PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arora AR 200-11 TIGER mi Mondial 150 MC-X mi ?

UğuR.
29 Eylül 2011, 23:58
Öncelikle merhaba arkadaşlar :king: , 1 hafta içinde motor almayı düşünüyorum bu 2 motor arasında kaldım , fiyatları hemen hemen aynı , mondial 162 cc , biri 14 hp biri 15 hp fakat çekişleri arasında fark varmıdır arorada tork bilgisi yok malesef , sağlamlık kullanış açısından ne dersiniz ? benim için motorla ivmelenme çok önemli bu arada :thumleft:
Yardımlarınızı bekliyorum :P

---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

bu arada arora nın eksik bulduğum yönleri arka fren kampana olması (disk tercihimdir) ve vites göstergesi olmaması , mondial de bunlar mevcut :bestmt:
mondial in ise arka teker kalınlığı çok hoşuma gidiyor :mrgreen:

sarıdev
29 Eylül 2011, 23:59
hemşo mc kullanıyorum arkadaşın mcx inide kullandım bu motorsiklete kefilim pişman olmayacağın bir motorsiklet.Ben şuan onbin km yi devirdim hiçbir problem yok.Tork yüksek mcx lerin arka freninin disk olmasıda avantaj frenlemesi çok güzel.Keşke iki motorsiklete binipte test etme imkanın olsaydı.

askon
30 Eylül 2011, 00:04
mondialin servıs olayınıda göz önünde bulundurmanı tavsıye ederım .En önemliside bu zaten

UğuR.
30 Eylül 2011, 00:05
mc veya mc-x lerin ivmelenmesi hakkında ne düşünüyosun peki :)

sarıdev
30 Eylül 2011, 00:13
Motora alışana kadar birinci viteste tek tekere kalkmaması için debriyajı çok yavaş bırak desem,gerçekten çok seri bir motorsiklet.İstanbulda mc ve mcx ler baya artmaya başladı ama tavsiyem almayı düşünürsen az kullanılmış ikinci el bulman.

zaferkarizma
30 Eylül 2011, 00:24
tek kelimeyle MC-X

maxi97
30 Eylül 2011, 00:52
daha bu gün denedim. 13.500 km kendi motorumu sürdüm. hayatımda ilk kez vitesli bir motosiklete bindiğimde vites olayını geçtim; kampana olan arka freni nasıl kullanıyorsunuz? hiç güven vermedi bana. oysa ki mcxdeki disk fren basar basmaz güven verirken 150 mrdeki kampana fren resmen faciaydı. basıyorum yeterli diyorum durmuyo motor...

arka freni disk olmayan bir motosikleti büyük konuşmayayım ama almam sanırım. alsam bile arka jantı mcxinkiyle değişip disk yaparım. parası önemli değil. frenlere güvenemezsem motosiklet süremem. 150 zc bu konuda çok çok iyi. kymco agilitye fren konusunda kat kat fark atar.

Alper Kaya
30 Eylül 2011, 01:01
mondialin yedek parçası daha çok fiyatlarıda uygun mondial mc-x gibi sağlam bir model varken diğer markayı düşünmeme bi neden bile yok

UğuR.
02 Ekim 2011, 01:30
arora yı öven çok arkadaş var ikilemde kaldım bende ne yapıcam bilmiyorum şuan yinede çok sağolun bilgileriniz için :)

F54
02 Ekim 2011, 01:38
görünüm olarak mc x gayet güzel yakından inceledim parça kalitesi güzel dolgun yani ama yakıt sarfiyatı nerdeyse 250 cc ile kafa kafaya yani gücüne göre fazla yakıt yakıyor bu durum ise çok büyük eksi zaten türkiye de yakıt fiyatları ortada

Ahmet N.
02 Ekim 2011, 01:58
2 sinede bin,gez,deneme turu at..Artıları eksileri,teknik verilerini karşılaştır,hangisi aklına yatarsa,gönlün hangine akarsa onu al,neticede senin kararın,pişman olma keşke diğerini alsaydım diye,Çünkü 2side aynı kalitede,birbirlerine pek üstünlük sağlayacağını sanmam...Arora,Mcx ten daha tipli daha iridir...mcxle deneme turu yaptım, çok seri..ama benim boyuma uygun değildi.oturuş pozisyonunu,ergonomisini falan beğenmemiştim...Aroranında 140-150 km/h yaptığını söylüyorlar..

UğuR.
04 Ekim 2011, 12:04
malesef mc-x i yakından görme fırsatı bulamadım , arkadaşın arora tiger motorunu kullandım ve gayet güzel konforlu bir sürüşü var , yormuyor . Sanırım Arora da karar kıldım sağolun yorumlarınız için :)
keşke mc-x i görme fırsatım olsaydı :)

ramizan83
04 Ekim 2011, 12:18
bendede mc var motorun hızı iyi ama konfor dersen yok her çukurda tak diye sankine üzerinden atacak yakıtıda fazla sayılır arorayı bende alacaktım görünüşü çok hoş ama mayıs ayında aradım bulamadım çevrede gecen gün bayide gördüm gayette güzel çinçonların içinde güzel duruyor yakışıklı yani şimdi isikini yan yana koysalar direk arorayı alırdım görüntü acısından ama aroranın servisini parçasını bulamıyorlar herkez bu konuda şikayetci gördüğüm kadarıyla karar senin ikiside aynı katağori sayılır nerdeyse at ile deve değil yani

UğuR.
04 Ekim 2011, 12:51
birde bişey sormak istiyorum Arora ile Zongshen in bağlantısı nedir , bildiğim kadarıyla 150-70 zorro modelinin heryerinde Zongshen yazıları var , Tiger öle değil sanırım Zongshen yazısını göremedim üstünde :P

Emre_(acemi)
07 Ekim 2011, 12:24
Benim duydua göre Zongshen Ayrı bi fabrika olarak parça üretio onun için kendi parçalarında ürünlerinde ismi yazıoArora fiyat listesini paylaşırsan sevinirim ??????

ozgurakman
07 Ekim 2011, 13:02
arka freni disk olmayan bir motosikleti büyük konuşmayayım ama almam sanırım. alsam bile arka jantı mcxinkiyle değişip disk yaparım. parası önemli değil. frenlere güvenemezsem motosiklet süremem. 150 zc bu konuda çok çok iyi. kymco agilitye fren konusunda kat kat fark atar.

ybr sür bakalım, ama balataları orj olucak ve fren bakımları gerektiği gibi yapılmış olacak... bir de o zaman konuş arka freni kampana olan motora binmem diye. er5te bile arka fren kampana

ben olsam mondialin bahsettiğin modelini alırdım parça kalitesi ve işçilik kalitesi biraz daha düzelmiş diğer çinlilere göre...

UğuR.
07 Ekim 2011, 16:09
Benim duydua göre Zongshen Ayrı bi fabrika olarak parça üretio onun için kendi parçalarında ürünlerinde ismi yazıoArora fiyat listesini paylaşırsan sevinirim ??????

malesef arora nın güncel fiyat listesi yok henüz internette

Emre_(acemi)
07 Ekim 2011, 20:39
sizin bildiğiniz fiyat aralıkları modelelr neler acaba mesela ar 150-70 zorro fiyat aralıgını bilen var mı 0

UğuR.
08 Ekim 2011, 00:08
sizin bildiğiniz fiyat aralıkları modelelr neler acaba mesela ar 150-70 zorro fiyat aralıgını bilen var mı 0
2.800 ile 3.000 arasında değişiyor türkiye genelinde ( 0 fiyatı )

Emre_(acemi)
08 Ekim 2011, 00:18
2.800 ile 3.000 arasında değişiyor türkiye genelinde ( 0 fiyatı )
hmm saol :) 200 lük kaç civarı

UğuR.
08 Ekim 2011, 02:11
hmm saol :) 200 lük kaç civarı

pek bi farkları yok oda 2900-3100 arası değişiyor türkiye genelinde 0 ı

eren özer
08 Ekim 2011, 12:57
Kardeşim Arora diyorum başka hiç bir şey demiyorum mondial de tmm daha fazla + var ama bi kere arkadaşlar çok çok haklı aşırı fazla yakıyor hemde çok fazla dahası 115 geçmiyor orjinal dişli ile ve titreşimde var biraz yanı azımsanmayacak kadar he arorada yokmu ondada var ama mondialdeki kadar değil arora 200 tiger orjinal dişli ile 130 çok rahat görüyor benim 2 arkadaşım kullanıcısı çünkü çok iri bir motorsiklet ayrıcı yakıtı normal ve mersinde heryer de teknik servisi var parça sıkıntısıda yok Ve uğur kardeşim emin ol ehliyetimi önümüzdeki 2 ay içerisinde alacam aldığım hafdada Arora AR 200-11 TİGER ALACAĞIM Al Bu motoru kesinlikle he Bide o arka tekeri mondial ve diyer tüm motorsikletlerden 1 inç daha kalın

resulyekeler
10 Ekim 2011, 20:52
ben mc x kullanıcısıyım,arkada oturan gidon çok rahatsız, amatisörler çok sert,ama 125 km net görüyor,firenleme çok iyi,ben memnunum ama satışa çıkardım,aroranın dijital göstergeli oaln 150 lik zorrosunu beğeniyorum,koltuğu çok rahat,kontağı açınca ibreler hareket ediyor,mc x e göre şasi uzun,artı çinde rahat bi motor.

shooteronur
11 Ekim 2011, 01:33
resulyekeler neden satıyorsun ben almak üzereyim? almamı tavsiye edermisin ?

resulyekeler
11 Ekim 2011, 14:42
resulyekeler neden satıyorsun ben almak üzereyim? almamı tavsiye edermisin ?tavsiye ederim, arkada oturacak adam için resmen facia,bunun dışında güzel motor.ben 2850 veriyorum almak isteyen,gebzeye gelsin.

---------- Post added at 13:42 ---------- Previous post was at 13:39 ----------

tavsiye ederim, arkada oturacak adam için resmen facia,bunun dışında güzel motor.ben 2850 veriyorum almak isteyen,gebzeye gelsin.

eren özer
11 Ekim 2011, 20:44
arkadaşalar bakın internettende bakabilirsiniz arora 150-70 zorro modeli tamemen zongshen yapımdır zongshende bir çok ünlü markanın yamaha honda suzuki gibi ürünlere takılan motor cinsidir bakın o motorda japon güvencesi var yani çok iyi bir motor keşke arora 200 tiger modelide zongshen olsa onu kesinlikle alırdım ama ben yüksek cc düşünüyorum ama yinde görünüş olarakda 200 cc kadar büyük yani

resulyekeler
11 Ekim 2011, 23:03
evet,aroranın koltuğuda çok rahat,mcx le 30 km gidince kalcam uyuşuyo artık,ama birinin zorrosu var onu kullanıp teset ettikten sonra vericem kararımı.

shooteronur
12 Ekim 2011, 02:13
arora 150 nin motorla depo arası boş plastik bi parçayla estetik katmışlar gibi geldi bana. yapmacık bi tarz sanki

eren özer
12 Ekim 2011, 19:10
arora 150 nin motorla depo arası boş plastik bi parçayla estetik katmışlar gibi geldi bana. yapmacık bi tarz sanki kardeş orada fan gibi bişey var tmm emin değilim ama galiba soğutucu fan koymuşlar boş şekil değil yani

Yolcu33
30 Kasım 2011, 17:30
Kardeşş Wallahi 2 side Çinli motorsikletler arasında en iyi 2 isim ama şöyle bir şey var mondial 162 cc çok fazla yakıyyor 250 cc kadar rahat yakıyo ve tipi gerçekden çok gıcık + titreşim var Arora 198 cc yakıt normal 150 cc lerle aynı yakıtyo ortalama 3 litre eski aroraralar kadar da dandik değil 2 arkadaşım kullanıcısı Gerçekden çok Memnunlar aroranın da Sadece Sayacında sorun var diye bilirim 160 165 basıyor sayaç ama normalde 150 civarı gidiyor ama sadece 130 dan sonra cıvıtıyo :D He bide yalan yok Arora 200 tigerde ki Görsellik şUAN hiç bir motorda yok görsellik açısından en iyi motosiklet diyebilirim

maxi97
30 Kasım 2011, 17:53
ybr sür bakalım, ama balataları orj olucak ve fren bakımları gerektiği gibi yapılmış olacak... bir de o zaman konuş arka freni kampana olan motora binmem diye. er5te bile arka fren kampana

ben olsam mondialin bahsettiğin modelini alırdım parça kalitesi ve işçilik kalitesi biraz daha düzelmiş diğer çinlilere göre...

2012 bekliyorum. alacağım inşallah :)

Yolcu33
30 Kasım 2011, 23:01
Düşük CC motorlarda Kampana , Disk Fazla Fark ediyormu bilmiyorumda Bu arada Konu ölmüş ya yazı yazan yok bence 2 çinli arasındaki En iyi tartışması yapılacak en iyi topic kanmıca

Trabzonlum61
30 Kasım 2011, 23:19
pek bi farkları yok oda 2900-3100 arası değişiyor türkiye genelinde 0 ımondial'in 250cc bufalosu bile 7.100TL o nasıl oluyor 200cc 2900-3100 arası :cyclopsan

Yolcu33
30 Kasım 2011, 23:27
Kardeş Ben Yeni kONUDA AÇTIM İNCELENDİKDEN SONRA mUTLAKA Beklerim yorumlarını ARKADAŞLAR Aroro zongshen firması ile yaptığı anlaşma üzerine artık ürünlerini japon kalitesinde üretiyor 250 cc süpersport 200 cc cross ve daha bir çok modelini çıkarıyor bu günden itibaren Yani Arora artık eski arora değil buyrun link verim size bir bakın https://www.arora.com.tr/?/motorsiklet

search16
30 Kasım 2011, 23:29
mondialin bahsettiğin modeli ile test sürüşü yaptım. Eski mondiallere göre açık ara farklı. Güsel

Mengu16
01 Aralık 2011, 03:21
Mondial al onun motoru 162cc ve arora'nin motoruna gore daha yeni nesil bir motor, fazladan 30cc'nin pek bi performans etkisi olmaz, sanirim 162cc olmasina ragmen diger motordan yarim beygir daha guclu .. 14 beygir.

eren özer
21 Aralık 2011, 01:49
2 side aynı sayılır Dayımda Arora 200 tiger var Gayet memnun 1 yılı geçti alalı Daha buji bile değişmedi 200 cc olmasına rağmende az yakıyor titreişimde yok Ama mcx dede arka fren disk ada 162 cc Karar size kalmış Benim seçimim belli ehliyetin çıkınca yazacam tekrar buraya :)

windyS150
30 Temmuz 2012, 19:48
En iyi çinli motor karşılaştırmalarından biri tekrar uplamak istedim belki kullanıcılar yorum yapar bu aralar arora tiger ile ilgileniyorum da :mrgreen:

Blackeagletr
09 Ekim 2012, 18:45
Güncelleyelim bakalım Tiger la ilgili bilgi çıkacak mı daha :)

gezginmotor
24 Kasım 2012, 14:43
Selamlar bende Arora ar 180-19 modelini alacaktım netten firmasının servis bulamadığını sorunları olduğunu servislerin kapandığını okudum vazgeçtim nedir bu arora kesin bilgisi olanlar yedek parça ve servis hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler...

yucelgsm
24 Kasım 2012, 16:59
valla bu modeli çok övüyorlar 200 cc olmasıda bi avantaj ve 120-130 u zorlanmadan görüyor diyorlar 140 ı da görmek mümkünmüş buda uzun yolda araçların içinde kaybolmaman demek yada 100 le giderken araba ile bariyerin arasına girmeye çalışmamak demek bence

Mengu16
24 Kasım 2012, 17:30
valla bu modeli çok övüyorlar 200 cc olmasıda bi avantaj ve 120-130 u zorlanmadan görüyor diyorlar 140 ı da görmek mümkünmüş buda uzun yolda araçların içinde kaybolmaman demek yada 100 le giderken araba ile bariyerin arasına girmeye çalışmamak demek bence
100'le şarampole niye iniyosun isteyen sol şeritten geçsin gitsin zaten motosikletler için hız limiti 88km. Korkarsan daha çok üzerine gelirler aynı şekilde kaza yapmaktan korkarsan kaza yaparsın.

makseli
24 Kasım 2012, 17:52
Ayrıca 200 lükler 120 - 130 zorlanmadan göremez. 150 likten çok farkı yoktur son hız açısından. sadece biraz daha güçlüdür, bu kadar...

gezginmotor
24 Kasım 2012, 20:22
Yaw kardeşim siz önce bu motorun servisi yedek parçası varmı ondan haber verin...

Mengu16
24 Kasım 2012, 20:25
Yaw kardeşim siz önce bu motorun servisi yedek parçası varmı ondan haber verin...
Mondial'e göre yok desem yalan olmaz. Ama garanti konusu bütün çinlilerde aynı. Garanti bakımlarını yaptırıyorum diye her arızanın garantiden yapılmasını beklemeyin.