Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Günden Lastik gitti
vicuna
23 Ekim 2011, 09:17
Bilenler vardır 1 hafta önce bir motor aldım ve dün elime ulaştı motorla bayiden işyerime gittim ve motordan indiğim de değişik kokular geliyordu sağına soluna bakarken gördüm ki lastik bir yandan sıyırmış ve mahvolmuş.. Bakıldığında 2-3 cmlik bir boşluk var ama nasıl sıyırıp o kadar yediğini bilemiyorum.... Size sorum bunu servis karşılarmı acaba pazar olduğu için arayamıyorum servisi bende MT üyelerine bir danışmak istedim.. 2. Resimde boşluk ve arta kalan parçalar net gözüküyor.
http://c1110.hizliresim.com/q/r/3fmp.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/r/3fmy.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/r/3fn2.jpg
http://c1110.hizliresim.com/q/r/3fnd.jpg
piyanist_irf
23 Ekim 2011, 10:18
üstadım motosikletini sıfırmı aldın ? 2. elmi ?
eğer sıfıraldıysan kesinlikle garantiside vardır ve bu iş garanti kapsamına girer diye düşünüyorum çünki mekanik bir aksaklık var...
bence bi ustaya tekerin tellerine bir akort çeksin yada teker konumu milden , yamuk olabilir konuyu okurken daha aklıma bunlar geldi kal sağlıcakla. :)
resimlerde yenmiş olan lastiğin tamamının kenarı yenmişse büyük ihtimal arka teker mili eksen dışı takılmış olabilir,
yada yarısı yada 4/3 kenarları yenmişse tellerden olabilir ...
vicuna
23 Ekim 2011, 10:23
sıfır aldım daha 1. km yi doldurmadı ya bugün ne hayallerim vardı keratayla... :) pazartesi götüreceğim servise motoru bakalım artık..
K o r @ y
23 Ekim 2011, 10:24
ilk önce geçmiş olsun .. irfan abinin dediği gibi garanti kapsamına girer bu olay. hemen servisinle görüş gerekli olan ne varsa yapılsın. müşteri memnuniyeti :bounce:
piyanist_irf
23 Ekim 2011, 10:32
sıfır aldım daha 1. km yi doldurmadı ya bugün ne hayallerim vardı keratayla... :) pazartesi götüreceğim servise motoru bakalım artık..
götür servise adam gibi taksınlar tekeri artı olarakta lastiği değiştirme yoluna git bence sıfır motosiklette olacak işmi yavvvv valla uyus oldum sabah sabah ...
vicuna
23 Ekim 2011, 10:56
götür servise adam gibi taksınlar tekeri artı olarakta lastiği değiştirme yoluna git bence sıfır motosiklette olacak işmi yavvvv valla uyus oldum sabah sabah ...
Sen birde bana sor bütün planı yap motor çıksın.. Şimdi gitmek de istemiyorum bir yere ta böyle dursun bunlar atlayıp zıplamışsın olmaz demesinler diye sırf yatıyor garajda ya
piyanist_irf
23 Ekim 2011, 11:03
Sen birde bana sor bütün planı yap motor çıksın.. Şimdi gitmek de istemiyorum bir yere ta böyle dursun bunlar atlayıp zıplamışsın olmaz demesinler diye sırf yatıyor garajda ya
boş ver üstadım sana bişley olmasın insanın canı sıkılıyor tabiki ama şu konuya bi bakıver belki görmüşsündür de sabah sabah neşen yerine gelsin , sende zıç motürün içine :cherry:
http://www.motosiklet.net/forum/diger-haberler/94616-insan-diskisiyla-calisan-motosiklet-toto.html
Non-Quattro
23 Ekim 2011, 11:09
çok geçmiş olsun dostum sıfırsa garantiden yaparlar senin adina üzüldüm:(
vicuna
23 Ekim 2011, 11:25
boş ver üstadım sana bişley olmasın insanın canı sıkılıyor tabiki ama şu konuya bi bakıver belki görmüşsündür de sabah sabah neşen yerine gelsin , sende zıç motürün içine :cherry:
http://www.motosiklet.net/forum/diger-haberler/94616-insan-diskisiyla-calisan-motosiklet-toto.html
Cevapları okudukca gülmemek elde değil teşekkürler :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------
çok geçmiş olsun dostum sıfırsa garantiden yaparlar senin adina üzüldüm:(
İnşallah girer girmez ise vay halime...
erimozel
23 Ekim 2011, 12:02
Bunu garantiden yapamayız derlerse, motoru vitrinlerine doğru sürüp son anda kendinizi atın kenara motor dağıtsın ortalığı :queen:
Yapmak zorundalar kesinlikle sizin hatanız değil.
vicuna
23 Ekim 2011, 12:29
erimozel ben diğer motorların yanına koyup ateşe vermeyi düşünmüştüm kesin çözüm :) eğer ki olada garanti karşılamaz ise başvurabileceğim bir yargı kuruluşu varmı ?
anaconda84
23 Ekim 2011, 13:10
servis garantiden karşılamazsa eğer merkezlerini ara onlarla görüş şikayetini diler getir onlarda takmadı mı seni o zaman tüketici haklarına şikayet edeceğini söyle hala diretirlerse tüketici haklarına şikaytte bulun bi şikayet dilekçesi yaz oraya bak nasıl yaıyorlar sonra.
berk_cglr
23 Ekim 2011, 13:37
bırde eger benden bır tavfıye daha o ustundekı lastıklerı kullanma bıraz daha kalıtelı markalı bır lastık yerler ıslakken yada bır su ustunden gectıgınde resmen yaglı gıbı kayıyor
vicuna
23 Ekim 2011, 13:55
bırde eger benden bır tavfıye daha o ustundekı lastıklerı kullanma bıraz daha kalıtelı markalı bır lastık yerler ıslakken yada bır su ustunden gectıgınde resmen yaglı gıbı kayıyor
Servisten değişim için siparişte verecekleri lastiğin üstüne maliyet koyup daha değişik bir lastik alacağım.. Önerebileceğin bir model varmı ?
İHTİYAR
23 Ekim 2011, 14:17
O lastik çamurluk içinde bir yere sürtmüş gibi, gelirken bilhassa kasis vb geçişlerde esneme esnasında yukarıda bir civataya filan sürtmüş olabilir.
Bu sürüş esnasında farklı bir ses yapmıştır, üstelik dişli bir lastik ve tar tar tar sürtmüştür.
zaten olan olmuş tekrar kısa bir gözlem sürüşü size fikir verecektir. Yerini tesbit edip fotolayıp delillendirirseniz itiraz şansları kalmaz.
Yoksa bu haliyle götürürseniz sorunu çaktırmadan giderip suçu size atabilirler.
Siz, bak kardeşim şunu yanlış yapmışsınız, şuraya yanlış uzun civata takmışsınız gibi kesin hükümle gitmelisiniz.
Geçmiş olsun.
vicuna
23 Ekim 2011, 16:23
O lastik çamurluk içinde bir yere sürtmüş gibi, gelirken bilhassa kasis vb geçişlerde esneme esnasında yukarıda bir civataya filan sürtmüş olabilir.
Bu sürüş esnasında farklı bir ses yapmıştır, üstelik dişli bir lastik ve tar tar tar sürtmüştür.
zaten olan olmuş tekrar kısa bir gözlem sürüşü size fikir verecektir. Yerini tesbit edip fotolayıp delillendirirseniz itiraz şansları kalmaz.
Yoksa bu haliyle götürürseniz sorunu çaktırmadan giderip suçu size atabilirler.
Siz, bak kardeşim şunu yanlış yapmışsınız, şuraya yanlış uzun civata takmışsınız gibi kesin hükümle gitmelisiniz.
Geçmiş olsun.
Dediğini Sanayide çalışan bir arkadaşım geldi özellikle inceledi hiçbir şey yok dedi nereye sürttüğü belli bile değil ama en büyük ihtimal lastik kırıntılarının toplandığı alan kalıyor hani milden kaynaklanan bir sorun var ise tekerleğin doğru eksende dönmemesiyle oraya sürtmüş olur dedi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
Evet sorunu buldum... Egsoza ufak bir temas var.. boştayken birşey yok ama ben üzerine çıkınca egzoz bir şekilde tekere temas ediyor ve sıcaklığı ile tekeri eritmiş.. _?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------
Evet sorunu buldum... Egsoza ufak bir temas var.. boştayken birşey yok ama ben üzerine çıkınca egzoz bir şekilde tekere temas ediyor ve sıcaklığı ile tekeri eritmiş.. _?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:18 ----------
http://c1110.hizliresim.com/q/r/3ly2.jpg
Raphae1
23 Ekim 2011, 18:28
erimozel ben diğer motorların yanına koyup ateşe vermeyi düşünmüştüm kesin çözüm :) eğer ki olada garanti karşılamaz ise başvurabileceğim bir yargı kuruluşu varmı ? Elbette var . Tüketici haklarına başvurursun Ayıplı mal sattıkları içinde sana yenisini vermek zorunda bile kalabilirler.
immortalboss
23 Ekim 2011, 18:32
Oo hem geçmiş olsun hem de sorunu bulduğunuz için hayırlı olsun diyeyim. :) Takma kafana üstadım daha neler çıkacak başına kim bilir en kötü derdin bu olsun...Hayırlı olsun motosikletin :)
vicuna
23 Ekim 2011, 18:39
Teşekkürler dostlar bakalım artık yarın kesin bir yazı yazarım buraya.. Ya sitem edip kötü bir konu açarak yada adamları övebilirim..
Phantom264
23 Ekim 2011, 18:57
Geçmiş olsun garantiye biraz baskın davranın yoksa allem edip kallem edip kullanıcı hatası diyebilirler :) bu arada motorun markası ne :)
vicuna
23 Ekim 2011, 19:00
Geçmiş olsun garantiye biraz baskın davranın yoksa allem edip kallem edip kullanıcı hatası diyebilirler :) bu arada motorun markası ne :)
Yapabildiğim en fazla baskıyı yaparım söz konusu motor olunca :) Motorun markasına gelince ramzey Gy 150 Cross biraz acemi işi
Phantom264
23 Ekim 2011, 19:03
Tekrar hayırlı olsun yeni motorun ;)
vicuna
23 Ekim 2011, 19:07
Teşekkür ederim dostum motorun resimlerini koyamadan sorun resimleri koymak beni biraz kötü bir duruma soksada ilk denemede iyi sonuç çıkarmayı bekliyorum :)
zaferkarizma
23 Ekim 2011, 19:31
yaw sen resmi fln boşver marka model nedir ?
sey_47
23 Ekim 2011, 19:32
yaw sen resmi fln boşver marka model nedir ?
he ya marka model ne? benimde aklıma takıldı.
geçmiş olsun garanti halleder bence hiçbir şirket o kullanıcı hatası diyecek kadar saf değildir.
vicuna
23 Ekim 2011, 19:55
Üst mesajlarda bahsetmiştim ama görmemişsiniz :) ramzey Gy 150 Cross
piyanist_irf
23 Ekim 2011, 20:39
vay anasını yauuu :) maşaydı mildi, akort telleriydi derken egzost hayatta aklıma gelmezdi ama için rahat olsun en azından sorun çözülmüş , bu güzel ve kesinlikle kullanıcı hatası değil görüşündeyim hiç kafana takma sorunu hallederler bence :)
zaferkarizma
23 Ekim 2011, 21:05
benmi göremiyorum yoksa ciddi cidddi hiç bi yerde yazmıyomu :S
vicuna
27 Ekim 2011, 10:22
Egsozu serviste hallelttiler yeri değişti lastik ise fabrikadan gelecek önümüzdeki günlerde::
yürekçe
27 Ekim 2011, 10:35
Egsozu serviste hallelttiler yeri değişti lastik ise fabrikadan gelecek önümüzdeki günlerde::
lastik-fabrika?
inandın mı?
birine servisin telefonunu arattır ve sana lazım olan lastiğin ölçüsünü versin. bak bakalaım kaç tane varmış ellerinde....
o ölçüde bir lastiği fabrikadan mı beklerlermiş :D en fazla 30-35 tl dir....
MrSandman
27 Ekim 2011, 10:41
Senin yerinde olsam bunu bir işaret olarak kabul eder ve derhal o lastikleri değiştirirdim. Zira o Nylon lastikler son derece tehlikeli! Özellikle ıslak zeminlerde...
kurubuz
27 Ekim 2011, 11:19
Montaj hatası. Arka lastik sağ ve sol somunları eşit sıkılmamış bir tarafa kaymış. lastiğin dişleri de sürtmüş. kendi hataları karşılamaları gerekli.
vicuna
27 Ekim 2011, 13:06
Senin yerinde olsam bunu bir işaret olarak kabul eder ve derhal o lastikleri değiştirirdim. Zira o Nylon lastikler son derece tehlikeli! Özellikle ıslak zeminlerde... Tavsiye edebileceğiniz bir lastik varmı metzelere baktım ama fiyatları çok yüksek ...
MrSandman
27 Ekim 2011, 13:44
Metzeller en iyisi. Ama o olmasa bile Pirelli vb markalara bakmanı tavsiye ederim. Anes motorun bu konu ile ilgili bir başlığı (http://www.motosiklet.net/forum/anes-motor/73327-metzeler-ve-pirelli-lastiklerinde-mt-uyelerine-%2510-indirim.html)vardı. Taksit vs konusunda yardımcı olabilirler.
mete_han
27 Ekim 2011, 15:26
Remzi (ramzey)abi ise ne olursa olsun şaşmam...böyle bir markanın adı sanı yok buralarda...alanıda satanıda dövüyoruz...:queen:
tamam şaka...:P ama sadece 1000-1500 lirası olan ayağım yerden kesilsin işyerime ulaşımım rahat olsun vs düşüncesinde 2.elde tercih ediliyor artık bu ramzey denen itin kıçına sokulası marka...
garanti olayını çalıştırmalarına sevindim...peki ya sen motoru kullanırken arka kilitlenseydi (Allah korusun) halin nice olurdu diye düşünmedim değil...hevesini al ilk sıkıntıda sat kurtul hacı....ne alacağını sana söylemek istemem...ama ne almayacağını söyleyebilirim...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO