Orijinalini görmek için tıklayınız : motor yıkama için deterjan ?
takarya
01 Ekim 2011, 15:03
selamlar, motorumu süngersiz yıkamak için deterjana ihityacım var. satılan bir yer bilen varsa sevinirim.
motorcu48
01 Ekim 2011, 15:28
nası yani süngersiz nası oluyo
istediğin detarjan olsun genede süngerle bikere ovalamak lazım leke çıkmıyo yoksa
bide ben detarjanla yıkıyom .bikere oto şanpuanı aldım iyi etmedi tamam boyaya filan daha az zarar verirmiş ama bugune kadarda detarjanın bi zararını görmedim
-unnamed-
01 Ekim 2011, 15:29
en güzeli yumuşak güzel bir sünger...
yanınada bulaşık deterjanı..
cif olmasını tavsiye ederim süper köpürüyor....
Arap sabunu
Lastiklerede asidi kacmis kola.
baris4444
01 Ekim 2011, 15:44
arap sabunu tek geçerim :)
motorcu48
01 Ekim 2011, 15:46
en güzeli yumuşak güzel bir sünger...
yanınada bulaşık deterjanı..
cif olmasını tavsiye ederim süper köpürüyor....
ben yeni geliştirilmiş fairyle yıkıyorum :P
sünger ve otomobil şampuanı...
takarya
01 Ekim 2011, 15:51
bu motor yıkamacılarında görüyorum.. önce bi basınclı tup ıcerısınde ılacla motoru yıkıyolar sonra basınclı su ıle duruluyolar üzerinde köpük varken süngerle yıkamaıyolar gerçi en ıyısı sungerle yıkama ama ılac olarak oto sampuanı olsa olurmu ? tek korktugum sey lastıklerın uzerınde kalan deterjanın motoru kaydırıp dusurmesı...
srhtsglm
01 Ekim 2011, 16:09
piyasada bulunan isimleri lazım değil ucuz saç şampuanları derim.ph değeri plastik aksamlarınada zarar vermez...ama tabi her şampuanın ham maddesi arap sabunu olduğu için kokulu arap sabunuda gayet iyi olur:cat:
bizim benzinliğe jeton sistemi getirmişler.
şöyle ki;
1 lira atıyorsun 2 dk köpük sıkıyorsun motoruna.
diğerine 1 lira atıyorsun 5 dk tanzikli su ile kendin yıkıyorsun.2 liraya mis gibi bıcı bıcı :)
Bulabiliyorsan böyle birşey tavsiyem.
Değilse motosiklet mağazalalrında uygun birşeyler bulabilirsin.
önce mazotla bir güzel yıka sonra fairy+oto şampuanını karıştır. bende var 444 ün. zaten çok köpüyor fırca ile bir güzel temizliyosun sonrada tazikli su ile yıkıuyorson ..
takarya
01 Ekim 2011, 17:02
sadece jantları ve zinciri mazotla yıkamayı düşünüyorum benzin zarar veriyormuş..
immortalboss
02 Ekim 2011, 00:53
bende kendi yorumumu aktarayım.bir adet mf bez alıyorsun yıkamak için,bir adet tazyikli su makinesi(karcher tavsiyemdir) foam lance aparatıda almalısın,köpük olarak çok araştırdım.atas proteo öneririm.cilası harika.200ml deterjan,300ml su.köpüğü at,tazyiğı bas,gereken yere mf yıkama eldiveniyle müdahele et,sonra mf kurulama beziyle kurula,benim tavsiyem bir de sonax hızlı cila attın mı of! bu ara detailing isi ile ilgileniyorum abartmış olabılırım.:D
Raphae1
02 Ekim 2011, 01:48
cilalı şampuan kullanıyorum ve çokta memnunum. 1 şişe aldım 6 yı geçti hala bitmedi. kurulamak içinde mikrofiber bez camlar ve aydınlatma parcaları içinde cam bezi :D bu arada tazyikli su sakıncalı . yakından kullanırsanız peteklere , stickerlere ve elektrik aksamına zarar verebilir. bunun zararlarını görmüş canlı örnekler var. dikkat edin
Katılıyorum, motosikletin kullanma klavuzunda bile tazzikli su tabancasıyla yıkamayınız yazıyo. Cilalı bir sampuan alıp hortumla kendiniz yıkamalısınız (pazar günleri) ve agır lekeleri zincir deterjanı gibi spreylerle veya hızlı cila spreyleriyle halledebilirsiniz (lastikleri parlatmak güvenliğiniz açısından tehlike oluşturur.)
McWarnaly
03 Ekim 2011, 09:20
Bne grenajlari cam parlatici ve arabalari silmek icin kullanilan tuglu eldiven gibi zimbirtilar ile temizliyorum cok kirli metal kisimlari ise motorlar icin olan metal temizleme spreyleri ile temizliyorum.
cenkşenver
03 Ekim 2011, 09:39
önce ılık su ile yumuşatırın sonra bolköpükle heryerini okşarım gene ılık su ile durlar
güneş varsa 10 veya 15 dakka bekletirim yaş yeri kalmasın
iyice kuruduktan sonra süt veya kolayla lastikleri parlatırım
sonra pastasını sürerim kurubezle arkasından girerim
(makinem göz kamaştırır):flower::flower:
ToLGa_09
03 Ekim 2011, 22:27
Arap sabunu
Lastiklerede asidi kacmis kola.
bunu öğrendiğim iyi oldu bak :)
kolanın asidi kaçmadan yapsak olmaz mı?
_ŞEVKET_
03 Ekim 2011, 23:10
-Motorun yeni mi?
-Hayır. Perwoll Siyah Sihir'le yıkandı. :cat:
DusenAdam
09 Ekim 2011, 23:47
İyi güzel de siz asfaltta kullanılan motosikletlerden söz ediyorsunuz. Basınçlı suyla bile zor temizlenen, motosikletin her tarafına yapışmış ve kurumuş çamurları nasıl temizleyeceğiz?
Kosla oxi action
Benzersiz oksijen sistemi ile derinlemesine temizlik
acayüp
09 Ekim 2011, 23:52
En iyisi sonax arexons vs bir markanın cilalı şampuanı ve yumuşak bir sünger kullanmak. turtle waxın birde wet and wax adında bir cilası var . yıkama sonrası bunuda uyguladınızmı her zaman ilk günki gibi pırıl pırıloluyor
maxiimuss
24 Aralık 2018, 12:09
hocam kimyasal ağır ürünler kullanmayın derim benim motorumun rengini soldurdu şerefsizler:D:D:D bitkisel deterjan kullanın hem güzel temizliyo hem de hiçbir yan etki yapmıyo bak ben http://organikdeterjan.net/ bu siteden alıyorum önerebilirim sizede.
osiosborn
24 Aralık 2018, 16:17
Duş jeli veya saç şampuanı. Süngerle kullanılmalı.
Cloud
24 Aralık 2018, 19:24
Valla eskiden ben de motosiklet şampuanına para bayıldıydım, son iki motorumda süngerle(ki süngersiz nasıl yıkanırkine :) ) kovanın içine likit el sabunu atıyorum valla mis gibi yıkıyo, elime zarar vermeyen motora da vermez dedim, iki motorda da bi sıkıntı yok. :)
Motosiklet işine biraz fazla mı anlamlar katıp, önemsiyoruz özellikle bu tip işlere, geç git yav abartacak ne var, yıka gitsin.
YZFR25
24 Aralık 2018, 19:28
https://urun.n11.com/sampuan/valet-pro-concentrated-car-wash-500ml-seramik-korumalar-icin-ph-d-P234339353
Ben Valet Pro'nun bu ürününü aldım. Konsantre bir ürün. Uzun süre yeter. 10-30 ml arası bir miktar ürünü 5 litre su ile karıştırıyorsunuz. 30 ml kullansanız 16 yıkama gider.
Cloud
24 Aralık 2018, 19:36
Duş jeli veya saç şampuanı. Süngerle kullanılmalı.
Bu kadar basit!
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO