Orijinalini görmek için tıklayınız : SYM GTS 250 MotorYanması
FatihPrLk
14 Eylül 2011, 00:14
Merhaba Arkadaşlar Antalya'dan Aldığım 2.El GTS 250 'im Daha Ben Kullanamadan Uzun Yolda Yandı :(
Kardeşim Motoru İstanbul'a Getirirken Motor Yanması Oluştu Toplam Masraf 1.800 TL Maloldu *Marş Motoru *Silindir Piston Takımı *SağlıSollu Bloklar *Komple silindir Ve Contalar.
Sanırım Motor Komple Değişecek Üstelik Rodaj Yapmam Gerekecekmiş. GTS 250 nin Rodajı Nasıl Olmalı ? Servis;Kardeşin Motoru Uzun Yolda Son Sürat Kullandığı İçin Yanmıştır Diyor Bu Ne kadar Doğrudur Ayrıca Başka Bir Nedeni Olabilir mi ? :)
-unnamed-
14 Eylül 2011, 00:16
motor yandımı?
yada daha doğrusu yatak mı sardı?
FatihPrLk
14 Eylül 2011, 00:18
Her İkiside Oldu Galiba Ama Yedek Parçalar Geldiğinde Tekrardan Ayağa Kalkacak Hemde Sıfırdan :))
Atahualpa
14 Eylül 2011, 00:19
Saçmalamış servis. Uzun yolda son sürat ne kadar kullanabilirsin bir makineyi ? Ayrıca SYM ler seramik silindir e sahip değil miydi ? Nasıl oldu bu iş ? Yağsız falan mı kaldı makine. Geçmiş olsun
FatihPrLk
14 Eylül 2011, 00:22
Saçmalamış servis. Uzun yolda son sürat ne kadar kullanabilirsin bir makineyi ? Ayrıca SYM ler seramik silindir e sahip değil miydi ? Nasıl oldu bu iş ? Yağsız falan mı kaldı makine. Geçmiş olsun
Kardeşim Son Sürat saatte 130-135 Yaptım diyor Ve Yola Çıktığında Yağ Full du Diyor Ben Ondan da Şüpheleniyorum Belki Yağ Pompası Bozulmuş olabilir Kötü Yollarda Hızlı Kullandığı İçin Tam Olarak Çözemedim bende
Atahualpa
14 Eylül 2011, 00:24
Yağsız kalmış olma ihtimali çok yüksek bence, tabi bilmeden bitik bir motosiklet satın almadı isen 2.el olarak ki buna ihtimal vermiyorum
sozyurt
15 Eylül 2011, 01:12
Tabi olmuşa ölmüşe çare yok.Geçmiş olsun.Ama yeni alınan bilinmedik bi makine hiçbir zaman limitlerde kullanılmamalı.Sürekli gözetim altında tutulmalı tepkileri kontrol edilmeli.Allah korusun kardeşinizede bişey olabilirdi.
Slayerrr
15 Eylül 2011, 01:25
Geçmiş olsun.
Motor su soğutmalı. Çok yüksek ihtimalle motorsa su eksikti ya da soğutma sisteminde sorun vardı. Kullanan kişi hararetin yükselmesinin farkına varmadı. Su tamamen bitince motor teklemeye başladı ve bir süre sonra stop etti. Motor stop ettiğinde conta yanmış, iş işten geçmişti.
Büyük ihtimalle senaryo bu. Faklı bir şey de olabilir tabi ama bence soğutma sistemi sorunu. Eğer bu şekilde olduysa her conta yandığında motor hasar görecek diye bir şey yok. Bence başka bir servise daha danış ve fiyat al.
engineers
15 Eylül 2011, 03:57
son derece kaliteli bir motora sahip bir makina bence ya soğutma sisteminde yada yağlama sisteminde mutlaka sorun vardı sorunu farketmeden yola çıkıncada motoru katletti :)
FatihPrLk
18 Eylül 2011, 02:00
Tabi olmuşa ölmüşe çare yok.Geçmiş olsun.Ama yeni alınan bilinmedik bi makine hiçbir zaman limitlerde kullanılmamalı.Sürekli gözetim altında tutulmalı tepkileri kontrol edilmeli.Allah korusun kardeşinizede bişey olabilirdi.
Yorumunuz İçin Teşekkür Ederim. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------
Geçmiş olsun.
Motor su soğutmalı. Çok yüksek ihtimalle motorsa su eksikti ya da soğutma sisteminde sorun vardı. Kullanan kişi hararetin yükselmesinin farkına varmadı. Su tamamen bitince motor teklemeye başladı ve bir süre sonra stop etti. Motor stop ettiğinde conta yanmış, iş işten geçmişti.
Büyük ihtimalle senaryo bu. Faklı bir şey de olabilir tabi ama bence soğutma sistemi sorunu. Eğer bu şekilde olduysa her conta yandığında motor hasar görecek diye bir şey yok. Bence başka bir servise daha danış ve fiyat al.
Hararet Göstergesi ( 2 ) deydi Hep Diyor. Kardeşim o hızla çukura girmiş girdikten sonra böyle bir sorun çıktı servise götürdüğümüzde motorun yandığını tespit ettik :) servis dip gaz gittiğin için motor yandı diyor ama pek inanmadım. dediğiniz gibi soğutma sisteminde sorun olabilir ya da yağlanmada problem gibi
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO