırırsan seni hiçbir motor üzmez bak mesela bir arkadaşım var normalde 3 binde yağ değişmesi gerekiyor bu bin kmde bir değiştiriyor onun motorun üstüne yok 15 bin de aynı motorlarla yarışa giriyor yetişen yok
yani dediğim gibi önemli olan bakımı yapman hor kullanmaman

zaten sıfır alırsanda 4-5 sene boyunca sana sadece yağ masrafı çıkartır arıza sorun çıkaracayını sanmam

vabisciler
17 Temmuz 2013, 06:26
aslında şu saatten sonra bende düşünür oldum . şu barkın abinin videosunu izleyince hoşuma gitmedi değil. alırsam ilk iş şu saçma ön çamurluğu değiştiririm ama . çok düşünmüşmü acaba bunu yapan adam hondaya yamahaya bir bakarda öyle yapar.

sbr
17 Temmuz 2013, 12:23
istanbulda nerde oturuyorsun maltepede tuna oto.var orada test etme imkanın var gitmek istersen yardımcı olurum istersen hem görür inceler hemde test etmiş olursun

cbr de inceledim test ettim sym wolf 250 ide ama bana inazuma daha keyifli geldi

motor ömrü konusunda uzun ömürlü olanı tamamen kullanıcı ile alakalı bakımını yağını günü gelmeden yaptırırsan seni hiçbir motor üzmez bak mesela bir arkadaşım var normalde 3 binde yağ değişmesi gerekiyor bu bin kmde bir değiştiriyor onun motorun üstüne yok 15 bin de aynı motorlarla yarışa giriyor yetişen yok

zaten sıfır alırsanda 4-5 sene boyunca sana sadece yağ masrafı çıkartır arıza sorun çıkaracayını sanmam

merhaba Selami, o arkadaşın kim öğrenebilirmiyim? motoru ne marka?

leon99
17 Temmuz 2013, 13:18
inazuma aksesuar paketini sadece sıfır motosiklet aldığımızda mı alabiliyoruz yoksa ayrıyeten satışı var mı fiyatta fark eden bir durum var mı arkadaşlar.

Seko
17 Temmuz 2013, 13:54
Evet aynı şeyi ben de merak ediyorum. Bir de o paketteki 26 litre çantanın yerine 33 litre çanta alınabiliyor mu yoksa illa 26 litre olacak diye şart mı var ?

sbr
17 Temmuz 2013, 14:03
Evet aynı şeyi ben de merak ediyorum. Bir de o paketteki 26 litre çantanın yerine 33 litre çanta alınabiliyor mu yoksa illa 26 litre olacak diye şart mı var ?

tuna motor komple paker olarak 1000liraya yakın fiyat vermişti. bu pakete dahil olanlar:
1.koruma demiri
2.çanta demiri+çanta (litresini hatırlamıyorum)
3.tank pad ve depo yan padler
4.orta sehpa
5.tur camı

yanlışım varsa selo düzeltir.

selo9115
17 Temmuz 2013, 14:20
inazuma aksesuar paketini sadece sıfır motosiklet aldığımızda mı alabiliyoruz yoksa ayrıyeten satışı var mı fiyatta fark eden bir durum var mı arkadaşlar.

farketmiyor iki türlüde alabilirsiniz fiyatıda aynı yalnız almadan önce bütün bayileri arayıp fiyat sorun fiyatlar inanılmaz oynuyor 600 tl ile 950 tl ye bile satan var.
çantayı 25 lt olarak veriyorlar 33 lt alma gibi bir lüksünüz yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------

merhaba Selami, o arkadaşın kim öğrenebilirmiyim? motoru ne marka?

o kendini biliyor
motoru apache'dir
canını alır motorun
o kadar performanslıdır (maşallah)
kimse yetişemez ona
baş harfi sabri.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Seko
17 Temmuz 2013, 15:49
Peki 25 litre çantaya kapalı kask sığıyor mu ? Benim 33 litre Shad SH33'e LS2 anca sığıyor çünkü. Akseuar paketli resmini yayınlayan arkadaş var mı bu başlıkta ?

yusufozugenc
17 Temmuz 2013, 15:59

Başakşehirdeyim, teşekkür ederim. İkisi de avantajları olan motosikletler. İş üzerine oturup hangisi daha iyi hissettiriyor ona bakmaya kaldı

mete_han
17 Temmuz 2013, 16:03
la olm forum önünde aşkımızı çığırtmak zorundamısın illa :cherry: torpile gerek bileme kalmaz panpişim , için rahat olsun , gönül dostları kafadan 1/0 başlar skora hep öndedir hep torpilllidir bilmezmisin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------

çalılıklara yaslan ölü taklidi yap yiğenim :cherry: bir kaç yüzyıla kalmaz 8 bine bir inazuma düşürürsün için rahat olsun, bu arada inazumalar 12500 fırlıyor habarınız ola suzukı bayiiinden aldığım duyum bu yöndeydi malesef ,:(

ama sanada yakışır bir ınazuma biliiinmiii :)

eyvallah İrfancım...kolay gelsin sanada...

metalgamer
17 Temmuz 2013, 17:08

Ben Florya Batuhan Motor'dan aldım farkını verirseniz(50 TL) büyük çanta veriyorlar.

mbuyuk
17 Temmuz 2013, 17:19
Metehan ganga senin kulağın deliktir seversin ekşın dolu işleri, inazumanın şu GW250S modelinden haber varmı aceb :)
senin istihbarat işleri sağlamdır şu yüksek mevkideki panpalarınla bi gonnekşın kursanda bilgilendirsen bizleri :mrgreen:
bizde karşılığında bi köfte ışınlasak burdan sana :P

mete_han
17 Temmuz 2013, 17:56
Suzukı ile hiç bir bağlantım yok abi inan...bir zamanlar 2005 yılında Ferco Motor da Murat Güzel isimli bir abimizle tanışmıştım...beni Korlas Motor yönlendirmişti eski suzukı satış müdürüydü...vesile olmuştu pıaggıo lıberty 200 almıştım..başka da suzuki ile alakam olmadı...

Seko
17 Temmuz 2013, 18:36
GW250S inşallah 2014'te gelir. Kısmet olursa ben de önümüzdeki yaza 250 cc'ye geçeceğim ve yeni bir model gelmezse şu an için ilk tercihim Inazuma olacak. S modelinde uzun yol da iyi olur.

mbuyuk
17 Temmuz 2013, 19:41
Suzukı ile hiç bir bağlantım yok abi inan...bir zamanlar 2005 yılında Ferco Motor da Murat Güzel isimli bir abimizle tanışmıştım...beni Korlas Motor yönlendirmişti eski suzukı satış müdürüydü...vesile olmuştu pıaggıo lıberty 200 almıştım..başka da suzuki ile alakam olmadı...

kaderimize teslim olacaz artık :pale:

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

GW250S inşallah 2014'te gelir. Kısmet olursa ben de önümüzdeki yaza 250 cc'ye geçeceğim ve yeni bir model gelmezse şu an için ilk tercihim Inazuma olacak. S modelinde uzun yol da iyi olur.

valla serkan kardeş çok istedim ama şimdiki inazuma da far sabit olmayınca ısınamadım motora,
ama bu S modeli gelirse inan fiyatına falan bakmayacağım haberini aldığım anda alacağım cbf den sonra bayram ettirecek bana :mrgreen:
cbf den alışkanlık herhalde benimkisi, böyle kafa grenajı olmayan motora binince kendimi bile çıplak gibi hissediyorum :P