Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni bir başlangıç
sinankccc
07 Eylül 2011, 19:12
merhaba arkadaşlar siteye yeni kaydoldum.
2000 lira bütçem var. b ehliyetim var a2 ehliyet ve ikinci el bir scooter almak istiyorum. bisiklet dışında hiçbir tecrübem olmadı.18 yaşındayım söyledğim bütçenin üstünüde çıkmam. zonguldakta kullanacağım motoru engebeli bir şehir . çoğu yer rampa. ne önerirsiniz, sizce bu fikirden vaz mı geçmeliyim? yada bana ne önerirsiniz?
MotorKafa
07 Eylül 2011, 19:27
Hiç kimse motor kullanmayı bilerek doğmadı. Korumalarını al imkanlarının el verdiğince alabiliyosan eğitim al ve sonrada git scooterını al. Ben Zonguldak'ta yaşadım bir süre arazisini bilirim trafiğinide. Yoğun bir trafik olmadığı için çok zorlanmazsın, rampaların dik olması da korktuğun kadar etkilemez. Herşeyi öğrenirsin zamanla. Bilinçli olman yeterlidir
jack hammer
07 Eylül 2011, 20:04
önce ehliyet kursuna yazıl kurs devam ederken kask başta olmak üzere koruma ekipmanlarını tamamla. motoru en son al. alacagın motor eger deneyimin yoksa büyük tekerlekli bir scooter olsun. büyük tekerlek diyorum çünkü çukur ve stablize yolda hakimiyeti daha kolaydır.
öncelikle ikinci el ucuz yollu ama seni motordan sogutmayacak bir model düşün yaza dogru degiştirirsin iyi bişey alırsın.
sinankccc
08 Eylül 2011, 01:38
ikinci el ucuz bir motor derken mesela ne kadarlık.hangi marka? hiç anlamadığım için soruyorum yanlış anlamayın
safakk
08 Eylül 2011, 11:33
bana kalırsa motosiklet alman son halka olsun senin için (tabii sadece başlangıç kısmı olarak son halka yoksa kendini geliştirmenin sonu yok :) )
önce kursa yazıl derslere başla özellikle bol bol direksiyon dersi al bu arada ekipmanlarını almaya başla kask dizlik mont eldiven bellik vs.. Sonrasında ehliyetini al eğer yeterli eğitimi kurs verdiyse (ki büyük ihtimalle vermeyecektir) ondan sonra motosiklet araştır ama yeterli eğitim vermedilerse ve sen de üstüne düşmediysen mutlaka iyibir yerden eğitim alman senin için çok daha iyi olur
En son herşeyi tamamladıkdan sonra motosiklet araştırıp alman daha iyi olur
Diyeceksin ki zaten 2000tl param var hepsini yapsam motosiklete para kalmayacak. Varsın kalmasın canından sevdiklerinden daha önemli değil motosiklet kullanmak. Tüm bunları yapmayıp direk motosiklet de alabilirsin ama başına birşey gelme olasılığı çok daha fazla ve biz bunu hiç istemeyiz
Kendin için en faydalısını yapman dileği ile aramıza hoşgeldin :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO