PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter Alıyorum ( İtiraflarım Var )

enesbey
27 Kasım 2011, 01:36
Öncelikle kardeşime alıyoruz felan diye konu açmıştım.
itiraf ediyorum 14 yaşındayım ve lise 1 im :) bu yalan için herkesten özür diliyorum öncelikle....

Benim motor tutkum bambaşka , çocukluktan beri bisiklet sürüken yanımdan geçen scooterlara hep özenmişimdir .birde şu kebabçıların çırakları genelde scooter kullanıyo siparişler için hep onların yerinde olmak istemişimdir.
Konuya gelirsek ;

3 ay Tatilde Yani Motor Mevsiminde Scooter Almak İstiyorum ( mondial 125 Znu : 94 kg / görünüşünü çok beğendim , çok şirin )
7-8 yaşımdan beri bisiklet sürüyorum ( 1senedir sürmedim ) ama hiç scootera binmedim.

Scooter kullanımı nasıl başarabilirmiyim ? hemen 1 alt sokakta okul var öğrenene kadar orda alıştırma yapabilriim , sorun değil.
kebabçı çırakları felan çok kolay yaparsın diyo , bisiklet sürmekten farkı yok pedal yerine gaz var diyo , acaba dedikleri doğrumu ?

sürebilirmiyim sizce ?

( kask alıcam ama elbiseyikışa doğru almayı düşünüyorum , yazın zaten havalar sıcak :( ..)

Sizce Alıyımmı Başarabilirmiyim ?

Mengu16
27 Kasım 2011, 01:39
Scooter kullanmayi ogrenebilirsin ama bu yasta ehliyet alamayacagin icin trafige yada sokaga cikmamalisin, ama ev buyukse mutfaktan salona binebilirsin, teras veya bahce varsa oralarda binebilirsin.

enesbey
27 Kasım 2011, 01:44
Scooter kullanmayi ogrenebilirsin ama bu yasta ehliyet alamayacagin icin trafige yada sokaga cikmamalisin, ama ev buyukse mutfaktan salona binebilirsin, teras veya bahce varsa oralarda binebilirsin.

evde yer yokta , 1 sokak altta okul var . 50 metre ilerde piknik alanı var , ( bisiklet yolları felan var )

motorcu48
27 Kasım 2011, 01:59
hımmm güzel itirafmış o konuyu çok iyi biliyorum:D

ghostcorc
27 Kasım 2011, 01:59
evde yer yokta , 1 sokak altta okul var . 50 metre ilerde piknik alanı var , ( bisiklet yolları felan var )bende yaklaşık 36 senedir bisiklete biniyordum ve çocukluk hayalim olan scooterimi 8 aylık bir araştırmadan sonra kadıköyden aldım ve beykoza kadar ilkdefa sürerek geldim kullanımı bisikletten kolay bisiklette denge unsuru var yanlız max. hız scooterde 90 Km olduğu için çok dikkatli olman lazım kaza olasılığı çok yüksek koruyucu kıyafet ve kask çok önemli ben bakkala bile gitsem kask takıyorum .alabilirsin ama sen kendin getirme bilen birisi getirsin ve ehliyetliolsun motoru sıfırken kaptırma kolaygelsin

askon
27 Kasım 2011, 02:03
evde yer yokta , 1 sokak altta okul var . 50 metre ilerde piknik alanı var , ( bisiklet yolları felan var )
hangi yol olursa olsun bu işin şakası yok kanun var nızam var senın yaşındakı birisi spor yapıyorsa spor amaçlı motosıklet kullanıp bunun eğitimini alacaksa ve aile desteği ile bunu yapacaksa eyvallah ama onun harıcınde BİSİKLET dahi kullanamazsın bakma ülkemızde yasalar işlemıyor normalde bisklete dahı ehlıyet sart kask ve koruma şart gayriihtıyarı şekılsız düzensız yaşadığımız için kara düzen gidiyor ama bırde bunu motosıklet ile bütünleştırecek olursan işin içinden cıkılmaz durum olur .

enesbey
27 Kasım 2011, 02:21
bende yaklaşık 36 senedir bisiklete biniyordum ve çocukluk hayalim olan scooterimi 8 aylık bir araştırmadan sonra kadıköyden aldım ve beykoza kadar ilkdefa sürerek geldim kullanımı bisikletten kolay bisiklette denge unsuru var yanlız max. hız scooterde 90 Km olduğu için çok dikkatli olman lazım kaza olasılığı çok yüksek koruyucu kıyafet ve kask çok önemli ben bakkala bile gitsem kask takıyorum .alabilirsin ama sen kendin getirme bilen birisi getirsin ve ehliyetliolsun motoru sıfırken kaptırma kolaygelsin

Kask takıcam , elbiseyide yaz bittikten sonra giyicem .elbise çok önemli biliyorum ama yazın havalar çok sıcak.
bisiklette hiç kazam olmadı şuana kadar . 2 sene felan önce bir günde yaklaşık 20-30 km yapmışlığım bile var :)..

tek korkum sürememek scooteru . mondial 125 znu nasıldır sizce ? vespaya çok benziyor hoşuma gidiyo bu tarz scooterlar. ehliyeti aldıktan sonraki hedefim ise kawasaki ninja 250 r <3 .

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------

hangi yol olursa olsun bu işin şakası yok kanun var nızam var senın yaşındakı birisi spor yapıyorsa spor amaçlı motosıklet kullanıp bunun eğitimini alacaksa ve aile desteği ile bunu yapacaksa eyvallah ama onun harıcınde BİSİKLET dahi kullanamazsın bakma ülkemızde yasalar işlemıyor normalde bisklete dahı ehlıyet sart kask ve koruma şart gayriihtıyarı şekılsız düzensız yaşadığımız için kara düzen gidiyor ama bırde bunu motosıklet ile bütünleştırecek olursan işin içinden cıkılmaz durum olur .

Bisiklet için ehliyet mi gerekiyor ? ilk defa duydum . öğrenmiş oldum saol bilgi için . 6 yaşındaki çocukalrda bile bisiklet var :)

samsam
27 Kasım 2011, 02:43
Slm

Ailen okey mi dedi bu konuya,

Slm

enesbey
27 Kasım 2011, 02:46
Slm

Ailen okey mi dedi bu konuya,

Slm

Öncelikle Ailem beni küçükken çok şımarttığı için , her dediğimi yaptıran tipim..
Babamla felan konuştuk önce almak istemedi sonra bisiklet gibi felan diyerek kandırdım . sınıfı geçersem yazın direk alıyo .
Sınıfıda % 75 geçicem . 1 .sınavlar çok iyi şu anda

ghostcorc
27 Kasım 2011, 02:59
Öncelikle Ailem beni küçükken çok şımarttığı için , her dediğimi yaptıran tipim..
Babamla felan konuştuk önce almak istemedi sonra bisiklet gibi felan diyerek kandırdım . sınıfı geçersem yazın direk alıyo .
scooter için birşey demeyeceğim ama çok iyi pişmen lazım kawasakiye geçmen için çünkü vitesli motor scootera benzemiyor çok dikkat istiyor ben bu mayısta aldım ybr mi ama 1. vitese alışana kadar canım çıktı gerçi temmuzda istanbul-bandırma -altın oluk -izmir-altın oluk-bozcaada ve istanbul 2000Km üzerinde yol yaptım ama 80 Km den yukarı çıkmadım sorunsuz geçti.Ama herkez 10,000 km den önce kimse ustalaşamaz diyor bilgine

jonturka
27 Kasım 2011, 03:08

Sınıfı geçmene bu kadar sevinicekse baban, adama hayatı zindan etmişsin aferm sana..

enesbey
27 Kasım 2011, 03:21
scooter için birşey demeyeceğim ama çok iyi pişmen lazım kawasakiye geçmen için çünkü vitesli motor scootera benzemiyor çok dikkat istiyor ben bu mayısta aldım ybr mi ama 1. vitese alışana kadar canım çıktı gerçi temmuzda istanbul-bandırma -altın oluk -izmir-altın oluk-bozcaada ve istanbul 2000Km üzerinde yol yaptım ama 80 Km den yukarı çıkmadım sorunsuz geçti.Ama herkez 10,000 km den önce kimse ustalaşamaz diyor bilgine

motor kursuna kadar scooter . 17 yaşında kursu bitirip vitesliye geçmeyi düşünüyorum .
Ayrıca bir sorum var internette scooter eğitim videosu bulabileceğim bir yer varmı ? aradım ama bulamadım :(

@jonturka sınıfı geçeceğimi babmda biliyor ama daha fazla çalışmam için söyledi bunu . ben yanlış anlattım kusura bakma.Yoksa çalışkan öğrenciyim.
devletten felan bursum var . ilköğretimi dereceyle bitirdim okul 6. dım . üstelik çok çalışmadan yaptım bu dereceyi sadece günlük tekrar + 20 soru ile ;)

kndstr1
28 Kasım 2011, 13:44
abicim trafik fazla yoğun olmayan yerlerde kullandığın sürece sıkıntı yok çok yoğun trafiğe çıkarsa hız limitin düşük olduğu için kaza yapma olasılığın çok yüksek istanbul trafiğide çok saçma zaten ben izmirde oturuyorum sıkıntı yaşamıyorum ama istanbul büyük şehir sıkıntı yaşarsın acele etme bence 100 cc al şimdilik öğren sonra büyütürsün ehliyetinle birlikte 250 cc al istediğin yerde kullan ama öncelikle paranı biriktirip kaliteli bi kask al bide kıyafet felan al.

gorkemuls
28 Kasım 2011, 13:50
Arkadasim sen ehliyet olmadan konu basligiyla konu acan arkadassin iste. Neyin itirafini yapiyorsun? Benim sana yazdiklarimi okumadin veya kendine yandas birilerini ariyorsun sanirim. Bu yazdiklarimi beynine iyice kazi arkadasim, sonra basin belaya girince anlarsin ne demek istedigimi.

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/96177-ehliyetsiz-motor-kullanmak.html konuyu buraya acmistin..!! Forumdakiler saf degil.

Motor devlete kalmiyor kucuk motorcu kardesim, 800 kusur bir cezasi mevcut. Onu odeyince motorunu geri alabiliyorsun. Alacagin motorda mondial 125zn, burda yazdiklarindan hic tecrubenin olmadigini anlayabiliyorum. Benim sana nacizane tavsiyem; 17 yasina gelip motor ehliyetini alana kadar motor isine bulasma. Cunku basin cok fazla derde girebilir, ornek vermek istersek,

Olay 1:

Trafige ciktin, bir arac sana carpti yere dustun, kolun kirildi ve hafif bir yaralanma oldu. Fakat kazada %100 sen haklisin, ama dur dur bir dakika senin ehliyetin yoktu. Bu yuzden %100 sen haksizsin, ve karsi arac dahil butun masraflari odemek zorundasin. Cunku senin kullandigin araci surebilecek herhangi bir yetki belirten belgen yok (ehliyetten bahsediyorum)

Gelelim olayin sonuc kismina,

1. Motoru ehliyetsiz kullanmaktan 850 lira para cezasi aldin.

2. %100 haksiz oldugun gerekcesiyle, (eger motorunun sigortasi yok ise) karsi tarafin tum maddi ve manevi zararini odemek zorundasin. Tahmini tutar yaziyorum 300 lira.

3. Motorun zarar gordu, atiyorum motorunun kaportasi kirildi ve catalin yamuldu vs... Tahmini masrafin 400 lira.

4. Kolun kirildi ve yaralandin, tahmini hastane masrafin 600 lira.

Simdi kucuk bir toplama isleminden sonra bilancoyu gorelim;

850+300+400+600= 2150TL

Gordun mu bak, birak motoru falan simdilik. iyisi mi otobusune bin pasa pasa, 2150 liran cebinde kalsin. Ayrica motora vericegin para da cebine kalir. Nerden baksan 3000, 3500 lira karin olur.