PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lifan 150cc discovery (Motor kapağı)

serdar87
03 Aralık 2011, 02:57
selam arkadaşlar...

Lifan 150 discovery için motoru kapatmaya plastik parça varmı ?
Aynı yarıs motorlarında olduğu gibi... uydurma parça da olabilir !!!

immortalboss
03 Aralık 2011, 12:39
Sanırım sağ ve sol grenajlardan bahsediyorsun.O grenajları sanayide fiberciye yaptırabilirsin.Ama tavsiyem grenajı tam kapalı yapmaman.Yoksa motosiklet soğumak için gerek duyduğu rüzgarı alamaz.Tel ile havalandırma boşluğunu kapatarak yada açık bırakarak yaptırabilirsin.Sanırım istediğin de bu tarz bir parça.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-gercekten-motorcuyum-diyenlere-65723358/detay/?

serdar87
03 Aralık 2011, 13:42
yorumun için sağol !!!
Evet öyle bir parça lazım, cünkü lifan tam bir iskelet gibi duruyor, cok çirkin ya.... aslında satmayı düşünüyom ama daha karar veremedim...

Bizim buralar biraz fazla arazi olduğundan aslında cross almayı düşünüyom..... ama benim aklımda olan 250cc motor almak.... ben motoru hem asphalt da hem dağda sürmek için alaçağım... yani 50% / 50 %
Onun için şimdi hangi motoru alaçagıma karar veremedim... alaçağım motorun hızı yüksek olması gerekior.... 2 çift teker almayı düşünüyom bir iyi dişli teker ve birde asphalt tekeri.. gerekdiği zaman deyiştiririm...

elimde iki motor var... biri bildiğin lifan 150 ve biride mondial 150 otamatık fites scooter tipi (ikiside daha sifır 4000km geçmemiş)....... ikisini satıp süper bir motor lazım bana...

hangi motoru tafsiye edebilirsin bana... yoksa eduro tipi' mi alıyım ???

immortalboss
03 Aralık 2011, 14:35
Vallaha bu konuda alabileceğin bir sürü motosiklet var.Fiyat aralığına göre yorum yapmak lazım.Tabi ki ihtiyacına göre de. %50 kullanımlık diyorsun.Ama nerede oturduğuna bağlı.Yakında servis ağı nasıl bu da önemli.Eğer gönderdiğim parçayı yaptırmak istersen sanayide fiber ustaları ile görüşmen gayet iyi olacaktır.İstediğin şekilde dökerler kalıbı.Paran varsa ktm derim her zaman. :) Honda,ktm,yamaha bu tür markalardan şaşmaman çok iyi olur senin için.

serdar87
03 Aralık 2011, 17:53
ben fiber sanayilere bakıyım ozam sağol !
ama istediğim sekili nasıl anlataçam ben onlara... motoru da götürmem gerekir heralde, insallah yapabilirler ?

şimdi elimdeki iki sıfır sayılır motorları satarsam... elime yaklaşık 3500-3800 TL geçiyor
ben nevşehirde/Ürgüp'de kalıyorum !!

vallah hangi motoru alıyım şaşırdım.... alaçağım motoru 50% asphalta kullançağım için motor EN AZ 150km/h yapması lazım... onun için en ez 250cc olması lazım

immortalboss
04 Aralık 2011, 12:37
Sen bence lifanla devam et.Yoksa kafan çok karışacak. :) O parçayı fibercilere tarif etmek içinde yazıcıdan çıktı al.Onlar bakarak benzer birşey yaparlar.Hatta bazılarının elinde hazır motosikletler için yapılmış olan var.%95 ybr için birkaç tane hazırlıyorlar.

serdar87
04 Aralık 2011, 14:08
yok ya kafam niye karışsın.... benım lifanın hiç düzeni yok ve bana dağa çıkaçak motor lazım... lifanın yerden motora yüksekliğini hiç gördünmü sen.... ufaçık bir taşın üstünden geçersen altı hemen deyor bizim kapıdan bile dikkat etmeden çıkamıyom....

benim kafan bu motora takıldı ama nasıl alaçam, motor heralde daha çıkmadı piyasaya ?
kardeş motor dehşet ya :)

http://www.hanwaymotor.com/product-enduro-STR%20250NC-01.htm