Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet fiyatlari mevsimine gore cok farkeder mi?
msd1982
29 Eylül 2011, 02:24
Merhaba,
Gelecek yaza dogru 0km bir motosiklet almayi dusunuyorum. Ama bazilari "simdiden ya da kisin alabiliyorsan al, daha ucuz olur" diyorlar. Ne derece dogrudur? Su anda 10000 TL olan bir motor yaza dogru ne kadar olabilir?
Saygilar
0 km de pek düşüş olacağını sanmıyorum ama 2.elde kışın almakta fayda var kesin düşer.
sey_47
29 Eylül 2011, 02:48
evet arkadaş haklı bende 0 fiyatlarında pek oynama olacağını sanmıyorum; ama 2.ellerde fark oluyor diye biliyorum 10 000 tl lik motosiklettede 2.el olan, en fazla 1000 tl oynar tahminimce ama o bile fazla...
knntpl33
29 Eylül 2011, 08:57
geçen kış baktığım 9000 liralık motor temmuz ortalarında 11 istiyordu. yazın alınan bir motorun fazla bir eksiği olmaz kullanıldığı için kışdan çıkmış baharda alınan motorlardada yeni sezon için yok lastikdi zincirdi gibi eksikleride çıkabiliyor.
Syanur
29 Eylül 2011, 10:10
Valla 2. el de düşmesi lazım. Ama ben ~2yıldır motor peşindeyim(aksilikler de benim peşimde), baharda ve yazın yüksek fiyat çekenler "sezon açıldı, doğal olarak pahalı" diyor, kışın yüksek fiyat çekenler de sorunca "motor işi zevk işi gardaş, pahalı bir zevktir, paran yoksa girmiycen..." gibisinden konuşuyorlar. Ama 0 motorda, kışın, belki kampanya diye hafif bir indirim yada taksit imkanı olabilir...
gokmenkurt
29 Eylül 2011, 12:31
fazla oynamaz. Hatta buyuk markalarin zam yaptgi oluyor ama ikinci elde bariz dusus oluyor
Dogan88
29 Eylül 2011, 13:40
yazın 13 milyar olan fazerlar kışın 10 milyara çok rahat bulabiliyorsun. tecrübe ile sabittir. kimse düşmüyor demesin :)
takendy
29 Eylül 2011, 15:06
otomobiller bayram öncesi nasıl pahalıya satılıyorsa , motorlarda kışın ucuza satılır...
anaconda84
29 Eylül 2011, 16:23
kışın esas sıfır motorların fiyatları düşer gözle görülür bi şekilde düşer hemde benden size tavsiye kışın göbeğinde alın motorunuzu. bende 100lük bir cub var onun bile çok farkediyor yazın sordum 2000 - 2500 arası olan fiyatları kışın ortasında 1700 - 2000 arasına gerilemişti bende herşey dahil 2000 TL ye almıştım motorumu
DusenAdam
29 Eylül 2011, 22:08
Yıl başında vergi ve harçlara zam gelmesi bu ülkede adettendir; bu da motosiklet fiyatlarını etkileyebilir.
Kışın 2. el fiyatlarının düşmesine gelince, arz/taleple ilgili bir durum herhalde. Havalar motosiklet kullanmaya uygun hale geldiğinde, müşteri artıyor diye fiyat yükseltenler var. Bu nedenle, kış aylarındaki fiyatların daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum.
safakk
29 Eylül 2011, 22:20
yazın çaktırmadan zam yaparlar kışın fiyat sabittir özellikle 0 km de varın siz hesab edin indirim mi oluyor zam mı oluyoru :) ben motorumu aldığımda 2500 tl idi yaz sonuna 3000e merdiven dayadı :)
jack hammer
29 Eylül 2011, 22:57
öncelikle ne tarz bir motor düşünüyorsun.
diyelim ki 500 cc altı honda düşünüyorsun. bildigim kadarıyla honda bayileri kota tutturacam diye yılbaşı öncesi belli bir miktar indirime gidebiliyor. yani yeterli satış yapamayan bayiiler. önceleri böyleydi şimdi durum nedir bilmiyorum.
ayrıca bir çok marka yılbaşı sonrası elinde kalan bir düşük modeli cazip fiyata elden çıkarabiliyor.
son olarak arz talebe göre kışın indirimli satış yapabilirler çünkü piyasa ölüdür haliyle bir dükkanın belirli masrafları vardır. ayrıca kışın alınan bir sıfır km de pazarlık yapma şansın var.
buraya kadar yazdıklarım sıfır km acenta motorlar için geçerli.
ikinci elde ise durum biraz farklıdır. diyelim ki bir ilanı şimdi takibe aldınız. eger satıcının fiyatı yüksekse büyük ihtimalle kademeli olarak indirime gidecektir. taa ki gerçek degerine ininceye kadar. çünkü ikinci el motosiklet alan kişiler genelde zorluklarla para biriktirmiş kişilerdir. haliyle elindeki para ile alabileceginin en iyisini almak isterler. ikinci el riskleride beraberinde getirir dolayısıyla varlıklı insanlar arasında motosiklete heveslenen ancak motosikletten anlamayan kişilerde mevcuttur. bunlarda bi şekilde anlayanlar tarafından yönlendirilir.
ikinci elde degerinin üzerinde motosiklet satmak cambazlık ister yalansız dolansız kimse degerinin üzerinde satamaz. km düşürme muhabetide arz talep olarak şekillenir. bir motosikletin kmsi çok önemli degildir ama millet az km li olsun bende binerim km yaparım yüksek km li alırsam zor satarım düşüncesinde. hal böyle olunca piyasa tıkanmaktadır.
neyse işin özü eger büyük motor alacaksan kışın almak mantıklıdır. kücük motordada olabildigince pazarlık etmek gerekir. çünkü 4000 tl ye sıfır alıp 10000 km yol yaptıgı motoru 4000 ve üzerinden satışa koyan uyanıklar var.
