PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz değişimi

onur35
12 Ekim 2011, 15:09
Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyim sitemizde egsoz konusunda araştırma yaptım ama bu konuyu açma gereği duydum,egsoz hakkında çeşitli başlıklar açılmış ama hepsi farklı şeyler başka bir başlık adı altında da yazmak istemedim çünkü cevap alamıyorsun başlıkta ilk sayfada ne sorulmuşsa genelde ona cevap veriliyor o yüzden ama forum kirliliği yaptıysam affola...
Soruma dönersem ben KLR650 nin egsozunu komple değiştirmeyi istiyorum önceki motorum Cbr125'te LeoVince komple egsoz vardı ve sesine hayrandım tok bir ses veriyordu ve trafikte fark edilmeyi de kolaylaştırıyordu,yanlış aanlaşılmasın amacım apaçilik yapmak değil zaten motora nadir binerim.şimdi ben egsozu değiştirmek için ne yapmalıyım egsoz ve ara boruyu alıp direk sanayiye egsozcuya gidip taktırayım mı yoksa motorda herhangi bir ayar vs bişey gerekli mi egsoz değişimi motorun normal çalışmasını etkiler mi?aslında amacım 660larda olduğu gibi çift akrep yapmaktı ama şu aralar biraz tuzlu gelir:).ilgilendiğiniz için sağolun

onur35
12 Ekim 2011, 17:41
72 kez görüntülendi ama yorum sıfır,sanırım herkes benim gibi bilmiyor:sunny:

onur35
12 Ekim 2011, 20:37
egsoz değişimi motorun normal çalışmasını etkiler mi?yardım lütfen...

zeda3000
12 Ekim 2011, 20:55
Egzoz motorun mekanik sisteminin bir uzantisidir. Oncelike "Evet" motorun performansinda onemli bir faktordur. Duydugun ses ten daha cok gorevi vardir.

Egzozu sadece guzel bir ses icin aliyor isen. Basit bir mantikta dusunmelisin. Egzoz ayni bir trampet gibidir. Agiz yapisi , uzunlugu, kullanilan metal, ic haznesi cikacak sese buyuk etki eder.

Bu da demek oluyorki iyi mal esittir iyi para

Tek silindirli yuksek sikistirmasi olan bu motorda silindirik duz agizli orda boyda bir egzoz kullanman iyi olacaktir.

En buyuk onerim egzoz baglantisini hem yeni alacagin hemde eskisi icin vidali baglanti yapmandir. Ilerde muayenede sorun cikabilir.

jesse
12 Ekim 2011, 21:13
Klr için hazır kitler olması lazım eğer yoksa orjinal susturucu tüpü söküp kaynak yaptırmadan seçtiğin egzostu kelepçe ile takabilirsin

onur35
12 Ekim 2011, 22:30
şuan elimde silindirik bir tiger egsoz var arkadaşım kullanmıyormuş bana verdi onu deneyeceğim (kelepçe bağlantıları üzerinde) ama ben akrapoviç almayı düşünüyorum...bu arada vizeyi geçen günlerde yaptırdım sıkıntı olmaz ilgilendiğiniz için teşekkür ederim:cat:ama ben motora herhangi bi ayar gerektirir mi diye sormuştum:silent:karbüratör,sente ayarı vs gibi bişey duymuştum:sunny:

F54
12 Ekim 2011, 22:51
senin motora göre FMF varsa onlara da bakmalısın performans ı olumlu yönde etkiler ama fiyatı hakkında bi bilgim yok:pale:

SipahiTurk
29 Ekim 2011, 21:44
şuan elimde silindirik bir tiger egsoz var arkadaşım kullanmıyormuş bana verdi onu deneyeceğim (kelepçe bağlantıları üzerinde) ama ben akrapoviç almayı düşünüyorum...bu arada vizeyi geçen günlerde yaptırdım sıkıntı olmaz ilgilendiğiniz için teşekkür ederim:cat:ama ben motora herhangi bi ayar gerektirir mi diye sormuştum:silent:karbüratör,sente ayarı vs gibi bişey duymuştum:sunny:

Onur cevap buldunmu bilmiyorum ama ben yanıtlayayım. Evet değişimin ardından bir ayar gerekir. Yeni egzostuna göre sübap ayarı yaptırman gerekir ama İzmirde nerede yaptırabilirsin daha doğrusu düzgün bir ustayı nereden bulursun bilemiyorum. turkchopper internet sitesinde izmir il grubundan bir kişiye sorabilirsin. tekerin düz bassın.

immortalboss
29 Ekim 2011, 22:41
Onur cevap buldunmu bilmiyorum ama ben yanıtlayayım. Evet değişimin ardından bir ayar gerekir. Yeni egzostuna göre sübap ayarı yaptırman gerekir ama İzmirde nerede yaptırabilirsin daha doğrusu düzgün bir ustayı nereden bulursun bilemiyorum. turkchopper internet sitesinde izmir il grubundan bir kişiye sorabilirsin. tekerin düz bassın.
Tekrar sübap ayarı yaptırman gerek derken sübapları nasıl bir değere getirecek bunu nasıl bileceğiz? Mesela orjinal egzozdan sonra bir yoshimura komple egzoz taktığımızda nasıl bir sübap ayarı yapılacak?

harleytamir
29 Ekim 2011, 22:55
ne sübap ayarı :) egzos aldıysan karbüratörünede jet kit alıcaksın yakıt hava karışımın dengelenecek ve motoruna binmeye devam ediceksin kimler uyduruyor anlamıyorumki bu sübap ayarını mayarını egzos ve hava filtresi değişirse yapılıcak işlem enjeksiyonlu motorda power comander almak yada karbüratörlüde karbüratrö igneleri almaktır jet denir kendilerinede

SipahiTurk
16 Nisan 2012, 15:05
ne sübap ayarı :) egzos aldıysan karbüratörünede jet kit alıcaksın yakıt hava karışımın dengelenecek ve motoruna binmeye devam ediceksin kimler uyduruyor anlamıyorumki bu sübap ayarını mayarını egzos ve hava filtresi değişirse yapılıcak işlem enjeksiyonlu motorda power comander almak yada karbüratörlüde karbüratrö igneleri almaktır jet denir kendilerinede

Eminmisin :farao: