PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yolda kalan motorculara yardım etmek için duruyormusunuz?

Sayfa : [1] 2 3

farcob
28 Eylül 2011, 21:22
bugün e-5 te giderken,sağda skutırını iten bir genç gördüm,orta şeritteydim zorda olsa sağa geçtim
durdum gelmesini bekledim.garibim korumalı montu var, kaskıda kafasında çıkarmamış,motoru
öylece itiyor.hoşuma gitti. yanıma geldi,hayrola dedim ne oldu? benzinim bitti abi dedi.sağda metro inşaatının
boşluğuna çektirdim emniyet için.dedim gence bi pet şişe bul.hemen mıntıka yaptı bir cola şişesiyle geldi
genelde benim çantada bir su şişesi olurdu.abi dedi;o kadar motor geçti bir allahın kulu durmadı,senden allah razı olsun dedi
hemen yarım litre benzin çektim motordan verdim,teşekkürler ederek gitti.motorumda aküden tesisat çektim selenin altında
aküsü bitip yolda kalanlar için.lastik tamir spreyide taşıyorum,lastiği patlayanlar için..
ARKADAŞLAR;YOLDA MOTORUNU İTEN BİR ARKADAŞ GÖRDÜĞÜNÜZDE MUHAKKAK DURUN MOTORCU DAYANIŞMASINI GÖSTERİN
SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR.YARDIM EDİN VE ALLAH RAZI OLSUN CÜMLESİNİN VERDİĞİ MUTLULUĞU YAŞAYIN

ramizan83
28 Eylül 2011, 21:25
hay sen yaşa abi eline saglık...

canerol
28 Eylül 2011, 21:29
bende ist den samsuna gelirken karşıdan gelen bütün motorcular selam vererek geçiyor yanımdan geçenler selam vererek gidiyor herkesin yapması gerek fakat herkesede güvenilmediği için çoğu kez yarım etmek istesekte kötü bişe gelir diye başımıza atlıyoruz...

bugay
28 Eylül 2011, 21:32
sakarya - hendek civarında otobanda yolda kaldığımda bi motorcu arkadaş 30 km kadar servis alnına çekti ve başka motorcu arkadaş yolda beni arkasına alıp civar ilçelerden parça bakmaya götürdü. Hem de onlar da uzun yola çıkmıştı, muhakkak bekleyenleri, ulaşmaları gereken biyerleri falan vardı. Çok takdir etmiştim. Yolda kalan birini görürsem elimden geleni yaparım.

Not: Büyük motor kullananların küçük cc motor kullananlara yardımı daha az oluyo, buna şahit oldum.

cakmak3306
28 Eylül 2011, 21:53
Bende geçen gün bi cbf 150 grubuna denk geldım. Bırısı kaza yapmıs ama cıddı bısey yoktu. Durdum yardımlık bısey varmı dedım. Saol yok, arkadası aradık gelıo dedıler. Gittim bnde. En azından bi durun bi ihtiyacı varmı sorun...

farcob
28 Eylül 2011, 21:59
Bende geçen gün bi cbf 150 grubuna denk geldım. Bırısı kaza yapmıs ama cıddı bısey yoktu. Durdum yardımlık bısey varmı dedım. Saol yok, arkadası aradık gelıo dedıler. Gittim bnde. En azından bi durun bi ihtiyacı varmı sorun...
kesinlikle durmalı

safakk
28 Eylül 2011, 22:12
geçenlerde sucuda çalışan 12 13 yaşlarında altında hurdaya hazır bir çinli ile yolun kenarında stop etmiş ayak marşı ile çalıştırmaya çalışıyor yanaştım sordum dedi akü bitik ayak marşıda çalıştırmıyor dedi sonra benzin varmı vs diye kontrol ettim herşeyi tam meğer ayak marşı yaparken frene basması gerektiğini bilmiyormuş :cherry: çalıştırdım gitti yoluna ama allaha emanet gidiyor ehliyet yok ön fren nerdeyse yok altında 19lt lik 3 dolu damacana ne diyim çalışan çocuğunda çalıştıranında kafası yok dedim içimden ve pişman oldum sanki o yaşlardaki çocuğun motosiklete binmesine yardımcı oldum sonuçta..

Blackeagletr
28 Eylül 2011, 22:15
Açıkçası apaçiyse durmam kaskı olmayan adamada selam vermem. Lakin düzgün biriyse elbette dururum ki durmak gerekiyor herkesin başına gelebilir.

cbr1100 xx
28 Eylül 2011, 22:16
bugün e-5 te giderken,sağda skutırını iten bir genç gördüm,orta şeritteydim zorda olsa sağa geçtim
durdum gelmesini bekledim.garibim korumalı montu var, kaskıda kafasında çıkarmamış,motoru
öylece itiyor.hoşuma gitti. yanıma geldi,hayrola dedim ne oldu? benzinim bitti abi dedi.sağda metro inşaatının
boşluğuna çektirdim emniyet için.dedim gence bi pet şişe bul.hemen mıntıka yaptı bir cola şişesiyle geldi
genelde benim çantada bir su şişesi olurdu.abi dedi;o kadar motor geçti bir allahın kulu durmadı,senden allah razı olsun dedi
hemen yarım litre benzin çektim motordan verdim,teşekkürler ederek gitti.motorumda aküden tesisat çektim selenin altında
aküsü bitip yolda kalanlar için.lastik tamir spreyide taşıyorum,lastiği patlayanlar için..
ARKADAŞLAR;YOLDA MOTORUNU İTEN BİR ARKADAŞ GÖRDÜĞÜNÜZDE MUHAKKAK DURUN MOTORCU DAYANIŞMASINI GÖSTERİN
SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR.YARDIM EDİN VE ALLAH RAZI OLSUN CÜMLESİNİN VERDİĞİ MUTLULUĞU YAŞAYIN

Selamun aleyküm abi ben araba ile giderken bile acil durumda yardım lazımmı diye sorarım abi...Benim için çok önemli...

farcob
28 Eylül 2011, 22:20
Selamun aleyküm abi ben araba ile giderken bile acil durumda yardım lazımmı diye sorarım abi...Benim için çok önemli...
aleykümselam evet benim için de çok önemli

inzell
28 Eylül 2011, 22:21
Ben 220 kg'lik motorumu yokuş yukarı iterken bir motorcu bile durmamıştı. Hep kasksızlardı... :)

Lakin geçenlerde benzinim bitti, motoru itmektense su şişesine benzin doldurmayı tercih ettim. Biraz yürüdükten sonra kasksız bi scooterlı gördüm, durumu anlattım. Allah razı olsun beni istasyona götürdü, bekleri bir de motorumun yanına kadar bıraktı. Sağ olsun...

egeb
28 Eylül 2011, 22:24
ben bu pek daha mekanikten anlamayan halimle bile yol kenarında motor gordum mu duruyorum; yardım edilebilecek şeyler cıkabiliyor. mesela bi keresinde bi adam motorunu itiyodu, tamirci var mı yakınlarda dedi, 1-2 tur attım etrafta, buldum yerini, hemen yan sokakta varmış, döndüm soyledim. adam normalde ters yönüne gidiyodu ama, bulamıcaktı. bu kadar basit bişey bile işine yaramıştır sonucta. biraz daha sorun nerdedir nasıl çözülür anlıyorsak cok daha yardımcı olabiliriz.

efe tolga
28 Eylül 2011, 22:47
dünya turu yapan bir fransız kadın vardı,türkiyeden geçerken kamyoncunun biri kamyona aldı kadını,birgüzel tecavüz ettikten sonra öldürdü ve yol kenarına attı,o akşam o kamyoncu bir yakınının düğününde güle oynaya halay çekt.

tamam ben kamyoncunun yardımından hayır gelir demiyorum ama kimsenin yardımına kolay kolay durmam

BBelt
28 Eylül 2011, 22:58
Trafiği ve kendimi riske sokmayacaksam dururum.

Söylemeden geçemeyeceğim iki konu var bu arada. Biri, büyük cc kullananların daha duyarsız olduğuna katılmıyorum. Diğeri ise, ihtiyacı olan birine yardım etmeden önce şart koşmam. Kaskı vardı, yoktu filan gibi ayrımlarım yoktur.

Batuizm
28 Eylül 2011, 23:05
ben yanımda ne olur ne olmaz bidonda benzin taşırım sürekli ve bu olaya benzer bi durumda bi arkadaş rast geldim, durdum ;oD

ben- benzinin mi bitti?
yolda kalan- evet
ben- bende yedek bidon var benzinliğe gidecek kadar atayım senin motora
yolda kalan- yok abi geldim gerek yok saol (benzinliğe daha 300mtden fazla var...)
içim eriye eriye, alla alla diye diye bastım gittim napim... para almicam dediğim halde istemedi...

elimden geldiğince motosiklet, araç, yaya ayırt etmeden yardım etmeye çalışıyorum insan ötesi bi azim ve ısrarla! sonumu da bu getirecek sanırım ama böyle rahat içim...

yeri gelmişken başka bi olay daha anlatayım ;oD
anadolu yakasından dönüyorum tam boğaziçi köprü girişinde elinde küçük bi valizle bi arkadaş otostop çekiyordu yanaştım... şaşırdı motosiklet durduğuna ama baya bi sevindi ;oD hatay dan mı ne tam hatırlamıyorum askerden dönüyormuş... cebinde para kalmamış, edirne yolcusu... mahmutbey gişelere kadar gittik beraber ensemde dilinde minnetten biten tüyleriyle... mahmutbeyden kamyon tır ne denk gelirse sor dedim gişelerde çoğu zaten o tarafa gidiyordur rahat gidersin dedim bıraktım...

üniversitede çok otostop çekmiş biri olarak, hassasım bu hususta... öte yandan zaman da çok b.ktan, okadar akıl almaz b.ktanlıkta insanlar varki ortalıkta, hiçbir kalıba sokamıyorsunuz, batman filminden fırlamış jokerler gibiler, kötülüklerinin nedeni, sınırı, sonu yok!

PiSKo-LoCK
28 Eylül 2011, 23:06
Aslında herkezin cep telefonu olsa yolda kalma durumu felanda olmaz bir toplu mesaj atar ve ona en yakın ve işi olmayan adam gidebilir hemen...

Slayerrr
28 Eylül 2011, 23:07
Ben, değil motor arabayla giderken yolda kalmış tanımadığım bir arabayı bile çekmişliğim var. Ama şans işte, karşı tarafta Murat Doğanay için toplanıp dağıldığımızda E5 üzerinde benzinim bitti. Oradan çıkıp yanımdan geçen en az 100 motor vardı. Ama o sıcakta hafif yokuş yukarı güvenli bir yere kadar motorumu itmek zorunda kalmıştım.

PEKTAS
28 Eylül 2011, 23:11
bende ederim. hatta geçen hafta birtane honda rebelci arkadaşı benzinliğe kadar attım benzini bitmiş kalmış öyle aştinin orda. en yakın benzinlik en az 4 5 km adam ölür ittire ittire. zaten kilidi falanda yokmuş yanında bırakmak istememiş motoru öyle benim kilitle kitledik gittik geldik. o da bana yemek ısmarladı sağolsun :mrgreen:

yalnız kasksız olanlara ne selam veririm nede yardım ederim. bizim adımızı kötülüyolar diye sevmiyorum kendilerini yoksa açıkcası kendi canını düşünmeyenin canını ben mi düşünücem.

fatih_995
28 Eylül 2011, 23:18
geçen ay yolda kalmış birine yardım etmek için durdum.bi scoterdı.diyaolg şu oldu:ben:yardıma ihtiyacın varmı dedim. aldığım cvp sadece şu (yok birader)birkaç saniye bakıp gazladım insan bir tşkr eder ya böyle insanlara hiç aklım sırrım ermiyo.

Arjantinli69
28 Eylül 2011, 23:20
sürücünün O anki hal ve hareketlerine göre durup yardım edebilirim,ama genelde sol şeritte oldugumuzdan sağ şerittekileri göremiyoruz görsekte çok uzakta fark etmiş oluyoruz,yoksa ufak cc büyük cc olayı degil yalnış düşünüyorsunuz.

jack hammer
28 Eylül 2011, 23:26
yardım etmek her zaman iyidir. karşıdaki insanın agzından çıkacak günülden bir allah razı olsun cümlesi belkide ilerki zamanda başınıza gelebilecek kaza veya belayı savuşturur. ayrıca insanlık ölmedi motorcular birbiriyle dayanışma içerisinde olmalı.

regal
28 Eylül 2011, 23:38
kahraman maraş bölgesinde olduktan sonra araa bile beni tanımasam bile sırf motorcu diye yardıma giderim

sarıdev
28 Eylül 2011, 23:40
Daha dün Altunizadeden çamlıca yokuşuna doğru iki kurye gördüm birinin benzini bitmiş diğeri sağ ayağıyla arkadan destek yaparak ittiriyordu hemde sol şeritte bana korna yaptılar diğer taraftan ittireyim diye :) bende selam verdim yola devam ettim çünkü yaptıkları çok tehlikeliydi.

egelim 43
29 Eylül 2011, 00:17
Geçen yaz Eskişehirden roadstar almıştım sahibi benzin var epey gidersin dedi Eskişehir çıkışında motor stop etti motoruda tanımıyorum benzin bitti diyerek depoyu açtım baktım benzin var görünüyor sallayınca şakırdıyor arıza yaptı sanarak Kütahyadan ustamı çağırdım minibüsüne atalım götürelim dedi en yakın benzinliğe kadar bari iteyim diyordum ki 600 mt kadar ittim vın diye siyah bi v strom geçti beni farkederetmez durdu stopların kırmızısını görünce nasıl rahatladım bilemezseniz:P geri döndü dediki geçmiş olsun sorunmu var bende herhalde dedim arıza yaptı -bu motor kolayla arıza yapmaz benzinin bitmiştir dedi benzin var dedim bunlarda yedek depo kronik sorunludur benzin azaldımı yedek musluğuna kolay kolay benzin gelmez dedi ve bana dediki burada bekle ilerde benzinlik var ben alıp geleyim bekledim bi 15 dk sonra geldi elinde 2.5 litre kola şişesi dolu benzin döktük benim motorun deposuna tek marşta çalıştı ALLAH RAZI OLSUN benzinin parasını bile almadı vede ısrarla sormama rağmen ismini cismini hiç bi bilgisini söylemedi :sunny: sadece motorcuya yardım eden bi motorcuyum dedi ve geri Eskişehire doğru geldiği istikamete doğru dönüp gitti sadece plaka sını hatırlıyorum 26 FH plakaydı hep aklımdayken yeri gelmişken buradan bari sesleneyim en azından bi AÇIK TEŞEKKÜR EDEYİM hızırmıydı neydiki:silent: haa burada giderken benzinliğe baktım 13 km falan ilerdeymiş :cyclopsan

serkanADH13
29 Eylül 2011, 00:22
Altımdaki Motor Hangisi Olursa olsun daima dururum,
racer varkende dururdum 600f'lede duruyorum ptt ilede duruyorum,
arkadaşların düşündüğü gibi büyük motorların durmadığı olayına katılmıyorum,
çünki,
malum büyük motor 120,,140'km hızdan aşağı otoyolda E5'te gitmiyor,
o hız ile görüpte hız kesip emnıyete yanaşmak en az 3,, 5 km mesafe demek,
yani zaten dursada benzın dışında yardımcı olamaz,,,

Yani yapılabılecekler kısıtlı aslında,
elbette en azından benzını bitenlerede yardım edilebilir...

Duyarlı Tüm Dostlarıma Saygılar...

harun1077
29 Eylül 2011, 01:01
Yola hazırlıklı ve bakımlı çıkmakta fayda var.Kendi motorumla hiç yolda kalmadım.Bir arkadaşım vardı motoru bakımsızdı aynı yolda 3 defa kaldık. 1.snde benzin bitti.ittik 100mt kadar 2.de yağ sorunu vardı sanırsam tm blmyrm. 3.de köy yolunda kaldık motorlu adamım biri sanayiye çekti ilk önce ip bulamadık sepetli bir java geçti o da durdu ip verdi.

F54
29 Eylül 2011, 01:13
ben durmam arkadaş geçen akşam 5 km ittim motoru 10 tane ye yakın motorlu apache geçti ama hayırdır diyen olmadı

maxi97
29 Eylül 2011, 01:37
aranızda uydu kablosuyla 6 km motosiklet çeken oldu mu? bu arada motosikletle motosiklet çekmekten bahsediyorum. önceki motorda ben vardım. adam dengesini kaybeder gibi olduğunda frene basınca doğal haliyle benim de dengem bozuluyordu. bir ton denge sorunu vs...

otomobille motosiklet çeken oldu mu? arkadaki motosiklet sürücüsüydüm bu sefer. 5000de değişmem gereken kayışı 821-20-30u bırak 835-20-30 bile bulamadığım için değişmediğim bir kayıştı. 42 kilometre boyunca 40-50 km hızla üstelik.

Slayerrr
29 Eylül 2011, 01:46
otomobille motosiklet çeken oldu mu? arkadaki motosiklet sürücüsüydüm bu sefer. 5000de değişmem gereken kayışı 821-20-30u bırak 835-20-30 bile bulamadığım için değişmediğim bir kayıştı. 42 kilometre boyunca 40-50 km hızla üstelik.

Onu yaptım ama çok tehlikeli. Arkadaşımın motorunun 2 km kadar uzaktaki tamirciye gitmesi gerekiyordu. Çekme halatıyla bağlayıp çektim. Sabit hızla giderken belki çok sorun olmayabilir ama arabada gaza biraz fazla bastığımda motorun önü kalkıyordu :mrgreen:

-unnamed-
29 Eylül 2011, 02:35
durmaya gayret ediyorum...
ayrım yapmadan...
iyilik yap denize at...
balık bilmezse halık bilir....

kim
29 Eylül 2011, 02:41
Yardım etmekte fayda var tabiki,bir gün döner dolaşır sizi bulur yaptığını iyilik.

maxi97
29 Eylül 2011, 02:54
Onu yaptım ama çok tehlikeli. Arkadaşımın motorunun 2 km kadar uzaktaki tamirciye gitmesi gerekiyordu. Çekme halatıyla bağlayıp çektim. Sabit hızla giderken belki çok sorun olmayabilir ama arabada gaza biraz fazla bastığımda motorun önü kalkıyordu :mrgreen:

ahh ah. üstüne elazığ-kinederiç rampasını böyle inmek zorunda kaldım. dik bir dağdır. ovadan platoya çıkar gibi düşün. hatta platodaki hazar gölünden tünel açılarak ovadaki santralden elektrik üretilir. 1 saatte anca merkeze kavuştuk. işin aslı gazı sabit tutmak. otomobil frene bastığında da halatı gergin tutmak çok önemli. rampadan inerken ön frenle arkayı sıkmama rağmen yavaşlayamadığım andaki yusufu ömrüm boyunca unutmayacağım :)

sysroot
29 Eylül 2011, 03:50
sürücünün O anki hal ve hareketlerine göre durup yardım edebilirim,ama genelde sol şeritte oldugumuzdan sağ şerittekileri göremiyoruz görsekte çok uzakta fark etmiş oluyoruz,yoksa ufak cc büyük cc olayı degil yalnış düşünüyorsunuz.

Aynen genelde sol şeritte olunca sağ şerittekiler görünmüyor , görüncede baya bi mesafe geçmiş oluyoruz.Küçük cc motorum varkende yardım ederdim şimdide yardım ediyorum , kaza yapan motorcu , motorunu sürükleyen motorcu görünce duruyorum.

Arkadaşlar mümkün olduğunda yardım edelim hem arabalılar görsün motorcu dayanışması nasıl olurmuş :P

cancalskan
29 Eylül 2011, 09:44
Genelde duruyrum yapabilceiğim bir sey varsa ediyorum bugüne kadar 5-6 kere durdum ben kaldığımda banada durdular... Çok acele işim varsa yetişmem gereken o zaman durmuyorum birde duranın tipinede bağlı guvensiz hissedersem durmuyorum ama istanbul içinde sıkıntı olmayacağını düşünüyorum guven konusun da e-5 ortasında ne yapacak edasınla duruyorum ters bir tepki ile karşılaşmadı..

Bu arada selam konusunda bir sey dikkatimi cekti genelde herkese uzun yolda ozellikle selam veriyorum bmw kullanan arkadaşlar bir havamıdır değilmidir geri dönüşü hepsinde olmuyor :) sehir içinde gecerken korna ile ikaz ve selam anlamında kornaya basıyorum geri dönen var dönmeyen var ben motorcu ruhum için selamsız gecmiyorum ...

kingcüneyt
29 Eylül 2011, 10:25
bende gariban iki genç arkadaş yolda kalmıstı çinli motoruyla durdum hayırdır ne oldu dedım Benzin bitti dedi benim motordan çektım verdim baktım motoru çalıştıramıyor :) bindim vurdurdum çalıştırdım teslim ettim çok sevindiler çünkü dağ başında ne benzinci var nede yoldan geçen biri vardı.

Felon
29 Eylül 2011, 10:31
abi yolda kalırsak sana rastlarız inş :)

---------- Post added at 09:31 ---------- Previous post was at 09:27 ----------

Geçen yaz Eskişehirden roadstar almıştım sahibi benzin var epey gidersin dedi Eskişehir çıkışında motor stop etti motoruda tanımıyorum benzin bitti diyerek depoyu açtım baktım benzin var görünüyor sallayınca şakırdıyor arıza yaptı sanarak Kütahyadan ustamı çağırdım minibüsüne atalım götürelim dedi en yakın benzinliğe kadar bari iteyim diyordum ki 600 mt kadar ittim vın diye siyah bi v strom geçti beni farkederetmez durdu stopların kırmızısını görünce nasıl rahatladım bilemezseniz:P geri döndü dediki geçmiş olsun sorunmu var bende herhalde dedim arıza yaptı -bu motor kolayla arıza yapmaz benzinin bitmiştir dedi benzin var dedim bunlarda yedek depo kronik sorunludur benzin azaldımı yedek musluğuna kolay kolay benzin gelmez dedi ve bana dediki burada bekle ilerde benzinlik var ben alıp geleyim bekledim bi 15 dk sonra geldi elinde 2.5 litre kola şişesi dolu benzin döktük benim motorun deposuna tek marşta çalıştı ALLAH RAZI OLSUN benzinin parasını bile almadı vede ısrarla sormama rağmen ismini cismini hiç bi bilgisini söylemedi :sunny: sadece motorcuya yardım eden bi motorcuyum dedi ve geri Eskişehire doğru geldiği istikamete doğru dönüp gitti sadece plaka sını hatırlıyorum 26 FH plakaydı hep aklımdayken yeri gelmişken buradan bari sesleneyim en azından bi AÇIK TEŞEKKÜR EDEYİM hızırmıydı neydiki:silent: haa burada giderken benzinliğe baktım 13 km falan ilerdeymiş :cyclopsan
vaybe ne gizemli bi adammış.bundan sonra bende yardım ettiğim kişilere kendim hakkında hiçbirşey söylemiyicem:queen:

kurubuz
29 Eylül 2011, 10:32
Hadi arıza veya kaza durumları neyse de benzini bitip yolda kalan şaşkolozlar için durasım hiç gelmez. Zamanında benzin almaya üşenen adam o motoru itmeyi haketmiştir.

fat280
29 Eylül 2011, 10:43
yardım isteyen birine yardım etmek isterim yerdımda ettim zaten ama işte güvenip güvenilmeyeceği korkusu çok oluyor günümüzde kimseye güven kalmamış çünkü

vespone
29 Eylül 2011, 11:55
Merhaba
Bir gün uzun yolda giderken, sıcağın altında birinin mobiletini ittiğini gördüm, lastiği patlamış, cant yere yapışmıştı, tabi ne kask ne koruma hiçbir şey yok, yanında durunca çok şaşırdı, ter içindeydi ve belli ki motorunu ite ite köyüne götürmekten başka düşüncesi yoktu, konuştuk, lastik spreyini ilk defa görüyor duyuyordu, ona lastiğinin bir anda şişişi mucize gibi gelmişti, çok dua almıştım o gün,

yanımda her zaman, ip, lastik spreyi ve hortum taşırım olurda birinin ihtiyacı olur diye..

ama maalesef şehir içi güven vermiyor, pendikten kurtköye velibaba yolu ile giderken bir motorun arıza yaptığını sanıp tam yanaşıp duruyordum ki az ötede 2 apaçinin yakın bir kuytu köşede sotalandığını ve benim yaklaştığımı görünce hareketlendiklerini farkettim, ben gazladığımda arkamdan koştuktuklarını gördüm..

mayaz34
29 Eylül 2011, 12:14
bir zamanlar bir kamyonetin sıkıştırması sonucu kendimi asfaltta bulmuştum.gözümü açtığımda etrafta bir sürü motorcu vardı ve içlerinden biri bana su içirmeye çalışıyordu.(ölüm döşeğindeki birine son suyunu vermenin sevap olduğunu duymuş olmalı:-)bir diğeri motor hasarını inceliyordu.başka bir arkadaş,motordan fırlayan çantayı aşağıdaki çocuk parkından bulup getirmişti.doktor gibi muayene edip,kırık çıkığım olmadığımı görünce bu sefer kamyonet sürücüsüne kısa yoldan zararlarımın karşılanmasında bana yardımcı oldular.
O GÜNE KADAR BEN DE YOLDA KALAN MOTORCULARA YARDIMCI OLUYORDUM ANCAK BÖYLE BİR MOTORCU DAYANIŞMASI BENİ ÇOK GURURLANDIRDI.
YOLDA KALAN ARKADAŞLARA,KAŞINA GÖZÜNE BAKMADAN BİZ DE YARDIM TEKLİFİNDE BULUNMALIYIZ.KABUL EDER YA DA ETMEZ KENDİ BİLECEKLERİ İŞ.
hepinize saygılarımla.
o arkadaşlara buradan teşekkür ederim.
yer;istanbul edirnekapı.halkekmek yokuşu.

Ahmet N.
29 Eylül 2011, 12:15
Genelde dururum,ihtiyacı neyse yardımcı olmaya çalışırım...

2001 de motosiklet kazası yapmıştım,araç virajda soldan bana çarpmıştı,bacağım kırık yerde yatarken bir bardak su uzatıldığını gördüm,birde baktım motosikletli dondurmacı Hasan dede...Hızır gibi nerden çıktı anlamadım....

yasinim
29 Eylül 2011, 12:33
kesinlikle durulmalı şahsen ben çok durdumm ama kimse yardım istemedi :)

TAYFUNBORA
29 Eylül 2011, 12:42
Benim başıma 2 kere geldi ama yolda kalan bendim.Eski motorumla Sabiha Gökçen'den Tuzla Sahil yoluna inerken benzinim bitti.Çektim kenara bakınırken CBF150 'li bir amca durdu.Kaskı çıkarana kadar yaşını anlamamıştım ama görünce şaşırdım:)Yaşın kaç amca dedim 60 dedi:)Hemen benzini çektik para almadan gitti Allah Razı olsun:rendeer:

Diğeri daha komik ve acı.1 ay önce sanırım motoru yeni aldığın zamandı.Hatta sanırım 2. günü idi.Taksime gidiyoruz kardeşimle.Bir gün önce Burger King'in önünden motorunu çekmişler onu almak için Boğaz Köprüsünden geçerken tam ortada motor gaz kesmeye başladı.Ne oldu derken:silent: anladım benzin bitti:queen:80 km hızla giderken bir iki kere istop edip tekrar çalıştırdıktan sonra en sağdan boşta gitmeye başladık.Hız 80 km den düştü 50 km ye derken 20 km:pale: kardeşim dediki abi reserv kapalıdır belki dur açayım dedi bir umut durdum hemen:flower:Bir bakalımki reservde boş :santa:Köprünün ortasında kaldık kornalar sıkışan arabalar ortalık karıştı.Dedim çabuk it beni ceaz yicez çok kötü.Ben atladım motora kardeşim arkadan itiyor geçen gülüyor korna çalıyor ben ise soğuk terler döküyorum.Ben iyice hızlandım ilerde 2-3 km sonra güvenli bir yere sağa çektim.Bİzimkide kafasında kask koşuyo köprüde gülmekten ölüyorum tabi ben onu beklerken:mrgreen:O sırada bir motor durdurdum dedim kardeş benzin bitti çekelim mi?Abi dedi benim depoda bitti bitecek ama istersen alıp geleyim Zincilikuyudan.Dedim kardeş sen gelene kadar 1 saat geçer , hem yazık sana uğraştığına değmez diyerek yolladım.O sırada tekrar kardeşime baktım ki ortalıkta yok:silent:Alla alla ne oldu çocuğa telaşlandım arabamı çarptı ne oldu derken bir baktım motorun birinin arkasına atlamış geldi.O motorda da benzin yoktu :(Onuda tan yolladık ki scoterlı bir arkadaş kaydırarak durdu:)Benzin de yarım depo varmış çektik hemen.Bizi en yakın Gayrettepedeki shellede götürdü.Orada ben onun depoyuda fulledim öyle hellaleştik gittik.

Arjantinli69
05 Ekim 2011, 16:14
Benim başıma 2 kere geldi ama yolda kalan bendim.Eski motorumla Sabiha Gökçen'den Tuzla Sahil yoluna inerken benzinim bitti.Çektim kenara bakınırken CBF150 'li bir amca durdu.Kaskı çıkarana kadar yaşını anlamamıştım ama görünce şaşırdım:)Yaşın kaç amca dedim 60 dedi:)Hemen benzini çektik para almadan gitti Allah Razı olsun:rendeer:

Diğeri daha komik ve acı.1 ay önce sanırım motoru yeni aldığın zamandı.Hatta sanırım 2. günü idi.Taksime gidiyoruz kardeşimle.Bir gün önce Burger King'in önünden motorunu çekmişler onu almak için Boğaz Köprüsünden geçerken tam ortada motor gaz kesmeye başladı.Ne oldu derken:silent: anladım benzin bitti:queen:80 km hızla giderken bir iki kere istop edip tekrar çalıştırdıktan sonra en sağdan boşta gitmeye başladık.Hız 80 km den düştü 50 km ye derken 20 km:pale: kardeşim dediki abi reserv kapalıdır belki dur açayım dedi bir umut durdum hemen:flower:Bir bakalımki reservde boş :santa:Köprünün ortasında kaldık kornalar sıkışan arabalar ortalık karıştı.Dedim çabuk it beni ceaz yicez çok kötü.Ben atladım motora kardeşim arkadan itiyor geçen gülüyor korna çalıyor ben ise soğuk terler döküyorum.Ben iyice hızlandım ilerde 2-3 km sonra güvenli bir yere sağa çektim.Bİzimkide kafasında kask koşuyo köprüde gülmekten ölüyorum tabi ben onu beklerken:mrgreen:O sırada bir motor durdurdum dedim kardeş benzin bitti çekelim mi?Abi dedi benim depoda bitti bitecek ama istersen alıp geleyim Zincilikuyudan.Dedim kardeş sen gelene kadar 1 saat geçer , hem yazık sana uğraştığına değmez diyerek yolladım.O sırada tekrar kardeşime baktım ki ortalıkta yok:silent:Alla alla ne oldu çocuğa telaşlandım arabamı çarptı ne oldu derken bir baktım motorun birinin arkasına atlamış geldi.O motorda da benzin yoktu :(Onuda tan yolladık ki scoterlı bir arkadaş kaydırarak durdu:)Benzin de yarım depo varmış çektik hemen.Bizi en yakın Gayrettepedeki shellede götürdü.Orada ben onun depoyuda fulledim öyle hellaleştik gittik.

yolda benzin bitmesi kadar kötü bir durum olamaz herhalde,her zaman tırsmışımdır O yüzden mümkün mertebe yarım deponun altına düşürmemeye çalışıyorum.hem olası riskten kurtuluyorum hemde deponun dibindeki pis yakıtı çekmemiş oluyor motor.

excavatus
05 Ekim 2011, 18:09

Ben o motorun sahibini tanıyorum.
Kendisine ulaşayım bak seni arıyorlarmış teşekkür etmek için diye. :D
Ama Batman seven bir arkadaştır belirteyim :D

KanJuiS
05 Ekim 2011, 19:46
Motorum Yok Ama ßilgi Akışından ßirßirinize OLan yardımLaşmalarınız Saygınızdan bu Siteyi Çok Sevdim.. ßende Para ßiriktiriyom 125 Mondial Alcam inş..

cbr125cbr
05 Ekim 2011, 19:54
Dün akşam avcılar E-5 kenarında türksan otobüs durağına 20-30mt kala yolda kalan mondialin bir chopper modeliydi (mct olabilir) sanırım, iki kişi vardı başında debriyajdan yana problemleri varmış. Elidmen bir şey gelmedi, takım çantası da yoktu yanımda. saat 12 civarı, çekip yanlarına bekleyesim geldi. Umarım çalıştırıp sağ sağlim evlerine varabilmişlerdir.

tomass
05 Ekim 2011, 20:51
Bir kaç yıl önce Bolu ile Ankara arasında bir yerlerde benzini biten motosikletliyi ilk benzinliğe kadar götürmüştüm , artçısı da motoru beklemişti.Yanlış hatırlamıyorsam Konya'ya gidiyorlardı.

yamyamaha
05 Ekim 2011, 21:37
durmak ve yardım etmek şart. yaptıklarımı anlatmayacagım ama yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. :) ama abimiz aküsü bitene takviye için bile hazırlık ypmış ya helal olsun.

gorkemuls
05 Ekim 2011, 22:02
Hersey iyi hos guzel, bende bu zamana kadar cogu yerde cogu kisiye yardim etmek amacli durdum. Fakat anlamadigim birsey var, bu motorlarin hic mi benzin gostergesi yok? Ya da hic mi icguduleriniz yok. Benzinciye gidince fulleyin deponuzu icinizde rahat olsun, motorunuzda rahat etsin. (Depo dibindeki pislik cekilmemis olur hem) 5 lira 10 lira alana kadar alin 60-70 liralik. (motorun deposuna gore tabi)