2. elde elbet düşüş olur ama sıfır km de ne olur bilemem
sarıdev
29 Eylül 2011, 23:50
Çinlilerin sıfırlarında olur ama büyük markaların sıfırlarında olacağını sanmıyorum.
efe tolga
30 Eylül 2011, 00:05
yamaha honda vs vs firmalar motosiklet kışın sürülmez diye indirim yapmıyorlar,bu düşünce türklere has bişey kışın motor sürülmeseydi kışlık montun eldivenin ne anlamı vardı ?
alp_tunay
30 Eylül 2011, 01:04
yazın 13 milyar olan fazerlar kışın 10 milyara çok rahat bulabiliyorsun. tecrübe ile sabittir. kimse düşmüyor demesin :)
Bize denk gelmiyor o zaman.....
Fazer in fiyatı 2 senedir hiç aşşağı düşmedi... Aksine artış var.... Yaz kış farketmiyor.... :bounce:
Onyx250
30 Eylül 2011, 18:21
2. elde düşüyo baya.. şahsen yaşıyorum zaten, normal şartlarda 12.5 a satardım 600f imi minimum ama acil satmam lazım mesela ve kışa denk geldi, şimdi 11bin'de satışta ...
ahan da linki hatta ilgilenen olursa (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-vereceginiz-paraya-karsilik-alabileceginizin-en-iyisi-59383985/detay/) :bounce::bounce:
Bozüyüksporl
14 Temmuz 2014, 05:07
Konuyu hortlatabiliriz sanki tecrübeli olanların yorumlarıyla :D
OrhanGrafik
14 Temmuz 2014, 13:18
Bu bir genel kuraldır motosiklet ile ilgisi yoktur. Şöyle ki:
Her ürünün arz ve talebe göre değer göreceği veya değerinin durağanlaşacağı bir dönemi vardır. O döneme göre fiyatlar değişir.
Sıfır olanlar ve Mağazalar İçin:
Beyaz eşya, Mobilya grubu yazın çok cazip kampanyalar ile ama yüksek fiyatlar ile satışa sunulur. Çünkü evlilikler en çok o zaman olur.
Arabalar yazın insanların tatillere çıkma nedeninden dolayı bayram ve tatil dönemlerinde yükselir. Normal periyotlarda yeni modellerin piyasa geleceği dönemlerde ve yılbaşlarında düşüşler yaşanır. Ama çok düşük müşşşş gibi gösterilir. Kışın durağanlaşır düşmez.
Bilgisayar ve Teknolojik ürünler her yeni yıl başında eldeki stokların yenilenmesi nedeniyle özel günler indirimler bahanesiyle aldığın anda nerdeyse yarı fiyatına düşeceği aşikar olmasına rağmen düşükmüş gibi satılır... Çünkü yenileri için anlaşmalar yapılmış ve kotaların doldurulması gerekir.
Motosikletler de aynı şekildedir. Yazın daha çok motosiklet trafiğe çıkar hava şartları vs. v.s. ürünü cazip kılar ve fiyatlar yavaş yavaş yükselir, yeni ürünlerin girmesi ile piyasa kızışır ve fiyatlarda yukarıya doğru ivmelenmeler başlar.
İkinci el piyasasında ise:
Bununla doğru orantılı olarak yazın yeni motor almak isteyen elindekini aynı nedenle yüksek satmak ve yenisini almak ister. Fiyat yükselir. Kışın ise zaten genel fiyatlarda durağanlaşma olduğu ve zam sözkonusu olmadığı için düşük fiyattan satışa çıkarır. Parasını koyar kenara yeni modeli bekler.. v.s. her insan için, her ihtiyaç için değişkenlik gösterip çok katı ve keskin kurallar olmamasına rağmen aşağı yukarı işleyiş böyle devr i daim eder.
İnsanların bir malı alma ihtimalleri ve rağbet yükselirse fiyat yükselir, bu ihtimal düşük olursa fiyat düşer veya yükseliş durur. Genel olarak buna piyasa koşulları denir. Ve bu koşullar fiyatlarda belirleyici olur. Çok kabaca durum budur.
Al sana burada hortlamış gibi görünen ama her daim sürekli yaşanan bir konu...
bilmezetmez
02 Nisan 2015, 23:42
yazın zam yapmasınlar artık, hayallerimle oynuyor adamlar :( Fiddle II çok istiyordum bir baktım fiyatı 600 kağıt artmış. O yüzden Honda Fizy'e bakmaya başladım onun da fiyatı ufak ufak artmaya başlamış. Adamlar bu gidişle bana motor aldırmayacaklar bu yaz ya da gidip 2. el falan alcam.
berkcigdem
03 Nisan 2015, 13:30
kışın jeep rakamları artıyor yazın cabrio araç ve motorlar :) sonra tam tersi şeklinde düşmeye başlıyor =) aslında hepsının ederı normalde bellı.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO