PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Kinetic Yakıt Sorunu.

sinanaydoqan
01 Kasım 2011, 23:28
Arkadaşlar 2000 model Honda Kinetic ZX 100cc motorsikletim var. Motorum 100 kmde 23 TL'lik yakıt yakıyor. Bildiğiniz 1.5 dci clio ile aynı yakıyor. Motorsiklet tamircisine götürsemde gene aynı yakıyor. Bu konuda bilgisi olan varsa bu fazla yakmasının sebebi nedir?

hocaseko
01 Kasım 2011, 23:57
olur mu canım..çatlasan 2 LT yakar...hava filitresi,buji kontrolünü yap hemen...

F54
01 Kasım 2011, 23:59
kınetıx en fazla 15 tl yakması gerek 100km de onunda hakkını verir benim amcada var 89 model hala taş gibi sadece 2 defa piston sekman attı o kadar

sinanaydoqan
02 Kasım 2011, 00:26
kınetıx en fazla 15 tl yakması gerek 100km de onunda hakkını verir benim amcada var 89 model hala taş gibi sadece 2 defa piston sekman attı o kadar

Motorun sağlamlığında bi sıkıntı yok. Motor bide tek kişide 70 iki kişide 70 üç kişide bile 70 yapıyor 70 geçemiyorum düzlükte. 85 km yapsada bu kadar yaksa gene razıyım. ama aşırı derece yakıyor. arkadaşların 4-5 tlye gittiği yere ben 8 tl yeri geliyor zorlarsan 9 tlye gidiyorum. geçenlerde motorcuya götürdüm birşeyler yaptı depoyu fulle 100 km sonra tekrar fulle ne kadar yakıyor bak dedi dediğini yaptım 100 kmde 23 tllik yakıt yakmış.

olur mu canım..çatlasan 2 LT yakar...hava filitresi,buji kontrolünü yap hemen...

bütün hava filtresi,buji, yağı herşeyini kontrol ettik gene bu kadar yakıyor çözüm bulmaya çalışıyorum. :silent:

sinanaydoqan
03 Kasım 2011, 21:18
Güncel...............

HaydarBıçak
03 Kasım 2011, 21:26
sübap ayarı ve karbüratör ayarı yaptırdınız mı?
birde bazı yerlerde okumuştum ne kadar doğrudur bilinmez ama egsozun içinin dolması şu 70 km olayına sebep olabilir

hocaseko
03 Kasım 2011, 22:03
benimde rampaları 30 ile çıkmaya başlamıştı bir anda...yağ ve filitresini değiştirdim,buji değiştirdim,hava filitresini değiştirdim...motor anında güçlenmişti...geriye arkadaşın dediği gibi karbüratör ve sübap ayarı kalıyor...zaten motoru ne ki? başka birşey kalmadı... :)

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

Olkay ustaya yada sungün ustaya uğra...kesin çözüm bulurlar...tabi merkezdeysen...

ayrıca artık motorda isteyebilir...gözün korkmasın,komik paralara rektifiye yaptırabilirsin...hala parçaları ucuzmuş diyorlar...

Samet Ağır
03 Kasım 2011, 22:07
bahsi geçen motosiklet 2 zamanlıdır...sübap ayarı filan yoktur yani....

tek cümle kuracağım..dikkate alın ve uygulayın..

egzoz....

içini açıp temizletin......

bunu yapamazsanız egzozdaki küçük çıkış borucuğunun çapı kalınlığında bir matkapla egzozu dışardan içeri doğru delin...(çıkış borusunun içinden sokun matkabı)

ve egzozu motordan söküp flanşın olduğu yere bakın..çok tıkalı ise bi şekilde vurun,kazıyın açın,

sonucu görün ve buraya da yazın....

kolay gelsin...

airhead
03 Kasım 2011, 22:08
iki zamanlı motor ne yaksa şaşırmayacaksın.Anormal yakması ve gitmemesi kompresör düşüklügüne dalalet.

sinanaydoqan
15 Kasım 2011, 21:15
karbüratör ayarlattım gene aynı yakıyor :/ zaten uğraşmak istemiyorum honda beat alıcam inş. :)